Pro FM Broadcast start regio DAB+ Uitzendingen…

by redactie on 10 juli 2017

in Waddinxveen

Het Waddinxveense bedrijf Pro FM Broadcast start binnenkort met experimentele DAB+ uitzendingen. Het bedrijf wil deze nieuwe digitale radiostandaard beschikbaar maken voor de lokale/regionale omroepen in de Goudse regio en heeft hiervoor van het Agentschap Telecom een vergunning gekregen tot 1 januari 2018.

De landelijke publieke en commerciële omroepen zenden inmiddels al een poosje uit via deze nieuwe standaard, die wordt gezien als de opvolger van de huidige analoge FM uitzendingen. Het doel van de experimentele uitzendingen is te onderzoeken of lokale/regiogerichte DAB+ uitzendingen (betaalbaar) mogelijk zijn. De uitzendingen vinden plaats vanuit Waddinxveen en zijn in het hele Groene Hart te ontvangen DAB+ kanaal 9C. (= 206.352 Mhz.) Deze radio’s zijn tegenwoordig al in vrij veel nieuwe auto’s standaard ingebouwd en zijn voor een paar tientjes ook voor thuis gebruik te koop.

Via 1 digitale zender kunnen verschillende omroepen worden doorgegeven Op dit moment zijn alle lokale omroepen uit de regio en enkele internet radio stations opgenomen in deze pilot. Pro FM Broadcast roept luisteraars op de uitzendingen waar mogelijk te beluisteren en informatie over de (ontvangst)kwaliteit terug te koppelen. Met deze gegevens kan dan een goed beeld worden verkregen over de prestaties van de installatie en de ontvangst in de regio. Ontvangst is zowel thuis als in de auto mogelijk via DAB+ radio’s. Reacties zijn welkom via info@profmbroadcast.nl of rechtreeks via de meewerkende omroepen.

Radioliefhebber pur sang Gert Voogd was in de jaren 80 een jonge radiopiraat en begon 16 jaar geleden zijn bedrijf Pro FM Broadcast. Het bedrijf levert (en plaatst) professionele zendinstallaties-en studio audioapparatuur. Onder zijn klantenkring bevinden zich lokale en regionale omroepen, maar ook de landelijke publieke en commerciële radiostations hebben het bedrijf inmiddels weten te vinden. Meer weten? Neem een kijkje op https://www.profmbroadcast.com