4e bouwproject voor Woonpartners in Park Triangel…

by redactie on 8 juli 2017

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Aan de Dreef in het gebied Parksingel van Park Triangel komen 21 huurwoningen voor Woonpartners. De woningen in sociale huur worden ontworpen volgens de cottagestijl. De eengezinswoningen zijn verdeeld over twee woonblokken welk op de uiteinden worden beëindigd door 3 appartementen. Op 7 juli ondertekenden Ron Blom van BM van Houwelingen en René Mascini van Woonpartners Midden-Holland de Design&Build-overeenkomst. Daarmee komt het tempo er nu ook in Waddinxveen aardig in.

“Dit is het vierde projectplan van Woonpartners dat in Park Triangel in ontwikkeling komt. In het totaal gaat het nu om 64 woningen in Park Triangel. We verwachten dit jaar voor nog drie andere deelplannen opdracht te kunnen verstrekken in de Triangel. Al onze nieuwbouwplannen in voorbereiding en uitvoering hebben betrekking op sociale huurwoningen. Er zijn dit jaar nu in het totaal 39 huurwoningen van Woonpartners in aanbouw in de wijk Park Triangel. Het totale nieuwbouwprogramma is groter. Er worden in opdracht van Woonpartners dit jaar tenminste 152 en volgend jaar 209 huurwoningen opgeleverd in Gouda, Waddinxveen en Zuidplas” aldus René Mascini.

Het ontwerp is van de hand van Architectenbureau Visser en Bouwman. De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en beschikken over een royale achtertuin. De appartementen hebben één slaapkamer met verbinding naar de badkamer. Ook hier is gedacht aan buitenruimte: elk appartement heeft een balkon. Ron Blom geeft aan dat dit het 2e projectplan is wat BM Bouw realiseert voor Woonpartners. De gezamenlijke wens is dat de voorbereiding, samenwerking en uitvoering net zo goed gaat als de 42 appartementen in Westergouwe te Gouda.

Jep Swinkels heeft gebruik gemaakt van symmetrie en afwisseling in materiaalgebruik. Alle materialen zijn gekozen op hun onderhoudsarme eigenschappen. Keramische pan, baksteen, zinken goot, houten kozijnen, betonnen raamdorpels, vlakke voordeuren. Het dakvlak wordt beëindigd met een gevelpan die over het metselwerk valt. Lichtere gevelvlakken worden beperkt ingezet en aan de onderzijde voorzien van een plint in minder smetgevoelig metselwerk. Alle woningen voldoen aan het energielabel A++.

De start van de bouw is nog voor dit jaar gepland. In oktober 2017 wordt de eerste paal geslagen. Na de zomer van 2018 worden de woningen opgeleverd.

Begin 2018 start Woonpartners Midden-Holland met de verhuur van de woningen. Belangstellenden kunnen zich nu al via een speciaal formulier op de website opgeven bij Woonpartners Midden-Holland. Zij worden persoonlijk op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Woonpartners realiseert op dit moment ook 18 eengezinswoningen in het gebied Parkzoom. Al deze woningen zijn inmiddels verhuurd.

Fotobijschrift; van links naar rechts zitten aan tafel: Ron Blom, directeur en Lotte van Houwelingen, algemeen directeur van BM van Houwelingen en René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland.