Goudse broers doen met kunstgrasauto mee aan Europese rally…

by redactie on 3 juli 2017

in Regio

.

De Goudse broers Hans en Peter Benne doen met een door hen zelf gemaakte kunstgrasauto mee aan de Carbage Run. Dit is de ultieme 5-daagse rally door Europa in een barrel van voor 1999 met een dagwaarde van maximaal 500 euro. Met 550 andere auto’s leggen ze totaal 5000 kilometer af door de Baltische Staten (Letland, Litouwen en Estland).

Één van de uitdagingen is om met een zo origineel mogelijke auto mee te doen. Hans (50) en Peter (48) kwamen op het ludieke idee om hun Saab 93 met groen en geel kunstgras te bekleden. Een heel werk, want om dat te laten plakken op een auto, valt nog niet mee. Heel wat spanbanden en emmers lijm kwamen er aan te pas. Het resultaat is een heel bijzondere auto, die al heel wat bekijks heeft getrokken. “Onderweg zie je veel mensen omkijken en lachen als ze onze auto zien. Ook steken sommigen hun duim op,” zegt Hans. Menigeen heeft de auto al op de foto gezet en ook het aanraken van de auto is populair.

De Carbage Run is begonnen in 2009 en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met 3 verschillende edities (Zomer, Winter en Brommer). Per jaar doen zo’n 1.200 voertuigen en 3.000 mensen mee. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken.

Voor de Goudse broers is het de eerste keer dat ze meedoen met Carbage Rally: vanochtend zijn ze als Team Benne vertrokken uit Duitsland en rijden dan via Polen, Litouwen, Letland en Estland. Ze eindigen aanstaande vrijdag dan weer in Litouwen. Onderweg krijgen ze opdrachten om uit te voeren, maar het is toch vooral een gezelligheidsrally met allemaal liefhebbers. Gisteren bij de keuring van de auto’s waren er al veel spectaculaire exemplaren te bewonderen.

De belevenissen van de broers Benne zijn te volgen via hun reisblog op: www.pindat.com zoeken op Teambennecarbagerun. Zondag 9 juli hopen ze weer terug te zijn in Nederland