Een stap dichterbij De Brug…

by redactie on 26 juni 2017

in Waddinxveen

Veel Waddinxveners kijken nu al reikhalzend uit naar de maand november: vanaf 16 november doen ze mee in muziektheatervoorstelling ‘De Brug’ in de Ontmoetingskerk. Initiator Stichting Vonk had vanuit de gedachte dat er door samen muziek te maken, te dansen, toneel te spelen, decor te bouwen en kostuums te maken een voorstelling moest komen. Onder leiding van community-art regisseur Andrea van Schie ging een Vonkteam de wijken in. In de vier zogenaamde Creatieve bouwplaatsen vertelden ruim 70 deelnemers hun verhaal bij het thema ‘Wat maakt thuis tot ‘thuis’?’.
Uit deze verhalen is het werkscript gesmeed dat afgelopen vrijdagavond in een besloten presentatie aan pers, vertegenwoordigers van de gemeente, sponsoren en culturele partners werd vertoond.

Natalie Merfort, singer/songwriter uit Waddinxveen heeft voor ‘De Brug’ prachtige nummers geschreven, die ze afwisselend solistisch en dan weer met de deelnemers uit de werkplaatsen liet horen. Eind augustus start de repetitieperiode voor de voorstelling. Ingrid Ranftl, directeur van Stichting Vonk is ‘ontzettend gelukkig’ met dit project. ‘De Brug’ zorgt immers voor een grote verbinding tussen mensen van verschillende leeftijden en achtergronden, en brengt kunst en cultuur bij mensen die er anders niet mee in aanraking komen. Ze vestigde de aandacht op de crowdfundingsactie www.voorjebuurt.nl/debrug die speciaal voor dit project in het leven is geroepen. Daarmee worden individuele Waddinxveners opgeroepen om een kleine financiële bijdrage te leveren. Al deze kleine donaties maken het mogelijk om een mooi decor te kunnen bouwen. Op www.stichtingvonk.nl komt u meer te weten over die oer-Waddinxveense project en over de mogelijkheden om er welke wijze dan ook aan mee te bouwen.