Bentwoud buitendag…

by redactie on 25 juni 2017

in Regio

Vandaag, zondag 25 juni vanaf 13.30 uur is het zo ver: de Bentwoud Buitendag 2017, een initiatief van de Vrienden van het Bentwoud in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het wordt een middag vol buitenactiviteiten voor jong en oud. Natuur, cultuur en lekker bewegen, er is voor iedereen wat te doen!

Sommige activiteiten zijn doorlopend, andere starten op vaste tijden. Het volledige programma is te vinden op www.bentwoud.info. Alle activiteiten vinden plaats rond de parkeerplaats Bentwoud West. Ingang vanaf de rotonde aan de N209 bij Benthuizen.

Voor de kleuters is er een kabouterwandeling en iets oudere kinderen kunnen meedoen aan de speurtocht ‘Kees de Koolmees’. Na de speurtocht kun je een vogelkastje timmeren of een boomplakje zagen. Trap je eigen smoothy met de smoothyfiets. Of je gaat op pad met de Natuurgids om van alles te ontdekken in het Bentwoud. Alle activiteiten voor kinderen zijn gratis.

Verder is er een programma van acht workshops en themawandelingen. Leer tekenen in de natuur, of doe een workshop natuur fotograferen met je smartphone. Ontdek wilde planten tijdens een korte wandeling of doe mee aan de banjerroute ”All You Can Eat” op zoek gaan naar eetbare planten in het Bentwoud. Ook zijn er rondleidingen met als thema’s de geschiedenis van het Bentwoud of op zoek naar slakken. Voor deze activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.