Finale instap D1 & Tuco voor Toos turnsters…

by redactie on 18 juni 2017

in Waddinxveen

Zaterdag 17 juni turnde Carlijn Eijpe van het Dröge & Transparant turnteam haar district finale Instap D1 in Amsterdam. Best spannend zo’n grote finale. Carlijn behaalde haar beste score op balk. Op de andere toestellen liet zij ook goede oefeningen zien wat haar uiteindelijk een 25e plek opleverde in het eindklassement.

Ook turnde de meiden uit poule 1 & 4 hun finale in de Turncompetitie. Britt, Dewi,  Nynke, Kyra, Naomi en Nikkie startte hun wedstrijd op brug waar gelijk mooie scores werden behaald. Dewi werd knap 4e op brug met een score van 12.95. Op sprong werden er mooie overslagen geturnd door alle meiden. Vloer verliep ook netjes. Britt liet een strakke oefening zien waarmee zij 4e werd met een score van 12.60. De meiden eindigde hun wedstrijd op balk met een 3e plek voor het team. Uiteindelijk werden zij 4e in het eindklassement.

In de laatste wedstrijd van vandaag turnde Jessie, Esmee, Kristina, Iris, Sabrina en Nadia uit poule 1 hun finale in de turncompetitie. Zij begonnen heel sterk op brug met een 2e plek voor het team. Esmee behaalde met een 10.70 een 4e plek op dit onderdeel. Sprong verliep netjes voor iedereen. Op vloer lieten alle meiden super mooie oefeningen zien. Sabrina werd met een 11.60 mooi 3e op vloer. Het laatste toestel was balk en daar lieten de meiden zien dat ze hier super goed op zijn. Met een 1e plek voor het team en een knappe 2e plek individuel voor Iris sloten zij deze wedstrijd sterk af. Dit team werd super knap 2e in de turncompetitie.

Op zaterdag 1 juli staan Esmee en Nadia nog in de district finale junioren/senioren 3e divisie in Amsterdam.