Eben Haezerschool Boskoop speelde damfinale…

by redactie on 22 mei 2017

in Sport

Vijf jonge scholieren uit de groepen 5 en 6 hebben in de damwereld de Eben Haezerschool Boskoop een beetje op de kaart gezet. Het Boskoops team speelde met 5 jonge dammers, waarbij steeds een andere wisselspeler werd ingezet. Jonge enthousiaste en leergierige dammers.

Via een 2e plaats in het Waddinxveens damtoernooi, een 4e plaats bij de provinciale damstrijd en de 1e plaats in een van de landelijke halve finales werd een plaats in de finale om het Nederlands kampioenschap veilig gesteld.

En het moet gezegd, er werd steeds beter gespeeld. Dick Berghout, een van de begeleiders van dit team, heeft nog enkele lessen verzorgd. Dick Berghout was zelf in 1993 kampioen bij de aspiranten van de Dambond Midden Holland. Door de opgedane kennis raakten de spelers nog meer geënthousiasmeerd. Daarbij ontdekten zij ook steeds meer trucjes en beleefden daardoor meer en meer de vele mogelijkheden en de schoonheid van het spel. Dammen is meer dan alleen maar een schijf te verplaatsen.

Op zaterdag, 20 mei werd de finale in Gramsbergen gespeeld. Het team van de Boskoopse school ging er eens goed voor zitten. Ze waren vol goede moed, maar de dammers kregen te maken met een heel sterk deelnemersveld.

Naast 2 keer winst en 1 keer een gelijkspel werd 6 keer een nederlaag geleden. Het team eindigde in de onderste regionen, maar de dammers mogen trots zijn op wat zij in dit schooljaar hebben bereikt.

Deze groep dammers wil zich nog meer verdiepen in het dammen. In dat geval belooft dat nog wat voor de 2 komende schooljaren. Deze talentvolle jongeren mogen zich dan meten met andere spelers, de pupillen uit de leeftijdscategorie van de groepen 7 en 8.

De Rehobothschool uit Ochten werd kampioen van Nederland bij de welpen.