558 aanmeldingen voor 42 appartementen Woonpartners in Westergouwe…

by redactie on 10 mei 2017

in Regio

Verloting 25% van woningen onder alle inschrijvingen

Op woensdag 10 mei stond de parkeerplaats bij het appartementencomplex van Westergouwe vol met potentiële huurders voor de start van de verhuur van 42 sociale huurappartementen. Ter gelegenheid van het hoogste punt had Woonpartners Midden-Holland en aannemer BM Bouw alle 558 belangstellenden en haar relaties uitgenodigd bij deze mijlpaal. Het grote nieuws was dat 10 woningen verloot gaan worden zodat ook iedereen een kans maakt op een van de woningen. De andere 32 woningen worden toegewezen volgens de gebruikelijke regels.

Rogier Tetteroo, wethouder van Gouda, verwoordde het als: “Met straks de oplevering van deze appartementen kan je je hele wooncarrière in Westergouwe doorbrengen. Van een beginnende starter in een sociaal appartement doorstromen naar wellicht een eengezinswoning in sociale of vrije huur en misschien ook wel een koopwoning of je woning zelf bouwen op een van de kavels. We gaan gestaag voort, nu de eerste fase op volle stoom is, zijn we ook al de voorbereidingen aan het treffen voor fase 2,” en hij wijst naar de zandvlakte op het aangrenzend terrein. “En ook fase 3, daar denken we al aan”.

De appartementen van dit complex hebben een oppervlakte van ongeveer 70 m². Ze zijn voorzien van 2 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De woonkamer is voorzien van een open keuken en een balkon. Alle woningen beschikken over vloerverwarming. Het complex van 6 woonlagen heeft ook een lift en een parkeerterrein voor de deur.

Ook Ron Blom, directeur van BM Bouw was blij met dit feestje. “Als er wat te vieren valt zijn we er als aannemer graag bij. Daarom zijn we verheugd dat Woonpartners ook waarde hecht aan dit moment. Successen moet je vieren leren we uit de lean-filosofie”. En dat de bouw voorspoedig verloopt blijkt maar weer uit de planning die uitgaat van een oplevering in oktober 2017 en de huurders krijgen dan nog in het 4e kwartaal van 2017 de sleutel van hun woning, met ijs en weder dienende. Hij heeft vertrouwen in de afspraken die gemaakt zijn met de nutsbedrijven maar was vooral trots op zijn ‘mannen’. In het bijzonder wil ik de bouwers en het bouwplaatspersoneel bedanken. “Ondanks het mooie weer vandaag en het werk achter de verschillende bureau’s, moet het op de bouwplaats gebeuren door te metselen, te timmeren en soms ook wel eens met gemopper. TOP gedaan mannen”.

René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners is blij dat dit hoogste punt een feestje is, maar zal nog veel blijer zijn na de oplevering. Als de kwaliteit gecontinueerd wordt, zal dat ook een hoogtepunt zijn. Aan alle belangstellenden maakte hij bekend dat 25% van de woningen verloot wordt. Iedereen vanaf 23 jaar met een huishouden van 1 tot 3 personen en een maximaal salaris kan reageren van 11 tot en met 18 mei, 23.00 uur. Daarna worden de C- en E-types door een notaris verloot. “De nood in betaalbare, kwalitatieve nieuwbouw huurwoningen is groot. Schrijf u dus allen in om een van deze woningen toegewezen te krijgen. Bent u helaas niet aan een woning in Westergouwe gekomen, dan zijn er nog circa 14 andere projecten waar we bouwen en waar u wellicht ook een kans maakt. Op de website  www.woonpartners-mh.nl staat alle informatie”. Daarnaast is hij ook erg enthousiast over de plannen van de 2e fase met vergelijkbare woningen.

De festiviteiten bestonden ondermeer uit het aansnijden van een grote taart door de bouwvakkers die het appartementencomplex realiseren. Rogier Tetteroo, Ron Blom en René Mascini trokken via een lang touw  vanaf het dak de Woonpartners vlag naar de top van het complex. Verschillende verhuurconsulenten gaven uitleg en antwoord op de vragen van de potentiele huurders over hoe ze in aanmerking komen voor een woning, waar ze zich kunnen inschrijven en wanneer ze over de woning kunnen beschikken.