Timios dames 1 sluit af met winst…

by redactie on 24 april 2017

in Ingezonden berichten,Sport

Laat op de vrijdagavond van 21 april stond, na het aanmoedigen van Timios dames 4 (helaas geen kampioen geworden deze wedstrijd), de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen op de planning. Als afsluiting een wedstrijd tegen Kratos dames 3, waar de positie in de competitie niet meer spannend was. Maar dat zou niet betekenen dat het geen boeiende wedstrijd meer zou worden. De dames van Timios waren in ieder geval van plan om er een feestje van te maken en om seizoen 2016-2017 met winst af te sluiten!

Omdat het tweede team van Timios in Rijswijk kampioen kon worden (en is geworden), was Sanne de Rooij aan hen uitgeleend om dat team te versterken. Helaas had één van de spelverdeelsters van Timios 1, Terra Perotti, nog steeds last van haar enkelblessure waardoor het nog maar de vraag was of zij deze wedstrijd wel kon spelen. Daarom had Timios dames 1 voor deze wedstrijd een extra jeugdspeelster meegenomen, Dorothée Kamerman uit meisjes A (jongere zus van Eline Kamerman, spelverdeelster in dames 1). Na het hele seizoen al meegetraind te hebben was deze wedstrijd misschien haar debuut in dames 1!

De eerste set begon goed in het voordeel van Timios. Al snel had Timios een voorsprong en wist deze lang vast te houden. Kratos was alleen niet van plan om Timios weg te laten lopen. Door vaak te scherpe passes en foute services aan de kant van Timios lukte het niet om de voorsprong verder uit te breiden en bleef Kratos ons op de hielen zitten. Tot aan het einde van deze set bleef het spannend. Uiteindelijk bereikte Timios als eerste de 25ste punt maar dan wel bij een stand van 24-25. Omdat er een verschil van 2 punten nodig is, was de set nog niet gewonnen. Timios had setpoint maar verloor deze waardoor het nu 25-25 stond. Gelukkig trok Timios aan het langste eind en werd de set winnend afgesloten met 25-27.

Voordat set 2 begon was iedereen het er over eens dat Timios sneller en een grotere voorsprong moest gaan pakken en dat gebeurde ook! Het begin van de set liep soepel en dat was te zien aan de puntenstand. Naar mate de set vorderde begon Timios slordiger te spelen. Tijdens een rally ontstond er een botsing waarbij Rienke Fijn een stoot van de elleboog van Nienke Hoekstra onder haar oog kreeg. Het spel werd stilgelegd en er moest besloten worden of Rienke verder kon spelen. Gelukkig hadden we Dorothée meegenomen en zij werd ook meteen ingezet zodat Rienke even bij kon komen. Zo maakte Dorothée een onverwacht en wat chaotisch debuut in Timios Dames 1! Ondanks dat deze set niet verliep zoals het zou moeten hield Timios wel een voorsprong, door elkaar goed te helpen en samen te werken. De set werd verrassend genoeg gewoon gewonnen met 19-25!

In de derde set was Rienke genoeg bijgekomen en kon ze weer in het veld. Timios speelde goed, maar niet super. Er werden nog steeds foutjes gemaakt en Kratos bleef qua punten achter Timios aanlopen. Tijdens de wedstrijd werd Dorothée er een aantal keer ingewisseld om zo vaak 3 aanvallers aan het net te hebben, om gemakkelijker punten te scoren. Uiteindelijk hield Timios de voorsprong vast en wonnen zij de set met 22-25. De wedstrijdwinst was alvast binnen.

De vierde set, echt de allerlaatste set die door dit team gespeeld ging worden dit seizoen! Het spel bij Timios liep helaas niet zo lekker. Er werden veel foutjes gemaakt en aan het einde van de set werd de pass niet meer gebracht waardoor er geen goede aanvallen meer werden gemaakt. Kratos bleef punten scoren en Timios gaf veel weg. Toch kwam Timios nog goed terug om de eer hoog te houden. Ondanks dat werd de set toch verloren met 25-23.

Helaas is het dan geen winnende set geworden maar dat wil niet zeggen dat we het seizoen niet mooi hebben afgesloten! We hebben er met z’n allen ondanks dat we in een nieuwe teamsamenstelling speelden, met een nieuwe trainer, een fantastisch seizoen van gemaakt! Timios dames 1 eindigt op de 4e plek in de poule met 72 punten. Volgend jaar gaan de dames zich nog meer inzetten om op die eerste plek te komen te staan! We zien jullie dan graag terug naast ons veld!