Timios H1 sluit seizoen succesvol af tegen Kalinko H4…

by redactie on 22 april 2017

in Sport

Afgelopen weekend werd het volleybalseizoen in de zaal voor de meeste teams beëindigd. Het eerste herenteam van Timios speelde zijn laatste wedstrijd vrijdagavond in Den Haag tegen degradant Kalinko H4. Behalve de ambitie zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie stond er voor Timios H1 niets meer op het spel.

Timios begint de wedstrijd wat ongeconcentreerd waardoor Kalinko gelijk lekker in zijn spel kan komen. Net als Kalinko vier punten is uitgelopen weet Arjan van Schoonhoven voor Timios een serviceserie van zeven punten neer te zetten waar Kalinko geen antwoord op heeft. De achterstand wordt omgebogen in een voorsprong waardoor Timios de set met 21-25 naar zich toe trekt.

In de tweede set gaat Timios voortvarend van start. Het team was noodgedwongen naar Den Haag afgereisd met zes spelers waardoor coach Ronald de Rooij niet over wissels kon beschikken. Dat leek ook zeker niet nodig in de tweede set waarin Timios halverwege de set ruim voor staat. Een spelverdelerswissel bij Kalinko veranderd echter het wedstrijdbeeld waardoor Kalinko weer langszij weet te komen en zelfs de set weet te winnen (27-25).

Timios was niet de laatste wedstrijd ingegaan om nog meer punten te verspelen en laat in de derde set zien dat de strijdlust aan het einde van het seizoen nog niet is uitgeblust. Martien Grootendorst serveert in deze set de Hagenaars helemaal zoek en ook Erik Jan de Keijzer scoort meerdere aces. De servicedruk bezorgt Timios een makkelijke setwinst van 15-25.

Om vier belangrijke wedstrijdpunten mee te pikken aan het einde van de competitie moet ook de vierde set worden gewonnen. Kalinko weet Timios tot 9-9 bij te benen. Daarna neemt Timios afstand en maakt weinig fouten meer. Aan het einde van de set leeft Kalinko nog even op maar geeft zich op 21-25 gewonnen. Timios eindigt de competitie door deze overwinning op een mooie vierde plaats in de eerste klasse. Komend seizoen hoopt het team zich iets te kunnen versterken waardoor het een gooi kan gaan doen naar promotie naar de promotieklasse.