Opnieuw kampioenen voor Bouncers Basketball…

by redactie on 9 april 2017

in Sport,Waddinxveen

Afgelopen weekend kon Bouncers Basketball wederom twee kampioenen begroeten. Zaterdagmiddag in de Duikelaar pakte Bouncers Jongens Onder 14 2 de titel door te winnen van MSV 1 uit Noordwijk. In Delft versloeg Bouncers Gemixt Onder 12 1 medetitelkandidaat DAS 1 ruim met 71-44 en pakte daarmee ook de titel.

Bouncers Jongens Onder 14 2 kon zaterdagmiddag ontspannen beginnen aan de confrontatie met MSV 1 uit Noordwijk. Concurrent Zoebas had eerder op de dag namelijk verloren en was het kampioenschap al voor Bouncers.Die ontspanning was niet terug te zien in het spel van de thuisploeg en werd het eerste kwart verloren met 9-13. In het tweede kwart was het samenspel beter verzorgd, vielen er meer scores te noteren en was de winst voor Bouncers met 17-12 en dat leverde een ruststand op van 26-25. In het derde kwart verliep het spel wat chaotisch, maar wist Bouncers met 22-12 verder weg te lopen bij de bezoekers. Ook het vierde kwart was voor Bouncers en sloot de ploeg het seizoen af met een schitterend afstandsschot vanaf de middellijn van Owen van Berkel. Hij zorgde daarmee uiteindelijk voor een 68-52 eindstand.

Voor Bouncers Gemixt Onder 12 1 lag het net even anders. De ploeg moest voor de titelstrijd op bezoek in Delft bij DAS 1. Beide ploegen hadden 16 punten uit 9 wedstrijden en stond DAS vanwege een beter doelsaldo op de eerste plaats. Voldoende voor een spannende wedstrijd en de nodige zenuwen. Om de ploeg te ondersteunen was een grote schare supporters ook naar sporthal de Brasserskade in Delft getogen.

De wedstrijd kende van beide kanten een zenuwachtige start, maar was het Bouncers die zich als eerste wist te herpakken. Omdat het merendeel van het team al enige jaren samenspeelt, viel er goed samenspel te zien met mooie scores en bij rust al een ruime 32-17 voorsprong voor Bouncers. Ook in de tweede helft was Bouncers de bovenliggende partij, werd er weer volop gescoord en ook wat meer tegentreffers geïncasseerd. De winst was met 71-44 echter duidelijk voor Bouncers en daarmee het kampioenschap.

Bouncers Heren 2 ontving vrijdagavond in de Duikelaar het hoger geklasseerde LUSV 2 uit Leiden. En de thuisploeg maakt het de studenten uit Leiden meer dan lastig. Het eerste kwart ging met 7-7 gelijk op, waarna de thuisploeg het tweede kwart met 15-10 voor zich opeiste. Rust 15-10. In de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, maar was Bouncers wat nauwkeuriger in de afwerking en won uiteindelijk, best wel verrassend, met 51-38.

Bouncers Heren 4 en het bezoekende Utrecht Bulls 4 deelden vrijdagavond voor aanvang van de wedstrijd nog een gedeelde vijfde plaats. De thuisploeg  was echter duidelijk van plan daar iets aan te doen en ging met 20-15 voortvarend van start. Een voorsprong die met winst in de overige drie kwarten niet meer uit handen werd gegeven en daarmee werd het seizoen afgesloten met een 70-55 overwinning.

Bouncers Jongens Onder 16 1 maakte het vrijdagavond in de Duikelaar kampioen BS Leiden 3 erg lastig. Bleef met de score dichtbij de Leidenaren, maar moest via een 22-29 ruststand toch een 45-58 nederlaag incasseren.