Timios H1 met speels gemak langs VV Haaglanden H3…

by redactie on 9 april 2017

in Sport

Vrijdagavond speelde het eerste herenteam van Timios zijn laatste thuiswedstrijd in de eerste klasse in de Plataan in Boskoop tegen VV Haaglanden H3. Timios strijd nog voor een zo hoog mogelijke klassering en wilde dus de volle winst pakken tegen het reeds gedegradeerde team uit Voorburg.

Vanaf het begin van de wedstrijd neemt Timios het initiatief. Er worden weliswaar te veel servicefouten gemaakt maar halverwege de set staat Haaglanden al een straatlengte achter Timios die de set eenvoudig uit kan spelen zonder te veel weerstand (25-20). In set 2 begint Haaglanden beter en weet Timios tot halverwege de set bij te benen. Vanaf het moment dat coach Ronald de Rooij een dubbele wissel toepast om de aanvalskracht te versterken is het gedaan met de weerstand en weet Haaglanden nauwelijks meer punten te pakken (25-16).

Ook in de derde set ziet het publiek een leuke wedstrijd waarin Timios constant een voorsprong verdedigd en waarin talent Jonas Oudijk laat zien dat de jeugdspelers aan deur kloppen bij het eerste team. Haaglanden laat nog even de tanden zien door terug te komen uit de achterstand tot 19-19. Goede servicebeurten van Arjan van Schoonhoven en Martien Grootendorst zorgen er echter voor dat Timios ook deze set niet uit handen geeft (25-23). De vierde set is dan nog een formaliteit. De mannen van Haaglanden proberen het nog wel maar buitenaanvallers Robby van Dijk en Erik Jan de Keijzer weten de gaten in de blokkering feilloos te vinden. De verdediging van Haaglanden heeft hier geen antwoord op waardoor Timios de gewenste 4-0 setwinst behaalt.

Timios verstevigt daarmee zijn positie bij de eerste vijf teams van de competitie. Volgende week wordt nog gespeeld tegen hekkensluiter Kalinko H4 in Den Haag. Als ook daar de volle winst wordt behaald ligt een vierde plek binnen de mogelijkheden.