Timios H1 niet in topvorm tegen Donar H1…

by redactie on 2 april 2017

in Sport

Zaterdag 1 april vertrok het eerste herenteam van Timios naar Leiden om het op te nemen tegen Donar H1. In de middenmoot van de ranglijst kan nog van alles gebeuren. Timios staat momenteel 5e en Donar neemt een 8e plaats in. Maar omdat de teams allemaal dicht bij elkaar staan kan er in de laatste 3 wedstrijden van de competitie nog van alles gebeuren.

In de eerste set gaat Timios voortvarend van start en weet makkelijk te scoren bij Donar. De blokkering van Donar krijgt weinig vat op zowel de buitenaanval als de middenaanval van Timios. Aan het einde van de set krijgt Donar meer vat op het spel van Timios en weet aan het einde van de set nog terug te komen. Niet voldoende om de set te winnen want Timios pakt met 22-25 de eerste set.

Donar pakt in de 2e set echter goed door en zet Timios gelijk op achterstand. De blokkeringen van Timios weten de aanvallen van Donar niet meer afdoende af te stoppen en Donar lijkt zicht te hebben aangepast aan het spel van Timios. Ondanks het feit dat Timios weinig eigen fouten maakt weet Donar de set eenvoudig naar zich te trekken met 25-17.

In de derde set laat Timios zien wat ze kunnen. Met energiek spel, mooie reddingen en diverse killblocks lijkt het team duidelijk te willen maken dat er deze middag maar één winnaar kan zijn die met de punten naar huis gaat. In hoog tempo wordt Donar het vuur aan de schenen gelegd. Een spelverdelerswissel bij Donar veranderd niets aan de situatie en Timios pakt de set dan ook met 20-25.

Timios wil de wedstrijd in 4 sets beslissen maar Donar toont echter veerkracht en weet het spel van Timios weer te ontregelen. Halverewege de set gaan beide teams nog gelijk op (15-15). Daarna krijgt weet Donar echter het aanvalsgeweld van Timios telkens te pareren waardoor Donar de setstand terug weet te brengen tot 2-2.

Weer moet een de 5e set de beslissing brengen in de wedstrijd. Ook in deze set zien we weer een gelijk opgaande strijd waarbij de teams praktisch iedere side-out weten te pakken. Na een kleine achterstand van 9-12 weet Donar uiteindelijk toch de set met 17-15 te winnen. Een domper voor de volleyballers uit Waddinxveen en Boskoop die deze wedstrijd te wisselend spel vertoonden en dus met maar 2 punten terugreisden.