Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart…

by redactie on 21 maart 2017

in Waddinxveen

Op woensdag 22 maart 2017 vindt de Nationale Boomfeestdag plaats. Dit jaar is het 60-jarig jubileum met als thema “Bomen Verbinden.” Traditiegetrouw organiseert de gemeente Waddinxveen een boomplantactie tijdens de Boomfeestdag.

Kinderen van de Koning Willem Alexanderschool, Kardinaal Alfrinkschool, de Bethelschool en de Rehobothschool helpen de gemeente met het planten van bomen op twee verschillende locaties: het Zuiveringspad en de Alberdingk Thijmlaan.De leerlingen verzamelen op de twee locaties en krijgen hier iets lekkers en drinken. Wethouder Kees de Jong en medewerkers van de gemeente vertellen over het belang van het groen en de bomen in de gemeente en helpen bij het planten van de bomen.

Kinderboerderij Dierendal organiseert in het kader van de Boomfeestdag een speurtocht op  woensdag 22 maart voor leerlingen van de basisscholen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen onder begeleiding aan deze gratis activiteit meedoen.De middag is van 13.30 uur tot 15.30 uur. Na afloop van de speurtocht krijgen de kinderen een presentje mee naar huis. Bron: gemeente Waddinxveen