Eerste Samen voor Groen bomen geplant in Bentwoud…

by redactie on 17 maart 2017

in Regio

2.800 bomen gedoneerd door reizigers en Arriva. Vrijdag 17 maart, heeft Arriva samen met opdrachtgever provincie Zuid-Holland, stichting Trees for All en andere belangstellenden de eerste Samen voor Groen-bomen geplant in natuur- en recreatiegebied het Bentwoud. In september 2016 is Arriva in Zuid-Holland van start gegaan met het programma Samen voor Groen waarin reizigers bomen kunnen doneren om samen met Arriva hun leefomgeving groener te maken.

Voor deze eerste bijzondere Boomplantdag is de prachtige locatie het Bentwoud gekozen. Een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Maar liefst 1.400 bomen worden door de vervoerder geplant in dit gebied, waarvan de eerste bomen vandaag de grond zijn ingegaan. De andere helft wordt geplant op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen en het herbebossingsproject een bijdrage levert aan de lokale ontwikkeling.

Speciale gast op de Boomplantdag was Reinier van den Berg, Nederlands meteoroloog en ambassadeur bij Trees for All. Hij vertelde meer over de klimaatveranderingen in de wereld en stelde vragen over duurzaamheid aan de sprekers: Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Zuid-Holland, Sjaak de Ligt, directeur Trees for All en Ietze van der Meer, directielid Arriva Nederland. Daarnaast was groep 6 van de Eben-Haëzerschool uit Boskoop aanwezig om te helpen met het planten van de bomen.

Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland, opdrachtgever voor het openbaar vervoer in Zuid-Holland is enthousiast: “Ik waardeer het initiatief van Arriva om reizigers de keuze te geven hun busreis te vergroenen door bomen te planten. Dat past in onze ambitie om zowel de infrastructuur als de mobiliteit te verduurzamen.”

Samen voor Groen werd gelanceerd op 9 september 2016 om de regio groener te maken en CO2-neutraal reizen mogelijk te maken. Reizigers van Arriva kunnen sparen voor bomen via een speciaal busabonnement, of direct een donatie doen via de website arriva.nl/samenvoorgroen. Voor 10 euro kan Arriva al twee bomen planten. De vervoerder doneerde zelf ook, namelijk 1.376 bomen: één voor elke Arriva-medewerker in de regio Zuid-Holland. In totaal zijn er het afgelopen half jaar maar liefst 2.800 bomen gedoneerd. Ook dit jaar gaat Arriva door met het programma Samen voor Groen.

De opbrengsten van Samen voor Groen worden 100% gebruikt voor de aanplant en het onderhoud van bomen. Arriva werkt daarvoor samen met Stichting Trees for All, een erkend goed doel (CBF-keur) met ANBI-status, dat samen met Staatsbosbeheer en Stichting Boomfeestdag het Nationaal Bossenfonds vormt. Trees for All garandeert dat de geplante bomen 30 jaar lang verantwoord worden beheerd.