Waddinxveens ondernemer wint Sterkste Schakel…

by redactie on 14 maart 2017

in Waddinxveen

Vrijdagavond 10 maart ontving de Waddinxveense Ewa Szalwinska, eigenaar van AdviesPoL de onderscheiding ‘Sterkste Schakel, categorie dienstverlening’ uit handen van jurylid Leen Vonk (BBD Groep, Bodegraven): “Deze onderneemster steekt met en kop en schouders boven de andere genomineerden uit, zij is een echt mensenmens voor wie de dienstverlening aan haar cliënten veel verder gaat dan het zuiver zakelijke.” Ewa Szalwinska zelf is bijna sprakeloos: “Dit is gewoonweg wat ik graag doe.”

AdviesPoL geeft advies over financiële en juridische zaken, over instanties en scholen en over huisvesting en gezondheidszorg aan Oost-Europese migranten. Daarnaast helpt het overheden, instellingen en bedrijven om zo goed mogelijk om te gaan met hun Oost-Europese cliënten en werknemers. Sinds deze maand heeft het bedrijf een tweede vestiging in Kerkdriel.

Bij de prijsuitreiking tijdens het Sterkste Schakelgala in Huis Ter Duin in Noordwijk moet Ewa eerst even bijkomen. Maar daarna legt zij kort uit: “Als buitenlandse weet ik zelf hoe moeilijk het is om te integreren in de Nederlandse samenleving. Dat gaat niet alleen over cultuur en taal, maar ook over praktische zaken als belastingaangifte of een school vinden voor je kinderen. Ik wil met mijn bedrijf een schakel zijn tussen migranten en Nederland, op allerlei terreinen.”

De Sterkste Schakel verkiezing, bedoeld voor ondernemingen in de Rijn- en Veenstreek, de Leidse regio, de Duin- en Bollenstreek en Nieuw Vennep, is in 2017 alweer voor de veertiende keer gehouden en heeft inmiddels de nodige waardering van ondernemers ondervonden. Dat komt vooral omdat de deelnemende ondernemingen worden voorgedragen door collega-ondernemers en/of bestuurders uit de regio. Juist daarom is Adviespol bijzonder verguld met de prijs. Het is een teken van erkenning, zeker in een tijd waarin het in stand houden en uitbouwen van zakelijke relaties meer tijd en energie vergt dan voorheen.