Voorlichtingsavond internationale christelijke school De Ceder op woensdagavond 22 maart…

by redactie on 9 maart 2017

in Ingezonden berichten,Regio

Internationale christelijke school De Ceder, die 15 jaar geleden begon in Waddinxveen en dit schooljaar verhuisde naar Boskoop, houdt op woensdag 22 maart een voorlichtingsavond voor geïnteresseerde ouders. Als ouders graag zien dat hun kind opgroeit in een omgeving waar er grote waarde wordt gehecht aan het praktisch christelijk leven en het christelijk Evangelie toonaangevend is, dan is het goed om de internationale christelijke school De Ceder te overwegen. U bent welkom om 20.00 uur in het schoolgebouw aan de Kievitstraat in Boskoop.

Tijdens de informatieavond zult u een presentatie te zien krijgen over de school en hoe de school werkt. Een rondleiding geeft u een verdere indruk en u krijgt uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen. Opgeven voor de voorlichtingsavond kan via de website www.ceder.nl

De Ceder is een particuliere, niet door de overheid bekostigde internationale christelijke school voor basis- en voortgezet onderwijs en biedt onderwijs aan voor kinderen van 5-18 jaar op veel niveaus. Ouders betalen voor deze school meer dan voor andere scholen, maar door de inzet van veel vrijwilligers zijn de kosten voor de meeste gezinnen goed te dragen.

Het onderwijs vindt voor het grootste deel plaats aan de hand van een geïndividualiseerd Engelstalig christelijk lesprogramma ACE. Kinderen van Nederlandstalige ouders worden op een eenvoudige manier van jongs af aan vertrouwd gemaakt met het Engels. Het is dus niet noodzakelijk om thuis ook Engels te spreken en ook veel Nederlandse kinderen bezoeken de school.

Het ACE-programma benadert de leerstof volgens een zorgvuldig opgesteld stappenplan, waardoor de leerlingen de leerstof zich goed eigen kunnen maken. De leerlingen leren, meer dan in het reguliere onderwijs, zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen vorderingen, iets dat een belangrijke voorwaarde is voor later succes. Dit geeft de leerkrachten de mogelijkheid iedere leerling waar nodig individuele hulp te geven.

Het lesprogramma biedt de leerlingen veel voordelen: op ieder gebied leren zij begrijpen en doorzien dat God de oorsprong is van alles en Zijn Woord de toetssteen voor ons leven. Iedere leerling kan werken op het niveau en in het tempo dat het beste bij zijn of haar individuele vermogens past.

De Ceder was drie jaar geleden de eerste school in Nederland die dit Engelstalige curriculum hanteerde en inmiddels zijn er in verschillende delen van Nederland vergelijkbare scholen. Dit lesprogramma wordt wereldwijd door duizenden scholen gebruikt en omvat de vakken English, Word Building, Math, Science and Social Studies en nog een breed scala aan keuzevakken voor de bovenbouwleerlingen. Meer informatie over deze avond via www.ceder.nl