Woonpartners zet zich in voor NL-Doet 2017…

by redactie on 8 maart 2017

in Ingezonden berichten,Regio,Waddinxveen

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het zover! Honderdduizenden mensen steken de handen uit de mouwen tijdens NL Doet 2017. Dit jaar zetten 20 collega’s van Woonpartners zich als vrijwilligers in voor bewoners en organisaties in de gemeenten Gouda en Waddinxveen.

Op vrijdag gaan de medewerkers van de corporatie en van de gemeente aan de slag in de Vogelbuurt in de wijk Korte Akkeren. René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners, heeft die afspraak samen met burgemeester Milo Schoenmakers gemaakt tijdens de afronding van het project ‘Inbraakwerende maatregelen in de Vogelbuurt’.

“We gaan met z’n allen aan de slag om de Vogelbuurt weer een stukje netter en mooier te maken. De bewoners krijgen een zetje in de rug, want met gezamenlijke inspanningen en even wat aandacht, heb je binnen de kortste tijd resultaat en een positieve impuls” aldus René Mascini.

Midden in de buurt staat ‘De Werkplaats’ waar bewoners en medewerkers elkaar treffen. Enkele werkzaamheden concentreren zich op deze locatie. Daarnaast is het de bedoeling dat de vrijwilligers zwerfafval gaan opruimen, heggen snoeien, hekjes plaatsen en het straatwerk van de poorten gaan controleren. Deze klus wordt uitgevoerd in samenwerking met medewerkers van de gemeente Gouda, Hovenier Baas en Cyclus.

In Waddinxveen zetten de medewerkers zich vrijdagmiddag in bij de bewoners van Souburgh. Het is de bedoeling dat de oudere bewoners een hele gezellige middag hebben. Vanaf 13.30 uur gaan de vrijwilligers met een groep bewoners (bij goed weer) een wandeling maken naar de markt en het winkelcentrum. Daarna gaan ze met z’n allen tapas eten  onder begeleiding van  Spaanse gitaarmuziek. De Tapas wordt gemaakt door een groep vrijwilligers die niet mee gaan wandelen. Dit is een initiatief van Zorgpartners waar Woonpartners  zich bij aansluit.

Op zaterdag zijn er vrijwilligers die zich inzetten voor de klus van de dierenambulance in Gouda. Daar zochten ze handige en eventueel ervaren klussers. Het kantoor van de Dierenambulance Gouda e.o. is dringend aan een opknapbeurt toe. Zo wordt het plafond voorzien van brandwerend en isolerend materiaal, zijn de vensterbanken aan vervanging toe en wordt de ruimte voorzien van gipsplaten. Om 9.00 uur starten ze al en ze hopen rond 15.00 uur klaar te zijn. Dierenliefhebbers krijgen een rondleiding door de vogelopvang.

Via social media op Facebook en Twitter houden we iedereen op de hoogte van onze vorderingen.