Verslag Timios, Dames en Heren…

by redactie on 5 maart 2017

in Ingezonden berichten,Sport

VSTS neemt revanche op Timios…
Op zaterdag 3 maart zijn is het eerste heren team van Timios afgereisd naar bodegraven om VSTS voor de tweede week op rij te mogen treffen. In de eerste set loopt Timios direct tegen een achterstand op. Deze blijkt moeilijk in te halen. Ondanks meerdere motiverende time-outs moet Timis in VSTS de meerdere erkennen. Met een stand van 25-23 werd deze set afgesloten. Met een andere spelverdeler en strijdkracht is het beeld van de tweede set anders. De gehele set is er een voorsprong voor Timios en worden de feestjes bij de punten gevierd. Deze set wordt dan ook gewonnen door Timis met een stand van 23-25op het telbord.

De derde set is helaas een herhaling van de eerste set. Er zit minder beleving en vuur in het spel van de Timianen. Hoewel er mooie rally’s gespeeld en gewonnen worden trekt VSTS aan het langste eind: met 25-18 winnen zij ook deze set.

In de vierde set neemt Timios het heft in handen: een comfortabele voorsprong van 8-16 staat op de borden. VSTS vecht zich echter terug in de set waardoor het een spannende aflsuiter wordt. Timios kan echter niet het spel uit de eerste helft van de set doorzetten en grijpt net naast de winst van deze set met een eindstand van 25-23 in het voordeel van VSTS. Timios gaat met 1 punt naar huis.

De volgende wedstrijd van heren 1 is vrijdag 10 maart op de thuisbasis in Boskoop. Timios speelt dan tegen Gemini, die momenteel nog op de 3 plaats staan. We zien jullie dan, aanmoediging is altijd welkom!

3-1 winst op VVV Delta …
Afgelopen vrijdag moest Timios een late uitwedstrijd spelen tegen VVV Delta dames 2, in Delft. Op hetzelfde veld werd eerst nog de wedstrijd tussen Timios MA1 tegen hun directe concurrent gespeeld. De dames van Timios waren speciaal eerder naar Delft afgereisd om de meisjes te kunnen aanmoedigen. Het heeft vast geholpen, want MA1 boog een 1-0 achterstand om naar een 3-1 winst. Gefeliciteerd meiden, op naar het kampioenschap! Na uitstekende invalsbeurten in de afgelopen week sloot Celine de Wit uit MA1 daarna ook weer aan bij het 1e damesteam.

De eerste set begon Timios sterk, dit in tegenstelling tot heel veel andere eerste sets dit seizoen. Er werd goed gepasst waardoor alle aanvallers goed aangespeeld konden worden. Daarnaast was er een sterke servicedruk waar Delta niet tegenop kon. Doordat Timios weinig fouten maakte werd al snel een grote voorsprong opgebouwd. Aan het einde van de set zwakte het spel een beetje af door een paar onnodige fouten achter elkaar, maar al met al was het een sterke set met 15-25 winst. De tweede set was bijna een letterlijke herhaling van de tweede set. Wel lag hier de nadruk veel meer op de service en bestond de set eigenlijk bijna alleen maar uit lange serviceseries van onder andere Sanne de Rooij en Nienke Hoekstra. Delta was volledig de weg kwijt en ook deze set werd duidelijk gewonnen door Timios met 14-25.

Met deze spirit zou het een korte wedstrijd worden met snel 5 punten in de pocket. Maar Timios 1 zou geen damesteam zijn als er niet ergens een wat mindere set in de wedstrijd voorkwam. In dit geval was dat de derde set. Het enthousiasme en het lage foutenpercentage die de winst in de eerste en tweede set bepaalden waren verdwenen. Er werd amper gevolleybald aan de kant van Timios. De pass lag niet goed, waardoor het lastig werd om de aanvallers te bedienen. En wanneer er wel een goede pass en set up kwam, verzaakten de aanvallers om deze te scoren. Daarnaast was de servicedruk veel lager dan in de 1e 2 sets waardoor Delta beter in haar spel kwam. Het lukte Timios niet meer om de knop om te zetten en de winst naar zich toe te trekken. De set eindigde in 25-21 voor Delta.

Na deze dramatische 3de set was het zaak om de 4de set weer vol uit de startblokken te komen en te laten zien dat Timios niet voor niets 3de staat en Delta DS2 tegen degradatie vecht. Daarnaast was het al laat en had niemand zin in weer een (onnodige) vijfde set. Gelukkig konden de dames van Timios zichzelf herpakken en werd er de 4de set weer net zo gespeeld als aan het begin van de wedstrijd. Hierdoor was het Timios dat weer de overhand had in de wedstrijd en stond er snel een 25-18 op het bord. 4 punten mee naar huis, maar toch weer die matige set waardoor er geen 5 punten bijgeschreven konden worden. De aankomende weken heeft Timios geen wedstrijden. Pas zaterdag 25 maart mogen ze weer aan de bak tegen Sovicos DS1, een team dat in de middenmoot van de 1e klasse staat. Deze wedstrijd is thuis om 16:30 uur in de Groenswaard. Zet hem alvast in je agenda, want het duurt nog even 😉 Tot dan!