Ronde van Waddinxveen is aan 25e editie toe…

by redactie on 22 februari 2017

in Sport,Waddinxveen

Foto3RvWaddinxveen-1Foto Koos ’t Hart

Tweede Paasdag is de vaste datum van de Wielerronde van Waddinxveen. Dit jaar op maandag 17 april. Voor de derde keer is het spectaculaire parcours in de Bomenwijk gesitueerd waar rond de Petteplas wordt gereden. Met start en finish bij de flats aan de Kerkweg-West. De organisatiecommissie denkt niet graag meer terug aan de 24e uitgave van vorig jaar. Toen leek een zware storm het evenement onmogelijk te maken, maar konden de vele wedstrijden tenslotte toch doorgang vinden. Voorzitter Hans Moons die vanaf het begin bij de Ronde is betrokken, spreekt van een ‘uitgekleed’ evenement. ,,De jury besloot op het laatste moment dat er toch gereden kon worden,” aldus Moons. ,,Als gevolg van de storm mochten er echter geen spandoeken opgehangen worden en kon ook de horecatent niet opgebouwd worden. Sponsors en publiek kwamen daardoor niet aan hun trekken en wij baalden na vele maanden van voorbereiding ook. Hopelijk gebeurt dat ons op 17 april niet.

Nu Pasen laat valt, is de kans op goed weer groter. We rekenen erop dat de 25e editie een succes wordt.” Het organisatiecomité is uitgebreid met drie leden: Koos van Veen, Jelle Meijer en Piotr Havik. Meijer is een kleinzoon van de overleden Ronde nestor Piet Versluis. Eliterenner Piotr Havik speelde vorig jaar een hoofdrol in Waddinxveen met een derde plaats. Joke Bergisch, Kevin van der Lans, Henk Rehorst en Hans Moons waren al eerder in functie.

De wielerdag begint reeds om 10.00 uur met een ‘koers’ voor junioren van 16 en 17 jaar. Een van de favorieten is Boskoper Mathijs de Leng. Vorig jaar won een andere Boskoper, Melle Meeuwisse. Die doet nu om 16.15 uur mee aan het hoofdnummer voor eliterenners en beloften. Waddinxvener Marvin Steenbergen is gebrand op een goed resultaat en heeft zich al ingeschreven voor de amateurwedstrijd die om 13.15 uur begint. De vrouwen starten om 11.45 uur. Kinderen van 7 t.e.m. 12 jaar op gewone fietsen rijden hun Dikke Banden Race vanaf 14.45 uur en de Burgerronde maakt om 15.30 uur het uitgebreide programma compleet.  Mannen en vrouwen uit Waddinxveen en omliggende gemeenten, mèt een racefiets, maar zonder wedstrijdlicentie, mogen meedoen aan de Burgerronde. Meer informatie is te vinden op www.rondevanwaddinxveen.nl