Meerdere personen aangehouden in onderzoek naar woninginbraken…

by redactie on 8 december 2016

in Regio,Waddinxveen

De districtsrecherche heeft vijf aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan in zeven woningen in Boskoop en Waddinxveen en in één schuur in Waddinxveen. Het gaat om drie Boskopers van 18, 19 en 19 jaar en twee Waddinxveners van 19 en 21 jaar. De betrokkenheid van een andere verdachte wordt nog onderzocht.

De aangehouden personen worden verdacht van het plegen van diverse strafbare feiten, waaronder woninginbraken. De personen maken deel uit van een groep overlast gevende jeugdgroep. Politie en Openbaar Ministerie sluiten meer aanhoudingen niet uit. De recherche doet verder onderzoek. De verdachten zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld.

Politie en Openbaar Ministerie zijn al sinds de zomer bezig met de strafrechtelijke aanpak van criminele jongeren in Waddinxveen en Boskoop. Een aantal jongeren is al gestraft of wordt momenteel strafrechtelijk vervolgd. De aanhoudingen en doorzoekingen van vandaag zijn onderdeel van de stevige, brede aanpak van de jeugdoverlast en -criminaliteit die politie en Openbaar Ministerie sinds maanden inzetten op deze groep.

Naast de strafrechtelijke aanpak van politie en Openbaar Ministerie is er ook een gemeentelijke aanpak die erop is gericht om criminele carrières en/of doorstroming van gezinsleden te voorkomen en het veiligheidsgevoel in de gemeenten te verhogen. Voorbeelden hiervan zijn het begeleiden van (criminele) jongeren naar dagbesteding, het bieden van opvoedkundige ondersteuning aan ouders en vroeg signalering.

Het verhogen van het veiligheidsgevoel in de wijken, met hulp van medebewoners, is ook een belangrijk onderdeel van de preventieve aanpak. Het aantal buurtpreventieprojecten groeit hard.

Ook op het fysieke vlak is een aantal maatregelen genomen om de veiligheidsgevoelens te vergroten: van het snoeien van groen tot het aanpassen van de straatverlichting. Bron: Politie