Timios H1 pakt belangrijke punten in Delft…

by redactie on 5 december 2016

in Sport,Waddinxveen

De mannen van Timios H1 bezochten afgelopen zaterdag 3 december hun tegenstander in de 1e klasse, Punch H3, op het TU Sportcentrum in Delft. Beide teams staan in de middenmoot en zouden dus wel eens gewaagd kunnen zijn aan elkaar.

Timios gaat vlammend uit de startblokken maar Punch herstelt zich snel en weet direct daarna een kleine voorsprong te pakken. Tot 19-15 weten ze die ook vast te houden maar tegen het einde van de set geeft Timios zich nog niet gewonnen. Timios heeft aan het einde van de set zelfs de beste kaarten in handen als ze 21-23 vóór staan en de setwinst bijna binnen hebben. Er ontspint zich een spannend eindspel waarin de ploegen elkaar nauwelijks meer punten toestaan maar waarin Punch H3 uiteindelijk de set binnenhaalt met 28-26.

De vechtlust die Timios aan het einde van de eerste set heeft opgebouwd wordt direct in de 2e set weer zichtbaar. Hier is Punch niet tegen opgewassen. Een lange serviceserie van Martien Grootendorst doet Punch de das om, dit krijgen ze niet meer hersteld. De tweede set gaat dan ook vrij eenvoudig met 15-25 naar Timios. Ook in de derde set weet Timios de servicedruk zo hoog te houden dat Punch er weinig aanvallend vermogen tegen over kan zetten. Verdedigend staat het goed bij Punch maar door een slechte passing kan de aanval niet opgebouwd worden. Timios profiteert hiervan en wint ook deze set (17-25).

Inmiddels heeft Timios zoveel grip op het spel van Punch dat de laatste set geen probleem meer zou mogen zijn . Toch weet Punch Timios in deze set bij te blijven waardoor het aan het einde van de set nog even heel spannend wordt of Punch er een vijfde set uit weet te slepen. Dat laat Timios echter niet gebeuren. De set gaat met 23-25 naar Timios. Door de 1-3 winst stijgt het team naar de vijfde plaats op de ranglijst. Vrijdag 9 december a.s ontvangt het team Donar in thuishal De Plataan om 21:15.