RTW FM werkt mee aan internationaal wereldrecord houdend kerstalbum…

by redactie on 6 december 2016

in Waddinxveen

RTW FM heeft meegewerkt aan het album 100xmas30 van The Pocket Gods and friends, die met 111 tracks het wereldrecord “Meeste Aantal Nummers op 1 Album” in het Guinness Book of World Records staat geregistreerd. Mark Lee, initiatiefnemer van dit project, zocht hiervoor ook internationale artiesten en heeft hiervoor in september een oproep gedaan in het programma De Platenkast van presentatoren Eddy Becker en John Kreuger.

Voor de Nederlandse bijdrage aan het album zijn John en Eddy meteen aan de slag gegaan en hierop hebben de artiesten Femke de Wolf en Amado Hogewoning, beide uit Waddinxveen, DJ DelaYor en de band ReddSome elk een 30 seconden durend kerstnummer geleverd.

Ook de populaire Poolse band Maze of Sound werd benaderd. Zij waren ook dolenthousiast en hebben ook een kerstnummer van 30 seconden voor dit project gemaakt. Alle tracks zijn ook op dit album terug te vinden. Waarom een nummer van 30 seconden? Daar komen we later op terug.

Wie de namen doorneemt van de artiesten die ook aan dit project meedoen, ziet dat “onze” vertegenwoordigers zich in goed gezelschap bevinden. Onder meer Jonah Lewie, bekend van de hit Stop the Cavalry, werkt mee met een liedje. Owen Paul, bekend van “My Favourite Waste of Time”, is een van de grote namen op dit album. Naast solozanger is Owen ook actief in The Ex-Simple Minds waarmee hij  regelmatig toert. Verder was hij onder meer een van de Mechanics van de band Mike & The Mechanics. De band van Genesis lid Mike Rutherford. Beiden hebben voor dit album dus ook een liedje van 30 seconden gemaakt. Maar, waarom nou liedjes van 30 seconden?

Dit kerstalbum en ook de 2 eerdere albums, zijn eigenlijk een statement richting muziek streaming giganten als Spotify of iTunes. Deze diensten betalen pas royalties voor elke keer dat een nummer afgeluisterd. Voorwaarde is wel dat het nummer een minimale tijdsduur van 30 seconden dient te hebben. Dus, waarom zullen we dan tijd en geld besteden aan liedjes langer dan 30 seconden? Aldus The Pocket Gods frontmannen Mark Lee en Noël Storey. Dat men met het eerste album in het Guinness Book of Record kwam, was in eerste instantie een totale verrassing. De Guinness organisatie benaderden de band zelf met het gegeven dat ze met 100 songs op een album een wereldrecord gevestigd hebben.

Het record zijn ze ook even kwijt geweest aan een Noorse band. Inmiddels is het record weer in handen van The Pocket Gods, met dit 111 nummers tellende kerstalbum. Het kerstalbum heeft ook al veel stof doen opwaaien, want juist Spotify en ITunes hebben geweigerd om het album in hun diensten te plaatsen.

Plannen voor een nieuw album zijn er ook al. Dit keer wordt het thema X-Files. Onder de internationale artiesten die hun medewerking aan het nieuwe album hebben toegezegd, behoren Carl Verheyen, gitarist van Supertramp en Erin Dickins, oprichtster van The Manhattan Transfer. Het album 100xmas30 is sinds 2 december onder andere verkrijgbaar via Amazon en onder meer te beluisteren op Soundcloud en YouTube.