Versierfeest op de markt in Gouda…

by redactie on 29 november 2016

in Regio

Op 9 december aanstaande, ’s ochtenden rond half 9, arriveert de enorme kerstboom uit Kongsberg weer in de stad. De boom, een geschenk van een particulier uit onze zusterstad, wordt vervolgens ingehaald door de scholieren van de Casimir School en naar de Markt gebracht door kraanbedrijf Nederhoff. De kinderen beginnen dan al met versieren, wat in de middag wordt voortgezet door leerlingen van de ARK. Op deze dag worden de lichtjes aangebracht door de mensen van Cyclus en kinderburgemeester Yasmine zal de piek op de boom bevestigen.

Zaterdag de 10 december beginnen we dan vervolgens aan het grote versierfeest op de Markt! Alle Gouwenaren mogen dan hun kerstballen, kerstslingers, kerststerren en ornamenten naar de stad brengen. Indien nodig worden de ornamenten geïmpregneerd en vervolgens in de boom opgehangen. Losse kleine ornamenten kunnen niet zo maar de boom in. Het zou de organisatie enorm helpen als u de ballen alvast aan elkaar verbindt in trosjes van een 4 tot 5, zodat het makkelijk in de boom is te bevestigen.

Breng dus uw overbodige kerstspullen, brei nieuwe kerstballen, beschilder zelf mooie ballen, knoop ze aan elkaar en breng ze naar de Markt voor de bontste kerstboom in 61 jaar!