Twee Waddinxveners 2e plaats op Europees kampioenschap karate…

by redactie on 28 november 2016

in Waddinxveen

karate2Afgelopen vrijdag 25 en zaterdag 26 november vond het Open Europees kampioenschap Kyokushin Karate plaats op nationaal sportcentrum Papendal. Er waren 423 deelnemers uit 26 landen.

Twee leden van karatevereniging Kurai uit Waddinxveen hebben aan dit toernooi deelgenomen. Dave Kientz vertegenwoordigde Karatevereniging Kurai bij de junioren 12-13 jaar, Bram Verkerke kwam uit bij de volwassenen in de categorie onder 75 kg.

Donderdag kwam Dave Kientz in actie in zijn leeftijdscategorie in de klasse tot 60 kilo. Na de eerste twee partijen met enige overmacht van een Poolse en Japanse tegenstander gewonnen te hebben, kwam hij in de finale tegen een Nederlandse teamgenoot. De winst ging helaas naar de ander. Dave heeft een welverdiende tweede plaats behaald.

Vrijdag was de beurt aan Bram Verkerke in de categorie onder de 75 kilo. De eerste partij ging tussen Bram en de torenhoge favoriet uit Polen. Na een stevige partij was het gelijkspel, waarna de heren nog eens aan de bak mochten. Na de verlenging ging de winst uiteindelijk naar de Pool.

Arend Hofman en Jeroen Zeegers zijn beiden geslaagd voor hun scheidsrechterexamen en mogen zich rekenen tot de selecte groep van internationale scheidsrechters.