Timios H1 komt net tekort tegen Aspasia H2…

by redactie on 27 november 2016

in Ingezonden berichten

In Koudekerk stonden vrijdagavond 25 november de teams van Aspasia H2 en Timios H1 tegenover elkaar in een koude sporthal De Ridderhof voor de competitiewedstrijd in de eerste klasse.

In de competitie doet Aspasia het goed met een vierde plaats maar begon vrijdagavond zonder de eerste spelverdeler aan de wedstrijd. Timios H1 pakte vanaf het begin van de wedstrijd een paar punten voorsprong en toonde dynamisch spel. Aspasia kon er te weinig tegenover zetten waardoor Timios de set met 21-25 naar zich toe kon trekken.

Direct na de eerste set kon Aspasia beschikken over de later gearriveerde invallende spelverdeler. De ervaren Bas Donkers nam het team direct op sleeptouw en wist de aanvaller van Aspasia makkelijk te laten scoren. Timios moest hierop het antwoord schuldig blijven waardoor de tweede set ruimschoots naar Aspasia ging (25-15).

Na een aantal wissels en omzettingen in het team wist Timios in de derde set het vuur aan de schenen te leggen bij Aspasia. Met een voorsprong van 16-21 gingen de teams de eindfase in. Timios verkrampte schijnbaar bij het idee deze set te kunnen winnen waardoor het Aspasia langszij zag komen. Met een sterke serviceserie waaruit Timios geen aanval kon opbouwen maakte Aspasia een einde aan de spannende derde set met 25-21.

In de vierde set zakken de mannen van Timios onder hun niveau en lijkt de spirit er uit. Pas aan het einde van set, als Aspasia al een ruime voorsprong heeft genomen, keert de vechtlust nog even terug. Er kon echter niet voorkomen worden dat Aspasia de set met ruime cijfers wint (25-20). Aspasia mocht zich gelukkig prijzen met de invalbeurt van Bas Donkers die deze wedstrijd duidelijk het verschil maakte.