Nieuwe bewoners aan de Sportlaan in Gouda Oost…

by redactie on 28 oktober 2016

in Regio

Op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober kregen de bewoners van de Leo Vromantoren de sleutel van hun appartement. Van Wijnen Stolwijk heeft in opdracht van Woonpartners Midden-Holland de woontoren gerealiseerd. Samen met de eengezinswoningen aan de overkant komen in dit gebied 175 woningen.

De Leo Vroman toren is een onderdeel van de herontwikkeling van Gouda Oost. Het complex is gelegen aan de Sportlaan. In totaal worden hier 39 appartementen gebouwd, 20 appartementen in de sociale sector en 19 appartementen in de vrije sector, met bijbehorende parkeerplaatsen.

Eén van de eerste bewoners in dit gebied was de heer Aad Oosters die samen met zijn gezin in 1962 een eengezinswoning betrok aan de Eendrachtsweg 20. De laatste woningen in deze straat zijn deze maand gesloopt.

Net voor de oplevering van de woningen van de Leo Vromantoren bracht hij een bezoek aan het gebied. “Wij kwamen van een woning aan de Winterdijk en we hadden vier kinderen. Deze woningen waren nieuwbouw, groot met 4 slaapkamers en we keken uit over de polder. Vanuit het raam konden we zelfs de spoorlijn zien. Langzaamaan is de hele wijk volgebouwd maar de jongens vonden het prachtig. De wijk was een grote zandbak waar altijd wel wat te beleven was”.

Vanaf de 9e verdieping heeft de heer Oosters een prachtig zicht op de wijk. “Ik zou hier wel een hele dag kunnen zitten met wat er allemaal op de grond gebeurd en het uitzicht over de Krimpererwaard. Alhoewel, ik moet me toch wel even oriënteren want wat is er veel veranderd”. Bepaalde ijkpunten zijn er nog wel in de wijk: de apotheek, de plek van de voormalige Anne Frankschool en de sportvelden.