Gratis controle en reparatie fietsverlichting…

by redactie on 27 oktober 2016

in Ingezonden berichten

In het kader van de landelijke campagne fietsverlichting “Ik val op” Is er in Waddinxveen een gratis controle en reparatie van de fietsverlichting op Zaterdag 5 november a.s. van 08.30 tot 16.00 uur bij Wielaard voor de fiets, Dorpstraat 72 Waddinxveen. Dit alles in samenwerking met VVN Waddinxveen, gemeente Waddinxveen en de Politie.

De reparatie is geheel gratis alleen eventueel benodigde materialen zullen worden berekend. Het betreft uitsluitend fietsen (dus geen bromfietsen).

De campagne is gericht op alle fietsers met extra aandacht voor jeugdige fietsers. Licht voeren op je fiets in het donker is eigenlijk heel logisch. Want met goed licht zorg je ervoor dat je obstakels op de weg beter kunt zien, anderen jou beter kunnen zien en je weer veilig thuis komt.

Heeft verlichting een afwijkende kleur, knippert het of draag je het op een verkeerde plek? Dan overtreed je de regels. Misschien kom je eraf met een waarschuwing, maar je kunt er ook een boete voor krijgen. Iedereen die zijn verlichting laat herstellen ontvangt een presentje.