Voor gespecialiseerde hulp:het Sociaal Team Waddinxveen…

by redactie on 27 oktober 2016

in Waddinxveen

pgwOp dinsdagmiddag 8 november 2016 is er een informatiebijeenkomst voor gehandicapten en ouderen over het Sociaal Team in Waddinxveen. Organisatoren zijn het Platform Gehandicapten Waddinxveen en de Seniorenraad. De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan de Groensvoorde en duurt van 14.00 uur tot plm. 16.00 uur. De zaal is open om 13.30 uur. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Wanneer inwoners van Waddinxveen door bijvoorbeeld ziekte, handicap of ouderdom niet langer voor zichzelf kunnen zorgen en dus hulp van anderen nodig hebben, kunnen zij terecht bij het Sociaal Team Waddinxveen. Dit team regelt voor burgers van alle leeftijden de hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de jeugdwet.

Op deze middag zal de informatieverstrekking voornamelijk gaan over de hulp vanuit de Wmo. Te denken valt aan de regeling van hulpmiddelen zoals een rolstoel of scootmobiel en aan woonvoorzieningen, maar ook aan hulp bij het huishouden, begeleiding en dagbesteding.

Spreker is mevrouw Elfrida Visser, teamleider van het Sociaal Team. Zij zal informatie geven over de samenstelling en werkwijze van het Sociaal Team en over de hulp(vragen) waarvoor men bij het team terecht kan.Er zal veel gelegenheid zijn om vragen te stellen.