Seniorenraad Waddinxveen waarschuwt ouderen.

by redactie on 25 oktober 2016

in Ingezonden berichten

Presentatie van niet bestaande “Grote media 50+ beurs”

Bij de Seniorenraad Waddinxveen is bekend geworden, dat in de afgelopen week veel Waddinxveense 55-plussers per post een uitnodiging hebben ontvangen van een organisatie, die zich “De grote media 50+ beurs” noemt.

De geselecteerde ouderen worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst op 07 november 2016 te 14.00 uur in een locatie in of in de buurt van “2803 Gouda”

In de brief staat dat de ontvanger een eerdere editie van het feest heeft gemist. Het zou om een evenement gaan waar veel en grote cadeaus worden uitgedeeld. Enkele voorbeelden: keukenmachines, slagboormachines, stoomstrijkijzers en zelfs elektrische fietsen.

De brief lijkt wat betreft tekst en boodschap op de brieven van zogenaamde palingrokerijen Maijer en Visser waar eerder dit jaar voor werd gewaarschuwd

Op de uitnodiging het telefoonnummer 0900-8027. Google dit nummer en U vindt voldoende informatie waaruit blijkt dat dit niet bonafide is. Overigens een duur telefoonnummer en de ontvanger maakt daarmee sowieso winst.

Genodigden worden dus gelokt onder een aantal voorwendselen, die amper worden nagekomen. Of er wordt verteld, dat enkele goederen worden nagezonden en in het geval er toch producten worden geleverd, dan kunnen die meestal als waardeloos worden gekwalificeerd.

Gebleken is, dat geen eerdere uitnodigingen waren verzonden.

De doelgroep van deze organisaties is vooral de kwetsbare oudere mensen, want vaak blijkt weer dat een gedeelte van hen veelal geen nee zeggen tegen deze opdringerige verkopers. Immers er staat in de brief ook vermeld, dat er een geweldige Producten-presentatie wordt verzorgd Zijn bezoekers eenmaal binnen, dan volgt een verkoopdemonstratie, waarbij op agressieve en intimiderende toon menigeen helemaal murw wordt gemaakt tijdens deze demonstratie, waarbij vooral wordt ingegaan op Uw gezondheid. Ja, iedereen mankeert toch wel iets op hoge leeftijd! Dus worden o.a. gezondheidsmatrassen, kussens en wondermiddelen gepresenteerd.
Veel zogenaamde gezondheidsmatrassen worden de bezoekers aangesmeerd. Matrassen met een waarde van € 600 tot €900 waarvoor direct moet worden betaald. Werkelijke waarde bedraagt meestalk enkele tientallen Euro’s. Is hier dan sprake van strafbare oplichting, artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht? Moeilijk te bepalen, zeker als je iets koopt (en betaalt) van het goed, dat je ziet. Waar je bij bent dus. Zijn alle elementen van dit strafbare feit aan de orde? Misschien niet, toch wordt menigeen genept en benadeeld. Consuwijzer geeft aan, dat de Wet Oneerlijke Handelspraktijken hier eerder van toepassing is. Daar wordt gesproken over agressieve verkoop en het geven van misleidende informatie. Blijft dus in de meeste gevallen civielrechtelijk?
De Seniorenraad Waddinxveen adviseert om niet in te gaan op deze dubieuze praktijken. Vernietig de brief en bel niet!
Seniorenraad Waddinxveen