Nederland Leest én discussieert in november…

by redactie on 25 oktober 2016

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

De Bibliotheek De Groene Venen deelt gratis boekjes uit aan leden.

Bij tien succesvolle eerdere edities stond steeds één boek centraal. Maar dit jaar kunnen de bibliotheekleden van Nederland, tijdens de Nederland Leest campagne in november, uit maar liefst drie boeken kiezen! Het centrale thema is democratie. De boeken zijn Heer van de Vliegen (Lord of the Flies) van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander.

Van 1 t/m 30 november 2016 kunnen volwassen leden van de Bibliotheek De Groene Venen op zeven van de acht locaties (behalve de jeugdbibliotheek in Reeuwijk) een gratis exemplaar van het boekje naar keuze ophalen zolang de voorraad strekt.

De Bibliotheek daagt haar leden dit jaar uit om niet alleen te lezen, maar ook te debatteren. Democratie is natuurlijk een actueel thema in november, de maand waarin de Amerikaanse presidentsverkiezingen het nieuws beheersen. De volgende kwesties komen aan de orde: is de democratie bestand tegen de huidige problemen en uitdagingen: ja of nee? Is meebeslissen in een referendum een feest of juist een fiasco? Hoe zit het met de rechten en plichten van de burger in de samenleving?
Een aantal bekende opiniemakers hebben zich aan de Nederland Leest-campagne verbonden en denken mee: Stine Jensen, Petra Stienen, Jort Kelder, Bart Jan Spruyt, Gerdi Verbeet, Pieter Derks en Maarten van Rossem. Op woensdag 30 november organiseren bibliotheken in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut grote slotdebatten waarin heel Nederland kan meepraten. Wilt u weten waar u mee kan debatteren klik dan op http://www.nederlandleest.nl/debatindebieb/