Jupiter bekert verder na winst op Timios H1…

by redactie on 19 oktober 2016

in Ingezonden berichten,Sport

Maandagavond 17 oktober bezochten de volleyballers van Jupiter H1 uit Oudewater  De Plataan in Boskoop voor een spannende ontmoeting in de bekercompetitie tegen Timios H1.

De heren van Timios werden versterkt met jeugdleden omdat door vakantie en blessures niet het basisteam opgesteld kon worden. De eerste set gaan de teams gelijk op waarbij Timios aan het einde van de set met goede servicedruk de set met 25-20 naar zich toe weet te trekken.

Ook in de tweede set gaan de teams gelijk op maar komt er zand in de raderen van Timios. Jupiter weet meer aanvalsdruk te zetten waarmee Timios flink onder druk komt te staan. De servicedruk van Timios valt weg waardoor Jupiter de set overtuigend weet te winnen met 20-25.

In de derde set zet Jupiter het goede spel door en verliest Timios de concentratie om goed tegenspel te kunnen blijven bieden. Jupiter loopt flink uit en pas aan het einde van de set weet Timios enigszins in de buurt te komen van Jupiter. Te laat zo zal blijken want Jupiter wint de set met 22-25.

Het eerste herenteam van Timios weet zich in de vierde set uitstekend te herstellen. Nu is het Jupiter wat moet buigen voor de uitstekende aanvalsdruk van Timios. De wedstrijd lijkt gespeeld als Jupiter moet buigen met 25-12. De vijfde set moet de beslissing brengen.

Als Timios direct aan het begin van de set uitloopt naar 6-0 lijkt de spanning er af. Jupiter weet zich echter te herpakken en komt op 9-9 langszij. In de laatste fase van de wedstrijd serveert Jupiter vol risico de laatste punten van de wedstrijd en wint daarmee met 12-15. Timios blijft met lege handen achter en ziet na dit verlies het bekeravontuur van vorig jaar (finalist) al in de eerste wedstrijd in het water vallen.