Gouwenaars en vluchtelingen zoeken elkaar op…

by redactie on 14 oktober 2016

in Regio

Op zaterdag 29 oktober is er een ontmoeting tussen inwoners van Gouda en vluchtelingen die kort of al langer in Gouda wonen . Vluchtelingen vertellen over hun motieven om hun thuisbasis te verlaten en laten u kennis maken met hun cultuur en achtergronden. Gouwenaars  delen hun verwachtingen, gedachten en zorgen bij de komst van vluchtelingen naar de stad. Om 11 uur opent burgemeester Schoenmaker de Ontmoetingsdag, die plaats vindt in en rondom de H. Josephkerk aan het Aalberseplein in Gouda.

Vluchtelingen hopen een goede plek in Nederland  te vinden waar ze kunnen verblijven, veilig, en ver weg van alles wat ze hebben meegemaakt. Maar wat verwacht je eigenlijk als vluchteling? Waar ben je bang voor en waar hoop je op?Ook inwoners van Gouda hebben hun vragen. Hoe gaat het met nieuwkomers uit oorlogsgebieden? Wie zijn het? Wat hebben ze nodig? Wat kan ik voor hen betekenen?  Al deze vragen komen op speelse wijze aan bod tijdens de diverse workshops. Het sprankelende programma is voor jong en oud!

U kunt zich via www.ontmoetingsdaggouda.nl aanmelden voor de workshops en/of deelname aan het Grenzeloos Buffet. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Het volledige programma van deze ontmoetingsdag is te vinden op www.ontmoetingsdaggouda.nl.