Dubbele winst gaat aan Timios dames 1 voorbij…

by redactie on 12 oktober 2016

in Ingezonden berichten,Sport

Woensdag 5 oktober werd de eerste bekerwedstrijd van het seizoen gespeeld! De tegenstander was Aspasia D3. De dames van Timios liepen vol zelfvertrouwen het veld op in Koudekerk a/d Rijn, waar winst kon worden behaald door drie gewonnen sets.

De basis van de eerste set bestond uit spelverdeler Terra, diagonaal Eline, midden-aanvallers Juul en Rienke en passer-lopers Nienke en Sanne. Na een aantal service-reeksen, sterke aanvallen en een goede verdediging wist Timios de set met gemak naar zich toe te trekken. Aspasia liet een flink aantal punten liggen door een erg slechte verdediging en passes. De set werd gewonnen door Timios met een stand van 25-7.

In de tweede set kwam een nieuwe opstelling het veld in, bestaande uit spelverdeler Terra, diagonaal Denise, midden-aanvallers Juul en Marijke en passer-lopers Angela en Nienke. Door de gedachte dat Timios de vorige set eigenlijk te makkelijk had gewonnen was de concentratie minder aanwezig. Na een iets stroeve start van de set door een aantal communicatiefouten en eigen fouten kwam langzamerhand het goede spel weer op gang en begonnen de dames hun eigen spelletje weer te herpakken. De tweede set werd wederom gewonnen door Timios met een stand van 25-15.

Ook in de derde set kwam er een nieuwe opstelling aan bod, deze keer bestond de opstelling uit spelverdeler Eline, diagonaal Denise, midden-aanvallers Marijke en Rienke en passer-lopers Angela en Sanne. De derde en laatste set werd gewonnen door Timios met een stand van 25-16. Met opgeheven hoofd en een mooie 3-0 winst verliet Timios de hal van Aspasia. Op naar de volgende ronde!

Zaterdag 8 oktober moest dames 1 opnieuw aan de bak voor de competitie! Tegenstander Velo D1, degradant uit de promotieklasse, beloofde een sterke opponent te zijn voor Timios D1. De lege banken werden aan het begin van de wedstrijd gevuld met geweldige support. Vechten naar de winst was en blijft het doel voor onze eigen dames 1.

De eerste set begon Timios gefocust met in de basis spelverdeler Eline, diagonaal Denise, midden-aanvallers Marijke en Juul en passer-lopers Sanne en Angela. Tijdens deze set werd het duidelijk dat het echt niet zo’n makkelijke wedstrijd zou worden als de bekerwedstrijd. De goede en sterke aanvallen van Velo scoorden te veel. De wissels van diagonaal Denise met spelverdeler Terra bij een stand van 11-13 en passer-loper Sanne met Nienke bij een stand van 13-17 zorgden niet voor de gehoopte oplossing. Ondanks dat Timios door bleef vechten waren er toch teveel eigen fouten aan de kant van Timios en wist Velo D1 de set te winnen met een stand van 16-25.

Ondanks het verlies van de eerste set liep Timios D1 vastberaden de volgende set in met één gezamenlijk doel, winnen. De opstelling bestond uit spelverdeler Eline, diagonaal Denise, midden-aanvallers Rienke en Juul en passer-lopers Angela en Nienke. Met een sterke service van Velo en een onzekere passing aan de kant van Timios werd door middel van communicatie geschoven in het veld en de service werd uiteindelijk opgeëist. Bij een kleine achterstand voor Timios kwamen de eerste wissels aan de orde. Diagonaal Denise werd gewisseld met spelverdeler Terra bij een stand van 16-14 voor Timios zodat er nog 3 aanvallers aan het net stonden om punten te maken. Spelverdeler Terra diende de rust opnieuw in het spel te brengen. Dit lukte haar, door de aanvallers goed te bedienen en de slim geplaatste ballen van onder andere Juul en Rienke. Timios wist de tegenstander in te halen. Bij een stand van 19-22 voor Velo werd diagonaal Denise teruggeplaatst. Spelverdeler Eline wist aan het eind van de tweede set de goede service onder controle te houden ondanks de twee time-outs van Velo bij een stand van 22-21 en 23-22. Timios wist de set te winnen met een stand van 25-22.

De waardige tegenstander Velo D1 nam geen genoegen met verlies en besloot te strijden als een oud-promotieklasse team. Bij Timios was de vechtlust verminderd. Er werden vele onnodige fouten gemaakt waardoor er een te grote voorsprong ontstond voor Velo. Na de time-out van trainer Gerrit Boogaard bij een stand van 12-20 wist Timios langzaam terug te komen. De coach van Velo D1 had door dat Timios het spel om wilde draaien en vroeg de scheids om een time-out bij een stand van 16-20, Velo stond nog steeds 4 punten voor. Na dit spel tussen de trainers wist Velo D1 het spel bij zich te houden, zij wonnen deze set met een stand van 21-25.

Nadat Velo de derde set naar zich toegetrokken had hoopten zij er een 3-1 uitslag van te maken en met 4 punten op zak de Groenswaard te verlaten. Bij een stand van 19-15 voor Timios werd diagonaal Denise opnieuw gewisseld met spelverdeler Terra net als in de tweede set. De wissel en goed geplaatste ballen zorgden ervoor dat Timios de voorsprong wist te behouden, bij een stand van 22-18 voor Timios werden Terra en Denise opnieuw omgewisseld. Timios gaf zich niet gewonnen en gingen hoe dan ook voor die vijfde set, met een stand van 25-20 wisten zij de vierde set te winnen.

Een door Timios verdiende vijfde set zou de uitslag van deze spannende wedstrijd gaan bepalen, waarin de basis opstelling van de vierde set werd ingezet om te gaan knallen. “Never change a winning team”. Timios had de service aan het begin van deze beslissende set. Bij een stand van 5-10 voor Velo maakte de trainer van Timios, Gerrit Boogaard, de keuze om de tactiek uit de tweede en vierde set toe te passen door Denise te wisselen met spelverdeler Terra. Door opnieuw goede keuzes en een verbeterde verdediging wist Timios langzamerhand bij te komen. Ondanks de wissel wist Velo de laatste set te winnen met een stand van 10-15. Helaas was Velo D1 dit keer te sterk voor Timios en gingen zij met 3 punten naar huis, maar Timios geeft niet op.

De komende twee weken staat er geen wedstrijd op de planning voor dames 1, zij zullen daarom hard trainen om bij de volgende wedstrijd op hun best te zijn! De eerstvolgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober, thuis om 16:30 in de Groenswaard! Dan starten we ook weer met een mini of the match. Het team waar tegen gestreden zal gaan worden is VVV Delta D1, die momenteel op een 5e plek in de ranglijst staat. Kom jij dames 1 toejuichen?!