Timios H1 moet buigen voor SKC H1…

by redactie on 9 oktober 2016

in Sport,Waddinxveen

timiosVrijdagavond nam het strijdlustige 1e herenteam van volleybalvereniging Timios het in een gezellige Plataan in Boskoop op tegen de Leidse studenten van SKC.

Vorig seizoen verloor Timios de competitieduels tegen SKC maar won verrassend in de bekerwedstrijd. Dit seizoen ontmoeten de ploegen elkaar weer in de competitie. SKC heeft veel spelers zien vertrekken maar een sterk nieuw team op de been gebracht. Ook bij Timios zijn dit seizoen drie nieuwe gezichten waarmee het team zich heeft versterkt.

In de eerste set wordt direct duidelijk dat de kracht van SKC schuilt in een machtige blokkering en een krachtige diagonaalaanval. Waar Timios zoekt naar de ruimte om te scoren weet SKC zijn aanvallers goed te bedienen en afstand te nemen van Timios. Aan het einde van de set weet Timios een deel van de achterstand in te lopen maar kan niet voorkomen dat SKC de set met 21-25 wint.

Timios moet na de 1e set hoofdaanvaller Martien Grootendorst missen die geblesseerd uitvalt. Jeugdtalent Jasper de Jong, die al een jeugdwedstrijd in de benen heeft, vult zijn plek in. Timios start voortvarend en voert de servicedruk op. Halverwege de set weet SKC echter weer gelijk te komen en trekt met knap blokkerend werk de set met 18-25 naar zich toe.

Ook in de 3e set kan Timios net niet voldoende druk zetten om het SKC echt moeilijk te maken. De ploegen ontlopen elkaar niet veel maar SKC weet de aanvallen van Timios beter te pareren waardoor de mannen van Timios niet voldoende uit kunnen lopen om setwinst veilig te stellen. Aan het einde van de set wordt het wel spannend maar levert setwinst op voor SKC (23-25).

Timios zou Timios niet zijn als niet alles uit de kast werd gehaald om toch de laatste set naar zich toe te trekken. In een spannende gelijk opgaande strijd weet Timios deze set het initiatief wel te houden en met sterk verdedigend werk de wedstrijd met setwinst af te sluiten (26-24). Komende week staat er geen wedstrijd op het programma zodat Timios zich kan gaan voorbereiden op de eerste bekerwedstrijd op maandag 17 oktober om 20:30 in de Plataan tegen Jupiter uit Oudewater.