Samen voor Groen-bomen worden geplant in Bentwoud…

by redactie on 7 oktober 2016

in Regio

Vervoerder Arriva is in september gestart in Zuid-Holland met het programma Samen voor Groen. Daarin kunnen reizigers bomen doneren om samen met Arriva hun leefomgeving groener te maken. De eerste bomen worden begin 2017 geplant in Bentwoud. Inmiddels zijn er al 1.648 bomen gedoneerd via het programma.

Arriva wil jaarlijks samen met haar reizigers duizenden bomen planten, om zo CO2 uit de lucht te halen en tegelijk de eigen leefomgeving aantrekkelijker te maken. De helft van de gedoneerde bomen wordt namelijk in Zuid-Holland geplant. De andere helft op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen en het herbebossingsproject een bijdrage levert aan de lokale economie. In Zuid-Holland wordt het grootste deel van de gespaarde bomen in bestaande bossen geplant; een ander deel op kleinschaligere locaties.

Bentwoud is het eerste bos in Zuid-Holland waarin de Samen voor Groen-bomen worden geplant. Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar nu al druk bezocht wordt door wandelaars, fietsers en gezinnen die eropuit willen. Door het hele gebied mogen bezoekers van de paden af, om te struinen door het bos.

Arriva organiseert samen met Trees for All een boomplantdag rond februari of maart volgend jaar. Ook deelnemers worden daarvoor uitgenodigd. De datum en opzet worden begin volgend jaar bekendgemaakt.

Samen voor Groen werd gelanceerd op 9 september om de regio groener te maken en CO2-neutraal reizen mogelijk te maken. Reizigers van Arriva kunnen sparen voor bomen via een speciaal busabonnement, of direct een donatie doen via de website arriva.nl/samenvoorgroen. Voor 10 euro kan Arriva al twee bomen planten.

De opbrengsten van Samen voor Groen worden 100% gebruikt voor de aanplant en het onderhoud van bomen. Arriva werkt daarvoor samen met Stichting Trees for All, een erkend goed doel (CBF-keur) met ANBI-status, die samen met Staatsbosbeheer en Stichting Boomfeestdag het Nationaal Bossenfonds vormt. Trees for All garandeert dat de geplante bomen 30 jaar lang verantwoord worden beheerd.