Gemeente; wilt U 11 oktober a.s. de regenboogvlag hijsen…

by redactie on 19 mei 2016

in Diverse berichten,Ingezonden berichten

COC Midden-Nederland heeft aan alle leden van de gemeenteraden en college’s van Burgemeester & Wethouders van 31 gemeenten in de regio Midden-Nederland een open brief gestuurd. In deze brief staat een oproep om tijdens Coming-Out Dag op 11 oktober a.s. de regenboogvlag te hijsen op het plaatselijke stadhuis.

17 mei was de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT). Deze dag is voor COC Midden-Nederland de aanleiding om een open brief te richten aan de gemeenteraadsleden en college’s van B&W van de gemeenten binnen de regio waar ze actief is. In de brief roept COC Midden-Nederland de raadsleden en gemeentebestuurders op om met elkaar in gesprek te gaan over het hijsen van de regenboogvlag op het plaatselijke stadhuis of stadskantoor op Coming-Out Dag op 11 oktober a.s. “We hopen dat de brief aanleiding is voor deze gemeenten om na te denken over hun beleid ten aanzien van LHBT. Een gemeente kan hierin een belangrijke rol spelen en een positief signaal afgeven. Ik ben heel benieuwd naar de reacties op onze brief,” aldus Simon Timmerman, vicevoorzitter COC Midden-Nederland. COC Midden-Nederland hoopt dat de brief ook zorgt voor meer aandacht voor LHBT bij onderwijsinstellingen, sportverenigingen en zorgaanbieders binnen deze gemeenten.

De Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Met deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Jaarlijks wordt er stilgestaan bij deze dag en worden er diverse activiteiten georganiseerd. In de week van IDAHOT organiseert COC Midden-Nederland in samenwerking met het Midzomergracht Festival op zaterdag 21 mei a.s. de Walk of Love door de Utrechtse binnenstad. Op deze manier vragen zij op een opvallende manier aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit. De grootste regenboogvlag van Nederland vormt het middelpunt. Iedereen die de boodschap ‘everyone has the right to love and be loved’ omarmd is van harte welkom om mee te lopen. De tocht start om 12.30 uur op het Domplein.