Opmerkelijk…

by redactie on 26 juli 2015

in Diverse berichten

Tijdens de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk van Utrecht naar Zeeland zijn verschillende auto’s in de Tourkaravaan door de politie geflitst. Ze reden sneller dan de toegestane snelheid van maximaal 50 kilometer per uur; ongeveer 10 kilometer per uur te hard.

Volgens de politie staan flitspalen dag en nacht aan, dus ook toen de karavaan op zondag 5 juli voorbij kwam. Dat was fout, zegt het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Het CVOM bevestigt dat zeker twee flitspalen op de route aanstonden terwijl de politie ze tijdens de Tour had moeten uitschakelen.

“Die boetes hebben we helaas verstuurd en dat betekent dat we ze moeten terughalen”, zegt een woordvoerder van het CVOM. “Mensen die een bekeuring hebben gehad, krijgen een brief van het Centraal Justitieel Incassobureau waarin staat dat de boete wordt verscheurd. En als ze al hebben betaald, krijgen ze hun geld terug.”

De Ronde van Frankrijk hanteert in overleg met de politie zijn eigen verkeersregels. Vanaf het moment dat de route is afgezet, geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.