Dochters Leo Vroman onthullen beeld…

by redactie on 10 april 2015

in Regio

Dochters van VromanOp vrijdag 10 april, de 100ste geboortedag van Leo Vroman, hebben zijn dochters Geri en Peggy Vroman een 3 meter hoog stalen beeld onthuld. Het beeld is een ‘staande tekening’ van Jeroen Henneman en staat op de Chocoladefabriek in Gouda, een kenniscentrum waarin o.a. de Bibliotheek Gouda gevestigd is.

Tijdens zijn leven antwoordde de dichter / bioloog op de vraag hoe men deze dag kon vieren : “Ik weet niet of ik de honderd haal, maar zo niet, vier dat dan toch maar”. Leo Vroman overleed 22 februari 2014 in Fort Worth, Texas. Dochter Peggy Vroman-Gracy over de staande tekening van vroman: “I had seen some other portraits of Leo over the years and some just were not able to capture his warmth and humor. This is wonderful and how special it will be to have him looking down over the city.”

Het beeld is mogelijk gemaakt door Bibliotheek Gouda, Museum Gouda, familie Vroman, gemeente Gouda, Goudse ondernemers (Haringparty), Boven de 7e Verdieping, leerlingen GSG Leo Vroman, Kraanbedrijf Nederhoff. Tijdens de festiviteiten heeft Querido ‘Die Vleugels II’ gepresenteerd, de bundel met de nog nagelaten gedichten van Leo Vroman.