Ingezonden berichten

Afgelopen zaterdag 16 maart had Illusion, twirlafdeling van Toos Waddinxeen, hun eerste wedstrijd van het jaar in Spijkenisse. Voor sommige dames betekende dit dat zij voor het eerst hun nieuwe routines lieten zien en anderen mochten met een nieuw onderdeel de vloer op. Voor de laatste groep werd op deze wedstrijd bepaald in welk niveau zij het komend seizoen mogen uitkomen. In de klasse Juvenile 1-Baton mocht Sophie Vermeulen de wedstrijd openen. Ondanks de zenuwen heeft zij zich knap geplaatst in de Novice. In de klasse Senior 1-Baton deden Dione van der Greft en Irine Kleiweg voor het eerst mee. Zij hebben zich beiden geplaatst in de Beginner. In de klasse Senior Duo Twirling hebben Madelon van Harten en Lindsay Sip een sterke routine laten zien, waarmee zij zich in de Beginner plaatsten. Tot slot hebben Djarah Kleiweg en Irine Kleiweg in de klasse Senior Duo Dance Twirl zich geplaatst in de Novice.

Ondanks de grote categorieën deze dag wist Illusion toch een paar medailles in de wacht te slepen. In de klasse Preteen Novice 1-Baton won Summer van Vliet een zilveren en Jet Russcher een gouden medaille. In de klasse Junior Novice 1-Baton wist Lieke Siersema met een no-drop routine een eerste plaats te bemachtigen. In de klasse Junior Beginner Duo Twirling was de tweede plaats voor Hanneke Heemskerk en Petra van Harten. Tot slot wonnen Rosalie van der Kraats en Sophie Vermeulen in de klasse Juvenile Kids Twirl respectievelijk een gouden en zilveren medaille.

Ook wisten twee meiden meteen hun eerste plaatsingspunten in de wacht te slepen: Madelon van Harten in de klasse Senior Beginner 1-Baton en Petra van Harten in de klasse Junior Beginner Solo Dance Twirl. Het tweemaal behalen van plaatsingspunten betekent plaatsing voor het NK in december.  www.twirlafdelingillusion.nl

In juli 2019 wordt de Informatieplicht Energiebesparing van kracht. Om ondernemers in het mkb de achtergronden en werking van de nieuwe regelgeving uit te leggen, wordt 28 maart a.s. een minisymposium gehouden over deze ‘omgekeerde bewijslast’ in de Wet milieubeheer. Hoofdspreker is Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad.

Ondernemers horen tijdens deze bijeenkomst hoe en waar ze ondersteuning kunnen krijgen, en welke kansen de Wet milieubeheer biedt. Verder vertellen regionale ondernemers (Vepo Cheese uit Bodegraven, Latexfalt uit Koudekerk aan den Rijn en HTC parking & security bv uit Waddinxveen) hun ervaringen met de uitvoering van de energiebesparingsplicht.

Energiebesparingsplicht en informatieplicht
De Wet milieubeheer, die in 1993 werd ingevoerd, geldt voor ondernemers in het mkb die meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 gas verbruiken. Deze ondernemers zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Om bedrijven daarbij te ondersteunen, zijn er voor verschillende sectoren zogenaamde Erkende Maatregelenlijsten (EML) opgesteld. Sinds 2015 voldoen bedrijven die hiervan gebruikmaken automatisch aan de energiebesparingsplicht. Op 1 juli 2019 verandert dat, en gaat de Informatieplicht Energiebesparing in. Ondernemers zijn vanaf dat moment verplicht te registreren welke maatregelen zijn uitgevoerd en te motiveren welke niet.

Gratis toegang, aanmelden verplicht
Het minisymposium wordt georganiseerd door de duurzaamheidsplatforms en gemeenten in het werkgebied van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH), samen met de ODMH. Het vindt plaats op 28 maart in De Goudse Schouwburg. Het programma begint om 16.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur) en duurt tot 18.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden via de website van Duurzaamheidsplatform Gouda is verplicht: www.dpgouda.nl/minisymposium-wet-milieubeheer-de-omgekeerde-bewijslast.

Slechts één wedstrijd dit weekend en dat was vrijdagavond in sporthal de Duikelaar: Bouncers Heren 1 tegen Blue Stars 1 uit Diemen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en werd het een gelijk opgaande strijd, met een wisselend scoreverloop. Het eerste kwart was met 16-20 voor de bezoekers, die ook bij rust nog op voorsprong stonden, 32-34. Bij het ingaan van het laatste kwart was de stand 55-54 en zoals vaker verliep het vierde kwart weer uitermate spannend met een 65-66 stand in de 6e minuut. Daarna liepen de bezoekers uit naar een maximale voorsprong van zeven punten. In de laatste minuut bracht Mike Hogervorst met een driepunter de achterstand terug naar 73-75. Verder kwam Bouncers echter niet en bepaalde Blue Stars met een benutte vrije worp de eindstand op 73-76. Na afloop was er echter toch het gevoel: dat Bouncers Heren 1 deze wedstrijd niet had hoeven te verliezen, maar onnodige balverlies en te weinig verdedigingsrebounds deden de weegschaal naar de andere kant doorslaan. Boudewijn Koppen was topscoorder met 25 punten.

Programma:
Vrijdag 8 maart sporthal Waddinxveen de Duikelaar:
19.15 u Bouncers Jongens 18 1 DAS 1
21.00 u Bouncers Heren 3 B.O.B. 1

Zaterdag 9 maart sporthal Waddinxveen de Duikelaar:
13.15 u Bouncers Jongens 14 1 Blauw-Wit 1
15.15 u Bouncers Gemixt Onder 12 2 CBV Binnenland 1
15.15 u Bouncers Meisjes 18 1 BC Utrecht Cangeroes 2
17.00 u Bouncers Jongens 18 2 BC Utrecht 3

Uit zaterdag 9 maart 2019.
11.00 u Woodpeckers 1 Bouncers Jongens 16 1 Houten
12.15 u River Trotters 2 Bouncers Meisjes 12 1 Hardinxveld-Giessendam
15.45 u Zoebas 3 Bouncers Gemixt Onder 14 3 Zoetermeer
16.00 u Cady ’73 1 Bouncers Gemixt Onder 10 1 Capelle aan den IJssel
16.00 u Cady ’73 1 Bouncers Gemixt Onder 12 3 Capelle aan den IJssel
16.30 u Flevo Musketiers 1 Bouncers Jongens 12 1 Lelystad
16.30 u Flax Field Fighters 1 Bouncers Heren 20 1 Hendrik Ido Ambacht
17.00 u HBV The Jumpers 1 Bouncers Gemixt Onder 16 2 Zoetermeer
18.30 u BV Alphia 1 Bouncers Heren 2 Alphen aan den Rijn
18.30 u BV Alphia 1 Bouncers Jongens 16 3 Alphen aan den Rijn
21.00 u Helmink Heroes 1 Bouncers heren 1 Zwijndrecht

In een wedstrijd die eigenlijk alleen in de 2e en 5e set met vlagen spannend was, wist Timios MB1 afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning te behalen op mede-titelkandidaat Zaanstad MB1.

Het team uit Waddinxveen begon de 1e set in Zaandam in een verrassende opstelling, maar dit zorgde niet voor het beoogde resultaat. Het meegekomen publiek zag aan beide kanten van het net twee teams staan die vooral tegen zichzelf speelden en veel persoonlijke fouten maakten. Service-series werden afgewisseld met service-fouten en vooral aan de zijde van Timios werd niet vrijuit gespeeld. De meisjes van Zaanstad kwamen meer en meer in hun spel en wisten met hardere aanvallen en een betere service Timios MB1 onder druk te zetten (25-17).

Ook de 2e set begon voor Timios niet voortvarend, maar gelukkig wist ook Zaanstad niet altijd de juiste oplossing te vinden en kon Timios bij vlagen laten zien dat zij met recht bovenaan in de Topklasse staan. Leuke rally’s werden afgewisseld met tactische punten en ondanks dat de speelsters van Timios de service-pass beter onder controle wisten te krijgen, ging de winst nipt naar Zaanstad (25-23).

De 3e en 4e set lieten een heel ander beeld zien. Met spelverdeelster Zoë de Wit binnen de lijnen en Evi de Heer op de middenpositie, liet Timios duidelijk een veel beter spel zien. De Wit bracht de rust terug in het veld, waardoor het leek alsof de andere speelsters weer wisten wat hun taak was in het team. Met name Caitlin de Rooij haalde in het achterveld menig bal van de grond en blokte een aantal keer de belangrijkste aanvalster van Zaanstad af. Ook Dionne Droog kwam blokkerend en serverend meer en meer in haar spel, net als de zeer goed serverende Caressa van Hoven (13-25 en 15-25).

De vijfde en beslissende set moest uitkomst bieden. Zoals zij al de hele wedstrijd liet zien, waren de sprongservices van de overall prima spelende Meike van Tol een belangrijk wapen. Toch liet Timios de concentratie even iets varen, waardoor een 2-8 voorsprong door Zaanstad werd ingehaald tot 7-8. Timios zette vervolgens de eindspurt in, waarbij Evi de Heer zowel blokkerend als aanvallend een belangrijke speelster bleek te zijn. Met goed teamspel en een aantal reddingen vanuit het achterveld door wederom Caitlin de Rooij en libero Fenne van Tol, liet Timios zien terecht de winnaar te zijn van deze wedstrijd (8-15).

Timios MB1 staat door deze overwinning nog steeds op de 1e plek in de Topklasse, met 31 punten uit 7 wedstrijden. Zaanstad MB1 staat 2e met 17 punten uit slechts 4 gespeelde wedstrijden.Zaterdag 9 maart wordt er in Oostzaan gespeeld tegen Compaen MB1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 16 maart om 14.30 uur in sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen tegen de nummer 3, Zovoc MB1 uit Zoetermeer.

Op 9 maart hebben de Goudse liefhebbers van vocale barokmuziek weer de mogelijkheid om een kort en vrij toegankelijk concert van Goudse bodem bij te wonen. Op deze zaterdagmiddag speelt het semiprofessionele GouweHart Orkest twee cantates. De mensen die het orkest al langer volgen weten dat deze concerten altijd bestaan uit een cantate van Johann Sebastiaan Bach en één van een tijdgenoot van Bach. Dirigent Jacques van der Meer kiest daarvoor steeds weer een bijzondere, minder bekende, maar zeer fraaie cantate uit, dit keer van Graupner: Furcht und Zagen. Deze solocantate voor sopraan wordt gezongen door Martha Loncar.

De cantate van Bach is Leichtgesinnte Flattergeister, oftewel in goed Gouds: frivole fladderaars. Een korte cantate met een bijzonder mooie tenoraria, gezongen door Felipe Gallegos. Andere solisten zijn Carolina Luis, alt en Yuh-ichi Sakai, bas. Alle solisten zijn jonge veelbelovende professionals die stuk voor stuk in de nabije toekomst in de grotere concertzalen te verwachten zijn.

Het GouweHart Orkest speelt met professionele aanvoerders en vergevorderde amateurs die door de profs gestimuleerd worden om het beste in zichzelf omhoog te halen.

De toegang is vrij, er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd, zodat de vooralsnog ongesubsidieerde Goudse cantateconcerten ook in de komende tijd weer kunnen worden georganiseerd op hetzelfde hoge muzikale niveau. De Stichting GouweHart Orkest wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers, gesteund door de Vrienden van het orkest.

Reserveren wordt sterk aangeraden. De maximale capaciteit van de kerk wordt vrijwel ieder concert van het GouweHart Orkest bereikt.

Zaterdag 9 maart 2019, 16:00 uur, deur open vanaf 15:30 uur
Oud Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107
Toegang vrij, vrijwillige bijdrage.
Reserveren wordt aangeraden: gouwehartorkest@gmail.com

Aanstaande bruidsparen kunnen zich tijdens de tiende Alphense editie van Trouwbeurs ‘t Groene Hart uitvoerig laten informeren over alles wat met hun huwelijksdag te maken heeft. Daarvoor zijn zij op zaterdag 9 maart tussen 11.00 tot 16.00 uur welkom bij circa 25 exposanten in Flora Boskoop aan de Parklaan 4. Op het programma staan modeshows, verschillende presentaties, diverse demonstraties en smakelijke proeverijen. De toegang, het parkeren, een goodiebag én kans op een diner voor twee zijn gratis.

Het aanbod van diensten en producten op deze gratis toegankelijke Alphense trouwbeurs is zó groot en divers, dat je er bij wijze van spreken in één keer alles voor je trouwdag kunt regelen. Van bruidsboeket tot bruidstaart, van feestlocatie tot fotoreportage, van trouwambtenaar tot trouwringen, enzovoorts. Daardoor is deze regionale beurs voor aanstaande bruidsparen de aangewezen plek om veel leveranciers uit de Alphense regio te treffen met de beste producten en diensten. Kijk op www.trouwbeurs-alphenaandenrijn.nl wie er zoal meedoen.

De modeshows staan om 12.00 en 14.00 uur gepland en worden verzorgd door Lovely Weddings uit Alphen aan den Rijn, Speksnijder Bruidsmode uit Bergambacht en DIYA Tailors uit Voorburg. Naast de mode voor bruid en bruidegom showen de modellen ook allerlei accessoires van andere exposanten.
Flora Boskoop is uitstekend met de auto en trein bereikbaar. Auto’s kunnen gratis op het naastgelegen terrein worden geparkeerd. En de trein op het traject Gouda-Leiden stopt praktisch voor de deur van het gebouw.

Trouwbeurs ’t Groene Hart wordt meerdere keren per jaar op verschillende locaties in Het Groene Hart georganiseerd. Naast ‘Alphen aan den Rijn’ staan dit jaar ook de edities in Lansingerland, Krimpenerwaard, Gouda en Woerden gepland. De exposanten, producten en diensten verschillen per editie waardoor een bezoek aan meer dan één van deze beurzen beslist interessant en inspirerend is. Meer informatie over de trouwbeurzen in Het Groene Hart is te vinden via www.trouwbeurs-groenehart.nl.

Binnenkort start Palet Welzijn in het Anne Frank Centrum met een nieuw initiatief, nl : Carrousel-ochtenden. De ochtenden zijn vrij toegankelijk en hebben met regelmaat een andere invulling. Ze zijn bedoeld voor mensen die het leuk vinden om op laagdrempelige wijze en op vrijblijvende basis aan te schuiven.

De activiteitencoach begeleid de ochtenden. De huidige deelnemers aan de recreatieve dagbesteding worden hier ook bij betrokken. Van 10.15 uur – 11.15 uur bent u op ondergenoemde data welkom. Aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Koffie is evt. voor eigen rekening.

De geplande ochtenden in maart zijn :
Maandag 4 maart – Zingen bij de piano
Maandag 18 maart – Spelletjesochtend
Donderdag 21 maart – Vraag en antwoord geheugenochtend

Van harte welkom!

Viswijvenkoor bij Palet Welzijn

Op vrijdag 15 maart bruist het Anne Frank Centrum van activiteiten in het kader van NL Doet. In de ochtend is er een creamarkt waar hobbyisten laten zien waar ze creatief in zijn . U kunt inspiratie opdoen en genieten van al het moois.  Deze markt loopt van 9.30 – 14.00 uur.

Aansluitend treedt het viswijvenkoor : “Sootjevisch” uit Zevenhuizen op. Daarmee wordt de dag vrolijk afgesloten. U bent van harte welkom. Koffie en thee staan voor u klaar.

Bij Stichting Vonk gaan er in de lente twee cursussen voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar van start. Op dinsdagochtend 12 maart begint de lentecursus op 6 achtereenvolgende ochtenden. Nieuw is de tweewekelijkse cursus op woensdagochtend vanaf 10 april. Onder leiding van Maria van Oosterom wordt er met het seizoen mee muziek gemaakt. Elk kind neemt samen met een ouder (of oma of opa of oppas) deel aan deze muzikale ontdekkingsreis door de lente. De liedjes, instrumenten, materialen en bewegingsliedjes sluiten aan bij de belevingswereld van het jonge kind en natuurlijk bij de lente. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen duurt de les 30 of 45 minuten, waarna er een koffie/thee moment is met tijd voor vragen en verdieping. En natuurlijk krijgt na afloop van de les iedereen de liedjes mee naar huis. De indeling van de groepen volgt adh leeftijden. De lessen vinden plaats tussen 9.30 uur en 11.30 uur. Inschrijven voor vrijdag 8 maart (woensdagcursus voor 5 april) via www.stichtingvonk.nl. Vermeld bij inschrijving de leeftijd van het kind.

Vrijwilligerswerk doen…

by redactie on 22 februari 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Heeft u reden en/of belangstelling om vrijwilligerswerk te doen? Voor mensen met een korte levensverwachting, die THUIS willen sterven, kan mantelzorg zwaar zijn. Om hen te ondersteunen bieden vrijwilligers de ondersteuning daar waar nodig en gewenst. De vraag neemt toe, ook de professional wil graag met ons samenwerken zodat mensen kunnen overlijden in hun eigen omgeving, met familie en vrienden. Is uw belangstelling gewekt? Voor de training op 3 en 4 april voor aspirant vrijwilligers hebben we ruimte voor nieuwe mensen. U kunt zich aanmelden tot 15 maart bij teamondersteuner@steunpuntmh.nl t.a.v. Jeannette van Herk. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met een coördinator.

Voor meer informatie kunt u het Open Huis op 2 maart of een Informatie Punt bezoeken. Zie pagina Open Huis en Informatie Punten.


In opdracht van de directie van de stichting hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Midden-Holland ontwierp Dick Hoogendoorn BNO een nieuw logo met een nieuwe organisatienaam. Tot nu toe werden diverse namen gebruikt want een vaste roepnaam in de dagelijkse communicatie was er niet. De stichting hospice Midden Holland is in 2002 opgericht, en heeft een Bijna-Thuis-hospice gerealiseerd aan de Ridder van Catsweg 67 in Gouda; er zijn vier kamers voor mensen met een korte levensverwachting die niet thuis kunnen blijven voor het levenseinde. In 2006 fuseert zij met de stichting christelijke terminale thuiszorg Midden Holland en wijzigt de statutaire naam, tevens roepnaam. In 2010 is de Informele Zorg VPTZ van Vierstroom overgenomen en in 2017 heeft zij de deuren geopend van een Bijna-Thuis-hospice aan de Florijnlaan 100 in Waddinxveen.

Het logo verbeeldt de ‘weg van het leven’, maar ook een dak en de grote punt achter STEUN geeft in essentie aan waar het om gaat: het einde. De organisatie heeft vijf beroepskrachten en bijna 200 vrijwilligers die met hart en ziel zorgen voor hun medemens in de laatste levensfase, THUIS, in wooncentra en in de Bijna-Thuis-hospices. Het logo en de nieuwe naam worden vanaf nu gebruikt in alle PR-uitingen zoals drukwerk,

de website www.steunpuntmh.nl en de e-mailadressen. De statutaire naam stichting hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Midden Holland verdwijnt niet; de naam Steun. als sterven nabij is, is als handelsnaam toegevoegd bij de KvK.

Op Valentijnsdag heeft het CDA de vrijwilligers van de EHBO in het zonnetje gezet. Daarvoor is CDA raadslid Trix de Kruijff op 14 februari met een taart bij Janneke Dubbelaar langsgegaan. Janneke is binnen het EHBO bestuur coördinator evenementen en had voor de gelegenheid een deel van de trouwe en hechte club vrijwilligers uitgenodigd. Trix de Kruijff benadrukte bij de overhandiging dat evenementen in Waddinxveen alleen maar kunnen plaats vinden als de EHBO aanwezig is met een team. Belangrijk is daarom hun aandeel bijvoorbeeld in de vierdaagse, zijn ze met verschillende teams aanwezig bij de Waddinxveense wielerronde en kom je hun bus ook tegen op Koningsdag en bij WadCultureel. Volgens de Kruijff zijn de teams niet alleen onmisbaar, maar weten zij door hun uitstraling en professionaliteit ook het gevoel van veiligheid te vergroten. Trix de Kruijff sloot af door te benadrukken dat de EHBO vrijwilligers mensen zijn met een hart voor Waddinxveen en de taart daarom voor de volle 100% verdienen. Op de steun van het CDA zullen zij altijd kunnen rekenen. De EHBO afdeling in Waddinxveen zal volgend jaar 100 jaar bestaan. Vrijwilligers blijft de kurk waarop de organisatie draait en volgens Dubbelman valt het nog steeds niet tegen om ook jonge mensen daarvoor te interesseren.

Voor Bouncers Heren 1 waren de druiven vrijdagavond na het verlies tegen BS Leiden 3, 82-86, een beetje zuur. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 kenden een prima weekend. In Groningen zette Bouncers Jongens 16 1 met de winst op nummer vier Celeritas-Donar 2, 56-61, een grote stap richting het kampioenschap. Ook voor Bouncers Jongens 14 1 lijkt het kampioenschap een kwestie van tijd. In Voorburg werd met 64-80 ruim gewonnen van concurrent en nummer 2 CobraNova 1. Verder veel spannende wedstrijden die nipt werden gewonnen c.q. verloren.

Die spanning was er vrijdagavond in De Duikelaar ook bij Bouncers Heren 1 en het bezoekende BS Leiden 3. Bouncers opende direct de score met twee vrije worpen van Wouter van der Eng, om vervolgens het eerste kwart te winnen met 21-13. Het tweede kwart was met 21-25 voor de Leidenaren die daarmee de ruststand bepaalden op 42-38. In het derde en vierde kwart hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en leek BS Leiden vlak voor tijd bij een stand van 65-67 de winst mee naar Leiden te nemen. In de laatste seconden was het echter Boudewijn Koppen die stand gelijk trok, 67-67, en daarmee een verlenging voor Bouncers uit het vuur sleepte. Aangezien in deze verlenging ook geen beslissing viel, 77-77, was een tweede verlenging nodig. Halverwege deze verlenging leek bij een stand van 82-79 de winst voor Bouncers. De ploeg had echter geen antwoord op de zeven punten op rij van BS Leiden en het uitvallen van Boudewijn Koppen en stond Bouncers bij een eindstand van 82-86 met lege handen. Boudewijn Koppen was topscoorder met 25 punten.

Ook een gelijk opgaande strijd tussen Bouncers Heren 3 en het bezoekende Blue Drakes 1 uit Woerden. De bezoekers wonnen het eerste kwart, 12-17, maar stond Bouncers bij rust op een 33-24 voorsprong. Bij het ingaan van het vierde kwart stond Bouncers nog steeds op voorsprong, maar slordig verdedigen en slechte passes gaven de bezoekers de mogelijkheid op gelijke hoogte te komen en de wedstrijd te winnen met 58-62. Marvin Sevenhoven was topscoorder met 14 punten.

De zaterdagmiddagwedstrijden in De Duikelaar werden geopend met de strijd tussen Bouncers Gemixt Onder 10 1 en het bezoekende CobraNova 2 uit Voorburg. En ze blijven het goed doen de jongste Bouncertjes. In de eerste helft kon de ploeg bij een ruststand van 19-12 het verschil nog niet maken. Maar in de tweede helft kwam CobraNova er niet echt meer aan te pas en won Bouncers met 35-16. Aaron Speelman scoorde 8 punten.

Volop spanning bij Bouncers Jongens 18 2 en SV Argon uit Mijdrecht. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en via een 11-17 stand na het eerste kwart en een 31-30 ruststand bleven de verschillen klein. Ook in het derde en vierde kwart kon geen van de ploegen het verschil maken. Bij een 51-51 stand en nog met twee minuten op de klok gaf de ploeg uit Mijdrecht met het missen van een aantal vrije worpen een mogelijke zege en pakte Bouncers met 55-51 alsnog de winst. Jimmy Huurman was goed voor 17 punten. Alleen in het eerste kwart, 14-12, kon het bezoekende The Jumpers 2 uit Den Haag gelijke tred houden met Bouncers Heren 2. Daarna liep de thuisploeg langzaam verder uit om via een 33-23 ruststand uiteindelijk ruim te winnen met 72-45. Christian de Rooij was met 33 punten goed op dreef.

Uit: In Zoetermeer was de vreugde groot bij Bouncers Jongens 18 1 na de gewonnen wedstrijd tegen Zoebas 1, nummer twee in de rangschikking. Ook hier volop spanning met een wisselend score verloop, ruststand 23-24, en een gelijke stand vlak voor tijd, 53-53. Mika Luijbregts schoot Bouncers uiteindelijk naar een 53-55 overwinning. Zoebas probeerde de wedstrijd nog te forceren, wat Bouncers nog een drietal vrijeworpen opleverde, die echter werden gemist. Door deze winst blijft de ploeg ongeslagen.

In Groningen deed Bouncers Jongens 16 1 goede zaken door te winnen van de Celeritas-Donar 2. Vanzelf ging dat echter niet. Ook hier twee ploegen die elkaar niets toegaven met Bouncers net iets meer aan de positieve kant van de score, rust 25-29. Aan het eind van het vierde kwart was het Massal Diouf die Bouncers definitief naar de zege schoot, 56-61. Daarmee lijkt de ploeg op weg naar het kampioenschap. Tobia Steenis scoorde 20 punten.

Er was toch wel enige spanning bij Bouncers Jongens 14 1, in Voorburg op bezoek bij de nummer 2 CobraNova 1. Die vrees was echter ongegrond. Via een 27-46 ruststand en een heel sterk derde kwart won de ploeg uiteindelijk met 64-80. Het kampioenschap is na deze winst een kwestie van tijd. Latif Diouf was goed voor 25 punten. In Leiden bood Bouncers Jongens 12 1 koploper BS Leiden tot en met halverwege het derde kwart uitstekend partij, maar was de winst voor de thuisploeg met 91-70. Jordan de Miranda was topscoorder met 29 punten. In Oegstgeest waren de verschillen tussen BV Oegstgeest 3 en Bouncers Gemixt Onder 14 2 niet groot. Bouncers pakte de winst in het eerste kwart, maar moest uiteindelijk de winst aan Oegstgeest laten, 59-51. Guus Hulst scoorde 24 punten. In Leiderdorp was Bouncers Gemixt Onder 14 3 niet opgewassen tegen BV Leiderdorp 2 en verloor via een 30-15 ruststand met 57-46. Blaise Bahizire scoorde 14 punten.

In Den Haag had Bouncers Meisje 18 1 moeite met scoren en kon dan ook geen vuist maken tegen HBV The Jumpers 1 en verloor met 59-13. Bouncers Gemixt Onder 12 2 won wel in Den Haag, na een spannende wedstrijd van The Jumpers 1. Bij rust stond Bouncers met 26-32 op voorsprong en die kon worden vastgehouden tot het eind van de wedstrijd, 61-66. Maxim Toet was topscoorder met 15 punten. In Oegstgeest verloor Bouncers Gemixt Onder 12 3 nipt van BV Oegstgeest 1. Na een ruststand van 23-18 was het Imre Heijstek die Bouncers vlak voor tijd op gelijke hoogte bracht, 44-44, maar had Oegstgeest helaas de laatste score, 46-44. Imre Heystek scoorde 14 punten. Bouncers Jongens 16 3 kende in Katwijk tegen Grasshoppers 3 met 0-19 in het eerste kwart een prima start. Ook in de overige kwarten kwamen de Katwijkers er niet aan te pas en pakte Bouncers een mooie 31-70 winst. Kasper Slobbe was goed voor 15 punten.

Afgelopen zaterdag een tjokvol Anne Frank Centrum in Waddinxveen.
Gespannen gezichten, wiebelende voeten, geroezemoes van belangstellende ouders, kortom herkenbare signalen, dat er een schooldamtoernooi gaande is. Door de combinatie van de strijd, het denkvermogen en de snelheid is de spanning aan menig bord voelbaar. Aan sommige borden werd zo snel gespeeld, dat er steeds wisselende kansen waren.

Bijna 120 leerlingen van 11 scholen uit Waddinxveen, Boskoop, Moerkapelle en Berkenwoude namen deel aan het 47e schooldamtoernooi. De spelers werden ingedeeld in poules van 6 of 8 spelers. De nrs. 1 en 2 van alle poules ontvingen vaantjes.

Bij de jongste dammers (groepen 3 en 4) deed de Eben Haezerschool Boskoop van zich spreken. De 4 spelers, die fraai de 1e plaats wisten te pakken waren Maarten Harskamp, Sarah Hok, Benjamin van Vuuren en Dani Berghout. De teams van de Dick Brunaschool en de Kardinaal Alfrinkschool uit Waddinxveen behaalden de 2e en de 3e prijs.

In de strijd bij de groepen 5 en 6 gaven de Rehobothschool Moerkapelle en de Eben Haezerschool Boskoop elkaar weinig toe. Het tellen van alle uitslagen was net in het voordeel van de school uit Moerkapelle. Het team bestond uit de spelers Joas Liefaart, Ivan van de Maas en Denise Rog. De Boskoopse school dus op de 2e plaats en de Bethelschool uit Waddinxveen wist beslag te leggen op de bronzen beker (3e plaats).

Bij de groepen 7 en 8 hadden wisselende successen bij de meer ervaren spelers. Uiteindelijk bleek in deze categorie de uitslag gelijk aan die van het vorig jaar. Alle 3 winnende scholen hebben de afgelopen maanden een aantal trainingen gevolgd. Van het Moerkapelse team maakten deel uit Jeftha Bregman, Andre v.d. Vendel, Thirza Roos en Marleen v.d. Spek. De Even Haezerschool Boskoop haalde de 2e plaats en de 3e plaats was voor de school uit Berkenwoude.

Eindstand

Groepen 3 en 4
1. Eben Haezerschool Boskoop
2. Dick Brunaschool Waddinxveen
3. Kardinaal Alfrinkschool Waddinxveen

Groepen 5 en 6
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. Bethelschool Waddinxveen

Groepen 7 en 8.
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. De Wegwijzer Berkenwoude

De nrs. 1 en 2 hebben zich direct geplaatst voor de provinciale schoolstrijd op 16 maart in Gouda.

Damborden voor scholieren.
Het comité schooldammen Waddinxveen won met de promotie- en resultaats- prijs van de dambond 50 magnetische damborden. Mede dankzij sponsoring van 2 bedrijven konden deze nieuwste damborden worden uitgereikt aan alle spelers van de 2 jongste categorieën

Winterbikkels op de racefiets…

4 februari 2019

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de […]

Lees verder →

5 jaar lotgenotencontact bij Boek en Troost…

30 januari 2019

Februari 2014 opende Boek en Troost, aan de Lange Tiendeweg in Gouda, een ontmoetingsruimte voor rouw. Vanuit de gedachte dat mensen die een dierbare zijn verloren veel steun kunnen ervaren aan lotgenoten richtte Alberdine Metz de Stichting Boek en Troost op. Sinds die tijd worden er maandelijks diverse activiteiten aangeboden waar lotgenoten elkaar kunnen treffen, […]

Lees verder →

Boekenmarkt De Gouwebloem…

29 januari 2019

Op zaterdag 9 februari 2019 organiseert Stichting De Gouwebloem haar jaarlijkse boekenmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen. De verkooptijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur. Daarnaast is er ook nog verkoop van CD & Dvd’s en Platen. Ook hebben wij veel handwerk en zelfgemaakte kaarten en nog veel meer voor […]

Lees verder →

Voor de muzikale twijfelaar…

28 januari 2019

Je bent tussen de 9 en 12 jaar oud. Je wilt graag muziek maken. Maar welk instrument past nou het beste bij jou? Ben je van de drums? Of meer van de melodie? Ben je liefst alleen aan het spelen of juist in een groepje? De keuze voor het juiste instrument bepaalt of je er […]

Lees verder →

Kennismaking met de Dorpsdichter…

27 januari 2019

In het kader van de Poëzieweek waarvan het thema ‘vrijheid’ is en in het gehele land wordt gehouden, is er bij de Bibliotheek de Groene Venen op dinsdag 5 februari een poëziemiddag met de Waddinxveense Dorpsdichter ‘Laantje’ (Piet Hardendood). Tijdens deze middag zal de dichter een aantal voordrachten ten gehore brengen uit eigen werk met […]

Lees verder →

Franse chansons voor het voetlicht…

24 januari 2019

Op woensdag 6 februari treedt zanger Edouard op in restaurant De Boomgaard in Floravita. De geboren fransman brengt een programma met Franse chansons in een warme, intieme sfeer. Liederen van Edith Piaf, Charles Aznavour, Julien Clerc, Francoise Hardy en anderen passeren de revue. Edouard is sinds 8 jaar bezig om zijn zangcarrière uit te breiden […]

Lees verder →

Expositie bij Oogzorg Bastiaan Optiek/Koffie bij Bastiaan…

23 januari 2019

Dit keer hebben we leerlingen van de Garenspinnerij Academie bereidt gevonden hun kunstwerken in onze winkel op te hangen. De Garenspinnerij Academie verzorgt een driejarige cursus. In die periode worden alle facetten van het tekenen en schilderen behandeld. Docenten Suzan Schuttelaar en Ruud Verkerk beide gerenommeerde kunstschilders met ieder een eigen stijl verzorgen de cursus. […]

Lees verder →

Violiste Gwendolyn Masin bij Podium Witteman en ReeuwijkKlassiek…

14 januari 2019

De internationaal gevierde violiste Gwendolyn Masin werd bij haar komst in Nederland meteen gestrikt voor een optreden in het radioprogramma Spiegelzaal en het TV programma Podium Witteman. Vijf dagen later geeft zij samen met zes musici op vrijdag 18 januari om 20.15 uur een concert geeft in De Brug. Gwendolyn Masin brengt een programma met […]

Lees verder →

The Dutch Vocals met bijzonder repertoire in Floravita Boskoop…

14 januari 2019

Op woensdag 23 januari treden Peter Jonk en Anja Oudejans, beter bekend onder de naam The Dutch Vocals, op in restaurant De Boomgaard in Floravita. Het professionele zangduo uit Volendam heeft een uitgebreid repertoire. Deze keer brengen zij een programma met in het eerste gedeelte operette en in het tweede gedeelte liedjes uit de bekende […]

Lees verder →

Uitnodiging expositie…

7 januari 2019

Zaterdag 19 januari om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de expositie met werk van gastexpospanten Arnold Nix Holterman, Nelly Geluk, Peter Rutten en Rob van Schijndel. De tentoonstelling loopt van vrijdag 18 januari tot en met zaterdag 23 februari 2019. Arnold Nix Holterman maakte in 1968 zijn eerste object nadat hij […]

Lees verder →

Nieuwjaarsconcert 20 januari 2019 Tango Aliado kwartet…

7 januari 2019

Op zondagmiddag 20 januari 2019 treedt om 15:00 uur het Tango Aliado kwartet op. Tango Aliado bestaat uit vier professionele musici die elkaar hebben gevonden op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in diverse orkesten. Zij zijn allen afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria en hebben rijke internationale muzikale ervaring. Ze vormen het kwartet TANGO ALIADO en […]

Lees verder →

Mannen Van Naam en violiste Sylvia Houtzager spelen ‘Waargebeurd’, op zaterdag 19 januari in Cultuurhuys De Kroon…

4 januari 2019

De drie leden van Mannen van Naam stonden jaren geleden aan de basis van Pater Moeskroen. Nu gaan ze een bijzondere combinatie aan met violiste Sylvia Houtzager, bekend van het met drie Edisons bekroonde muzikale gezelschap Flairck. Samen met Sylvia brengen zij een prachtig muzikaal programma dat op hilarische manier aan elkaar gepraat wordt met […]

Lees verder →

Theatergroep A3 zingt `vergeten melodietjes`…

27 december 2018

Op woensdag 9 januari treedt Theatergroep A3 op in restaurant De Boomgaard in Floravita. De drie dames, hun voornamen beginnen allemaal met een A vandaar A3, hebben liedjes opgedoken uit de oude doos en daar een show om heen gemaakt. Het optreden wordt Floravita aangeboden door A3 en mede mogelijk gemaakt door het Fonds Alphen. […]

Lees verder →