Ingezonden berichten

Jongerenwerker Rick Gort organiseerde op vrijdag 22 mei een online FIFA toernooi waar de jeugd het tegen elkaar opnam vanuit huis. Door de maatregelen die zijn genomen vanwege corona zet Jongerencentrum ’t Blok in op online activiteiten. De deelnemers waren ingedeeld in twee poules waar ze vier wedstrijden tegen elkaar speelden. Bij de eerste wedstrijden zag je dat er nog wat ingespeeld moest worden. Naar mate het toernooi vorderde vlogen de goals om je oren!

Tijdens de knock-out fase waren er spannende potjes en gingen er vier deelnemers door naar de halve finales. Omdat er geen face2face contact was werd er vooral gecommuniceerd via whatsapp. Dit leidde soms tot erg leuke reacties onderling. “hoe oud ben jij eigenlijk” of “jij speelt dit iedere dag” .

In de finale gingen Thijn en Sebastiaan de strijd met elkaar aan. Beide spelers kozen Frankrijk als team en was het een spannende wedstrijd, uiteindelijk trok Sebastiaan Harmsen aan het langste eind en won met 3-1. Hij ontving een cadeaubon en een bos bloemen die hij aan iemand kan geven die hem aan het hart gaat(zie foto hieronder).

 

Tweede Online FIFA20 toernooi…

Door de maatregelen die zijn genomen vanwege corona zet Jongerencentrum ’t Blok in op online activiteiten. Jongerenwerker Rick Gort organiseert op vrijdag 5 juni vanaf 20.00 uur een online FIFA toernooi waar je het opneemt tegen andere jongeren vanuit je eigen huis. Ben jij goed in FIFA? Dan is dit wat voor jou! De winnaar krijgt een waardebon en een boeket die je aan iemand kan geven die je aan het hart gaat.

Wat moet je doen?
Geef je voor- en achternaam, leeftijd, woonplaats, gebruikersnaam en je 06 nummer door via rick@welzijnzuidplas.nl

Een uur voor aanvang van het toernooi worden de spelregels en de poule indeling gestuurd via Whatsapp.
Je kunt je aanmelden tot donderdag 4 juni 20.00 uur, wees er snel bij!

Maximaal 16 deelnemers VOL=VOL *Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan kom je op de wachtlijst voor het volgende toernooi.

Voor meer informatie en online activiteiten kun je kijken op het Instagram account @jongerencentrum_t_blok of op www.welzijnzuidplas.nl/corona

Steeds meer winkels, horeca en bezienswaardigheden mogen met de versoepeling van de coronamaatregelen weer open. Zo ook in Gouda. Wel is het voor een bezoek aan musea en bezienswaardigheden noodzakelijk om online te reserveren en rekening te houden met een tijdslot en soms aangepaste openingstijden. Alle websites zijn inmiddels aangepast met de actuele informatie en overal worden maatregelen genomen voor een veilig bezoek.

Vanaf 1 juni opent de Gouda Cheese Experience voor het eerst haar deuren en krijgt de stad Gouda er een prachtige en unieke kaasattractie bij. Hier leer je op een interactieve manier alles over de wereld van Gouda Kaas. Van de geschiedenis tot de productie en de handel, alles komt op een speelse en spannende manier aan bod. Met de kortingscode CHEESE ontvang je tot 30 juni 15% korting op een ticket. De Gouda Cheese Experience is 7 dagen per week te bezoeken. Meer informatie en reserveren, zie www.goudacheese-experience.com

Vanaf 2 juni heet Best Western Plus City Hotel Gouda haar gasten weer van harte welkom voor een overnachting in het mooie stadshotel dat zelfs over een unieke kaas- en stroopwafelsuite beschikt.

De gratis Welkom in Gouda 2020 brochure van VVV Gouda wordt op dit moment in de binnenstad verspreid, zodat bezoekers aan de stad – van dichtbij, uit de regio of misschien wat verder weg – alle informatie hebben voor een aangenaam bezoek aan de stad.

Bij de VVV, horeca en bezienswaardigheden staan medewerkers en vrijwilligers te popelen om hun gasten en bezoekers weer gastvrij te mogen ontvangen. We wensen alle ondernemingen veel succes bij het (weer) openen van hun zaak, museum en bezienswaardigheid. Samen zorgen we ervoor dat Gouda op een veilige manier bezocht kan worden. Natuurlijk dient iedereen rekening te houden met de regels. Houd daarom altijd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Voor actuele informatie over Gouda: kijk op www.welkomingouda.nl met onder andere veel informatie over wandelen en fietsen in en om de stad.

Vanaf 15 juni 2020 breidt Humanitas Midden-Holland haar werkzaamheden uit met een nieuwe activiteit, de Begeleide Omgangsregeling (BOR). Ouders kunnen bij echtscheiding contact opnemen met de coördinator van de BOR als zij hulp willen bij het gezamenlijk opstellen van een goede omgangsregeling. De coördinator zal de ouders dan koppelen aan een getrainde vrijwilliger die hen 3 tot 6 maanden zal begeleiden. De vrijwilliger is er voor de ouders en voor het kind.

Coördinator Grethe Fioole: “Soms staan spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg. Dan helpen onze vrijwilligers je graag verder. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Ze houden geen dossier bij. De afspraken vinden in het begin op neutraal gebied plaats, zodat iedereen zich prettig voelt. Humanitas Midden-Holland heeft daarvoor een goed bereikbare ruimte gevonden aan de Harderwijkweg in Gouda. Naast de praktische indelingen van deze ruimte is er ook een gezellige zit- en speelhoek.”

Het is tegenwoordig verplicht voor ouders om een goede omgangsregeling af te spreken bij scheiding. Ongeveer een derde van de kinderen groeit op in een gebroken gezin. In de praktijk blijkt het opstellen van een omgangsregeling een moeilijk proces voor ouders. Het is voor ouders en kinderen prettig als daar vrijwillige begeleiding bij is. Ouders die hierbij begeleiding nodig hebben kunnen zich wenden tot Grethe Fioole, e-mail bor.midden-holland@humanitas.nl, 06-51 40 82 69 of kijken op de website, https://www.humanitas.nl/afdeling/midden-holland/.

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas Midden-Holland is een afdeling van Humanitas Nederland en is werkzaam in de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De afdeling telt zo’n 160 vrijwilligers, die hulp bieden op het gebied van financiën, eenzaamheid, laaggeletterdheid, inburgering en begeleiding bij omgangsregelingen (BOR).

Tijdens de persconferentie van 19 mei jl. gaf minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge aan dat verpleeghuizen vanaf 25 mei onder strikte voorwaarden weer beperkt bezoek mogen toelaten. Eén van de voornaamste bepalingen is dat daar geen cliënten met COVID verblijven. De Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland heeft inmiddels de eerste contactpersonen van cliënten hierover via al haar verpleeghuizen geïnformeerd.

Zorgpartners ziet deze mogelijkheid als een voorzichtig begin naar het in de toekomst verder openstellen van al haar verpleeghuizen voor bezoekers. Daarbij wordt uiteraard altijd de waarschuwing van het kabinet in acht genomen: versoepel de maatregelen niet sneller dan verantwoord is. Aan het verruimen van de bezoekregeling gaan dan ook nauwgezette voorbereidingen vooraf. Daardoor kan de nieuwe regeling wellicht niet direct op 25 mei op alle locaties met cliënten zonder COVID ingaan. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid.

De directeuren van De Reehorst (Reeuwijk), De Waterpoort (Krimpen aan de Lek), Floravita (Boskoop), Gouwestein, Irishof. Prinsenhof (Gouda), Slothoven (Bergambacht) en Vijverhof (Bodegraven) informeren uiterlijk begin volgende week de eerste contactpersonen uitgebreid over de nieuwe regeling voor beperkt bezoek op die locaties. Voor verpleeghuizen waar wel cliënten met COVID verblijven, wacht Zorgpartners een aangepaste regeling van het kabinet af. Wanneer die bekend is, volgt zij die zodat ook daar beperkt bezoek mogelijk wordt. Er is goede hoop dat dit binnen afzienbare tijd kan worden gerealiseerd.

Gouda viert feest in 2022. Vanwege de coronacrisis heeft Gouda750 echter besloten om de start van het feest te verschuiven. Wat precies de start- en einddatum wordt, is nog niet bekend. Het programmateam gaat dit de komende periode onderzoeken in overleg met de stad.
Wethouder Thierry van Vugt: “De Stuurgroep en het Fonds Gouda750 gaan ervan uit dat met het opschuiven van de feestperiode de ruimte ontstaat om beter op de door corona veranderde situatie te kunnen anticiperen, qua financiering en programmering. Er zijn nog veel onzekerheden, waar we naar moeten kijken, maar we zetten in op een prachtig feest, voor, met en door alle Gouwenaars.“

Inmiddels is ook bekend geworden dat het evenement Gouda Waterstad, dat onderdeel vormde van de programmering in 2021, eveneens zal worden verschoven tot 2022. Met de partners en organisatoren zal de komende tijd overlegd worden hoe vorm te geven aan Gouda750, samen en positief naar de toekomst kijken staan hierbij voorop. Niet alleen ‘historie maak je samen’, ook de toekomst. Geef Gouda door!
Meer informatie, waaronder ook de aanvraagprocedure bij Fonds Gouda750 is te vinden op www.gouda750.nl

Online FIFA20 toernooi…

by redactie on 11 mei 2020

in Ingezonden berichten,Regio

Door de maatregelen die zijn genomen vanwege corona zet Jongerencentrum ’t Blok in op online activiteiten. Jongerenwerker Rick Gort organiseert op vrijdag 22 mei vanaf 20.00 uur een online FIFA toernooi waar je het opneemt tegen andere jongeren vanuit je eigen huis. Ben jij goed in FIFA? Dan is dit wat voor jou! De winnaar krijgt een waardebon en een boeket die je aan iemand kan geven die je aan het hart gaat.

Wat moet je doen?
Geef je voor- en achternaam, gebruikersnaam en je 06 nummer door via rick@welzijnzuidplas.nl  Als je je hebt aangemeld en bent ingedeeld krijg je de spelregels via de mail of Whatsapp toegestuurd. Je kunt je aanmelden tot en met woensdag 20 mei, wees er snel bij! Maximaal 16 deelnemers VOL=VOL *Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan kom je op de wachtlijst voor het volgende toernooi.

Voor meer informatie en online activiteiten kun je kijken op het Instagram account @jongerencentrum_t_blok of op www.welzijnzuidplas.nl/corona

Nadat half maart het besluit was genomen dat er geen trainingen meer gegeven mochten worden bleven de vele turners, turnsters, dansers, danseressen en twirl-sters van Dans- en turnvereniging Toos noodgedwongen thuis.

Daar zaten de meeste van hen echter niet stil. Ze kregen “huiswerk” van hun trainers in de vorm van Challenges en online- trainingen. Maar eindelijk mag er nu weer echt getraind gaan worden, met de nodige aanpassingen natuurlijk.

De trainingen vinden niet plaats in de zaal, maar buiten, op de parkeerplaats naast Toos Plaza en op het terrein van de schaatsvereniging. Op deze manier kunnen de jongens en meiden van Toos gelukkig weer met veel plezier hun sport beoefenen. En de trainers kunnen weer vol enthousiasme live les gaan geven.

Vorige week kregen ruim 200 ouderen van 80 jaar en ouder een mooi pakketje door de brievenbus. Welzijn Zuidplas heeft kinderen uit Zuidplas opgeroepen om een kaartje of mooie tekening te maken om alle ouderen in Zuidplas een hart onder de riem te steken. Eerder ontvingen alle ouderen van 91+ al een pakketje via de post. Ook veel volwassenen reageerden op de oproep en maakten of schreven een kaart. Kaartjes werden gemaakt in allerlei vormen. Ruim 200 kaarten kwamen binnen, met hartverwarmende teksten zoals: ‘Vandaag straal ik de zon voor jullie!, Samen kunnen we het!’ Zo ontvingen de ouderen een mooi pakketje met een kaart of tekening, een brief van de Ouderenadviseurs van Welzijn Zuidplas en een flyer van ‘Heel Zuidplas belt’.

We willen graag nog meer ouderen blij maken met een kaartje. Daarom is de kaartenactie opnieuw verlengd tot en met 19 mei. Opsturen kan naar Welzijn Zuidplas, Postbus 191, 2910 AD Nieuwerkerk aan den IJssel. Of doe ze zelf in de brievenbus van Welzijn Zuidplas, De Meidoorn 1a in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook kunnen kaarten gedeponeerd worden bij een van de ‘Kaartendozen’. Deze staan bij Jumbo Zevenhuizen, Plus Moerkapelle en in de hal van het appartementencomplex t.o. de Meander (Boslaan 22) in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Het voornemen van het bestuur van WadCultureel is om WadCultureel 2020 door te laten gaan. WadCultureel vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september.

Bij het besluit om WadCultureel 2020 uit de startblokken te laten komen, speelt zeker het streven naar continuïteit een grote rol. Maar doorslaggevend is een vragenrondje langs de deelnemers van eerdere edities van WadCultureel geweest. Zij geven merendeels een enthousiast “Ja, we gaan ervoor” aan, waarbij er natuurlijk ook hier en daar terughoudendheid te bespeuren valt. De behoefte aan verbindende evenementen lijkt dus groter dan ooit. Het bestuur van WadCultureel wil graag meewerken om in die behoefte te voorzien.

Als eerste stap zijn de deelnemers voor de diverse onderdelen via de nieuwsbrief aangeschreven en uitgenodigd zich aan te melden. Dat geldt in het bijzonder voor de Kunst- en Cultuurmarkt, het onderdeel Waddinxveen Treedt Op en niet te vergeten, Waddinxveen Bakt!

Aanmelden kan via de website van WadCultureel www.wadcultureel.nl Daarnaast wordt er intussen ook gewerkt aan invulling van de programma’s voor het Openingsconcert en Jazze aan de Nesse.

Ook Montmartre, Waddinxveen’s Got Talent (het open podium), Open Monumentendag en de uitreiking van de Cultuurprijs blijven vooralsnog als vaste onderdelen staan.

Het evenement kan en zal alleen maar plaatsvinden binnen het kader van de dan geldende coronamaatregelen, zowel die op lokaal- als nationaal niveau. (RIVM)

Dat kan zomaar betekenen dat onderdelen qua locatie verplaatst moeten worden, we het met minder bezoekers moeten doen en ook dat er altijd rekening gehouden zal moeten worden met de onderlinge afstand Het is een uitdaging en een risico tegelijkertijd. Daar is het bestuur zich meer dan bewust van.

De oproep is simpel: “WadCultureel 2020 gaat vooralsnog door. Door creatief denken en met alternatieve ideeën wordt dit een hele bijzondere editie. Schrijf je in, kom met ideeën en maak anderen enthousiast.”

Vorige week lanceerde Zorgpartners Midden-Holland de website ‘Radio Zorgpartners’. Via de pagina www.zorgpartners.nl/radio-zorgpartners kunnen bewoners, cliënten, patiënten, naasten en medewerkers van Zorgpartners een verzoekplaat voor zichzelf of voor anderen aanvragen. Daarvoor zocht de zorgorganisatie de samenwerking met alle lokale radio-omroepen in haar verzorgingsgebied.

Die samenwerking kwam snel tot stand vanwege het grote enthousiasme bij de omroepen BR6 (Bodegraven-Reeuwijk), Gouda FM, RTV Gouwestad (Gouda), RTV Krimpenerwaard, RTW FM (Waddinxveen) en Studio Alphen. Binnen korte tijd waren alle voorbereidingen bij Zorgpartners en de omroepen getroffen zodat de website ‘live’ gezet kon worden en de eerste uitzendingen konden plaatsvinden.

Ter introductie van het radioprogramma werden alle medewerkers van Zorgpartners op het werk onder de noemer ‘Fruitmand of Vitaminen’ op fruit getrakteerd. Die titel is afgeleid van bekende radioprogramma’s als ‘De Muzikale Fruitmand’ en ‘Arbeidsvitaminen’. Daarmee geeft de zorgorganisatie aan dat alle muziekgenres – van geestelijk, klassiek tot en met populair – via de internetpagina aangevraagd kunnen worden.

Doel van dit initiatief is om alle direct betrokkenen in en rond de zorglocaties én de woningen waar thuiszorg wordt verleend een muzikaal hart onder de riem te steken. Op die manier kunnen bezoekers voor bewoners, bewoners voor elkaar, familie en kennissen voor medewerkers en medewerkers voor elkaar hun favoriete muzieknummer aanvragen.

Kijk op www.zorgpartners.nl/radio-zorgpartners voor het aanvragen van een verzoeknummer én het uitzendschema van de verzoekplatenprogramma’s bij alle lokale omroepen.

Zaterdag 25 april vond de 3e editie plaats van ‘De Cultuurkeuken aan huis’ en werden er 131 (!) maaltijden bezorgd bij mensen met een kleine beurs. In ‘normale’ tijden vindt De Cultuurkeuken één keer per maand plaats in jongerencentrum ‘t Blok, waar de zaal voor de gelegenheid wordt getransformeerd tot restaurant en max 20 gasten kunnen genieten van een avond ontspannen en gezellig uit eten. Omdat ‘t Blok wegens de corona maatregelen gesloten is, ontstond het idee om gratis maaltijden aan huis te bezorgen, om deze doelgroep een hart onder de riem te steken. Via sleutelfiguren van St. Zuidplas Helpt, De Boodschappenkast, het CJG en Welzijn Zuidplas worden deelnemers aangemeld.

Deze keer waren er maar liefst 4 koks aan de slag gegaan en konden de mensen kiezen tussen een heerlijke paëlla, nasi of chili. Daarbij werd ieder ook nog getrakteerd op een zelfgemaakt toetje, tiramisu. Leden van Rotaryclub Zuidplas bezorgden de maaltijden aan huis en gaven er als extra attentie nog een bos prachtige rozen bij. Uit vele reacties blijkt dat één en ander goed is de smaak is gevallen. Waarschijnlijk komt er eind mei een vervolg. Voor meer informatie: www.welzijnzuidplas.nl/corona/

Kunst in Coronatijd…

by redactie on 26 april 2020

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Straks gaan de basisschoolkinderen weer naar school. Met halve klassen en minder uren op school zal er wel hard aan vakken als rekenen en taal getrokken moeten worden. Is er dan nog wel ruimte voor kunstonderwijs? ‘Kunst is meer dan vermaak of een vrijetijdsbesteding’, zegt Ingrid Ranftl van Stichting Vonk. ‘Juist nu biedt goed kunstonderwijs kinderen de mogelijkheid om te reflecteren op hun leven dat door Corona zo enorm is veranderd’.

Daarom zijn op initiatief van Vonk met middelen van het Fonds voor Cultuurparticipatie opdrachten ontwikkeld die de kinderen thuis kunnen uitvoeren. In korte, grappige filmpjes laat juf Ina van Atelier Lokaal aan de kinderen uit de onder-, midden- en bovenbouw zien hoe je met hele eenvoudige middelen thuis aan de slag te gaan. ‘We vonden het belangrijk om kinderen even iets zonder ‘schermpjes’ te laten doen. Je hoeft er ook geen apart materiaal voor te kopen: papier, schaar, kleurpotloden of viltstiften zijn genoeg voor de tekenopdrachten.’

Ook voor de muziekopdrachten heb je maar weinig spulletjes nodig. Want geluidspelletjes met je vader of moeder speel je met een pollepel of rijst in een jampotje. De opdrachten zijn via de scholen verspreid. Heb je niets ontvangen? Geen nood: alle opdrachten staan ook op www.stichtingvonk.nl/kunst-coronatijd.

Steun zoekt teamondersteuner…

9 april 2020

Vacature voor de functie van Teamondersteuner Taken: Aannemen telefoon Organiseren aanmelding aspirant vrijwilligers Agendabeheer Coördinatie werkrooster team + BRD Beheer Digitaal rooster vrijwilligers Deels coördinatie Ondersteuning Thuis Contact 1e contactpersoon 6 weken na overlijden Coördinatie van presentaties Coördinatie lokale contactpersonen in Midden Holland Kennis van: ICT/computerprogramma’s Administratie Competenties: Zelfstandig en in teamverband kunnen werken Slagvaardig […]

Lees verder →

Wayland Energy sluit Anthura aan op aardwarmtenetwerk…

7 april 2020

In het tuinbouwgebied rondom Bergschenhoek heeft Wayland Energy, producent van duurzame energie, recentelijk zes nieuwe glastuinbouwbedrijven aangesloten op haar aardwarmtebron. Het betreft tuinders op de Anthuriumweg en Warmoeziersweg. Een van de nieuwe klanten is Anthura in Bleiswijk, specialist in veredeling en vermeerdering van anthuriums en orchideeën. ‘’Behalve het streven naar continue kwaliteitsverbetering van onze bloemen […]

Lees verder →

45-ste GKD doorgeschoven naar 13 en 14 mei 2021…

4 april 2020

Voor het eerst in 45 jaar moet de Goudse Markt het op Hemelvaartsdag zonder keramiekmarkt doen. Ook de Goudse Keramiekdagen zijn getroffen door het verbod om tot 1 juni a.s. geen evenementen te houden in de strijd tegen het COVID19/ CORONA virus. Natuurlijk spijt ons dat maar de gezondheid van ons allen gaat voor alles. […]

Lees verder →

100 jaar fiets plezier in Alphen aan den Rijn…

29 maart 2020

De gebroeders Toor samen 100 jaar lid van FTC Avanti Het toerfiets seizoen wordt traditioneel geopend met de Richard de Bakker snertrit. Tijdens het snert eten werden de nodig jubilarissen van de FTC Avanti in het zonnetje gezet. Zo ook Wil en John Toor die samen 100 jaar lid zijn. En om dat te vieren […]

Lees verder →

Meer hulp door Leergeld Waddinxveen…

25 maart 2020

Vorig jaar 106 leerlingen geholpen met bijdrage voor schoolkosten. Leergeld Waddinxveen helpt leerlingen van 4 tot 18 jaar in gezinnen met een smalle beurs. De missie van leergeld is dat alle leerlingen volwaardig meedoen aan alle aan de school verbonden activiteiten. “Want nu meedoen is straks meetellen”. Daarom worden ouderbijdragen en schoolreizen aan scholen betaald […]

Lees verder →

Drukte in de natuur…

23 maart 2020

De lente is begonnen en dus ook het broedseizoen. Vogels beginnen te zingen, knoppen lopen uit, planten schieten uit de grond. Dit seizoen loopt van 15 maart tot 15 juli. Vogels broeden en reeën krijgen kalfjes. Afgelopen dagen was het erg druk in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het Corona […]

Lees verder →

Mededeling van Piet Hardendood…

16 maart 2020

Beste Poëzieliefhebbers, Wellicht ten overvloede moet ook ik helaas melden dat de eerstkomende bijeenkomsten van zowel ‘Poëzie aan de Gouwe’ op 31 maart en de ‘Poëzie leesclub’ op 2 april niet kunnen doorgaan vanwege het Coronavirus. Respectievelijk op 2 juni en 7 mei staan de volgende bijeenkomsten gepland. Of dat haalbaar zal zijn is voor […]

Lees verder →

Cultuurhuys De Kroon schrapt voorstellingen

16 maart 2020

Cultuurhuys De Kroon heeft besloten om de theateractiviteiten per direct stop te zetten. Alle afspraken tot en met 31 maart gaan niet door. De artiesten zijn inmiddels geïnformeerd en ook alle gasten worden op zo kort mogelijke termijn geïnformeerd. Het optreden van The Amazing Stroopwafels op 21 maart en de Pubquiz van 27 maart worden […]

Lees verder →

Mededeling van HRHM…

13 maart 2020

Beste huurder. De recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben ons doen besluiten de jaarvergadering van dinsdag 24 maart 2020 te verplaatsen naar dinsdag 12 mei 2020. Het risico dat u als bezoeker van onze jaarvergadering besmet zou kunnen raken met het Coronavirus beschouwen wij als een te groot risico. Wij als HRHM zijn tot deze […]

Lees verder →

Podiumplaats voor de TOOS dames in de Turncompetitie…

9 maart 2020

Zaterdag 7 maart was het tijd voor de tweede turncompetitie wedstrijd, vijfde divisie, voor poule 3. De wedstrijd vond dit keer plaats in Woerden. Tijdens de eerdere wedstrijd op 15 februari wisten zij een derde plaats te behalen. Rosalie Smit, Thirza Oudenaarden, Pascalle Rijnbeek, Storm van Hagen, Esmee Kaptein en Kyra Minnema vormden samen het […]

Lees verder →

GouweHart Orkest in Gouda…

8 maart 2020

GEANNULEERD I.V.M. CORONA Het semiprofessionele GouweHart Orkest speelt al enige jaren twee maal per jaar een cantate concert in Gouda. Het orkest heeft als missie om klassieke kwaliteitsmuziek toegankelijk te maken voor een brede groep mensen, daarom is de toegang vrij. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te kunnen dekken. Het orkest […]

Lees verder →

Webinar over omgaan met emoties van je kind en van jezelf…

4 maart 2020

Op 26 maart 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een webinar over omgaan met emoties van je kind en van jezelf. Het is voor alle ouders met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Niemand maakt zoveel emoties bij je los als je eigen kind. Positieve, maar ook negatieve. […]

Lees verder →

Uitnodiging Dorpsdichter…

20 februari 2020

Beste poëzieliefhebbers, Het doet me genoegen jullie als Dorpsdichter te mogen uitnodigen voor de eerste editie van de Poëzie leesgroep. Leesgroepen zijn een bekend fenomeen, echter een ‘poëzie leesgroep’ is dat in veel mindere mate, maar in meerdere opzichten de moeite waard! De opzet hiervan is simpel en als volgt; We lezen en bespreken met […]

Lees verder →