Ingezonden berichten

Dit jaar bestaat het GouweHart Orkest vijf jaar en dit feestelijke jubileumjaar begint op 3 maart a.s. met een vrij toegankelijk cantateconcert in de Oud Katholieke Kerk in Gouda. U kunt daar twee cantates beluisteren, één van Johann Sebastiaan Bach en de andere van Johann Kuhnau, die tot 1722 Bach’s voorganger was als cantor in de Thomaskirche in Leipzich.  

Er wordt een korte uitleg gegeven over de muziek met een luisterwijzer, waardoor u karakteristieke passages kunt herkennen. Aanvang is 16:00 uur. De toegang is vrij, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het GouweHart Orkest bestaat uit professionele aanvoerders die vergevorderde amateurs de fijne kneepjes van het musiceren bijbrengen en hen stimuleren tot een hoog spelniveau. Dat dit uitgangspunt goed werkt, blijkt uit de twaalf geslaagde projecten die inmiddels zijn uitgevoerd en de vele Vrienden en vaste bezoekers die het orkest volgen.

Dit is het vierde cantateconcert sinds 2015 en hiervoor is het GouweHart Koor opgericht, een klein projectkoor.Een cantate is een kort stuk met zang van solisten en koor. Bij dit concert kunt u een aantal jonge veelbelovende professionele zangers ontdekken.

Sopraan: Bethany Shepherd
Countertenor: Aleksan Chobanov
Tenor: Carlos Negrín López
Bas: Jakob Gramit
GouweHart Orkest en -Koor o.l.v. Jacques van der Meer

 

 

 

Wilt U langer in uw eigen huis blijven wonen? Wat komt daarvoor kijken en waar moet U dan op letten?

Over dit onderwerp wordt door de Seniorenraad Waddinxveen in samenwerking met de VAC Waddinxveen (vrijwillige advies commissie voor de woningbouw) een informatiemiddag belegd. Tijdens deze presentatie wordt u in woord en beeld duidelijk gemaakt hoe en met welke middelen u het langer thuis wonen kunt gaan realiseren.

Wanneer begint u met het aanpassen van uw huis? Doet u dit pas op het moment dat het écht nodig is, of wilt u de klachten voor zijn en uw woning al op tijd toekomstbestendig maken? Welke aanpassingen doet u dan, zonder dat uw woning eruit komt te zien als een verzorgingstehuis? Het op tijd maatregelen nemen is heel belangrijk. Wacht niet tot u de aanpassingen of verhuizing niet meer zelf kunt regelen en het dan aan anderen moet over laten. Helaas kan het dan anders gaan dan dat U zich had voorgesteld. Het onderwerp “Wonen” wordt door de VAC toegelicht en het onderwerp “Hulpmiddelen en het juiste gebruik daarvan” zal door de Seniorenraad, werkgroep Zorg en Wonen worden behandeld.

Benieuwd naar tips en mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen? Laat u dan bijpraten op dinsdag, 27 februari 2018. U bent van harte welkom! Koffie of thee staat klaar aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Locatie: Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 3 in Waddinxveen. Tijd:Om 13.45 uur is de zaal open; om 14.00 uur start de presentatie. De bijeenkomst wordt om 15.30 uur afgerond.

De huidige tentoonstelling ‘Vluchten naar Gouda’ wordt verlengd tot 14 april 2018! De belangstelling voor de geschiedenis van het Vluchtoord Gouda is nog steeds zo groot dat verlenging gerechtvaardigd is. Verzetsmuseum Zuid-Holland biedt zo de belangstellenden nog twee maanden extra de gelegenheid voor een bezoek. Ook de scholen hebben nu langer de tijd om een bezoek te plannen. Het zal de voorlaatste tentoonstelling zijn aan de Turfmarkt. Daarna volgt een grote afsluitende expositie met als thema verzet.

Presentatie met als onderwerp: Mogelijkheden van de PC. Dinsdag 20 februari 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in:

De Veste
Ridder van Catsweg 300
2804 RS Gouda
Van 10:00 tot 11:00

Het gebruik van de personal computer is niet beperkt tot tekstverwerking, e-mail en internet. Nee, de pc heeft, ook voor u, heel veel leuke, ontspannende en interessante mogelijkheden. Soms betaald, maar vaak ook gratis.

Als gebruikelijk is de presentatie afgestemd op de minder ervaren computergebruiker. Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. Wij verwelkomen u graag vanaf 09:30 uur. De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij slechts € 5.=

Van 11.00 tot 12.00 uur wordt er aandacht besteed aan het 40 jarig jubileum van HCC. Een traktatie staat voor u klaar.

Motordealer Goedhart Motoren uit Bodegraven pakt op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari uit met een groots evenement: de Goedhart Seizoensopening 2018. Drie dagen lang (live)muziek, lekker eten en drinken, workshops, livedemonstraties, volop kortingen, meer dan twintig landelijke motorprimeurs én een grote Europese motorprimeur.

Eigenaar Berry Goedhart: “We zijn erg blij en trots dat we hier in Bodegraven meer dan twintig Nederlandse primeurs mogen presenteren, waaronder de Kawasaki H2SX, de Ducati Scrambler 1100 en de Honda Africa Twin Adventure Sports. Helemaal uniek is de aanwezigheid van de nieuwe Triumph Speed Triple S en RS: wij zijn een van de eerste motordealers in Europa met deze primeur! En natuurlijk maken we er ook een gezellig evenement van, met onder meer livemuziek.”

Voor de Goedhart Seizoensopening maakt de grootste motordealer van de Benelux de beursstand, die normaliter op de MOTORbeurs Utrecht (22 t/m 25 februari) staat, na in een speciale ‘pop-up store’. Vol aanbiedingen van de mooiste A-merken, zoals de beursbezoekers dat gewend zijn.

Berry Goedhart over de keuze om dit jaar niet naar de MOTORbeurs Utrecht te gaan: “We kunnen op de MOTORbeurs Utrecht simpelweg niet laten zien wat wij allemaal in petto hebben. In Utrecht hadden we al een van de grootste stands van 800 m2, terwijl we in Bodegraven in totaal 6.000 m2 tot onze beschikking hebben! Voor ons eigen evenement werken we samen met veel motormerken, zoals Triumph en Honda, die net als wij niet op de MOTORbeurs Utrecht staan.”

Behalve alle kortingen (zoals 10 procent korting op de nieuwste collectie kleding en helmen) en primeurs zijn er ook workshops in de werkplaats en livedemonstraties van de nieuwste producten. Zo is in de werkplaats onder meer te zien hoe de ketting van een motor gemakkelijk is te stellen en hoe de motor is klaar te maken voor het komende voorjaar.

Openingstijden Goedhart Seizoensopening 2018:
Vrijdag 16 februari 16.00-21.00 uur
Zaterdag 17 februari 09.00-17.00 uur
Zondag 18 februari 12.00-17.00 uur

Op donderdag 22 februari 2018 houdt Teun Hardjono in Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 te Gouda een lezing over “slaapwandelend een nieuwe oorlog binnenlopen?”.

In een televisie-uitzending van College Tour sprak António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de vrees uit dat we “slaapwandelend een nieuwe oorlog binnenlopen”. Is er dan niets terechtgekomen van de droom van “nooit meer oorlog” na WO II? Dreigt de Europese samenwerking, onder andere bedoeld om een nieuwe catastrofe te voorkomen, dan alsnog te falen? In een studie uitgevoerd voor het Wetenschappelijk Instituut van het CDA is aannemelijk gemaakt dat de Europese Unie als instituut dezelfde ontwikkeling heeft doorgemaakt als waarneembaar is bij bedrijven. Dat maakt ook mogelijk te duiden waar “het mis is gegaan”, maar ook dat het nog niet te laat is, mits we de juiste maatregelen nemen. Wat die zijn en of er ook parallellen zijn met de aanloop naar WO II is het onderwerp van deze lezing die gegeven wordt door em. hoogleraar bedrijfskunde Teun Hardjono.

Teun Hardjono (1949) is initiatiefnemer en voorzitter van de DeGoudseSchool (www.degoudseschool.nl) en voorzitter van Trees of Wisdom. Verder is hij vrijwilliger bij Verzetsmuseum Zuid-Holland en voor het CDA lid van de gemeenteraad van Gouda. Tot aan zijn emeritaat in 2015 was hij parttime hoogleraar aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University Rotterdam. Hij schreef verschillende boeken en een reeks van artikelen. 

De inloop is vanaf 19.30 uur en de start is om 20.00 uur. Entree is € 2,50 en reserveren is verplicht. Dit kan via e-mail: info@verzetsmuseum-zh.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520385.

Rouwcafé in Gouda…

by redactie on 1 februari 2018

in Ingezonden berichten,Regio

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 18 februari 2018 a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

“Rouw is een muur tussen twee tuinen”

Niet iedereen verwerkt verdriet op dezelfde wijze. Voor de een gaat, voor de buitenwereld, het leven snel weer op de vertrouwde voet verder, voor de ander is het verdriet levenslang aanwezig en tastbaar.Omgaan met rouw is van vele factoren afhankelijk, maar wat als jouw naaste een totaal andere beleving heeft en dit verdriet op een geheel eigen wijze manifesteert?Terwijl sommigen in zichzelf keren is voor anderen juist communicatie van wezenlijk belang.Broers en zussen die elkaars manier van rouwen niet herkennen, of vinden dat de een meer “recht” heeft op het verdriet dan de ander. Hoe ga je daar mee om? Het verdriet over het verlies van een partner hoeft niet hetzelfde verdriet te zijn, als dat van de kinderen, die een ouder verliezen. Deze vragen en dilemma’s willen wij graag op de komende bijeenkomst met elkaar bespreken.

Kosten: €5,00 incl. consumpties

Toen de kinderen van de onderbouw woensdag op school kwamen, stonden de tafels al mooi gedekt klaar. En ze werden niet alleen door de juf, maar ook door een Schoolsenaatslid verwelkomd. Spannend!

Snel zocht iedereen zijn plekje op. De meegenomen ontbijtjes kwamen op tafel. Tijd om te genieten van een lekker ontbijt én een mooi voorleesboek. Want daarvoor waren de Schoolsenaatsleden naar de groepen 1/2, 3 en 3/4 gekomen!

In groep 1/2a werden de kinderen door Gemma en Sanne voorgelezen, Jessie en Merel lazen voor in groep 1/2b. Natuurlijk werd in deze groepen voorgelezen uit boeken die met kunst te maken hebben. Hierover werken de kinderen deze maand immers.

In groep 3 las Yvar voor uit een boek over een bijzondere opa, en de kinderen van groep 3/4 werden door Milan voorgelezen uit een boek over een hele rare oppas.

Ben je nog op zoek naar een leuke sport in 2018 en kan je maar niet kiezen? Altijd al eens nieuwsgierig geweest hoe is om deel te nemen aan een les Twirlen of Dansen bij TOOS Waddinxveen? Wil je nu wel eens weten hoe mooi je kan dansen of hoe het is om een baton (stok) te laten draaien in je handen. Dan is nu je kans! TOOS biedt een gecombineerde kennismakingscursus aan voor meiden en jongens vanaf 5 t/m 9 jaar die graag eens willen zien en meemaken wat deze twee sportstromingen inhouden. Gezellige lessen met veel muziek, dans, spel, lenigheid, prachtige kunsten met de baton en uiteraard veel plezier. Kom je ook mee doen? Alleen of met meerdere vriendjes en vriendinnetjes?

De cursus duurt 6 lessen en zal plaats vinden op 17, 24 en 31 januari en 7, 14 en 21 februari van 16.30 tot 17.30 uur in TOOS Plaza aan de Staringlaan 18 in Waddinxveen. Het wordt zelfs feestelijk afgesloten met een korte demonstratie voor familie en vrienden. De kosten voor de gehele cursus bedragen € 20,- en iedereen is van harte welkom!

Graag van te voren aanmelden via info@twirlafdelingillusion.nl. De cursus zal doorgang vinden bij minstens 6 aanmeldingen. Dus geef je gauw op en wacht niet langer om te komen te weten hoe leuk deze sporten zijn en hoe gezellig het bij TOOS is! En wie weet vindt je wel een fanatische sport in 2018!

Voor meer informatie over de sport en afdelingen binnen TOOS; www.twirlafdelingillusion.nl of www.Tooswaddinxveen.nl.

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 21 januari a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. “Een dierbare in het licht zetten”

Als we rouwen en verdriet hebben, is dat omdat we onze dierbare missen. We praten over het gemis met onze omgeving en geven uiting aan onze emoties en gevoelens.

Door met elkaar te praten over de bijzondere eigenschappen of wat het leven voor onze dierbare betekende, creëren we niet alleen een levendige herinnering aan de persoon die we node moeten missen, maar kunnen wij wellicht ook dankbaar zijn voor die herinneringen.

In het rouwcafé is er gelegenheid die verhalen en herinneringen met elkaar te delen. Kosten: €5,00 incl. consumpties

Uitnodiging expositie…

by redactie on 2 januari 2018

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Zaterdag 13 januari om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de 1ste expositie in het nieuwe jaar met werk van gastexposanten Victor van Leeuwen, Anneke van Eijken en Jacques Ruiter. De tentoonstelling loopt van donderdag 11 januari t/m zaterdag 17 februari 2018.

Galerie Kunstzicht – Tussenzicht 3 – Winkelcentrum Gouweplein – 2741 NM Waddinxveen. Openingstijden donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur

Victor van Leeuwen toont fotografie waar hij zich sinds zijn opleiding al ruim 40 jaar mee bezig houdt. Zijn passie voor fotografie is duidelijk en met een mix van ervaring, creativiteit en de constante behoefte zich te verbeteren, vertaalt hij zijn levensvisie in zijn werk. “Wat ik maak verzin ik niet, het is er al” en hij probeert hiermee de toeschouwer aan het denken te zetten. De vraag: “Is dit wel fotografie”, is het mooiste compliment dat hij ooit kreeg, aldus Victor. Kom dus zelf kijken of u het hiermee eens bent! www.victorvanleeuwen.nl

Anneke van Eijken volgde opleidingen in tekenen en aquarelleren bij het CKC in Zoetermeer en bij de Kunstschule Prischedko te Trier (Dld) en blijft tot op heden voor haar verdere ontwikkeling en inspiratie workshops volgen. Zij is gegrepen door de ‘nat in nat’ techniek met gebruik van veel pigment op dik aquarelpapier en door ervaring met diverse methodes, zoals ook Japanse schildertechnieken, maakt zij verrassende schilderijen. Haar werk vraagt absoluut om een bezoek aan deze tentoonstelling!

Jacques Ruiter toont een serie keramiek met verwerking van brokaatzijde. Bij o.a. het CKC in Zoetermeer volgde hij opleidingen in diverse technieken maar via zijn vrouw Anneke maakte hij kennis met de Japanse houten kimekomi poppen. Hierdoor kwam hij op het idee brokaatzijde toe te passen op zijn keramieken. De grote uitdaging de schoonheid en soepelheid van deze zijde te combineren met het harde en robuuste in de keramiek en het enthousiasme over de pracht van deze creaties deelt hij graag met anderen!

Sale

Dinsdag 16 januari 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda. Van 10:00 tot 11:00 uur een presentatie met als onderwerp: Gebruik Smartphone & Tablet

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en velen van ons hebben ook een tablet. Een smartphone is haast een noodzakelijk kwaad geworden omdat “gewone” mobiele telefoons nog slechts mondjesmaat worden aangeboden. Bovendien is “Appen” en “WhatsAppen” een ingeburgerd werkwoord geworden. Hoogste tijd dus om wat voor- en nadelen van beide apparaten op een rijtje te zetten en een aantal nuttige programmaatjes (apps) te bespreken. Met deze presentatie streven wij er naar om op overzichtelijke wijze een inventarisatie van de verschillen te maken en wat handige toepassingen te benoemen.

Als gebruikelijk is de presentatie afgestemd op de minder ervaren computergebruiker. Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. Wij verwelkomen u graag vanaf 09:30 uur.
De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij slechts € 5.=

Oliebollen, appelbeignets en appel- of ananasflappen te koop…

25 december 2017

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen, appelbeignets en appel- of ananasflappen te koop. Alles wordt gebakken door ervaren bakkers en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen. Tien oliebollen voor € 7 euro, Vijf appelbeignets voor € 6,50 of Tien appel-/ananasflappen voor € 5 euro. U kunt uw bestelling t/m 27 december […]

Lees verder →

Kerstmarkt Koningin Beatrixschool…

22 december 2017

Op 21 december hebben de groepen 5 en 6 van de Koningin Beatrixschool een eigen kerstmarkt georganiseerd. Dit was een groot succes! Met beide groepen hebben wij nagedacht over wat er allemaal op een kerstmarkt te zien en te doen is. Vervolgens heeft iedereen voor een onderdeel gekozen waarbij zijn of haar talent goed naar voren […]

Lees verder →

Open Huis…

21 december 2017

Zaterdag 6 januari 2018 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospices Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en […]

Lees verder →

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda…

8 december 2017

Dinsdag 19 december van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda Van 10:00 tot 11:00 uur een presentatie met als onderwerp:Digitale fotografie “Digitale fotografie is het vastleggen van beelden met behulp van een digitale camera, waarin zich een lichtgevoelige beeldchip bevindt die met de […]

Lees verder →

Laatste woningen van Eiland-I ook in verkoop

7 december 2017

Op dinsdag 19 december 17.00 – 19.00 uur start de verkoop van het project Waddenpad. In verkoop gaan 9 rijwoningen en 4 twee-onder-één-kapwoningen op Eiland-I. Met deze start verkoop gaan de laatste woningen van Eiland-I in verkoop. VOF Westergouwe, de combinatie van VolkerWessels Vastgoed en Heijmans, is de ontwikkelaar van de woningen. De start verkoop […]

Lees verder →

Ti’s wat…

5 december 2017

Blijkt Sinterklaas vannacht bij oma Speelman geslapen te hebben in het Anne Frank. Sint was gisterenavond zo moe dat oma Speelman hem uitnodigde voor een bakkie koffie. Maar dit werd zo gezellig dat ze de tijd waren vergeten, waarop oma tegen Sint zei “blijf maar slapen” in het bed van mijn kleinkinderen. Kleinkinderen van oma […]

Lees verder →

Rouwcafe stichting Boek en Troost…

2 december 2017

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 17 december a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda Gezellig samenzijn. De kerstdagen zijn een tijd vol warmte, familie en samenzijn. Helaas zijn ze tegelijkertijd ook een bron van verdriet, pijn en eenzaamheid. Al diegenen die deze warmte niet […]

Lees verder →

Activiteiten Koning Willem Alexanderschool…

27 november 2017

Gebroeders de Witt Vorige week begon de dag spannend voor groep 7 van de Koning Willem-Alexanderschool. Voor het nieuwe geschiedenisproject moeten de kinderen de moord op de gebroeders de Witt oplossen. De komende weken duiken zij in de Gouden Eeuw, met alle opgedane kennis kunnen ze over een aantal weken hopelijk deze moord oplossen. Wat […]

Lees verder →

Bouncers…

26 november 2017

Uit tegen River Trotters 1 hadden ze verloren, maar vrijdagavond in de Duikelaar nam Bouncers Heren 22 met 69-62 revanche voor die nederlaag. In het op de tweede plaats staande River Trotters uit Hardinxveld Giessendam trof Bouncers Heren 22 vrijdagavond in de Duikelaar een pittige tegenstander. In de eerste twee kwarten was Bouncers met goed […]

Lees verder →

Timios dames…

26 november 2017

Timios Dames 1 had een druk schema deze week met 2 uitwedstrijden. Maandag een inhaalwedstrijd tegen Aspasia dames 2 en vrijdag een wedstrijd tegen Kratos ’08 dames 3. Rommelige winst tegen Aspasia De aanloop naar de wedstrijd toe was een beetje rommelig. Een wedstrijd vroeg op de avond is altijd lastig. Wim Vogelzang nam deze […]

Lees verder →

Houd u van Ballroom en Latin dansen?…

20 november 2017

Op vrijdagavond 24 november wordt er zoals vanouds, weer een dansavond met LIVE muziek georganiseerd in The Budget Hotel (voorheen hotel-restaurant Groenendijk). Jarenlang waren de dansavonden in het hotel, de meest drukbezochte feestavonden van Hazerswoude-Rijndijk. Deze traditie is weer in eren hersteld. Aanstaande vrijdag 24 november kunnen, net als iedere laatste vrijdagavond van de maand, […]

Lees verder →

Kerstmarkt in de Remonstrantse kerk…

16 november 2017

Sinds 1986 wordt in het mooie, uit 1834 daterende, Remonstrantse kerkje aan de Zuidkade 59 in Waddinxveen de traditionele jaarlijkse kerstmarkt georganiseerd. Deze kerstmarkt is op vrijdag 24 november van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 25 november van 10.00 tot 16.00 uur geopend.De opbrengst van de kerstmarkt is geheel bestemd voor de instandhouding […]

Lees verder →

Duurzaam Waddinxveen zoekt uitbreiding…

10 november 2017

De werkgroep Duurzaam Waddinxveen is op zoek naar mensen die zich in willen zetten om samen te werken aan een duurzamer Waddinxveen. De werkgroep probeert Waddinxveners te informeren, motiveren en inspireren om bij te dragen aan een duurzame samenleving in het belang van onszelf en de komende generaties. We vinden het toch allemaal belangrijk dat […]

Lees verder →