Ingezonden berichten

Een overdekte kerstmarkt in het hart van Waddinxveen. Dat is de Kerst-Inn, het Huis van Hoop, aan de Promenade 158 in winkelcentrum Gouweplein. Vanaf 13 december organiseren hier zo’n 15 Waddinxveense goede doelen en kerken allerlei activiteiten. Denk aan een escaperoom, verkoop van de leukste en lekkerste ‘handmade’ kerstcadeautjes, knutselen voor kinderen en veel meer. De toegang, koffie, thee en limonade zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.kerst-inn.nl.

Aan de Kerst-Inn werken onder meer de volgende organisaties mee:
Amnesty International, Care for Family, Fioole Foundation, Geloof in Gambia, Gered Gereedschap, In Herstel, Kerst=Feest, Knuffel Buddy Waddinxveen, Mission Aviation Fellowship, Rotaryclub / Santa Run, Samenloop voor Hoop Groene Hart, Vrienden Hospice Waddinxveen. De opbrengst van alles wat zij verkopen is voor hun organisatie bestemd. Ook dit jaar verzorgt De Rank de catering en, samen met een aantal andere Waddinxveense kerken, de kapel. Hier is ruimte voor bezinning, een luisterend oor en een goed gesprek.

Wie wil ontsnappen uit de escaperoom in de Kerst-Inn die doet er goed aan zich vooraf in te schrijven. Er is plek voor in totaal 7 teams. Ontdek ‘Het geheim van de Brugwachter’ en boek snel je zoektocht via nelisadzandbergen@gmail.com. Kosten: € 7,50 per persoon.De Kerst-Inn is geopend op donderdag 13 december (19.00-21.00 uur) en op de zaterdagen 15 en 22 december (11.00-16.00 uur).

Op zaterdagmiddag 8 december hebben de vier Wijkplatforms voor de eerste maal de Verkiezing Beste Buur voor alle inwoners van Waddinxveen gehouden. Dit nadat het 10 jaar alleen voor huurders werd georganiseerd. Het werd dit jaar in het gemeentehuis gehouden en voor de eerste maal heeft de burgemeester de beste buur 2018 bekend gemaakt.19 Mensen werden dit jaar genomineerd die allen veel voor hun buren of buurt betekenen. De onafhankelijk jury (o.l.v. dhr. C. Barelds) heeft dit jaar tot beste buur gekozen:

De heer en mevrouw Hanny en Geert de Vries.
Beiden zorgen heel al jaren goed voor hun inmiddels 88 jarige buurvrouw en bovendien voor een twee huizen verder wonende alleenstaande buurman die geen kinderen heeft en alleen heel ver weg wonende familie. Hanny kookt regelmatig voor de buurman en beide buren, evenals een iets verder weg wonende vriendin, kunnen altijd een beroep op het echtpaar doen voor alle voorkomende werkzaamheden. Het zijn geweldige buren! .

De andere genomineerden waren:
Dhr. C. Groenewegen, mevr. M. de Gruijter, mevr. A. de Bruin- van Helden, dhr. en mevr. R. de Pater, Dhr. T.J. v.d. Vlist, dhr. J. v.d. Valk, Mevr. J. Springvloet, Dhr. H. Troost, Mevr. E. Steenwinkel, Dhr. en mevr. H.J. van Loenen, Dhr. N. v.d. Lans, dhr. en mevr. J.C. Sellier, Mevr. Van Tol-Luiten, mevr. A. Bikker, Dhr. W. den Otter, Dhr. en mevr. Van Slys, mevr. K. van Stijn en dhr. en mevr. Groenendijk.

Alle aanwezige genomineerden zijn die middag feestelijk onthaald.

Op donderdag 13 december is er een lezing van de Waddinxveense Kunst Kring in de Immanuëlkerk te Waddinxveen.Rien de Jong vertelt over de geschiedenis van de pigmenten door de eeuwen heen en het gebruik daarvan in de schilderkunst.

Wat zijn pigmenten, waar komen ze vandaan, hoe worden ze gemaakt en hebben ze nog dezelfde samenstelling als honderden jaren geleden? Hoe maken we er (kunstschilders)verf en drukinkt van en zijn de kleuren op oude schilderijen onveranderd gebleven? Ieder schilderij vertelt een verhaal. Maar achter bepaalde schilderijen gaan soms wel heel bijzondere verhalen schuil. Niet door onderwerp of techniek, de genialiteit van de maker of de impact op de kunstgeschiedenis, maar bijvoorbeeld door het gebruikte pigment.
De aanvang van de lezing is 19.30 uur.

Tevens vindt van 18 december 2018 t/m 7 januari 2019 een expositie plaats van leden van de WKK in het nieuwe gemeentehuis van Waddinxveen. Deze expositie is te bezoeken tijdens openingsuren van het gemeentehuis en tijdens de, voor alle inwoners van Waddinxveen toegankelijke, nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waddinxveen op 7 januari 2019.

Foto: Wikipedia, Kerken in Moldavië

Rabobank Gouwestreek verhuisde eind oktober naar het nieuwe pand aan de Burgemeester Jamessingel, pal naast station Gouda. Het nieuwe pand is dus al even open voor medewerkers en klanten. Aanstaande zaterdag 8 december opent de bank de deuren voor alle geïnteresseerden uit Gouda en omgeving om het bijzonder duurzame bankgebouw te komen ontdekken tijdens het Festival Rabobank OPENT.

Festival van en voor iedereen
Tijdens Festival Rabobank OPENT kunnen bezoekers kennismaken met het pand en zich onderdompelen in muziek, theater, workshops, exposities en activiteiten. “We wilden graag laten zien dat de Rabobank een bank is die midden in de samenleving staat met duurzaamheid hoog in het vaandel. We zijn betrokken bij veel lokale verenigingen, initiatieven en culturele instanties in de Gouwestreek. Grand Canyon Bedrijfs- en Publieksevents kwam met het idee om deze partijen daarom een podium te geven om zich te presenteren aan een breed publiek tijdens een openingsfestival. Ons nieuwe onderkomen leent zich hier natuurlijk uitstekend voor en dus waren wij direct enthousiast,” aldus Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Gouwestreek. Festival Rabobank OPENT maakt het mogelijk het nieuwe pand met al haar duurzame snufjes te ontdekken en ondertussen te genieten van vermaak en lekker eten.

Tipje van de sluier
Het festival biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot muziekfreak. Museum Gouda presenteert een deel van de foto-expositie van Hans Wilschut en Cultuurhuis Garenspinnerij verzorgt een kaasexpositie. Ook de Goudse Schouwburg werkt mee aan het programma met een speciale voorstelling van Nijntje op de fiets. Voor de kinderen is er een kinderhoek met allerlei doe- en knutselactiviteiten. De muzikale invulling wordt verzorgd door diverse acts waaronder een band, dj’s en singer- songwriters, waaronder Pip Alblas, Daniel Cane, Sured en Czech this. Tenslotte zullen er uiteenlopende workshops worden verzorgd door zowel Cultuurhuis Garenspinnerij als Het Vijfde Huis en vinden er diverse sportactiviteiten plaats.

‘BREEAM Excellent’ certificering
Het nieuwe pand is één van de meest duurzame panden in Gouda en omstreken. Zo zijn er onder andere nestgelegenheden voor de gierzwaluw, wordt het pand verwarmd d.m.v. warmte- en koude-opslag en 254 PV-panelen en staat er een prachtige boom op de eerste verdieping die zorgt voor een goede regulering van het vocht- en zuurstofgehalte in de lucht. Deze en nog meer duurzame kenmerken leverde het pand een BREEAM-certificaat op. BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Het nieuwe kantoor van Rabobank voldoet aan de certificering ‘BREEAM Excellent’.

Praktische informatie
Festival Rabobank OPENT vindt plaats op zaterdag 8 december van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is vrij voor iedereen, er wordt voor een hapje en drankje gezorgd. Het gehele programma is te vinden op de website van de Rabobank, www.rabobank.nl/gouwestreek.

Voor bankzaken is de bank zaterdag gewoon geopend vanaf 09.30 uur.

Broodje aap verhalen circuleren al eeuwenlang. Mythes uit de digitale wereld zijn weliswaar veel recenter, maar ze zijn niet minder hardnekkig. In deze presentatie hebben we een aantal uiteenlopende stellingen verzameld die sommigen als de ultieme waarheid verkondigen en er soms ook munt uit trachten te slaan. Wij proberen u te vertellen wat feit of fabel is en geven u tevens een aantal praktische tips mee.

Wanneer u bijvoorbeeld googelt naar “how to speed up your system”, dan kunt u ervan op aan dat u veel onzinnige of ronduit misleidende informatie zult tegenkomen. Vaak is het lastig om uit te maken wat zulke tips waard zijn en wanneer u zich dan toch laat misleiden, dan kost het u geld (voor het aankopen van een zinloos product) of- erger nog – kan het u zelfs met een minder sterk of stabiel systeem opzadelen.

Met de een achttal stellingen trachten we meer duidelijkheid te geven in een aantal populaire onderwerpen. Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. Wij verwelkomen u graag vanaf 09:30 uur. De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij slechts € 5.=

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda

Dinsdag 18 december 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur)
De Veste
Ridder van Catsweg 300
2804 RS Gouda

Vijfentwintig basisscholen in de Cyclus-regio hebben zich dit schooljaar aangemeld voor Afvalvrije school. Cyclus voert dit project uit in opdracht van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Nieuwkoop en Waddinxveen. Maarten Milieu werkt met de leerlingen aan een school zonder restafval en bereidt de jeugd voor op de circulaire economie.

De scholieren leren over (zwerf)afvalpreventie, houden waardevolle grondstoffen apart in de klas, voeren opvallende schoonmaakacties rondom de school uit én doen mee aan de afvalbattle. Voorlichter Maarten de Mik, alias Maarten Milieu: “Scholen willen duurzaamheid concreet maken en hun leerlingen ervan bewust maken dat afval een waardevolle grondstof is. Afval scheiden op scholen blijkt in de praktijk echter complex. Daarom heeft Cyclus het project de Afvalvrije school ontwikkeld. Vorig jaar deden er 17 basisscholen mee aan het project, dit jaar komen daar 25 scholen bij.”

Cyclus haalt op scholen die meedoen aan Afvalvrije school, de waardevolle grondstoffen GFT, PMD en papier op. Momenteel is Maarten Milieu druk bezig met het verzorgen van de startlessen op de scholen. De leerlingen leren over (zwerf)afvalpreventie en afvalscheiding, maken voorlichtingsmateriaal en lanceren een bewustwordingscampagne. Tijdens de tweede les gaat de afvalbattle van start. De leerlingen wegen hiervoor het restafval dat overblijft in de klas én gaan zwerfafval prikken rondom de school. Aan het eind van het schooljaar maakt Maarten Milieu bekend of de school het predicaat Afvalvrije school kan dragen en hoe de school heeft gescoord tijdens de afvalbattle.

“Kinderen begrijpen onmiddellijk dat afval bestaat uit waardevolle grondstoffen en dat we daar nieuwe producten mee kunnen maken. Ik ben blij verrast als ik zie hoe enthousiast en serieus de kinderen met het thema aan de slag gaan. Het zijn ware ambassadeurs, zegt De Mik. “Daarom benaderen we in januari de 17 scholen die vorig jaar aan het project hebben meegedaan, om gezamenlijk de omgeving van de school te enthousiasmeren voor een afvalvrije buurt.”

Afgelopen woensdag waren Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek bij Stichting Vonk in Cultuurhuys De Kroon. Ondanks het slechte weer wilden ze heel graag door de leerlingen van Vonk toegespeeld en toegezongen worden. Op de piano en in de Notenkraker-band werden veel bekende sinterklaasliedjes gespeeld. Algauw zong de hele zaal mee. Maar Sinterklaas was ook erg enthousiast over ‘nieuwerwetse’ liedjes. Die moesten dan nog wel met alle kinderen in de zaal aangeleerd worden, maar ze klonken al snel net zo mooi als de bekende ‘ouderwetse’ liedjes. Bovendien leerde Piet er nog op dansen! Maar wat zat er nou in die geheimzinnige kist die Sinterklaas bij zich had? Het bleek een viool te zijn. Een meisje uit de zaal leerde direct hoe ze bij een paar liedjes mee kon spelen, heel knap! Na afloop bleken de schoenen van de jonge bezoekers goed gevuld te zijn, met iets lekkers, en met natuurlijk een klein instrumentje.

Winterconcert bij Vonk…
Op donderdag 13 december vieren de cursisten van Vonk de winter in de Rabotheaterzaal van Cultuurhuys De Kroon. Solisten, ensembles en bands wisselen elkaar af in een sfeervol programma. Iedereen die ervan houdt om deze donkere avonden voor de kerst met passende muziek door te brengen is van harte welkom om vanaf 19.00 uur te komen luisteren. De toegang is gratis, reserveren is niet noodzakelijk.

Afgelopen week moesten de dames van Timios 2 keer aantreden om een wedstrijd te spelen. Op maandagavond voor de beker tegen dezelfde tegenstander als de zaterdag ervoor, Kratos D3. Na de wedstrijd van zaterdag die maar net met 3-2 werd gewonnen, had Timios de nodige aantekeningen gemaakt en het spel van Kratos goed doorgrond. Timios begon de 1e set met Helga Teerhöfer op het midden. Het plan werd goed uitgevoerd. De verdediging stond beter en bewoog, zoals de opdracht was, soepel door het veld. Lange rally’s werden gewonnen. Er werd harder geslagen, al kan het volgens coach Jan Zaal nog harder. En eindelijk kwam ook de bal op de stip, ook wel het beroemde putje (denkbeeldige stip kort achter de 3-meterlijn). Goal! Of zoals we dat bij volleybal noemen. Punt! De eerste set werd ruim gewonnen met 25-19. De 2e set denderde Timios verder en werd al snel een voorsprong genomen. Timios liep zelfs uit naar 21-9. De set werd uiteindelijk comfortabel binnengehaald met 25-11. De derde set was Timios een beetje ingedut. De pass kwam niet meer lekker bij de spelverdeler, de set-ups waren net iets te vlak en de aanvallers kregen de ballen niet op de grond. Coach Jan Zaal vroeg een time-out aan voor een goede donderspeech. De dames maakten teveel domme beslissingen. Toen dit nog niet werkte stuurde hij een nieuwe spelverdeler het veld in met de opdracht om ruimte in de set-up te brengen en te kiezen voor de makkelijke opties en best scorende speler. Langzaam stelde Timios orde op zaken. Ook in de service werd extra druk gezet en meer punten gescoord. Het was een slechte set, maar de set werd uiteindelijk wel binnen gesleept met 26-24. Overtuigende 3-0 overwinning, dat geeft moed voor de verdere wedstrijden. “Wij gaan Europa in”, zongen de dames gekscherend. Timios bekert weer een ronde verder.

Vervolgens moesten dames op zaterdag tegen Inter Rijswijk D3 spelen. Dat team stond op dat moment vlak onder de dames van Timios op de ranglijst. De dames begonnen goed aan hun spel. Maar Inter Rijswijk had een aantal sterke service series en een machtige midden aanval waar Timios geen antwoord op had. De dames van Timios hadden niet de power van maandag in hun armen. Het lukte niet echt om te scoren. Alleen Rianne Nap knalde vanaf het midden de gaten in de vloer. Maar doordat er te weinig servicedruk was, ging de set met 17-25 naar Inter Rijswijk. De 2e set ging een stuk beter. Timios kwam op voorsprong en wist deze steeds ook net te behouden. Aan het einde van de set kwam Inter Rijswijk nog goed terug maar Timios won de set nipt met 25-23. De derde en vierde set liepen eigenlijk hetzelfde. Er was geen aanvalsdruk of servicedruk en Timios kwam niet aan bod. Ondanks de bevlogen woorden van coach Jan Zaal lukte het de dames niet om de energie in het spel te krijgen.
Deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende. Zaterdag aanstaande tegen Vollingo in Gouda

Bouncers Heren 1 kon het in Amsterdam niet bolwerken tegen BV Amsterdam 2 en verloor. Bouncers Jongens 18 1 en 2 wonnen en bleven daardoor ongeslagen. Dat deden ook Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1. Helaas moest Bouncers Jongens 16 2 in Zoetermeer de eerste nederlaag, zij het nipt, incasseren. De ‘broederstrijd’ tussen Bouncers Gemixt 12 3 en Bouncers Gemixt 12 2 werd gewonnen door Gemixt Onder 12 2.

Weinig spanning vrijdagavond in de Duikelaar tussen Bouncers Jongens 18 1 en het bezoekende BV Krimpen 1. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat Bouncers deze wedstrijd zou winnen. Bouncers gebruikte het lengteoverwicht ten volle en ook fysiek was de ploeg de meerdere van de bezoekers. In de tweede helft werden veel punten gescoord via fast breaks en werd uiteindelijk ruim gewonnen met 66-29.
Meer spanning was er bij Bouncers Heren 3 en BV Cady ’73 2 uit Capelle aan den IJssel. De bezoekers hadden in het eerste kwart wat meer overwicht, maar trok Bouncers voor rust de stand gelijk. In de tweede helft schakelde Cady 73 over op een man tot man verdediging, waar Bouncers de nodige moeite mee had. Met twee goed afgeronde ‘steals’ bracht Bouncers vlak voor tijd de achterstand terug tot een paar punten. Onvoldoende voor de winst want die ging naar Cady ’73 met 71-75.

Zaterdag in de Mammoet ging Bouncers Jongens 16 1 tegen Woodpeckers 1 uit Houten, met 30-2 in het eerste kwart heel voortvarend van start en was de wedstrijd al beslist. Via een 49-22 ruststand boekte Bouncers een 93-53 overwinning. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen met zes punten voorsprong op de tegenstander van komende zaterdag, uit in Groningen, BV Groningen 1.
Ook Bouncers Jongens 14 1 had geen enkele moeite met het bezoekende BV Hoofddorp 1 en ook hier was het na het eerste kwart al beslist, 37-9. Via een ruststand van 61-22 werd een 118-57 overwinning geboekt, waarbij Teis Hümmels in de negende minuut het 100e punt scoorde. Opvallend was dat vier spelers meer dan 20 punten scoorden met als topscoorders Maurits de Jong en Latif Diouf met elk 28 punten.

Bouncers Heren 20 1 en het bezoekend Break Stars 1 uit Baarn hielden elkaar tot aan de rust aardig in evenwicht, 29-25. In de tweede helft lag het initiatief bij de thuisploeg, nam 10 punten voorsprong, 51-41, om het geheel in het vierde kwart helemaal af te maken, 78-49. Pascal Kuipers was topscoorder met 22 punten. Komende zaterdag is in Bunschoten tegen BC Shooters de inzet: de eerste plaats.

Ook de tweede confrontatie zaterdagmiddag in de Mammoet tussen Bouncers Gemixt 12 3 en Bouncers Gemixt 12 2 werd gewonnen door Bouncers Gemixt 12 2. Daar zag het lange tijd echter niet naar uit, want bij rust stond de thuisploeg Gemixt 12 3 op voorsprong, 31-26. Pas in de 7e periode kon het ‘bezoekende’ Gemixt 12 2 enige afstand nemen om uiteindelijk te winnen met 49-55.

Uit: In Amsterdam kon Bouncers Heren 1 tot halverwege het tweede kwart gelijke tred houden met BV Amsterdam 2. En ook aan het einde van het derde kwart was de achterstand van 14 punten nog te overzien. In het vierde kwart lukte het niet meer en konden de Amsterdammers nog ruim uitlopen naar een 94-64 overwinning. Wouter van der Eng was goed voor 18 punten. In Delft kon Bouncers Heren 2 tot het eerste kwart de studenten van Punch 4 nog goed bijhouden, maar daarna waren de Delftenaren via een 29-17 ruststand toch de bovenliggende partij, 50-35. In Vlaardingen zette Bouncers Jongens 18 1 tegen Vlaardingen Captains 1 direct de toon door het eerste kwart ruim te winnen met 6-22. Na het derde kwart, 34-78, lieten beide ploegen het in het vierde kwart met 7-6 een beetje afweten, maar de winst was voor Bouncers 18 1 met 41-84 en de ongeslagen status met 12 punten uit zes wedstrijden. Volop spanning in Zoetermeer tussen de nummer 2 en 1, Zoebas 2 en Bouncers Jongens 16 2. En helaas greep Bouncers na een gelijk opgaande strijd nipt aan het kortste eind, 72-68 en moet Bouncers de eerste plaats delen met Zoebas 2. In Leiderdorp zette Bouncers Jongens 16 3 een prima prestatie neer door het hoger geklasseerde BV Leiderdorp 2 te verslaan met 42-44. Lange tijd keek Bouncers tegen een achterstand aan, maar een driepunter van Loek Dijkstra vlak voor tijd, bezorgde Bouncers uiteindelijk de overwinning. In Lelystad stond Bouncers Jongens 12 1 lange tijd voor, maar vijf minuten lang niet scoren in het vierde kwart bezorgde Flevo Musketiers 1 alsnog de overwinning, 57-43.

Programma:
Vrijdag 7 december 2018 sporthal Waddinxveen de Duikelaar.
21.00 u Bouncers Heren 1 D.E.D. 1

Zaterdag 8 december 2018 sporthal Waddinxveen de Duikelaar.
14.30 u Bouncers Jongens 12 1 The Dragons 1
14.30 u Bouncers Meisjes 12 BS Leiden 3
16.30 u Bouncers Jongens 14 1 MBCA Amstelveen 2
18.30 u Bouncers Jongens 18 1 Crackerjacks 2
18.30 u Bouncers Jongens 18 2 DAS 2

Uit.
Rotterdam 11.30 u Divine 1 Bouncers Meisjes 18 1
Rotterdam 12.15 u Rotterdam Zuid 1 Bouncers Gemixt Onder 12 3
s’Gravenhagen 13.15 u HBV The Jumpers 2 Bouncers Jongens 16 2
Zoetermeer 13.15 u Zoebas 2 Bouncers Jongens 16 3
Groningen 16.15 u BV Groningen 1 Bouncers Jongens 16 1
Berkel en Rodenrijs 16.30 u BV Squirrels 2 Bouncers Gemixt Onder 12 2
Noordwijk 17.00 u MSV 14 2 Bouncers Gemixt Onder 14 2
Bunschoten 17.15 u BC Shooters 1 Bouncers heren 20 1

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 16 december a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Thema: Licht, lekkers en samen zijn.

De feestdagen brengen warmte, familietradities en gezelligheid met zich mee. Dat voelt helaas niet zo voor hen, die het in die periode zonder moeten stellen. Verdriet, pijn en gemis worden extra voelbaar. Tijdens de bijeenkomst van het Rouwcafé proberen wij wat Licht in de duisternis te brengen. Wij maken een feestelijke kersttafel en zorgen voor wat lekkere hapjes. We lezen een mooi gedicht. Uw bijdrage in de vorm van een verhaal of gedicht is welkom! Samen maken wij er een sfeervolle middag van.

Kosten: €5,00 incl. consumpties
Aanmelden: info@boek-en-troost.nl
Meer info: www.boek-en-troost.nl

De meisjes van B1 van Timios zijn ruim voor het einde van de 1e helft van het volleybalseizoen ongeslagen winterkampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Met nog 2 wedstrijden op het programma wist het ambitieuze team van trainer/coach Michael van Maaren vorige week de promotie al veilig te stellen. Afgelopen zaterdag 1 december was de kraker tegen het altijd sterke RVV uit Katwijk, om de 1e plaats. Timios wist, ondanks enkele dubieuze fouten van de scheidsrechter op cruciale punten, de winst naar zich toe te trekken. Met 1-3 (27-25, 18-25, 25-27 en 24-26) lieten de speelsters uit Waddinxveen zien dat zij klaar zijn om aan te treden in de Topklasse, waar zij de 2e helft van het seizoen gaan spelen.

Het team van MB1 bestaat uit 10 speelsters die al nagenoeg hun hele volleybalcarrière, dus vanaf de jongste mini’s, met elkaar volleyballen. Naast hun gedrevenheid en liefde voor het spelletje, kunnen de meiden het onderling ook stuk voor stuk goed met elkaar vinden. Ondanks het leeftijdsverschil tussen de jongste en oudste speelster (net 13 en bijna 17 jaar) zijn deze volleyballers in en buiten het veld een hecht team. Met elkaar hopen zij dan ook hoge ogen te gaan gooien in de Topklasse, het hoogst haalbare niveau voor de jeugd in de reguliere competitie.
Zaterdag 15 december is de laatste wedstrijd van MB1 in de Hoofdklasse, en wel om 14.30 uur in de eigen sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen, tegen het Zoetermeerse Zovoc MB1.
Publiek is van harte welkom om het team aan te moedigen en hen het kampioenschap te zien vieren.

Op vrijdag 14 december hoopt CRK Adonai in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen een Advent- en Kerstconcert te geven met de titel ‘Hoop en Licht’. Op dit concert zal o.a. de nieuwste cantate van Tom Fettke ‘God came near’ ten gehore worden gebracht. Deze cantate omvat een groot aantal bekende Kerstmelodieën die door de componist voorzien zijn van een prachtige bewerking. Daarnaast zijn er indringende gesproken teksten van de hand van Max Lucado. Deze combinatie maakt de cantate tot een ‘feest van herkenning’, terwijl de teksten van Max Lucado het wonder van Kerst – het wonder dat God zo dicht bij ons kwam, en een mens werd zoals wij- op een verrassende wijze onder woorden brengen:

“Er is maar één woord dat de nacht waarin Hij kwam kan omschrijven: gewoon. De hemel zag er gewoon uit. Een briesje beroerde de bladeren en maakte de lucht wat koeler. De sterren schitterden als diamanten op zwart fluweel. Flarden wolken dreven voor de maan langs. Het was een prachtige nacht, maar niet bepaald een ongewone nacht. Geen reden om een verrassing te verwachten. Niets waarvoor je wakker zou blijven. Een gewone nacht met een gewone hemel. Maar plotseling … barstte de zwarte lucht uit in helderheid. Bomen die schaduwen waren geweest sprongen in het licht. Het ene moment was de herder vast in slaap, het volgende moment wreef hij zijn ogen uit in het licht van de engelen. De nacht was niet gewoon meer”.

Het koor wordt begeleid door:
Dennis de Bruijn (grand piano)
Che-Vanno (strijkersensemble)
Menno en Mirjam Crajé (klarinet)
Elsemarieke den Hartogh (fluit)
Jolanda den Houter (hobo)
Sylvia Meassen (bas)
Hendrie Westra (percussie)

En medewerking wordt verleend door de solisten Judith Sportel (sopraan) en Robert Molenaar (tenor).
De gesproken teksten worden vertolkt door Ds. Thejon Bos en Emmy van Straalen.

U bent van harte welkom om het wonder van Hoop en Licht met ons mee te beleven!

Kaarten kosten € 15,– voor volwassenen en € 10,– voor jongeren t/m 17 jaar, en zijn verkrijgbaar in onze webwinkel, telefonisch op nummer 06 – 534 93 661 en op de volgende voorverkoopadressen:

BoekieMet – Moerkapelle
L’ Écrit – Nieuwerkerk a/d IJssel
Ichtusboekhandel de Goede Herder – Zoetermeer
Boekhandel Burger – Waddinxveen

Programma Gouda bij Kaarslicht vrijdag 14 december 2018 gelanceerd…

20 november 2018

Hou je van sfeervolle gedichten of zoek je juist activiteiten die leuk zijn voor kinderen? Heb je een zwak voor theater of gedichten of juist klassieke muziek? Maak dit jaar je keuze in het nieuwe uitgebreide programma van de 63e editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’ aan de hand van verrassende themaroutes. In één oogopslag vind […]

Lees verder →

Juliette Hurel solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt Bach…

20 november 2018

Samen met vier collega’s speelt Juliette Hurel op vrijdag 30 november a.s. om 20.15 uur in De Brug muziek van haar cd “Bach Inspiration”. Inspiratie betekent hier zowel bezieling als inademing. Zij wordt vergezeld door een sopraan, violist, cellist en klavecinist. Zij spelen instrumentele muziek van Bach en enkele aria’s met fluitsolo uit onder meer […]

Lees verder →

Vooraankondiging Kerstconcert voor hospices Gouda en Waddinxveen…

20 november 2018

Op vrijdagavond 21 december 2018 treden in de Sint Victorkerk de koren Hakuna Matata en Rhythm of Life op voor een benefietconcert ten behoeve van de hospices Gouda en Waddinxveen. Naar verwachting zullen minimaal 40 koorleden meezingen in dit Kerstconcert. De koren staan onder leiding van Natalie Merfort en de organisatie berust bij Natalie en bij Hans […]

Lees verder →

Jongens 16 1 en Jongens 14 1 Bouncers Basketball blijven winnen…

15 november 2018

Jongens 16 1 en Jongens 14 1 van Bouncers Basketball blijven het op landelijk niveau goed doen door in Amsterdam te winnen van BC Apollo 2 met 46-73, en in Waddinxveen in sporthal de Duikelaar van CBV Binnenland 1 met 92-43. Daarmee blijven de ploegen nog steeds ongeslagen. Bouncers Heren 1 moest in Den Haag […]

Lees verder →

Cultuurcafé gezellig en leerzaam…

9 november 2018

Afgelopen woensdag kwamen op uitnodiging van Bibliotheek de Groene Venen en Stichting Vonk vertegenwoordigers van verschillende culturele en cultureel/maatschappelijke organisaties in de Kroon bijeen voor het cultuurcafé. Margo Vreeburg, coördinator van Vrijwilligerswerk Waddinxveen gaf een presentatie over het de inzet van sociale media waarin de meest uiteenlopende facetten en de mogelijkheden werden belicht. Wethouder Hannie […]

Lees verder →

Deelname WK Kyokushin…     

6 november 2018

Afgelopen weekend vond in Astana, Kazachstan het WK Kyokushin karate plaats. Dave Kientz (15) van karatevereniging Kurai was één van de drie Nederlandse deelnemers op dit toernooi waar zo’n 1000 vechters van over de hele wereld op af kwamen. In verschillende gewichts- en leeftijdscategorieën werd gestreden om het eremetaal. Na een uitstekende tweede plaats op […]

Lees verder →

Impact Church viert 10-jarig jubileum…

2 november 2018

Op zondag 4 november bestaat evangelische gemeente Impact Church 10 jaar. Een jaar lang zijn diverse evenementen georganiseerd om dit te vieren maar op de dag zelf wordt het startsein gegeven tijdens een feestelijke dienst. Tien jaar geleden startten Arjan en Phebe Hogebrug – toen nog twintigers – IMPACT Church vanuit hun woonkamer in Waddinxveen […]

Lees verder →

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda kondigt hierbij aan: …

31 oktober 2018

Dinsdag 20 november 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda Van 10:00 tot 11:00 uur een presentatie met als onderwerp: Digitale veiligheid We zijn digitaal steeds actiever, zowel met pc, tablet als smartphone. Hierdoor neemt ook het risico toe dat we slachtoffer […]

Lees verder →

Dubbele promotie voor Illusion…

31 oktober 2018

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Den Helder voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 8 gouden, 8 zilveren en 5 bronzen medailles behaald. Gizem Aday behaalde een promotie op het onderdeel 1-baton in de klasse Juvenile Novice en zal volgend jaar uitkomen in de Beginner-klasse. […]

Lees verder →

Gouwe Zaken wordt top…

31 oktober 2018

Op maandag 5 november vindt vanaf 15.30 uur Gouwe Zaken plaats in de showroom van Mercedesdealer Van Mossel aan de Grote Esch 50 op het Gouwepark in Moordrecht. Het programma van deze zevende editie van het grootse netwerkevent in de Goudse regio ziet er opnieuw aantrekkelijk en veelbelovend uit. De entree is gratis. Vooraf aanmelden […]

Lees verder →

Theeschenkerij de Proeftuin in nieuwe handen…

30 oktober 2018

Na een jaar Streekwinkel de Proeftuin gedraaid te hebben gaat Desiree Niesing, eigenaresse van de winkel op het terrein van de Proeftuin van Holland, nog een nieuwe uitdaging aan. Na 28 oktober kunt u haar niet alleen in de winkel vinden, maar zet ze de theeschenkerij, gelegen naast de winkel op het prachtige, rustieke terrein, […]

Lees verder →

Verzetsmuseum Zuid-Holland publiceert boekwerk ‘Verzet Verzet!’ …

21 oktober 2018

Met het uitbrengen van een fraai vormgegeven publicatie sluit Verzetsmuseum Zuid-Holland een mooie periode af aan de Turfmarkt. Verzetsmuseum Zuid-Holland sluit binnenkort de deuren aan de Turfmarkt. Een periode van meer dan dertig jaar in het voormalige bankgebouw wordt daarmee afgesloten. Dat is reden genoeg om terug te kijken naar wat er in die decennia […]

Lees verder →

Timios…

16 oktober 2018

Puntenverlies voor Timios Dames 1… Ondanks de afwezigheid van Elise Aref, vertrokken het eerste damesteam van Timios vrijdagavond 12 oktober enthousiast richting Scheveningen. De uitwedstrijd tegen Kalinko dames 4 stond op het programma. De tegenstander was maar met 7 speelsters aanwezig. Trainer Jan Zaal had de wedstrijd goed voorbereid en Timios begon vol goede moed […]

Lees verder →