Ingezonden berichten

Bij Vonk kan je volop aan de slag met Kunst. Schrijf je in voor de nieuwe cursus van 8 lessen ‘Schilderen in vrijheid’ bij Niels Smits van Burgts, start op donderdag 23 januari (19.30 – 21.30 uur. ‘Modern Schilderen’ bij Carina Mathot begint op dinsdagmiddag 21 januari (14.00 – 16.00 uur) met een nieuw blok van 10 lessen. Zij verzorgt ook de lezingencyclus ‘De mooiste musea’ vanaf donderdag 23 januari (10 – 12 uur) in de theaterzaal van Cultuurhuys de Kroon. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen zich alvast inschrijven voor 6 lessen KinderKunst bij Wiepkje Spoelstra.

Vanaf maandag 9 maart (15.30 – 17.30 uur) gaan ze papier scheppen, eigen teksten maken en krijgen ze een cursus stopmotion (ism de bibliotheek de Groene Venen). Vanaf donderdag 16 januari laten de cursisten van Annemarie van Hooff in de gangen en vitrines van Cultuurhuys de Kroon o.a. zien hoe je eenvoudige witte objecten in je dagelijkse omgeving tot leven kan brengen. Meer informatie over alle lessen en cursussen en inschrijven op www.stichtingvonk.nl. Voor alle cursussen geldt: vol = vol.

Foto: Kopje door Ellen Naafs

Een groep van 4 studenten aan de Hogeschool Leiden zijn een Startup Company begonnen met de naam ‘Back to the Roots’. De afgelopen maanden zijn zij hard bezig geweest met het ontwikkelen van een boek wat culturen in Nederland gaat verbinden.

Het boek ‘Back to the Roots’ is ontwikkeld in samenwerking met verschillende culturen die in Nederland vertegenwoordigd. Deze culturen doen in het boek hun verhaal en vertellen wat hun cultuur kenmerkt. Per land staat er een kort interview in waarin staat wat de vooroordelen zijn over het land en welke gerechten het land typeert. Per land is er door middel van een QR-code ook een afspeellijst te beluisteren met muziek behorend bij de cultuur. Middels deze verhalen in het boek willen de studenten de culturen in Nederland verbinden met de passie die ze delen voor muziek en koken.

‘Het idee voor het boek is ontstaan uit onze passie voor reizen en culturen’, vertelt Marjolein, een van de vier studenten. ‘We kwamen erachter dat veel culturen in Nederland langs elkaar leven in plaats van naast elkaar. Bij iedere cultuur leven vooroordelen over andere culturen, waardoor discriminatie ontstaat. Deze vooroordelen komen door gebrek aan kennis over de andere culturen. Wij willen met het boek op een leuke manier kennisgeven over alle culturen in Nederland zodat dit probleem aangepakt kan worden.’

Om deze verbinding tot stand te brengen hebben de studenten al een dag georganiseerd waarin iedereen zijn of haar eigen gerecht mocht komen koken typerend voor de cultuur. Hier kwamen een hoop mensen op af die al hun liefde en tijd in het maken van de gerechten stopten, en dat was te zien. Aan het einde van de dag stonden er prachtige gerechten op tafel. Vervolgens mochten alle deelnemers van elkaars gerechten proeven. In de toekomst zullen er nog meer van deze dagen komen, zodat de missie uitgedragen kan worden: namelijk het verbinden van culturen met (en door) passie.

Het boek ‘Back to the Roots’ zal begin 2020 uitkomen en komt te liggen in de boekenwinkels van omgeving Leiden. Ook zullen de studenten te zien zijn op verschillende culturele evenementen door heel Nederland.

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de racefiets te stappen. Een ongeluk zit dan niet in een klein hoekje en een flinke blessure zet je zo maar een paar weken aan de kant. Maar zijn er nog meer redenen om niet een lekker stuk te gaan fietsen in de winter? Eigenlijk niet. Neem nu de kou, temperaturen tot net onder het vriespunt zijn prima te doen. Let wel, bij harde wind is de gevoelstemperatuur een paar graden lager maar je kunt je er prima op kleden. De leden van FTC Avanti fietsen het hele jaar door. De winterbikkels laten zich niet tegenhouden door koude of een klein buitje. Wel zijn er een aantal regels waar de winterbikkel rekening mee houdt.

Regel een: niet te veel kleding
Doe NIET te veel kleding aan want van fietsen word je warm. Meestal zijn drie lagen bovenkleding genoeg. Een hemd een shirt met lange mouwen en een winddichte jas. Een waterdichte jas is nog beter, zodat onderweg een buitje je niks doet. Wat ook een prima middel is om warm te blijven is een scarf. Deze functioneert als een sjaal, maar draagt een stuk comfortabeler. Een dun mutsje is belangrijk, want er gaat veel warmte verloren via het hoofd. Daar overheen gaat uiteraard de helm. De fietsbroek is voldoende warm en deze zijn ook waterdicht te verkrijgen. Koude voeten voorkom je met winterhoezen over je schoenen of winterschoenen. Deze hebben als voordeel dat er aan de onderzijde een membraan zit. Zodat je wel ventilatie hebt, maar er geen nattigheid naar binnen kan. Rest alleen nog de handschoenen op te pakken en aan een heerlijke frisse tocht te beginnen. Je zult merken dat het landschap er ook in de winter schitterend uitziet met een prachtige strak blauwe lucht en misschien zelfs een prachtig wit laagje. Dat smaakt naar meer en dus worden de afstanden langer en volgen er nog wat winterse aanpassingen.

Regel twee: drinken en appeltaart
Als het koud is moet je lichaam harder werken om warm te blijven en dat kost energie. Eet daarom tijdens je tocht wat meer suikers en van tevoren een koolhydraatrijke maaltijd. Vergeet ook niet te drinken, want ongemerkt verliest je lichaam vocht en te weinig drinken levert hoofdpijn op. Tijdens een langere tocht stop je natuurlijk voor een lekkere bak koffie, thee of chocolademelk. En appelgebak. Trek binnen zoveel mogelijk kleding uit en denk ook aan je schoenen. Meestal staat de kachel lekker hoog en soms brandt er gezellig een open haard. Als je je koek en zopie op hebt, moet je toch weer terug de kou in en wil je doorgaan met genieten i.p.v. koukleumen.

Regel drie: onderhoud
Aan alles komt een eind dus ook aan die heerlijk frisse tocht. Er is een kans dat je fiets er dan wat minder fris uitziet. Maak je fiets zo snel mogelijk droog. Zeker je ketting en cassette, want pekel laat lelijke sporen na. Smeer daarna je ketting weer zodat je gelijk klaar bent voor de volgende frisse rit.
Wat schaatsers en wielrenners gemeen hebben is de Elfstedentocht. Sinds een aantal jaren wordt die ook in de winter voor wielrenners georganiseerd, afgelopen zondag was het weer zo ver met een aantal FTC Avanti winterbikkels hebben we deelgenomen. In het peloton met 10000 doordouwers met prachtig winterweer hebben we alle elf steden aangedaan. De route volgt zoveel mogelijk de schaatsroute en start en finish was in Leeuwarden i.p.v. Bolsward. Gekkenwerk??? Welnee. Met de juiste kleding en voedsel kan iedereen een winterbikkel zijn en een hele fijne tocht fietsen. Al dan niet in Friesland.

Samen de winter doorfietsen
Warm geworden door dit verhaal maar nog op zoek naar gezelligheid? Dan kan je meefietsen met FtcAvanti. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag starten wij tot en met 23 februari om 10 uur vanaf het clubhuis op de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn. Er zijn verschillen niveau groepen zodat kan kiezen welk niveau bij jou past. Kom met je racefiets en je helm een keer langs. Daarna wordt er om 9 uur gestart, want dan begint voor FtcAvanti de zomertijd cq het fietsseizoen.
Voor meer informatie kijk op de site van www.ftcavanti.nl

Op zondag 5 januari 2020 opent de fietstoerclub Avanti het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsrit. Na het kerstdiner en de oliebollen is het weer lekker om op de fiets door het Groene Hart te genieten van de frisse lucht. Wil je een keer meerijden dan ben je van harte welkom. Zorg dan dat je om 09.15 in het clubhuis van Avanti aan de Amerikalaan 163 bent, dan kunnen we even kijken welke toergroep het beste bij jou past. We vertrekken om 10.00 uur. De route wordt bepaald door de wind en het weer. Onderweg nog een kop koffie en voor de wind waaien we naar het clubhuis om op tijd te zijn voor de Nieuwjaarsbijeenkomst. De verschillende groepen rijden afhankelijk van het niveau tussen 60 en 90 km met een snelheid op de teller van 25 tot 30 km. De A groep 90 km met 30-32, de B groep 80 km met 28-30, de C groep 70 km met 24-27 en de D groep 60 km 21-24 km op de teller. Bedenk even wat bij jou past. De toerfietsers rijden op een racefiets en een helm en bel zijn verplicht. Het gaat om jou en onze veiligheid.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Vanaf 13.00 zijn de fietsers en niet fietsende leden welkom in het clubhuis aan de Amerikalaan voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we elkaar een goed en gezond jaar toewensen en vooruit kijken op weer een mooi fietsseizoen. Tijdens de bijeenkomst zullen de verschillende commissies hun plannen voor het komende jaar toelichten. Welke fietstochten er weer zijn en de nieuwe initiatieven om nieuwe leden te werven. Daarvoor is de bijdrage die we van RABO clubsupport hebben ontvangen een mooie stimulans.
Het komende fietsseizoen staat weer bol van de activiteiten. De grote recreatieve fietstochten, driedaagse fiets evenement voor de verschillende groepen. Trainen voor een klassieker en nog veel meer. Als je alles wilt weten kom dan op 5 januari meefietsen en/ of naar de bijeenkomst.

Oliebollen bestellen…

by redactie on 23 december 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen, appelbeignets en appel- of ananasflappen te koop. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen en gebakken door ervaren bakkers. Tien oliebollen voor € 7 euro, vijf appelbeignets voor € 6,50 euro of tien appel- of ananasflappen voor € 5,00 euro.

U kunt uw bestelling vooraf plaatsen t/m 28 december.
Dat kan per e-mail oliebollenhhg@outlook.com (o.v.v. naam en telefoonnummer) of telefonisch bij fam. Hagoort (0182-616280).
U kunt uw bestelling afhalen op het adres Pr. Beatrixlaan 2 in Waddinxveen op maandag 31 december tussen 10:00 en 11:00 uur.

Open Huis…

by redactie on 15 december 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Zaterdag 4 januari 2020 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland.

U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk.

Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen, die door vrijwilligers zijn gemaakt, te bezichtigen. Bij verkoop gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.

HCC Senioren Academie…

by redactie on 15 december 2019

in Ingezonden berichten,Regio

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda kondigt hierbij aan: Dinsdag 17 december van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste, Ridder van Catsweg 300, 2804 RS Gouda. Van 10:00 tot 12:00 uur een presentatie/workshop met als onderwerp: Kennismaken met Robots. Wat doen ze en hoe programmeer je ze?

Overal komen we robots tegen. Wat doen ze voor ons en hoe laten we ze doen wat wij willen? Bijna alles om ons heen heeft onderdelen waaraan geprogrammeerd is. Ook robots doen niets zonder een programma dat zegt wat ze moeten doen. Na een korte presentatie bekijken we een achttal educatieve robots, die worden gebruikt in het onderwijs. Educatieve robots zijn prima om te leren programmeren. Verschillende modellen van heel makkelijk tot wat moeilijker zijn aanwezig. We gaan ze zelf laten doen wat wij willen.

Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. Wij verwelkomen u graag vanaf 09:30 uur. De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij slechts € 5.=

Winterconcert bij Vonk…

by redactie on 8 december 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Op vrijdag 13 december vieren de cursisten van Vonk de winter in de Rabotheaterzaal van Cultuurhuys De Kroon. Solisten, ensembles en bands wisselen elkaar af in een sfeervol programma. Iedereen die ervan houdt om deze donkere avonden voor de kerst met passende muziek door te brengen is van harte welkom om vanaf 19.00 uur te komen luisteren. De toegang is gratis, reserveren is niet noodzakelijk.

Foto: PR Vonk

Antonio Vivaldi schreef in 1723 het stuk De Vier Jaargetijden, dat immens populair is geworden. Het stond op alle barok-verzamel-lp’s in de jaren 70 en 80 en ook weer op alle cd’s van de jaren daarna. Ook in de concertzalen trekt het stuk steeds weer volle zalen. Het is dan ook een bijzonder stuk muziek. Elk van de vier delen draagt duidelijk de sfeer uit van dat jaargetijde.

Op 15, 19 en 20 december speelt het semiprofessionele GouweHart Orkest het jaargetijde De Winter. Vanaf een warme stoel voelen de luisteraars straks steenkoude noordenwinden, glibberig ijs en jagende sneeuwvlokken tot in hun botten. De virtuoze vioolsolo in De Winter wordt gespeeld door concertmeester Ella van der Mespel.

Verder kunt u vijf aria’s beluisteren van Händel, gezongen door de jonge Japanse bas Yuh-ichi Saikai, die afgelopen mei met het GouweHart Orkest veel bijval oogstte door zijn gevoelige hoofdrol-vertolking in de Purcell-opera Dido and Aeneas.

Wie het Goudse orkest kent, weet dat het programma zoals vanouds verder aangevuld wordt met mooi bijpassende stukken, zoals van W. F Bach, Fasch en Biber.

Het GouweHart Orkest heeft in dit concert zes blazers, zodat voor het eerst in de afgelopen zes jaar ook een blazersstuk te horen zal zijn.

Verder blijft de gebruikelijke formule gehandhaafd: jonge professionele aanvoerders inspireren vergevorderde amateurs tot een hoog niveau, terwijl de toegangsprijzen laag blijven om een brede groep mensen de mogelijkheid te geven een concert met klassieke kwaliteitsmuziek te bezoeken.

Zondag 15 december, De Ark, Reeuwijk, 15:30 uur
Donderdag 19 december, Opstandingskerk, Woerden, 20:00 uur
Vrijdag 20 december, Oud Katholieke kerk, Gouda, 20:00 uur

Toegang is 12 euro inclusief programmaboekje en drankje.
Tot 14 jaar gratis entree.

Rouwcafé…

by redactie on 1 december 2019

in Ingezonden berichten,Regio

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 december a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Licht, lekkers en samenzijn. De kerstdagen zijn een tijd vol warmte, familie en samenzijn. Helaas zijn ze tegelijkertijd ook een bron van verdriet, pijn en eenzaamheid. Al diegenen die gemis ervaren, kunnen het gevoel van warmte (nog) niet voelen.

Tijdens de bijeenkomst van het Rouwcafé willen wij wat licht in de duisternis brengen. Wij maken een feestelijke kersttafel en zorgen voor wat lekkere hapjes. We lezen een mooi gedicht. Eigen bijdragen van verhaal of gedichten zijn welkom! Zo maken we er samen een sfeervolle middag van.

Kosten: €5,00 incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl

Foto: Sint en Piet genieten van de muziek van de Notenkrakers

Welk kind wil Sinterklaas nou niet komen begroeten? Daarvoor moest je afgelopen woensdag bij Vonk in het Cultuurhuys zijn. Zingend wachtten de kinderen, samen met de Notenkrakers en de muziek juffen op de komst van de goedheiligman. Die kwam tenslotte samen met Piet buiten adem te laat aan. De kinderen kijken verbaasd naar de staf. Sinterklaas houdt een houten tak in de hand, met daarbovenop een gouden krul. Wat was er gebeurd? Toen Sinterklaas even wilde rusten zette hij zijn staf buiten bij zijn huis neer. En toen was het lange rechte stuk ineens verdwenen. Wat nu? Op zijn paard Ozosnel was Sinterklaas met Piet naar het Gouwebos gesneld om daar een passende stok voor bij die overgebleven krul te snijden… Zo had Sint in ieder geval nog wel een staf om op te steunen. Maar echt mooi is die natuurlijk niet. Gelukkig heeft Sofie een oplossing. Ze biedt Sinterklaas een noodstafje aan – het lijkt wel een speelgoedstaf. Die is natuurlijk veel te kort! Sint moet daarvoor wel erg laag bukken – en dat is niet fijn voor zo’n oude man. Daar stormt Avril de zaal binnen: ze heeft buiten op het Gouweplein naast het huis van Sinterklaas een dwarsfluit gevonden. Daarop wil ze wel meespelen bij de Notenkrakers. Wat een grote dwarsfluit is dat! De muziek juffen en Sinterklaas kijken hun ogen uit: hoe kan je daar nou muziek op maken?! Ineens valt het kwartje: dat is helemaal geen dwarsfluit, maar het ontbrekende stuk van de staf! Een zucht van verlichting gaat door de zaal. En zo kwam het dat Sinterklaas toch nog het hele feest met zijn complete staf kon meemaken.

Te zien in de Kroon…

by redactie on 30 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Dramatische film in De Kroon
De dramatische film The children act is woensdag 11 december te zien in Cultuurhuys De kroon in Waddinxveen. De film handelt over Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson), die een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof is waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

De film van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.
De indrukwekkende film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is zeven euro.

Van Santen zingt aparte kerstsongs
Jazzpianist Pieter van Santen zingt en zijn trio speelt op zaterdag 14 december kerstsongs op een bijzondere manier in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. De kerstshow is een muzikale humoristische voorstelling met nieuwe absurde kerstkrakers en beroemde jazzy kersttunes met een Nederlandstalige ironische tekst. Het is een alternatief kerstspektakel voor degenen die eens wat anders willen met kerst. Vooral als je een hartgrondige hekel hebt aan kerst is dit een echte aanrader!

De helft van de opbrengst van de cd-verkoop na afloop is bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Het buitengewone concert begint om kwart over acht en de toegangsprijs is veertien euro, inclusief pauzedrankje.

Ierse folk in De Kroon
Singer/songwriter Rachel Croft, afkomstig uit het Engelse graafschap York, speelt zondagmiddag 15 december in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Zij doet in haar muziek vaak denken aan Ierland. Zij speelt onder veel meer alternatieve folkmuziek geïnspireerd op Keltische melodieën. Met haar complexe en rijke stem, gecombineerd met prachtig fingerpicking gitaarspel en met haar prachtige teksten is zij in staat om het publiek volledig te boeien. Zij viel op toen zij het prachtige Song for Ireland vertolkte, waarbij je haar stem automatisch met die van Mary Black moest vergelijken. Zij is tevens beïnvloed door Eva Cassidy en Joni Mitchel.

Gestart als onderdeel van een jazzband, later als straatartiest is Rachel Croft inmiddels een aantal jaren succesvol als solo-zangeres. In 2018 kwam haar eerste cd Hours Awake uit, die voor een belangrijk deel bestaat het eigen nummers. Die plaat luidde haar doorbraak in Groot-Brittannië in. Inmiddels heeft zij op vele bekende festivals gespeeld. Rachel heeft een aantal tournees in Nederland gemaakt en nu komt zij ook naar Waddinxveen.

Het muziekcafé begint om drie uur en de toegangsprijs is 15 euro, inclusief pauzedrankje.

Ondernemen doe je samen…

29 november 2019

In Waddinxveen zijn er veel actieve ondernemers. De meeste daarvan zijn verbonden aan het OPW (Ondernemers Platform Waddinxveen). Het OPW doet veel voor haar leden: ze brengt ondernemers bij elkaar en zorgt voor een optimaal ondernemersklimaat. Regelmatig organiseert de vereniging bijeenkomsten. OPW-voorzitter Jan Roggeveen is trots op zijn club. “In Waddinxveen hebben we veel mooie […]

Lees verder →

Voorkom inbraak tijdens de feestdagen…

29 november 2019

Pakjesavond, de kerstdagen, oud en nieuw. Feestdagen die we graag met familie en vrienden doorbrengen. Inbrekers weten dat en maken daar handig gebruik van. Uit cijfers blijkt namelijk dat op deze dagen het aantal woninginbraken in sommige wijken meer dan verdubbelt! Een inbraak is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar laat inbrekers […]

Lees verder →

Sinterklaas komt…

18 november 2019

Sinterklaas is in het land. Op woensdag 27 november om 15.00 uur komt hij op uitnodiging van Vonk en ‘De notenkrakers’ op bezoek van Cultuurhuys de Kroon. Dit keer moeten ze met z’n allen wel een hele hard noot kraken: Sinterklaas is namelijk zijn staf kwijt! Dat wordt wel heel lastig voor hem, straks op […]

Lees verder →

Roemeens vioolvirtuoos bij ReeuwijkKlassiek…

15 november 2019

Op vrijdag 29 november om 20.15 uur speelt de Roemeense violist Razvan Stoica bij Reeuwijk Klassiek in De Brug. Razvan is het schoolvoorbeeld van een uiterst virtuoos spelend violist. Recensenten spreken over “onderscheidende charme, verrukkelijk timbre, adembenemende technische bravoure en sprankelende intonatie”. Nadat hij een prestigieus concours won, kreeg hij van een anonieme gever een […]

Lees verder →

Stabat Mater van Dvořák…

12 november 2019

Toonkunst Gouda zingt op 23 november het Stabat Mater van Antonín Dvořák (1841-1904). ‘Ik ben maar een eenvoudige Tsjechische musicus’, zei Dvořák vaak, ondanks zijn status als gevierd componist. Hij had een leuk buitenhuisje bij Praag, legde graag een kaartje en hield van duiven en treinen. Naast roem en bewondering werd ook veel verdriet zijn […]

Lees verder →

Kern Kracht lustrumsymposium…

11 november 2019

Deze week houden wij ons lustrumsymposium ‘Ervaringsdeskundigheid als 3e kennisbron’ vanwege het 15 jarig bestaan van stichting KernKracht. Het beloofd een mooie middag te worden met een film over 15 jaar KernKracht (voorheen ZOG MH) en interessante sprekers. KernKracht komt op voor de belangen van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dak- en thuislozen. Dit […]

Lees verder →

Soroptimist Bridgedrive 2019 geslaagd…

11 november 2019

Op vrijdag 8 november jl. hebben bridgers uit Gouda e.o. deelgenomen aan de 31ste editie van de Soroptimist Gouda e.o. Bridgedrive . Met het evenement is geld bijeengebracht voor een goed doel van de club. Dit is, voor het laatste jaar, het meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ in samenwerking met Oxfam Novib. De […]

Lees verder →

Toos Plaza Jump In…

11 november 2019

Zaterdag 9 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwammerdam, Wilskracht uit […]

Lees verder →

Theatervoorstelling over scheiding. Er was eens een gezin…

8 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 vindt de gratis kindertheatervoorstelling ‘Er was eens een gezin’ plaats in De Chocoladefabriek in Gouda, van 16.00 uur tot 17.00 uur. Deze humoristische familievoorstelling over scheiding en verlies is voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en vaders, moeders, opa’s en oma’s. Kinderen krijgen informatie over wat het […]

Lees verder →

A cappella ode aan muze, moeder en majesteit Maria…

6 november 2019

A cappella kwintet Wishful Singing brengt in hun programma ‘What about Mary?’ een ode aan de meest veelzijdige vrouw ooit: Maria. De vijf zangeressen laten in een meeslepende, theatrale voorstelling zien en horen dat Maria een belangrijke inspiratiebron is voor hun muziek en levenswijsheid. Wishful Singing presenteert in hun voorstelling Maria als een multitaskende vrouw, […]

Lees verder →

Druktemakers…

4 november 2019

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda organiseert op 20 november 2019 de themabijeenkomst ‘Druktemakers’ voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen zijn vaak druk; dat hoort bij kind-zijn. Het hoeft echt niet meteen ADHD te zijn. Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, een vorm van onmacht of […]

Lees verder →

Collecte voor kinderen met een handicap…

4 november 2019

Van 11 t/m 16 november 2018, ook in Waddinxveen In heel ons land gaan binnenkort vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Ook in Waddinxveen komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek voor het Gehandicapte Kind, van 11 tot en met 16 november. Gewoon kind zijn In […]

Lees verder →

Officiële opening Nederland Leest…

1 november 2019

Vandaag is de landelijke campagne Nederland Leest officieel van start gegaan. In de Chocoladefabriek reikten Anita Ootjers en Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda, het eerste boek uit. De gehele maand november krijgen leden van de bibliotheek Gouda het boek Winterbloei met verhalen van Jan Wolkers cadeau. Anita Ootjers is dit jaar ambassadeur van […]

Lees verder →