Ingezonden berichten

Afgelopen dinsdag was er op de Koning Willem Alexander een reden voor een feestje. 20 kinderen, 10 van beide locaties, kregen hun mediatoren diploma.

Dit is het tweede jaar dat op de school gewerkt wordt met de Vreedzame school. Het inzetten van mediatoren bij het oplossen van conflicten is onderdeel van het programma.

Jubileum GouweHart Orkest…

by redactie on 16 april 2018

in Ingezonden berichten,Regio

GouweHart Orkest viert eerste jubileum met voorjaarsconcert en nieuw clavecimbel.

Vijf jaar geleden werd het GouweHart Orkest opgericht, het enige semiprofessionele orkest in het grote gebied tussen Zoetermeer, Gorinchem, Utrecht en Leiden. Afgestudeerde musici spelen in het orkest samen met vergevorderde amateurs. De oprichters, dirigent Jacques van der Meer en contrabassist en cultureel organisator Aaf Gerhardt, vonden elkaar destijds in de missie om kwaliteitsmuziek beschikbaar te maken zonder de gebruikelijke hoge toegangsprijzen en dat is nog steeds een speerpunt voor de Stichting GouweHart Orkest. In de afgelopen vijf jaar heeft het projectorkest een eigen plaats gevonden met een herkenbare en toch gevarieerde programmering, een stabiele basisbezetting en een enthousiast eigen publiek.

In dit eerste jubileumconcert in het voorjaar, staat de Derde Orkestsuite van J.S. Bach als hoofdwerk op het repertoire. Een feestelijk stuk muziek, waarvoor het orkest wordt uitgebreid met trompetten en pauken. In deze suite zit het onvergetelijk mooie Air, misschien wel het meest bekende en geliefde stuk uit de barokmuziek. Daarnaast kunt u het ook bekende Konzertstück voor viool en orkest van Schubert horen, met als solist de jonge en getalenteerde Anna Britala. Verder staat de wat minder vaak gespeelde achtste symfonie van Herschel op het programma, waarbij men zich af kan vragen waarom zo’n goed stuk muziek niet meer bekendheid heeft gekregen. Daarnaast een keuze uit de balletmuziek behorend bij de opera Orfeo van Gluck. Ook zal de Israëlische Ilil Danin het clavecimbelconcert van Graun spelen.

Het repertoire van het GouweHart Orkest bestaat voor een groot deel uit barok. Daartoe was er in 2015 een eigen clavecimbel aangeschaft. Inmiddels is het orkest dat instrument ontgroeid en het heeft nu een veelbelovend nieuw clavecimbel op zicht. Het publiek kan het in de komende concertserie beluisteren en zelf vaststellen of dit de aanschaf waard is.
Bevalt het instrument, dan hoopt het orkest subsidie te kunnen krijgen om de aankoop mogelijk te maken. Voor het publiek betekent dit eerste jubileumconcert in ieder geval een gevarieerd concert dat uw luisterplezier als belangrijkste doel heeft.

Het jubileumjaar zal vervolgd worden met een cantateconcert op 13 en 14 oktober, waarbij dat laatste concert in Reeuwijk met High Tea is. Op 7, 8 en 9 december worden zeer speciale concerten verwacht: de mooie barokopera van Purcell: Dido and Aeneas.

Zaterdag 28 april, 15:30, De Ark, Reeuwijk
Woensdag 2 mei, 20:00, Petruskerk, Woerden
Donderdag 3 mei, 20:00, Oud Katholieke Kerk, Gouda

Toegang: 12 euro inclusief consumptie, tot 14 jaar gratis.
Reserveren wordt aanbevolen: gouwehartorkest@gmail.com

2018 is het Roze Jaar in Gouda. Speciaal voor deze gelegenheid organiseert belangenvereniging Gouda Roze de eerste Miss Travestie Groene Hart Verkiezing!

De verkiezing vindt plaats zaterdag 9 juni vanaf 20.00 uur in partycentrum Le Patapouf in Gouda. De winnares plaatst zich voor de grote landelijke Miss Travestie Holland Verkiezing, welke plaatsvindt in oktober in Rotterdam.

De inschrijving voor de Miss Travestie Groene Hart Verkiezing is nu geopend! Deelname is gratis en inschrijven kan via www.goudaroze.nl Wil je de verkiezing bijwonen? De kaartverkoop is nu gestart via dezelfde website.

Open Podium Kamermuziek…

by redactie on 16 april 2018

in Ingezonden berichten,Regio

Open Podium Kamermuziek Gouda organiseert vrijdagavond 20 april weer een speelavond voor amateur kamermusici. De avond begint om 20.00h in de aula van de Driestar Educatief, Burgemeester
Jamessingel 2, 2803PD te Gouda en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Er treden die avond 15 amateurmusici op uit de Goudse regio. U kunt o.a. luisteren naar het barokensemble van de Goudse muziekschool. Open Podium Kamermuziek Gouda organiseert jaarlijks ongeveer zes speelavonden waarop amateurmusici en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten om voor – en met elkaar muziek te maken.

In de pauze is er tijd voor een praatje met koffie en thee.

Wij bieden een open podium aan iedereen, die alleen of met een groepje een muziekstuk heeft ingestudeerd. Inlichtingen bij de secretaris: A. van der Steenhoven, email: ton(at)steensoft.nl

Aanvang/inloop 19.00 . 19.30 begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis

Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de onderzoeken die noodzakelijk zijn om tot de diagnose dementie te komen. De spreker deze avond is Willeke van Buren. Gespecialiseerd Verpleegkundige Ouderenzorg en Geriatrie

De avond is bedoeld voor alle mensen met een vorm van dementie, hun partners/naastbetrokkenen en hulpverleners.Tijdens de avonden van het Alzheimer Cafe is er naast een presentatie over een bepaald onderwerp, ook tijd voor het stellen van vragen, discussie en het delen van ervaringen met elkaar en deskundigen.Juist ook het delen van ervaringen met anderen in soortgelijke situaties wordt als plezierig en steunend ervaren.

In een vol Arti Legi stelden professor dr. Paul Abels, hoogleraar Geheime Diensten, en mr.dr. Quirine Eijkman, ondervoorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, elkaar de vraag: Privacy of Veiligheid, wat leveren we in? De nieuwe zogenaamde “Sleepwet” werd toegelicht met argumenten vóór, tegen en de wenselijke veranderingen in deze wet. Paul Abels benadrukte het belang van de onafhankelijkheid van de geheime dienst van actuele politieke belangen. Hij is overtuigd voorstander van een “sleepnet” over de kabel, maar zou niet graag zien dat dergelijke grote databestanden ongefilterd aan bijvoorbeeld de Verenigde Staten zouden worden uitgeleverd: ‘het kan problemen geven dit land binnen te komen’. Quirine Eijkman onderkende ook het belang van het op grote schaal gegevens van de kabel halen door de overheid, maar benadrukte dat kwaliteit van leven van veel mensen verslechtert als veel van hun identiteit bij de overheid bekend is. Daarom hamerde zij op de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij het gebruik hiervan. Een nee-stem bij het referendum zou kunnen bevorderen dat bij de evaluatie van deze wet over twee jaar meer wordt gedaan met alle zorgen over het gebruik en toezicht

Kortom méér duidelijkheid over het komende referendum en bijdragend aan de beslissing om voor of tegen te stemmen. De opbrengst van de avond was 1650 Euro bestemd voor de Nederlandse tak van Oxfam Novib in hun streven om kindhuwelijken in Pakistan tegen te gaan. In het najaar zal alweer de vijfde Collegetoer worden georganiseerd.


foto: Cuba Rebelde

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart 2018 vindt in sporthal De Mammoet in Gouda voor de 25e keer de Internationale Brieven- en Postzegelbeurs plaats. Stichting de Brievenbeurs verwelkomt de vrijdag en zaterdag voor Pasen wederom rond de 35 gerenommeerde standhouders uit Binnen- en buitenland, met een grote diversiteit aan poststukken, stempels, postzegels en aanverwante zaken.

Het thema is ditmaal “UPU en geschiedenis van de post”. Het thema is ook onderwerp van de speciale uitgave in maart van het maandblad Filatelie.

Verdere activiteiten:
Verkoop nieuw Brievenbeurszegel 25 jaar, van de bekende ontwerper Julius Vermeulen.Een literatuurhoek: Een ruilkast om filatelistische literatuur (geen landencatalogi) van verzamelaars onderling te ruilen of ter plekke te lezen, i.s.m. Po&Po; Dus neem overtollige boeken mee! De Bondsbibliotheek verkoopt ook overtollige boeken.Inzage in UPU correspondentie tussen postorganisaties van landen over bezwaren tegen de uitgifte van bepaalde postzegels. Van uw verzamelgebied is een scan te bestellen.

Een ook voor niet leden toegankelijke bijeenkomst van de Royal Philatelic Society Londen (RPSL) op vrijdag 30 maart van 13.00 – 16.00 uur voor Belgische en Nederlandse leden. Er zal een Nederlandse Persoonlijke Postzegel van de Royal verkrijgbaar zijn. (uitsluitend op de beurs te koop!).

Lezing en boekpresentatie (mogelijkheid signeren) “The Paper Trail”, Kees Adema/Jeffrey Groenveld.Presentatie handboek/catalogus (mogelijkheid signeren) Deutsche Dienstpost Niederlande, Axel Dörrenbach.Lezing “Briefwisseling Groot-Brittannië-vasteland 1793-1803”, Willy Vande Wiele. Lezing “Belgische en Nederlandse filatelistische literatuur vóór 1900”, Jan Vellekoop.Een stand van de voorzitter van de cataloguscommissie NVPH Speciale catalogus Nederland + O.G. t.b.v. een gedachtewisseling over mogelijke verbeteringen van de catalogus.

Het Duitse Verband Philatelistischer Prüfer www.VPEV.de zal aanwezig zijn.Brievenbeurslezingen zaterdag 31 maart van 13.00-15.00 uur (een jury wijst winnaar aan):13.00 u.: Hotze Wiersma: “Verhalen bij oude brieven, historie en voorfilatelie” 13.30 u.: Arie Zonjee, “Indische stroken uit Indische streken.” 14.00 u.: Adam van der Linden: “Nederland Wilhelmina type Veth met (buitenlandse) bijfrankering”.Een tiental gespecialiseerde verenigingen presenteren zichzelf;. Verkoop postzegels ten bate van de Jeugdfilatelie.

De beurs is geopend op vrijdag 30 maart van 10.30 tot 17.00 uur en op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Sporthallencomplex de Mammoet is gelegen aan de Calslaan 101, 2804 RT Gouda. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid, en de toegang is als vanouds ook gratis. Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op www.brievenbeurs.com .

Bereikbaarheid. De Mammoet is gemakkelijk bereikbaar per auto. Per openbaar vervoer: vanaf station Gouda 3 keer per uur een bus, buslijn 1 of 178 (halte Mammoet / Burg. Van Reenensingel. Te voet circa 20 minuten vanaf station Gouda. De Mammoet is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Uitgebreide cafetaria aanwezig. Voor de goede orde: de Brieven- en Postzegelbeurs is geen ruilbeurs.

Werd vorig weekend won Bouncers Heren 1 in Delft knap van Punch 2, afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Nu van BC Langstraat Shooters uit Waalwijk, 81-58. Naast Heren 1 kwamen nog 10 teams tot winst (vooral de jongste jeugd was op dreef) en moesten 7 teams een nederlaag incasseren.

De opening zaterdagmiddag in de Mammoet was voor het bezoekende BC Langstraat Shooters 1, maar halverwege het eerste kwart nam Bouncers Heren 1 de voorsprong over en daarmee de winst in het eerste kwart, 23-17. Ook in het tweede kwart deden de ploegen met 16-14 weinig voor elkaar onder. Rust 39-31. In het derde kwart plaatste Bouncers een tussensprint met onder andere een driepunter van Timmo Heijmans en stond de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen bij het ingaan van het vierde kwart op een ruime 68-41 voorsprong. Het vierde kwart was met 17-13 nog wel voor de bezoekers, maar de overwinning van Bouncers kwam niet meer in gevaar 81-58. Timmo Heijemans en Boudewijn Koppen scoorden elk 19 punten.

De meest spanning van het afgelopen weekend zat in de wedstrijd van Bouncers Heren 22 tegen koploper BV Oegstgeest 1, vrijdagavond in de Duikelaar. De ploegen gaven elkaar geen duimbreedte, waarbij Bouncers wat moeite had met de zone-verdediging van de bezoekers. Bij rust stond Bouncers nog wel voor, 22-19, maar was de stand na het derde kwart weer gelijk, 37-37. In het vierde kwart bedroeg de maximale voorsprong van Bouncers 8 punten, maar kon die niet vasthouden en trok Oegstgeest de stand in het vierde kwart gelijk, 59-59. De noodzakelijke verlenging gaf wederom een gelijk opgaande strijd te zien, maar was het Bas Sluijs die in de laatste seconden de strijd in het voordeel van Bouncers besliste, 67-65. Koen Sluijs was topscoorder met 21 punten.

Twee Waddinxveense bedrijven zijn genomineerd voor de sterkste schakel. Het zijn brasserie genieten en P. Van t wout vijzel en funderingstechnieken.

De sterkste schakel regio rijnlanden is een verkiezing voor ondernemingen die service en klantgericht hoog hebben staan. De kwaliteit van service en klantgerichtheid berust op de medewerkers van een organisatie. Zij onderhouden de contacten met de klanten en zijn grotendeels verantwoordelijk voor de uitstraling van de onderneming. Een goede service verlenen vereist niet alleen de juiste beroepshouding, maar ook de juiste vaardigheden.

De servicegraad bepaalt niet zelden het lot en de reputatie van een organisatie. Maar ook sociaal verantwoord ondernemen. Sponsoring, probleemoplossend werken enz. in de jury zitten onder andere grant Thornton, kamer van koophandel, VNO-NCW rijnland en diverse lokale ondernemingen. middels interviews en speeddates en externe onderzoeken wordt “De sterkste schakel”gekozen. Er zijn verschillende Categorieën horeca, bouw, internationaal zakendoen enz.

Daarnaast zijn er nog meer prijzen voor bijvoorbeeld je website en sociaal media uitingen, wat doe je voor goede doelen en de publieksprijs. Voor de publieksprijs kan heel Waddinxveen en omstreken nog meestemmen tot vrijdag aanstaande 16.00 uur.

HCC Senioren Academie…

by redactie on 6 maart 2018

in Ingezonden berichten,Regio

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda kondigt hierbij aan: Dinsdag 20 maart 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in:
De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda

Van 10:00 tot 11:00 uur een presentatie met als onderwerp:GPS in de smartphone

In de moderne smartphone is de telefoonfunctie bijna ondergeschikt geworden aan het grote aantal andere functies. De huidige smartphones zijn dan ook steeds minder een telefoon en steeds meer een (mini)computer met internetfunctionaliteit en veel communicatie mogelijkheden geworden.Een enigszins onderbelichte functie is misschien wel het gebruik van GPS. Bijna elke moderne smartphone is voorzien van een ingebouwde GPS module.

Deze GPS functie kan goede diensten bewijzen bij plaatsbepaling en navigatie en dat hoeft niet beperkt te blijven tot de auto. Bij fiets- en wandeltochten kan het zeer gedetailleerde kaartenmateriaal je (vooral in de vrije natuur) prima de weg wijzen. Als gebruikelijk is de presentatie afgestemd op de minder ervaren computergebruiker. Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen.

Wij verwelkomen u graag vanaf 09:30 uur.De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeen- komsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij slechts € 5.=

Talent gezocht…

by redactie on 6 maart 2018

in Ingezonden berichten,Regio

Zaterdag 24 maart 2018 om 18.30 wordt er in de Goudse Waarden -Heemskerkstraat 105, Gouda- een concert gegeven door Dimensions Junior. Deze kindergroep trekt met eigentijdse muziek, zang en dans door het hele land om spetterende concerten te geven. Met veel nieuwe liedjes, coole dansjes en grappige, maar doordachte sketches brengen deze 8-12 jarigen live hun verrassende programma ‘Talent gezocht!’.

Dimensions Junior is de kindertak van de organisatie Dimensions. Na een trainingsweek geven de kids negen concerten in de eigen regio. Ook dit jaar doen er weer kinderen uit Gouda en omgeving mee.

Ben je tussen de 3 en 12 jaar? Kom dan naar dit concert en neem vooral je broers, zussen, vader, moeder, opa, oma en je vriendjes mee. Want zoals gezegd: ook voor ouderen is het leuk.Kom zaterdag 24 maart 2017 naar de aula van de Goudse Waarden (lyceum/HAVO) aan de Heemskerkstraat 105 van 18.30-20.00 uur. De zaal gaat om 18.00 uur open.Toegangskaarten kosten 6 Euro, kinderen van 3-12 jaar betalen 3 Euro. Je kunt de kaartjes vast reserveren op dimensionsgouda@gmail.com. Meer informatie kun je krijgen bij Kri-Janda van der Loo: 0182-510514

Veel jonge mensen vragen zich weleens af: “Wat bezielde onze ouders en grootouders…toen ze 35 jaar geleden massaal de vredesbeweging steunden?” ‘Wat bewoog hen toen ze meeliepen in de grootste demonstraties die ons land gekend heeft en toen ze tonnen handtekeningen inzamelden tegen kernbewapening?’ ‘Wat voor tijd was dat, waarin dat mogelijk was?’

Die vragen en meer worden beantwoord bij een speciaal op jonge mensen gerichte evenement van de vredesbeweging in het Museum voor Vrede en Geweldloosheid in Gouda. Het programma is nog niet helemaal uitgekristalliseerd, maar het belooft iets bijzonders te worden. Geen aaneenschakeling van saaie lezingen, maar een happening (ook een woord uit die tijd) waarbij ouderen niet alleen vertellen wat ze deden en hoe ze het deden, maar daar ook iets van laten zien. Film, muziek, spel, een tentoonstelling, discussie. Het zal er allemaal zijn.

Wellicht belangrijker nog, is het contact tussen de generaties. Daar zal volop gelegenheid voor zijn. We willen niet blijven steken in het staren naar een glorieus verleden, maar de lijn doortrekken naar deze tijd. Daarom zal er ook een vredesmarkt zijn, waarop jongeren laten zien hoe zij nu het vredesideaal beleven en vormgeven.

Behoort u tot de jongere mensen waarover we het hadden? Laat dan nu al weten dat u wilt komen aan onderstaand adres.

Behoort u tot de ouderen? Dan is er een hele belangrijke taak voor u weggelegd. De vergrijsde vredesbeweging bereikt de jongeren nauwelijks, maar u hebt die toegang wel. U hebt kinderen, kleinkinderen en andere jongere familieleden. Ook kent u waarschijnlijk nog veel meer jonge mensen. Praat met ze, wek hun interesse en neem ze mee naar het evenement. Let wel: we willen niet dat het toch een ‘grijze-hoofden-middag’ wordt, daarom hebben ouderen alleen toegang vergezeld van één of meer jongeren. Ook voor u en hen geldt: graag nu al laten weten dat u wilt komen. De ruimte is beperkt.

Praktische informatie:
Datum: 14 april 2018. Tijd: van 13 tot 17 uur. Plaats: Museum voor Vrede en Geweldloosheid, Turfmarkt 30, 2801 HA Gouda. Op loopafstand van het station. Doelgroep: Het evenement is bedoeld voor jongere mensen d.w.z. mensen die de jaren tachtig niet bewust hebben meegemaakt en minder geschikt voor kinderen onder de 16. Organisatie: Vredesbeweging Pais en Museum voor Vrede en Geweldloosheid Aanmelden: Vredesbeweging Pais, Vlamingstraat 82, 2611 LA Delft; Tel. 015-785.01.37; info@vredesbeweging.nl

Vrouwendag…

6 maart 2018

U bent van harte welkom op de (interkerkelijke) vrouwendag op zaterdag 7 april in Waddinxveen. Het thema is ‘Worden wie ik écht ben’. In de ochtend zal Judith Stoker over dit thema spreken. De lunch op deze dag wordt verzorgd door De knusse keuken.’s Middags zijn er twee rondes met workshops te volgen. Armbreien, notebook […]

Lees verder →

Alzheimer café in het Anne Frank centrum…

6 maart 2018

Woensdag 14 maart is er weer een alzheimer cafe in het Anne Frank centrum , Jan van Beijnenpad 1 te waddinxveen. Aanvang/inloop 19.00, 19.30 begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis. Tijdens deze avond is het onderwerp: bewegen altijd goed! Een Ergo-therapeute vertelt waarom bewegen zo belangrijk is, wat valpreventie […]

Lees verder →

Gastvrouwen en Gastheren Gezocht…

1 maart 2018

Bibliotheek de Groene Venen is op zoek naar vrijwillige gastheren- en gastvrouwen voor de vestiging Waddinxveen, met name maandagavond (18.00 – 20.00), dinsdagochtend (10.00 – 13.00) en zaterdag. Andere dagdelen zijn ook bespreekbaar. Lijkt het u leuk om ondersteuning te bieden aan de informatiemedewerkers in de bibliotheek dan is dit misschien iets voor u. Vestiging […]

Lees verder →

Open Huis…

22 februari 2018

Zaterdag 3 maart 2018 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospices Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en […]

Lees verder →

Maak je sterk tegen MS en doe mee met MS Motion Rotterdam…

20 februari 2018

Zondag 3 juni kun je in Rotterdam meedoen met het hardloop- en wandelevenement MS Motion dat georganiseerd wordt door het Nationaal MS Fonds. Meedoen met MS Motion betekent dat je je steentje bijdraagt aan een wereld zonder MS. MS Motion is een uitdagend en gezellig evenement voor iedereen. Het Nationaal MS Fonds gelooft in de […]

Lees verder →

Total Body Center uit Waddinxveen heeft een Europees Kampioen in huis…

20 februari 2018

De 12 jarige Mels van Herk uit Boskoop, is afgelopen zondag 18 februari als Europees kampioen terug gekomen uit Duitsland ! Mels is een van de jonge talenten die traint bij Team Waddinxveen de kickbox afdeling die onder de vleugel van Total Body Center gevestigd is! Mels kwam uit in de groep van de gewichtsklasse […]

Lees verder →

Geslaagde demo-avond Illusion

20 februari 2018

Afgelopen zaterdagavond was het een drukte van belang in TOOS Plaza, waar Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, haar eerste demo-avond organiseerde. Het doel van de demo-avond was om uitleg te geven over de twirlsport en de afdeling en om de nieuwe routines te presenteren voor het aankomende wedstrijdjaar. Veel familie, vrienden en andere geïnteresseerden waren […]

Lees verder →

Timios Meisjes B1 glansrijk door naar halve finale van de beker…

20 februari 2018

Het meisjes B1-team van volleybalvereniging Timios is erin geslaagd om de halve finale van de bekercompetitie te behalen door met 3-0 te winnen van het Goudse Vollingo MB1. Eerder werden al teams uit Woerden en Stolwijk verslagen.Vollingo MB1 komt uit in de Topklasse, wat een klasse hoger is dan de Hoofdklasse waarin Timios speelt. Op […]

Lees verder →

Cantateconcert GouweHart Orkest…

18 februari 2018

Dit jaar bestaat het GouweHart Orkest vijf jaar en dit feestelijke jubileumjaar begint op 3 maart a.s. met een vrij toegankelijk cantateconcert in de Oud Katholieke Kerk in Gouda. U kunt daar twee cantates beluisteren, één van Johann Sebastiaan Bach en de andere van Johann Kuhnau, die tot 1722 Bach’s voorganger was als cantor in […]

Lees verder →

Presentatie “Langer thuis in eigen huis”…

13 februari 2018

      Wilt U langer in uw eigen huis blijven wonen? Wat komt daarvoor kijken en waar moet U dan op letten? Over dit onderwerp wordt door de Seniorenraad Waddinxveen in samenwerking met de VAC Waddinxveen (vrijwillige advies commissie voor de woningbouw) een informatiemiddag belegd. Tijdens deze presentatie wordt u in woord en beeld […]

Lees verder →

Tentoonstelling ‘Vluchten naar Gouda’ verlengd…

9 februari 2018

De huidige tentoonstelling ‘Vluchten naar Gouda’ wordt verlengd tot 14 april 2018! De belangstelling voor de geschiedenis van het Vluchtoord Gouda is nog steeds zo groot dat verlenging gerechtvaardigd is. Verzetsmuseum Zuid-Holland biedt zo de belangstellenden nog twee maanden extra de gelegenheid voor een bezoek. Ook de scholen hebben nu langer de tijd om een […]

Lees verder →

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda…

9 februari 2018

Presentatie met als onderwerp: Mogelijkheden van de PC. Dinsdag 20 februari 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda Van 10:00 tot 11:00 Het gebruik van de personal computer is niet beperkt tot tekstverwerking, e-mail en internet. Nee, de pc heeft, ook voor […]

Lees verder →

Grootse Goedhart Seizoensopening 2018…

6 februari 2018

Motordealer Goedhart Motoren uit Bodegraven pakt op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari uit met een groots evenement: de Goedhart Seizoensopening 2018. Drie dagen lang (live)muziek, lekker eten en drinken, workshops, livedemonstraties, volop kortingen, meer dan twintig landelijke motorprimeurs én een grote Europese motorprimeur. Eigenaar Berry Goedhart: “We zijn erg blij en trots […]

Lees verder →