Ingezonden berichten

Op 25 september 2019 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een webinar over het begeleiden van kinderen bij een scheiding. Het is bedoeld voor alle ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn.

Kinderen zien hun ouders het liefst bij elkaar. Een scheiding zal dan ook veel indruk maken. Het is dus van groot belang dat ouders veel aandacht hebben voor de beleving van de kinderen, vóór, tijdens en na de scheiding.

In dit webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om kinderen goed te begeleiden tijdens het proces van een scheiding. Hoe vertel je het je kinderen? Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf? Welke dingen zijn nou essentieel om te doen in zo’n proces met kinderen? Tischa is naast deskundige ook ervaringsdeskundige. Wat zij nu anders probeert te doen dan hoe het bij haar vroeger is gegaan, deelt ze ook met je in dit webinar.

Ben jij gescheiden, zit je midden in een scheiding of denk je eraan en wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door en uit jouw scheiding komen? Meld je dan snel aan om bij dit webinar bomvol inspiratie en tips te zijn!

Dit webinar vindt plaats op woensdag 25 september 2019, 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar via www.cjgcursus.nl

Groenalliantie Midden-Holland heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in haar natuurgebieden om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken. In het Gouwebos (zijde Waddinxveen) openden op woensdagochtend voorzitter Kees Oskam en bestuurslid Kirsten Schippers van Groenalliantie Midden-Holland samen met Rene Klein van de Provincie Zuid-Holland een nieuwe avontuurlijke speelplaats.

De nieuwe natuurspeelplek aangelegd speciaal voor kinderen. Hier worden kinderen uitgedaagd te spelen in een natuurlijke omgeving. Met een waterpomp op het strand en stapstenen in het water is er veel meer te beleven voor de kleintjes in het Gouwebos. Ook is een klimtoestel met een uitkijktoren en kabelbaan aangelegd. Om het water en de speeltoestellen staan meerdere picknickbanken en banken van boomstammen waarin insecten en vlinders zijn uitgezaagd.

Rondom de speelplek zijn de oevers in het bos ook hersteld. De beschoeiing van hout is weggehaald zodat een meer geleidelijke overgang ontstaat van land naar water. Deze natuurlijke oevers zijn zo aantrekkelijker voor insecten en vogels die er hun plek in zullen vinden. Voor de recreant zal dit ook de nodige extra beleving toevoegen aan een wandeling door het bos.

De ontwikkelingen in het Gouwebos zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie, fase 1. De Kwaliteitsimpuls bestaat uit meerdere fasen en heeft als doel natuurgebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt, elders staan aanzienlijke veranderingen op stapel. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. We werken samen met gemeenten en andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Meer weten over de Kwaliteitsimpuls en alle projecten? Kijk dan op de website www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl

In ‘t Reeuwijks Wijnhuis opende Harpiste Miriam Overlach de presentatie van de kamermuziekconcerten 2019 -2020 van ReeuwijkKlassiek. Dit was de eerste keer in 28 jaar dat ReeuwijkKlassiek een seizoenspresentatie met muziek en wijn organiseerde. Over de harpiste waren de aanwezigen zeer enthousiast. Miriam Overlach valt regelmatig in bij toporkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest. En dat was te horen. Haar harp had in de kleine ruimte van ‘t Wijnhuis een prachtige volle klank. Miriam vertelde over de werking van haar harp, de harpmuziek en wat zij allemaal moet doen om als professioneel harpiste in vorm en aan het werk te blijven.

Tussen de muziekstukken door werden interessante en soms grappige verhalen verteld over de solisten die bij ReeuwijkKlassiek komen spelen. Tot slot werd de nieuwe seizoensbrochure met daarin zes kamermuziekconcerten door de voorzitter van ReeuwijkKlassiek aangeboden aan de Wethouder Cultuur, de heer Robert Smits. De bezoekers waren zeer content met dit experiment, waarbij uitstekende muziek werd gecombineerd met een toelichting bij het komende seizoen, een hapje en een goed glas wijn. Voor herhaling vatbaar, vond iedereen.

v.l.n.r. Miriam Overlach, harpiste, Tjeerd Greidanus, voorzitter ReeuwijkKlassiek, Robert Smits, Wethouder Cultuur, Maarten van den Bosch, grafisch ontwerper en hoofdsponsor.

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 september 2019 a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Boosheid: is dat normaal?

Boosheid, woede en je vervolgens enorm schuldig voelen. Boos op de geliefde overledene die je in de steek heeft gelaten, boos op de dokter , boos op God , boos op familieleden….Je voelt je machteloos. Dit soort emoties kunnen je ineens overvallen als iemand van wie je houdt overlijdt. Niet iedereen ervaart deze heftige gevoelens, maar als het je overkomt, kun je er enorm door in de war raken. Emoties zijn niet logisch, ze zijn er gewoon. Het blijkt belangrijk ze niet weg te stoppen. Ze verdwijnen niet vanzelf. Het hoort bij rouwen als proces.

Boosheid kan een belangrijk onderdeel van het helingsproces zijn. Laat het maar komen en volg je hart. Daar mag je op vertrouwen! Over deze lastige opgave willen we deze middag ervaringen uitwisselen.

Kosten: € 5,00 incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl

Collectanten gezocht…

by redactie on 29 augustus 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Van 29 september t/m 5 oktober 2019 organiseert De Dierenbescherming de landelijke huis-aan-huiscollecte.

Waarom collecteren?
Omdat je van dieren houdt natuurlijk! Van huisdieren zoals honden, katten en konijnen, of dieren in de natuur zoals damherten, vogels en wilde zwijnen. De Dierenbescherming is de enige organisatie die zich al ruim 150 jaar inzet voor het welzijn van alle dieren in Nederland. Hoe meer collectanten voor ons op pad gaan, hoe groter de opbrengst voor de hulp aan dieren in nood. Dat bedrag wordt besteed aan het beschermen, redden en opvangen van dieren, ook in de regio waar jij collecteert.

Hoe meer geld er wordt opgehaald, des te meer we kunnen doen. Denk aan het vervoeren van zieke en gewonde dieren met dierenambulances, de opvang van dieren in onze eigen asielen en inspectiewerk gericht op het voorkomen van ernstige verwaarlozing en mishandeling van dieren. Help je mee?

Door rond dierendag een paar uurtjes te collecteren, steun je ons werk. Ook bij jou in de regio. Wordt collectant via dierenbescherming.nl/collecte of bel 088-8113000.

Tussen 1 september en 1 december worden de door essentaksterfte getroffen essen uit Gouwebos Oost verwijderd. Deze bomen moeten gekapt worden om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

De es is een karakteristieke, inheemse boomsoort die niet herstelt van de schimmelziekte essentaksterfte. Zo’n 90% van de essen gaat hieraan dood. Aangetaste bomen hebben donkere verkleuringen in de bast, weinig tot geen blad en veel dode takken. Met het weghalen van de zieke essen wil Staatsbosbeheer gevaarlijke situaties voorkomen.

In sommige bosvakken in Gouwebos Oost staan slechts een paar essen en zal het nauwelijks opvallen dat de essen verwijderd zijn. Andere bomen krijgen hierdoor meer ruimte en kunnen hierdoor groter groeien en sterker worden. In het middelste deel van het Gouwebos zijn er een aantal bosvakken waar 90% of meer uit essen bestaat. Na het kappen van deze bomen ziet het bos er wel anders uit. Hier komen nieuwe bomen voor terug. In dit deel van het bos bevindt zich ook een reigerkolonie. Het bosvak bij de reigerkolonie wordt niet gekapt. Deze zieke en dode bomen blijven staan, omdat dood hout ook bijdraagt aan de biodiversiteit. Dit betekent wel dat het pad dat langs dit deel van het bosvak loopt wordt afgesloten.

De werkzaamheden duren van 1 september tot 1 december en zullen voor enige overlast zorgen. Het Gouwebos blijft toegankelijk maar paden langs bosvakken waar gewerkt wordt zullen tijdelijk worden afgesloten. Ook zal de aannemer regelmatig het fietspad het Wilgenlaantje kruisen om het hout uit het bos te vervoeren. Bij de Alberdingk Thijmlaan zullen vrachtauto’s de openbare weg oprijden om het hout naar de afnemers te vervoeren. Er zijn afspraken gemaakt met de begraafplaats om te voorkomen dat er tijdens plechtigheden geluidsoverlast optreedt.

Eind 2020 zullen de nieuwe bomen geplant worden. Er komt een grotere variatie boomsoorten zodat het bos wat terug gaat groeien minder vatbaar is voor ziekten en plagen. Er wordt een jaar gewacht met herplanten zodat de grond eerst tot rust kan komen. Tevens wordt in deze periode de braam intensief gemaaid zodat de nieuwe aanplant een betere start kent. Met de aanpak van essentaksterfte in Gouwebos West wordt in 2020 gestart.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden in het Gouwebos? Bij de feestelijke opening van de natuurspeelplek op 4 september worden er om 13.00 uur en 13.45 uur excursies georganiseerd door de boswachter. Het complete programma van deze dag kunt u vinden op www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Waan jezelf in de jaren 80 tijdens The Policed Tribute in De Theaterbakkerheij aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag staat Nederlands ribute sensatie The Policed in de Goudse Theaterbakkerheij. The Policed brengt de muziek, dynamiek en energie van de legendarische band The Police terug op het podium.

Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Met een totaal vernieuwende visie op pop en punk, melodie en ritme wisten Sting, Andy Summers en Stewart Copeland binnen korte tijd de wereld te veroveren. Iedereen die begin jaren tachtig een tiener was herinnert zich nog de impact van hun eerste platen Outlandos d’Amour, Regatta de Blanc en die eerste indrukwekkende singles; Roxanne, Can’t Stand Losing You, So Lonely, Message in a Bottle en zo voort.

Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat The Police hun 2007/2008 ‘reunion tour’ afrondde. Tributeband The Policed brengt nu iets van die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium

Tributeband The Policed is in 2019 opgericht door drie liefhebbers en muzikanten. Inmiddels hebben zij al op podia door heel het land gestaan en in oktober vertrekken zij zelfs naar Amerika voor hun USA tour. De reacties op hun wervelende show zijn enkel enthousiast: “Met je ogen dicht luister je naar de echte Police,” en “Ik was weer eventjes in 1982,” “Wat een energie!” zijn enkele reacties van bezoekers.

Naast The Police tribute staat er de komende maanden nog meer tribute concerteren geprogrammeerd in De Theaterbakkerheij. Zoals tributes van De Dijk, Joe Cocker, The Beatles, Doe Maar en Queen. In mei ging al twee keer het dak eraf tijdens de ABBA Tribute.

Ga voor meer informatie en tickets naar www.theaterbakkerheij.nl

Leer beter, veiliger en met meer vaardigheid omgaan met de computer en het Internet. De cursus Klik & Tik “De Basis” start de eerste week van september in Waddinxveen en Zevenhuizen.
Na “de Basis” zijn er nog twee vervolgcursussen. In Nieuwerkerk staat de cursus Digisterker gepland, waar je vooral leert hoe je veilig omgaat met al die websites waar je jouw DigiD voor nodig hebt. Deze start op 3 september en ook daar is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Komt de datum niet uit, dan kunnen wij contact opnemen bij een volgende startdatum.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van laptops van de Bibliotheek. Deelname aan een cursus bedraagt: € 10,00 incl. koffie/thee en evt. het cursusboek. Benodigdheden: Koptelefoon of oordopjes.

Opgeven of informatie vragen: via e-mail naar oefenen@bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch via 06-33086575 of bij aanmelding in de Bibliotheek zelf.

Grootste Klassieke Koorconcert…

by redactie on 26 augustus 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Het Grootste Klassieke Koorconcert in de Doelen van Rotterdam met 750 stemmen, en bekende solisten: as. 7 september 2019!

Op zaterdag 7 september is er een Groot Klassiek Concert in De Doelen van Rotterdam. Hieraan verleent het Groot Klassiek Koor o.l.v. dirigent Martin Zonnenberg en het Groot Klassiek Mannenkoor (bestaande uit mannenkoor De Gouwestem uit Waddinxveen en Streekmannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk) o.l.v. Martin Mans haar medewerking, inclusief een professioneel orkest en solisten. Totaal telt het samengestelde koor maar liefst 750 semi-profissionele stemmen. Het is het grootste koor dat dit jaar optreedt in de Rotterdamse zaal.
De 14 jarige talentvolle sopraan Sterre van Boxtel is deze avond onze special guest. Daarnaast is pianist Joost van Belzen en organist Peter Wildeman muzikaal verantwoordelijk voor de toetsen. Evelyn Heuvelmans: hobo, Marjolein de Wit: fluit, Pascal van de Velde: trompet, Marjo van Someren: sopraan en Maria den Hartog: alt. Tickets voor dit unieke concert zijn verkrijgbaar voor € 38,50 rang 1, en € 24,50 rang 2. Deze plaatsen kunt u uitsluitend reserveren via www.dedoelen.nl.

Sleutelpop 2019…

by redactie on 11 juli 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Zaterdag 14 september aanstaande is de eerste editie van Sleutelpop in de Passage in Waddinxveen. “Sleutelpop wordt hét muziekfestival voor aanstormend talent en brengt de muziekscene terug naar Waddinxveen”, zegt Stijn Donders, programmadirecteur Sleutelpop en samen met Erik Kooijman van Popschool Waddinxveen de initiatiefnemers van Sleutelpop.

Sleutelpop in de Passage valt samen met de officiële opening van Studio Raiko, de opnamestudio van Donders gevestigd onder hetzelfde dak als Popschool Waddinxveen. “We willen groots uitpakken. Pal voor de deur komt een open air podium en achter de schermen werken we nu hard aan een indrukwekkende line-up van artiesten die al op een stevige fan base kunnen rekenen en op het punt staan door te breken.”

Kooijman: “En die kun je hier dus nog gewoon zien. We hopen natuurlijk dat Sleutelpop uitgroeit tot een legendarisch muziekfestival dat jaarlijks terugkeert, zodat bezoekers van Sleutelpop 2019 later kunnen vertellen dat ze nog bij de eerste editie zijn geweest.”

Sleutelpop 2019 is onderdeel van WadCultureel, is gratis en begint om 16.00 uur.

Sleutelpop 2019 vindt plaats in het Sleutelkwartier, het gebied tussen Hefbrug en station in Waddinxveen, dat de komende jaren een stevige make over krijgt. Naast meer eenheid, samenhang en kwaliteit in de openbare ruimte en tussen de verschillende gebouwen, wil het Sleutelkwartier ook meer levendigheid en beleving. Sleutelkwartier wil inwoners prikkelen en uitdagen zelf met ideeën te komen die de beleving in het Sleutelkwartier vergroot. Wethouder mobiliteit, recreatie en samenlevingsparticipatie Kirsten Schippers: “We hopen met aanstekelijk enthousiasme een positieve flow op gang te brengen, waarbij ook ik graag verrast wordt door de positieve spin-off van de ontwikkelingen in het Sleutelkwartier. Dat is zeker het geval met Sleutelpop 2019!”

Ook dit jaar organiseert Lionsclub Tsuytende samen met de gemeente weer het Sportgala Waddinxveen. Hoewel de prijsuitreiking pas op 22 november zal plaatsvinden, zullen de verenigingen binnenkort al hun nominaties voor de sportprijzen gaan bepalen. Daarnaast kunnen ook Waddinxveners die buiten Waddinxveen hun sport bedrijven in aanmerking komen voor een Waddinxveense sportprijs. Details zijn terug te vinden op www.sportgalawaddinxveen.nl, waar ook de aanmeldingsformulieren te vinden zijn.

Marcel Comba is één van de organisatoren: “Iedereen kan op www.sportgalawaddinxveen.nl een sporter of een sportteam voordragen. Die sporters moeten sporten bij een Waddinxveense vereniging óf wonen in Waddinxveen (of beide). Dit betekent dat een sporter die woont in Waddinxveen, maar elders sport, gewoon in aanmerking kan komen voor één van de sportprijzen. Ook kan een sporter die in een andere gemeente woont, maar zijn sportprestaties behaald heeft bij een Waddinxveense club voor een voor een van de sportprijzen worden voorgedragen. Ook dit jaar hebben we verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalenten en de sportvrijwilliger van het jaar.”

De website biedt alle informatie over het sportgala en ook een online formulier om voordrachten te doen. “Die aanmeldingen moeten natuurlijk wel volledig zijn en de prestaties moeten behaald zijn in het sportjaar 2019-2019. Dat jaar loopt van 1 augustus 2018 tot 31 juli 2019. Alle aanmeldingen moeten uiterlijk op 30 september binnen zijn. Van de aanmeldingen selecteert de jury per categorie twee tot maximaal zes nominaties en maakt deze bekend op uiterlijk 15 oktober 2019. In de periode van 15 oktober tot aan het Sportgala bepaalt de jury de winnaar per categorie. Dat doet ze door meerdere aspecten af te wegen zoals de geleverde prestaties, de breedte van de sport, de ontwikkeling die de sporter heeft doorgemaakt, etc. Indien nodig doet de jury nader onderzoek naar de prestaties van de sporter of het sportteam. Tijdens het sportgala op 22 november worden de winnaars van de sportprijzen bekend gemaakt. Net als vorig jaar vindt het sportgala plaats in de aula van het Coenecoop College en ongetwijfeld zullen weer honderden mensen dit evenement bijwonen.”

De Oranjeleeuwinnen hebben na een zinderende wedstrijd inclusief verlenging, de finale bereikt van het WK Vrouwenvoetbal. Een prestatie van formaat, die ook in De Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk in Gouda niet onopgemerkt is gebleven. Daarom opent het theater a.s. zondag haar deuren voor iedereen die de finale wil bekijken op een megascherm van 6 bij 4 meter.

Eigenaar Ruud Bakker, zelf groot voetbalfan, is laaiend enthousiast over de prestatie van de Nederlandse vrouwen: “Ik ben zelf in de afgelopen jaren bij bijna alle grote voetbaltoernooien geweest waar de Nederlandse mannen aan hebben deelgenomen. De sfeer rond de topwedstrijden is daarbij altijd geweldig goed. Die sfeer gaan we zondag in De Theaterbakkerheij rond de finale van de vrouwen ook creëren. Er is een DJ, we zetten een grote bar in de zaal en maken er met elkaar een enorm oranjefeest van.”

Kaarten kosten in de voorverkoop slechts €5,- per stuk. Dat is incl. een drankje naar keuze bij binnenkomst. Mochten er nog kaarten over zijn, dan zijn deze zondag voor € 7,50 per stuk verkrijgbaar aan de deur. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.theaterbakkerheij.nl.

Gouda Beach Experience dit jaar grootser dan ooit…

1 juli 2019

Aanstaande vrijdag wordt de Markt weer vier dagen lang omgetoverd tot een waar stadsstrand. Dit jaar succesvoller dan tevoren met maar liefst 9 velden op zondag en maandag. Het Leraren-, Vrienden- en Bedrijventoernooi zijn alle drie inmiddels uitverkocht, in totaal nemen meer dan 100 teams het tegen elkaar op. De organisatie is dan ook meer […]

Lees verder →

Summertime bij Vonk…

1 juli 2019

Kwam het door het mooie weer en de beloofde koelte in de theaterzaal van de Kroon? Of door de uitnodigende titel van het concert? Hoe dan ook: de zaal van de Kroon zat bomvol enthousiaste luisteraars wiens komst grif beloond werd met inderdaad koelte en zomerse muziek. Al in de foyer werd het publiek verwelkomd […]

Lees verder →

Open Huis…

27 juni 2019

Zaterdag 6 juli 2019 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over […]

Lees verder →

Open huis bij Hersenz in Gouda…

27 juni 2019

De Hersenz-behandellocatie in Gouda houdt op maandag 8 juli 2019 open huis. Bezoekers zijn welkom tussen 15.00 en 18.00 uur aan de Jac. P. Thijsselaan 47 in Gouda. Vooraf aanmelden is niet nodig. Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die klaar zijn met revalideren. In de regio Midden-Holland verzorgt de Gemiva-SVG Groep […]

Lees verder →

NK-plaatsingen en promoties voor twirlafdeling Illusion…

25 juni 2019

Afgelopen zaterdag 21 juni vond de eigen wedstrijd van Illusion plaats in Waddinxveen. Voor eigen publiek hebben de meiden van Illusion een indrukwekkend totaal van 24 medailles gewonnen. Daarnaast zijn er ook zesmaal plaatsingspunten voor het NK in december en twee promoties verdiend. De dag begon met het onderdeel 1-Baton. In elke categorie waar Illusion […]

Lees verder →

Bezoek het eerste concert in het Bentwoud…

20 juni 2019

Een leuke, nieuwe activiteit in het Bentwoud: op dinsdag 2 juli a.s. treedt het Harmonie Orkest Zoetermeer o.l.v. Jurgen van Groningen Schenkel op met een gevarieerd programma. Voor het Bentwoud is dit een première. * Plaats: het veld in de bocht van het Joost v.d. Eyckpad (het fietspad tussen Brandweer Benthuizen en Oosterheem) * Tijdstip: […]

Lees verder →

Bible Art-expositie in Gouwekerk Gouda wegens succes verlengd…

18 juni 2019

De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall in de Gouwekerk te Gouda wordt met één maand verlengd. Wegens het succes is besloten de tentoonstelling tot zondag 28 juli te laten doorgaan. In eerste instantie zou de expositie op 30 juni eindigen. Dat meldt organisator White House Development. De expositie kan sinds de start in […]

Lees verder →

Tipsy Patrón wint Miss Travestie Groene Hart 2019…

17 juni 2019

Foto copyright Sandra Zeilstra. Zaterdag 15 juni 2019 vond in Gouda onder organisatie van Gouda Roze de 2e editie van Miss Travestie Groene Hart plaats. De winnares plaatst zich voor de finale van Miss Travestie Holland 2019. De verkiezing, in een uitverkochte Le Patapouf in Gouda, werd gehost door Amy Astoria. De kandidaten werden beoordeeld […]

Lees verder →

Summertime bij Vonk…

17 juni 2019

Wie denkt bij deze titel niet meteen aan die prachtige zomerse lome zong van George Gershwin, uit Porgy and Bess? Maar er zijn nog veel meer componisten die de zomer met muziek verbinden, zoals Vivaldi. Welke kleur geeft hij aan de zomer? Kom luisteren en maak het mee, de zomerse klanken van Gershwin tot Vivaldi, […]

Lees verder →

Nieuwe militairen Korps Nationale Reserve beëdigd op markt in Gouda…

17 juni 2019

Op vrijdagavond 21 juni is de markt in Gouda het decor voor een grote beëdiging van 20 Natresbataljon. Tijdens deze militaire ceremonie, die muzikaal wordt opgeluisterd door de Fanfare Korps Nationale Reserve, leggen 60 nieuwe militairen de eed of belofte af op het korpsvaandel. Het is een lange traditie in de krijgsmacht om nieuw toegetreden […]

Lees verder →

Water raakt ons…

6 juni 2019

De nieuwe hoogheemraden van Rijnland zijn 5 juni tijdens een extra VV-vergadering geïnstalleerd. Met het coalitieakkoord ‘Water raakt ons!’ en de verbindende kracht van water bij de inrichting van een veilig en toekomstbestendig Rijnland brengt het bestuur een krachtig geluid. Investeren in water is een investering met een bredere uitstraling dan ons watersysteem alleen. Het […]

Lees verder →

Gratis poffertjes tijdens PinkPoff op het Gouweplein…

3 juni 2019

Op zaterdag 8 juni, de dag voor Pinksteren, opent De Rank voor één dag naast Welcom bij Jaap aan de Doorsteek 1 de pop-up poffertjeskraam ‘PinkPoff’. Na het grote succes in de afgelopen jaren deelt de wijkgemeente daar tussen 11.00 en 15.00 uur opnieuw gratis honderden porties versgebakken poffertjes uit aan de bezoekers van het […]

Lees verder →

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje…

3 juni 2019

Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 500 groepen waar meer dan 23.000 ondernemers aan meedoen. Het Groene Hart krijgt er een Broodfonds bij, […]

Lees verder →