Ingezonden berichten

Het Groot Christelijk Reiskoor gaat in januari 2017 van start. Het koor zal onder leiding staan van Joost van Belzen, en organist Peter Wildeman. Het is de bedoeling dat het een koor wordt met verdiepende, gezellige en muzikale reizen naar diverse landen, o.a. Israël, Normandië en Rome. Er worden in vijf verschillende regio’s gerepeteerd; Kampen, Barneveld, Gorinchem, Gouda en Goes. De repetities vinden plaats op zaterdagochtenden van 10:00-12:00 uur, en zijn verspreid over het hele jaar. Voordat we concerten geven hebben we 2 generale repetities die in Gorinchem en Amersfoort zullen zijn.

Elk projectjaar zal het koor een 3-tal concerten geven in de mooiste kerken van Nederland en een bijzondere reis maken naar het buitenland. Tijdens de concerten collecteren we voor goede doelen, oa. het Jemina Kinderziekenhuis in Bethlehem.

Het GCR zal een breed repertoire gaan opbouwen. Het repertoire wordt aangepast aan het thema. Zo zullen de liederen in Israël anders zijn dan in Normandië. Israël blijft een vast terugkerend thema! Eens in de 5 jaar zullen we naar het beloofde land afreizen!

Op elke reis zal er een goede ervaren gids meegaan en de reizen worden georganiseerd door een professioneel reisorganisatie. In de reizen zitten elementen in die niet standaard in reizen zitten, we proberen onderscheidende reizen aan te bieden, met als extra de zang-momenten in kerken. Het koor is een gemengd koor voor alle leeftijden. Daarnaast kunnen er ook belangstellenden mee voor de samenzang van de liederen.

Onze eerste reis maken we naar Israël, het Beloofde Land. Deze reis is gepland in het voorjaar van 2018. U gaat naar alle belangrijke plaatsen uit de bijbel, waaronder; Nazareth, het Meer van Galillea, de Berg der Zaligsprekingen, de Jordaan, Jeruzalem, de Klaagmuur, de Olijfberg, de Dode Zee en Massada. We bezoeken ook het Jemina Kinderziekenhuis in Bethlehem, waar kinderen met een handicap worden opgevangen. Waar we het ingezamelde collectegeld zullen overhandigen.

Op diverse bijzondere plekken zullen we met elkaar, a capella, zingen. En we zullen de reis afsluiten met een concert in een kerk.

De Reformatorische Omroep reist met ons mee en steunt dit bijzondere initiatief. De kosten voor lidmaatschap bedraagt €75,= per jaar. Hier voor krijgt u:
-4 repetities in uw regio, 2 generaal in Gorinchem en Amersfoort
-oefenbestanden om thuis te studeren
-een professionele muziekmap
-een reistas van het Groot Christelijk Reiskoor
-3 grote concerten in Nederland, waarvan 1 uitzwaai-concert

Het leuke aan dit project is dat u uw eigen reis bij elkaar kunt sponsoren. Meer informatie vindt u op onze site; www.christelijkreiskoor.nl Wilt u dit met ons meemaken, geef u dan snel op via onze site.

Stichting KernKracht is op zoek naar mensen met eigen ervaring op het gebied van psychische kwetsbaarheid, verslaving, maatschappelijke opvang, dakloosheid en jeugdhulp. Voorwaarde is dat kandidaten weten wat wel en niet werkt in hun herstel. Om de eigen ervaring goed in te kunnen zetten wordt een opleiding aangeboden van 12 wekelijkse lessen. De trainingen worden door KernKracht betaald en cursisten worden vervolgens als vrijwilliger ingezet als voorlichter, adviseur en de jongeren ook als ervaringscoach. Reacties voor 20 juli naar: Ervaringsdeskundige voorlichter: dwempe@kernkracht.nl 0182-519060 Opleiding jongeren (ExpEx): vkieft@kernkracht.nl 06-81966386. Stichting KernKracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Zie website www.kernkracht.nl

Aan de Dreef in het gebied Parksingel van Park Triangel komen 21 huurwoningen voor Woonpartners. De woningen in sociale huur worden ontworpen volgens de cottagestijl. De eengezinswoningen zijn verdeeld over twee woonblokken welk op de uiteinden worden beëindigd door 3 appartementen. Op 7 juli ondertekenden Ron Blom van BM van Houwelingen en René Mascini van Woonpartners Midden-Holland de Design&Build-overeenkomst. Daarmee komt het tempo er nu ook in Waddinxveen aardig in.

“Dit is het vierde projectplan van Woonpartners dat in Park Triangel in ontwikkeling komt. In het totaal gaat het nu om 64 woningen in Park Triangel. We verwachten dit jaar voor nog drie andere deelplannen opdracht te kunnen verstrekken in de Triangel. Al onze nieuwbouwplannen in voorbereiding en uitvoering hebben betrekking op sociale huurwoningen. Er zijn dit jaar nu in het totaal 39 huurwoningen van Woonpartners in aanbouw in de wijk Park Triangel. Het totale nieuwbouwprogramma is groter. Er worden in opdracht van Woonpartners dit jaar tenminste 152 en volgend jaar 209 huurwoningen opgeleverd in Gouda, Waddinxveen en Zuidplas” aldus René Mascini.

Het ontwerp is van de hand van Architectenbureau Visser en Bouwman. De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en beschikken over een royale achtertuin. De appartementen hebben één slaapkamer met verbinding naar de badkamer. Ook hier is gedacht aan buitenruimte: elk appartement heeft een balkon. Ron Blom geeft aan dat dit het 2e projectplan is wat BM Bouw realiseert voor Woonpartners. De gezamenlijke wens is dat de voorbereiding, samenwerking en uitvoering net zo goed gaat als de 42 appartementen in Westergouwe te Gouda.

Jep Swinkels heeft gebruik gemaakt van symmetrie en afwisseling in materiaalgebruik. Alle materialen zijn gekozen op hun onderhoudsarme eigenschappen. Keramische pan, baksteen, zinken goot, houten kozijnen, betonnen raamdorpels, vlakke voordeuren. Het dakvlak wordt beëindigd met een gevelpan die over het metselwerk valt. Lichtere gevelvlakken worden beperkt ingezet en aan de onderzijde voorzien van een plint in minder smetgevoelig metselwerk. Alle woningen voldoen aan het energielabel A++.

De start van de bouw is nog voor dit jaar gepland. In oktober 2017 wordt de eerste paal geslagen. Na de zomer van 2018 worden de woningen opgeleverd.

Begin 2018 start Woonpartners Midden-Holland met de verhuur van de woningen. Belangstellenden kunnen zich nu al via een speciaal formulier op de website opgeven bij Woonpartners Midden-Holland. Zij worden persoonlijk op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Woonpartners realiseert op dit moment ook 18 eengezinswoningen in het gebied Parkzoom. Al deze woningen zijn inmiddels verhuurd.

Fotobijschrift; van links naar rechts zitten aan tafel: Ron Blom, directeur en Lotte van Houwelingen, algemeen directeur van BM van Houwelingen en René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland.

Ik woon sinds 3,5 jaar in Waddinxveen en ken nog niet veel mensen hier. Nu heb ik onlangs een elektrisch drumstel gekocht en zou een bandje willen oprichten. Ik heb vroeger altijd gedrumd maar dat is alweer 30 jaar geleden. Ik merk dat ik het nog niet verleerd ben.

Lopen er andere muzikanten rond in Waddinxveen die met dezelfde gedachten spelen? Net zulke amateurs als ik die graag met elkaar muziek willen maken.

Wil je reageren stuur dan een berichtje naar info@onswaddinxveen.nl
OnsWaddinxveen stuurt de berichtjes door en dan horen we binnenkort wel wanneer het eerste optreden is 🙂

Open Huis…

by redactie on 23 juni 2017

in Ingezonden berichten,Regio


Zaterdag 1 juli 2017 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospice Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda.

Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk. Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen die door vrijwilligers zijn gemaakt te bezichtigen.Bij verkoop van deze schilderijen gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.

Bibliotheek De Groene Venen biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek in Waddinxveen kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op woensdagochtend 28 juni, de eerstvolgende Walk&Talk gaat het over de dagindeling als je geen werk hebt.

Als je zonder werk zit heb je de dag aan jezelf. Je kunt je dag grotendeels zelf indelen. Dat is heel fijn, eindeloos tv-kijken en lanterfanten. Daar mag je best even van genieten. Maar je wordt daar ook gauw heel passief van en je gaat je gauw sloom en daardoor weer moe voelen. Ellen van Baaren, inspiratie- en sollicitatiecoach, van www.stralendinspireren.nl vertelt hoe je creatiever bezig kunt zijn met solliciteren door je dag anders in te delen. Je krijgt dan veel meer plezier in het hele sollicitatieproces. Weet dat je veel meer mogelijkheden hebt en leer van daaruit met (zelf)vertrouwen de arbeidsmarkt op te gaan. Ga uit van wat je echt leuk vindt en goed kunt dan heb je een veel grotere drive! De kunst is dat je kansen leert zien en in actie komt en blijft.

De Walk&Talk duurt van 9.30 tot 11.30 uur (we starten om 9.30 uur!) en is gratis te bezoeken. Ook de koffie, thee en een koekje zijn gratis. Neem gerust iemand mee die ook op zoek is naar werk!
Aanmelden kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl

Hef komt naar So What…

by redactie on 21 juni 2017

in Ingezonden berichten,Regio

Op vrijdag 30 juni komt de band Hef naar So What. Een kaartje kost 13 euro en de minimale leeftijd is 12 jaar. De deuren gaan open om 21 uur en duurt tot 1 uur.

Het is ruim 1,5 jaar geleden dat Hef een goedgevulde So What! platspeelde, dus werd het het in Gouda weer tijd om Bundy uit te nodigen. Om deze reden staat de rapper uit Hoogvliet vrijdag 30 juni opnieuw op het podium in So What! Stilgezeten heeft hij zeker niet de afgelopen paar maanden, zo deed hij samen met Josylvio in januari en februari heel Nederland aan met De Vieze Ma3seb Tour. Ook 2016 zat bomvol, zo is Hef te horen op succesvolle tracks van onder andere Cho, Sevn Alias, Broederliefde en Rotterdam Airlines. Hef brengt al sinds 2008 zijn rauwe en herkenbare stijl naar voren.

Eind vorig jaar was daar opeens Ruman, album nummer vier van de rapper. Van slijtage is zeker geen sprake, Bundy laat horen dat hij zich prima kan meten met al het nieuwe Nederlandse hiphoptalent en zet een modern en verfrissend geluid neer. Singles als ‘Bijna’ (met Lil Kleine), ‘Tien Blokken’ en ‘Nieuwe Euro’ zal hij ongetwijfeld live ten gehore gaan brengen. Moderne klassiekers als ‘Kofferbak’ en ‘Replay’ worden vast niet overgeslagen.


Uw familie en vrienden verzorgen u zo goed als het kan, maar dat valt niet altijd mee. Als het levenseinde nadert en de zorg intensiever wordt, kunnen zij fysiek en emotioneel overbelast raken. Of misschien is uw sociale kring klein of kunnen mensen om u heen door omstandigheden niet bijspringen. Vrijwilligers kunnen veel voor u en uw naasten betekenen. Samen met de mantelzorgers maken zij uw leven zo aangenaam mogelijk. Vrijwilligers staan onder leiding van professionele coördinatoren en zijn opgeleid aan de academie VPTZ Nederland. De VPTZ-academie Midden Holland verzorgt voortdurend na- en bijscholing.

Wat doet een VPTZ-vrijwilliger: hij/zij vult uw sociale netwerk aan, is erin getraind zich aan uw wensen en behoeften aan te passen, doet niets ongevraagd, is bij u als uw mantelzorger werkt, een boodschap doet of slaapt, ondersteunt en verricht eenvoudige zorgtaken en geeft u en uw naasten rust in uw laatste levensfase.

Thuis sterven kan als degene die voor u zorgt tijdig steun krijgt; vrijwilligers stemmen de ondersteuning af op uw behoeften en wensen en op die van uw mantelzorgers. Als uw thuis een wooncentrum is, kunt u ook op onze hulp rekenen. U hoeft geen moment alleen te zijn.

Wij zijn er voor iedereen met een levensverwachting van drie maanden of korter. Vrijwilligers zijn beschikbaar 7 dagen per week, overdag en in overleg ook ’s nachts, aantal uren in overleg. Wij werken nauw samen met de transferverpleegkundigen van het Groene Hart ziekenhuis, de huisartsen en thuiszorgmedewerkers.

U wordt goed voorbereid! De training staat gepland op 28 en 29 juni a.s. Is uw belangstelling gewekt? Maak dan een afspraak met ons op 0182-358199

Onze welgemeende excuses hiervoor.We nodigen u graag uit op onze volgende avond, dat is op 13 september in het Anne Franckcentrum.Inloop vanaf 19.00 en aanvang 19.30.

Het onderwerp van deze avond is :’zorgmarkt’verschillende zorgaanbieders laten zien wat zij u kunnen bieden.Er is bijv. een kraampje van een zorgboerderij en van een dagbesteding, alarmering enz. enz.

Vriendelijke groet,Elly Smit,namens het alzheimer café Waddinxveen.

Bezoekers van het Huiskamer van de Stad-festival in Gouda mogen zondag 4 juni a.s. gratis met de stads- en streekbussen van Arriva reizen, zolang ze maar binnen de stadsgrenzen van Gouda blijven. Zo zijn de huiskamers voor iedere Gouwenaar gemakkelijk bereikbaar. Het is een van de acties die Arriva houdt tijdens het Goudse muziek- en kleinkunstfestival Huiskamer van de Stad.

Zaterdag 27 mei vormden de Gouds stadsbussen 1, 2, 3 en 4 al het bijzondere podium voor optredens van Tribute, Flabossa, Refined, Annemarie Brijder en Alexander Franken. Iedereen die een concert wilde bijwonen, kon gratis instappen en een muzikale rondreis door Gouda maken. Bezoekers van de binnenstad werden nog eens getrakteerd op fragmenten uit de musical ‘Footloose’ van Iris Performing Arts, op een buitenpodium achter de Goudse Waag.

De artiesten zijn ook te zien tijdens Huiskamer van de Stad op 4 juni. Het is de vijfde editie van het festival, waarbij Gouwenaars hun huiskamers beschikbaar stellen aan podiumkunstenaars uit Gouda en omstreken.

Gratis reizen op 4 juni!

Wie het festival wil bezoeken, kan gratis met de bus reizen binnen Gouda. Dat maakt alle huiskamers, ook als het regent, gemakkelijk en comfortabel bereikbaar. De reiziger hoeft alleen maar de routekaart (te downloaden op arriva.nl/huiskamervangouda) te laten zien aan de buschauffeur (uitgeprint of op scherm). Op vertoon daarvan kan gratis worden gereisd met een reisgroep van (maximaal) acht personen. De festivalbezoeker kan in alle stads- en streekbussen van Arriva stappen, zolang hij maar binnen de stadsgrenzen van Gouda blijft. Per drie kinderen (4 t/m 11 jaar) is minstens één volwassen begeleider (vanaf 18 jaar) nodig. De dichtstbijzijnde haltes en vertrektijden van de bussen kunnen worden opgezocht via arriva.nl.

RTW op onderzoek…

by redactie on 28 mei 2017

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

De lokale omroep van Waddinxveen RTW (fm 105.8) probeert aan de wensen van de luisteraars tegemoet te komen. Eén van de middelen hiervoor is een enquete. Op de website van de omroep, www.rtw.nl, is een enquete geplaatst die t/m zaterdag 17 juni ingevuld kan worden. Hierin kunt u uw wensen over programma’s kenbaar maken, en wij proberen hier uitvoering aan te geven. Jaarlijks in september starten wij onze nieuwe programmering en willen graag uw wensen daarin vervullen.

RTW is de omroep van, voor en door Waddinxveners met een verscheidenheid aan programma’s, zowel informatief als muziekaal. Wij werken op het ogenblik nauw samen met Gouwestad radio en RTV Bodegraven op het gebied van sport.Heeft u nog vragen of opmerkingen, dan kunt altijd een mail sturen naar programmaleiding@rtw.nl

RTW komt naar u toe deze zomer…

Evenals vorig jaar start RTW op de zaterdagen van 1 juli t/m 26 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur het zomerprogramma “RTW komt naar u toe deze zomer”

Verslaggevers zullen u, zowel in het winkelcentrum, als op andere winkelstrips of bij andere evenementen, staande houden en vragen stellen over u, Waddinxveen en RTW. Het gesprek wordt tegelijkertijd live op de radio uitgezonden.

Op zaterdag 24 juni is er van 14.00-16.00 uur een terugblik op de leukste intervieuws van 2016.We zijn te vinden daar waar de RTW vlaggen zichtbaar zijn. Wist u dat u voor slechts € 25,– per jaar FAN kunt worden van RTW. Met de slogan “word FAN van RTW_FM”hebben wij een heuse fanclub. Kijk voor meer informatie op onze website www.rtw.nl.

RTW is te beluisteren op de kabel 103.4 of via 105.8FM of via www.rtw.nl

De Stella Vicenza Superior is in mei verkozen tot “Beste Koop” door de Consumentenbond. In de onafhankelijke e-bike test heeft de Vicenza Superior uitstekend gescoord. In de test zijn 36 e-bikes van verschillende Nederlandse topmerken onderworpen aan een uitvoerige test. De Stella Vicenza Superior scoort goed op alle testonderdelen.

“Hij scoort op de meeste suboordelen gemiddeld tot goed, en gezien de lage aanschafprijs is het hiermee de Beste Koop geworden.”, aldus de Consumentenbond. In de test zijn 36 e-bikes o.a. getest op de elektrische ondersteuning, de actieradius en de algehele kwaliteit. De Vicenza Superior maakt in de e-bike test van de Consumentenbond vooral indruk met de soepele elektrische ondersteuning en de uitmuntende bouwkwaliteit. Samen met de lage aanschafprijs van de Vicenza Superior heeft dit de titel “Beste Koop” door de Consumentenbond opgeleverd. Hiermee volgt de Stella e-bike de Sparta F8E en F7E op als Beste Koop.

Met de titel “Beste Koop” door de Consumentenbond is de Vicenza Superior voor de tweede keer in de prijzen gevallen. In 2015 won de e-bike van Stella al de titel “Beste Elektrische Fiets tot €2000,-“ door de ANWB. Ook in de test van de ANWB scoorde de Stella Vicenza Superior al erg goed op de elektrische ondersteuning en de afwerking van de fiets.

Muziek & Food festival SMAAK ook dit jaar in Hazerswoude / Boskoop…

22 mei 2017

Vorig jaar was SMAAK een groot succes; ondanks het twijfelachtige weer een mooi aantal bezoekers, veel gezelligheid en positieve reactie. Een vervolg kon dus ook niet uit blijven. Zaterdag 1 juli 2017 wordt er op het ITC-terrein in Hazerswoude-dorp weer een waar festivalterrein gerealiseerd. Dit jaar met nog meer Food Trucks en toegankelijk voor alle […]

Lees verder →

Massive Open Online Course (MOOC)…

19 mei 2017

Meer werkzoekenden, minder vacatures, meer vraag naar specialisme of de juiste opleiding. Wil je graag bijscholen vanuit je eigen omgeving, of juist vanuit een inspirerende omgeving? MOOC bied jou de mogelijkheid om in je eigen tempo, op een voor jou handige plek, gratis een opleiding te volgen. Daarnaast deel je met MOOC kennis en ervaring […]

Lees verder →

Open dag dierenopvangcentrum Gouda…

13 mei 2017

Op zaterdag 20 mei opent Dierenopvangcentrum Gouda van 11:00 tot 16:00 uur haar deuren voor publiek. Op deze open dag kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen en vertellen medewerkers en vrijwilligers u alles over het Dierentehuis en de Dierenbescherming. Om 11 uur worden de nieuwe mascottes van het Dierentehuis Lobbes en Sofie onthuld. Hun avonturen […]

Lees verder →

Doe mee aan de fotowedstrijd ‘Het mooiste stukje groen’…

6 mei 2017

Wat vind jij het mooiste stukje natuur in Waddinxveen? Maak er een foto van en wie weet win je een prijs. De PCW organiseert een fotowedstrijd rond het thema ‘Het mooiste stukje groen van Waddinxveen’. Elke Waddinxvener, jong en oud, kan hieraan meedoen. Er zijn twee prijzen te winnen: één in de categorie tot en […]

Lees verder →

Galapremière UNICEF Kinderrechten Filmfestival…

5 mei 2017

300 jonge filmsterren bij Haagse galapremière UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Pathé Buitenhof is ook dit jaar het decor van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Kinderen uit Zuid-Hollandse bovenbouwgroepen maakten met hun klas een korte speelfilm over kinderrechten. Woensdag 10 mei gaan hun films in première in de Haagse bioscoop. Directeur Unicef Nederland Suzanne Laszlo, Klokhuis-presentator Bart Meijer […]

Lees verder →

Introductiecursus twirlen…

29 april 2017

Dit jaar organiseert Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, weer de jaarlijkse introductiecursus twirlen in Waddinxveen. Vanaf woensdag 10 mei kunnen jongens en meiden vanaf 5 jaar 6 weken lang meedoen aan de cursus. Zij leren de basistechnieken van twirlen en gaan aan de slag met de pompons. Allemaal in combinatie met spetterende dansbewegingen en een […]

Lees verder →

Timios dames 1 sluit af met winst…

24 april 2017

Laat op de vrijdagavond van 21 april stond, na het aanmoedigen van Timios dames 4 (helaas geen kampioen geworden deze wedstrijd), de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen op de planning. Als afsluiting een wedstrijd tegen Kratos dames 3, waar de positie in de competitie niet meer spannend was. Maar dat zou niet betekenen dat het […]

Lees verder →

Ben jij de match die wij zoeken…

18 april 2017

Medewerker van de gemeente Waddinxveen en accountmanager werkgevers servicepunt Midden-Holland, Eef Oosterwijk, komt op bezoek bij de Walk&Talk. Op woensdag 26 april willen we in samenwerking met de heer Oosterwijk openstaande vacatures onder de aandacht brengen. Neem je C.V. mee want wie weet hebben we nu of in de toekomst een match voor jou! Het […]

Lees verder →

HCC Senioren Academie…

4 april 2017

HCC Senioren Academie locatie Gouda kondigt hierbij aan: Dinsdag 18 april van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda. Van 10:00 tot 11:00 uur een presentatie met als onderwerp: Digitale veiligheid Ongetwijfeld heeft u al eens gehoord van termen als phishing, malware, identiteitsfraude, ransomware, […]

Lees verder →

Finale plaatsen voor het Toos turnteam…

2 april 2017

Op zaterdag 1 april turnden Fleur en Merel Neeleman en Carijn Eijpe hun districtswedstrijd in Amsterdam. In de ochtendwedstrijd turnden de zusjes Fleur en Merel, uitkomende in categorie Pupil 1, D1. Fleur startte heel sterk op het toestel balk met een super score van 12,70 wat haar een 1e plek opleverde. Merel begon ook netjes […]

Lees verder →

16 april Rouwcafé bij Boek en Troost…

2 april 2017

16 april Rouwcafé bij Boek en Troost : “ in rouw en op zoek naar licht” Deze maand valt het rouwcafé  op 1e Paasdag. In het licht van Pasen biedt Boek en Troost gelegenheid tot samenzijn, samen stilstaan, samen beleven, voor mensen die een naaste zijn verloren aan de dood, We zullen samen naar een […]

Lees verder →

Inspirerend Lente examen bij Jitae…

31 maart 2017

Zondag jl. organiseerde Jitae Sport in Reeuwijk-dorp weer het eertste centrale geup examen van het jaar 2017.  Bijna 30 taekwondoka’s van de locaties Nesselande, Gouda en Waddinxveen hadden zich na een lange voorbereiding aangemeld om examen te doen voor hun nieuwe graad. Voor velen was het weer een nieuwe stap op weg naar de felbegeerde […]

Lees verder →

Lezing van Jessica Verhagen over De vergeten kinderen…

27 maart 2017

Deze lezing vindt plaats op donderdag 20 april 2017 om 20.00 uur. Deze lezing is dezelfde als die gepland stond in februari (maar die te vervallen kwam door de weersomstandigheden). In de laatste maanden van de oorlog werden 45 kinderen uit Reeuwijk per boot overbracht naar Drenthe en Overijssel. De kinderen waren ondervoed en moesten […]

Lees verder →