Ingezonden berichten


Na het overweldigende succes van franchiseformule Jumpsquare breidt Jumpsquare nu uit met het grootste trampolinepark van Europa in de stad Gouda aan de Kampenringweg 40 naast de GoStores. In dit prestigieuze concept staat sport, fun en gezelligheid centraal.

Het trampolinepark is uniek en onderscheidend vanwege zijn grootte van wel 3000m2 en het aanbod aan Jump-mogelijkheden. Er is een Free Jump area, een Trick area, een Sport area (basketbal, free running, dodgeball – trefbal in een nieuw jasje), een fun area en met als klap op de vuurpijl zijn er twee opvallende en unieke features in dit park te vinden. Zo heeft dit park de grootste indoor BigAirBag van Europa en als enige in Nederland een Trapeze!

Jumpsquare richt zich op een doelgroep van jong en oud. Van recreatieve Jumpers, free-runners, turnverenigingen tot stuntmannen. De doelgroep is de jeugd in de leeftijd van 13 tot 25 jaar. Trampolinespringen is geschikt voor alle leeftijden voor wie zich fit genoeg voelt of fit wilt gaan voelen.

Voor elke gelegenheid hebben wij verschillende arrangementen.

Zo hebben wij voor kinderen van 2 tot 9 jaar een speciaal Mini-Jump arrangement. Vanaf 10 jaar kan je jouw feestje vieren tijdens reguliere openingstijden. De Jump-Masters staan voor jullie klaar om tricks voor te doen en je deze te leren!

Elke zaterdagavond van 19.00 uur – 00.00 uur verandert Jumpsquare in een vette club, met DJ en lasershow. Jumpen op de vetste beats en gezellig een drankje doen met vrienden in onze gezellige horeca! Ook hier hebben wij een leuk arrangement samengesteld.

Kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, freerunning, Mini-Jump, Club Jumping of gewoon lekker samen met vrienden helemaal los op de trampolines, het kan! Bij Jumpsquare Gouda is er voor ieder wat wils.

Op zaterdag 7 oktober organiseert Brandweer Hollands Midden, kazerne Nieuwerkerk aan den IJssel samen met Jeugdbrandweer Nederland de finales voor junioren en aspiranten lagedruk. In totaal gaan 21 jeugdploegen hier aan deelnemen. Vanaf ’s ochtends 8.30 uur starten elke drie kwartier twee deelnemende jeugdkorpsen met het afleggen van de brandweervaardigheidstoets (wedstrijd). De laatste ploegen starten om 16.45 uur.

De winnaars ontvangen hun prijs uit handen van burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas. De prijsuitreiking is om 17.00 uur.

Bezoekers zijn van harte welkom
Natuurlijk moet het scenario en de plaats van de wedstrijd geheim blijven voor de deelnemende ploegen, dus kunnen we deze niet verklappen. Geïnteresseerden in de wedstrijden of in de brandweer kunnen het best zich melden bij de brandweerkazerne aan de Prins Alexanderlaan 2. Daar wordt u doorverwezen naar de wedstrijdlocatie. Het belooft een spectaculaire, leuke wedstrijd te worden!

Informatie over de vaardigheidstoetsen en de deelnemende ploegen kunt u nalezen op de website van Jeugdbrandweer Nederland.

Albert Heijn Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen en Sensoor Gouda nodigen op 5 oktober de buurt uit om aan te schuiven bij een Buurtlunch in de winkel. Onder het genot van een lekkere lunch geserveerd door Albert Heijn medewerkers, kunnen buurtbewoners met elkaar in gesprek gaan. Een mooi moment om mensen uit de buurt te leren kennen.

Supermarktmanager van Leeuwen: “Onze winkel is voor veel buurtbewoners een plek om elkaar te ontmoeten. Met de Buurtlunch nodigen we iedereen uit om op 5 oktober te genieten van een lekkere lunch geserveerd door mijn medewerkers. Op de tafels liggen placemats met prikkelende vragen die helpen om met elkaar in gesprek te gaan”.

Albert Heijn wil graag een ontmoetingsplek zijn voor iedereen in de buurt. Veel klanten komen dagelijks in de winkel en zijn een bekend gezicht voor supermarktmedewerkers. Met de Buurtlunch wil Albert Heijn jong en oud in de buurt met elkaar verbinden. Dit sluit aan bij de ‘Week tegen Eenzaamheid’ van 21 september tot 1 oktober.

Sensoor verbindt al bijna 60 jaar mensen met elkaar. De anonieme hulplijn is dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor per telefoon, chat en mail. Met dank aan 1000 vrijwilligers in heel het land worden jaarlijks 250.000 gesprekken gevoerd. Sensoor draagt daarom graag bij aan de lunches. Trainster Jolanda Padding: ‘’Een oprecht luisterend oor is onmisbaar om elkaar te leren kennen en te begrijpen. Het verlicht verdriet, verbetert relaties en kan zelfs eenzaamheid voorkomen.’’

Ter ere van het 2-jarig bestaan organiseert Doppio Espresso Gouda zaterdag 30 september een gratis cappuccinodag. Ondernemer Alexander van Vliet nodigt iedereen van harte uit om de heerlijke koffie van Doppio te komen ervaren. Met de gratis cappuccinodag willen Alexander en zijn team het succes vieren, de gasten bedanken en iedereen laten genieten.

In juni 2011 opende Doppio Espresso Gouda haar deuren en in oktober 2015 heeft de espressobar een frisse start gemaakt. De overheerlijke en kwalitatief hoogwaardige koffie zijn hetzelfde gebleven, alleen wordt de koffie nu met passie gemaakt door Alexander van Vliet, de huidige franchisenemer.

Doppio Espresso Gouda is gevestigd in het historische hart van Gouda, op steenworp afstand van de beroemde kaaswaag, het vijftiende-eeuwse stadhuis en tegenover een middeleeuwse kapel, waar we een gezellig en zonovergoten terras hebben. Je kunt bij Doppio terecht voor een uitgebreid koffie assortiment, waarbij de koffiefanaat zijn hart kan ophalen, biedt Doppio Espresso exclusieve theeën, heerlijke dagverse taartjes (van Bakkerij Van Dijk), verse sappen, een uitgebreid ontbijt en een Italiaans georiënteerde lunch met (grilled) sandwiches, flatbreads en salades.

Inmiddels is de espressobar een centrale plek in de buurt geworden. Doppio Espresso is een werkplek, ontmoetingsplek, vergaderplek en relaxplek in één. Er zijn gratis plekken om te werken en/of studeren, met stopcontacten en WiFi. Elke dag staan ze in Gouda klaar om jouw favoriete koffie te maken met één doel: mensen blij maken en met een goed gevoel weer op pad laten gaan. “Onze passie en missie om je dag een beetje leuker en lekkerder te maken. Natuurlijk helpen onze hoogwaardige, kwalitatieve producten daaraan mee”, aldus ondernemer Alexander. Om dit 2-jarig bestaan te vieren wordt zaterdag 30 september feest gevierd met gratis cappuccino voor iedereen.

Het enthousiaste team van Doppio Espresso Gouda nodigt iedereen van harte uit zaterdag 30 september het 2-jarig bestaan te komen vieren onder het genot van koffie, thee en lekkers aan de Sint Anthoniestraat 1 te Gouda. De cappuccino is van het huis.

Naast het uitdelen van gratis cappuccino staat er nog ook een collectebus en wordt een deel van de omzet van die dag ook nog gedoneerd aan het Nationaal Ouderen Fonds.

Doppio Espresso Gouda
Sint Anthoniestraat 1
2801 GS Gouda

Bibliotheek De Groene Venen biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek in Waddinxveen kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op woensdagochtend 27 september, de eerstvolgende Walk&Talk, gaat het over jouw schilderij van de toekomst.

Hoe zie jij jouw toekomst? Wat vind je leuk om te doen? Tijdens deze Walk&Talk willen we “creatief” aan de slag met jouw schilderij van de toekomst. Door middel van het maken van een moodboard willen we je inspireren op een andere manier naar je toekomst te kijken. Neem gerust materialen mee om mee te werken. Wij zorgen ook voor materialen.
De Walk&Talk duurt van 9.30 tot 11.30 uur (we starten om 9.30 uur!) en is gratis te bezoeken. Ook de koffie en thee zijn gratis. Neem gerust iemand mee die ook op zoek is naar werk!

Aanmelden kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl

Op maandag 18 september 2017 ondertekende René Mascini twee intentieovereenkomsten in het Huis van de Stad in Gouda. Het gaat om de bouw van 24 kleine starterswoningen in het project Middenwillens. Voor de ondertekening van het contract van grondreservering zette wethouder Rogier Tetteroo zijn handtekening. Voor de intentie met de projectontwikkelaar Janssen de Jong, zette regiomanager Arjan van der Neut zijn handtekening.

Woonpartners neemt 24 appartementen voor jongeren in turn-key af van de bouwer. Het appartementencomplex komt eruit te zien als een rijtje van eengezinswoningen met op de hoeken een rechte blok van drie etages hoog. Op elke etage zijn 8 appartementen gesitueerd. Elke woning bestaat uit een hal, een woonkamer met open keuken, een douche-toiletruimte en één slaapkamer. Een woning met een totale oppervlakte van ongeveer 47 tot 49 m². De huurders beschikken straks over een gemeenschappelijk tuin met voor iedere een individuele berging. René Mascini: “Als corporatie investeren wij in de woningvraag van nu én van de toekomst. Uit onderzoeken en uit onze ervaring weten we dat er veel vraag is naar huurwoningen in ons werkgebied. Juist kleinere woningen voor starters in de woningmarkt zijn erg nodig. Bij de start verhuur van ons laatste project kregen we voor elke woning 10 aanmeldingen. We hopen met dit project in Gouda weer een steentje bij te dragen aan het oplossen van het grote tekort aan woningen”.

Ontwerp en uitvoering
Het ontwerp van Edwin Kuipers van Venster Architecten sluit aan op de rest van de bebouwing in Middenwillens. De inspiratie is terug te vinden in de bouw uit de jaren 30 van vorige eeuw. De kenmerken van die stijl zijn ondermeer: met bakstenen gemetselde gevels, strakke raamverdeling, uitstekende dakgoten met een pannen dak, horizontale en verticale accenten en fijne detaillering. :

Het zijn energiezuinige woningen volgens het huidige bouwbesluit. De huurders kunnen nog steeds op gas koken en hun huis verwarmen, maar in de bouw is reeds rekening gehouden met de overschakeling op toekomstige energiebronnen. ‘’Met het ontwerp en de enginering van het project wordt rekening gehouden dat de woningen op termijn geen gas meer nodig heeft om bijvoorbeeld te verwarmen. De woningen zijn hiermee toekomstbestendig’’ zo zei Arjan van der Neut toen het onderwerp duurzaamheid ter sprake kwam.

Planning en verhuur
Het duurt nog even maar de bouwer gaat uit van de start van de werkzaamheden in februari 2018. Een jaar later, in het 1e kwartaal van 2019, kunnen de eerste sleutels aan de huurders overhandigd worden. De start van de verhuur kan verwacht worden rond de zomer 2018. De huurprijs komt onder de 1e aftoppingsgrens te liggen, wat neerkomt op een netto maandbedrag van maximaal € 593,-. Geïnteresseerden kunnen zich alvast opgeven voor de belangstellendenlijst via de website. Zij krijgen persoonlijk bericht als er meer bekend is over het project. Helaas geeft dat geen garantie op een woning.

Omgeving
Middenwillens is een nieuwe wijk aan de rand van Gouda, vlakbij het recreatie- en natuurgebied ‘Goudse Hout’ en de Reeuwijkse plassen. De woningen die Woonpartners laat realiseren passen in deelplan III van de wijk. Aan de overzijde van de straat worden gelijktijdig 14 koopwoningen gebouwd waarvoor de belangstelling erg groot is. In het totaalplan worden ongeveer 120 woningen gebouwd.

“Met de ondertekening van de grondreservering wordt Middenwillens echt een Goudse wijk. In elk deel van onze mooie stad gaan we uit van ‘gemengd wonen’. Voor ieder wat wils. In fase 1 Middenwillens zijn koop- en middenhuur woningen en sociale huur eengezinswoningen. In fase 2 koop- en middenhuurwoningen en fase 3, het sluitstuk, maakt de balans compleet door betaalbare sociale huurappartementen voor jongeren, starters en kleine huishoudens toe te voegen, naast een mooi koopprogramma. Daarmee is Middenwillens die mooie gemengde wijk, middenin het groen en nabij voorzieningen, waar het goed toeven wordt. Waar men in de eigen wijk wooncarrière kan maken. Typisch Gouds!” aldus wethouder Tetteroo.

Afgelopen zaterdag 16 september was het voor de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, weer tijd om op wedstrijd te gaan. Na een lange vakantie zijn de dames de afgelopen weken druk aan de slag gegaan om de routines weer op te pakken, met als resultaat een geslaagde wedstrijddag in Schiedam.

Veel solisten behaalden hun eerste plaatsingspunten voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen die aan het einde van het jaar plaatsvinden. Deze punten dienen tweemaal behaald te worden voor een definitieve plaatsing. Maaike Luijendijk en Djarah Kleiweg wisten deze definitieve plaatsing zaterdag binnen te halen op het onderdeel

Solo Dancetwirl in de klasse Senior Beginner. Team A, het oudste team van Illusion, liet een sterke show zien in de klasse Large Team Senior Beginner. Hun uitvoering op het thema van “The Lion King” werd beloond met een plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen in december.

Wil jij meer informatie over twirlen bij Illusion? Ga naar www.twirlafdelingillusion.nl of volg Illusion via www.facebook.com/Twirlafdelingillusion.

Op 24 september 2017 gaat het nieuwe seizoen van Jazz@theBridge weer van start. Voor het eerste concert van dit seizoen, komt The New Conrad Miller Trio naar Waddinxveen. Het trio, onder leiding van Jan Akkerman pianist Coen Molenaar zal op deze middag nummers van de nieuwe cd te gehore brengen. The New Conrad Miller Trio bestaat verder uit David de Marez Oyens op bas en Enrique Firpi op drums. Als speciale gast neemt het trio de zanger Yasam Hancilar mee.

Kaarten a € 15,00 kunnen worden gereserveerd via email: jazzatthebridge@gmail.com.

AGENDA JAZZ@THEBRIDGE:
-24 september 2017 – The New Conrad Miller Trio € 15,00
-29 oktober 2017 – The Antones € 15,00
-26 november 2017 – Frits Kaatee Quartet € 15,00
-17 december 2017 – Jurjen Donkers Feat. Simon Rigter en Eric Ineke € 15,00

Verwacht: Candy Dulfer and Friends, Edwin Rutten, Erin Dickins, Earl Okin

Jazz@theBridge
Rijnlandzaal
Hotel Waddinxveen
Kerkweg-Oost 226
2741 HA Waddinxveen

Voor wie wil leren turnen is er op zaterdag 14 oktober 2017 een selectietraining voor meisjes geboren in de jaren 2009, 2010 en 2011.

De testtraining wordt gehouden in de eigen accommodatie van Dans- en Turnvereniging TOOS in de Turnzaal van het sportcomplex “TOOS Plaza” aan de Staringlaan 18.De test begint om 9:30 uur en is om ongeveer 11:30 uur afgelopen. Tijdens de training wordt er vooral gekeken naar kracht, lenigheid, coördinatie en luistervaardigheid.
Een gym- of turnpakje is verplicht.

Wat we allemaal doen tijdens de turnlessen?
Natuurlijk oefenen we op alle toestellen zoals de brug met ongelijke liggers, de balk, de lange mat (vloer) en het springen met de springplank. Verder springen we vaak met de trampoline en doen we oefeningen om lenig en sterk te worden en om mooi en netjes te leren turnen.

Op de test is iedereen welkom die interesse heeft in turnen. Als je uitgekozen wordt dan mag je tot de zomervakantie op zaterdagochtend komen trainen. Als je het goed doet mag je na de zomervakantie bij het TOOS Turn Team komen, we gaan dan niet maar één keer in de week trainen maar wel twee of drie keer in de week trainen.
De trainingsdagen van het Turn Team zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Voor meer informatie over de vereniging kunt u kijken op www.tooswaddinxveen.nl. Voor aanmelden en eventuele vragen kunt u contact opnemen met: René Kleiweg: renekleiweg@hetnet.nl of 06-50920734. Stephanie Hofman: Stephanie.turnen@gmail.com of 06-11754458

De Goudse Fotoclub (GFC) is opgericht in 1947 met als doel: “de fotografie te bevorderen in de ruimste zin des woords”. Elke 5 jaar organiseert de club een lustrumtentoonstelling. Dit keer van 9 oktober 2017 tot 29 oktober 2017 in de Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 te Gouda.

De tentoonstelling zal foto’s laten zien van leden van onze club. De openingstijden zijn vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Op de koopavond zijn we tot 20.00 uur open. Tijdens de tentoonstelling zijn er verschillende activiteiten,

zoals:
• Een fotowedstrijd met als onderwerp “Zotte zaterdag”, een middeleeuws festival dat op 14 oktober wordt gehouden in de binnenstad van Gouda.
• Een fotopuzzel voor alle bezoekers.

Op de expositie van de GFC wordt een aantal foto’s tentoongesteld met als thema “historische locaties in Gouda”. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen raden waar de foto’s zijn gemaakt door ter plekke het aanwezige formulier in te vullen.

Aan het slot van de expositie worden de prijswinnaars bekend gemaakt van zowel de fotowedstrijd als de foto puzzel. Zij ontvangen een leuke prijs. Onze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door de subsidie van Goudapot.

Souburgh blijft…

by redactie on 3 september 2017

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

De wachtlijsten voor verpleeghuiszorg in de regio Midden-Holland nemen toe; er wordt een steeds groter beroep gedaan op Zorgpartners door mensen met een zwaardere zorgvraag. Daarom heeft Zorgpartners de sluiting van Souburgh heroverwogen. In samenwerking met de gemeente Waddinxveen en Woonpartners Midden-Holland worden nieuwe toekomstplannen voor Souburgh ontwikkeld. Dit plan omvat de realisatie van 5 tot 6 woongroepen voor mensen met dementie.

In 2013 -tijdens het kabinet Rutte II- is besloten om het aantal verzorgingshuisplaatsen in Nederland met ongeveer een derde te verminderen. Uitgangspunt was dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en daar thuiszorg ontvangen. In de toekomst wil de overheid alleen verpleeghuizen waar cliënten met een zwaardere zorgvraag intensieve zorg en ondersteuning krijgen. Naar aanleiding van dit ingezette overheidsbeleid moest Zorgpartners in de periode van 2013-2019 534 verzorgingshuisplaatsen inleveren. Dit betekende sluiting van een aantal centra. Inmiddels zijn Moerdregt in Moordrecht, Julianastaete in Gouda en Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel gesloten. Zorgpartners was voornemens om ook Souburgh te sluiten.

In 2015/2016 werd duidelijk dat er in de regio Boskoop-Waddinxveen wachtlijsten ontstonden voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Zorgpartners is in overleg gegaan met de gemeente Waddinxveen en Woonpartners om in de bestaande nieuwbouwplannen van Souburgh verpleeghuiszorg voor dementie te realiseren. De verzorgingshuiszorg zoals tot nog toe geboden in Souburgh stopt en gaat vervangen worden door uitbreiding van de verpleeghuiszorg. Als onderdeel van de mogelijkheden zouden er 5 tot 6 woongroepen van 8 personen kunnen komen. In deze woongroepen gaat Zorgpartners verpleeghuiszorg voor mensen met dementie bieden. Ook de dagbesteding gaat onderdeel uitmaken van dit wooncomplex.

Vanaf medio september 2017 wordt gestart met de verdere uitwerking van de plannen. Dankzij de samenwerking tussen de gemeente Waddinxveen, Woonpartners en Zorgpartners Midden-Holland kan er in Waddinxveen een voorziening blijven voor verpleeghuiszorg en dagbesteding. Dit betekent dat de zorg- en dienstverlening van Souburgh -in een andere vorm- door zal gaan.

Zorgpartners handhaaft het oude Souburgh totdat er gestart wordt met de nieuwbouw van het nieuwe Souburgh. De zorg- en dienstverlening blijft tot dat moment ongewijzigd. Bij de bouw van het nieuwe Souburgh kan er sprake zijn van tijdelijke voorzieningen. Dit zal de komende periode blijken. Bewoners, medewerkers, vrijwilligers en medezeggenschapsraden zijn inmiddels geïnformeerd over deze ontwikkeling.

Steeds meer huiseigenaren willen van het gas af

Dit jaar viert de Nationale Duurzame Huizen Route haar eerste lustrum. Inmiddels hebben meer dan 745 huiseigenaren hun woning als voorbeeld aangemeld op de website. Deze huiseigenaren willen anderen op weg helpen met het verduurzamen van hun woning door kennis en ervaring te delen. Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november 2017 zijn er weer een groot aantal woningen te bezoeken met een variatie aan duurzame maatregelen. De organisatie hoopt dit jaar door te groeien naar 1.000 duurzame huizen.

In vijf jaar tijd is de Duurzame Huizen Route uitgegroeid tot een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen.
Zo kunnen er via de website vragen worden gesteld aan deelnemende huiseigenaren, zijn er opendeurdagen tijdens de eerste twee zaterdagen van november en worden er thematours georganiseerd.

In het afgelopen voorjaar zijn er bijna 40 thematours gehouden. Dit zijn verdiepende excursies naar een woning met een specifiek thema. Het bleek dat vooral gasloze woningen populair zijn bij bezoekers. Deze woningen zijn goed geïsoleerd en hebben bijvoorbeeld een warmtepomp aangevuld met een buffervat, zonnecollectoren, zonnepanelen en soms een pelletkachel. Steeds meer mensen krijgen het voor elkaar om hun huis zo aan te passen dat de gaskraan dicht kan.“Na een bezoek aan een woning duizelt het mensen soms wel een beetje”, vertelt Gerard Simon, organisator van de Duurzame Huizen Route. “Om alles in één keer te begrijpen is nogal veelgevraagd. Toch helpt het om de verhalen van andere huiseigenaren te horen en met eigen ogen te zien wat er kan. Ook het comfort speelt een grote rol. Een goed woongevoel versoepelt het proces”.
 
Huiseigenaren die hun huis duurzamer hebben gemaakt kunnen hun huis als voorbeeld op de website aanmelden. Ervaringen met isoleren, warmtepomp of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. De verhalen betekenen veel voor iemand die zelf ook aan de slag wil gaan met duurzaam wonen. Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november is het mogelijk om de deuren te openen voor bezoekers en hun duurzaam woonverhaal te vertellen. Voor bezoekers is dit een unieke kans om duurzaam wonen in de praktijk te ervaren. Inschrijven voor een bezoek kan via www.duurzamehuizenroute.nl.
De organisatie hoopt dit jaar een mijlpaal te behalen van duizend duurzame huizen met duizend persoonlijke verhalen.

De Nationale Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer Majada en mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en provincies.

Rouwcafé stichting boek en troost…

9 augustus 2017

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 augustus a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Het thema van dit Rouwcafé: Wolken zijn landschappen van de ziel*. *Eerste regel uit gedicht “30 Oktober” van Gerda Posthumus Je wandelt aan zee of in het bos of fietst […]

Lees verder →

Rechter buigt zich over beroep Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland tegen afschot ganzen…

7 augustus 2017

fotograaf:Piet Munsterman Op dinsdag 8 augustus vindt bij de Rechtbank Den Haag de zitting plaats over een beroep dat de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) samen met diverse lokale natuurorganisaties heeft aangespannen tegen een ontheffing van de provincie Zuid-Holland voor het doden van zomerganzen. Om de schade die ganzen in de zomer aan met name […]

Lees verder →

Start Groot Reformatiekoor jaar 3 en 4…

1 augustus 2017

Medio 2018 en 2019 hoopt het Groot Reformatiekoor van start te gaan voor het derde en vierde jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg dat ook in 2017 diverse composities ten gehore hoopt te brengen die gerelateerd zijn aan de reformatie en aan Maarten Luther. In 2018 wordt de […]

Lees verder →

Het Groot Christelijk Reiskoor…

12 juli 2017

Het Groot Christelijk Reiskoor gaat in januari 2017 van start. Het koor zal onder leiding staan van Joost van Belzen, en organist Peter Wildeman. Het is de bedoeling dat het een koor wordt met verdiepende, gezellige en muzikale reizen naar diverse landen, o.a. Israël, Normandië en Rome. Er worden in vijf verschillende regio’s gerepeteerd; Kampen, […]

Lees verder →

Nieuwe trainingen tot ervaringsdeskundigen…

10 juli 2017

Stichting KernKracht is op zoek naar mensen met eigen ervaring op het gebied van psychische kwetsbaarheid, verslaving, maatschappelijke opvang, dakloosheid en jeugdhulp. Voorwaarde is dat kandidaten weten wat wel en niet werkt in hun herstel. Om de eigen ervaring goed in te kunnen zetten wordt een opleiding aangeboden van 12 wekelijkse lessen. De trainingen worden […]

Lees verder →

4e bouwproject voor Woonpartners in Park Triangel…

8 juli 2017

Aan de Dreef in het gebied Parksingel van Park Triangel komen 21 huurwoningen voor Woonpartners. De woningen in sociale huur worden ontworpen volgens de cottagestijl. De eengezinswoningen zijn verdeeld over twee woonblokken welk op de uiteinden worden beëindigd door 3 appartementen. Op 7 juli ondertekenden Ron Blom van BM van Houwelingen en René Mascini van […]

Lees verder →

Zou jij het ook leuk vinden om in een bandje te spelen…

7 juli 2017

Ik woon sinds 3,5 jaar in Waddinxveen en ken nog niet veel mensen hier. Nu heb ik onlangs een elektrisch drumstel gekocht en zou een bandje willen oprichten. Ik heb vroeger altijd gedrumd maar dat is alweer 30 jaar geleden. Ik merk dat ik het nog niet verleerd ben. Lopen er andere muzikanten rond in […]

Lees verder →

Open Huis…

23 juni 2017

Zaterdag 1 juli 2017 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospice Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en […]

Lees verder →

Walk&Talk bijeenkomst in de Bibliotheek…

22 juni 2017

Bibliotheek De Groene Venen biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek in Waddinxveen kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op woensdagochtend 28 juni, de […]

Lees verder →

Hef komt naar So What…

21 juni 2017

Op vrijdag 30 juni komt de band Hef naar So What. Een kaartje kost 13 euro en de minimale leeftijd is 12 jaar. De deuren gaan open om 21 uur en duurt tot 1 uur. Het is ruim 1,5 jaar geleden dat Hef een goedgevulde So What! platspeelde, dus werd het het in Gouda weer […]

Lees verder →

Wij zoeken vrijwilligers voor ondersteuning Thuis in Midden Holland…

8 juni 2017

Uw familie en vrienden verzorgen u zo goed als het kan, maar dat valt niet altijd mee. Als het levenseinde nadert en de zorg intensiever wordt, kunnen zij fysiek en emotioneel overbelast raken. Of misschien is uw sociale kring klein of kunnen mensen om u heen door omstandigheden niet bijspringen. Vrijwilligers kunnen veel voor u […]

Lees verder →

Door omstandigheden kan het alzheimercafé van 14 juni niet doorgaan…

5 juni 2017

Onze welgemeende excuses hiervoor.We nodigen u graag uit op onze volgende avond, dat is op 13 september in het Anne Franckcentrum.Inloop vanaf 19.00 en aanvang 19.30. Het onderwerp van deze avond is :’zorgmarkt’verschillende zorgaanbieders laten zien wat zij u kunnen bieden.Er is bijv. een kraampje van een zorgboerderij en van een dagbesteding, alarmering enz. enz. […]

Lees verder →

Bezoekers van Huiskamer van de Stad reizen gratis met de bus binnen Gouda…

30 mei 2017

Bezoekers van het Huiskamer van de Stad-festival in Gouda mogen zondag 4 juni a.s. gratis met de stads- en streekbussen van Arriva reizen, zolang ze maar binnen de stadsgrenzen van Gouda blijven. Zo zijn de huiskamers voor iedere Gouwenaar gemakkelijk bereikbaar. Het is een van de acties die Arriva houdt tijdens het Goudse muziek- en […]

Lees verder →