Ingezonden berichten

De internationaal gevierde violiste Gwendolyn Masin werd bij haar komst in Nederland meteen gestrikt voor een optreden in het radioprogramma Spiegelzaal en het TV programma Podium Witteman. Vijf dagen later geeft zij samen met zes musici op vrijdag 18 januari om 20.15 uur een concert geeft in De Brug.

Gwendolyn Masin brengt een programma met werken van haar laatste CD Origin. Deze veelvuldig bejubelde CD bevat fraaie arrangementen van klassieke en volksmuziek. Onder meer werken van Bartók en Variaties van Roemeense dansen.

Masin brengt dit virtuoze vioolprogramma samen met Nederlands toptalent. “Ik vind het belangrijk dat jonge musici een kans krijgen om op het podium te staan en speelervaring op te doen.”
Kaarten via www.reeuwijkklassiek.nl of aan de zaal.

Op woensdag 23 januari treden Peter Jonk en Anja Oudejans, beter bekend onder de naam The Dutch Vocals, op in restaurant De Boomgaard in Floravita. Het professionele zangduo uit Volendam heeft een uitgebreid repertoire. Deze keer brengen zij een programma met in het eerste gedeelte operette en in het tweede gedeelte liedjes uit de bekende televisieserie `Het Schaep met de vijf poten`.

Peter en Anja werken al jaren samen en hun stemmen kleuren prachtig bij elkaar, dit komt tot uiting in mooie duetten. De aankleding van hun optredens is zorgvuldig voorbereid en daardoor schitteren deze artiesten veelvuldig op podia van diverse zorginstellingen in Nederland.

De avond op 23 januari begint om 19:30 uur in Floravita, Boezemlaan 4 in Boskoop. Leden van het Servicepakket betalen voor deze avond € 4,00. Voor niet-leden is het bedrag € 5,00. Bij deze prijs is een kop koffie of thee inbegrepen. Na afloop is er de gelegenheid om een drankje te gebruiken. De bar is tot 22:00 uur geopend. Reserveren kan via de receptie, telefoonnummer 0172-235555.

Uitnodiging expositie…

by redactie on 7 januari 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Zaterdag 19 januari om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de expositie met werk van gastexpospanten Arnold Nix Holterman, Nelly Geluk, Peter Rutten en Rob van Schijndel. De tentoonstelling loopt van vrijdag 18 januari tot en met zaterdag 23 februari 2019.

Arnold Nix Holterman maakte in 1968 zijn eerste object nadat hij de Europoort bezocht had. De wirwar van pijpleidingen gaf en geeft hem inspiratie voor het maken van de door hem zo genoemde labyrinten. Hiernaast maakt hij objecten waarbij het toeval in het hebben of krijgen van de materie zoals hout, glas, kunststof, staal en ijzer een hoofdrol speelt. Ook heeft hij een passie voor potten, kannen en kop en schotels. Op deze expositie is duidelijk hoe hij geïnspireerd raakte!

Nelly Geluk exposeert 7 gebruikte, versleten werkhandschoenen met in de palm een wijwaterbakje. In deze gebruikte, beeldende vormen ziet zij de cirkel van ‘7 maal geven en ontvangen’. De motivatie van deze installatie is gevormd door één gekregen wijwaterbakje. Het ontroerde haar, de mooie vorm en het kalkstenen randje van opgedroogd water. Het zijn uiteindelijk 7 bakjes geworden in de palm van gebruikte werkhandschoenen, opgetild door sokkels van pallethout. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan zeker deze nieuwe tentoonstelling in de galerie.

Voor de geboren Rotterdammer Peter Rutten en sinds 2017 wonend in Waddinxveen, is fotografie een belangrijk onderdeel in zijn kunstenaarsleven. Hij volgde de kunstacademie en kreeg later privéles van kunstenaar en fotograaf Henk Pasman. Hij is gefascineerd door niet alledaagse onderwerpen zoals bijvoorbeeld glazen bolfotografie, waarvan hij op deze expositie een serie toont. Hiernaast maakt hij voor particulieren en bedrijven beelden, lijsten, sokkels en zuilen in een industriële vormgeving.

Rob van Schijndel is als docent/zeefdrukker actief in het grafisch atelier van het Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. Zijn werk is figuratief van aard en heeft vaak klassieke thema’s tot onderwerp zoals bijvoorbeeld havenkranen, een veld met hooirollen, polderstructuren of een spoorbrug in de stad. Beelden die je overal tegen komt en waar je niet omheen kunt. Een stevige structuur, ritme en perspectief zijn vaste ingrediënten in zijn zeefdrukken en Rob toont op deze expositie een overzicht. www.vanschijndelzeefdruk.nl

De vaste exposanten Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk. Galerie Kunstzicht – Tussenzicht 3 – Winkelcentrum Gouweplein – 2741 NM Waddinxveen Info 06 21851053 – www.galeriekunstzicht.nl – Volg Galerie Kunstzicht ook op Facebook. Openingstijden deze expositie: vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Op zondagmiddag 20 januari 2019 treedt om 15:00 uur het Tango Aliado kwartet op.

Tango Aliado bestaat uit vier professionele musici die elkaar hebben gevonden op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in diverse orkesten. Zij zijn allen afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria en hebben rijke internationale muzikale ervaring. Ze vormen het kwartet TANGO ALIADO en delen hun passie voor de Argentijnse tango muziek.Françoise van Varsseveld (viool) // Mariken Zandvliet (piano) // Lucas Stam (cello) // Gert Wantenaar (bandoneon)

Zij brengen warme Zuid-Amerikaanse klanken gespeeld op viool, piano, cello en bandoneon vol ritme en dynamiek. Nu met nieuw repertoire van hun CD “Un Abrazo “.Kwartet Tango Aliado trad in september 2017 eerder succesvol op in de Remonstrantse kerk. Website: www.tango-aliado.com

Uitvoering:
Zondagmiddag 20 januari 2019 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl.

Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87. Entree €12,50 incl. koffie of thee. Rabobankpashouders, Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

De drie leden van Mannen van Naam stonden jaren geleden aan de basis van Pater Moeskroen. Nu gaan ze een bijzondere combinatie aan met violiste Sylvia Houtzager, bekend van het met drie Edisons bekroonde muzikale gezelschap Flairck. Samen met Sylvia brengen zij een prachtig muzikaal programma dat op hilarische manier aan elkaar gepraat wordt met sterke verhalen. Die verhalen hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal Waargebeurd.

Op zaterdag 19 januari is de voorstelling Waargebeurd te zien in Cultuurhuys De Croon in Waddinxveen. De voorstelling begint om 20:15 uur. Kaarten (à 20,00) zijn online te bestellen via www.cultuurhuysdekroon.nl

In korte tijd hebben de Mannen van Naam indruk gemaakt in de Nederlandse theaterwereld. Met hun vrolijke folkmuziek, prachtige kleinkunstliedjes en autobiografische verhalen hebben ze al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Nu wordt daar dus nog een dimensie aan toegevoegd. Met Sylvia’s virtuoze vioolspel zullen de Keltische deunen nog krachtiger klinken. En de ontroerende liedjes nog gevoeliger, mede dankzij haar sfeervolle harpspel.

De mannen zelf beschikken over een indrukwekkend arsenaal aan snaarinstrumenten en fluiten, waarbij ook doedelzak en accordeon niet ontbreken.

Bezetting;
Sylvia Houtzager: Viool, Altviool, Celloviool, Harp en Accordeon
Ad Grooten: Gitaar, Cister, Banjo, Mandoline, Fluiten, Doedelzak en Zang
Wilbert van Duinhoven: Basgitaar, Accordeon, Melodica, Cajon en Zang
Ton Smulders: Zang, Gitaar, Mondharmonica en Verhalen

Website www.mannenvannaam.nl
Facebook www.facebook.com/MannenvanNaam

Op woensdag 9 januari treedt Theatergroep A3 op in restaurant De Boomgaard in Floravita. De drie dames, hun voornamen beginnen allemaal met een A vandaar A3, hebben liedjes opgedoken uit de oude doos en daar een show om heen gemaakt. Het optreden wordt Floravita aangeboden door A3 en mede mogelijk gemaakt door het Fonds Alphen.

Theatergroep A3 brengt deze show speciaal voor senioren, het is dan ook een mee-zing programma. Zij willen met deze theaterproductie zoveel mogelijk ouderen laten meegenieten van zang en muziek. De dames bouwen hun mini mobile theater op in Floravita en staan garant voor een mooi optreden.

De avond op 9 januari begint om 19:30 uur in Floravita, Boezemlaan 4 in Boskoop. Leden van het Servicepakket betalen voor deze avond € 4,00. Voor niet-leden is het bedrag € 5,00. Bij deze prijs is een kop koffie of thee inbegrepen. Na afloop is er de gelegenheid om een drankje te gebruiken. De bar is tot 22:00 uur geopend. Reserveren kan via de receptie, telefoonnummer 0172-235555.

Waddinxveners hebben via de jaarlijkse collecte voor kinderen met een handicap € 2500 bijeengebracht. In november zijn 37 vrijwilligers met een collectebus op pad geweest. De opbrengst in het hele land bedraagt voorlopig ongeveer € 900.000. De organisatie wil alle gevers bedanken.

Kinderen met een handicap vechten er iedere dag voor om ook normaal mee te kunnen doen in onze samenleving. Zij horen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes te kunnen leren, spelen en sporten. Met financiële steun, kennis en goede raad doet de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) er alles aan om drempels weg te nemen. Ook drempels in de vorm van vooroordelen.

Hebt u een collectant gemist en wilt u ook geven? Dat kan door de letters nsgk te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een donatie via nsgk.nl.

De laatste wedstrijd voor de winterstop van het eerste herenteam van Timios was wederom een uitwedstrijd. Vrijdagavond 21 december trad het team in Maarssen aan tegen de nummer 4 uit de competitie: VOC Maarssen.

Deze inhaalwedstrijd aan het einde van de eerste helft van de competitie moest Timios afreizen zonder passer/lopers Robby van Dijk en Erik Jan de Keizer. Timios mist daarmee twee belangrijke aanvallers en moest met een alternatieve opstelling de strijd aangaan. Met middenaanvaller Martien Grootendorst op de passer/loper positie start Timios de eerste set voortvarend door direct een kleine voorsprong te nemen. VOC Maarssen weet zich terug te knokken naast Timios. Dat is echter van korte duur. Door een mooie serie services van Martien Grootendorst weet Timios een gat van 5 punten te slaan wat VOC Maarssen niet meer dicht weet te lopen. De eerste set gaat daarmee naar Timios met 20-25.

In dezelfde opstelling start Timios de 2e set met een 4-0 achterstand. Op 6-6 was dit gat echter snel dicht gespeeld. Vanaf dat moment neemt Timios direct weer het initiatief en maakt het VOC Maarssen lastig met een uitstekende blokkering van Bas Huising en lepe prikballen. De belangrijkste aanvaller van VOC Maarssen ziet keer op keer een goede blokkering of een uitstekende veldverdediging tegenover zich waardoor het lastig scoren is. Timios pakt zijn punten in hoofdzaak via de buitenkanten door via de handen in de blokkering veelvuldig te scoren. Aan het einde van de set hervind VOC Maarssen zich en komt nog terug. Te laat echter om aanspraak te maken op de setwinst want die gaat met 23-25 wederom naar Timios.

In de 3e en 4e set laat VOC Maarssen zien waarom ze hoog in de competitie staan. De veldverdediging begint beter te lopen en op de prikballen vindt het team een goed antwoord. Met de direct met links aangevallen 2e bal van spelverdeler Karst Busstra heeft Maarssen echter geen antwoord het zou pas in de 4e set zijn dat deze verrassende aanval voor het eerst wordt afgeblokt. Het spel van Timios wordt bij vlagen rommelig waardoor Timios beide sets aan VOC Maarssen moet laten (25-17 en 25-15).

De vijfde set moet de beslissing brengen in deze spannende wedstrijd. Timios pakt dat aan het begin goed op door een voorsprong van 4-7 te nemen. De veldwissel vindt echter plaats op 8-7 voorsprong voor VOC. In een spannende eindstrijd pakken beide teams de side-outs waardoor het uiteindelijk 14-14 wordt. Op 14-15 voorsprong voor Timios zet coach Ronald de Rooij een troef in door Rens de Rooij (geen familie overigens) in het team te zetten om zijn sprongservice uit te voeren. Dit heeft direct resultaat. VOC Maarssen weet de service te verwerken maar kan geen goede aanval uitvoeren. Timios kan daarmee overnemen en weet de set met 14-16 af te sluiten. Timios gaat daarmee verrassend naar huis met de 2-3 winst en positioneert zich daarmee op de 9e plaats in de Promotieklasse.

Open Huis Hospice…

by redactie on 21 december 2018

in Ingezonden berichten,Regio

Zaterdag 5 januari 2019 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospices Midden Holland.U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk.

Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen die door vrijwilligers zijn gemaakt te bezichtigen.Bij verkoop gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.

Oliebollen te koop…

by redactie on 21 december 2018

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen, appelbeignets en appel- of ananasflappen te koop. Zie ook http://www.hhgwaddinxveen.nl

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen en gebakken door ervaren bakkers. Tien oliebollen voor € 7 euro, vijf appelbeignets voor € 6,50 euro of tien appel- of ananasflappen voor € 5,00 euro.

U kunt uw bestelling vooraf plaatsen t/m 27 december. Dat kan per e-mail oliebollenactie@hhgwaddinxveen.nl (o.v.v. naam en adres) of telefonisch bij fam. Hagoort (0182-616280).
U kunt uw bestelling afhalen op het adres Pr. Beatrixlaan 2 in Waddinxveen op maandag 31 december tussen 10:30 en 11:30 uur.

Heb je zin in een dagje winters plezier voor het hele gezin? Kom dan op woensdag 2 januari naar de Goudse IJsbaan voor het IJSTIJD! Festival. Op en rond de ijsbaan is van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder de IJSTIJD! Schaatssprong, de Croky IJspret Cup en 100% NL Freestyle Ice Skating Tour.

Natuurlijk kun je ook gewoon komen schaatsen, want dat is de basis van IJSTIJD!
Het is weer tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond!

Tijdens het IJSTIJD! Festival is er op de Goudse IJsbaandus nog veel meer te beleven. Je kunt leren schaatsen met de slimme schaatsstoel van KPN, die je instructies van Sven Kramer doorgeeft. Er is muziek en er wordt spectaculair freestyle gedanst op het ijs. Je kunt er racen op een ijsfiets,of aansluiten in depolonaise om zo samen een record te breken. Langs de baan kun je op de foto gaan in een ijsblok en de schaatskoorts van Trachitol voelen opkomen. En zo zijn er nog veel meer activiteiten voor jong en oud.

Het programma ziet er als volgt uit:
11:00 – 12:00 en 15:00 – 16:00 Croky Icebyk Challenge
12:30 – 13:00 en 16:30 – 17:00 Croky Polonaise
19:00 – 20:00 Demo en clinic 100% NL Freestyle Ice Skating Tour

Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. Dit past in het maatschappelijk streven om kinderen meer te laten bewegen. De eerste stap is om 250.000 kinderen via het schoolschaatsen kennis te laten maken met de sport.

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN. Er wordt samengewerkt met vele partijen. Schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Croky, Daikin, Tonzon en Trachitol en mediapartners De Telegraaf en 100%NL hebben het jeugdschaatsplan eveneens omarmd.

Ook vijftig tijdelijke ijsbanen doen mee, waaronder de Goudse IJsbaan. Die is nogt/m zondag 13 januari geopend, dagelijks van 09.00 – 23.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 – 23.00 uur. Informatie over openingstijden en entreeprijzen kun je vinden op www.goudseijsbaan.nl.Meer informatie over IJSTIJD vind je op www.schaatsen.nl/ijstijd.

Afgelopen weekend op 15 en 16 december vond in Almere het Runner-up Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Hieraan deden hier meerdere deelnemers van Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen mee.

Op zaterdag de 15 december was het de beurt aan Team B. Zij deden voor het eerst aan een Nederlands Kampioenschap mee. Na vele trainingsuren en hard werken, deden zij met hun show op het thema “Mummy’s” mee in de categorie Junior Runner-up Small Team Dance. Dit was voor hen tevens de laatste keer dat ze deze routine opvoerden. Ze zetten een mooi laatste optreden neer, maar grepen net naast het podium met een 4e plaats.

Op zondag 16 december was het de beurt aan 4 solistische onderdelen. Als eerste was het de beurt aan Madelon van Harten die een plekje in de top 15 wist te beroven tijdens de voorrondes met haar 2 Baton. Zij liet een sterk optreden zien en wist daarmee haar 9e plek te behouden bij de Senioren Runner-up. Na Madelon was het de beurt aan Hanneke Heemskerk en Petra van Harten om sterk staaltje Duo Twirling te laten zien. In de categorie Junior Runner-up behaalden zij een welverdiende 6e plaats. Als derde van de dag was het de beurt aan Irine Kleiweg. Zij deed mee met het onderdeel Super-X-Strutting Senior Runner-up en zette een sprankelend optreden neer. Ze behaalde hiermee een 13e plaats.

Ter afsluiting van de dag was het nogmaals de beurt aan Irine Kleiweg, maar dit maar met haar partner Vivien Paulus. Zij hadden zich weten te plaatsen met het onderdeel Duo Dance Twirl in de Runner-up categorie. Met een overtuigend optreden behaalden zij een 12e plaats.

Het was voor Illusion een zeer geslaagd weekend, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. De coaches en leden zijn uiteraard zeer trots. Nu richten ze de blik op aankomend twirljaar waar ze wederom een sportief en gezellig jaar van gaan maken met nieuwe uitdagingen, teams en routines.

Ben je ook geïnteresseerd in onze sprankelende sport en wil je een keer komen kijken of mee doen. Op vrijdag 11 januari starten we weer met de lessen en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee doen. De eerste twee lessen zijn altijd gratis! Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Winkelpand Gouweplein wordt ‘herberg’ de Kerst-Inn…

11 december 2018

Een overdekte kerstmarkt in het hart van Waddinxveen. Dat is de Kerst-Inn, het Huis van Hoop, aan de Promenade 158 in winkelcentrum Gouweplein. Vanaf 13 december organiseren hier zo’n 15 Waddinxveense goede doelen en kerken allerlei activiteiten. Denk aan een escaperoom, verkoop van de leukste en lekkerste ‘handmade’ kerstcadeautjes, knutselen voor kinderen en veel meer. […]

Lees verder →

Verkiezing: ‘Beste Buur 2018…

10 december 2018

Op zaterdagmiddag 8 december hebben de vier Wijkplatforms voor de eerste maal de Verkiezing Beste Buur voor alle inwoners van Waddinxveen gehouden. Dit nadat het 10 jaar alleen voor huurders werd georganiseerd. Het werd dit jaar in het gemeentehuis gehouden en voor de eerste maal heeft de burgemeester de beste buur 2018 bekend gemaakt.19 Mensen […]

Lees verder →

De Waddinxveense Kunst Kring in december…

7 december 2018

Op donderdag 13 december is er een lezing van de Waddinxveense Kunst Kring in de Immanuëlkerk te Waddinxveen.Rien de Jong vertelt over de geschiedenis van de pigmenten door de eeuwen heen en het gebruik daarvan in de schilderkunst. Wat zijn pigmenten, waar komen ze vandaan, hoe worden ze gemaakt en hebben ze nog dezelfde samenstelling […]

Lees verder →

Rabobank Gouwestreek opent nieuw pand met Festival Rabobank OPENT…

4 december 2018

Rabobank Gouwestreek verhuisde eind oktober naar het nieuwe pand aan de Burgemeester Jamessingel, pal naast station Gouda. Het nieuwe pand is dus al even open voor medewerkers en klanten. Aanstaande zaterdag 8 december opent de bank de deuren voor alle geïnteresseerden uit Gouda en omgeving om het bijzonder duurzame bankgebouw te komen ontdekken tijdens het […]

Lees verder →

HCC “Broodje Aap (of niet?)”…

4 december 2018

Broodje aap verhalen circuleren al eeuwenlang. Mythes uit de digitale wereld zijn weliswaar veel recenter, maar ze zijn niet minder hardnekkig. In deze presentatie hebben we een aantal uiteenlopende stellingen verzameld die sommigen als de ultieme waarheid verkondigen en er soms ook munt uit trachten te slaan. Wij proberen u te vertellen wat feit of […]

Lees verder →

Afvalvrije school van start op 25 scholen…

3 december 2018

Vijfentwintig basisscholen in de Cyclus-regio hebben zich dit schooljaar aangemeld voor Afvalvrije school. Cyclus voert dit project uit in opdracht van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Nieuwkoop en Waddinxveen. Maarten Milieu werkt met de leerlingen aan een school zonder restafval en bereidt de jeugd voor op de circulaire economie. De scholieren leren over (zwerf)afvalpreventie, houden waardevolle […]

Lees verder →

De geheimzinnige kist van Sinterklaas…

3 december 2018

Afgelopen woensdag waren Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek bij Stichting Vonk in Cultuurhuys De Kroon. Ondanks het slechte weer wilden ze heel graag door de leerlingen van Vonk toegespeeld en toegezongen worden. Op de piano en in de Notenkraker-band werden veel bekende sinterklaasliedjes gespeeld. Algauw zong de hele zaal mee. Maar Sinterklaas was ook […]

Lees verder →

Timios, winst en verlies in één week…

3 december 2018

Afgelopen week moesten de dames van Timios 2 keer aantreden om een wedstrijd te spelen. Op maandagavond voor de beker tegen dezelfde tegenstander als de zaterdag ervoor, Kratos D3. Na de wedstrijd van zaterdag die maar net met 3-2 werd gewonnen, had Timios de nodige aantekeningen gemaakt en het spel van Kratos goed doorgrond. Timios […]

Lees verder →

Verlies voor Heren 1 Bouncers Basketball…

3 december 2018

Bouncers Heren 1 kon het in Amsterdam niet bolwerken tegen BV Amsterdam 2 en verloor. Bouncers Jongens 18 1 en 2 wonnen en bleven daardoor ongeslagen. Dat deden ook Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1. Helaas moest Bouncers Jongens 16 2 in Zoetermeer de eerste nederlaag, zij het nipt, incasseren. De ‘broederstrijd’ […]

Lees verder →

Rouwcafé stichting boek en troost…

3 december 2018

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 16 december a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Thema: Licht, lekkers en samen zijn. De feestdagen brengen warmte, familietradities en gezelligheid met zich mee. Dat voelt helaas niet zo voor hen, die het in die periode zonder moeten […]

Lees verder →

Timios MB1 ongeslagen kampioen in de Hoofdklasse…

3 december 2018

De meisjes van B1 van Timios zijn ruim voor het einde van de 1e helft van het volleybalseizoen ongeslagen winterkampioen geworden in de Hoofdklasse C. Met nog 2 wedstrijden op het programma wist het ambitieuze team van trainer/coach Michael van Maaren vorige week de promotie al veilig te stellen. Afgelopen zaterdag 1 december was de […]

Lees verder →

Advent- en Kerstconcert ‘Hoop en Licht’…

27 november 2018

Op vrijdag 14 december hoopt CRK Adonai in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen een Advent- en Kerstconcert te geven met de titel ‘Hoop en Licht’. Op dit concert zal o.a. de nieuwste cantate van Tom Fettke ‘God came near’ ten gehore worden gebracht. Deze cantate omvat een groot aantal bekende Kerstmelodieën die door de componist voorzien […]

Lees verder →

Programma Gouda bij Kaarslicht vrijdag 14 december 2018 gelanceerd…

20 november 2018

Hou je van sfeervolle gedichten of zoek je juist activiteiten die leuk zijn voor kinderen? Heb je een zwak voor theater of gedichten of juist klassieke muziek? Maak dit jaar je keuze in het nieuwe uitgebreide programma van de 63e editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’ aan de hand van verrassende themaroutes. In één oogopslag vind […]

Lees verder →