Ingezonden berichten

Op Valentijnsdag heeft het CDA de vrijwilligers van de EHBO in het zonnetje gezet. Daarvoor is CDA raadslid Trix de Kruijff op 14 februari met een taart bij Janneke Dubbelaar langsgegaan. Janneke is binnen het EHBO bestuur coördinator evenementen en had voor de gelegenheid een deel van de trouwe en hechte club vrijwilligers uitgenodigd. Trix de Kruijff benadrukte bij de overhandiging dat evenementen in Waddinxveen alleen maar kunnen plaats vinden als de EHBO aanwezig is met een team. Belangrijk is daarom hun aandeel bijvoorbeeld in de vierdaagse, zijn ze met verschillende teams aanwezig bij de Waddinxveense wielerronde en kom je hun bus ook tegen op Koningsdag en bij WadCultureel. Volgens de Kruijff zijn de teams niet alleen onmisbaar, maar weten zij door hun uitstraling en professionaliteit ook het gevoel van veiligheid te vergroten. Trix de Kruijff sloot af door te benadrukken dat de EHBO vrijwilligers mensen zijn met een hart voor Waddinxveen en de taart daarom voor de volle 100% verdienen. Op de steun van het CDA zullen zij altijd kunnen rekenen. De EHBO afdeling in Waddinxveen zal volgend jaar 100 jaar bestaan. Vrijwilligers blijft de kurk waarop de organisatie draait en volgens Dubbelman valt het nog steeds niet tegen om ook jonge mensen daarvoor te interesseren.

Voor Bouncers Heren 1 waren de druiven vrijdagavond na het verlies tegen BS Leiden 3, 82-86, een beetje zuur. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 kenden een prima weekend. In Groningen zette Bouncers Jongens 16 1 met de winst op nummer vier Celeritas-Donar 2, 56-61, een grote stap richting het kampioenschap. Ook voor Bouncers Jongens 14 1 lijkt het kampioenschap een kwestie van tijd. In Voorburg werd met 64-80 ruim gewonnen van concurrent en nummer 2 CobraNova 1. Verder veel spannende wedstrijden die nipt werden gewonnen c.q. verloren.

Die spanning was er vrijdagavond in De Duikelaar ook bij Bouncers Heren 1 en het bezoekende BS Leiden 3. Bouncers opende direct de score met twee vrije worpen van Wouter van der Eng, om vervolgens het eerste kwart te winnen met 21-13. Het tweede kwart was met 21-25 voor de Leidenaren die daarmee de ruststand bepaalden op 42-38. In het derde en vierde kwart hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en leek BS Leiden vlak voor tijd bij een stand van 65-67 de winst mee naar Leiden te nemen. In de laatste seconden was het echter Boudewijn Koppen die stand gelijk trok, 67-67, en daarmee een verlenging voor Bouncers uit het vuur sleepte. Aangezien in deze verlenging ook geen beslissing viel, 77-77, was een tweede verlenging nodig. Halverwege deze verlenging leek bij een stand van 82-79 de winst voor Bouncers. De ploeg had echter geen antwoord op de zeven punten op rij van BS Leiden en het uitvallen van Boudewijn Koppen en stond Bouncers bij een eindstand van 82-86 met lege handen. Boudewijn Koppen was topscoorder met 25 punten.

Ook een gelijk opgaande strijd tussen Bouncers Heren 3 en het bezoekende Blue Drakes 1 uit Woerden. De bezoekers wonnen het eerste kwart, 12-17, maar stond Bouncers bij rust op een 33-24 voorsprong. Bij het ingaan van het vierde kwart stond Bouncers nog steeds op voorsprong, maar slordig verdedigen en slechte passes gaven de bezoekers de mogelijkheid op gelijke hoogte te komen en de wedstrijd te winnen met 58-62. Marvin Sevenhoven was topscoorder met 14 punten.

De zaterdagmiddagwedstrijden in De Duikelaar werden geopend met de strijd tussen Bouncers Gemixt Onder 10 1 en het bezoekende CobraNova 2 uit Voorburg. En ze blijven het goed doen de jongste Bouncertjes. In de eerste helft kon de ploeg bij een ruststand van 19-12 het verschil nog niet maken. Maar in de tweede helft kwam CobraNova er niet echt meer aan te pas en won Bouncers met 35-16. Aaron Speelman scoorde 8 punten.

Volop spanning bij Bouncers Jongens 18 2 en SV Argon uit Mijdrecht. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en via een 11-17 stand na het eerste kwart en een 31-30 ruststand bleven de verschillen klein. Ook in het derde en vierde kwart kon geen van de ploegen het verschil maken. Bij een 51-51 stand en nog met twee minuten op de klok gaf de ploeg uit Mijdrecht met het missen van een aantal vrije worpen een mogelijke zege en pakte Bouncers met 55-51 alsnog de winst. Jimmy Huurman was goed voor 17 punten. Alleen in het eerste kwart, 14-12, kon het bezoekende The Jumpers 2 uit Den Haag gelijke tred houden met Bouncers Heren 2. Daarna liep de thuisploeg langzaam verder uit om via een 33-23 ruststand uiteindelijk ruim te winnen met 72-45. Christian de Rooij was met 33 punten goed op dreef.

Uit: In Zoetermeer was de vreugde groot bij Bouncers Jongens 18 1 na de gewonnen wedstrijd tegen Zoebas 1, nummer twee in de rangschikking. Ook hier volop spanning met een wisselend score verloop, ruststand 23-24, en een gelijke stand vlak voor tijd, 53-53. Mika Luijbregts schoot Bouncers uiteindelijk naar een 53-55 overwinning. Zoebas probeerde de wedstrijd nog te forceren, wat Bouncers nog een drietal vrijeworpen opleverde, die echter werden gemist. Door deze winst blijft de ploeg ongeslagen.

In Groningen deed Bouncers Jongens 16 1 goede zaken door te winnen van de Celeritas-Donar 2. Vanzelf ging dat echter niet. Ook hier twee ploegen die elkaar niets toegaven met Bouncers net iets meer aan de positieve kant van de score, rust 25-29. Aan het eind van het vierde kwart was het Massal Diouf die Bouncers definitief naar de zege schoot, 56-61. Daarmee lijkt de ploeg op weg naar het kampioenschap. Tobia Steenis scoorde 20 punten.

Er was toch wel enige spanning bij Bouncers Jongens 14 1, in Voorburg op bezoek bij de nummer 2 CobraNova 1. Die vrees was echter ongegrond. Via een 27-46 ruststand en een heel sterk derde kwart won de ploeg uiteindelijk met 64-80. Het kampioenschap is na deze winst een kwestie van tijd. Latif Diouf was goed voor 25 punten. In Leiden bood Bouncers Jongens 12 1 koploper BS Leiden tot en met halverwege het derde kwart uitstekend partij, maar was de winst voor de thuisploeg met 91-70. Jordan de Miranda was topscoorder met 29 punten. In Oegstgeest waren de verschillen tussen BV Oegstgeest 3 en Bouncers Gemixt Onder 14 2 niet groot. Bouncers pakte de winst in het eerste kwart, maar moest uiteindelijk de winst aan Oegstgeest laten, 59-51. Guus Hulst scoorde 24 punten. In Leiderdorp was Bouncers Gemixt Onder 14 3 niet opgewassen tegen BV Leiderdorp 2 en verloor via een 30-15 ruststand met 57-46. Blaise Bahizire scoorde 14 punten.

In Den Haag had Bouncers Meisje 18 1 moeite met scoren en kon dan ook geen vuist maken tegen HBV The Jumpers 1 en verloor met 59-13. Bouncers Gemixt Onder 12 2 won wel in Den Haag, na een spannende wedstrijd van The Jumpers 1. Bij rust stond Bouncers met 26-32 op voorsprong en die kon worden vastgehouden tot het eind van de wedstrijd, 61-66. Maxim Toet was topscoorder met 15 punten. In Oegstgeest verloor Bouncers Gemixt Onder 12 3 nipt van BV Oegstgeest 1. Na een ruststand van 23-18 was het Imre Heijstek die Bouncers vlak voor tijd op gelijke hoogte bracht, 44-44, maar had Oegstgeest helaas de laatste score, 46-44. Imre Heystek scoorde 14 punten. Bouncers Jongens 16 3 kende in Katwijk tegen Grasshoppers 3 met 0-19 in het eerste kwart een prima start. Ook in de overige kwarten kwamen de Katwijkers er niet aan te pas en pakte Bouncers een mooie 31-70 winst. Kasper Slobbe was goed voor 15 punten.

Afgelopen zaterdag een tjokvol Anne Frank Centrum in Waddinxveen.
Gespannen gezichten, wiebelende voeten, geroezemoes van belangstellende ouders, kortom herkenbare signalen, dat er een schooldamtoernooi gaande is. Door de combinatie van de strijd, het denkvermogen en de snelheid is de spanning aan menig bord voelbaar. Aan sommige borden werd zo snel gespeeld, dat er steeds wisselende kansen waren.

Bijna 120 leerlingen van 11 scholen uit Waddinxveen, Boskoop, Moerkapelle en Berkenwoude namen deel aan het 47e schooldamtoernooi. De spelers werden ingedeeld in poules van 6 of 8 spelers. De nrs. 1 en 2 van alle poules ontvingen vaantjes.

Bij de jongste dammers (groepen 3 en 4) deed de Eben Haezerschool Boskoop van zich spreken. De 4 spelers, die fraai de 1e plaats wisten te pakken waren Maarten Harskamp, Sarah Hok, Benjamin van Vuuren en Dani Berghout. De teams van de Dick Brunaschool en de Kardinaal Alfrinkschool uit Waddinxveen behaalden de 2e en de 3e prijs.

In de strijd bij de groepen 5 en 6 gaven de Rehobothschool Moerkapelle en de Eben Haezerschool Boskoop elkaar weinig toe. Het tellen van alle uitslagen was net in het voordeel van de school uit Moerkapelle. Het team bestond uit de spelers Joas Liefaart, Ivan van de Maas en Denise Rog. De Boskoopse school dus op de 2e plaats en de Bethelschool uit Waddinxveen wist beslag te leggen op de bronzen beker (3e plaats).

Bij de groepen 7 en 8 hadden wisselende successen bij de meer ervaren spelers. Uiteindelijk bleek in deze categorie de uitslag gelijk aan die van het vorig jaar. Alle 3 winnende scholen hebben de afgelopen maanden een aantal trainingen gevolgd. Van het Moerkapelse team maakten deel uit Jeftha Bregman, Andre v.d. Vendel, Thirza Roos en Marleen v.d. Spek. De Even Haezerschool Boskoop haalde de 2e plaats en de 3e plaats was voor de school uit Berkenwoude.

Eindstand

Groepen 3 en 4
1. Eben Haezerschool Boskoop
2. Dick Brunaschool Waddinxveen
3. Kardinaal Alfrinkschool Waddinxveen

Groepen 5 en 6
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. Bethelschool Waddinxveen

Groepen 7 en 8.
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. De Wegwijzer Berkenwoude

De nrs. 1 en 2 hebben zich direct geplaatst voor de provinciale schoolstrijd op 16 maart in Gouda.

Damborden voor scholieren.
Het comité schooldammen Waddinxveen won met de promotie- en resultaats- prijs van de dambond 50 magnetische damborden. Mede dankzij sponsoring van 2 bedrijven konden deze nieuwste damborden worden uitgereikt aan alle spelers van de 2 jongste categorieën

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de racefiets te stappen. Een ongeluk zit dan niet in een klein hoekje en een flinke blessure zet je zo maar een paar weken aan de kant. Maar zijn er nog meer redenen om niet een lekker stuk te gaan fietsen in de winter? Eigenlijk niet. Neem nu de kou, temperaturen tot net onder het vriespunt zijn prima te doen. Let wel, bij harde wind is de gevoelstemperatuur een paar graden lager maar je kunt je er prima op kleden. De leden van FTC Avanti fietsen het hele jaar door. De winterbikkels laten zich niet tegenhouden door koude of een klein buitje. Wel zijn er een aantal regels waar de winterbikkel rekening mee houdt.

Regel een: niet te veel kleding
Doe NIET te veel kleding aan want van fietsen word je warm. Meestal zijn drie lagen bovenkleding genoeg. Een hemd een shirt met lange mouwen en een winddichte jas. Een waterdichte jas is nog beter, zodat onderweg een buitje je niks doet. Wat ook een prima middel is om warm te blijven is een scarf. Deze functioneert als een sjaal, maar draagt een stuk comfortabeler. Een dun mutsje is belangrijk, want er gaat veel warmte verloren via het hoofd. Daar overheen gaat uiteraard de helm. De fietsbroek is voldoende warm en deze zijn ook waterdicht te verkrijgen. Koude voeten voorkom je met winterhoezen over je schoenen of winterschoenen. Deze hebben als voordeel dat er aan de onderzijde een membraam zit. Zodat je wel ventilatie hebt, maar er geen nattigheid naar binnen kan. Rest alleen nog de handschoenen op te pakken en aan een heerlijke frisse tocht te beginnen. Je zult merken dat het landschap er ook in de winter schitterend uitziet met een prachtige strak blauwe lucht en misschien zelfs een prachtig wit laagje. Dat smaakt naar meer en dus worden de afstanden langer en volgen er nog wat winterse aanpassingen.

Regel twee: drinken en appeltaart
Als het koud is moet je lichaam harder werken om warm te blijven en dat kost energie. Eet daarom tijdens je tocht wat meer suikers en van tevoren een koolhydraatrijke maaltijd. Vergeet ook niet te drinken, want ongemerkt verliest je lichaam vocht en te weinig drinken levert hoofdpijn op. Tijdens een langere tocht stop je natuurlijk voor een lekkere bak koffie, thee of chocolademelk. En appelgebak. Trek binnen zoveel mogelijk kleding uit en denk ook aan je schoenen. Meestal staat de kachel lekker hoog en soms brandt er gezellig een open haard. Als je je koek en zopie op hebt, moet je toch weer terug de kou in en wil je doorgaan met genieten i.p.v. koukleumen.

Regel drie: onderhoud
Aan alles komt een eind dus ook aan die heerlijk frisse tocht. Er is een kans dat je fiets er dan wat minder fris uitziet. Maak je fiets zo snel mogelijk droog. Zeker je ketting en cassette, want pekel laat lelijke sporen na. Smeer daarna je ketting weer zodat je gelijk klaar bent voor de volgende frisse rit.
Wat schaatsers en wielrenners gemeen hebben is de Elfstedentocht. Sinds een aantal jaren wordt die ook in de winter voor wielrenners georganiseerd, afgelopen zondag was het weer zo ver met een aantal FTC Avanti winterbikkels hebben we deelgenomen. In het peloton met 10000 doordouwers met prachtig winterweer hebben we alle elf steden aangedaan. De route volgt zoveel mogelijk de schaatsroute en start en finish was in Leeuwarden i.p.v. Bolsward. Gekkenwerk??? Welnee. Met de juiste kleding en voedsel kan iedereen een winterbikkel zijn en een hele fijne tocht fietsen. Al dan niet in Friesland.

Samen de winter doorfietsen
Warm geworden door dit verhaal maar nog op zoek naar gezelligheid? Dan kan je meefietsen met FtcAvanti. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag starten wij tot en met 23 februari om 10 uur vanaf het clubhuis op de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn. Er zijn verschillen niveau groepen zodat kan kiezen welk niveau bij jou past. Kom met je racefiets en je helm een keer langs. Daarna wordt er om 9 uur gestart, want dan begint voor FtcAvanti de zomertijd cq het fietsseizoen.
Voor meer informatie kijk op de site van www.ftcavanti.nl

Februari 2014 opende Boek en Troost, aan de Lange Tiendeweg in Gouda, een ontmoetingsruimte voor rouw. Vanuit de gedachte dat mensen die een dierbare zijn verloren veel steun kunnen ervaren aan lotgenoten richtte Alberdine Metz de Stichting Boek en Troost op. Sinds die tijd worden er maandelijks diverse activiteiten aangeboden waar lotgenoten elkaar kunnen treffen, begeleid door vrijwilligers die weten wat het betekent een dierbare door de dood te moeten missen.

Na 3 jaar in het winkelpand worden deze activiteiten nu op diverse locaties in Gouda aangeboden. Naast lotgenotencontact organiseert Boek en Troost ook activiteiten voor een groter publiek om rouw meer en makkelijker bespreekbaar te maken. Inmiddels vinden veel nabestaanden uit Gouda en omgeving de weg naar de bijeenkomsten. Inmiddels beschikt Boek en Troost over een ruime collectie rouw- en troostboeken die geleend kunnen worden.

14 februari 2019 viert de Stichting Boek en Troost haar 5 jarig bestaan met een theatervoorstelling “De vrouw die alles had” en wordt er een bundel met troostgedichten, geschreven door Goudse dichters, gepresenteerd.

Op zaterdag 9 februari 2019 organiseert Stichting De Gouwebloem haar jaarlijkse boekenmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen. De verkooptijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur. Daarnaast is er ook nog verkoop van CD & Dvd’s en Platen. Ook hebben wij veel handwerk en zelfgemaakte kaarten en nog veel meer voor uw hobby.

De Gouwebloem is een stichting die zich inzet voor de chronische zieken en gehandicapten in Waddinxveen. De netto opbrengst komt geheel ten goede aan het eigen werk.

Uw kunt boeken en materialen brengen op zaterdag 2 februari 2019 van 10.00 tot 12.00 uur. Voor nadere inlichtingen telefoon 06 20 24 17 91 of www.gouwebloem-waddinxveen.nl

Je bent tussen de 9 en 12 jaar oud. Je wilt graag muziek maken. Maar welk instrument past nou het beste bij jou? Ben je van de drums? Of meer van de melodie? Ben je liefst alleen aan het spelen of juist in een groepje? De keuze voor het juiste instrument bepaalt of je er straks ook echt voor wilt gaan. Probeer het allemaal uit in de cursus Instrumentverkenning bij Stichting Vonk. In 18 weken krijg je les op 6 verschillende instrumenten die je – als het kan! – ook mee naar huis mag nemen om nog verder te oefenen. De cursus start op donderdag 7 februari, van 15.45 – 16.30 uur. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.stichtingvonk.nl. Laag inkomen? Met de RBMA extra regeling van de gemeente Waddinxveen kan je deze cursus gratis volgen! Informeer bij de gemeente of bij Vonk: we helpen je graag bij de aanvraag. Foto: PR Vonk

In het kader van de Poëzieweek waarvan het thema ‘vrijheid’ is en in het gehele land wordt gehouden, is er bij de Bibliotheek de Groene Venen op dinsdag 5 februari een poëziemiddag met de Waddinxveense Dorpsdichter ‘Laantje’ (Piet Hardendood).

Tijdens deze middag zal de dichter een aantal voordrachten ten gehore brengen uit eigen werk met betrekking tot het thema en een aantal dorpsgedichten. Ook zijn er op A4 formaat Beeldgedichten te bewonderen uit de serie ‘Kunstroute’ met beelden welke her en der verspreid in het dorp, kunst vertegenwoordigen. De dichter is ervoor in om met bezoekers van gedachten te wisselen over de bijzondere taal van poëzie.

Eveneens zou de dichter op deze middag graag in contact komen met Waddinxveense dichters en/of dichttalent om samen met hen, nu en in de toekomst, poëzie op de culturele kaart van Waddinxveen te zetten, door middel van allerlei gezamenlijk te houden activiteiten. Hiertoe nodigt hij ook jongeren van middelbare schoolleeftijd van harte uit.

Een uur of maar 5 minuutjes de tijd? We heten u en jou van harte welkom op deze middag welke gehouden wordt in de Bibliotheek in Waddinxveen, boven bij de voorleestribune, Gouweplein 1 tussen 13.30-16.00 uur.

Op woensdag 6 februari treedt zanger Edouard op in restaurant De Boomgaard in Floravita. De geboren fransman brengt een programma met Franse chansons in een warme, intieme sfeer. Liederen van Edith Piaf, Charles Aznavour, Julien Clerc, Francoise Hardy en anderen passeren de revue.

Edouard is sinds 8 jaar bezig om zijn zangcarrière uit te breiden naar in zorginstellingen. Zijn repertoire is ge-ent op liederen van zangers en zangeressen uit zijn vaderland, die ook herkenbaar zijn voor Nederlandse toehoorders. Het soloprogramma kenmerkt zich door een direct contact met het publiek, waarbij gezelligheid een belangrijke rol speelt.

De avond op 6 februari om 19:30 uur in Floravita, Boezemlaan 4 in Boskoop. Leden van het Servicepakket betalen voor deze avond € 4,00. Voor niet-leden is het bedrag € 5,00. Bij deze prijs is een kop koffie of thee inbegrepen. Na afloop is er de gelegenheid om een drankje te gebruiken. De bar is tot 22:00 uur geopend. Reserveren kan via de receptie, telefoonnummer 0172-235555.

Dit keer hebben we leerlingen van de Garenspinnerij Academie bereidt gevonden hun kunstwerken in onze winkel op te hangen. De Garenspinnerij Academie verzorgt een driejarige cursus. In die periode worden alle facetten van het tekenen en schilderen behandeld. Docenten Suzan Schuttelaar en Ruud Verkerk beide gerenommeerde kunstschilders met ieder een eigen stijl verzorgen de cursus. De klassieke technieken maar ook de meer expressieve of abstracte manieren worden toegepast.

De leerlingen die bij Oogzorg Bastiaan Optiek/ Koffie bij Bastiaan exposeren zijn tweedejaars leerlingen. Tot eind februari hangen deze kunstwerken in onze winkel. Komt u ook kijken? Groensvoorde 2-4

De internationaal gevierde violiste Gwendolyn Masin werd bij haar komst in Nederland meteen gestrikt voor een optreden in het radioprogramma Spiegelzaal en het TV programma Podium Witteman. Vijf dagen later geeft zij samen met zes musici op vrijdag 18 januari om 20.15 uur een concert geeft in De Brug.

Gwendolyn Masin brengt een programma met werken van haar laatste CD Origin. Deze veelvuldig bejubelde CD bevat fraaie arrangementen van klassieke en volksmuziek. Onder meer werken van Bartók en Variaties van Roemeense dansen.

Masin brengt dit virtuoze vioolprogramma samen met Nederlands toptalent. “Ik vind het belangrijk dat jonge musici een kans krijgen om op het podium te staan en speelervaring op te doen.”
Kaarten via www.reeuwijkklassiek.nl of aan de zaal.

Op woensdag 23 januari treden Peter Jonk en Anja Oudejans, beter bekend onder de naam The Dutch Vocals, op in restaurant De Boomgaard in Floravita. Het professionele zangduo uit Volendam heeft een uitgebreid repertoire. Deze keer brengen zij een programma met in het eerste gedeelte operette en in het tweede gedeelte liedjes uit de bekende televisieserie `Het Schaep met de vijf poten`.

Peter en Anja werken al jaren samen en hun stemmen kleuren prachtig bij elkaar, dit komt tot uiting in mooie duetten. De aankleding van hun optredens is zorgvuldig voorbereid en daardoor schitteren deze artiesten veelvuldig op podia van diverse zorginstellingen in Nederland.

De avond op 23 januari begint om 19:30 uur in Floravita, Boezemlaan 4 in Boskoop. Leden van het Servicepakket betalen voor deze avond € 4,00. Voor niet-leden is het bedrag € 5,00. Bij deze prijs is een kop koffie of thee inbegrepen. Na afloop is er de gelegenheid om een drankje te gebruiken. De bar is tot 22:00 uur geopend. Reserveren kan via de receptie, telefoonnummer 0172-235555.

Uitnodiging expositie…

7 januari 2019

Zaterdag 19 januari om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de expositie met werk van gastexpospanten Arnold Nix Holterman, Nelly Geluk, Peter Rutten en Rob van Schijndel. De tentoonstelling loopt van vrijdag 18 januari tot en met zaterdag 23 februari 2019. Arnold Nix Holterman maakte in 1968 zijn eerste object nadat hij […]

Lees verder →

Nieuwjaarsconcert 20 januari 2019 Tango Aliado kwartet…

7 januari 2019

Op zondagmiddag 20 januari 2019 treedt om 15:00 uur het Tango Aliado kwartet op. Tango Aliado bestaat uit vier professionele musici die elkaar hebben gevonden op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in diverse orkesten. Zij zijn allen afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria en hebben rijke internationale muzikale ervaring. Ze vormen het kwartet TANGO ALIADO en […]

Lees verder →

Mannen Van Naam en violiste Sylvia Houtzager spelen ‘Waargebeurd’, op zaterdag 19 januari in Cultuurhuys De Kroon…

4 januari 2019

De drie leden van Mannen van Naam stonden jaren geleden aan de basis van Pater Moeskroen. Nu gaan ze een bijzondere combinatie aan met violiste Sylvia Houtzager, bekend van het met drie Edisons bekroonde muzikale gezelschap Flairck. Samen met Sylvia brengen zij een prachtig muzikaal programma dat op hilarische manier aan elkaar gepraat wordt met […]

Lees verder →

Theatergroep A3 zingt `vergeten melodietjes`…

27 december 2018

Op woensdag 9 januari treedt Theatergroep A3 op in restaurant De Boomgaard in Floravita. De drie dames, hun voornamen beginnen allemaal met een A vandaar A3, hebben liedjes opgedoken uit de oude doos en daar een show om heen gemaakt. Het optreden wordt Floravita aangeboden door A3 en mede mogelijk gemaakt door het Fonds Alphen. […]

Lees verder →

2500 euro voor gehandicapte kinderen…

25 december 2018

Waddinxveners hebben via de jaarlijkse collecte voor kinderen met een handicap € 2500 bijeengebracht. In november zijn 37 vrijwilligers met een collectebus op pad geweest. De opbrengst in het hele land bedraagt voorlopig ongeveer € 900.000. De organisatie wil alle gevers bedanken. Kinderen met een handicap vechten er iedere dag voor om ook normaal mee […]

Lees verder →

Timios Heren verrassen vlak voor winterstop…

25 december 2018

De laatste wedstrijd voor de winterstop van het eerste herenteam van Timios was wederom een uitwedstrijd. Vrijdagavond 21 december trad het team in Maarssen aan tegen de nummer 4 uit de competitie: VOC Maarssen. Deze inhaalwedstrijd aan het einde van de eerste helft van de competitie moest Timios afreizen zonder passer/lopers Robby van Dijk en […]

Lees verder →

Open Huis Hospice…

21 december 2018

Zaterdag 5 januari 2019 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospices Midden Holland.U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in […]

Lees verder →

Oliebollen te koop…

21 december 2018

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen, appelbeignets en appel- of ananasflappen te koop. Zie ook http://www.hhgwaddinxveen.nl Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen en gebakken door ervaren bakkers. Tien oliebollen voor € 7 euro, vijf appelbeignets voor € 6,50 euro of tien appel- of ananasflappen voor € 5,00 euro. U kunt uw […]

Lees verder →

IJSTIJD! Festival op de Goudse IJsbaan…

21 december 2018

Heb je zin in een dagje winters plezier voor het hele gezin? Kom dan op woensdag 2 januari naar de Goudse IJsbaan voor het IJSTIJD! Festival. Op en rond de ijsbaan is van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder de IJSTIJD! Schaatssprong, de Croky IJspret Cup en 100% […]

Lees verder →

Illusion grijpt net naast podium op Runner-p Nederlands Kampioenschap Twirlen…

18 december 2018

Afgelopen weekend op 15 en 16 december vond in Almere het Runner-up Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Hieraan deden hier meerdere deelnemers van Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen mee. Op zaterdag de 15 december was het de beurt aan Team B. Zij deden voor het eerst aan een Nederlands Kampioenschap mee. Na vele trainingsuren en hard werken, […]

Lees verder →

Winkelpand Gouweplein wordt ‘herberg’ de Kerst-Inn…

11 december 2018

Een overdekte kerstmarkt in het hart van Waddinxveen. Dat is de Kerst-Inn, het Huis van Hoop, aan de Promenade 158 in winkelcentrum Gouweplein. Vanaf 13 december organiseren hier zo’n 15 Waddinxveense goede doelen en kerken allerlei activiteiten. Denk aan een escaperoom, verkoop van de leukste en lekkerste ‘handmade’ kerstcadeautjes, knutselen voor kinderen en veel meer. […]

Lees verder →

Verkiezing: ‘Beste Buur 2018…

10 december 2018

Op zaterdagmiddag 8 december hebben de vier Wijkplatforms voor de eerste maal de Verkiezing Beste Buur voor alle inwoners van Waddinxveen gehouden. Dit nadat het 10 jaar alleen voor huurders werd georganiseerd. Het werd dit jaar in het gemeentehuis gehouden en voor de eerste maal heeft de burgemeester de beste buur 2018 bekend gemaakt.19 Mensen […]

Lees verder →

De Waddinxveense Kunst Kring in december…

7 december 2018

Op donderdag 13 december is er een lezing van de Waddinxveense Kunst Kring in de Immanuëlkerk te Waddinxveen.Rien de Jong vertelt over de geschiedenis van de pigmenten door de eeuwen heen en het gebruik daarvan in de schilderkunst. Wat zijn pigmenten, waar komen ze vandaan, hoe worden ze gemaakt en hebben ze nog dezelfde samenstelling […]

Lees verder →