Ingezonden berichten

Winterconcert bij Vonk…

by redactie on 8 december 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Op vrijdag 13 december vieren de cursisten van Vonk de winter in de Rabotheaterzaal van Cultuurhuys De Kroon. Solisten, ensembles en bands wisselen elkaar af in een sfeervol programma. Iedereen die ervan houdt om deze donkere avonden voor de kerst met passende muziek door te brengen is van harte welkom om vanaf 19.00 uur te komen luisteren. De toegang is gratis, reserveren is niet noodzakelijk.

Foto: PR Vonk

Antonio Vivaldi schreef in 1723 het stuk De Vier Jaargetijden, dat immens populair is geworden. Het stond op alle barok-verzamel-lp’s in de jaren 70 en 80 en ook weer op alle cd’s van de jaren daarna. Ook in de concertzalen trekt het stuk steeds weer volle zalen. Het is dan ook een bijzonder stuk muziek. Elk van de vier delen draagt duidelijk de sfeer uit van dat jaargetijde.

Op 15, 19 en 20 december speelt het semiprofessionele GouweHart Orkest het jaargetijde De Winter. Vanaf een warme stoel voelen de luisteraars straks steenkoude noordenwinden, glibberig ijs en jagende sneeuwvlokken tot in hun botten. De virtuoze vioolsolo in De Winter wordt gespeeld door concertmeester Ella van der Mespel.

Verder kunt u vijf aria’s beluisteren van Händel, gezongen door de jonge Japanse bas Yuh-ichi Saikai, die afgelopen mei met het GouweHart Orkest veel bijval oogstte door zijn gevoelige hoofdrol-vertolking in de Purcell-opera Dido and Aeneas.

Wie het Goudse orkest kent, weet dat het programma zoals vanouds verder aangevuld wordt met mooi bijpassende stukken, zoals van W. F Bach, Fasch en Biber.

Het GouweHart Orkest heeft in dit concert zes blazers, zodat voor het eerst in de afgelopen zes jaar ook een blazersstuk te horen zal zijn.

Verder blijft de gebruikelijke formule gehandhaafd: jonge professionele aanvoerders inspireren vergevorderde amateurs tot een hoog niveau, terwijl de toegangsprijzen laag blijven om een brede groep mensen de mogelijkheid te geven een concert met klassieke kwaliteitsmuziek te bezoeken.

Zondag 15 december, De Ark, Reeuwijk, 15:30 uur
Donderdag 19 december, Opstandingskerk, Woerden, 20:00 uur
Vrijdag 20 december, Oud Katholieke kerk, Gouda, 20:00 uur

Toegang is 12 euro inclusief programmaboekje en drankje.
Tot 14 jaar gratis entree.

Rouwcafé…

by redactie on 1 december 2019

in Ingezonden berichten,Regio

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 december a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Licht, lekkers en samenzijn. De kerstdagen zijn een tijd vol warmte, familie en samenzijn. Helaas zijn ze tegelijkertijd ook een bron van verdriet, pijn en eenzaamheid. Al diegenen die gemis ervaren, kunnen het gevoel van warmte (nog) niet voelen.

Tijdens de bijeenkomst van het Rouwcafé willen wij wat licht in de duisternis brengen. Wij maken een feestelijke kersttafel en zorgen voor wat lekkere hapjes. We lezen een mooi gedicht. Eigen bijdragen van verhaal of gedichten zijn welkom! Zo maken we er samen een sfeervolle middag van.

Kosten: €5,00 incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl

Foto: Sint en Piet genieten van de muziek van de Notenkrakers

Welk kind wil Sinterklaas nou niet komen begroeten? Daarvoor moest je afgelopen woensdag bij Vonk in het Cultuurhuys zijn. Zingend wachtten de kinderen, samen met de Notenkrakers en de muziek juffen op de komst van de goedheiligman. Die kwam tenslotte samen met Piet buiten adem te laat aan. De kinderen kijken verbaasd naar de staf. Sinterklaas houdt een houten tak in de hand, met daarbovenop een gouden krul. Wat was er gebeurd? Toen Sinterklaas even wilde rusten zette hij zijn staf buiten bij zijn huis neer. En toen was het lange rechte stuk ineens verdwenen. Wat nu? Op zijn paard Ozosnel was Sinterklaas met Piet naar het Gouwebos gesneld om daar een passende stok voor bij die overgebleven krul te snijden… Zo had Sint in ieder geval nog wel een staf om op te steunen. Maar echt mooi is die natuurlijk niet. Gelukkig heeft Sofie een oplossing. Ze biedt Sinterklaas een noodstafje aan – het lijkt wel een speelgoedstaf. Die is natuurlijk veel te kort! Sint moet daarvoor wel erg laag bukken – en dat is niet fijn voor zo’n oude man. Daar stormt Avril de zaal binnen: ze heeft buiten op het Gouweplein naast het huis van Sinterklaas een dwarsfluit gevonden. Daarop wil ze wel meespelen bij de Notenkrakers. Wat een grote dwarsfluit is dat! De muziek juffen en Sinterklaas kijken hun ogen uit: hoe kan je daar nou muziek op maken?! Ineens valt het kwartje: dat is helemaal geen dwarsfluit, maar het ontbrekende stuk van de staf! Een zucht van verlichting gaat door de zaal. En zo kwam het dat Sinterklaas toch nog het hele feest met zijn complete staf kon meemaken.

Te zien in de Kroon…

by redactie on 30 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Dramatische film in De Kroon
De dramatische film The children act is woensdag 11 december te zien in Cultuurhuys De kroon in Waddinxveen. De film handelt over Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson), die een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof is waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

De film van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.
De indrukwekkende film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is zeven euro.

Van Santen zingt aparte kerstsongs
Jazzpianist Pieter van Santen zingt en zijn trio speelt op zaterdag 14 december kerstsongs op een bijzondere manier in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. De kerstshow is een muzikale humoristische voorstelling met nieuwe absurde kerstkrakers en beroemde jazzy kersttunes met een Nederlandstalige ironische tekst. Het is een alternatief kerstspektakel voor degenen die eens wat anders willen met kerst. Vooral als je een hartgrondige hekel hebt aan kerst is dit een echte aanrader!

De helft van de opbrengst van de cd-verkoop na afloop is bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Het buitengewone concert begint om kwart over acht en de toegangsprijs is veertien euro, inclusief pauzedrankje.

Ierse folk in De Kroon
Singer/songwriter Rachel Croft, afkomstig uit het Engelse graafschap York, speelt zondagmiddag 15 december in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Zij doet in haar muziek vaak denken aan Ierland. Zij speelt onder veel meer alternatieve folkmuziek geïnspireerd op Keltische melodieën. Met haar complexe en rijke stem, gecombineerd met prachtig fingerpicking gitaarspel en met haar prachtige teksten is zij in staat om het publiek volledig te boeien. Zij viel op toen zij het prachtige Song for Ireland vertolkte, waarbij je haar stem automatisch met die van Mary Black moest vergelijken. Zij is tevens beïnvloed door Eva Cassidy en Joni Mitchel.

Gestart als onderdeel van een jazzband, later als straatartiest is Rachel Croft inmiddels een aantal jaren succesvol als solo-zangeres. In 2018 kwam haar eerste cd Hours Awake uit, die voor een belangrijk deel bestaat het eigen nummers. Die plaat luidde haar doorbraak in Groot-Brittannië in. Inmiddels heeft zij op vele bekende festivals gespeeld. Rachel heeft een aantal tournees in Nederland gemaakt en nu komt zij ook naar Waddinxveen.

Het muziekcafé begint om drie uur en de toegangsprijs is 15 euro, inclusief pauzedrankje.

Ondernemen doe je samen…

by redactie on 29 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

In Waddinxveen zijn er veel actieve ondernemers. De meeste daarvan zijn verbonden aan het OPW (Ondernemers Platform Waddinxveen). Het OPW doet veel voor haar leden: ze brengt ondernemers bij elkaar en zorgt voor een optimaal ondernemersklimaat. Regelmatig organiseert de vereniging bijeenkomsten. OPW-voorzitter Jan Roggeveen is trots op zijn club. “In Waddinxveen hebben we veel mooie bedrijven, die bezig zijn met duurzaamheid en innovatie. Wat fijn dat we zo nu en dan bij één op bezoek mogen komen. Juist de inspirerende verhalen van deze ondernemers zijn een hele belangrijke meerwaarde van het OPW.”

Eén van die innovatieve bedrijven is Eosta: een bedrijf waar alles draait om de toekomst. Deze distributeur van verse biologische en eerlijke groente en fruit praatte de leden van het OPW bij over hun duurzame visie. Eosta richt zich op het beter doen in de toekomst: een beter product, een betere werkwijze en op een beter leven voor de boer. Waar veel bedrijven nog denken vanuit de gedachte ‘People, Planet en Profit’, gaat Eosta uit van

‘Deliver, Dance en Dream’. Hierbij calculeert het bedrijf de kosten en inkomsten van People en Planet bij de winst in, dus voor ze komen tot Profit. De aanwezige ondernemers werden uitgedaagd om samen verder te denken én te komen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Eerder al namen de leden een kijkje in de keuken bij Dekker Zevenhuizen. Dit bedrijf ademt duurzaamheid en innovatie. Aandacht voor het milieu en mensen én bedrijfsresultaat gaan bij dit familiebedrijf hand-in-hand. Dekker is groot voorstander van een circulaire economie en heeft haar strategische doelen daar volledig aan opgehangen. Ook in hun missie en visie lees je dat er oog is voor de toekomst. Tijdens het bedrijfsbezoek ging het niet alleen om strategie en doelstellingen: Dekker liet ook een aantal mooie productvoorbeelden zien. Dit leidde tot goede gesprekken tussen de aanwezige ondernemers. Zaken doen hoort natuurlijk ook bij het OPW.

Pakjesavond, de kerstdagen, oud en nieuw.

Feestdagen die we graag met familie en vrienden doorbrengen. Inbrekers weten dat en maken daar handig gebruik van.

Uit cijfers blijkt namelijk dat op deze dagen het aantal woninginbraken in sommige wijken meer dan verdubbelt! Een inbraak is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar laat inbrekers uw feestdagen niet bederven en neem maatregelen.

Zorg dat het lijkt of er iemand thuis is. Laat in en om het huis lampen branden. Zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan. Check voordat u weggaat of alle ramen en deuren dicht zijn en draai deze op slot. Ook als u maar even de straat opgaat om de buren gelukkig nieuwjaar te wensen of vuurwerk af te steken. Zorg ervoor dat een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Natuurlijk let de politie tijdens Sinterklaas, de kerstdagen en oudejaarsnacht op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken.

Hoort of u ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.

Met vriendelijke groet,
Burgernet Waddinxveen

Sinterklaas komt…

by redactie on 18 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Sinterklaas is in het land. Op woensdag 27 november om 15.00 uur komt hij op uitnodiging van Vonk en ‘De notenkrakers’ op bezoek van Cultuurhuys de Kroon. Dit keer moeten ze met z’n allen wel een hele hard noot kraken: Sinterklaas is namelijk zijn staf kwijt! Dat wordt wel heel lastig voor hem, straks op de hoge hoge daken van Waddinxveen… Samen met de kinderen in de zaal proberen we de Sint te helpen. Kaartjes te koop via www.cultuurhuysdekroon.nl.

Foto: PR Vonk

Op vrijdag 29 november om 20.15 uur speelt de Roemeense violist Razvan Stoica bij Reeuwijk Klassiek in De Brug. Razvan is het schoolvoorbeeld van een uiterst virtuoos spelend violist. Recensenten spreken over “onderscheidende charme, verrukkelijk timbre, adembenemende technische bravoure en sprankelende intonatie”. Nadat hij een prestigieus concours won, kreeg hij van een anonieme gever een Stradivarius viool uit 1729 in bruikleen. Met die viool reist Razvan Stoica met succes de hele wereld af, speelt solo met grote orkesten of met zijn ensemble “Kamerata Stradivarius”. Bij Reeuwijk Klassiek wordt hij op piano begeleid door zijn zus Andreea Stoica.

Stabat Mater van Dvořák…

by redactie on 12 november 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Toonkunst Gouda zingt op 23 november het Stabat Mater van Antonín Dvořák (1841-1904). ‘Ik ben maar een eenvoudige Tsjechische musicus’, zei Dvořák vaak, ondanks zijn status als gevierd componist. Hij had een leuk buitenhuisje bij Praag, legde graag een kaartje en hield van duiven en treinen. Naast roem en bewondering werd ook veel verdriet zijn deel. Er wordt gedacht dat het overlijden van zijn drie kinderen vlak na elkaar de diepgelovige componist ertoe hebben aangezet zich in de tekst van het Middeleeuws-Latijnse gedicht Stabat Mater te verdiepen en daarmee in de persoon van Maria, die staande onder het kruis haar smart uit over de gekruisigde Christus. De beginwoorden zijn Stabat mater dolorosa (‘De moeder stond bedroefd’). Maar tussen alle droeve klanken is er ook ruimte voor opgewekte toonsoorten.

Dvořák laat het koor en de vier solisten soms wanhopig en dan weer berustend klinken. Stabat Mater werd een van Dvořáks beroemdste werken. Het is een prachtig voorbeeld van Tsjechische Romantiek met opera-achtige accenten, groots opgezet en soms weelderig getoonzet, met hier en daar zelfs theatrale trekjes. Toonkunst Gouda biedt het Goudse publiek wederom een avond met bijzonder muzikaal plezier. Met Renate Arends, sopraan, Carina Vinke, alt, Jan-Willem Schaafsma, tenor en Frans Fiselier, bas. Begeleiding door het Holland Kamer Orkest. Gastdirigent, Leo Rijkaart

Toonkunst Gouda, 23 november, koorgedeelte van de Goudse Sint-Jan, aanvang 20.00 uur. Kaarten € 25,– (15,– tot 18 jaar) zie www.toonkunstgouda.nl

Kern Kracht lustrumsymposium…

by redactie on 11 november 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Deze week houden wij ons lustrumsymposium ‘Ervaringsdeskundigheid als 3e kennisbron’ vanwege het 15 jarig bestaan van stichting KernKracht. Het beloofd een mooie middag te worden met een film over 15 jaar KernKracht (voorheen ZOG MH) en interessante sprekers.

KernKracht komt op voor de belangen van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dak- en thuislozen. Dit doen we op verschillende manieren en via onze projecten. Binnen alle projecten werken ervaringsdeskundigen om altijd het cliëntperspectief (de kern) te vertegenwoordigen.

De afgelopen jaren hebben we mooie projecten ontwikkeld welke nog steeds door de gemeenten in Midden-Holland worden gesubsidieerd. We zijn recent gestart met een nieuw project voor Gouda met inzet ervaringsdeskundigheid bij schuldenproblematiek en bij gemeente Zuidplas een mooi project rondom Participatie en Werk. In 2020 gaan we een HerstelHuis starten voor de regio. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.kernkracht.nl

Op vrijdag 8 november jl. hebben bridgers uit Gouda e.o. deelgenomen aan de 31ste editie van de Soroptimist Gouda e.o. Bridgedrive . Met het evenement is geld bijeengebracht voor een goed doel van de club. Dit is, voor het laatste jaar, het meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ in samenwerking met Oxfam Novib.

De opbrengst van de avond bedraagt € 1.565,= en is naast deelnemersbijdragen mogelijk gemaakt door vele sponsors uit Gouda. Met onder andere cadeaupakketten voor de loterij gingen niet alleen de bridgewinnaars, maar nagenoeg alle deelnemers, met een mooie prijs naar huis.

Het evenement heeft plaatsgevonden bij ‘De Hoog, Biljart- en Bridgecentrum’, Nieuwe Gouwe Oostzijde 11b te Gouda. In 2020 vindt op 13 november de 32ste editie plaats. De opbrengst gaat naar ons meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ van onze serviceorganisatie en Oxfam Novib.

Kindhuwelijken ontnemen meisjes hun rechten. Hun recht op eigen keuze, maar ook op onderwijs, veiligheid, gezondheid en lichamelijke integriteit. Doordat meisjes op jonge leeftijd trouwen hebben zij een verhoogd risico op complicaties bij zwangerschap en bevalling en zijn ze kwetsbaar voor huiselijk geweld en seksueel misbruik. Bovendien worden de meeste meisjes gedwongen om te stoppen met hun opleiding na het huwelijk. Zonder opleiding staakt hun persoonlijke ontwikkeling en wordt de kans kleiner dat zij kunnen ontsnappen aan armoede.

Met dank aan en waardering voor de sponsoren.

Toos Plaza Jump In…

11 november 2019

Zaterdag 9 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwammerdam, Wilskracht uit […]

Lees verder →

Theatervoorstelling over scheiding. Er was eens een gezin…

8 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 vindt de gratis kindertheatervoorstelling ‘Er was eens een gezin’ plaats in De Chocoladefabriek in Gouda, van 16.00 uur tot 17.00 uur. Deze humoristische familievoorstelling over scheiding en verlies is voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en vaders, moeders, opa’s en oma’s. Kinderen krijgen informatie over wat het […]

Lees verder →

A cappella ode aan muze, moeder en majesteit Maria…

6 november 2019

A cappella kwintet Wishful Singing brengt in hun programma ‘What about Mary?’ een ode aan de meest veelzijdige vrouw ooit: Maria. De vijf zangeressen laten in een meeslepende, theatrale voorstelling zien en horen dat Maria een belangrijke inspiratiebron is voor hun muziek en levenswijsheid. Wishful Singing presenteert in hun voorstelling Maria als een multitaskende vrouw, […]

Lees verder →

Druktemakers…

4 november 2019

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda organiseert op 20 november 2019 de themabijeenkomst ‘Druktemakers’ voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen zijn vaak druk; dat hoort bij kind-zijn. Het hoeft echt niet meteen ADHD te zijn. Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, een vorm van onmacht of […]

Lees verder →

Collecte voor kinderen met een handicap…

4 november 2019

Van 11 t/m 16 november 2018, ook in Waddinxveen In heel ons land gaan binnenkort vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Ook in Waddinxveen komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek voor het Gehandicapte Kind, van 11 tot en met 16 november. Gewoon kind zijn In […]

Lees verder →

Officiële opening Nederland Leest…

1 november 2019

Vandaag is de landelijke campagne Nederland Leest officieel van start gegaan. In de Chocoladefabriek reikten Anita Ootjers en Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda, het eerste boek uit. De gehele maand november krijgen leden van de bibliotheek Gouda het boek Winterbloei met verhalen van Jan Wolkers cadeau. Anita Ootjers is dit jaar ambassadeur van […]

Lees verder →

Toneelvereniging Het Voetlicht speelt ‘De dochter van de boevenkoning’…

1 november 2019

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november is het zover, dan speelt toneelvereniging ‘Het Voetlicht’ de voorstelling ‘De dochter van de boevenkoning’ in de Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk 24B. Het stuk is geschreven door Ad de Bont en geregistreerd door oud-gouwenaar Iris Slee. ‘De dochter van de boevenkoning’ is een hilarisch stuk gegoten in de […]

Lees verder →

Van alles te doen in de Kroon…

1 november 2019

Romantische film in De Kroon De romantische en aangrijpende film Un amour impossible speelt woensdagavond 13 november in Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein te Waddinxveen. De film vertelt het verhaal van Rachel (Virginie Efira), die in het Frankrijk van de jaren 50 werkzaam is als eenvoudige typiste wanneer ze Philippe (Niels Schneider) ontmoet, een […]

Lees verder →

Open Huis

1 november 2019

Zaterdag 2 november 2019 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over […]

Lees verder →

Gezellige Snuffelmarkt op zaterdag 2 november in het Coenecoop College…

1 november 2019

Op zaterdag 2 november 2019 van 9.00 tot 14.00 uur organiseert PKN wijkgemeente De Rank te Waddinxveen haar jaarlijkse Snuffelmarkt. Deze zal worden gehouden in het Coenecoop College, Oude Dreef 6. De hal en aula van het Coenecoop College zijn dan omgetoverd tot een gezellige snuffelmarkt, waar diverse 2e hands spullen te koop worden aangeboden […]

Lees verder →

Pianiste Nino Gvetadze met het Arosa trio bij ReeuwijkKlassiek in De Brug…

18 oktober 2019

Precies twee jaar geleden speelde de uit Georgië afkomstige Nino Gvetadze in Reeuwijk voor een volle en razend enthousiaste zaal. Zij is een van Nederlands bekendste pianisten. Nino Gvetadze heeft 5 cd’s op haar naam, speelt regelmatig in het Concertgebouw en was afgelopen zomer Artistiek Directeur van het Naarden International Piano Festival. Haar laatste cd […]

Lees verder →

Meidendromen, voor alle ambitieuze jonge vrouwen…

18 oktober 2019

Op 2 november om 14.00 uur organiseert de Bibliotheek Gouda de eerste Goudse editie van Meidendromen. Op initiatief van D66 gemeenteraadslid Mieke Kars zullen twintig succesvolle Goudse vrouwen ‘speeddaten’ met jonge meiden van 12 tot 18 jaar uit de stad. Droom jij van een carrière als stewardess, advocaat of muzikant? Tijdens Meidendromen heb je de […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 27 oktober Blaaskwintet Quintessenza…

14 oktober 2019

Quintessenza Blaaskwintet, vijf enthousiaste, jonge en gedreven musici die elkaar in 2013 ontmoetten als studenten aan het Conservatorium in Amsterdam en sindsdien optreden in het land. Quintessenza maakt een gevarieerd repertoire toegankelijk voor een breed publiek. Werken uit de klassieke tijd gecombineerd met hedendaagse composities en eigen arrangementen. Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Anouk Dolfing […]

Lees verder →