Sport

Sportieve start Toos…

by redactie on 9 januari 2020

in Sport,Waddinxveen

De kruitdampen van Oud & Nieuw zijn nog maar nauwelijks weggewaaid als de dames van Turnvereniging TOOS Waddinxveen hun kunsten alweer laten zien tijdens het Keistad Turntoernooi in Amersfoort op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020. TOOS werd vertegenwoordigd door 21 dames in diverse leeftijden en niveaus.De dames turnen op de onderdelen balk, vloer, sprong en brug.

Racella Schoonderwoerd mocht het spits afbijten in de eerste wedstrijd. Zij eindigde op een mooie 8ste plaats in de categorie Junior G. Daarna kwam de categorie Jeugd 2 met 5 meiden van TOOS in actie, waarbij Rosalie Smit op de brug een goede 5e plek behaalde. Iedereen turnde een mooie keuze-oefening. Voor Britt, Rosalie, Indy, Fleur en Thirza was het voor het eerst dat zij een zelf verzonnen oefening turnden op de vloer op zelfgekozen muziek.

In wedstrijd 4 was het de beurt aan Nikita de Heer, Leanne Vonkeman, Britt de Vreede en Evy Goedendorp. Zij turnden allemaal een nette wedstrijd en dat leverde voor Nikita een podiumplek (4e) en een medaille op. De andere meiden werden respectievelijk 15e, 12e en 6e.

In de vijfde wedstrijd van zaterdag won Jasmijn van Rooijen, nadat zij tijdens de derde wedstrijd haar zusje Kirsten (Pupil 1) assisteerde, in de categorie Junior F een mooie medaille en 4e podiumplek!  Kirsten turnde een nette wedstrijd en haalde een mooie 4e plek op brug.

Op zondag was het de beurt aan Sienna Kleiweg, Jet Straver, Liz de Wit en Danitia van der Meer. Sienna mocht in de eerste wedstrijd haar kunsten vertonen. Jet, Liz en Danitia waren in de tweede wedstrijd aan de beurt.

Sienna eindigde op een 8ste plaats in de categorie Pupil 1 D3, Jet werd 7e, Danitia 9e en Liz 10e. Alledrie in de categorie Pupil D2.
Het was voor deze meiden de eerste keer dat ze in een echte turnhal een wedstrijd turnden.

Ondanks de sterke tegenstanders hebben de meiden mooie oefeningen laten zien. Het waren leuke en leerzame dagen.

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de racefiets te stappen. Een ongeluk zit dan niet in een klein hoekje en een flinke blessure zet je zo maar een paar weken aan de kant. Maar zijn er nog meer redenen om niet een lekker stuk te gaan fietsen in de winter? Eigenlijk niet. Neem nu de kou, temperaturen tot net onder het vriespunt zijn prima te doen. Let wel, bij harde wind is de gevoelstemperatuur een paar graden lager maar je kunt je er prima op kleden. De leden van FTC Avanti fietsen het hele jaar door. De winterbikkels laten zich niet tegenhouden door koude of een klein buitje. Wel zijn er een aantal regels waar de winterbikkel rekening mee houdt.

Regel een: niet te veel kleding
Doe NIET te veel kleding aan want van fietsen word je warm. Meestal zijn drie lagen bovenkleding genoeg. Een hemd een shirt met lange mouwen en een winddichte jas. Een waterdichte jas is nog beter, zodat onderweg een buitje je niks doet. Wat ook een prima middel is om warm te blijven is een scarf. Deze functioneert als een sjaal, maar draagt een stuk comfortabeler. Een dun mutsje is belangrijk, want er gaat veel warmte verloren via het hoofd. Daar overheen gaat uiteraard de helm. De fietsbroek is voldoende warm en deze zijn ook waterdicht te verkrijgen. Koude voeten voorkom je met winterhoezen over je schoenen of winterschoenen. Deze hebben als voordeel dat er aan de onderzijde een membraan zit. Zodat je wel ventilatie hebt, maar er geen nattigheid naar binnen kan. Rest alleen nog de handschoenen op te pakken en aan een heerlijke frisse tocht te beginnen. Je zult merken dat het landschap er ook in de winter schitterend uitziet met een prachtige strak blauwe lucht en misschien zelfs een prachtig wit laagje. Dat smaakt naar meer en dus worden de afstanden langer en volgen er nog wat winterse aanpassingen.

Regel twee: drinken en appeltaart
Als het koud is moet je lichaam harder werken om warm te blijven en dat kost energie. Eet daarom tijdens je tocht wat meer suikers en van tevoren een koolhydraatrijke maaltijd. Vergeet ook niet te drinken, want ongemerkt verliest je lichaam vocht en te weinig drinken levert hoofdpijn op. Tijdens een langere tocht stop je natuurlijk voor een lekkere bak koffie, thee of chocolademelk. En appelgebak. Trek binnen zoveel mogelijk kleding uit en denk ook aan je schoenen. Meestal staat de kachel lekker hoog en soms brandt er gezellig een open haard. Als je je koek en zopie op hebt, moet je toch weer terug de kou in en wil je doorgaan met genieten i.p.v. koukleumen.

Regel drie: onderhoud
Aan alles komt een eind dus ook aan die heerlijk frisse tocht. Er is een kans dat je fiets er dan wat minder fris uitziet. Maak je fiets zo snel mogelijk droog. Zeker je ketting en cassette, want pekel laat lelijke sporen na. Smeer daarna je ketting weer zodat je gelijk klaar bent voor de volgende frisse rit.
Wat schaatsers en wielrenners gemeen hebben is de Elfstedentocht. Sinds een aantal jaren wordt die ook in de winter voor wielrenners georganiseerd, afgelopen zondag was het weer zo ver met een aantal FTC Avanti winterbikkels hebben we deelgenomen. In het peloton met 10000 doordouwers met prachtig winterweer hebben we alle elf steden aangedaan. De route volgt zoveel mogelijk de schaatsroute en start en finish was in Leeuwarden i.p.v. Bolsward. Gekkenwerk??? Welnee. Met de juiste kleding en voedsel kan iedereen een winterbikkel zijn en een hele fijne tocht fietsen. Al dan niet in Friesland.

Samen de winter doorfietsen
Warm geworden door dit verhaal maar nog op zoek naar gezelligheid? Dan kan je meefietsen met FtcAvanti. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag starten wij tot en met 23 februari om 10 uur vanaf het clubhuis op de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn. Er zijn verschillen niveau groepen zodat kan kiezen welk niveau bij jou past. Kom met je racefiets en je helm een keer langs. Daarna wordt er om 9 uur gestart, want dan begint voor FtcAvanti de zomertijd cq het fietsseizoen.
Voor meer informatie kijk op de site van www.ftcavanti.nl

Op zondag 5 januari 2020 opent de fietstoerclub Avanti het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsrit. Na het kerstdiner en de oliebollen is het weer lekker om op de fiets door het Groene Hart te genieten van de frisse lucht. Wil je een keer meerijden dan ben je van harte welkom. Zorg dan dat je om 09.15 in het clubhuis van Avanti aan de Amerikalaan 163 bent, dan kunnen we even kijken welke toergroep het beste bij jou past. We vertrekken om 10.00 uur. De route wordt bepaald door de wind en het weer. Onderweg nog een kop koffie en voor de wind waaien we naar het clubhuis om op tijd te zijn voor de Nieuwjaarsbijeenkomst. De verschillende groepen rijden afhankelijk van het niveau tussen 60 en 90 km met een snelheid op de teller van 25 tot 30 km. De A groep 90 km met 30-32, de B groep 80 km met 28-30, de C groep 70 km met 24-27 en de D groep 60 km 21-24 km op de teller. Bedenk even wat bij jou past. De toerfietsers rijden op een racefiets en een helm en bel zijn verplicht. Het gaat om jou en onze veiligheid.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Vanaf 13.00 zijn de fietsers en niet fietsende leden welkom in het clubhuis aan de Amerikalaan voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we elkaar een goed en gezond jaar toewensen en vooruit kijken op weer een mooi fietsseizoen. Tijdens de bijeenkomst zullen de verschillende commissies hun plannen voor het komende jaar toelichten. Welke fietstochten er weer zijn en de nieuwe initiatieven om nieuwe leden te werven. Daarvoor is de bijdrage die we van RABO clubsupport hebben ontvangen een mooie stimulans.
Het komende fietsseizoen staat weer bol van de activiteiten. De grote recreatieve fietstochten, driedaagse fiets evenement voor de verschillende groepen. Trainen voor een klassieker en nog veel meer. Als je alles wilt weten kom dan op 5 januari meefietsen en/ of naar de bijeenkomst.

Toos Plaza Jump In…

by redactie on 11 november 2019

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Zaterdag 9 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwammerdam, Wilskracht uit Alphen ad Rijn en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen. Deze wedstrijd was speciaal voor de recreatiegymnasten die één keer in de week trainen.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Er werd gesprongen op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.
Voor, tijdens of na de wedstrijd konden de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan, lange mat of andere sprongbanen in de Danszaal en tevens konden ze vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza.

Er was dit jaar een drukke middag wedstrijd met 14 deelnemende groepen in drie verschillende nivo´s; groep 5-6 en groep 7-8 van de basisschool en middelbaar onderwijs. In de categorie groep 5-6 won TOOS helaas geen prijzen en werden de prijzen verdeeld over Boskoop, UDI, OSS en TUMO.

In de categorie groep 7-8 was er bij het onderdeel trampoline de zilveren prijs voor TOOS-B3. De overige prijzen waren voor Wilskracht, Boskoop, OSS en TUMO. In de categorie middelbaar onderwijs won TOOS op alle onderdelen (Lange Mat – Trampoline – Trampoline Kast) de 1e plaats.

De Jump In beker voor de ploeg met het hoogste puntentotaal voor alle toestellen werd in het nivo groep 5-6 gewonnen door BoskoopA1, in het nivo groep 7-8 was de Jump In trofee voor TUMO-B2 en bij de categorie middelbaar onderwijs naam TOOS-C4 de Jump In troffee mee naar huis. Na afloop kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis. Het was een geslaagde wedstrijd.

‘Jump’ in in Toos Plaza…

by redactie on 4 november 2019

in Sport,Waddinxveen

Aanstaande zaterdag 9 november wordt in Sportcomplex TOOS Plaza aan de Staringlaan in Waddinxveen de TOOS Jump In gehouden. Aan deze groepsspringwedstrijd, georganiseerd door de Dans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. Zij kunnen in hun springwedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Zij kunnen inschrijven op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline. Voor of na de wedstrijd kunnen de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan en andere sprongbanen en vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza. In de middagwedstrijd (aanvang 13.00 uur) komen de deelnemers van 7-9 jaar, de deelnemers van 9-12 en van middelbaar onderwijs aan de beurt.

De deelnemende gymverenigingen zijn; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwameerdam, Wilskracht uit Alphen ad Rijn en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen.

Tijdens de wedstrijd zijn er per toestel prijzen te verdienen en aan het einde van de wedstrijd wordt de TOOS Jump In Trofee uitgereikt aan de beste groep met het hoogste puntentotaal. Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen. De toegang is vrij.

Zaterdag 26 oktober vond voor twirlafdeling Illusion hun laatste wedstrijd van het seizoen plaats in Alblasserdam.

Tijdens deze dag deden wederom alle solisten, duo’s en teams van Illusion mee. Het beloofde een drukke dag te worden, maar al gauw werd duidelijk ook een geslaagde dag. Iedereen liet spetterende en zeer goede optredens zien, wat uiteindelijk resulteerde in prachtige uitslagen. Er werden 11 gouden, 9 zilveren en 3 bronzen medialles door de solisten en teams behaald. Een prachtig resultaat om het seizoen, wat een kalenderjaar duurt, af te sluiten. Tevens waren er ook drie promoties. Daphne Timmermans, Julia de Jong en Lieke Siersema wisten op het onderdeel 1 baton in de leeftijdsklasse Juvenille, Preteen en Junior promotie te behalen naar de beginners. Tevens behaalde meerdere solisten nog hun benodigde punten om deel te mogen nemen aan de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen.

De dag werd afgesloten met de teams van Illusion. Team D, de Juvenilles behaalden een 1e plaats op hun pas derde wedstrijd. Team C behaalde een mooi 2e plaats met hun show Rio, die zij voor de laatste keer opvoerden. Team B behaalde een 2e plaats met hun nieuwe Disco routine en Team A behaalde een mooie 1e plaats.

Nu is het tijd om voorbereidingen te gaan treffen voor de voorrondes van het NK op zaterdag 16 en zondag 17 november. Meerdere solisten hebben zich hiervoor weten te plaatsen en gaan strijden om een plekje in de top 15 en daarmee deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

In het Portugese Porto  vond in het weekeinde van 25 en 26 oktober het EK Kyokushin karate plaats. Dave Kientz (16) van Karatevereniging Kurai uit Waddinxveen  was onderdeel van het  8-koppige nationaal team en nam deel aan zowel het EK Kata als het EK Kumite. Kyokushin karate is een moderne Full contact stijl die bekend staat om zijn harde maar eerlijke vorm van karate.
Dave begon de dag met kata, het lopen van vastgelegde technieken in een vaste volgorde, deze stijlvorm is ook wel het schijngevecht genoemd. Na een nette kata kwam Dave 0.1 punt te kort om in de finale te halen.

Na een goede warming up met de kata was het tijd voor Dave zijn favoriete onderdeel, kumite ofwel het echte gevecht. Na twee 2e plaatsen op eerdere EK’s was Dave er op gebrand om dit jaar de hoogste tree van het podium te beklimmen, zijn hele zomervakantie stond in het teken van voorbereiding op dit EK.

De loting bracht een Bulgaarse tegenstander in de eerste ronde, een bekende van het laatste EK. In de eerste 3 minuten van de partij moest Dave hard werken maar in de verlenging werd de winst unaniem door de scheidsrechters aan Dave gegeven.

Zowel de tweede als derde partij werden vroegtijdig besloten door een wazari (half punt), zowel de Oekraïense als de Israëlische tegenstanders gingen tegen het canvas door goed geplaatste stoten op het lichaam.

In de finale werd een Poolse karateka getroffen, na een stevige slagen en stoten uitwisseling leverde de reguliere tijd leverde geen winnaar op en moest er een verlenging gevochten worden. Deze wist Dave voortijdig te beëindigen door een combinatie van een harde leverschop gevolgd door een salvo aan stoten, ook deze tegenstander tegen het canvas en dus een Ippon (vol punt). Dave overtuigend Europees Kampioen in de categorie 16/17 -70kg.

Voor wie wil leren turnen is er op zaterdag 26 oktober 2019 een selectietraining voor meisjes geboren in de jaren 2012 en 2013.

De testtraining wordt gehouden in de eigen accommodatie van Dans- en Turnvereniging TOOS in de Turnzaal van het sportcomplex “TOOS Plaza” aan de Staringlaan 18. Voor de test moet je je opgeven via de mail. toosttd@gmail.com. Vermeld in de aanmelding de naam en de geboorte datum. Je krijgt via de mail een bevestiging. Als er niet is aangemeld is de kans aanwezig dat je niet kan deelnemen aan de test. De test begint om 14.00 uur en is om ongeveer 16.00 uur afgelopen. Aansluitend volgt zo snel mogelijk de uitslag. Tijdens de training wordt er vooral gekeken naar: kracht, lenigheid, coördinatie en luistervaardigheid. Een gym- of turnpakje is gewenst anders graag nauwsluitende kleding.

Wat we allemaal doen tijdens de turnlessen?
Natuurlijk oefenen we op alle toestellen zoals de brug met ongelijke liggers, de balk, de lange mat (vloer) en het springen met de springplank. Verder springen we vaak met de trampoline en doen we oefeningen om lenig en sterk te worden en om mooi en netjes te leren turnen. Op de test is iedereen welkom die interesse heeft in turnen. Als je uitgekozen wordt dan mag je tot de voorjaarsvakantie op zaterdagmiddag komen trainen van 13.30-16.00. Na 2 proeflessen moet je beslissen of je dit echt wilt en wordt er daarna contributie in rekening gebracht. Als je het goed doet mag je na de voorjaarsvakantie op de zaterdagen blijven komen. We gaan kijken of er dan een tweede training bij komt. Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat iedereen twee of drie keer in de week gaat trainen. De trainingsdagen van het Turn Team zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Voor meer informatie over de vereniging kunt u kijken op www.tooswaddinxveen.nl. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met: René Kleiweg: 06-50920734 of Stephanie Hofman: 06-11754458 Aanmelden moet via toosttd@gmail.com ovv naam en geboortedatum.

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Zwijndrecht voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 10 gouden medailles, 7 zilveren medailles en 1 bronzen medaille behaald. Ook werden er solistisch meerdere plaatsingspunten behaald voor de selectiewedstrijden van de Nederlandse Kampioenschappen in november. Sophie Vermeulen behaalde zelfs een promotie op het onderdeel 1-baton in de klasse Juvenile Novice.

Ook de teams van Illusion waren weer van de partij. Team C behaalde een 2e plaats in de klasse Pre-teen Beginner met het onderdeel Large team en Team B behaalde een 3e plaats in de klasse Junior Beginner met het onderdeel Small team dance twirl. Team D behaalde op hetzelfde onderdeel een 1e plaats in de Juvenile klasse . Dit was slechts de tweede keer dat het jongste team van Illusion deelnam aan een wedstrijd, maar zij wisten desondanks voldoende punten te halen om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in december. Ook Team A behaalde voldoende punten met hun Showgirl-routine voor een NK-plaatsing met het onderdeel Large Team twirling.

Over drie weken hebben de leden van Illusion hun laatste wedstrijd van het jaar. Een aantal leden heeft hier nog de mogelijkheid om plaatsingspunten voor het NK te behalen. Zij stromen dan door naar de selectiewedstrijden in november. De twirlers die daar in de top 15 terechtkomen, plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen in december.

Meer weten? Voor meer informatie ga je naar www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Tijdens WadCultureel organiseerde het comité schooldammen het officieus kampioenschap voor Waddinxveense scholieren. Het tekenlokaal van het Cultuurhuys was het decor van de competities voor jongens en meisjes.

Zij waren geselecteerd na het recente schooldamtoernooi Waddinxveen. Op de DamZ! Damset, het nieuwste kleurrijk magnetisch dambord, werd gestreden. Alle deelnemers mochten een dambord mee naar huis nemen. Voor de beste spelers gouden, zilveren en bronzen medailles.

“Scholieren beleven het damspel”

Dammen, geen echte kijksport en flitsend imago, werd wel intens beleefd door de deelnemers. Doorgrond je het spel enigszins, dan ontwikkel je meer de kunst om schijven in diverse varianten en systemen te laten samenwerken.

Bij de meisjes spitste de strijd om het kampioenschap zich toe tussen Hanneke Rademaker en Emily Berghout. Tot de laatste zet bleef de spanning voelbaar. Emily – jeugdspeler Samen Sterk Hazerswoude – wist het hoofd koel te houden. Twee gelijke spelen moest zij toestaan en daarmee hield zij Hanneke achter zich. Een verrassende bronzen medaille voor Rory Blaazer. Rory wist Suzanne Harskamp, die evenals Emily en Hanneke deel uitmaakt van het succesvol en sterk schoolteam Even Haezerschool, achter zich te laten.

De jongens speelden een vol rondspel. Willem Slappendel, lid van DEZ Reeuwijk en die met zijn schoolteam al 2 keer in de NK-finale speelde, haalde een 100 % score. De strijd om de 2e en 3e plaats ging tussen Nathan van Strien en Kay van Luxemburg. Beide spelers leden 2 keer verlies. De onderlinge strijd was in het voordeel van Kay, die daarmee de zilveren medaille veiligstelde. Bas Smith liet zien, dat hij vaker had gedamd en dat bracht hem op een fraaie 4e plaats.

De uitslagen:

Meisjes, Jongens,
Kampioen Emily Berghout Kampioen Willem Slappendel
2e pl. Hanneke Rademaker 2e pl. Kay van Luxemburg
3e pl. Rory Blaazer 3e pl. Nathan van Strien
4e pl. Suzanne Harskamp 4e pl. Bas Smith

Samen met oud-voetballer Remco Boere gaat Wagenhuis groepstrainingen geven aan meiden vanaf 8 t/m 18 jaar op 2 locaties. De Academie start 1e week oktober op vrijdagavond en dat 20 weken lang.

Het plan voor de voetbalschool in Waddinxveen en Voorschoten is ontstaan tijdens een gesprek via skype aangezien Remco in Zweden woont en elke vrijdag op en zou willen gaan vanuit Stockholm naar beide locaties. Het eerste kontakt ontstond in de periode dat beide trainers samen met oud prof Hans Loen een weekclinic gaven in Thessaloniki Griekenland. Toen zagen we dat we op dezelfde manier denken over voetbal en ook dat de spelers beter werden en dat in een week tijd.

De Training: in het kader van het jeugdvoetballeerproces en de ontwikkeling van de speelwijze Waar kijken we naar tijdens de trainingsactiviteit (6 belangrijke punten)?:

Het verbeteren en beter maken van jou als speler:

1. Training vanuit een doelstelling
2. Binnen een goede organisatie en structuur van trainen
3. Trainen van het individu en in teamverband
4. Fases in de training
5. Uitdagende training
6. Het op de juiste manier beïnvloeden van speelsters

Het contact tussen de drie is altijd gebleven en we hebben ook Hans gevraagd mee te doen maar die heeft zijn zoon op de vrijdagavond voetballen bij FC Almere City en af en toe komt hij bijspringen.zegt Marcel enthouisiast . Door het skypen kwam de vraag joh, kunnen we niet samen de Meiden academie oprichten en meiden de positie geven die ze verdienen. Zo is het allemaal gekomen en naast de diploma’s die we hebben vergaard kunnen we natuurlijk wel zeggen dat Remco als oud prof en trainer een schat aan ervaring heeft.

Remco woont in Zweden en komt vanuit Stockholm iedere vrijdagavond training geven en vliegt zaterdag weer terug naar zijn woonplaats in Zweden

Gespeeld:
Excelsior, Roda JC, Vitesse, SC Cambuur, FC Den Haag, KAA Gent, Iraklis Saloniki, Gil Vicente, PEC Zwolle

Getrainde clubs:
Al-Gharafa, Qatar U-20, Al-Arabi (techn dir), Västerås, Köping FF, Al-Ahli (techn dir), Hammerfest, Pathachakra

Marcel Wagenhuis is al jaren Jeugdtrainer, hoofdtrainer geweest bij diverse clubs in West 1 en West 2. Was HJO bij Sportlust 46 en geeft cursussen Pupilentrainer in Nederland. Op dit moment is Marcel TC en TJC JO14/15 bij sv Ouderkerk, de club die 8 jaar geleden de Michels Award ontving voor beste Jeugdopleiding.

Om alles goed te trainen hebben we gewoon 20 avonden nodig en spelen we tussendoor nog wedstrijden tegen andere clubs.Ook ligt ADO Den Haag niet ver onze locaties en zijn door het verleden van Remco willen we de banden aanhalen met ADO. Daarnaast is een goede kennis van mij hoofdtrainer bij Excelsior/Barendrecht en ook daar gaan we kontakten leggen om talenten een kans te geven een stageplek te verwerven..

Ook dit jaar organiseert Lionsclub Tsuytende samen met de gemeente weer het Sportgala Waddinxveen. Hoewel de prijsuitreiking pas op 22 november zal plaatsvinden, zullen de verenigingen binnenkort al hun nominaties voor de sportprijzen gaan bepalen. Daarnaast kunnen ook Waddinxveners die buiten Waddinxveen hun sport bedrijven in aanmerking komen voor een Waddinxveense sportprijs. Details zijn terug te vinden op www.sportgalawaddinxveen.nl, waar ook de aanmeldingsformulieren te vinden zijn.

Marcel Comba is één van de organisatoren: “Iedereen kan op www.sportgalawaddinxveen.nl een sporter of een sportteam voordragen. Die sporters moeten sporten bij een Waddinxveense vereniging óf wonen in Waddinxveen (of beide). Dit betekent dat een sporter die woont in Waddinxveen, maar elders sport, gewoon in aanmerking kan komen voor één van de sportprijzen. Ook kan een sporter die in een andere gemeente woont, maar zijn sportprestaties behaald heeft bij een Waddinxveense club voor een voor een van de sportprijzen worden voorgedragen. Ook dit jaar hebben we verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalenten en de sportvrijwilliger van het jaar.”

De website biedt alle informatie over het sportgala en ook een online formulier om voordrachten te doen. “Die aanmeldingen moeten natuurlijk wel volledig zijn en de prestaties moeten behaald zijn in het sportjaar 2019-2019. Dat jaar loopt van 1 augustus 2018 tot 31 juli 2019. Alle aanmeldingen moeten uiterlijk op 30 september binnen zijn. Van de aanmeldingen selecteert de jury per categorie twee tot maximaal zes nominaties en maakt deze bekend op uiterlijk 15 oktober 2019. In de periode van 15 oktober tot aan het Sportgala bepaalt de jury de winnaar per categorie. Dat doet ze door meerdere aspecten af te wegen zoals de geleverde prestaties, de breedte van de sport, de ontwikkeling die de sporter heeft doorgemaakt, etc. Indien nodig doet de jury nader onderzoek naar de prestaties van de sporter of het sportteam. Tijdens het sportgala op 22 november worden de winnaars van de sportprijzen bekend gemaakt. Net als vorig jaar vindt het sportgala plaats in de aula van het Coenecoop College en ongetwijfeld zullen weer honderden mensen dit evenement bijwonen.”

Fokus in de Goudse Schouwburg…

9 juli 2019

Op zaterdag 6 juli was het zo ver. Het was de dag dat de naam van de dansafdeling van Dans- en Turnvereniging Toos Waddinxveen bekend gemaakt werd aan het publiek. De naam Fokus (jawel met een K) was al een bekende naam voor selectiegroepen, maar is nu de naam geworden van de gehele dansafdeling. Daar […]

Lees verder →

De Theaterbakkerheij kleurt oranje voor de finale van WK Vrouwenvoetbal…

4 juli 2019

De Oranjeleeuwinnen hebben na een zinderende wedstrijd inclusief verlenging, de finale bereikt van het WK Vrouwenvoetbal. Een prestatie van formaat, die ook in De Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk in Gouda niet onopgemerkt is gebleven. Daarom opent het theater a.s. zondag haar deuren voor iedereen die de finale wil bekijken op een megascherm van 6 bij […]

Lees verder →

Toos superieur in finale turncompetitie…

1 juli 2019

Toos is op zaterdag 29 juni winnaar geworden van de turncompetitie in Zuid-Holland. De 10 turnsters Alyassa van der Kaay, Bodille van Wilgen, Fleur van Kouwen, Lotus van Herpen, Noa Heikens, Amélie Groenenboom Elize van Kats, Isa van Ringelenstein, Lieke Vlasblom en Carlijn Eijpe hebben zich via 3 voorwedstrijden als 1e weten te plaatsen voor […]

Lees verder →

NK-plaatsingen en promoties voor twirlafdeling Illusion…

25 juni 2019

Afgelopen zaterdag 21 juni vond de eigen wedstrijd van Illusion plaats in Waddinxveen. Voor eigen publiek hebben de meiden van Illusion een indrukwekkend totaal van 24 medailles gewonnen. Daarnaast zijn er ook zesmaal plaatsingspunten voor het NK in december en twee promoties verdiend. De dag begon met het onderdeel 1-Baton. In elke categorie waar Illusion […]

Lees verder →

Clubkampioenschappen bij Toos…

20 juni 2019

Aanstaande vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18. De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat […]

Lees verder →

Illusion organiseert Wedstrijd Twirlen in Waddinxveen…

12 juni 2019

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseert Illusion, de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, wederom een thuiswedstrijd in sporthal “de Dreef”. Tijdens deze dag zullen alle solisten, duo’s en teams van Illusion deelnemen aan deze wedstrijd en stralen op de vloer. Het beloofd een sportieve en gezellige dag te worden. Uiteraard is er deze dag ook de […]

Lees verder →

Introductiecursus Twirlen start 17 mei…

4 mei 2019

Ben je op zoek naar een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport. Wil je wat anders dan voetbal, tennis of hockey, twijfel dan niet langer en schrijf je in voor de introductiecursus Twirlen! Twirlen is een moderne sport waarbij dans en souplesse gecombineerd worden met het technisch draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton (stok). […]

Lees verder →

Trainingsprogramma toerfietsen in het Groene Hart…

30 april 2019

Heb je altijd al eens in een peloton willen fietsen, maar slaat de schrik toe als je in een peloton/groep fietst? Dan biedt ‘clinic toerfietsen in het Groene Hart” uitkomst. Met dit trainingsprogramma spijkeren we je techniek en fietsbeheersing bij, zodat je zelfverzekerd op de fiets zit. Zelfvertrouwen kweken. Daar draait het allemaal om. In […]

Lees verder →

Toos dames krijgen clinic van Olympisch kampioene Sanne Wevers…

29 april 2019

Met de Grote Clubactie hebben 3 meisjes van het TOOS Turnteam Dames een clinic gewonnen van Olympisch kampioene Sanne Wevers. Afgelopen woensdag mochten zij deze prijs verzilveren. In de KNGU turnhal in Beekbergen mochten zij een turnles volgen onder leiding van Sanne Wevers. Na een goede warming up, met al wat tips van Sanne Wevers […]

Lees verder →

Bouncers Jongens 14 1 kampioen…

14 april 2019

Voor de meeste teams van Bouncers Basketball gold het afgelopen weekend: de afsluiting van het seizoen 2018-2019. Een beperkt aantal teams speelt de komende weken nog een of twee (uit) wedstrijden. Hoogtepunt was afgelopen zaterdag het kampioenschap van Bouncers Jongens 14 1. Dat ze kampioen zouden worden, stond al een tijdje vast, maar omdat concurrent […]

Lees verder →

Timios H1 flikt het…

14 april 2019

Twee weken geleden was Timios H1 de hekkensluiter van de Promotieklasse. Het team dat dit jaar debuteert in deze klasse dreigt er na één seizoen roemloos weer uit te moeten vertrekken. Na 4-0 winst vorige week lagen de kansen ineens anders. Na een goede winstpartij tegen Majella uit Utrecht stond het team op de 10e […]

Lees verder →

Bouncers Heren 20 en Jongens 18 1 kampioen…

1 april 2019

Dat ze kampioen zouden worden was wel zo goed als zeker, maar er moest natuurlijk eerst wel gewonnen worden. En dat gebeurde afgelopen zaterdag. Bouncers Heren 20 boekte vrijdagavond in De Duikelaar een ruime 94-40 overwinning op het bezoekende Flax Field Fighters 1 uit Hendrik Ido Ambacht. Daarmee is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie […]

Lees verder →

Jongens 16 1 Bouncers Basketball kampioen…

26 maart 2019

Het in de landelijke tweede Divisie A debuterende Bouncers Jongens 16 1 zette zaterdag in Groningen een prima prestatie neer, door de nummer twee BV Groningen 1 te verslaan met 53-74. Door dit resultaat, met acht punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie en kon in Groningen […]

Lees verder →