Sport

Samen met oud-voetballer Remco Boere gaat Wagenhuis groepstrainingen geven aan meiden vanaf 8 t/m 18 jaar op 2 locaties. De Academie start 1e week oktober op vrijdagavond en dat 20 weken lang.

Het plan voor de voetbalschool in Waddinxveen en Voorschoten is ontstaan tijdens een gesprek via skype aangezien Remco in Zweden woont en elke vrijdag op en zou willen gaan vanuit Stockholm naar beide locaties. Het eerste kontakt ontstond in de periode dat beide trainers samen met oud prof Hans Loen een weekclinic gaven in Thessaloniki Griekenland. Toen zagen we dat we op dezelfde manier denken over voetbal en ook dat de spelers beter werden en dat in een week tijd.

De Training: in het kader van het jeugdvoetballeerproces en de ontwikkeling van de speelwijze Waar kijken we naar tijdens de trainingsactiviteit (6 belangrijke punten)?:

Het verbeteren en beter maken van jou als speler:

1. Training vanuit een doelstelling
2. Binnen een goede organisatie en structuur van trainen
3. Trainen van het individu en in teamverband
4. Fases in de training
5. Uitdagende training
6. Het op de juiste manier beïnvloeden van speelsters

Het contact tussen de drie is altijd gebleven en we hebben ook Hans gevraagd mee te doen maar die heeft zijn zoon op de vrijdagavond voetballen bij FC Almere City en af en toe komt hij bijspringen.zegt Marcel enthouisiast . Door het skypen kwam de vraag joh, kunnen we niet samen de Meiden academie oprichten en meiden de positie geven die ze verdienen. Zo is het allemaal gekomen en naast de diploma’s die we hebben vergaard kunnen we natuurlijk wel zeggen dat Remco als oud prof en trainer een schat aan ervaring heeft.

Remco woont in Zweden en komt vanuit Stockholm iedere vrijdagavond training geven en vliegt zaterdag weer terug naar zijn woonplaats in Zweden

Gespeeld:
Excelsior, Roda JC, Vitesse, SC Cambuur, FC Den Haag, KAA Gent, Iraklis Saloniki, Gil Vicente, PEC Zwolle

Getrainde clubs:
Al-Gharafa, Qatar U-20, Al-Arabi (techn dir), Västerås, Köping FF, Al-Ahli (techn dir), Hammerfest, Pathachakra

Marcel Wagenhuis is al jaren Jeugdtrainer, hoofdtrainer geweest bij diverse clubs in West 1 en West 2. Was HJO bij Sportlust 46 en geeft cursussen Pupilentrainer in Nederland. Op dit moment is Marcel TC en TJC JO14/15 bij sv Ouderkerk, de club die 8 jaar geleden de Michels Award ontving voor beste Jeugdopleiding.

Om alles goed te trainen hebben we gewoon 20 avonden nodig en spelen we tussendoor nog wedstrijden tegen andere clubs.Ook ligt ADO Den Haag niet ver onze locaties en zijn door het verleden van Remco willen we de banden aanhalen met ADO. Daarnaast is een goede kennis van mij hoofdtrainer bij Excelsior/Barendrecht en ook daar gaan we kontakten leggen om talenten een kans te geven een stageplek te verwerven..

Ook dit jaar organiseert Lionsclub Tsuytende samen met de gemeente weer het Sportgala Waddinxveen. Hoewel de prijsuitreiking pas op 22 november zal plaatsvinden, zullen de verenigingen binnenkort al hun nominaties voor de sportprijzen gaan bepalen. Daarnaast kunnen ook Waddinxveners die buiten Waddinxveen hun sport bedrijven in aanmerking komen voor een Waddinxveense sportprijs. Details zijn terug te vinden op www.sportgalawaddinxveen.nl, waar ook de aanmeldingsformulieren te vinden zijn.

Marcel Comba is één van de organisatoren: “Iedereen kan op www.sportgalawaddinxveen.nl een sporter of een sportteam voordragen. Die sporters moeten sporten bij een Waddinxveense vereniging óf wonen in Waddinxveen (of beide). Dit betekent dat een sporter die woont in Waddinxveen, maar elders sport, gewoon in aanmerking kan komen voor één van de sportprijzen. Ook kan een sporter die in een andere gemeente woont, maar zijn sportprestaties behaald heeft bij een Waddinxveense club voor een voor een van de sportprijzen worden voorgedragen. Ook dit jaar hebben we verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalenten en de sportvrijwilliger van het jaar.”

De website biedt alle informatie over het sportgala en ook een online formulier om voordrachten te doen. “Die aanmeldingen moeten natuurlijk wel volledig zijn en de prestaties moeten behaald zijn in het sportjaar 2019-2019. Dat jaar loopt van 1 augustus 2018 tot 31 juli 2019. Alle aanmeldingen moeten uiterlijk op 30 september binnen zijn. Van de aanmeldingen selecteert de jury per categorie twee tot maximaal zes nominaties en maakt deze bekend op uiterlijk 15 oktober 2019. In de periode van 15 oktober tot aan het Sportgala bepaalt de jury de winnaar per categorie. Dat doet ze door meerdere aspecten af te wegen zoals de geleverde prestaties, de breedte van de sport, de ontwikkeling die de sporter heeft doorgemaakt, etc. Indien nodig doet de jury nader onderzoek naar de prestaties van de sporter of het sportteam. Tijdens het sportgala op 22 november worden de winnaars van de sportprijzen bekend gemaakt. Net als vorig jaar vindt het sportgala plaats in de aula van het Coenecoop College en ongetwijfeld zullen weer honderden mensen dit evenement bijwonen.”

Fokus in de Goudse Schouwburg…

by redactie on 9 juli 2019

in Sport,Waddinxveen

Op zaterdag 6 juli was het zo ver. Het was de dag dat de naam van de dansafdeling van Dans- en Turnvereniging Toos Waddinxveen bekend gemaakt werd aan het publiek. De naam Fokus (jawel met een K) was al een bekende naam voor selectiegroepen, maar is nu de naam geworden van de gehele dansafdeling. Daar waar de twirl afdeling al jaren bekend staat onder de naam Illusion, is nu ook voor de dansers een eigen naam gekozen.

En we hadden een super podium om deze naam bekend te maken: de grote zaal van de Goudse Schouwburg! Bij de opening van dit dans- en twirl spektakel stonden alle dansers in een shirt met het logo. En groot op het scherm geprojecteerd was ook onze naam te zien.

Daarna brak het feest los: alle dansers, van groot tot klein, mochten minstens 2 dansen laten zien en dat deden ze allen met veel enthousiasme. Het publiek was onder de indruk van de verscheidenheid aan stijlen: de show van de twirl dames, de energie van de streetdance groepen, de schattige kleuters, die zelf hun regenboog lieten swingen en de bijna dramatische sferen die met de moderne dansen gecreëerd werden.

Ook de gastgroepen van Studio Forza uit Bodegraven lieten zich van verschillende kanten zien. Met 3 groepen stonden ook zij te schitteren tussen alle Fokus en Illusion meiden. Deze week zijn de laatste lessen van dit seizoen bij Fokus, we starten natuurlijk weer met nieuwe energie na de zomervakantie. Zie ons nieuwe lesrooster op www.tooswaddinxveen.nl

De Oranjeleeuwinnen hebben na een zinderende wedstrijd inclusief verlenging, de finale bereikt van het WK Vrouwenvoetbal. Een prestatie van formaat, die ook in De Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk in Gouda niet onopgemerkt is gebleven. Daarom opent het theater a.s. zondag haar deuren voor iedereen die de finale wil bekijken op een megascherm van 6 bij 4 meter.

Eigenaar Ruud Bakker, zelf groot voetbalfan, is laaiend enthousiast over de prestatie van de Nederlandse vrouwen: “Ik ben zelf in de afgelopen jaren bij bijna alle grote voetbaltoernooien geweest waar de Nederlandse mannen aan hebben deelgenomen. De sfeer rond de topwedstrijden is daarbij altijd geweldig goed. Die sfeer gaan we zondag in De Theaterbakkerheij rond de finale van de vrouwen ook creëren. Er is een DJ, we zetten een grote bar in de zaal en maken er met elkaar een enorm oranjefeest van.”

Kaarten kosten in de voorverkoop slechts €5,- per stuk. Dat is incl. een drankje naar keuze bij binnenkomst. Mochten er nog kaarten over zijn, dan zijn deze zondag voor € 7,50 per stuk verkrijgbaar aan de deur. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.theaterbakkerheij.nl.

Toos is op zaterdag 29 juni winnaar geworden van de turncompetitie in Zuid-Holland. De 10 turnsters Alyassa van der Kaay, Bodille van Wilgen, Fleur van Kouwen, Lotus van Herpen, Noa Heikens, Amélie Groenenboom Elize van Kats, Isa van Ringelenstein, Lieke Vlasblom en Carlijn Eijpe hebben zich via 3 voorwedstrijden als 1e weten te plaatsen voor de turncompetitie finale te Woerden.

Toos begon sterk op burg en kreeg op dit onderdeel ook de hoogste score. Ook bij overige toestellen eindigde de Waddinxveense formatie als 1e. Toos was zaterdag veruit de sterkste in de finale in poule 5, waarbij met liefst 12 punten verschil Mobilee uit Woerden, DOS uit Schoonhoven en Thor uit Bergambacht werden verslagen.

Dezelfde dag stond de instapfinale D1 met Alyssa van der Kaay, Fleur van Kouwen en Lotus van Herpen op het programma. In een zeer warme turnhal streden deze meisjes tegen 33 turnsters uit heel Zuid-Holland. Alyassa behaalde op sprong een 3e plek, Fleur deed dit op brug en Lotus werd 1e op vloer. In het eindklassement werd Lotus 4e, Fleur 6e en Alyssa 7e.

Afgelopen zaterdag 21 juni vond de eigen wedstrijd van Illusion plaats in Waddinxveen. Voor eigen publiek hebben de meiden van Illusion een indrukwekkend totaal van 24 medailles gewonnen. Daarnaast zijn er ook zesmaal plaatsingspunten voor het NK in december en twee promoties verdiend.

De dag begon met het onderdeel 1-Baton. In elke categorie waar Illusion aan meedeed werden er één of meerdere medailles verdiend. In de klasse Juvenile Novice kleurde zelfs het hele podium Illusion-blauw! Daarnaast hebben Gizem Aday, Ester van Harten en Isabel Floor hun eerste keer plaatsingspunten en Dione van der Greft en Madelon van Harten hun tweede keer plaatsingspunten in de wacht gesleept. Het tweemaal behalen van plaatsingspunten betekent plaatsing voor het NK in december. Als hoogtepunt wist Summer van Vliet door haar sterke optreden een promotie naar de Beginner klasse in de wacht te slepen!

Ook op de andere onderdelen hebben de meiden van Illusion sterke routines laten zien en dat werd ook beloond. In de klasse Senior Intermediate 2-Baton wist Isabel Floor een knappe tweede plaats én plaatsingspunten te bemachtigen. Bij het onderdeel Kids Twirl hebben Sophie Vermeulen en Rosalie van der Kraats respectievelijk de gouden en zilveren medaille gewonnen. De tweede promotie van de dag was voor Djarah Kleiweg en Irine Kleiweg; zij wisten bij het onderdeel Duo Dance Twirl te promoveren naar de Beginner Klasse.

De dag werd afgesloten door optredens van alle teams van Illusion. Voor team D was dit de allereerste wedstrijd. Met hun vrolijke matrozenroutine wisten zij knap een tweede plaats te bemachtigen. Voor team B was deze wedstrijd de eerste wedstrijd met hun nieuwe discoroutine. Ondanks de zenuwen hebben ook zij hiermee een tweede plek verdiend. Team A en team C gingen beiden naar huis met een gouden medaille.

Clubkampioenschappen bij Toos…

by redactie on 20 juni 2019

in Sport,Waddinxveen

Aanstaande vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18.

De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Alles wordt natuurlijk nauwkeurig bekeken door de deskundige juryleden.Nieuw dit jaar is dat tijdens de clubkampioenschappen van de recreanten ook een deel van de selectieleden van het Turnteam van TOOS hun clubkampioenschappen houden.

Behalve de prijzen die er per categorie zijn te verdienen, zijn er ook nog vier bekers te verdienen, namelijk de Jeugdbeker Meisjes voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal en de Jeugdbeker Jongens voor de turner tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal. Voor de turnsters vanaf 13 jaar is er ook een beker te winnen. De laatste beker is voor de recreanten extra (die net iets meer turnen). Deze prijzen zullen na de laatste wedstrijd worden uitgereikt.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen, dus komt allen de toegang is vrij.

De wedstrijden worden volgens onderstaand schema gehouden:

Jongens groep 3 t/m 8 op vrijdag 28 juni van 16.00 – 18.00 uur.
Meisjes groep 3/4 op zaterdag 29 juni van 10.00 – 12.30 uur.
Meisjes groep 5/6 op zaterdag 29 juni van 12.30 – 15.00 uur.
Meisjes groep 7/8 en middelbaar onderwijs op zaterdag 29 juni van 15.00 – 17.30 uur.

De recreanten meisjes turnen op de toestellen; verhoogd vlak, rekstok, vloer en grote trampoline. De recreanten jongens turnen op de toestellen; brug, ringen, sprong, vloer, rekstok en tumblingbaan. De selectieleden meisjes draaien op de toestellen; balk, vloer, brug ongelijk en sprong.

De toegang tot de wedstrijd is vrij.

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseert Illusion, de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, wederom een thuiswedstrijd in sporthal “de Dreef”. Tijdens deze dag zullen alle solisten, duo’s en teams van Illusion deelnemen aan deze wedstrijd en stralen op de vloer. Het beloofd een sportieve en gezellige dag te worden.

Uiteraard is er deze dag ook de gelegenheid om te komen kijken naar alle deelnemers en te aanschouwen wat voor gave sport Twirlen is. Iedereen is van harte welkom!

Datum Zaterdag 22 juni
Start dag: 9.30 uur
Einde dag: 17.30 uur
Locatie: Sporthal de Dreef

Entreeprijs: €5,- volwassen, kinderen tot 12 jaar en 65+ €2,-.
We hopen u daar te zien!

www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Ben je op zoek naar een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport. Wil je wat anders dan voetbal, tennis of hockey, twijfel dan niet langer en schrijf je in voor de introductiecursus Twirlen!

Twirlen is een moderne sport waarbij dans en souplesse gecombineerd worden met het technisch draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton (stok). Tijdens de les besteden we aandacht aan de vele facetten die hierbij komen kijken. We warmen op, doen rek- en strekoefeningen, oefenen dans/ballet bewegingen, leren nieuwe Twirltechnieken en gaan we uiteraard aan de slag met sprankelende routines op verschillende thema’s en muziek. Deze routines voeren we vervolgens weer op bij evenementen en op wedstrijden.

Lijkt je dit wel wat en wil je het ook eens proberen? Zonder gelijk vast te zitten aan een lidmaatschap. Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse introductiecursus Twirlen in Waddinxveen georganiseerd door Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen.

Vanaf vrijdag 17 mei kunnen jongens en meiden vanaf 5 jaar 7 weken lang meedoen aan de cursus. Zij leren de basistechnieken van Twirlen en gaan ook aan de slag met de pompons. Allemaal in
combinatie met spetterende dansbewegingen en een hoop gezelligheid. De cursus wordt afgesloten met een uitvoering voor alle familie en vrienden op vrijdag 28 juni.

Locatie: TOOS Plaza, Staringlaan 18 Waddinxveen
Data: 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni en 28 juni
Lestijd: vrijdag van 16:45 uur tot 17:45 uur
Kosten: €20,- voor de gehele cursus

Kom jij ook meedoen? Aanmelden kan via info@twirlafdelingillusion.nl of via www.twirlafdelingillusion.nl/aanmelden. (cursus start bij minimaal 5 aanmeldingen)

Kan je niet deze introductiecursus, maar wil je toch een lesje Twirlen volgen? Dat kan! Volg twee gratis proeflessen op de vrijdag tijdens onze reguliere lessen.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Heb je altijd al eens in een peloton willen fietsen, maar slaat de schrik toe als je in een peloton/groep fietst? Dan biedt ‘clinic toerfietsen in het Groene Hart” uitkomst. Met dit trainingsprogramma spijkeren we je techniek en fietsbeheersing bij, zodat je zelfverzekerd op de fiets zit. Zelfvertrouwen kweken. Daar draait het allemaal om. In zes trainingen leer je een bocht écht goed aansnijden, stabiel op je fiets zitten, maar ook beter, veiliger en slimmer in een groep rijden. Allemaal kwaliteiten die je als toerfietser nodig hebt.

Het programma bestaat uit 6 techniektrainingen. Tijdens iedere training staat steeds een thema centraal: balans, obstakels, bochten, tempo of peloton rijden, waaier rijden en kop over kop rijden. Je doet verschillende oefeningen en krijgt gerichte aanwijzingen van de trainer Paul Zwanenburg van Bike Control.

Start op de wielerbaan van 19.00 tot 21.00 uur . We starten op vrijdagavond op 10 en 17 mei om 19.00 tot 21.00 uur op de wielerbaan aan de Amerikalaan.

Zondag het Groene Hart in…
Na de baantrainingen gaan we op zondag 19, 26 mei en 2 en 16 juni het Groene Hart in, op zondagmorgen van 09.00 tot 12.00 het hoofd leemaken en genieten van het fietsen. Onder leiding van ervaren fietskapiteins van FTC Avanti wordt er elke zondag een mooie route uitgezet en fietsen we met een snelheid tussen de 25 en 32 km op de teller, dit wordt bepaald door de mogelijkheden van de groep. Na afloop drinken we koffie in het clubhuis van FTC Avanti.

Wat is er nodig…
Een racefiets met een bel. Een helm is verplicht, een fietshelm is de basisveiligheid van de toerfietser. De fietskleding kan je zelf bepalen, we adviseren wel een fietsbroek met een zeem. Mocht het een keer regenen dan is een regenjasje wel zo prettig. Voor pech onderweg een reserve binnenband met bandenlichters en een pompje.

Aanmelden voor 6 mei en kosten…
Deelnemers kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de site van FTC Avanti www.ftcavanti.nl. De deelnemerskosten zijn € 20,00.

Als je na de trainingen lid wordt van FTC Avanti dan wordt dit in mindering gebracht op de contributie. Dit bedrag kunnen de deelnemers overmaken op rekening van Fiets Toer Club Avanti, zie het aanmeldingsformulier op de site.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Fred Peters publiciteit@ftcavanti.nl 0651004173

Met de Grote Clubactie hebben 3 meisjes van het TOOS Turnteam Dames een clinic gewonnen van Olympisch kampioene Sanne Wevers. Afgelopen woensdag mochten zij deze prijs verzilveren.

In de KNGU turnhal in Beekbergen mochten zij een turnles volgen onder leiding van Sanne Wevers. Na een goede warming up, met al wat tips van Sanne Wevers en vriend Dennis werd de groep in tweeën gedeeld.

Lotus van Herpen en Fleur en Maud van Kouwen mochten eerst aan de slag op sprong en vloer. Na wat mooie overslagen, flik flak’s en salto’s, waren ze aan de beurt bij de evenwichtsbalk. Het onderdeel waar Sanne Wevers in 2016 Olympisch Goud won.

Eerst even rustig wennen op de evenwichtsbalk waarbij vooral gelet werd op netheid. Daarna werden er mooie streksprongen, handstanden, radslagen en boogjes gemaakt. En dit alles met hulp en goede tips van Sanne Wevers die uitgebreid de tijd nam voor de Waddinxveense meisjes.

Een foto en handtekeningen sessie op het einde maakte de les compleet. De meisjes hebben een erg leuke en leerzame clinic gehad en nemen de adviezen mee naar de volgende wedstrijden.

Bouncers Jongens 14 1 kampioen…

by redactie on 14 april 2019

in Sport

Voor de meeste teams van Bouncers Basketball gold het afgelopen weekend: de afsluiting van het seizoen 2018-2019. Een beperkt aantal teams speelt de komende weken nog een of twee (uit) wedstrijden. Hoogtepunt was afgelopen zaterdag het kampioenschap van Bouncers Jongens 14 1.

Dat ze kampioen zouden worden, stond al een tijdje vast, maar omdat concurrent CobraNova ook bleef winnen, viel de beslissing pas in de voorlaatste wedstrijd. En opnieuw was er voor dit team een overwinning van meer dan 100 punten. Het bezoekende BV Amsterdam 1 kwam er met 29-5 na het eerste kwart niet meer aan te pas en via een 49-16 ruststand pakte Bouncers een 103-55 overwinning. Topscoorder was Maurits de Jong met 25 punten. Verder waren er nog drie spelers die 20 of meer punten scoorden. Door deze winst blijft Jongens 14 1 ongeslagen met een doelsaldo van 1913 voor en slechts 847 tegen. Wanneer de uitgestelde wedstrijd tegen nummer laatst Marathon nog wordt gespeeld kan de competitie worden afgesloten met meer dan 2000 treffers.

Bouncers Jongens 18 1 was al kampioen, maar moest tegen het bezoekende Zoebas 1 nog vol aan de bak om ongeslagen te blijven, 64-60. Bij rust keek de ploeg nog tegen een achterstand van 10 punten aan, 30-40. En ook het derde kwart werd met een achterstand afgesloten, 52-53. In het vierde kwart kwam het alsnog goed, al hadden beide teams bij een stand van 63-60 en nog ruim drie minuten op de klok hun kruit verschoten. Massal Diouf was topscoorder met 28 punten.

Opvallend waren de overwinningen van Bouncers Jongens 16 3 op Grasshoppers 3 met 117-17 en Bouncers Gemixt Onder 12 2 op HBV The Jumpers 1 met 104-57. Bouncers Jongens 16 3 zette met 33-9 na het eerste kwart direct de toon en gaf vervolgens niets meer weg. Pepijn Hitzert was topscoorder met 40 punten. Bouncers Gemixt Onder 12 3 vielen de treffers vooral in de tweede helft na een ruststand van 34-34. Boas Hogebrug scoorde 26 punten.

Bouncers Heren 1 kon het niet bolwerken tegen de nummer twee, het Rijswijkse Lokomotief 2, 51-69. Het eerste kwart was met 18-13 nog wel voor de thuisploeg, maar in het tweede kwart kwamen de bezoekers op voorsprong, 30-34, om die niet meer uit handen te geven. Topscoorder was Boudewijn Koppen met 12 punten. Daarmee eindigt Bouncers Heren 1 op een ietwat teleurstellende derde plaats van onderen.

Bouncers Meisjes 18 1 kon het vrijdagavond in De Duikelaar niet bolwerken tegen The Jumpers 1 uit Den Haag en verloor met 34-66. Verlies was er ook voor Bouncers Heren 3 tegen SVO basketbal. De ploeg had vooral in de eerste helft moeite met scoren en verloor met 45-53. Bij Bouncers Jongens 14 2 tegen het bezoekende BV Oegstgeest 3 volop spanning en moest een verlening, na 49-49 na het vierde kwart, de beslissing brengen. En die viel uit in het voordeel van de bezoekers, 54-55. Guus Hulst scoorde 32 punten. Bouncers Jongens 12 1 sloot een goed seizoen af, na een 39-28 ruststand, met een mooie 75-49 overwinning op het bezoekende MBCA Amstelveen 1. Jordan de Miranda was topscoorder met 35 punten. Het al kampioen zijnde Bouncers Jongens 16 1 sloot het seizoen op waardige wijze af, door ook de laatste wedstrijd te winnen met 74-55 van BC Apollo 2 uit Amsterdam. Een overwinning die vooral in het derde kwart tot stand kwam. Massal Diouf scoorde 25 punten.

In sporthal de Mammoet in Gouda was de stand bij Bouncers Gemixt Onder 14 3 tegen BV Leiderdorp na het derde kwart nog gelijk, 25-25. In het laatste kwart schakelde Bouncers een tandje bij en won uiteindelijk met 43-34. Aslan Salih scoorde 14 punten. Bouncers Gemixt Onder 12 3 pakte een mooie overwinning door het bezoekende BV Oegstgeest 1 te verslaan met 78-51.

Uit: In ’s Gravendeel pakte Bouncers Meisjes 12 1 een mooie 45-56 overwinning op het hoger geklasseerde Rebound 1. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan Bouncers Heren 3 na de winst in Leiden op LUSV 2, 45-56, nog een aantal plaatsen stijgen in de rangschikking. In Rijswijk kon Bouncers Heren 16 2 het niet bolwerken tegen Lokomotief 2 en verloor met 61-39. Na de ruime 20-62 winst in Voorburg op CobraNova 2 eindigde de jongste Bouncersjeugd op een keurige tweede plaats met slechts twee punten achterstand op de nummer 1,Cady ’73. Jelle van Mourik was met 22 punten goed op dreef. In Mijdrecht verloor Bouncers Jongens 18 2 de wedstrijd tegen Argon 1 vooral in de tweede helft. Bij rust was de stand nog bijna gelijk, 32-31. Daarna kwam Bouncers er niet meer aan te pas en verloor met 80-57.

Timios H1 flikt het…

14 april 2019

Twee weken geleden was Timios H1 de hekkensluiter van de Promotieklasse. Het team dat dit jaar debuteert in deze klasse dreigt er na één seizoen roemloos weer uit te moeten vertrekken. Na 4-0 winst vorige week lagen de kansen ineens anders. Na een goede winstpartij tegen Majella uit Utrecht stond het team op de 10e […]

Lees verder →

Bouncers Heren 20 en Jongens 18 1 kampioen…

1 april 2019

Dat ze kampioen zouden worden was wel zo goed als zeker, maar er moest natuurlijk eerst wel gewonnen worden. En dat gebeurde afgelopen zaterdag. Bouncers Heren 20 boekte vrijdagavond in De Duikelaar een ruime 94-40 overwinning op het bezoekende Flax Field Fighters 1 uit Hendrik Ido Ambacht. Daarmee is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie […]

Lees verder →

Jongens 16 1 Bouncers Basketball kampioen…

26 maart 2019

Het in de landelijke tweede Divisie A debuterende Bouncers Jongens 16 1 zette zaterdag in Groningen een prima prestatie neer, door de nummer twee BV Groningen 1 te verslaan met 53-74. Door dit resultaat, met acht punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie en kon in Groningen […]

Lees verder →

Timios H1 grijpt laatste strohalm…/ Timios D1 verliest streekderby door matig spel…

26 maart 2019

Na het verlies met 1-3 vorige week tegen nummer 3 in de Promotieklasse speelde Timios H1 vrijdagavond voor zijn laatste kans om degradatie te ontlopen. In thuishal De Plataan mochten de heren het opnemen tegen VCV H2 uit Veenendaal die op de zevende plaats staan. Punten zijn hard nodig voor Timios die laatste staat. Omdat […]

Lees verder →

Eerste plaats in eerste twirlwedstrijd 2019 Illusion…

18 maart 2019

Afgelopen zaterdag 16 maart had Illusion, twirlafdeling van Toos Waddinxeen, hun eerste wedstrijd van het jaar in Spijkenisse. Voor sommige dames betekende dit dat zij voor het eerst hun nieuwe routines lieten zien en anderen mochten met een nieuw onderdeel de vloer op. Voor de laatste groep werd op deze wedstrijd bepaald in welk niveau […]

Lees verder →

Uitslagen Bouncers Basketball 1 maart 2019…

4 maart 2019

Slechts één wedstrijd dit weekend en dat was vrijdagavond in sporthal de Duikelaar: Bouncers Heren 1 tegen Blue Stars 1 uit Diemen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en werd het een gelijk opgaande strijd, met een wisselend scoreverloop. Het eerste kwart was met 16-20 voor de bezoekers, die ook bij rust nog op voorsprong […]

Lees verder →

Timios meisjes B1 wint belangrijke wedstrijd…

4 maart 2019

In een wedstrijd die eigenlijk alleen in de 2e en 5e set met vlagen spannend was, wist Timios MB1 afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning te behalen op mede-titelkandidaat Zaanstad MB1. Het team uit Waddinxveen begon de 1e set in Zaandam in een verrassende opstelling, maar dit zorgde niet voor het beoogde resultaat. Het meegekomen publiek […]

Lees verder →

Timios…

19 februari 2019

Timios dames 1 verliest met 0-4… Vrijdagavond 15 februari reisde Timios af naar Woerden voor een wedstrijd die om 19.15 in de planning stond. Omdat we de afgelopen weken al twee keer eerder voor een dichte deur hadden gestaan (wij te vroeg of de tegenstander te laat) hadden we besloten iets minder vroeg af te […]

Lees verder →

Timios…

11 februari 2019

Timios verrast topper DOS… Zaterdagmiddag 9 februari stond er een zware wedstrijd op het programma van Timios dames 1. De tegenstander Dos dames 2 staat in de top 2 van de competitie en won hun thuiswedstrijd ruimschoots met 3-1 van de Waddinxveense dames. Met gezonde spanning begonnen de dames aan de wedstrijd. Timios zat er […]

Lees verder →

Verlies na verlengingen voor Heren 1 Bouncers Basketball…

11 februari 2019

Voor Bouncers Heren 1 waren de druiven vrijdagavond na het verlies tegen BS Leiden 3, 82-86, een beetje zuur. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 kenden een prima weekend. In Groningen zette Bouncers Jongens 16 1 met de winst op nummer vier Celeritas-Donar 2, 56-61, een grote stap richting het kampioenschap. Ook […]

Lees verder →

Scholen uit Boskoop en Moerkapelle damkampioen…

11 februari 2019

Afgelopen zaterdag een tjokvol Anne Frank Centrum in Waddinxveen. Gespannen gezichten, wiebelende voeten, geroezemoes van belangstellende ouders, kortom herkenbare signalen, dat er een schooldamtoernooi gaande is. Door de combinatie van de strijd, het denkvermogen en de snelheid is de spanning aan menig bord voelbaar. Aan sommige borden werd zo snel gespeeld, dat er steeds wisselende […]

Lees verder →

Winterbikkels op de racefiets…

4 februari 2019

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de […]

Lees verder →

VOC Maarssen heeft zware dobber aan Timios H1…

3 februari 2019

In december jl. speelde Timios een goede uitwedstrijd tegen VOC Maarssen door met 2-3 te winnen. Vrijdagavond ontmoette beide teams elkaar in De Plataan in Boskoop. Omdat Maarssen de 3 plek inneemt in de Promotieklasse wist Timios dat het een pittig potje zou worden tegen VOC Maarssen. Zeker gezien het feit dat passer-loper Robbert van […]

Lees verder →