Sport

Afgelopen zaterdag 16 maart had Illusion, twirlafdeling van Toos Waddinxeen, hun eerste wedstrijd van het jaar in Spijkenisse. Voor sommige dames betekende dit dat zij voor het eerst hun nieuwe routines lieten zien en anderen mochten met een nieuw onderdeel de vloer op. Voor de laatste groep werd op deze wedstrijd bepaald in welk niveau zij het komend seizoen mogen uitkomen. In de klasse Juvenile 1-Baton mocht Sophie Vermeulen de wedstrijd openen. Ondanks de zenuwen heeft zij zich knap geplaatst in de Novice. In de klasse Senior 1-Baton deden Dione van der Greft en Irine Kleiweg voor het eerst mee. Zij hebben zich beiden geplaatst in de Beginner. In de klasse Senior Duo Twirling hebben Madelon van Harten en Lindsay Sip een sterke routine laten zien, waarmee zij zich in de Beginner plaatsten. Tot slot hebben Djarah Kleiweg en Irine Kleiweg in de klasse Senior Duo Dance Twirl zich geplaatst in de Novice.

Ondanks de grote categorieën deze dag wist Illusion toch een paar medailles in de wacht te slepen. In de klasse Preteen Novice 1-Baton won Summer van Vliet een zilveren en Jet Russcher een gouden medaille. In de klasse Junior Novice 1-Baton wist Lieke Siersema met een no-drop routine een eerste plaats te bemachtigen. In de klasse Junior Beginner Duo Twirling was de tweede plaats voor Hanneke Heemskerk en Petra van Harten. Tot slot wonnen Rosalie van der Kraats en Sophie Vermeulen in de klasse Juvenile Kids Twirl respectievelijk een gouden en zilveren medaille.

Ook wisten twee meiden meteen hun eerste plaatsingspunten in de wacht te slepen: Madelon van Harten in de klasse Senior Beginner 1-Baton en Petra van Harten in de klasse Junior Beginner Solo Dance Twirl. Het tweemaal behalen van plaatsingspunten betekent plaatsing voor het NK in december.  www.twirlafdelingillusion.nl

Slechts één wedstrijd dit weekend en dat was vrijdagavond in sporthal de Duikelaar: Bouncers Heren 1 tegen Blue Stars 1 uit Diemen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en werd het een gelijk opgaande strijd, met een wisselend scoreverloop. Het eerste kwart was met 16-20 voor de bezoekers, die ook bij rust nog op voorsprong stonden, 32-34. Bij het ingaan van het laatste kwart was de stand 55-54 en zoals vaker verliep het vierde kwart weer uitermate spannend met een 65-66 stand in de 6e minuut. Daarna liepen de bezoekers uit naar een maximale voorsprong van zeven punten. In de laatste minuut bracht Mike Hogervorst met een driepunter de achterstand terug naar 73-75. Verder kwam Bouncers echter niet en bepaalde Blue Stars met een benutte vrije worp de eindstand op 73-76. Na afloop was er echter toch het gevoel: dat Bouncers Heren 1 deze wedstrijd niet had hoeven te verliezen, maar onnodige balverlies en te weinig verdedigingsrebounds deden de weegschaal naar de andere kant doorslaan. Boudewijn Koppen was topscoorder met 25 punten.

Programma:
Vrijdag 8 maart sporthal Waddinxveen de Duikelaar:
19.15 u Bouncers Jongens 18 1 DAS 1
21.00 u Bouncers Heren 3 B.O.B. 1

Zaterdag 9 maart sporthal Waddinxveen de Duikelaar:
13.15 u Bouncers Jongens 14 1 Blauw-Wit 1
15.15 u Bouncers Gemixt Onder 12 2 CBV Binnenland 1
15.15 u Bouncers Meisjes 18 1 BC Utrecht Cangeroes 2
17.00 u Bouncers Jongens 18 2 BC Utrecht 3

Uit zaterdag 9 maart 2019.
11.00 u Woodpeckers 1 Bouncers Jongens 16 1 Houten
12.15 u River Trotters 2 Bouncers Meisjes 12 1 Hardinxveld-Giessendam
15.45 u Zoebas 3 Bouncers Gemixt Onder 14 3 Zoetermeer
16.00 u Cady ’73 1 Bouncers Gemixt Onder 10 1 Capelle aan den IJssel
16.00 u Cady ’73 1 Bouncers Gemixt Onder 12 3 Capelle aan den IJssel
16.30 u Flevo Musketiers 1 Bouncers Jongens 12 1 Lelystad
16.30 u Flax Field Fighters 1 Bouncers Heren 20 1 Hendrik Ido Ambacht
17.00 u HBV The Jumpers 1 Bouncers Gemixt Onder 16 2 Zoetermeer
18.30 u BV Alphia 1 Bouncers Heren 2 Alphen aan den Rijn
18.30 u BV Alphia 1 Bouncers Jongens 16 3 Alphen aan den Rijn
21.00 u Helmink Heroes 1 Bouncers heren 1 Zwijndrecht

In een wedstrijd die eigenlijk alleen in de 2e en 5e set met vlagen spannend was, wist Timios MB1 afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning te behalen op mede-titelkandidaat Zaanstad MB1.

Het team uit Waddinxveen begon de 1e set in Zaandam in een verrassende opstelling, maar dit zorgde niet voor het beoogde resultaat. Het meegekomen publiek zag aan beide kanten van het net twee teams staan die vooral tegen zichzelf speelden en veel persoonlijke fouten maakten. Service-series werden afgewisseld met service-fouten en vooral aan de zijde van Timios werd niet vrijuit gespeeld. De meisjes van Zaanstad kwamen meer en meer in hun spel en wisten met hardere aanvallen en een betere service Timios MB1 onder druk te zetten (25-17).

Ook de 2e set begon voor Timios niet voortvarend, maar gelukkig wist ook Zaanstad niet altijd de juiste oplossing te vinden en kon Timios bij vlagen laten zien dat zij met recht bovenaan in de Topklasse staan. Leuke rally’s werden afgewisseld met tactische punten en ondanks dat de speelsters van Timios de service-pass beter onder controle wisten te krijgen, ging de winst nipt naar Zaanstad (25-23).

De 3e en 4e set lieten een heel ander beeld zien. Met spelverdeelster Zoë de Wit binnen de lijnen en Evi de Heer op de middenpositie, liet Timios duidelijk een veel beter spel zien. De Wit bracht de rust terug in het veld, waardoor het leek alsof de andere speelsters weer wisten wat hun taak was in het team. Met name Caitlin de Rooij haalde in het achterveld menig bal van de grond en blokte een aantal keer de belangrijkste aanvalster van Zaanstad af. Ook Dionne Droog kwam blokkerend en serverend meer en meer in haar spel, net als de zeer goed serverende Caressa van Hoven (13-25 en 15-25).

De vijfde en beslissende set moest uitkomst bieden. Zoals zij al de hele wedstrijd liet zien, waren de sprongservices van de overall prima spelende Meike van Tol een belangrijk wapen. Toch liet Timios de concentratie even iets varen, waardoor een 2-8 voorsprong door Zaanstad werd ingehaald tot 7-8. Timios zette vervolgens de eindspurt in, waarbij Evi de Heer zowel blokkerend als aanvallend een belangrijke speelster bleek te zijn. Met goed teamspel en een aantal reddingen vanuit het achterveld door wederom Caitlin de Rooij en libero Fenne van Tol, liet Timios zien terecht de winnaar te zijn van deze wedstrijd (8-15).

Timios MB1 staat door deze overwinning nog steeds op de 1e plek in de Topklasse, met 31 punten uit 7 wedstrijden. Zaanstad MB1 staat 2e met 17 punten uit slechts 4 gespeelde wedstrijden.Zaterdag 9 maart wordt er in Oostzaan gespeeld tegen Compaen MB1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 16 maart om 14.30 uur in sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen tegen de nummer 3, Zovoc MB1 uit Zoetermeer.

Timios…

by redactie on 19 februari 2019

in Sport,Waddinxveen

Timios dames 1 verliest met 0-4…

Vrijdagavond 15 februari reisde Timios af naar Woerden voor een wedstrijd die om 19.15 in de planning stond. Omdat we de afgelopen weken al twee keer eerder voor een dichte deur hadden gestaan (wij te vroeg of de tegenstander te laat) hadden we besloten iets minder vroeg af te spreken dan normaal. Een verkeerde inschatting, zo bleek: VTC Woerden ds 3 had het net al opgehangen en stond er al klaar voor toen wij binnenkwamen. Wij konden dus vanuit de auto gelijk het veld op om warm te spelen.

De snelheid waarmee we het veld opkwamen, bleek goed te werken, want de eerste set gingen we goed van start tegen de nummer 1. Niks geen vrijdagavond-inkak-volleybal. Het was een spannende set waarin wij direct vanaf het begin het voortouw namen. Aan het einde van de set hadden beide teams een aantal keer een setpoint. Uiteindelijk trok Woerden aan het langste eind door met 30-28 de set binnen te slepen.

Vervolgens begon, ondanks onze goede moed, de “vloek” van de tweede set. De service ging er te makkelijk over waardoor de middens van Woerden alle ruimte kregen om te mooie ballen te slaan. Ballen waar de Timios dames geen antwoord op hadden. De pass kwam minder en er werden ballen te lief naar de overkant gespeeld. De tweede set ging dik verloren met 25-10. Maar ondanks de niet al te beste tweede set gingen de dames van Timios er weer vol vertrouwen in, want met zo’n setstand van de eerste set tegen de nummer 1 beloofde toch nog een spannende derde en vierde set worden, en wie weet wel een vijfde set.

Woerden had echter de spirit nog goed te pakken en met een goede servicedruk van hun kant hebben zij toch de derde set ook binnengehaald. De set ging naar Woerden met 25-14. De laatste set waren de dames na drie punten gespeeld te hebben al helemaal op. De rally’s duurden erg lang en het voelde dan ook extra lekker als je het punt binnen had gehaald. De dames van Timios hebben erg hun best gedaan, maar de tegenstander was sterk en het lukte ze ditmaal helaas niet om nog een (verdiende) set binnen te slepen. De laatste set werd het 25-18 voor Woerden.


 

Timios verzuimd zichzelf te belonen tegen Dosko…

Na vorige week gespeeld te hebben tegen de koploper in de Promotieklasse ontving Timios Heren 1 vrijdagavond Dosko H1, de nummer 2 in de competitie. Timios heeft de punten hard nodig maar zal zich tot het uiterste moeten inspannen om punten te gaan pakken, maar thuis is bij Timios veel mogelijk.

Timios gaat goed van start. De passing loopt goed waardoor veel druk gelegd kan worden op de middenaanval. Dat leidt er toe dat Timios al snel een kleine voorsprong pakt. Met goede servicedruk van Robert van Dijk en Bas Huising drukt het Dosko verder in de verdediging en weet de voorsprong uit te bouwen tot 6 punten. Naar het einde van de set weet Dosko orde op zaken te stellen door de fouten uit het spel te halen en zo puntje voor puntje weer dichterbij Timios te kruipen. Zoals zo vaak ontspint zich een zinderend spannend einde van de eerste set waarin beide teams setpunten vergaren maar waarin Dosko met 25-27 aan het langste eind trekt.

In de tweede set lijkt Timios aangeslagen na het verlies van de eerste set en kan niet de energie brengen die in de eerste set verfrissend spel opleverde. Pas halverwege de set heeft het team zich weer voldoende opgeladen om Dosko partij te geven. Dat is te laat om het de mannen uit Stolwijk nog lastig te maken. De set gaat verloren met 16-25.

De derde set gaan beide team gelijk op. Het publiek ziet aantrekkelijk spel waarin beide teams weinig voor elkaar onder doen. Niels Verschoor weet veel servicedruk te brengen met zijn sprongservices en Arjan van Schoonhoven weet regelmatig de blokkering van Dosko te dollen. Wederom gaan beide teams af op een spannend einde van de set. Beslissend is dat Dosko de kunst bezit vanaf een bepaald moment geen fout meer te maken. Timios is zo ver nog niet en dat kost hen ook de derde set (23-25). Ook in de vierde set bepalen de foutjes van Timios het verschil met Dosko. Timios laat uitstekend spel zien. Karst Busstra weet met zijn service maar liefst 3 aces op rij te slaan. Het is helaas niet genoeg het team ook te belonen met een punt want ook de vierde set gaat net aan verloren met 21-25.

Timios…

by redactie on 11 februari 2019

in Sport

Timios verrast topper DOS…
Zaterdagmiddag 9 februari stond er een zware wedstrijd op het programma van Timios dames 1. De tegenstander Dos dames 2 staat in de top 2 van de competitie en won hun thuiswedstrijd ruimschoots met 3-1 van de Waddinxveense dames. Met gezonde spanning begonnen de dames aan de wedstrijd.

Timios zat er direct goed in, de sfeer was goed en dit was te zien in het spel. Alle afspraken klopten, en iedereen stond op de goede plek. Er werd goed geserveerd en met veel directe punten ging de eerste set overtuigend met 25-20 naar Timios. Dit was duidelijk niet de tegenstand waar DOS rekening mee had gehouden. Er moest een tandje bij.
Dat gebeurde zeker in de 2e set, Het verschil werd al snel gemaakt door één lastige servicebeurt. Ook bij een goede pass lukte het niet om de bal bij DOS op de grond te krijgen. De set ging met 14-25 naar Dos D2. Derde set. Timios mocht weer aan de winnende kant beginnen. Trainer en coach Jan Zaal zorgde voor afwisseling en versterking vanaf de kant. Een goeie servicebeurt en sterke aanval van invalster Juul van Amstel zorgde voor de winst in de 3e set: 25-18.

Helaas hebben de dames verzuimd het af te maken in de 4e set. Deze was rommelig en te veel onnodige fouten. De set ging met 16-25 ruimschoots naar DOS. Er was een beslissende 5e set nodig, wat vooraf gezien de posities op de ranglijst niet was verwacht. Er werd flink strijd geleverd, en de punten liepen gelijk op. Uiteindelijk trok DOS aan het langste eind met winst van 13-15. Dos verliest 2 punten in Waddinxveen, die mogelijk cruciaal zijn voor hun promotiekansen. Timios kijkt terug op een goeie wedstrijd en neemt deze sfeer mee naar de komende uitwedstrijd tegen de huidige nummer 1, VTC Woerden.


Koploper neemt revanche op Timios…
In november vorig jaar verraste debutant in de promotieklasse Timios Heren 1 door van koploper VV Utrecht H4 de thuiswedstrijd met 3-1 te winnen. VV Utrecht is nog steeds koploper en Timios speelde zaterdag de returnwedstrijd in sporthal De Galgenwaard in Utrecht.

Timios coach Ronald de Rooij kon beschikken over de voltallige selectie maar kon niet voorkomen dat Utrecht vanaf punt één het initiatief neemt. Utrecht wil laten zien zich niet opnieuw wil laten verrassen door Timios. De diagonaalaanvaller van Utrecht is slecht te stoppen door Timios dat zelf wat moeite heeft in het spel te komen door de grote hoge zaal van De Galgenwaard. Het kost Utrecht dan ook weinig moeite de eerste set met 25-16 naar zich toe te trekken.
In de tweede set lijkt Timios de zenuwen van zich af te hebben gegooid. De servicedruk wordt opgevoerd en Utrecht moet even passen. Pas als Utrecht tegen 5 punten achterstand aankijkt pakt het de draad weer op. Door dubbele wissels bij Timios moeten spelverdelers Karst Busstra en Eric van Hees afwisselend aan de slag. Hierdoor wordt geprobeerd maximale aanvalskracht te houden. Tot 16-16 is dat ook succesvol. Vanaf dat moment weet Utrecht echter de blokkering van Timios uiteen te spelen waardoor het harde aanvalsspel van Utrecht moeilijk te verdedigen is. Met 25-19 gaat ook de tweede set naar Utrecht.

Timios weet ook in de derde set Utrecht direct onder druk te zetten. Weer kijkt Utrecht al snel aan tegen een achterstand van 4-10. Timios zit lekker in de wedstrijd en dwingt Utrecht tot het nemen van een time-out. Daarin stelt Utrecht weer orde op zaken en weet met twee serviceseries weer naast Timios te komen. Dit is duidelijk de kwaliteit van de koploper. Ze weten waar hun kwaliteiten liggen en kunnen daar altijd op terugvallen. Ook als Timios hard uit weet te halen met middenaanvallen van Bas Huising of Martien Grootendorst dan nog weet de verdediging van Utrecht daar een hand onder te krijgen. Ook de scheidsrechters fluiten uiterst scherp en ieder miniem netfoutje wordt afgefloten. Met 25-20 gaat ook set drie naar Utrecht.

In de vierde set lijkt Timios al vroeg in te zien dat deze dag geen punten gehaald kunnen worden in Utrecht. Het vuur van de tweede en derde set is in deze niet meer op te roepen bij Timios. Utrecht kan de wedstrijd rustig uitspelen zonder dat Timios nog echt gevaarlijk wordt. Utrecht kan met deze 4-0 overwinning weer 5 punten bijschrijven. Doordat directe concurrent voor het kampioenschap Dosko H1 punten laat liggen dit weekend staat Utrecht fier bovenaan in de Promotieklasse. Timios moet komende wedstrijd proberen punten af te troggelen van Dosko die de aanstaande vrijdag de tegenstander is.

Voor Bouncers Heren 1 waren de druiven vrijdagavond na het verlies tegen BS Leiden 3, 82-86, een beetje zuur. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 kenden een prima weekend. In Groningen zette Bouncers Jongens 16 1 met de winst op nummer vier Celeritas-Donar 2, 56-61, een grote stap richting het kampioenschap. Ook voor Bouncers Jongens 14 1 lijkt het kampioenschap een kwestie van tijd. In Voorburg werd met 64-80 ruim gewonnen van concurrent en nummer 2 CobraNova 1. Verder veel spannende wedstrijden die nipt werden gewonnen c.q. verloren.

Die spanning was er vrijdagavond in De Duikelaar ook bij Bouncers Heren 1 en het bezoekende BS Leiden 3. Bouncers opende direct de score met twee vrije worpen van Wouter van der Eng, om vervolgens het eerste kwart te winnen met 21-13. Het tweede kwart was met 21-25 voor de Leidenaren die daarmee de ruststand bepaalden op 42-38. In het derde en vierde kwart hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en leek BS Leiden vlak voor tijd bij een stand van 65-67 de winst mee naar Leiden te nemen. In de laatste seconden was het echter Boudewijn Koppen die stand gelijk trok, 67-67, en daarmee een verlenging voor Bouncers uit het vuur sleepte. Aangezien in deze verlenging ook geen beslissing viel, 77-77, was een tweede verlenging nodig. Halverwege deze verlenging leek bij een stand van 82-79 de winst voor Bouncers. De ploeg had echter geen antwoord op de zeven punten op rij van BS Leiden en het uitvallen van Boudewijn Koppen en stond Bouncers bij een eindstand van 82-86 met lege handen. Boudewijn Koppen was topscoorder met 25 punten.

Ook een gelijk opgaande strijd tussen Bouncers Heren 3 en het bezoekende Blue Drakes 1 uit Woerden. De bezoekers wonnen het eerste kwart, 12-17, maar stond Bouncers bij rust op een 33-24 voorsprong. Bij het ingaan van het vierde kwart stond Bouncers nog steeds op voorsprong, maar slordig verdedigen en slechte passes gaven de bezoekers de mogelijkheid op gelijke hoogte te komen en de wedstrijd te winnen met 58-62. Marvin Sevenhoven was topscoorder met 14 punten.

De zaterdagmiddagwedstrijden in De Duikelaar werden geopend met de strijd tussen Bouncers Gemixt Onder 10 1 en het bezoekende CobraNova 2 uit Voorburg. En ze blijven het goed doen de jongste Bouncertjes. In de eerste helft kon de ploeg bij een ruststand van 19-12 het verschil nog niet maken. Maar in de tweede helft kwam CobraNova er niet echt meer aan te pas en won Bouncers met 35-16. Aaron Speelman scoorde 8 punten.

Volop spanning bij Bouncers Jongens 18 2 en SV Argon uit Mijdrecht. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en via een 11-17 stand na het eerste kwart en een 31-30 ruststand bleven de verschillen klein. Ook in het derde en vierde kwart kon geen van de ploegen het verschil maken. Bij een 51-51 stand en nog met twee minuten op de klok gaf de ploeg uit Mijdrecht met het missen van een aantal vrije worpen een mogelijke zege en pakte Bouncers met 55-51 alsnog de winst. Jimmy Huurman was goed voor 17 punten. Alleen in het eerste kwart, 14-12, kon het bezoekende The Jumpers 2 uit Den Haag gelijke tred houden met Bouncers Heren 2. Daarna liep de thuisploeg langzaam verder uit om via een 33-23 ruststand uiteindelijk ruim te winnen met 72-45. Christian de Rooij was met 33 punten goed op dreef.

Uit: In Zoetermeer was de vreugde groot bij Bouncers Jongens 18 1 na de gewonnen wedstrijd tegen Zoebas 1, nummer twee in de rangschikking. Ook hier volop spanning met een wisselend score verloop, ruststand 23-24, en een gelijke stand vlak voor tijd, 53-53. Mika Luijbregts schoot Bouncers uiteindelijk naar een 53-55 overwinning. Zoebas probeerde de wedstrijd nog te forceren, wat Bouncers nog een drietal vrijeworpen opleverde, die echter werden gemist. Door deze winst blijft de ploeg ongeslagen.

In Groningen deed Bouncers Jongens 16 1 goede zaken door te winnen van de Celeritas-Donar 2. Vanzelf ging dat echter niet. Ook hier twee ploegen die elkaar niets toegaven met Bouncers net iets meer aan de positieve kant van de score, rust 25-29. Aan het eind van het vierde kwart was het Massal Diouf die Bouncers definitief naar de zege schoot, 56-61. Daarmee lijkt de ploeg op weg naar het kampioenschap. Tobia Steenis scoorde 20 punten.

Er was toch wel enige spanning bij Bouncers Jongens 14 1, in Voorburg op bezoek bij de nummer 2 CobraNova 1. Die vrees was echter ongegrond. Via een 27-46 ruststand en een heel sterk derde kwart won de ploeg uiteindelijk met 64-80. Het kampioenschap is na deze winst een kwestie van tijd. Latif Diouf was goed voor 25 punten. In Leiden bood Bouncers Jongens 12 1 koploper BS Leiden tot en met halverwege het derde kwart uitstekend partij, maar was de winst voor de thuisploeg met 91-70. Jordan de Miranda was topscoorder met 29 punten. In Oegstgeest waren de verschillen tussen BV Oegstgeest 3 en Bouncers Gemixt Onder 14 2 niet groot. Bouncers pakte de winst in het eerste kwart, maar moest uiteindelijk de winst aan Oegstgeest laten, 59-51. Guus Hulst scoorde 24 punten. In Leiderdorp was Bouncers Gemixt Onder 14 3 niet opgewassen tegen BV Leiderdorp 2 en verloor via een 30-15 ruststand met 57-46. Blaise Bahizire scoorde 14 punten.

In Den Haag had Bouncers Meisje 18 1 moeite met scoren en kon dan ook geen vuist maken tegen HBV The Jumpers 1 en verloor met 59-13. Bouncers Gemixt Onder 12 2 won wel in Den Haag, na een spannende wedstrijd van The Jumpers 1. Bij rust stond Bouncers met 26-32 op voorsprong en die kon worden vastgehouden tot het eind van de wedstrijd, 61-66. Maxim Toet was topscoorder met 15 punten. In Oegstgeest verloor Bouncers Gemixt Onder 12 3 nipt van BV Oegstgeest 1. Na een ruststand van 23-18 was het Imre Heijstek die Bouncers vlak voor tijd op gelijke hoogte bracht, 44-44, maar had Oegstgeest helaas de laatste score, 46-44. Imre Heystek scoorde 14 punten. Bouncers Jongens 16 3 kende in Katwijk tegen Grasshoppers 3 met 0-19 in het eerste kwart een prima start. Ook in de overige kwarten kwamen de Katwijkers er niet aan te pas en pakte Bouncers een mooie 31-70 winst. Kasper Slobbe was goed voor 15 punten.

Afgelopen zaterdag een tjokvol Anne Frank Centrum in Waddinxveen.
Gespannen gezichten, wiebelende voeten, geroezemoes van belangstellende ouders, kortom herkenbare signalen, dat er een schooldamtoernooi gaande is. Door de combinatie van de strijd, het denkvermogen en de snelheid is de spanning aan menig bord voelbaar. Aan sommige borden werd zo snel gespeeld, dat er steeds wisselende kansen waren.

Bijna 120 leerlingen van 11 scholen uit Waddinxveen, Boskoop, Moerkapelle en Berkenwoude namen deel aan het 47e schooldamtoernooi. De spelers werden ingedeeld in poules van 6 of 8 spelers. De nrs. 1 en 2 van alle poules ontvingen vaantjes.

Bij de jongste dammers (groepen 3 en 4) deed de Eben Haezerschool Boskoop van zich spreken. De 4 spelers, die fraai de 1e plaats wisten te pakken waren Maarten Harskamp, Sarah Hok, Benjamin van Vuuren en Dani Berghout. De teams van de Dick Brunaschool en de Kardinaal Alfrinkschool uit Waddinxveen behaalden de 2e en de 3e prijs.

In de strijd bij de groepen 5 en 6 gaven de Rehobothschool Moerkapelle en de Eben Haezerschool Boskoop elkaar weinig toe. Het tellen van alle uitslagen was net in het voordeel van de school uit Moerkapelle. Het team bestond uit de spelers Joas Liefaart, Ivan van de Maas en Denise Rog. De Boskoopse school dus op de 2e plaats en de Bethelschool uit Waddinxveen wist beslag te leggen op de bronzen beker (3e plaats).

Bij de groepen 7 en 8 hadden wisselende successen bij de meer ervaren spelers. Uiteindelijk bleek in deze categorie de uitslag gelijk aan die van het vorig jaar. Alle 3 winnende scholen hebben de afgelopen maanden een aantal trainingen gevolgd. Van het Moerkapelse team maakten deel uit Jeftha Bregman, Andre v.d. Vendel, Thirza Roos en Marleen v.d. Spek. De Even Haezerschool Boskoop haalde de 2e plaats en de 3e plaats was voor de school uit Berkenwoude.

Eindstand

Groepen 3 en 4
1. Eben Haezerschool Boskoop
2. Dick Brunaschool Waddinxveen
3. Kardinaal Alfrinkschool Waddinxveen

Groepen 5 en 6
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. Bethelschool Waddinxveen

Groepen 7 en 8.
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. De Wegwijzer Berkenwoude

De nrs. 1 en 2 hebben zich direct geplaatst voor de provinciale schoolstrijd op 16 maart in Gouda.

Damborden voor scholieren.
Het comité schooldammen Waddinxveen won met de promotie- en resultaats- prijs van de dambond 50 magnetische damborden. Mede dankzij sponsoring van 2 bedrijven konden deze nieuwste damborden worden uitgereikt aan alle spelers van de 2 jongste categorieën

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de racefiets te stappen. Een ongeluk zit dan niet in een klein hoekje en een flinke blessure zet je zo maar een paar weken aan de kant. Maar zijn er nog meer redenen om niet een lekker stuk te gaan fietsen in de winter? Eigenlijk niet. Neem nu de kou, temperaturen tot net onder het vriespunt zijn prima te doen. Let wel, bij harde wind is de gevoelstemperatuur een paar graden lager maar je kunt je er prima op kleden. De leden van FTC Avanti fietsen het hele jaar door. De winterbikkels laten zich niet tegenhouden door koude of een klein buitje. Wel zijn er een aantal regels waar de winterbikkel rekening mee houdt.

Regel een: niet te veel kleding
Doe NIET te veel kleding aan want van fietsen word je warm. Meestal zijn drie lagen bovenkleding genoeg. Een hemd een shirt met lange mouwen en een winddichte jas. Een waterdichte jas is nog beter, zodat onderweg een buitje je niks doet. Wat ook een prima middel is om warm te blijven is een scarf. Deze functioneert als een sjaal, maar draagt een stuk comfortabeler. Een dun mutsje is belangrijk, want er gaat veel warmte verloren via het hoofd. Daar overheen gaat uiteraard de helm. De fietsbroek is voldoende warm en deze zijn ook waterdicht te verkrijgen. Koude voeten voorkom je met winterhoezen over je schoenen of winterschoenen. Deze hebben als voordeel dat er aan de onderzijde een membraam zit. Zodat je wel ventilatie hebt, maar er geen nattigheid naar binnen kan. Rest alleen nog de handschoenen op te pakken en aan een heerlijke frisse tocht te beginnen. Je zult merken dat het landschap er ook in de winter schitterend uitziet met een prachtige strak blauwe lucht en misschien zelfs een prachtig wit laagje. Dat smaakt naar meer en dus worden de afstanden langer en volgen er nog wat winterse aanpassingen.

Regel twee: drinken en appeltaart
Als het koud is moet je lichaam harder werken om warm te blijven en dat kost energie. Eet daarom tijdens je tocht wat meer suikers en van tevoren een koolhydraatrijke maaltijd. Vergeet ook niet te drinken, want ongemerkt verliest je lichaam vocht en te weinig drinken levert hoofdpijn op. Tijdens een langere tocht stop je natuurlijk voor een lekkere bak koffie, thee of chocolademelk. En appelgebak. Trek binnen zoveel mogelijk kleding uit en denk ook aan je schoenen. Meestal staat de kachel lekker hoog en soms brandt er gezellig een open haard. Als je je koek en zopie op hebt, moet je toch weer terug de kou in en wil je doorgaan met genieten i.p.v. koukleumen.

Regel drie: onderhoud
Aan alles komt een eind dus ook aan die heerlijk frisse tocht. Er is een kans dat je fiets er dan wat minder fris uitziet. Maak je fiets zo snel mogelijk droog. Zeker je ketting en cassette, want pekel laat lelijke sporen na. Smeer daarna je ketting weer zodat je gelijk klaar bent voor de volgende frisse rit.
Wat schaatsers en wielrenners gemeen hebben is de Elfstedentocht. Sinds een aantal jaren wordt die ook in de winter voor wielrenners georganiseerd, afgelopen zondag was het weer zo ver met een aantal FTC Avanti winterbikkels hebben we deelgenomen. In het peloton met 10000 doordouwers met prachtig winterweer hebben we alle elf steden aangedaan. De route volgt zoveel mogelijk de schaatsroute en start en finish was in Leeuwarden i.p.v. Bolsward. Gekkenwerk??? Welnee. Met de juiste kleding en voedsel kan iedereen een winterbikkel zijn en een hele fijne tocht fietsen. Al dan niet in Friesland.

Samen de winter doorfietsen
Warm geworden door dit verhaal maar nog op zoek naar gezelligheid? Dan kan je meefietsen met FtcAvanti. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag starten wij tot en met 23 februari om 10 uur vanaf het clubhuis op de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn. Er zijn verschillen niveau groepen zodat kan kiezen welk niveau bij jou past. Kom met je racefiets en je helm een keer langs. Daarna wordt er om 9 uur gestart, want dan begint voor FtcAvanti de zomertijd cq het fietsseizoen.
Voor meer informatie kijk op de site van www.ftcavanti.nl

VOC Maarssen heeft zware dobber aan Timios H1…

by redactie on 3 februari 2019

in Sport

In december jl. speelde Timios een goede uitwedstrijd tegen VOC Maarssen door met 2-3 te winnen. Vrijdagavond ontmoette beide teams elkaar in De Plataan in Boskoop. Omdat Maarssen de 3 plek inneemt in de Promotieklasse wist Timios dat het een pittig potje zou worden tegen VOC Maarssen. Zeker gezien het feit dat passer-loper Robbert van Dijk en middenaanvaller Martien Grootendorst uit de selectie van Timios ontbraken.

In de eerste set is echter niets merkbaar van mogelijke verzwakking van Timios. De mannen komen enorm goed uit de startblokken en leggen VOC Maarssen direct het vuur aan de schenen. Maarssen komt zeer moeizaam op gang en kan geen antwoord vinden op de wijze waarop spelverdeler Eric van Hees zijn aanvallers bedient. Het achterveld van Timios staat goed te verdedigen waardoor de druk op VOC Maarssen hoog gehouden kan worden. Als Maarssen halverwege de set in staat is een aantal keren direct te scoren uit de service wordt een gat van zes punten langzaam kleiner. Uiteindelijk lukt het VOC Maarssen om op 22-22 gelijk te komen. Na een spannende eindfase trekt VOC Maarssen met 24-26 aan het langste eind. Een enorme domper voor Timios die een dijk van een set speelde maar niet genoeg opgewassen was tegen twee serviceseries van VOC Maarssen.

Gesterkt door het goede spel in de eerste set gaat Timios ook goed van start in de tweede set. Maarssen weet echter goed bij te blijven waardoor een aantrekkelijke wedstrijd ontstaat. Timios begint echter wat steekjes te laten vallen in de eigen services en servicepassing waardoor Maarssen de punten wat makkelijker maakt dan Timios. Setwinst voor Maarssen met 25-22 is het gevolg. De derde set laat eenzelfde spelbeeld zien. Aantrekkelijk spel waarin beide teams elkaar goed onder druk zetten. Timios gebruikt de dubbele wissel om zoveel mogelijk aanvalskracht aan het net te houden maar kan ook in de derde set niet voorkomen dat VOC Maarssen de set pakt (21-25).

Met drie nipt verloren sets lijkt de wedstrijd toe te groeien naar een 0-4 verlies in eigen huis voor Timios. De vierde set zakt Maarssen echter in als een plumpudding. Het team maakt fout op fout en als dan de blokkering bij Timios punt op punt maakt is er voor Maarssen geen houden meer aan. Het team neemt voor een aantrekkelijk spelbeeld te vroeg genoegen met 1-3 winst (25-11). Voor Timios een opsteker want daarmee pakt het team na een goede wedstrijd toch het verdiende punt tegen de nummer 3 uit de competitie.

Bouncers Basketball…

by redactie on 29 januari 2019

in Sport

Vanzelf ging het niet vrijdagavond in sporthal De Duikelaar tegen Grasshoppers 2, maar de voorsprong in het laatste kwart, met nog ruim drie minuten op de klok, gaf Heren 1 niet meer uit handen en won met 60-54. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 wisten hun koppositie moeiteloos te handhaven. In Lelystad won Bouncers 16 1 met 86-47 van Flevo Musketiers 1 en in Houten was Bouncers Jongens 14 1 met 87-53 te sterk voor Woodpeckers 1. In Rijswijk zette Bouncers Jongens 12 1 een prima prestatie neer door met 78-57 te winnen van Lokomotief 1.

Bouncers Heren 1, zonder Boudewijn Koppen en Jos de Frel, begon stroef aan de wedstrijd tegen Grasshoppers 2. Aanvallend liep het niet, weinig beweging, veel gemiste kansen en ook verdedigend gaf Bouncers nogal wat ruimte weg. Van die ruimte profiteerden de bezoekers volop en de winst in het eerste kwart, 12-21. In het tweede kwart werd er fanatieker verdedigd, maar bleef het aanvallend wat onder de maat. Met twee fraaie afstandsschoten bracht Jort Snelting de ruststand op 26-32. Het derde kwart gaf een gelijk opgaande strijd te zien, met een wisselend score verloop. In het vierde kwart met nog ruim drie minuten kwam Bouncers voor het eerst op voorsprong om via 55-50 uiteindelijk te winnen met 60-54.

Bouncers Heren 3 kende met een score van slechts vier punten in het eerste kwart tegen Rotterdam Zuid 1 een moeizame start. In het derde kwart kwam de ploeg met 22-13 sterk terug en bracht daarmee de achterstand bij rust terug tot twee punten, 26-28. Helaas kon de ploeg het sterke spel van het tweede kwart niet volhouden en verloor uiteindelijk met 46-61. Topscoorder was Stefan Breedijk met 12 punten.

Zaterdagmiddag in de Mammoet waren Bouncers Heren 2 en het bezoekende Juventus 1 uit Schiedam aan elkaar gewaagd. De bezoekers pakten met 11-13 de winst in het eerste kwart om gedurende de hele wedstrijd op voorsprong te blijven. In de zesde minuut van het vierde kwart kwam Bouncers op drie punten verschil, 52-55, maar verder liet Juventus het niet komen, 56-64. Sven de Jong en Chris van der Beek scoorden elk 9 punten. Bouncers Jongens 18 2 won met 79-34 afgetekend van het bezoekende Blue Arrwos 1 uit Driebergen.

In sporthal De Duikelaar kon Bouncers Jongens 16 2 het niet bolwerken tegen koploper BV Leiderdorp 1. Vooral in de tweede helft waren de bezoekers scherper in de afwerking om uiteindelijk te winnen met 57-97. Jolle Brussel en Owen Finn van Berkel scoorden elk 10 punten. Volop spanning bij Bouncers Meisjes 12 1 en Bouncers Gemixt Onder 10 1. De Bouncers-Meisjes speelden een prima wedstrijd tegen de koploper uit Brielle en stond bijna de hele wedstrijd op voorsprong, om in de laatste periode de winst uit handen te geven, 33-37. Esmee Westmaas scoorde 12 punten. Ook de allerjongste jeugd, Bouncers Gemixt Onder 10 1, speelde tegen DAS 3 een prima wedstrijd. Bij rust stond Bouncers op een 14-2 voorsprong, maar kwamen de bezoekertjes in de tweede helft nog dichtbij, maar de winst was uiteindelijk met 44-40 voor Bouncers. Jelle van Mourik was met 14 punten topscoorder.

Uit:In Hellevoetsluis had Bouncers Heren 20 1 geen enkel moeite met gastheer Jump ’80 1. Via een 25-50 ruststand werd een ruime 50-93 zege geboekt. Komende zaterdag de topper tegen de nummer twee Bourgondie 1 uit Wijk bij Duurstede. In Leiderdorp waren BV Leiderdorp 1 en Bouncers Jongens 18 1 aan elkaar gewaagd, maar was de winst via een 33-34 ruststand de winst voor Bouncers, 55-64. In Amersfoort was Bouncers Meisjes 18 1 niet opgewassen tegen Crackerjacks 1 en verloor ruim met 75-45. In Lelystad liet Bouncers Jongens 16 1 direct in het eerste kwart, 1-20, direct zien waarvoor het kwam: winnen. En dat deed de ploeg via een 18-45 ruststand dan ook met 47-86.In Houten stond Bouncers Jongens 14 1 tergen Woodpeckers 1 bij rust al in gewonnen positie, 27-51, om uiteindelijk te winnen met 53-87. In Rijswijk stond Lokomotief 1 tegen Bouncers Jongens 12 1 lange tijd op voorsprong, waarna Bouncers in het vierde kwart met 6-28 oppermachtig was en won met 57-78. In Katwijk waren Grasshoppers 3 en Bouncers Jongens 16 3 aan elkaar gewaagd, maar trok Bouncers uiteindelijk aan het kortste eind, 59-54. Bouncers Gemixt Onder 12 kon het in Voorburg niet bolwerken tegen CobraNova 1 en verloor met 58-35. In Katwijk speelde Bouncers Gemixt Onder 12 3 een prima wedstrijd tegen Grasshoppers 3 en won via een 19-33 ruststand met 21-57.

Timios…

by redactie on 29 januari 2019

in Sport,Waddinxveen

Timios is nachtkaars tegen VSTS…

Zaterdagmiddag in Bodegraven speelde Timios heren 1 zijn uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van VSTS wat momenteel laatste staat in competitie en knokt tegen degradatie. Voor Timios is VSTS al jaren een geduchte tegenstander en staan de wedstrijden garant voor spanning en vechtlust.

Vanaf het eerste punt in de wedstrijd laait het vuur bij Timios hoog op. Punt na punt wordt op de buitenpositie gescoord. Robert van Dijk lijkt zijn punten met speels gemak te maken en VSTS heeft er geen antwoord op. Al snel kijk VSTS tegen een achterstand aan van 4-10. In het verloop van de set krijgt VSTS zijn spel wat beter op orde en knokt zich enigszins terug in de wedstrijd. Het is echter niet voldoende om Timios van setwinst af te houden (20-25).

De tweede set laat een spannende gelijk opgaande strijd zien tussen twee teams die zichtbaar plezier hebben en waar spelers zich voor elkaar willen inzetten. VSTS weet de servicedruk behoorlijk op te voeren en Timios moet dan ook regelmatig het antwoord schuldig blijven. Soms worden 4 man ingezet om de harde sprongservices de baas te worden. Een spannende eindfase volgt als Timios na 21-19 achterstand gelijk weet te komen tot 23-23. VSTS weet door het inzetten van servicekanon Jimmy van de Voorst de set vervolgens met 25-23 naar zich toe te trekken.

In de derde set zet VSTS de strategie met veel risicovolle servicedruk door en weet het Timios daarmee erg lastig te maken. Tot voorbij de helft van de set weet Timios echter goed weerstand te bieden door het ook VSTS lastig te maken met de service. Vooral Bas Huising is daarmee succesvol. Aan het einde van de set is het wederom Jimmy van de Voorst die de set weet VSTS het gat te slaan door 4 punten op rij te serveren en moet Timios het hoofd buigen (25-20).

Het vuur van Timios wat in de eerste set zichtbaar was, is in de loop van de wedstrijd minder geworden en in de vierde set definitief gedoofd. VSTS speelt vrijuit en noch de blokkering noch de verdediging van Timios kan hierop het juiste antwoord vinden. Geen moment meer weet Timios het initiatief te pakken waardoor de wedstrijd jammer genoeg als een nachtkaars uitgaat. VSTS pakt de laatste set met 25-16 en wint deze wedstrijd verdiend met 3-1.


Winst in eigen huis…

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Timios D1 (eindelijk) weer in hun thuiszaal in Waddinxveen spelen, tegen Kalinko D4. De uitwedstrijd in Scheveningen was onnodig met 4-0 verloren gegaan, waardoor de dames er nog meer zin in hebben om een paar setjes binnen te halen.

Hoewel de dames van Kalinko pas laat in de zaal verschenen, begonnen zij toch sterker aan de wedstrijd. In de eerste set moest Timios behoorlijk inkomen. De pass was goed, maar het scoren lukte nog niet helemaal. Ook de service was nog onvoldoende om Kalinko onder druk te zetten. De eerste set verloor Timios dan ook met 17-25.

In de tweede set gingen de dames van Timios er weer met volle moed tegenaan. Er kwamen lange en spannende rally’s. De pass lag lekker. Jitske Uitenbroek, net terug van vakantie en normaal gesproken middenaanvalster, verving af en toe Kim van Nes om haar te ontlasten. Zij kon goede setjes geven en de bal werd er ingehakt. Door betere services kon Kalinko minder tot scoren komen terwijl Timios juist alle hoeken van het veld wist te vinden. Einde van de set kwamen de dames van Timios na een goede serviceserie van Rianne Nap op 24-23 te staan. Helaas ging het punt naar de dames van Kalinko en werd het nog even heel spannend. Gelukkig wist Timios de tweede set binnen te halen met een stand van 27-25.

De derde set was al even spannend, met net zo lange rally’s als de tweede set. Het was niet makkelijk en de dames van Kalinko boden erg veel tegenstand. Zij hadden een goede en lange middenaanvalster die de ballen hard naar beneden sloeg, maar ook daar hadden de dames van Timios een antwoord op. Met lef in de service, variatie in de aanval – af en toe een prikbal naast de hard geslagen ballen – haalde Timios D1 ook de derde set binnen met een stand van 27-25.

Na de smaak te pakken te hebben van de twee gewonnen sets gingen de dames nog even door. De vierde set begon met een achterstand, dit wisten ze in te halen. Met Jitske weer op het midden in de vierde set, en Isolde Salters-van Soest als vervangende setupper werd ook de vierde set binnen gehaald door de dames van Timios. Dit keer met een stand van 25-23.

De dames waren erg blij met deze overwinning en hebben weer heel veel zin in de volgende wedstrijd. Maandag 28 januari strijden zij in de kwartfinale van de beker, en wel tegen hun eigen vereniging: Timios dames 2, uit in de Plataan!

Timios…

by redactie on 20 januari 2019

in Sport

Timios heeft niet genoeg energie…

Vrijdagavond 18 januari ging Timios dames 1 op weg naar de studentenstad Delft. Deze keer hoefden we niet voor een dichte deur te wachten (dit was namelijk de vorige twee wedstrijden wel het geval). Deze keer moesten we gewoon lang wachten voordat we aan de wedstrijd konden beginnen. De officiële starttijd was 21:30 uur, maar het was pas 22:00 dat het eerste fluitsignaal werd gegeven. Door het lange wachten (en kijken naar andere wedstrijden) hadden we wel zin om zelf aan de slag te gaan. We begonnen de eerste set dan ook sterk en wonnen deze overtuigend met 19-25.

In de tweede set voerde Punch de servicedruk op en bij Timios ontbrak de goede pass om er een scorende aanval uit te halen. De eigen servicedruk viel ook ver terug. Timios verloor de tweede set met 25-17. In de derde set ging Punch door met hun goede servicedruk. Aan het begin van de set had Timios hier opnieuw geen antwoord op. In de loop van de set herstelde Timios zich wel. Niet genoeg, en niet op tijd. Na alweer een serviceserie won Punch de derde set met 25-19. De vierde set bracht geen verandering, hetzelfde patroon: een stevige service van Punch, gecombineerd met een harde aanval aan hun kant. Timios had er onvoldoende antwoord op, waardoor Punch ook de 4e set en daarmee de wedstrijd binnensleepte met 25-13.


 

Plataan geniet van Timios H1…
Vorige week moest het eerste herenteam van Timios een 2-0 voorsprong uit handen geven tegen Taurus. Vrijdagavond kwam Switch H2 uit Utrecht op bezoek en Timios wist dat er kansen lagen tegen dit team wat net onder hen op de ranglijst staat maar met een wedstrijd minder.

Coach Ronald de Rooij kon deze wedstrijd niet beschikken over passer-loper Niels Verschoor en spelverdeler Eric van Hees maar het team beschikt over voldoende fitte spelers om een goede opstelling neer te zetten. Beide teams starten goed aan de wedstrijd. De servicedruk wordt direct hoog gelegd. Het publiek ziet een gelijk opgaand spel waarbij beide team fraaie aanvallen laten zien. Vanaf 13-13 weet Timios een gaatje te slaan naar 18-14. Switch is dan al door beide time-outs heen en Timios kan vrijuit de set uitspelen. De blokkering van Switch krijgt geen vat op de aanval van Timios en achterin is alleen de libero van Switch af en toe in staat ballen te pareren. Met 25-18 pakt Timios de winst in de eerste set.
In de tweede set gaat Timios verder waar het gebleven was. Met dezelfde opstelling zet Timios Switch direct onder druk. Door uitstekende passing van Erik Jan de Keijzer en Arjan van Schoonhoven kan er zoveel dreiging worden opgebouwd met de middenaanvallen van Bas Huising en Luck Crijnen dat het voor Switch lastig is om de blokkering goed dicht te blijven lopen. Robbert van Dijk weet met zijn sprongservice zes punten op rij te serveren waardoor het gat al in het begin van de set geslagen is. Switch wisselt er lustig op los met dubbele wissels maar is niet bestand tegen de rijdende trein die Timios heet. Met 25-21 gaat ook de tweede set naar Timios.

Waar vorige week de trein in de derde set tot stilstand kwam rijdt de trein tegen Switch met dezelfde vaart verder onder aanvoering van spelverdeler Karst Busstra. Alles lijkt te lukken en het publiek geniet van een aantrekkelijke wedstrijd waarbij Timios gewoonweg heel weinig fouten maakt. Aanvaller Martien Grootendorst wordt deze wedstrijd ingezet als aanvaller op verschillende posities en zet het team in een lastige fase weer goed op de rails. In het achterveld is het libero Milan Merkus die er bij bijna alle aanvallen een handje onder heeft. Switch weet gedurende de set weliswaar redelijk gelijk op te blijven met Timios maar moet aan het einde van de set toch het hoofd buigen (25-20).

In de vierde set kan Switch de eer nog hoog houden door deze set naar zich toe te trekken. Timios lijkt tevreden te zijn met de vier punten die een 3-1 winst zouden opleveren. Switch neemt het initiatief maar verzuimd echter door te drukken. Iedere keer als Switch de kans heeft het gat definitief te slaan worden er fouten gemaakt waardoor Timios aan kan blijven haken. Als bij 18-22 het gat dan toch geslagen lijkt te zijn komt Timios toch weer verrassend terug tot 23-23. Er volgen een paar bloedstollend spannende punten waarbij Rens de Rooij uiteindelijk met een kill-block en direct daarna een ace met zijn sprongservice, met 27-25 een einde maakt aan de illusies van Switch. Timios pakt met 4-0 vijf belangrijke punten om permanent uit de degradatie zone te blijven.

Maaike Luijendijk op NK Twirlen…

14 januari 2019

Op 12 en 13 januari vond in Almere het laatste weekend van het Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Ditmaal met de niveaus Intermediate en Advance. Maaike Luijendijk mocht, na het behalen van een plek tijdens de voorrondes, deel nemen aan dit NK op het onderdeel Super-X-Strutting Senior Intermediate. Op zaterdag 12 januari mocht ze na hard […]

Lees verder →

Uitslagen Bouncers Basketball 11 en 12 januari 2019…

14 januari 2019

Met vijf gewonnen en negen verloren wedstrijden is Bouncers Basketball matig begonnen aan de tweede helft van de competitie 2018-2019. De grootste overwinning was voor Bouncers Jongens 14 1 door in Amsterdam Harlemlakers 1 met ruime cijfers te verslaan 40-107. Thuis was Bouncers Heren 1 niet opgewassen tegen de routine van de koploper US 1 […]

Lees verder →

Timios Volleybal…

14 januari 2019

Timios laat winst ontglippen tegen Taurus… In de eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen moest Timios H1 het opnemen tegen Taurus H3 uit Houten. Taurus, één positie hoger op de ranglijst dan Timios, was in de uitwedstrijd met 3-1 te sterk geweest voor Timios maar thuis zijn er altijd goede mogelijkheden. In […]

Lees verder →

Timios Heren verrassen vlak voor winterstop…

25 december 2018

De laatste wedstrijd voor de winterstop van het eerste herenteam van Timios was wederom een uitwedstrijd. Vrijdagavond 21 december trad het team in Maarssen aan tegen de nummer 4 uit de competitie: VOC Maarssen. Deze inhaalwedstrijd aan het einde van de eerste helft van de competitie moest Timios afreizen zonder passer/lopers Robby van Dijk en […]

Lees verder →

Illusion grijpt net naast podium op Runner-p Nederlands Kampioenschap Twirlen…

18 december 2018

Afgelopen weekend op 15 en 16 december vond in Almere het Runner-up Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Hieraan deden hier meerdere deelnemers van Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen mee. Op zaterdag de 15 december was het de beurt aan Team B. Zij deden voor het eerst aan een Nederlands Kampioenschap mee. Na vele trainingsuren en hard werken, […]

Lees verder →

Timios, winst en verlies in één week…

3 december 2018

Afgelopen week moesten de dames van Timios 2 keer aantreden om een wedstrijd te spelen. Op maandagavond voor de beker tegen dezelfde tegenstander als de zaterdag ervoor, Kratos D3. Na de wedstrijd van zaterdag die maar net met 3-2 werd gewonnen, had Timios de nodige aantekeningen gemaakt en het spel van Kratos goed doorgrond. Timios […]

Lees verder →

Verlies voor Heren 1 Bouncers Basketball…

3 december 2018

Bouncers Heren 1 kon het in Amsterdam niet bolwerken tegen BV Amsterdam 2 en verloor. Bouncers Jongens 18 1 en 2 wonnen en bleven daardoor ongeslagen. Dat deden ook Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1. Helaas moest Bouncers Jongens 16 2 in Zoetermeer de eerste nederlaag, zij het nipt, incasseren. De ‘broederstrijd’ […]

Lees verder →

Timios MB1 ongeslagen kampioen in de Hoofdklasse…

3 december 2018

De meisjes van B1 van Timios zijn ruim voor het einde van de 1e helft van het volleybalseizoen ongeslagen winterkampioen geworden in de Hoofdklasse C. Met nog 2 wedstrijden op het programma wist het ambitieuze team van trainer/coach Michael van Maaren vorige week de promotie al veilig te stellen. Afgelopen zaterdag 1 december was de […]

Lees verder →

Knappe overwinning voor Bouncers Meisjes 18…

20 november 2018

Slechts één wedstrijd afgelopen weekend en dat was in sporthal de Duikelaar die van: Bouncers Meisjes 18 1 tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk, met als inzet de tweede plaats. En het werd een tot het eind spannende wedstrijd. Uit in Katwijk hadden de Bouncer Meisjes nog ruim verloren, maar vrijdagavond werd het een gelijk opgaande […]

Lees verder →

Timios H1 toont veerkracht in streekderby…

20 november 2018

Vrijdagavond ontvingen de heren van Timios het eerste herenteam van Vollingo uit Gouda in De Plataan in Boskoop. Beide teams bevinden zich in de middenmoot van de promotieklasse en zijn dus op papier aan elkaar gewaagd. Het publiek zag dan ook een spannende strijd waarin beide teams flink aan elkaar gewaagd waren. Timios komt direct […]

Lees verder →

Jongens 16 1 en Jongens 14 1 Bouncers Basketball blijven winnen…

15 november 2018

Jongens 16 1 en Jongens 14 1 van Bouncers Basketball blijven het op landelijk niveau goed doen door in Amsterdam te winnen van BC Apollo 2 met 46-73, en in Waddinxveen in sporthal de Duikelaar van CBV Binnenland 1 met 92-43. Daarmee blijven de ploegen nog steeds ongeslagen. Bouncers Heren 1 moest in Den Haag […]

Lees verder →

Deelname WK Kyokushin…     

6 november 2018

Afgelopen weekend vond in Astana, Kazachstan het WK Kyokushin karate plaats. Dave Kientz (15) van karatevereniging Kurai was één van de drie Nederlandse deelnemers op dit toernooi waar zo’n 1000 vechters van over de hele wereld op af kwamen. In verschillende gewichts- en leeftijdscategorieën werd gestreden om het eremetaal. Na een uitstekende tweede plaats op […]

Lees verder →

Dubbele promotie voor Illusion…

31 oktober 2018

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Den Helder voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 8 gouden, 8 zilveren en 5 bronzen medailles behaald. Gizem Aday behaalde een promotie op het onderdeel 1-baton in de klasse Juvenile Novice en zal volgend jaar uitkomen in de Beginner-klasse. […]

Lees verder →