Sport

Winst voor heren Bouncers 1…

by redactie on 18 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Heren 1 van Bouncers Basketball behaalde zaterdagmiddag in sporthal de Mammoet een regelmatige 79-51 overwinning op het bezoekende Hurricanes 1 uit Spijkenisse. Verder waren er overwinningen voor Bouncers Heren 2, Heren 22 en 20, Jongens 16 3, Jongens 14 1, 2 en 3, Jongens 18 1 en Gemixt Onder 10 1.

Bouncers Heren 1 opende zaterdagmiddag als eerste de score, wat werd gevogd door een 3punter van de bezoekers. Dat was gelijk het enige moment dat de ploeg uit Spijkenisse de voorsprong kon koesteren, want met 18-12 sloot Bouncers het eerste kwart winnend af. In het tweede kwart zette Bouncers met een tussensprint een 38-22 ruststand op het scorebord. In het derde kwart liet men Hurricanes echter terugkomen tot 53-44. Verder liet Bouncers het niet komen, mede omdat het verdedigend beter sloot en Hurricanes daardoor ruim vier minuten niet tot scoren kwam. Boudewijn Koppen, topscoorder met 25 punten, bepaalde uiteindelijk de eindstand op 71-59.

Toos turnsters presteren goed…

by redactie on 18 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Afgelopen weekend zijn 10 TOOS-turnsters in actie gekomen tijdens districtswedstrijden Zuid-Holland Noord in Den Haag. Tijdens deze wedstrijden is er een plek in de districtfinale en toestelfinales te bemachtigen.

Instappers, Djemaya Pooran en Elize van Kats begonnen ijzersterk op vloer. Djemaya werd met een super score van 14.033 knap 1e en Elize, 13,233, 4e. Bij sprong werden ook mooie scores neergezet. Op brug turnde Djemaya zich naar een 3e plek en Elize werd 6e. Als laatste toestel moesten de meiden de balk op maar dat was ook geen probleem voor hen. In het eindklassement werd Djemaya 3e en Elize 7e.

Carlijn Eijpe, pupil 1, turnde in wedstrijd 2 en begon op sprong. Brug verliep ook super netjes. Ondanks 2 vallen op balk toch een super mooi cijfer, 12.200 waarmee zij 2e werd op dit toestel. Carlijn sloot haar wedstrijd af op vloer en werd in het eindklassement super knap 2e!!

Fleur Neelman en Jayda Fer, pupil 2, startte op brug waar Fleur een super strakke oefening turnde en werd dan ook 1e met een score van 14.200. Helaas voor beide meiden een val van balk. Op vloer werd er weer mooi geturnd. Ook sprong verliep super goed. Fleur werd zelfs 1e op dit toestel. In het eindklassement werd Fleur 2e en Jayda netjes 14e.

In wedstrijd 4 turnde de jeugd 1 meiden, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein. Zij begonnen op vloer waar ze nette oefeningen lieten zien. Sprong verliep ook naar wens voor de meiden. Op brug turnde Jasmijn zich netjes naar een 11e plaats. Maud werd knap 7e op balk. In het eindklassement werd Maud 11e en Jasmijn 13e.

De junioren, Suzanne Koelewijn, Rosalie Janse en Quinty Troost, turnde in de laatste wedstijd. Quinty opende met 2 mooie sprongen en werd dan ook knap 1e op sprong. Brug en balk verliepen ook netjes voor de meiden. Op vloer werden er ook mooie oefeningen geturnd met een 3e plek voor Quinty en Suzanne & Rosalie werden beide 12e op dit toestel. In het eindklassement werd Quinty 5e, Suzanne 9e en Rosalie 14e. Voor Djemaya, Carlijn, Fleur en Quinty betekend dit doorstroming naar de districtfinale op 26 mei te Woerden.

Timios heren 1 pakt thuis weer de winst…

by redactie on 18 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Na vorige week verloren te hebben in Delft lieten de mannen van volleybalvereniging Timios vrijdagavond in De Plataan maar één puntje liggen tegen Monza H1 uit Monster.
In het begin van de wedstrijd is een niet soepel spelend Timios te zien. Ondanks dat weet het team te voorkomen dat Monza voorsprong kan nemen. Monza staat onderin de middenmoot van de 1e klasse en weet het Timios met sterke buitenaanvallers behoorlijk lastig te maken. In de eindfase weet Timios wel te overtuigen en pakt met 25-23 de winst.

In de tweede set weet Monza het Timios nog lastiger te maken dan in de eerste set en pakt al vroeg de voorsprong. Met dubbele wissels tracht Timios het aanvallend vermogen te verhogen maar Monza weet de voorsprong in tact te houden en pakt verrassend de winst in de tweede set met 22-25.

In de derde en vierde set stelt Timios orde op zaken door direct vanaf de start de voorsprong te pakken. Monza lijkt leeg gestreden en is niet opgewassen tegen het spel van Timios wat in deze sets aantrekkelijk gevarieerd is. Doordat de passing goed op orde is kan spelverdeler Eric van Hees vrijuit combineren en weet regelmatig zijn aanvallers vrij te spelen. Met 25-16 en 25-14 wordt de winst veilig gesteld. Timios haalt met deze wedstrijd weer vier punten binnen en klimt op naar de derde plaats in de competitie.

3-1 verlies voor Timios D1 na spannende wedstrijd
Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van Timios in Scheveningen tegen Kalinko d5. Beide teams staan in de middenmoot en daardoor beloofde het een leuke wedstrijd te worden. De dames van Timios kampen helaas met de blessures van Dorothee Kamerman en Elise Aref. Daarom waren Rianne Nap (d2) en Evi de Heer (MB1) mee als aanvulling en trok Hester Faber het liberoshirt weer aan. Ook Meike van Tol (MB1) was mee om in te kunnen vallen als spelverdeler als dat nodig was.

De 1e set was erg spannend. Timios had bijna de hele set een lichte voorsprong. Ondanks de bloedende vinger van Terra Perotti wist zij prima set ups af te leveren en kon zowel op het midden door Evi de Heer en Helga Teerhofer als op de buitenkant door Angela Hunink en Juul van Amstel prima worden aangevallen. En ondanks dat Celine de Wit nog herstellende was van een griepje kon ook zij haar puntjes meepakken op de diagonaal. Het spel was in deze set van beide teams wisselvallig. Vooral de servicepass kon bij beide teams beter. Aan het einde van de set leek Timios te gaan winnen. Op een cruciaal moment gaf de scheidsrechter de dames van Kalinko nog een kans door een dubbel fout te geven voor een scorende bal van Timios. Helaas greep Kalinko deze kans met beide handen aan en wisten ze het tij te keren en de set te winnen (25-23).

De 2e set leek veel op de 1e set. Beide teams gingen lang gelijk op. Door een sterke serviceserie van Kalinko namen zij een lichte voorsprong. Aan het eind van de set wist Kalinko deze uit de bouwen en de set te winnen met 25-21.

De 3e set begon Timios sterk. Door goede serviceseries en aanvalsdruk wist Timios een voorsprong te houden. Ook de opgedane lessen van coach Hans Glaubitz met blokkering worpen zijn vruchten af en Timios wist deze set te winnen met 22-25.

Dit gaf de dames moed voor de 4e set. Deze begon dan ook goed. Echter richting het einde van de set leek het spel weg te zakken. Er werden veel fouten gemaakt en door wat pech werd deze set verloren met 25-18. Zaterdag 21 April is de revanche van deze wedstrijd in Waddinxveen, waarbij Timios hopelijk iets recht kan zetten en de punten in eigen huis weet te houden.

Dubbel verlies Timios H1…

by redactie on 13 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

In week die begon met de kwartfinale in de beker op maandagavond in thuishal De Plataan en een uitwedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie kon het eerste herenteam van Timios een dubbelslag slaan. De week werd echter afgesloten met een enorme domper.

Maandagavond werd in de bekerwedstrijd uitstekend gestreden tegen het sterke VTC Woerden H3. In de tweede set wist Timios zijn tegenstander te verrassen door de winst te pakken met 25-13. De drie andere sets moesten de heren echter hun meerdere erkennen in het sterke en ervaren team uit Woerden.

Vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Kratos H2 uit Delft op het competitieprogramma. Thuis werd het team met 3-1 verslagen door Timios. Een goede uitslag zou het team naar de tweede plek kunnen brengen. Vanaf het eerste fluitsignaal weet Kratos aan Timios duidelijk te maken dat het de tweede plek niet wil afstaan aan het team uit Waddinxveen en Boskoop.

Kratos voert de servicedruk flink op en Timios heeft hierop geen antwoord. De passing krijgt het team niet op orde waardoor de aanval niet goed uit de verf komt. De eerste set gaat verloren met 25-16. Ook in de tweede set loopt Timios achter de feiten aan. Het team tracht servicedruk te geven maar maakt daarin teveel fouten. Aan het einde van de set lijkt het team zich te herstellen en dwingt een time-out af bij Kratos. Toch gaat de set verloren met 25-22.

Ook in de derde en vierde set laat Kratos niet toe dat Timios in de wedstrijd komt. Timios moet daarmee alle punten in Delft laten liggen en kijkt daarmee terug op een teleurstellende week.

Opnieuw winst voor dames Bouncers…

by redactie on 13 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Een erg succelsvol weekend kende Bouncers Basketball niet, want van de negen wedstrijden gingen er zes verloren. Winst was er alleen voor Bouncers Dames 1, Bouncers Heren 2 en Bouncers Gemixt Onder 12 2.

De dames van Bouncers Basketball ontvingen zaterdagmiddag in de Duikelaar het tweede damesteam van Utrecht Bulls. Gezien de stand op de ranglijst mocht de wedstrijd geen problemen opleveren voor de thuisploeg. Dat pakte in de eerste helft echter iets anders uit. Beide ploegen speelden met veel inzet en dat leverde een rommelige wedstrijd op en eindigde het eerste kwart in een gelijke stand, 18-18. Mede omdat de bezoeksters met hun lengteoverwicht de meeste rebounds pakten. In het tweede kwart kreeg Bouncers meer grip op de wedstrijd en kwam de ploeg halverwege het tweede kwart op een 30-25 voorsprong. Die lijn trok de ploeg door om de eerste helft af te sluiten bij een 40-28 stand. Ook in de tweede helft bleef de inzet groot, waarbij Bouncers de aanval van de bezoeksters direct onder druk zette en werd het derde kwart afgesloten met 54-40. In het vierde kwart begon de vermoeidheid toe te slaan, werd door langdurig dribbelen veel balverlies geleden waar de Bulls echter niet van konden profiteren en was de winst voor Bouncers met 66-49. Coach Vlijter was ondanks het rommelige spel blij met overwinning en tevreden met de inzet van zijn ploeg.

Bouncers Basketball Heren 2 ontving het op gelijke hoogte staande Hurricanes 2 uit Spijkenisse. De bezoekers openende de score en waren wat zuiverder in de afwerking en wonnen het eerste kwart met 11-17. In de vijfde minuut van het tweede kwart kwam Bouncers voor de eerste keer op voorsprong, 23-22, maar moest die uit handen geven en dat leverde bij rust een 30-35 voorsprong op voor Hurricanes. Het derde kwart gaf een wisselend scoreverloop te zien en eindigde het derde kwart met klein verschil in het voordeel van Bouncers, 50-48. Het vierde kwart bleef spannend en liep Bouncers met nog een minuut te gaan naar een 61-58 voorsprong. Door slordig uitverdedigen ging die bijna uit handen gegeven, maar de bezoekers schoten mis en toen ook nog een vrije lay-up werd gemist, was de winst definitief voor Bouncers de, 63-58.

Bouncers Heren 22 en het bezoekende Almeere Pioneers maakten er een gelijk opgaande strijd van, maar trokken de bezoekers uiteindelijke aan het langste eind, 60-76. Daarmee blijft de ploeg uit Almeere ongeslagen.

Uitwedstrijden:
Op papier zou in Voorhout de wedstrijd tussen Forwodians 2 en Bouncers Heren 3 een gelijk opgaande strijd moeten zijn. Het pakte echter geheel anders uit want Bouncers kon niet echt een vuist maken en verloor met 67-37. In Spijkenisse was er wel sprake van een gelijk opgaande strijd, maar trok Bouncers Heren 3 tegen Hurricanes 4 uiteindelijk aan het kortste eind, 68-63. Voor aanvang van de wedstrijd Lokomotief 2 en Bouncers Jongens 16 2 stonden beide teams op nul punten. Na afloop stond Bouncers nog steeds op nul punten, want Lokomtief zat beter in de wedstrijd en won met 78-39. In ’s Gravenzande kwam Bouncers Jongens 16 3 net iets tekort tegen WestlandStars 1, 49-38. In Delft moest Bouncers Jongens 14 1 de strijd om de eerste plaats de winst met 50-43 aan de thuisploeg DAS 1 laten. In Rijswijk won Bouncers Gemixt Onder 12 3 met 40-24 gemakkelijk van Lokomotief 3. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen en wacht volgende week in Dordrecht het nog eveneens ongeslagen DBV Rowic 2.

Wielerronde afgelast…

by redactie on 12 februari 2018

in Sport,Waddinxveen


De organisatie van de Ronde van Waddinxveen, welke traditioneel plaatsvind op tweede Paasdag, heeft laten weten dat de wielerronde dit jaar niet doorgaat.

Reden is dat het parcours van de afgelopen jaren onder handen wordt genomen en de bekeken alternatieven niet geschikt zijn. Hopelijk gaat de ronde van 2019 wel gewoon plaatsvinden.

Op zaterdag 13 januari turnde Lonne, Rosalie, Quinty, Suzanne, Kyra & Anne-Lotte hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Zij opende de turncompetitie tegen Boskoop/SJZ, Reflex en AVGV. Het 1e toestel was balk waarop Lonne een mooie oefening liet zien en een keurige 3e plaats behaalde. Sprong verliep ook keurig. Alle scores van de 4 teams lagen dichtbij elkaar. Quinty liet de mooiste sprongen zien van de TOOS meiden en werd knap 2e op dit toestel. Op vloer waren de meiden erg sterk met een mooie 4e plaats voor zowel Kyra als Suzanne eindigde ze als team op een zeer verdiende 2e plaats. De meiden sloten de wedstrijd af op brug. Ondanks dat er streng gejureerd werd op dit toestel behaalde Quinty een zeer verdiende 1e plaats. Na vier onderdelen behaalde de TOOS meiden een nette 3e plaats. Een goede start van de turncompetitie.

Dubbele winst voor Timios Meisjes B1…

by redactie on 5 februari 2018

in Sport

Het talentvolle MB1 van Timios is winterkampioen geworden in de 1e klasse en komt daarom vanaf januari uit in de Hoofdklasse C van de regio West. Op 6 januari begon het 1e jaars B-team aan de tweede helft van het volleybalseizoen met de voorronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Het team eindigde als 3e in de poule en is hierdoor geen ronde verder. Op woensdag 10 januari werd dit ruimschoots goedgemaakt door de kwartfinale van de landelijke Bekercompetitie te behalen. Er werd met 1-3 van Dosko MB1 in Stolwijk gewonnen.

De 1e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse beloofde een spannende te worden, aangezien tegenstander VV Utrecht MB1 dit seizoen al in de Hoofdklasse actief was. Op zaterdag 13 januari werden de Utrechtse bezoekers echter met 25-16, 25-18, 25-13 en 25-10 overklast door Timios en zijn de eerste 5 punten voor MB1 binnen. Dionne Droog, die normaal in de A-jeugd speelt maar nog de B-leeftijd heeft, speelde een prima wedstrijd aan het net. Ook serverend bracht zij veel punten, net als Nadine van Maaren. Na afloop werden de meisjes en hun trainers gehuldigd voor hun kampioenschap.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 27 januari om 14.30 uur in de Groenswaard in Waddinxveen tegen VHZ MB1 uit Nieuw-Vennep.

Winst voor Bouncers basketbal…

by redactie on 5 februari 2018

in Sport

Na een paar nederlagen op rij was er het afgelopen weekend weer winst voor Bouncers Heren 1. Winst was er ook voor Bouncers Dames 1

Heren 1 ging in Maasluis op bezoek bij het laag geklasseerde Green Eagles 1 en deed wat het moest doen: winnen en dat deed de ploeg met met 52-61. Daarmee handhaven de heren zich op de zesde plaats in de landelijke 2e Divisie. Bouncers Dames 1 zette vrijdagavond in de Duikelaar het goede spel van een week eerder tegen BS Leiden 1 voort, en won ruim van het bezoekende Forwodians2 uit Voorhout. Vanaf het begin zette de thuisploeg de bezoeksters onder druk en dat leverde bij rust al een ruime voorsprong op. Ook in de tweede helft bleef Bouncers geconcentreerd spelen om uiteindelijk te winnen met 80-32.

De derde plaats: dat was vrijdagavond de inzet bij Bouncers Heren 3 en G5-Sports 1 uit Den Haag. Hoewel in het begin sprake was van een gelijk opgaande wedstrijd, waren de Hagenaars wat schotvaardiger en wonnen met 40-65. Zaterdagmiddag kon Bouncers Jongens 16 3 het duidelijk niet bolwerken tegen het bezoekende The Jumpers 2 uit Den Haag. En verloren ruim met 37-72. Volop spanning was er bij de wedstrijd van Bouncers Jongens 14 tegen het bezoekende Divine 1. Het werd een gelijk opgaande strijd, waarbij de thuisploeg uiteindelijk met 60-63 aan het kortste eind trok. En dat betekende voor Bouncers het eerste puntverlies en moet de ploeg de eerste plaats delen met CobraNova 1 en DAS 1.

Uitwedstrijden. Voor Bouncers Jongens 16 1 blijft het spannend, ook na de winst in Rotterdam op Rotterdam Zuid 2 met 68-43. Met deze winst handhaaft de ploeg zich samen met Marathon 1 uit Vlissingen op de eerste plaats. Bouncers Heren 22 1 kon het in Hardinxveld Giessendam niet bolwerken tegen River Trotters 1 en verloor met 71-55. Thuis had Bouncers Heren 2 nog ruim gewonnen van Punch 4, maar in Delft kwam de ploeg tegen de Delftse studenten net iets tekort. Na een zeer spannende wedstrijd werd nipt verloren met 44-43. In Maasluis was het op de derde plaats staande Green Eagles 3 net wat sterker en verloor Bouncers Heren 4 met 83-77. In Zeist speelde Bouncers Gemixt Onder 12 3 een prima wedstrijd tegen BZ ’72 1 en won gemakkelijk en ruim met 64-22.

Programma:
Zaterdag 03-02-2018 sporthal de Duikelaar Waddinxveen.
15.00 u Bouncers Dames 1 Utrecht Bulls 2
15.00 u Bouncers Heren 2 Hurricanes 2
16.45 u Bouncers heren 22 1 Almere Pioneers 1

Timios Dames 1 pakt de punten…

by redactie on 29 januari 2018

in Sport

Zaterdag 27 januari speelde het eerste damesteam van Timios thuis tegen Aspasia dames 2. De wedstrijd wordt sterk geopend door de Timios dames, de eerste set wordt met 25-19 binnengehaald. De tweede set kent een wisselend verloop en wordt na een mooie voorsprong toch nog weggegeven met 22-25. Na een trage start in de derde set, vechten de dames zich terug pakken de set met 25-21. In de vierde set blijft het tot het einde spannend, maar gaat de winst met 23-25 uiteindelijk naar Aspasia: tijd voor de 5e en beslissende set. Deze gaat met overtuiging naar de thuisploeg: 15-7. De 3-2 overwinning is binnen.
Het eerste herenteam en het 2e damesteam speelden dit weekend niet.

Verlies voor Bouncers basketball…

by redactie on 29 januari 2018

in Sport

Uit was nipt verloren van Binnenland 2, maar vrijdagavond in de Mammoet kwam de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen toch wat tekort. De Barendrechters waren wat scherper en wonnen redelijk afgetekend met 52-71.

De dames van Bouncers gingen in Leiden op bezoek bij koploper BS Leiden 1, maar konden geen vervolg geven aan het succes een week eerder tegen Crackerjacks. Al was het verschil niet zo groot, met 48-36 wisten de Leidse dames hun koppositie vast te houden.

Voor aanvang van de wedstrijd van Bouncers Heren 4 stond het bezoekende BV Juventus 2 met twee wedstrijden meer, twee punten voor op de thuisploeg. Bouncers was vrijdagavond echter niet onder de indruk en stuurde de Schiedammers met een 73-57 nederlaag naar huis. Bouncers Jongens 18 1 wist vrijdagavond de ongeslagen status met een ruime 80-59 overwinning te handhaven en daarmee het bezoekende Divine 2 de eerste nederlaag te bezorgen.

Timios…

by redactie on 22 januari 2018

in Sport,Waddinxveen

Timios vergeet door te zetten
Afgelopen vrijdag 19 januari reisde Timios Dames 1 af naar de Houtrusthal in Den Haag. De tegenstander was het derde dames team van Kalinko. Onder begeleiding van coach Elise Aref, die nog niet mag spelen door een schouderblessure, begonnen de dames aan het inslaan en inspelen. Helga Teerhöfer was na haar kuitblessure weer terug in de selectie en begon de eerste set sterk op de diagonaal. Na een kleine achterstand van 5-1 werden de Timios dames wakker en gingen zij geconcentreerd verder spelen. Het ging weer gelijk op met Kalinko. De servicedruk ging hoger en door een paar geluk balletjes wist Timios de voorsprong op te bouwen. Met als resultaat een goede 19-25 winst in de eerste set.

Een lekker begin, precies wat de dames nodig hadden. Nu was het zaak om dit vol te houden in de tweede set. De sevicedruk van Kalinko was opgeschroefd en de pass bij Timios ging achteruit. Lag de pass goed dan kwam de set up of aanval er niet, kortom geen goed spel. We gingen schuiven in de opstelling. Met invalster Evi de Heer van MB1 op de midden verschoof Juul van Amstel naar de buitenaanval, werd er meer gevarieerd in de aanvalsmogelijkheden maar ook dit mocht niet baten. Het ging er rommelig aan toe en het afmaken bleek toch erg lastig te zijn. Dit was ook te zien in de uitslagen: 25-14 en 25-11 in de tweede en derde set.

Dan maar de vierde set winnen en er een 3-2 overwinning uitslepen. Er werd gevochten voor elke bal en het spel kwam langzaam terug maar dit was helaas niet genoeg. De vierde set eindigde in 25-18 voor Kalinko. Alweer een (onnodige) 3-1 verlieswedstrijd om mee terug te nemen naar huis.

Volgende week weer een vertrouwde thuis wedstrijd om 16.30. Timios dames 1 speelt tegen Aspasia dames 2, zij staan op de 11de plek in de competitie maar zijn een taaie tegenstander. De dames gaan er dan weer vol tegen aan voor een 4-0 overwinning!

*************

Timios H1 pakt volle winst
Vrijdagavond in De Plataan in Boskoop volleybalde Timios Heren 1 tegen middenmoter DEO H1 uit Pijnacker. De vorige ontmoeting had Timios met nipte setstanden 3-1 verloren van dit team. Vrijdagavond was het moment dat de mannen dit verlies recht wilden zetten.

Timios begon in de basisopstelling welke ook vorige wedstrijd goed gepresteerd had. Met servicedruk en goed blokkeerwerk zet Timios DEO onder druk. Aanvallend weet Timios vooral met Luck Crijnen op het midden goed te scoren. Tot halverwege de set houdt DEO het tempo bij maar moet dan toestaan dat Timios met lange serviceseries afstand neemt en de set met 25-17 wint. Ook in de tweede set is dit beeld te zien. Geen moment verslapt Timios waardoor de tweede set met 25-20 wordt gewonnen.

In de derde set begint DEO goed en weet het Timios moeilijk te maken door een beter blok te zetten en goed te profiteren van de fouten aan de kant van Timios. Met een achterstand van 9-14 op het telbord wordt de eerste time-out genomen. Timios vecht zich daarna punt voor punt terug in de wedstrijd en weet op 20-20 weer gelijk te komen met DEO. In een spannend einde van de set trekt Timios aan het langste eind en wint met 26-24.

In de vierde set begint Timios weer met heel slordig spel en veel eigen fouten. Ook aanvallend worden de punten niet meer gemaakt. DEO loopt direct aan het begin van de set uit naar een voorsprong van 3-9. Halverwege de set heeft Timios het spel echter weer op de rails en dendert het over DEO heen. Met 25-20 wordt ook de vierde set gewonnen waardoor Timios de volle vijf punten verdient. Het team kruipt hiermee, met twee wedstrijden minder dan de nummers één en twee, naar de derde plaats in de eerste klasse.

Winst voor dames Bouncers basketbal…

22 januari 2018

De dames van Bouncers Basketball onvingen vrijdagavond het hoger geklasseerde Crackerjacks 1 uit Amersfoort. Uit hadden de dames nog met klein verschil verloren, maar in de Duikelaar was Bouncers met degelijk spel de betere partij en won met 41-31. Bouncers Heren 1 kreeg zaterdag het eerste team van SBU uit Utrecht op bezoek. De studenten […]

Lees verder →

Kom je ook mee doen met de kennismakingscursus Dansen en Twirlen…

9 januari 2018

Ben je nog op zoek naar een leuke sport in 2018 en kan je maar niet kiezen? Altijd al eens nieuwsgierig geweest hoe is om deel te nemen aan een les Twirlen of Dansen bij TOOS Waddinxveen? Wil je nu wel eens weten hoe mooi je kan dansen of hoe het is om een baton […]

Lees verder →

TOOS start met workshop: Luchtacrobatiek – klimdoek…

5 januari 2018

Vanaf donderdag 11 januari 2018 start Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen met een nieuwe les bij TOOS. In een workshop van 23 lessen tot aan de zomervakantie gaan we leren in de klimdoeken te klimmen en allerlei acrobatische bewegingen in de lucht uit te voeren. De les is voor jongens en meisjes van groep […]

Lees verder →

Kampioenschap voor MB1 en MB3 bij Timios…

18 december 2017

Vorige week nog werd Meisjes B3 van Timios Winterkampioen in de 2e klasse. Deze zaterdag kon het Meisjes B1-team van de trainer/coaches Michael van Maaren en Niels Verschoor in de eigen sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen kampioen worden. Met veel overtuiging haalde de MB1 de verdiende 4-0 overwinning en het de titel Winterkampioen binnen. In […]

Lees verder →

Kom je ook mee doen met de kennismakingscursus Dansen en Twirlen…

18 december 2017

Ben je nog op zoek naar een leuke sport in 2018 en kan je maar niet kiezen? Altijd al eens nieuwsgierig geweest hoe is om deel te nemen aan een les Twirlen of Dansen bij TOOS Waddinxveen? Wil je nu wel eens weten hoe mooi je kan dansen of hoe het is om een baton […]

Lees verder →

Valse start voor Timios H1 tegen Zovoc H2…

18 december 2017

In de eerste klasse speelde Timios H1 vrijdagavond in eigen huis tegen het tweede herenteam van Zovoc uit Zoetermeer. Timios laat de laatste wedstrijden weinig punten liggen en draait boven in de competitie mee. Ondanks dat begint het ronduit slecht aan de eerste set. Zovoc weet goede servicedruk te leveren waar Timios het moeilijk mee […]

Lees verder →

Twee kampioenen Bouncers basketbal…

11 december 2017

Twee kampioenen (winterkampioenen) afgelopen weekend voor Bouncers Basketball, namelijk Bouncers Jongens 16 2 en Bouncers Jongens 18 1. Daarvoor moest Bouncers Jongens 16 2 echter wel tot het uiterste gaan, al kende de ploeg tegen medetitelkandidaat Westland Stars 1 uit ’s Gravenzande een prima start. De ploeg nam vlot een redelijke voorsprong, maar met een […]

Lees verder →

Mager weekend voor Bouncers Basketball…

5 december 2017

Het afgelopen weekend werden alle thuiswedstrijden van Bouncers gespeeld in sporthal de Duikelaar met veel wedstrijden tegen (ook uit) hooggeklasseerde tegenstanders. Dat was ook te merken aan het aantal winstpartijen. Van de in totaal 15 wedstrijden werden er slechts vijf gewonnen. Bouncers Meisjes 18 1 beet vrijdagavond in de Duikelaar het spits af met een […]

Lees verder →

Timios Heren 1 vecht zich naar overwinning in Voorburg…

4 december 2017

Donderdagavond speelde Timios Heren 1 een uitwedstrijd tegen Volleybalvereniging Haaglanden Heren 2 uit Voorburg. In een competitie waar ook de bovenste teams verrassend bij lagere teams punten laten liggen was het voor Timios zaak zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen tegen het laag geplaatste Haaglanden. De beschikbare selectie van Timios voor deze wedstrijd […]

Lees verder →

Irine Kleiweg plaatst zich voor NK twirlen…

27 november 2017

Na een jaar hard trainen en veel spannende wedstrijden was het afgelopen zaterdag 25 november tijd voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen twirlen in Hoofddorp. Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, was aanwezig met negen solisten; Djarah Kleiweg, Sanne Zeeman, Isabel Floor, Maaike Luijendijk, Irine Kleiweg, Tara Slaman, Lindsay Sip, Dione van der Greft en […]

Lees verder →

Bouncers…

26 november 2017

Uit tegen River Trotters 1 hadden ze verloren, maar vrijdagavond in de Duikelaar nam Bouncers Heren 22 met 69-62 revanche voor die nederlaag. In het op de tweede plaats staande River Trotters uit Hardinxveld Giessendam trof Bouncers Heren 22 vrijdagavond in de Duikelaar een pittige tegenstander. In de eerste twee kwarten was Bouncers met goed […]

Lees verder →

Timios dames…

26 november 2017

Timios Dames 1 had een druk schema deze week met 2 uitwedstrijden. Maandag een inhaalwedstrijd tegen Aspasia dames 2 en vrijdag een wedstrijd tegen Kratos ’08 dames 3. Rommelige winst tegen Aspasia De aanloop naar de wedstrijd toe was een beetje rommelig. Een wedstrijd vroeg op de avond is altijd lastig. Wim Vogelzang nam deze […]

Lees verder →

Weer vier punten voor Timios…

20 november 2017

Nadat het 1e damesteam van Timios woensdag 15 november 2017 al een bekerwedstrijd speelde in Utrecht (jullie zien ons volgend seizoen weer opnieuw terug in de strijd om de beker…), werd er zaterdag 18 november weer een thuiswedstrijd gespeeld. Dames van dichtbij uit Bodegraven: VSTS D2 was te gast in Waddinxveen, een op papier zwakkere […]

Lees verder →