Sport

Van 2 tot en met 4 november vinden in Astana Kazachstan de wereld kampioenschappen Kyokushin karate plaats. Tussen de 3 Nederlandse deelnemers bevindt zich Dave Kientz van Karate vereniging Kurai.

Na de Nederlandse titel in Juni en een tweede plaats op het EK in Kaliningrad in september werd Dave deze week gevraagd door de bondscoach om met het Nederlands team mee te gaan Kazachstan om daar te vechten in de poule voor 14/15 jarigen. Verdeeld over 2 dagen zullen zowel de junioren als de senioren vechten voor de wereld titel in hun gewichts- en leeftijdsklasse.

Als kleine karatevereniging is dit een beloning voor het harde trainen. Noemenswaardig is ook het feit dat mede door de gulle giften van diverse leden Dave in staat is om de reis ook financieel te bekostigen.

Benieuwd hoe de voorbereidingen gaan en naar het verloop van het WK? Volg ons op Facebook of kom eens langs tijdens één van de trainingen in het Coenecoop college om het Kyokushin karate zelf te ervaren. Op dinsdagavond trainen de junioren, op maandag en donderdagavond de senioren.

Timios…

by redactie on 16 oktober 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Puntenverlies voor Timios Dames 1…
Ondanks de afwezigheid van Elise Aref, vertrokken het eerste damesteam van Timios vrijdagavond 12 oktober enthousiast richting Scheveningen. De uitwedstrijd tegen Kalinko dames 4 stond op het programma. De tegenstander was maar met 7 speelsters aanwezig. Trainer Jan Zaal had de wedstrijd goed voorbereid en Timios begon vol goede moed aan de wedstrijd. Het was voor Caitlin de Rooij haar debuut bij dames 1, een spannende avond.

Helaas was Kalinko in de eerste set te sterk. Een goede service serie van de Haagse dames maakte het Timios erg moeilijk. 25-20 was het resultaat. De tweede set begon Timios sterk. De eigen servicedruk was een flink toegenomen. Helaas kwam Kalinko in haar spel en wisten ze de kansen te keren. Ze trokken de set naar zich toe met 25-19. In de derde set kreeg Timios de opdracht om positief te blijven volleyballen en niet teveel de koppies te laten hangen. Een goede poging maar helaas opnieuw zonder gewenst resultaat. Aan het einde van de set stond er 25-16 op het scorebord.
Met een 3-0 achterstand werd de 4e set gestart. Met het motto “alles of niets” keken we na enkele minuten tegen een onwaarschijnlijke achterstand van 10-0 aan. Gelukkig kwam Timios terug in de wedstrijd. De aanmoedigingen van de bank en tribune en het plezier in het spel, gaf de mogelijkheid om terug te komen tot een 14-14 stand. Helaas kwamen daar de sterke service van Kalinko, en het gerommel van Timios om de hoek kijken en hierdoor ging ook de 4e set naar de dames uit Scheveningen. Met een 4-0 verlies verlieten de Waddinxveense dames teleurgesteld het veld. Er is genoeg gezien waar de komende weken op getraind gaat worden. Komende week wordt in Bodegraven de bekerwedstrijd gespeeld. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op woensdag 31 oktober in Schoonhoven. Een beter resultaat is bij beide wedstrijden gewenst.

Eerste winstwedstrijd voor mannen van Timios…
Vrijdagavond ontving Timios een oude bekende in sporthal De Plataan in Boskoop. VSTS H1 uit Bodegraven werd vorig jaar kampioen in de poule in de 1e klasse waaruit Timios via een 2e plaats naar de Promotieklasse wist te promoveren. Vorig jaar trok VSTS twee maal aan het langste eind door beide competitie wedstrijden met 3-2 te winnen.

Vanaf het eerste punt is direct zichtbaar dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. VSTS speelt met meer overtuiging waar Timios wat nerveus aan de wedstrijd voor eigen publiek begint. Met telkens twee tot drie punten achterstand gaat Timios de eindfase in. VSTS maakt echter een aantal onnodige persoonlijke fouten die de ploeg de set kost. Timios pakt het eerste setpunt met 25-23.
De tweede set zet VSTS meer druk waardoor Timios als snel tegen een 4-8 achterstand aankijkt. Halverwege de set heeft Timios zich hersteld. Een dubbele wissel brengt Eric van Hees en Karst Busstra in het veld waardoor Timios met goed serveerwerk een gaatje weet te slaan naar 20-17. Een time-out van VSTS zet de ploeg echter weer op het spoor waardoor het 22-22 wordt. Met een aantal priemende services weet Karst Busstra het de Bodegraafse ploeg echter zo lastig te maken dat Timios ook de tweede set met 25-23 naar zicht toe trekt.

De derde set kenmerkt zich door teveel eigen fouten aan de zijde van Timios. VSTS weet al snel een flinke voorsprong op te bouwen van bijna tien punten. Op het moment dat set praktisch als verloren beschouwd moet worden weet Timios op een servicebeurt van Robbert van Dijk toch weer 5 punten dichterbij te kruipen. Voor setwinst is het echter te laat. Het is wel de opmaat naar een vierde set waarin Timios heer en meester is. VSTS kijkt binnen no time tegen een fikse achterstand aan. En als de energie bij Timios eenmaal goed loskomt is het team slecht te stoppen. VSTS zit er volledig doorheen en weet niet meer dan 12 punten te sprokkelen in deze set. Voor Timios een fraaie opsteker tegen de competitie kampioen van het vorige seizoen die vier broodnodige punten oplevert waardoor Timios de 9e plaats inneemt in de Promotieklasse.

 

 

 

 

 

Thuis:

Bouncers Heren 3 Klipperstars 1 61-93
Bouncers Jongens 18 2 Leiderdorp 2 66-49
Bouncers Heren 20 1 Zoebas 1 73-41

Bouncers Gemixt Onder 12 3 BV Squirrels 2 35-35
Bouncers Jongens 14 1 Cobra Nova 1 66-42
Bouncers Jongens 16 1 Celeritas-Donar 2 66-50
Bouncers Jongens 12 1 BS Leiden 1 50-125

Uit:

Grasshoppers 2 Bouncers Jongens 16 2 36-75
HBV The Jumpers 2 Bouncers Heren 2 56-35
Grasshoppers 2 Bouncers Meisjes 18 1 69-34
BS Leiden 3 Bouncers Heren 1 71-61
River Trotters 1 Bouncers Gemixt Onder 12 2 28-76
DAS 2 Bouncers Gemixt Onder 14 2 29-66
BV Leiderdorp 1 Bouncers Jongens 18 1 66-74
DAS 2 Bouncers Jongens 16 3 63-22

Een beperkt programma 19 en 20 oktober 2018:

Thuis, sporthal de Duikelaar.
Vrijdag 19 okt. 20.00 u Bouncers Jongens 18 2 Zoebas 2
Uit zaterdag 20 oktober 2018.
14.00 u Marathon 1 Bouncers Jongens 14 1 Vlissingen
14.30 u Blue Drakes 1 Bouncers Heren 3 Woerden

Timios dames 1 wint weer…

by redactie on 9 oktober 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Afgelopen zaterdag was het vanaf 16:30 weer feest in de Groenswaard. Dames 1 heeft ook deze wedstrijd en daarmee de derde wedstrijd op rij gewonnen! Er zijn heel wat liedjes gezongen. In het begin ook nog door de tegenstander, Punch dames 2 en het door hen meegebrachte publiek. Aan de overkant was het aan het einde van de wedstrijd toch wat stilletjes.

Het was een wedstrijd waar we ons koppie bij moesten houden. De servicedruk en slim getrainde ballen kwamen mooi van pas. De eerste set werd het 25-21. De tweede set was het wat chaotisch in het veld en lieten we het teveel lopen, waardoor we deze set niet binnen konden halen: 21-25. Gelukkig stonden we er weer in de twee volgende sets: er werden lange rally’s gewonnen en we hebben de libero van Punch meerdere keren uit de pass gezet. De derde set was het nog spannend, maar hebben we uiteindelijk gewonnen met 25-21. De laatste set was een makkie: 25-13. Slimme time-outs en handige tips van onze coaches…met elkaar hebben we gewonnen!

In de week van de scheidsrechter hebben wij uiteraard ook onze scheidsrechter bedankt met een heerlijk flesje wijn.

In de promotieklasse competitie speelde Timios H1 afgelopen donderdag in Utrecht tegen Switch, een team dat vorig jaar vijfde eindigde in de promotieklasse. Het beloofde dus een pittige opgave te worden voor de volleyballers uit Waddinxveen en Boskoop die dit jaar debuteren in de promotieklasse.

In de eerste set laat Timios echter zien dat ze niet onder de indruk zijn van wat Switch in het veld laat zien. Beide team gaan gelijk op tot 15-15. Dan slaat Switch echter een klein gaatje naar 20-17 waarop Timios de time-out neemt. Direct daarna weet Timios terug te komen tot 20-20 op een paar mooie services van Martien Grootendorst. De teams leggen elkaar het vuur aan de schenen waardoor het 23-23 wordt. Het einde van de eerste set wordt bepaald door een ace van Luck Crijnen en mooi verdedigend werk van Robbert van Dijk waardoor Timios de eerste set pakt met 23-25.

De tweede en ook de derde set gaat Switch vlammend van start en zet Timios direct op achterstand. Waar in de eerste set de aanvallen vaak direct scoorden heeft Switch het nu verdedigend beter voor elkaar. Het spel van Timios wordt wat rommelig waardoor het team achter de feiten aan blijft lopen. Switch kan eenvoudig uitlopen en wint zonder veel moeite beide sets met 25-17.

Met de basisopstelling van de eerste set start Timios in de vierde set. Nu is het Timios die goed uit de startblokken komt. Met lange service series van Luck Crijnen en Arjan van Schoonhoven wordt Switch op een 2-9 achterstand gezet. Robbert van Dijk weet keer op keer zijn punten te pakken op de buitenkant en Bas Huising heerst aanvallen en blokkerend in het midden. Toch weet Switch zich te herpakken. In de eindfase van de vierde set laat Timios te veel ruimte aan Switch waardoor het in de eindfase bloedstollend spannend wordt. Met een stand van 24-24 op het scorebord pakt Timios de laatste 2 benodigde punten waardoor beide teams zich op gaan maken voor de vijfde beslissende set.

De strijd tussen beide teams woedt in de vijfde set door tot 10-10. Dan ziet Timios de winst tussen de vingers doorglippen door brutaal aanvalswerk van Switch. Met 15-11 trekt Switch de eindzege naar zich toe. Timios mag met deze uitslag niet ontevreden zijn maar weet ook dat er meer te halen valt met alerter spel, vooral in de 2e en 3e set.

Afgelopen weekend vond in Kaliningrad het EK Kyokushin karate plaats. Karatevereniging Kurai uit Waddinxveen zorgde met 3 deelnemers voor een deel van het 11 koppige nationale team. Kyokushin karate is een moderne Full contact stijl die bekend staat om zijn harde maar eerlijke vorm van karate.

Dave Kientz vocht bij de junioren 14/15 jaar zijn partijen wist net als twee jaar geleden beslag te leggen op de tweede plaats. Na 4 zinderende partijen waarbij zijn tegenstanders overklast werden trof hij in de finale de tweevoudig wereldkampioen. De partij ging vanaf de eerste seconden gelijk op maar in het slotoffensief was zijn Russische tegenstander net te sterk. Een prachtige tweede plaats in een sterk veld.

Jennifer van der Meijden vocht haar tweede EK een gunstige loting bracht haar bij de laatste vier en ze trof een sterke poolse tegenstander in de strijd om een finale plaats. In de reguliere tijd ging de partij gelijk op en draaide het uit op een verlenging. In de verlenging bleven de dames elkaar bestoken met stoten en schoppen en moest een scheidsrechters beslissing het oordeel vellen. Waar een tweede verlenging op zijn plaats was ging de winst naar Jennifer haar tegenstander. Toch een derde plaats voor Jennifer.

Sportschoolhouder Sensei Jeroen Zeegers stond voor het eerst in 20 jaar weer op de mat. Sinds enkele jaren kunnen ook de oudere karateka’s (boven de 35) in een aparte klasse deelnemen aan wedstrijden. In de eerste partij werd een Russische tegenstander getroffen, door de continue stoten en schoppen van de Sensei werd zijn tegenstander naar achter gedreven en werd deze ronde gewonnen. In de tweede ronde werd een Poolse tegenstander geloot, de partij ging gelijk op maar de winst bleef in Rusland.

Een resultaat om trots op te zijn als kleine karatevereniging!

Benieuwd hoe de voorbereidingen gaan voor een volgend toernooi of interesse in karatevereniging Kurai? Volg ons op Facebook of kom eens langs tijdens één van de trainingen in het Coenecoop college om het Kyokushin karate zelf te ervaren. Op dinsdagavond trainen de junioren, op maandag en donderdagavond de senioren.

NK Beach voor Timios-jeugd…

by redactie on 27 augustus 2018

in Sport

Maar liefst vier meisjes uit het B1-team van volleybalvereniging Timios (Boskoop/Waddinxveen) hebben afgelopen zaterdag 25 augustus deelgenomen aan de Finals van het Junior Beachcircuit (JBC) in Scheveningen. Caitlin de Rooij en Meike van Tol zijn daarbij als 12e geëindigd. Evi de Heer en Nadine van Maaren kwamen als 13e van de 16 deelnemende koppels uit de bus.

In het Junior Beachcircuit (JBC) kan jeugd in de leeftijd van 12 tot 19 jaar beachvolleyballen op zijn of haar eigen niveau (<19, <17, <15, <13 mix). Deelnemers aan het JBC ontvangen punten door het meedoen aan toernooien door het gehele land en worden aan de hand daarvan gerankt.

Ter afsluiting van al deze toernooien zijn de Beach-Finals, waarbij teams uit het hele land bij elkaar komen om tegen elkaar te strijden. Vanuit de vier regio’s worden de beste vier Beach teams door de Bond uitgenodigd om naar de Finals te komen.

Het afgelopen beachvolleybalseizoen hebben Evi de Heer, Nadine van Maaren, Caitlin de Rooij en Meike van Tol niet onverdienstelijk aan diverse toernooien in het Junior Beachcircuit (JBC) meegedaan. Zo werden Nadine en Evi 1e op het eigen toernooi van Timios in Waddinxveen en Cailtin en Meike 4e in Noordwijk. Hierbij hebben de Waddinxveense speelsters als koppel uiteindelijk genoeg punten ontvangen om uitgenodigd te worden voor de Finals.

Zaterdag 25 augustus hebben de meisjes in de ochtendpoule, onder zeer wisselende weersomstandigheden, meerdere sets gespeeld tegen koppels uit de andere gewesten. In de middagpoule begonnen Meike en Caitlin als 12e geplaatst aan de vervolgwedstrijden en Evi en Nadine als 13e. Het niveau van de tegenstanders was dermate hoog dat beide koppels deze wedstrijd hebben verloren en daarbij gestrand zijn in de eliminatieronde.

Toch kijken ze alle vier terug op een mooi, leerzaam en gezellig beachseizoen waarbij ze veel hebben geleerd en een mooi eindresultaat hebben neergezet.

Vanaf deze week gaan de jeugdspeelsters weer trainen in de zaal. Er wacht hen een pittige competitie in de Hoofdklasse met tegenstanders uit de nabije regio, zoals Vollingo (Gouda), Zovoc (Zoetermeer) en ZVH (Zevenhuizen).

Open dag Braves Honkbal & Softbal…

by redactie on 21 mei 2018

in Regio,Sport

Sla jij dit jaar de eerste homerun bij de Braves?

Zondag 27 mei aanstaande is iedereen tussen 13:00 en 15:30 uur van harte welkom op de Open Dag bij de Braves. De Open Dag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met honk- en softbal in Gouda. Jong en oud kan meedoen aan een spellencircuit met allerlei onderdelen van de honk- en softbalsport: slaan, gooien, rennen en vangen. Daarnaast zijn veel leden aanwezig die meer kunnen vertellen over onze mooie sport en over onze vereniging. Reden genoeg om even langs te komen!

Na de Open Dag kunnen geïnteresseerden een aantal keer gratis meetrainen om de sport nog beter te leren kennen. Iedereen is van harte welkom om nader kennis te maken met een van de leukste sporten ter wereld op onze locatie in het sportpark “De Uiterwaard” langs de Goejanverwelledijk.

Finaleplek voor Toos turnsters

by redactie on 21 mei 2018

in Sport,Waddinxveen

Op zaterdag 19 mei turnde de meiden van de verplichte oefenstof D1 hun laatste turncompetitiewedstrijd. Zij streden om een plek in de finale die plaats vind op zaterdag 16 juni. In de finale staan de beste 4 ploegen die zich via 3 wedstrijden weten te plaatsen.

Het team bestaande uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, Carlijn Eijpe, Jayda Fer, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein, turnde tegen Heres uit Bodegraven, Mobilee 2 uit Woerden en Velocitas uit Gouda.

De Toos turnsters startte hun wedstrijd op vloer. Helaas werden er wat kleine foutjes gemaakt maar Djemeya wist heel knap toch een 1e plek te score. Brug is het hele seizoen al een sterk onderdeel en dat bleek vandaag ook weer zo te zijn. Als team scoorde ze de hoogste cijfers van allemaal. Balk was vandaag niet het sterkste toestel. Maud bleef als enige van de 5 meiden op de balk staan en werd mooi 9e op dit toestel. Met mooie overslagen en salto’s werd de wedstrijd afgesloten.

In het eindklassement werd TOOS 3e, ruim voor Heres en net achter Mobilee en Velocitas. Door deze 3e plek hebben deze 6 meiden de finale van de Turncompetitie behaald die plaats vind op zaterdag 16 juni te Woerden.

De volleybalcompetitie is afgelopen. Afgelopen zaterdag werden landelijk de laatste beslissende wedstrijden gespeeld en die gingen om handhaving, promotie of degradatie. Het eerste herenteam van Timios eindigde tweede in de eerste klasse en mocht daardoor in een driekamp strijden om een plek in de promotieklasse. Dat gebeurde zaterdagmiddag in sportzaal Tanthof in Delft.

In de eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Delta H1, het team wat met winst van de driekamp zijn plek in de promotieklasse kon handhaven. De wedstrijden gaan om 2 gewonnen sets. Belangrijk dus om goed uit de startblokken te komen. Delta had de wedstrijd tegen de andere concurrent, Punch H2 uit Delft, zojuist met 2-1 winnend afgesloten. De mannen van Timios beginnen nerveus aan de wedstrijd wat zichtbaar wordt door onnodige fouten waardoor de heren direct tegen een 1-6 achterstand aankijken. Een slecht begin. Timios komt wel steeds beter in het spel en weet er voor te zorgen dat de opgelopen achterstand niet verder oploopt. Punten inlopen op Delta zit er echter niet in waardoor de setwinst naar Delta gaat (20-25).

Als Delta ook de volgende set weet te winnen zijn de kansen voor Timios direct verkeken. In een gewijzigde opstelling begint Timios vlammend aan de tweede set en pakt direct 3 tot 4 punten voorsprong. Delta is van slag en ziet de achterstand langzaam oplopen tot 6 punten. Blokkerend en verdedigend doet Timios er alles aan Delta niet te laten scoren. Spelverdeler Eric van Hees kan zijn aanvallers goed vinden dankzij de over het algemeen goed verzorgde passing. Timios pakt dan ook de tweede set met 25-18.

De derde beslissende set gaat maar tot de 15. Timios is ontketend en Delta is na een 8-2 achterstand in de derde set ook niet meer bij machte de volleyballers uit Waddinxveen en Boskoop nog te stoppen. Met 15-8 wint Timios ook de tweede set en daarmee de wedstrijd. De eerste belangrijke horde is daarmee genomen. Na een korte rustperiode moet Timios echter ten strijde tegen Punch H2.

Met hetzelfde zestal als waarmee de Delta zo overtuigend aan de kant werd gezet start coach Ronald de Rooij ook de wedstrijd tegen Punch. Met dezelfde overtuiging weet het team ook Punch het vuur aan de schenen te leggen. Diagonaalspeler Branco Kranenburg wisselt snoeiharde aanvallen af met listige tipballen waardoor de verdediging telkens op het verkeerde been staat. Passer-loper Robbert van Dijk weet zijn aanvallen vaak slim en hard via de blokkering te spelen en rechtstreeks te scoren. Aan het net blokkeren middenaanvallers Bas Huising en Martien Grootendorst veel ballen af waardoor de Delftse studenten soms moedeloos worden. In het achterveld blinken Erik Jan de Keijzer en Milan Merkus uit door de ballen die langs de blokkering worden geslagen alsnog van de vloer te halen weer bij de spelverdeler te brengen. Voor de meegereisde supporters was het spel een lust voor het oog. Zeker als Timios de eerste set winnend weet af te sluiten met 25-18.

In de tweede set laat Timios weer prima spel zien. Punch weet echter goed aan te haken en halverwege de set zelfs even op voorsprong te komen. De vermoeidheid gaat bij Timios een rol spelen. Fitte wisselspelers worden ingebracht. Timios ziet Punch echter met voorsprong de eindfase van de set in gaan. De laatste punten van de set zijn bloedstollend spannend. Beide teams pakken keer op keer een punt. Na 23-23 weet Timios op matchpoint te komen om vervolgens de setwinst te pakken en dus de winst van de wedstrijd. Daarmee wordt de plek in de Promotieklasse veilig gesteld. Met de supporters wordt de winst en de promotie uitbundig gevierd. De teams uit Delft hebben het nakijken.

Huzarenstukje dammende meisjes.

Afgelopen zaterdag heeft het welpenteam (groep 5-6) van de Eben Haezerschool Boskoop een geweldige prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de landelijke finale schooldammen, dat op 26 mei wordt gespeeld.Een herhaling van het kunststukje, immers in 2017 wist dit team, dat alleen uit Waddinxveense meisjes bestaat, ook deze finale te halen. In de halve finalestrijd in Rijen moesten 9 wedstrijden worden gespeeld.

Janneke Stoel, Hanneke Rademaker, Emily Berghout, Noa Littel en Susanne Harskamp versloegen alle tegenstanders en met een maximale score van 18 uit 9 stond het damteam eenzaam aan de top. Ook de bordscore was uitstekend. Van de 72 te behalen punten sleepten de meisjes er 61 binnen. Dat is 85 % !

De aanloop naar deze halve finale verliep ook erg succesvol. Het (regionaal) damtoernooi Waddinxveen werd gewonnen en daarna haalden deze talenten het provinciaal kampioenschap.
Aan de basis van de mooie resultaten ligt enthousiasme, plezier en het steeds weer ontdekken van de vele mogelijkheden van het damspel. Thuis wordt het dambord nogal eens op tafel gelegd – de vader van een van de meisjes was ooit jeugdkampioen van de Dambond Midden Holland – en op school werden nog enkele damlessen verzorgd.

Daar toonde dit vijftal, dat ze goed in staat zijn creatief te denken en te handelen. Als het in een stand even niet direct mee zit, wordt bij voorbeeld voor ander plan of opzet gekozen. Gelet op hun leeftijd kan worden gezegd, dat de jonge speelsters een gedegen spelopbouw laten zien. Ze gaan niet met 1 schijf in de aanval, maar proberen de schijven te laten samenwerken.

Janneke Stoel, Hanneke Rademaker, Emily Berghout, Noa Littel, Susanne Harskamp

Verslag Timios dames1 en heren1…

by redactie on 16 april 2018

in Sport

Timios H1 oppermachtig tegen Delta H2…

Met nog 2 wedstrijden te gaan in de competitie neemt Timios H1 een fraaie 2e plaats in op de ranglijst van de 1e klasse. Een plek die recht geeft op deelname promotie/degradatie wedstrijden voor de promotieklasse op 28 april. Tegen tegenstander Delta H2 uit Delft wilde Timios in de laatste thuiswedstrijd vrijdagavond in De Plataan een goede wedstrijd laten zien tegen de nummer 10.

De wedstrijd begint met een foutenfestival van beide kanten. Delta heeft veel moeite een goede service af te leveren en de aanvallers van Timios slaan de ballen te vaak buiten de lijnen. Vanaf 9-9 komt Timios echter los en is niet meer te stoppen. In 3 lange servicebeurten wordt er een einde aan de set gemaakt en worden er niet meer dan 11 punten aan Delta gelaten.

In de 2e set komt Timios direct vlammend uit de startblokken met 6-0. Delta is kansloos tegen de muur die Timios optrekt bij de blokkeringen. En als de bal er langs wordt gespeeld staat er een dijk van een verdediging met libero Milan Merkus. De blokkering van Delta krijgt geen moment grip op de spelverdeling van Rens de Rooij waardoor ook deze set snel met 25-11 wordt gewonnen.

Om bij alle spelers wedstrijdritme te houden start Timios de 3e set met een andere spelverdeler en diagonaalspeler. Even lijkt het er op dat Delta tegen dit Timios iets meer grip krijgt. Maar al snel dendert de Timios trein met dezelfde vaart verder en pakt de set met 25-14. In de 4e set heeft Delta al geen illusies meer maar wil zo goed mogelijk tegenstand bieden. Een paar keer weet het team uit Delft een direct scorende aanval af te leveren. Het side-out spel van Timios is voor Delta vele malen te sterk waardoor ook de 4e set winst oplevert voor Timios (25-11).

In de laatste competitiewedstrijd, volgende week tegen de nummer 8 in de competitie heeft Timios genoeg aan 3 punten om de PD-wedstrijden veilig te stellen.

Timios houdt Gemini van kampioenschap…

Afgelopen zaterdag reisde de dames van Timios af naar Voorschoten. Al vroeg, om 13 uur, mstond de wedstrijd tegen Gemini-Kangeroes D1 op het programma. Dit team bezet momenteel de 2de plek met een gelijk aantal punten als de nummer 1, Inter Rijswijk. Voor Gemini staat er dus nog veel op het spel, waar het eerste damesteam van Timios al weken weet dat het handhaaft. Lekker spelen en kijken of we het deze kampioenskandidaat lastig kunnen gaan maken was dan ook de opdracht. En daaraan werd meer dan voldaan.

In de eerste set liep bijna alles vlekkeloos bij Timios D1. De pass lag goed, de set-up werd goed gebracht en er werd geknald in de aanval. Gemini-Kangeroes raakte van slag, zij hadden niet op zoveel tegenstand gerekend, het 1e treffen van beide teams was namelijk een eenvoudige 4-0 overwinning voor Gemini. Na een spannend einde wonnen de dames van Timios de eerste set met 23-25.

Timios had de smaak te pakken en ging met vertrouwen de tweede set in. Vanaf het begin van de tweede set gingen de dames er vol tegenaan en Timios stond dan ook aardig wat puntjes voor, vooral door mooie service series. Gemini liet zich echter niet kennen en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Bij Timios haperde de pass heel eventjes en opeens was daar weer een gelijkspel. Door een paar kleine foutjes in de laatste paar punten ging de set helaas met 25-23 naar Gemini-Kangeroes.

Na het verlies van de 2de set werd er uitgesproken dat Timios eigenlijk een hele goede wedstrijd stond te spelen. De foutjes eruit halen, servicedruk er weer op en op naar de derde set. Er werd gevochten voor elke bal en er ontstonden, mede door de houten vloer van Gemini, een flink aantal schaafwonden en blauwe plekken. Maar helaas resulteerde het harde werken niet in setwinst. Ondanks een enorme inhaalslag nadat er met een grote achterstand gestart werd, eindigde ook de derde set in een nipt verlies. (23-25)

In de vierde set liep het allemaal niet meer zoals in de vorige sets. De passes kwamen te dicht op het net waardoor er geen goede set up gegeven werd en dus ook geen scorende aanval meer. Eerder deze wedstrijd was dat waarmee Timios de punten scoorde. Het lukte de waddinxveense dames niet meer om druk op Gemini te zetten, wat ook de laatste set pakte met 25-17.

3-1 verlies voor Timios, maar een erg goede wedstrijd waarin de dames hebben laten zien dat ze mee kunnen op het nivo van de kampioenskandidaten. Sterker nog, waar ze waarschijnlijk zelfs Gemini van een kampioenschap afgehouden hebben door 1 set te winnen.De groei die het team en de meespelende B-jeugd laat zien is veelbelovend voor het komend seizoen. Maar volgende week, 21 april, 16.30 uur, eerst nog de laatste thuiswedstrijd van Timios Dames 1. De laatste kans om de dames dit seizoen in actie te zien.

Toos 3e plaats bij Turncompetitie…

27 maart 2018

Op zaterdag 24 maart turnde Lonne de Lange, Rosalie Janse, Quinty Troost, Suzanne Koelewijn en Kyra Minnema uit komend in poule 2, hun tweede turncompetitiewedstrijd. De tegenstanders waren AVGV, Thor en Heres. Toos begon hun wedstrijd op brug met een knappe 2e plaats voor Kyra en ook als team werd Toos 2e. Op balk turnde […]

Lees verder →

Heren Bouncers Basketbal verslaat DBV Rowic…

26 maart 2018

Bouncers Heren 1 boekte in Dordrecht tegen D.B.V. Rowic 1 de vijfde overwinning op rij, 75-89. Bouncers Heren 2 verloor de wedstrijd tegen koploper Lokomotief 3 in het laatste kwart, 68-81. Zaterdagavond gaven DBV Rowic 1 en Bouncers Heren 1 in sporthal Sportboulevard elkaar weinig toe, maar trok Bouncers de winst in het eerste kwart […]

Lees verder →

Rabobank steunt Timios met nieuw trainingsmateriaal…

26 maart 2018

Sinds afgelopen week beschikt volleybalvereniging Timios over heel veel nieuw trainingsmateriaal. De aankoop van het nieuwe materiaal, waarmee leuke gevarieerde (jeugd) trainingen gegeven kunnen gaan worden, is mogelijk gemaakt door een steuntje in de rug van Rabobank Gouwestreek. Namens de ledenraad van de Rabobank waren Hester Faber en Albert de Vries in sportzaal De Groenswaard […]

Lees verder →

Opnieuw winst heren Bouncers basketbal…

20 maart 2018

Werd vorig weekend won Bouncers Heren 1 in Delft knap van Punch 2, afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Nu van BC Langstraat Shooters uit Waalwijk, 81-58. Naast Heren 1 kwamen nog 10 teams tot winst (vooral de jongste jeugd was op dreef) en moesten 7 teams een nederlaag incasseren. De opening zaterdagmiddag in de […]

Lees verder →

Ruime zege voor Bouncers…

6 maart 2018

Wederom een beperkt programma afgelopen weekend, met wisselend resultaat. Van de zeven wedstrijden werden er drie gewonnen en vier verloren. Bouncers Heren 22 ontving zaterdagmiddag in de Mammoet Jump IJsselstein en gezien de stand op de ranglijst zou de thuisploeg deze wedstrijd moeten kunnen winnen. En dat deed de ploeg. Vanaf het begin werden de […]

Lees verder →

Ruime overwinning Bouncers basketbal…

27 februari 2018

Afgelopen weekend, met twee thuis- en vier uitwedstrijden, een beperkt programma voor Bouncers Basketball. Met vijf overwinningen echter wel een succesvol weekend. Het was een eindje rijden naar Zutphen, maar dat was voor Bouncers Jongens 12 1 geen enkel probleem, want in de Hanzehal werd tegen Hanze Stars 1 een prima wedstrijd gespeeld. In het […]

Lees verder →

Toos Turnsters behalen 1e plaats…

27 februari 2018

Zaterdag 24 februari begon de Turncompetitie voor de dames van het TOOS turnteam verplichte oefenstof D1. Het team bestond uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, Carlijn Eijpe, Fleur Neeleman, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein en turnde tegen GV Boskoop en Mobilee 1 &2 uit Woerden. De opdracht was om als team een zo’n […]

Lees verder →

Timios dames 1 wint spannende eerste thuiswedstrijd met nieuwe coach Hans Glaubitz.

27 februari 2018

Zaterdag 24 februari speelde het eerste damesteam van Timios na lange tijd weer een thuiswedstrijd in de Groenswaard in Waddinxveen. Dit was de 1e thuiswedstrijd onder leiding van Hans Glaubitz, die sinds ongeveer 1 maand bij de dames aan het roer staat. Na lang wachten tot het veld vrij was (gelukkig was het veld erna […]

Lees verder →

Total Body Center uit Waddinxveen heeft een Europees Kampioen in huis…

20 februari 2018

De 12 jarige Mels van Herk uit Boskoop, is afgelopen zondag 18 februari als Europees kampioen terug gekomen uit Duitsland ! Mels is een van de jonge talenten die traint bij Team Waddinxveen de kickbox afdeling die onder de vleugel van Total Body Center gevestigd is! Mels kwam uit in de groep van de gewichtsklasse […]

Lees verder →

Geslaagde demo-avond Illusion

20 februari 2018

Afgelopen zaterdagavond was het een drukte van belang in TOOS Plaza, waar Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, haar eerste demo-avond organiseerde. Het doel van de demo-avond was om uitleg te geven over de twirlsport en de afdeling en om de nieuwe routines te presenteren voor het aankomende wedstrijdjaar. Veel familie, vrienden en andere geïnteresseerden waren […]

Lees verder →

Timios Meisjes B1 glansrijk door naar halve finale van de beker…

20 februari 2018

Het meisjes B1-team van volleybalvereniging Timios is erin geslaagd om de halve finale van de bekercompetitie te behalen door met 3-0 te winnen van het Goudse Vollingo MB1. Eerder werden al teams uit Woerden en Stolwijk verslagen.Vollingo MB1 komt uit in de Topklasse, wat een klasse hoger is dan de Hoofdklasse waarin Timios speelt. Op […]

Lees verder →

Winst voor heren Bouncers 1…

18 februari 2018

Heren 1 van Bouncers Basketball behaalde zaterdagmiddag in sporthal de Mammoet een regelmatige 79-51 overwinning op het bezoekende Hurricanes 1 uit Spijkenisse. Verder waren er overwinningen voor Bouncers Heren 2, Heren 22 en 20, Jongens 16 3, Jongens 14 1, 2 en 3, Jongens 18 1 en Gemixt Onder 10 1. Bouncers Heren 1 opende […]

Lees verder →

Toos turnsters presteren goed…

18 februari 2018

Afgelopen weekend zijn 10 TOOS-turnsters in actie gekomen tijdens districtswedstrijden Zuid-Holland Noord in Den Haag. Tijdens deze wedstrijden is er een plek in de districtfinale en toestelfinales te bemachtigen. Instappers, Djemaya Pooran en Elize van Kats begonnen ijzersterk op vloer. Djemaya werd met een super score van 14.033 knap 1e en Elize, 13,233, 4e. Bij sprong […]

Lees verder →