Sport

Ben je op zoek naar een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport. Wil je wat anders dan voetbal, tennis of hockey, twijfel dan niet langer en schrijf je in voor de introductiecursus Twirlen!

Twirlen is een moderne sport waarbij dans en souplesse gecombineerd worden met het technisch draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton (stok). Tijdens de les besteden we aandacht aan de vele facetten die hierbij komen kijken. We warmen op, doen rek- en strekoefeningen, oefenen dans/ballet bewegingen, leren nieuwe Twirltechnieken en gaan we uiteraard aan de slag met sprankelende routines op verschillende thema’s en muziek. Deze routines voeren we vervolgens weer op bij evenementen en op wedstrijden.

Lijkt je dit wel wat en wil je het ook eens proberen? Zonder gelijk vast te zitten aan een lidmaatschap. Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse introductiecursus Twirlen in Waddinxveen georganiseerd door Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen.

Vanaf vrijdag 17 mei kunnen jongens en meiden vanaf 5 jaar 7 weken lang meedoen aan de cursus. Zij leren de basistechnieken van Twirlen en gaan ook aan de slag met de pompons. Allemaal in
combinatie met spetterende dansbewegingen en een hoop gezelligheid. De cursus wordt afgesloten met een uitvoering voor alle familie en vrienden op vrijdag 28 juni.

Locatie: TOOS Plaza, Staringlaan 18 Waddinxveen
Data: 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni en 28 juni
Lestijd: vrijdag van 16:45 uur tot 17:45 uur
Kosten: €20,- voor de gehele cursus

Kom jij ook meedoen? Aanmelden kan via info@twirlafdelingillusion.nl of via www.twirlafdelingillusion.nl/aanmelden. (cursus start bij minimaal 5 aanmeldingen)

Kan je niet deze introductiecursus, maar wil je toch een lesje Twirlen volgen? Dat kan! Volg twee gratis proeflessen op de vrijdag tijdens onze reguliere lessen.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Heb je altijd al eens in een peloton willen fietsen, maar slaat de schrik toe als je in een peloton/groep fietst? Dan biedt ‘clinic toerfietsen in het Groene Hart” uitkomst. Met dit trainingsprogramma spijkeren we je techniek en fietsbeheersing bij, zodat je zelfverzekerd op de fiets zit. Zelfvertrouwen kweken. Daar draait het allemaal om. In zes trainingen leer je een bocht écht goed aansnijden, stabiel op je fiets zitten, maar ook beter, veiliger en slimmer in een groep rijden. Allemaal kwaliteiten die je als toerfietser nodig hebt.

Het programma bestaat uit 6 techniektrainingen. Tijdens iedere training staat steeds een thema centraal: balans, obstakels, bochten, tempo of peloton rijden, waaier rijden en kop over kop rijden. Je doet verschillende oefeningen en krijgt gerichte aanwijzingen van de trainer Paul Zwanenburg van Bike Control.

Start op de wielerbaan van 19.00 tot 21.00 uur . We starten op vrijdagavond op 10 en 17 mei om 19.00 tot 21.00 uur op de wielerbaan aan de Amerikalaan.

Zondag het Groene Hart in…
Na de baantrainingen gaan we op zondag 19, 26 mei en 2 en 16 juni het Groene Hart in, op zondagmorgen van 09.00 tot 12.00 het hoofd leemaken en genieten van het fietsen. Onder leiding van ervaren fietskapiteins van FTC Avanti wordt er elke zondag een mooie route uitgezet en fietsen we met een snelheid tussen de 25 en 32 km op de teller, dit wordt bepaald door de mogelijkheden van de groep. Na afloop drinken we koffie in het clubhuis van FTC Avanti.

Wat is er nodig…
Een racefiets met een bel. Een helm is verplicht, een fietshelm is de basisveiligheid van de toerfietser. De fietskleding kan je zelf bepalen, we adviseren wel een fietsbroek met een zeem. Mocht het een keer regenen dan is een regenjasje wel zo prettig. Voor pech onderweg een reserve binnenband met bandenlichters en een pompje.

Aanmelden voor 6 mei en kosten…
Deelnemers kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de site van FTC Avanti www.ftcavanti.nl. De deelnemerskosten zijn € 20,00.

Als je na de trainingen lid wordt van FTC Avanti dan wordt dit in mindering gebracht op de contributie. Dit bedrag kunnen de deelnemers overmaken op rekening van Fiets Toer Club Avanti, zie het aanmeldingsformulier op de site.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Fred Peters publiciteit@ftcavanti.nl 0651004173

Met de Grote Clubactie hebben 3 meisjes van het TOOS Turnteam Dames een clinic gewonnen van Olympisch kampioene Sanne Wevers. Afgelopen woensdag mochten zij deze prijs verzilveren.

In de KNGU turnhal in Beekbergen mochten zij een turnles volgen onder leiding van Sanne Wevers. Na een goede warming up, met al wat tips van Sanne Wevers en vriend Dennis werd de groep in tweeën gedeeld.

Lotus van Herpen en Fleur en Maud van Kouwen mochten eerst aan de slag op sprong en vloer. Na wat mooie overslagen, flik flak’s en salto’s, waren ze aan de beurt bij de evenwichtsbalk. Het onderdeel waar Sanne Wevers in 2016 Olympisch Goud won.

Eerst even rustig wennen op de evenwichtsbalk waarbij vooral gelet werd op netheid. Daarna werden er mooie streksprongen, handstanden, radslagen en boogjes gemaakt. En dit alles met hulp en goede tips van Sanne Wevers die uitgebreid de tijd nam voor de Waddinxveense meisjes.

Een foto en handtekeningen sessie op het einde maakte de les compleet. De meisjes hebben een erg leuke en leerzame clinic gehad en nemen de adviezen mee naar de volgende wedstrijden.

Bouncers Jongens 14 1 kampioen…

by redactie on 14 april 2019

in Sport

Voor de meeste teams van Bouncers Basketball gold het afgelopen weekend: de afsluiting van het seizoen 2018-2019. Een beperkt aantal teams speelt de komende weken nog een of twee (uit) wedstrijden. Hoogtepunt was afgelopen zaterdag het kampioenschap van Bouncers Jongens 14 1.

Dat ze kampioen zouden worden, stond al een tijdje vast, maar omdat concurrent CobraNova ook bleef winnen, viel de beslissing pas in de voorlaatste wedstrijd. En opnieuw was er voor dit team een overwinning van meer dan 100 punten. Het bezoekende BV Amsterdam 1 kwam er met 29-5 na het eerste kwart niet meer aan te pas en via een 49-16 ruststand pakte Bouncers een 103-55 overwinning. Topscoorder was Maurits de Jong met 25 punten. Verder waren er nog drie spelers die 20 of meer punten scoorden. Door deze winst blijft Jongens 14 1 ongeslagen met een doelsaldo van 1913 voor en slechts 847 tegen. Wanneer de uitgestelde wedstrijd tegen nummer laatst Marathon nog wordt gespeeld kan de competitie worden afgesloten met meer dan 2000 treffers.

Bouncers Jongens 18 1 was al kampioen, maar moest tegen het bezoekende Zoebas 1 nog vol aan de bak om ongeslagen te blijven, 64-60. Bij rust keek de ploeg nog tegen een achterstand van 10 punten aan, 30-40. En ook het derde kwart werd met een achterstand afgesloten, 52-53. In het vierde kwart kwam het alsnog goed, al hadden beide teams bij een stand van 63-60 en nog ruim drie minuten op de klok hun kruit verschoten. Massal Diouf was topscoorder met 28 punten.

Opvallend waren de overwinningen van Bouncers Jongens 16 3 op Grasshoppers 3 met 117-17 en Bouncers Gemixt Onder 12 2 op HBV The Jumpers 1 met 104-57. Bouncers Jongens 16 3 zette met 33-9 na het eerste kwart direct de toon en gaf vervolgens niets meer weg. Pepijn Hitzert was topscoorder met 40 punten. Bouncers Gemixt Onder 12 3 vielen de treffers vooral in de tweede helft na een ruststand van 34-34. Boas Hogebrug scoorde 26 punten.

Bouncers Heren 1 kon het niet bolwerken tegen de nummer twee, het Rijswijkse Lokomotief 2, 51-69. Het eerste kwart was met 18-13 nog wel voor de thuisploeg, maar in het tweede kwart kwamen de bezoekers op voorsprong, 30-34, om die niet meer uit handen te geven. Topscoorder was Boudewijn Koppen met 12 punten. Daarmee eindigt Bouncers Heren 1 op een ietwat teleurstellende derde plaats van onderen.

Bouncers Meisjes 18 1 kon het vrijdagavond in De Duikelaar niet bolwerken tegen The Jumpers 1 uit Den Haag en verloor met 34-66. Verlies was er ook voor Bouncers Heren 3 tegen SVO basketbal. De ploeg had vooral in de eerste helft moeite met scoren en verloor met 45-53. Bij Bouncers Jongens 14 2 tegen het bezoekende BV Oegstgeest 3 volop spanning en moest een verlening, na 49-49 na het vierde kwart, de beslissing brengen. En die viel uit in het voordeel van de bezoekers, 54-55. Guus Hulst scoorde 32 punten. Bouncers Jongens 12 1 sloot een goed seizoen af, na een 39-28 ruststand, met een mooie 75-49 overwinning op het bezoekende MBCA Amstelveen 1. Jordan de Miranda was topscoorder met 35 punten. Het al kampioen zijnde Bouncers Jongens 16 1 sloot het seizoen op waardige wijze af, door ook de laatste wedstrijd te winnen met 74-55 van BC Apollo 2 uit Amsterdam. Een overwinning die vooral in het derde kwart tot stand kwam. Massal Diouf scoorde 25 punten.

In sporthal de Mammoet in Gouda was de stand bij Bouncers Gemixt Onder 14 3 tegen BV Leiderdorp na het derde kwart nog gelijk, 25-25. In het laatste kwart schakelde Bouncers een tandje bij en won uiteindelijk met 43-34. Aslan Salih scoorde 14 punten. Bouncers Gemixt Onder 12 3 pakte een mooie overwinning door het bezoekende BV Oegstgeest 1 te verslaan met 78-51.

Uit: In ’s Gravendeel pakte Bouncers Meisjes 12 1 een mooie 45-56 overwinning op het hoger geklasseerde Rebound 1. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan Bouncers Heren 3 na de winst in Leiden op LUSV 2, 45-56, nog een aantal plaatsen stijgen in de rangschikking. In Rijswijk kon Bouncers Heren 16 2 het niet bolwerken tegen Lokomotief 2 en verloor met 61-39. Na de ruime 20-62 winst in Voorburg op CobraNova 2 eindigde de jongste Bouncersjeugd op een keurige tweede plaats met slechts twee punten achterstand op de nummer 1,Cady ’73. Jelle van Mourik was met 22 punten goed op dreef. In Mijdrecht verloor Bouncers Jongens 18 2 de wedstrijd tegen Argon 1 vooral in de tweede helft. Bij rust was de stand nog bijna gelijk, 32-31. Daarna kwam Bouncers er niet meer aan te pas en verloor met 80-57.

Timios H1 flikt het…

by redactie on 14 april 2019

in Sport

Twee weken geleden was Timios H1 de hekkensluiter van de Promotieklasse. Het team dat dit jaar debuteert in deze klasse dreigt er na één seizoen roemloos weer uit te moeten vertrekken. Na 4-0 winst vorige week lagen de kansen ineens anders. Na een goede winstpartij tegen Majella uit Utrecht stond het team op de 10e plaats en waren er kansen op handhaving via promotie/degradatie wedstrijden. Om zich zondermeer te handhaven waren afgelopen zaterdag minimaal drie punten nodig. Er moest gestreden worden tegen nieuwe hekkensluiter Protos H3 uit Utrecht dat een 4-0 overwinning nodig had om degradatie te voorkomen. Een uitwedstrijd voor Timios bij wat wel ‘De hel van Protos’ wordt genoemd.

In een sporthal gevuld met fans en herrie van trommels en juichend en zingend publiek start de laatste wedstrijd van het volleybalseizoen. Protos heeft getracht Timios te imponeren tijdens het inslaan met veel power en herrie. De mannen van Timios zijn echter gefocust en laten zich niet zo makkelijk meer intimideren. De wedstrijdfocus zorgt voor een uitstekende start van de wedstrijd. Bas Huising legt het team serverend direct het vuur aan de schenen waardoor gelijk een 1-8 voorsprong wordt genomen in ‘de hel’ en Protos al door zijn twee time-outs heen is voordat de 10 op het scorebord staat. De Protos fans laten zich horen waardoor het team zich enigszins hersteld. Timios weet echter het initiatief te houden. De buitenaanvallen van Robbert van Dijk zijn voor Protos onhoudbaar en langzaam gaan de koppies hangen. Nog even wordt het spannend als Protos terugkomt tot 20-22 maar Timios maakt met 21-25 een einde aan de illusies van Protos zich nog te kunnen handhaven.

Met 0-1 op het scorebord zijn de kansen voor Protos weliswaar verkeken maar weet Timios dat er nog een paar sets bij moeten om zich zondermeer te handhaven. En waar Timios gehoopt had dat Protos geknakt zou zijn na het verliezen van de eerste set bleek dat een valse hoop. Protos strijd in de tweede set voor wat ze waard zijn en beginnen deze set beter door gelijk op te gaan met Timios. Als Timios echter de 10 op het scorebord zet staat er voor Protos een 7 en wordt de eerste time-out genomen. Ondanks het feit dat het aanvallend bij Protos beter gaat lopen, houdt Timios het initiatief. Spelverdelers Karst Busstra zit razendsnel onder iedere verdedigde bal en weet de aanvallers moeiteloos te vinden. Net als afgelopen wedstrijden heeft Timios met Rens de Rooij een killer op de diagonaalpositie. Met 20-25 haalt Timios ook de tweede set naar zich toe en komen de benodigde drie punten langzaam in beeld. Hiervoor moet nog minimaal 1 set worden binnengesleept.

In de derde set weet Protos voor het eerst initiatief te nemen en Timios een aantal punten achter zich te houden. De diagonaal van Protos begint een ware plaaggeest te worden voor Timios door keer op keer zowel rechtdoor als diagonaal met rake klappen te scoren. Timios weet daar snelle middenaanvallen van Bas Huising en Martien Grootendorst en uitstekende blokkeringen tegenover te zetten. Pas op 17-17 weet Timios voor het eerst naast Protos te komen. De vastberadenheid van het team om ook deze set te winnen is zo enorm groot dat Protos strijdend ten onder gaat. De blokkering van Protos krijgt geen vat op de aanvallen van passer/loper Erik Jan de Keijzer die keer op keer scoort door de ballen via de blokkering buiten het veld te slaan. Spannend is het wel, maar als Timios met 23-25 ook de derde set wint is de ontlading daar. Vanuit een schier onmogelijke 12e positie op de ranglijst heeft het team zich in korte tijd opgewerkt naar de 9e plaats op de ranglijst en is daarmee veilig.

De vierde set wordt voor de vorm nog gespeeld waarbij coaches Ronald de Rooij en Michael van Maaren een team vormen met de spelers die het basisteam de afgelopen wedstrijden vanaf de kant vocaal hebben gesteund. Het behalen van de veilige positie is een teamprestatie van het totale team geweest waarbij meerdere spelers het teambelang boven het individuele belang hebben gesteld. Protos wil de eer graag hoog houden en weet in eigen huis de laatste set met 25-20 te winnen. De feestvreugde bij Timios is er niet minder om. Ook komend seizoen zullen de heren van Timios gaan strijden in de Promotieklasse.

Dat ze kampioen zouden worden was wel zo goed als zeker, maar er moest natuurlijk eerst wel gewonnen worden. En dat gebeurde afgelopen zaterdag. Bouncers Heren 20 boekte vrijdagavond in De Duikelaar een ruime 94-40 overwinning op het bezoekende Flax Field Fighters 1 uit Hendrik Ido Ambacht. Daarmee is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie en kon de kampioensvlag worden gehesen. In Delft deed Bouncers Jongens 18 1 tegen DAS 1 hetzelfde, al was het verschil hier met 47-68 iets minder groot. Bouncers Jongens 14 1 bleef ook in wedstrijd nummer 17 ongeslagen. In Hoofddorp werd BV Hoofddorp 1 ruim verslagen met 52-129. Komend weekend kan Bouncers Jongens 14 1 kampioen worden.

Bouncers Heren 20 begon vrijdagavond in De Duikelaar met 25-9 in het eerste kwart voortvarend aan de kampioenswedstrijd tegen Flax Field Fighters 1. Ook in de overige kwarten kwamen de bezoekers er niet aan te pas en via een 41-21 ruststand werd een ruime 94-40 overwinning binnengehaald en daarmee ook het kampioenschap. Pascal Kuipers was goed voor 26 punten. Bouncers Heren 2 nam na de winst, 74-42, op het bezoekende Punch 4 uit Delft wat verder afstand van de onderste regionen. De overwinning kwam via een 34-24 ruststand geen moment in gevaar. Joep van den Meiracker was topscoorder met 17 punten. Voor Bouncers Jongens 12 1 was het een druk weekend. Vrijdagavond trad de ploeg aan tegen Utrechtball 1 en zaterdag was de nummer twee Basketbal Academie Limburg 1 de tegenstander. De wedstrijd van vrijdagavond kende een spannend verloop met een wisselende score. Zo won Bouncers het eerste kwart met 19-14, maar stonden de bezoekers bij rust op voorsprong, 33-36. In het vierde kwart liep Bouncers verder uit, maar liet men Utrechtball nog dichtbij komen door in de laatste vier minuten niet meer te scoren, 66-61. Jordan de Miranda scoorde 23 punten. Zaterdag kon Bouncers Jongens 12 1 tot aan de rust, 38-46, de bezoekers uit Limburg goed bijhouden, maar kwam de ploeg in de tweede helft tekort en verloor met 65-106. Sjors Hümmels scoorde 23 punten.

Bouncers Jongens 14 2 kon het niet bolwerken tegen het bezoekende HBV The Jumpers uit Den Haag en verloor met 57-93. Ook in wedstrijd nummer 3 tegen Zoebas 1 was de winst voor Bouncers Jongens 16 2. Een sterk tweede kwart bracht de thuisploeg bij rust op voorsprong, 38-19. In de tweede helft konden de bezoekers echter nog aardig in de buurt komen, mede omdat Bouncers in de laatste vier minuten van de wedstrijd slechts drie punten scoorde, 63-57. Tony Cicilia scoorde 17 punten.

Jongens 16 1 Bouncers Basketball kampioen…

by redactie on 26 maart 2019

in Sport

Het in de landelijke tweede Divisie A debuterende Bouncers Jongens 16 1 zette zaterdag in Groningen een prima prestatie neer, door de nummer twee BV Groningen 1 te verslaan met 53-74. Door dit resultaat, met acht punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie en kon in Groningen meteen het kampioenschap worden gevierd.

Een verre reis en de gedachte dat bij winst op BV Groningen 1 het kampioenschap binnen zou zijn. Dat waren afgelopen zaterdag de ingrediënten voor Bouncers Jongens 16 1. De opening in sporthal Oude ALO was voor de thuisploeg, maar kwam Bouncers in de derde minuut op voorsprong om het eerste kwart te winnen met 11-17. Ook het tweede kwart was voor Bouncers, maar echt uitlopen kon de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen niet. Rust 24-32. In het derde kwart sloeg Bouncers echter het beslissende gat, gaf verdedigend weinig weg, scoorde 21 punten en dat leverde bij het ingaan van het vierde kwart een voorsprong van 35-53. In het vierde kwart hielden de ploegen qua score elkaar in evenwicht, maar was de winst duidelijk voor Bouncers, 53-74. Een uitstekende teamprestatie door een prima verdediging en een goede verdeling van de score met een groot aandeel daarin van de ‘bank’. Tobias van Steenis was topscoorder met 28 punten. Debuteren en met tot nu toe slechts één wedstrijd verloren en gelijk kampioen worden. Een geweldige prestatie. Komende zaterdag omstreeks 17.30 u zal de ploeg in sporthal Gouda De Mammoet worden gehuldigd.

Na het verlies met 1-3 vorige week tegen nummer 3 in de Promotieklasse speelde Timios H1 vrijdagavond voor zijn laatste kans om degradatie te ontlopen. In thuishal De Plataan mochten de heren het opnemen tegen VCV H2 uit Veenendaal die op de zevende plaats staan. Punten zijn hard nodig voor Timios die laatste staat. Omdat het onderin dicht bij elkaar staat liggen er echter nog kansen. Timios moet het doen zonder liberospeler die wegens een blessure niet inzetbaar is.

VCV is een jong ambitieus team met veel power op de aanvalsposities. Timios begint wat nerveus aan de wedstrijd en laat zich in aanvang verrassen door de harde diagonale aanvallen voor de blokkering langs. Halverwege de set heeft Timios de passing niet op orde waardoor VCV afstand kan nemen. Na een 8-8 gelijke stand pakt VCV zomaar een ruime voorsprong naar 14-20. Setwinst voor VCV lijkt in de maak als middenaanvaller Martien Grootendorst gaat serveren. In zijn eentje weet hij de wedstrijd te kantelen. Hij levert een briljante serviceserie af waarin drie aces worden geslagen en waarbij Timios de leiding neemt met 21-20. De passer-loper positie van VCV wordt door Timios serverend vol onder vuur genomen en daar blijkt de zwakke plek van VCV gevonden. Spelverdeler Karst Busstra serveert daarna de set uit naar een eindstand van 25-21. Een omkering in de wedstrijd die niemand had zien aankomen.

In de sets die volgen ziet het publiek een VCV dat op zoek is naar zichzelf. Timios heeft met de eerste set een enorme klap uitgedeeld en zet de strijd vol overgave voort. Het team straalt energie uit en alles lijkt te lukken. Tegenstander VCV verwacht uiteraard niet dat een diagonaalspeler, in dit geval Rens de Rooij die tevens spelverdeler is (maar dat weet VCV niet), middenaanvaller Bas Huising aan kan spelen voor een vernietigende stijgaanval. Dit soort punten geeft het team een boost. De servicestrategie wordt vastgehouden en werpt ook in de tweede set zijn vruchten af (25-19).

De teamcoach van VCV wisselt er op los. De jonge mannen praten echter meer met elkaar dan dat ze zich concentreren op het spelletje. Timios weet hiervan te profiteren door ook in de derde set direct afstand te nemen. Aan het einde van de derde set staan er drie nieuwe spelers bij VCV in het veld maar ook zij zijn niet in staat de splijtende buitenaanvallen van Erik-Jan de Keijzer en Robbert van Dijk blokkerend te keren waardoor Timios de derde set met 25-16 wint.

In de vierde set moet Timios de kers op de taart zetten. Winst van deze set betekend vijf punten in de pocket die het team hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. De zes spelers die de wedstrijd zijn aangevangen staan nog steeds in het veld en willen van geen wijken weten. VCV krijgt zijn spel niet meer op de rit en speelt alles of niets. Het wordt niets want het foutenpercentage neemt zienderogen toe. De time-out die coaches Ronald de Rooij en Michael van Maaren op 18-13 nemen is er één om het team even rust te geven. Voordat de coaches het in de gaten hebben staat het team echter al weer in het veld om de wedstrijd af te maken. In de eindfase geven ze VCV nog 2 punten en winnen daarmee de set met 25-15. Een enorme opsteker voor het team wat zijn plaats in de Promotieklasse wil handhaven.


 

Afgelopen zaterdag speelde Timios dames 1 thuis tegen Vollingo d4, wat toch wel een streekderby genoemd mag worden. Timios kon gebruik maken van de invallers Dionne Droog en Kirstin van Kesteren, aangezien Kim van Nes dit seizoen helaas niet meer mee zal spelen en Maaike Vos ook niet aanwezig kon zijn deze zaterdag.

Timios begon redelijk aan de wedstrijd, maar werd toch al snel op achterstand gezet. De dames leverden te weinig servicedruk waardoor Vollingo makkelijk kon scoren met hun midden aanval en ook op de buitenkant. Timios had onvoldoende controle over de service van de tegenstander en kon zelf de punten ook niet maken. De 1e set werd verloren met 13-25. De tweede set begon Timios weer vol goede moed. Helaas werd dit nagenoeg een kopie van de 1e set. Ondanks de wissels en soms mooie acties was niets voldoende om de dames van Vollingo te stoppen en de set werd verloren met 14-25.

De 3e set was Timios het zat en begon feller aan deze set. Door hogere servicedruk en beter aanvalsspel kon Timios op voorsprong komen. Deze werd tijdens de set uitgebouwd en door stabiel spel kon de set verdiend worden gewonnen met 25-20.

De flow uit de 3e set wilde Timios graag voortzetten in de 4e set. Helaas leek dit al vanaf het begin gedoemd te mislukken. Door lange serviceseries van de tegenstander waar Timios geen antwoord op had. Het leek wel of de dames van Timios het al snel opgaven. Er werd slecht gepasst en ook van de mooie aanvallen van de buitenaanvallers die overal werden weggelegd kon Timios niets maken. De set werd dan ook in recordtempo uit handen gegeven met 11-25.

Met nog slechts 2 wedstrijden te gaan is de competitie bijna ten einde. De dames zullen nog een paar puntjes moeten pakken om zelfs nog uit de degradatiezone te blijven.

Afgelopen zaterdag 16 maart had Illusion, twirlafdeling van Toos Waddinxeen, hun eerste wedstrijd van het jaar in Spijkenisse. Voor sommige dames betekende dit dat zij voor het eerst hun nieuwe routines lieten zien en anderen mochten met een nieuw onderdeel de vloer op. Voor de laatste groep werd op deze wedstrijd bepaald in welk niveau zij het komend seizoen mogen uitkomen. In de klasse Juvenile 1-Baton mocht Sophie Vermeulen de wedstrijd openen. Ondanks de zenuwen heeft zij zich knap geplaatst in de Novice. In de klasse Senior 1-Baton deden Dione van der Greft en Irine Kleiweg voor het eerst mee. Zij hebben zich beiden geplaatst in de Beginner. In de klasse Senior Duo Twirling hebben Madelon van Harten en Lindsay Sip een sterke routine laten zien, waarmee zij zich in de Beginner plaatsten. Tot slot hebben Djarah Kleiweg en Irine Kleiweg in de klasse Senior Duo Dance Twirl zich geplaatst in de Novice.

Ondanks de grote categorieën deze dag wist Illusion toch een paar medailles in de wacht te slepen. In de klasse Preteen Novice 1-Baton won Summer van Vliet een zilveren en Jet Russcher een gouden medaille. In de klasse Junior Novice 1-Baton wist Lieke Siersema met een no-drop routine een eerste plaats te bemachtigen. In de klasse Junior Beginner Duo Twirling was de tweede plaats voor Hanneke Heemskerk en Petra van Harten. Tot slot wonnen Rosalie van der Kraats en Sophie Vermeulen in de klasse Juvenile Kids Twirl respectievelijk een gouden en zilveren medaille.

Ook wisten twee meiden meteen hun eerste plaatsingspunten in de wacht te slepen: Madelon van Harten in de klasse Senior Beginner 1-Baton en Petra van Harten in de klasse Junior Beginner Solo Dance Twirl. Het tweemaal behalen van plaatsingspunten betekent plaatsing voor het NK in december.  www.twirlafdelingillusion.nl

Slechts één wedstrijd dit weekend en dat was vrijdagavond in sporthal de Duikelaar: Bouncers Heren 1 tegen Blue Stars 1 uit Diemen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en werd het een gelijk opgaande strijd, met een wisselend scoreverloop. Het eerste kwart was met 16-20 voor de bezoekers, die ook bij rust nog op voorsprong stonden, 32-34. Bij het ingaan van het laatste kwart was de stand 55-54 en zoals vaker verliep het vierde kwart weer uitermate spannend met een 65-66 stand in de 6e minuut. Daarna liepen de bezoekers uit naar een maximale voorsprong van zeven punten. In de laatste minuut bracht Mike Hogervorst met een driepunter de achterstand terug naar 73-75. Verder kwam Bouncers echter niet en bepaalde Blue Stars met een benutte vrije worp de eindstand op 73-76. Na afloop was er echter toch het gevoel: dat Bouncers Heren 1 deze wedstrijd niet had hoeven te verliezen, maar onnodige balverlies en te weinig verdedigingsrebounds deden de weegschaal naar de andere kant doorslaan. Boudewijn Koppen was topscoorder met 25 punten.

Programma:
Vrijdag 8 maart sporthal Waddinxveen de Duikelaar:
19.15 u Bouncers Jongens 18 1 DAS 1
21.00 u Bouncers Heren 3 B.O.B. 1

Zaterdag 9 maart sporthal Waddinxveen de Duikelaar:
13.15 u Bouncers Jongens 14 1 Blauw-Wit 1
15.15 u Bouncers Gemixt Onder 12 2 CBV Binnenland 1
15.15 u Bouncers Meisjes 18 1 BC Utrecht Cangeroes 2
17.00 u Bouncers Jongens 18 2 BC Utrecht 3

Uit zaterdag 9 maart 2019.
11.00 u Woodpeckers 1 Bouncers Jongens 16 1 Houten
12.15 u River Trotters 2 Bouncers Meisjes 12 1 Hardinxveld-Giessendam
15.45 u Zoebas 3 Bouncers Gemixt Onder 14 3 Zoetermeer
16.00 u Cady ’73 1 Bouncers Gemixt Onder 10 1 Capelle aan den IJssel
16.00 u Cady ’73 1 Bouncers Gemixt Onder 12 3 Capelle aan den IJssel
16.30 u Flevo Musketiers 1 Bouncers Jongens 12 1 Lelystad
16.30 u Flax Field Fighters 1 Bouncers Heren 20 1 Hendrik Ido Ambacht
17.00 u HBV The Jumpers 1 Bouncers Gemixt Onder 16 2 Zoetermeer
18.30 u BV Alphia 1 Bouncers Heren 2 Alphen aan den Rijn
18.30 u BV Alphia 1 Bouncers Jongens 16 3 Alphen aan den Rijn
21.00 u Helmink Heroes 1 Bouncers heren 1 Zwijndrecht

In een wedstrijd die eigenlijk alleen in de 2e en 5e set met vlagen spannend was, wist Timios MB1 afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning te behalen op mede-titelkandidaat Zaanstad MB1.

Het team uit Waddinxveen begon de 1e set in Zaandam in een verrassende opstelling, maar dit zorgde niet voor het beoogde resultaat. Het meegekomen publiek zag aan beide kanten van het net twee teams staan die vooral tegen zichzelf speelden en veel persoonlijke fouten maakten. Service-series werden afgewisseld met service-fouten en vooral aan de zijde van Timios werd niet vrijuit gespeeld. De meisjes van Zaanstad kwamen meer en meer in hun spel en wisten met hardere aanvallen en een betere service Timios MB1 onder druk te zetten (25-17).

Ook de 2e set begon voor Timios niet voortvarend, maar gelukkig wist ook Zaanstad niet altijd de juiste oplossing te vinden en kon Timios bij vlagen laten zien dat zij met recht bovenaan in de Topklasse staan. Leuke rally’s werden afgewisseld met tactische punten en ondanks dat de speelsters van Timios de service-pass beter onder controle wisten te krijgen, ging de winst nipt naar Zaanstad (25-23).

De 3e en 4e set lieten een heel ander beeld zien. Met spelverdeelster Zoë de Wit binnen de lijnen en Evi de Heer op de middenpositie, liet Timios duidelijk een veel beter spel zien. De Wit bracht de rust terug in het veld, waardoor het leek alsof de andere speelsters weer wisten wat hun taak was in het team. Met name Caitlin de Rooij haalde in het achterveld menig bal van de grond en blokte een aantal keer de belangrijkste aanvalster van Zaanstad af. Ook Dionne Droog kwam blokkerend en serverend meer en meer in haar spel, net als de zeer goed serverende Caressa van Hoven (13-25 en 15-25).

De vijfde en beslissende set moest uitkomst bieden. Zoals zij al de hele wedstrijd liet zien, waren de sprongservices van de overall prima spelende Meike van Tol een belangrijk wapen. Toch liet Timios de concentratie even iets varen, waardoor een 2-8 voorsprong door Zaanstad werd ingehaald tot 7-8. Timios zette vervolgens de eindspurt in, waarbij Evi de Heer zowel blokkerend als aanvallend een belangrijke speelster bleek te zijn. Met goed teamspel en een aantal reddingen vanuit het achterveld door wederom Caitlin de Rooij en libero Fenne van Tol, liet Timios zien terecht de winnaar te zijn van deze wedstrijd (8-15).

Timios MB1 staat door deze overwinning nog steeds op de 1e plek in de Topklasse, met 31 punten uit 7 wedstrijden. Zaanstad MB1 staat 2e met 17 punten uit slechts 4 gespeelde wedstrijden.Zaterdag 9 maart wordt er in Oostzaan gespeeld tegen Compaen MB1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 16 maart om 14.30 uur in sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen tegen de nummer 3, Zovoc MB1 uit Zoetermeer.

Timios…

by redactie on 19 februari 2019

in Sport,Waddinxveen

Timios dames 1 verliest met 0-4…

Vrijdagavond 15 februari reisde Timios af naar Woerden voor een wedstrijd die om 19.15 in de planning stond. Omdat we de afgelopen weken al twee keer eerder voor een dichte deur hadden gestaan (wij te vroeg of de tegenstander te laat) hadden we besloten iets minder vroeg af te spreken dan normaal. Een verkeerde inschatting, zo bleek: VTC Woerden ds 3 had het net al opgehangen en stond er al klaar voor toen wij binnenkwamen. Wij konden dus vanuit de auto gelijk het veld op om warm te spelen.

De snelheid waarmee we het veld opkwamen, bleek goed te werken, want de eerste set gingen we goed van start tegen de nummer 1. Niks geen vrijdagavond-inkak-volleybal. Het was een spannende set waarin wij direct vanaf het begin het voortouw namen. Aan het einde van de set hadden beide teams een aantal keer een setpoint. Uiteindelijk trok Woerden aan het langste eind door met 30-28 de set binnen te slepen.

Vervolgens begon, ondanks onze goede moed, de “vloek” van de tweede set. De service ging er te makkelijk over waardoor de middens van Woerden alle ruimte kregen om te mooie ballen te slaan. Ballen waar de Timios dames geen antwoord op hadden. De pass kwam minder en er werden ballen te lief naar de overkant gespeeld. De tweede set ging dik verloren met 25-10. Maar ondanks de niet al te beste tweede set gingen de dames van Timios er weer vol vertrouwen in, want met zo’n setstand van de eerste set tegen de nummer 1 beloofde toch nog een spannende derde en vierde set worden, en wie weet wel een vijfde set.

Woerden had echter de spirit nog goed te pakken en met een goede servicedruk van hun kant hebben zij toch de derde set ook binnengehaald. De set ging naar Woerden met 25-14. De laatste set waren de dames na drie punten gespeeld te hebben al helemaal op. De rally’s duurden erg lang en het voelde dan ook extra lekker als je het punt binnen had gehaald. De dames van Timios hebben erg hun best gedaan, maar de tegenstander was sterk en het lukte ze ditmaal helaas niet om nog een (verdiende) set binnen te slepen. De laatste set werd het 25-18 voor Woerden.


 

Timios verzuimd zichzelf te belonen tegen Dosko…

Na vorige week gespeeld te hebben tegen de koploper in de Promotieklasse ontving Timios Heren 1 vrijdagavond Dosko H1, de nummer 2 in de competitie. Timios heeft de punten hard nodig maar zal zich tot het uiterste moeten inspannen om punten te gaan pakken, maar thuis is bij Timios veel mogelijk.

Timios gaat goed van start. De passing loopt goed waardoor veel druk gelegd kan worden op de middenaanval. Dat leidt er toe dat Timios al snel een kleine voorsprong pakt. Met goede servicedruk van Robert van Dijk en Bas Huising drukt het Dosko verder in de verdediging en weet de voorsprong uit te bouwen tot 6 punten. Naar het einde van de set weet Dosko orde op zaken te stellen door de fouten uit het spel te halen en zo puntje voor puntje weer dichterbij Timios te kruipen. Zoals zo vaak ontspint zich een zinderend spannend einde van de eerste set waarin beide teams setpunten vergaren maar waarin Dosko met 25-27 aan het langste eind trekt.

In de tweede set lijkt Timios aangeslagen na het verlies van de eerste set en kan niet de energie brengen die in de eerste set verfrissend spel opleverde. Pas halverwege de set heeft het team zich weer voldoende opgeladen om Dosko partij te geven. Dat is te laat om het de mannen uit Stolwijk nog lastig te maken. De set gaat verloren met 16-25.

De derde set gaan beide team gelijk op. Het publiek ziet aantrekkelijk spel waarin beide teams weinig voor elkaar onder doen. Niels Verschoor weet veel servicedruk te brengen met zijn sprongservices en Arjan van Schoonhoven weet regelmatig de blokkering van Dosko te dollen. Wederom gaan beide teams af op een spannend einde van de set. Beslissend is dat Dosko de kunst bezit vanaf een bepaald moment geen fout meer te maken. Timios is zo ver nog niet en dat kost hen ook de derde set (23-25). Ook in de vierde set bepalen de foutjes van Timios het verschil met Dosko. Timios laat uitstekend spel zien. Karst Busstra weet met zijn service maar liefst 3 aces op rij te slaan. Het is helaas niet genoeg het team ook te belonen met een punt want ook de vierde set gaat net aan verloren met 21-25.

Timios…

11 februari 2019

Timios verrast topper DOS… Zaterdagmiddag 9 februari stond er een zware wedstrijd op het programma van Timios dames 1. De tegenstander Dos dames 2 staat in de top 2 van de competitie en won hun thuiswedstrijd ruimschoots met 3-1 van de Waddinxveense dames. Met gezonde spanning begonnen de dames aan de wedstrijd. Timios zat er […]

Lees verder →

Verlies na verlengingen voor Heren 1 Bouncers Basketball…

11 februari 2019

Voor Bouncers Heren 1 waren de druiven vrijdagavond na het verlies tegen BS Leiden 3, 82-86, een beetje zuur. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 kenden een prima weekend. In Groningen zette Bouncers Jongens 16 1 met de winst op nummer vier Celeritas-Donar 2, 56-61, een grote stap richting het kampioenschap. Ook […]

Lees verder →

Scholen uit Boskoop en Moerkapelle damkampioen…

11 februari 2019

Afgelopen zaterdag een tjokvol Anne Frank Centrum in Waddinxveen. Gespannen gezichten, wiebelende voeten, geroezemoes van belangstellende ouders, kortom herkenbare signalen, dat er een schooldamtoernooi gaande is. Door de combinatie van de strijd, het denkvermogen en de snelheid is de spanning aan menig bord voelbaar. Aan sommige borden werd zo snel gespeeld, dat er steeds wisselende […]

Lees verder →

Winterbikkels op de racefiets…

4 februari 2019

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de […]

Lees verder →

VOC Maarssen heeft zware dobber aan Timios H1…

3 februari 2019

In december jl. speelde Timios een goede uitwedstrijd tegen VOC Maarssen door met 2-3 te winnen. Vrijdagavond ontmoette beide teams elkaar in De Plataan in Boskoop. Omdat Maarssen de 3 plek inneemt in de Promotieklasse wist Timios dat het een pittig potje zou worden tegen VOC Maarssen. Zeker gezien het feit dat passer-loper Robbert van […]

Lees verder →

Bouncers Basketball…

29 januari 2019

Vanzelf ging het niet vrijdagavond in sporthal De Duikelaar tegen Grasshoppers 2, maar de voorsprong in het laatste kwart, met nog ruim drie minuten op de klok, gaf Heren 1 niet meer uit handen en won met 60-54. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 wisten hun koppositie moeiteloos te handhaven. In Lelystad […]

Lees verder →

Timios…

29 januari 2019

Timios is nachtkaars tegen VSTS… Zaterdagmiddag in Bodegraven speelde Timios heren 1 zijn uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van VSTS wat momenteel laatste staat in competitie en knokt tegen degradatie. Voor Timios is VSTS al jaren een geduchte tegenstander en staan de wedstrijden garant voor spanning en vechtlust. Vanaf het eerste punt in de wedstrijd […]

Lees verder →

Timios…

20 januari 2019

Timios heeft niet genoeg energie… Vrijdagavond 18 januari ging Timios dames 1 op weg naar de studentenstad Delft. Deze keer hoefden we niet voor een dichte deur te wachten (dit was namelijk de vorige twee wedstrijden wel het geval). Deze keer moesten we gewoon lang wachten voordat we aan de wedstrijd konden beginnen. De officiële […]

Lees verder →

Maaike Luijendijk op NK Twirlen…

14 januari 2019

Op 12 en 13 januari vond in Almere het laatste weekend van het Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Ditmaal met de niveaus Intermediate en Advance. Maaike Luijendijk mocht, na het behalen van een plek tijdens de voorrondes, deel nemen aan dit NK op het onderdeel Super-X-Strutting Senior Intermediate. Op zaterdag 12 januari mocht ze na hard […]

Lees verder →

Uitslagen Bouncers Basketball 11 en 12 januari 2019…

14 januari 2019

Met vijf gewonnen en negen verloren wedstrijden is Bouncers Basketball matig begonnen aan de tweede helft van de competitie 2018-2019. De grootste overwinning was voor Bouncers Jongens 14 1 door in Amsterdam Harlemlakers 1 met ruime cijfers te verslaan 40-107. Thuis was Bouncers Heren 1 niet opgewassen tegen de routine van de koploper US 1 […]

Lees verder →

Timios Volleybal…

14 januari 2019

Timios laat winst ontglippen tegen Taurus… In de eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen moest Timios H1 het opnemen tegen Taurus H3 uit Houten. Taurus, één positie hoger op de ranglijst dan Timios, was in de uitwedstrijd met 3-1 te sterk geweest voor Timios maar thuis zijn er altijd goede mogelijkheden. In […]

Lees verder →

Timios Heren verrassen vlak voor winterstop…

25 december 2018

De laatste wedstrijd voor de winterstop van het eerste herenteam van Timios was wederom een uitwedstrijd. Vrijdagavond 21 december trad het team in Maarssen aan tegen de nummer 4 uit de competitie: VOC Maarssen. Deze inhaalwedstrijd aan het einde van de eerste helft van de competitie moest Timios afreizen zonder passer/lopers Robby van Dijk en […]

Lees verder →

Illusion grijpt net naast podium op Runner-p Nederlands Kampioenschap Twirlen…

18 december 2018

Afgelopen weekend op 15 en 16 december vond in Almere het Runner-up Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Hieraan deden hier meerdere deelnemers van Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen mee. Op zaterdag de 15 december was het de beurt aan Team B. Zij deden voor het eerst aan een Nederlands Kampioenschap mee. Na vele trainingsuren en hard werken, […]

Lees verder →