Sport

Vanaf 1 juli mogen we weer met de toergroepen op stap, we moeten zeker nog rekening met elkaar houden en daar waar nodig afstand bewaren. De procedures in het clubhuis zijn naar 1.5 meter opgeschaald. Er is een looproute gemaakt, dus we kunnen veilig het clubhuis in en uitlopen en onderweg houden we de nodige afstand. Koffiedrinken kan ook weer op de terrassen halverwege de fietstochten. Kortom we gaan er weer voor.

Tijdens de eerste gezamenlijke routes bleek dat de coronakilo’s toch hadden toegeslagen en dat de leden aan het werk moesten om het strakke fietslijf van februari weer in ere te herstellen. Ben jij in de afgelopen periode ook tegen een aantal coronakilo’s aangelopen dan is fietsen bij Avanti een gezellige manier om hiervan af te komen.
Het fietsen in een groep motiveert extra.
Als je wat minder zin hebt, dan staan de maten op je te wachten.
Als het hard waait is er altijd wel iemand die op kop gaat rijden.
Bij een lekke band staan er drie man je te helpen.
Verdwalen hoeft niet meer, we weten allemaal de nieuwste fietspaden en de beste koffie.

Bij Avanti zijn er 6 verschillende niveaugroepen. Er zijn twee recreantenfietsgroepen en vier toerfietsgroepen. De snelheden variëren van 18/20 tot 30/35 km per uur en de afstanden variëren tussen de 50 en 120 km. Iedereen kan een fietsgroep vinden die bij hem past. De groepen fietsen op zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag in de ochtend en op dinsdagavond een korte rit voor de bikkels.

Wil je ook een keer de sfeer proeven bij FTC Avanti? Kom dan een paar keer meefietsen. http://www.ftcavanti.nl/vereniging/fiets-eens-mee Voor de toerfietsgroepen heb je een racefiets met een bel en een helm (is verplicht) nodig en voor het fietsen bij de recreanten, een toerfiets of zoals wij dat noemen een rechtopfiets. De verschillende toer- en recreantengroepen vertrekken vanaf het clubhuis aan de Amerikalaan. Kijk voor de verschillende fietsgroepen met snelheden en afstanden op de site. http://www.ftcavanti.nl/vereniging/groepen-en-vertrektijden We vertrekken altijd om 09.00 uur, dus kom een kwartier eerder dan kunnen we je welkom heten en kijken welke fietsgroep bij jou past.

Total Body Center weer open…

by redactie on 2 juli 2020

in Sport,Waddinxveen

Total Body Center Waddinxveen heeft op een geweldige manier de sportschool weer geopend, na de lock down. … Het hele team stond middernacht van 30 juni tot 1 juli om 23.59 klaar om met 32 enthousiaste leden precies om 24.00 uur te mogen knallen.. Het Het gaf iedereen een heerlijk gevoel weer te mogen trainen! Wel met de gepaste afstand💪🏼👍🏽

Filmpje van de opening op Facebook.

Nadat half maart het besluit was genomen dat er geen trainingen meer gegeven mochten worden bleven de vele turners, turnsters, dansers, danseressen en twirl-sters van Dans- en turnvereniging Toos noodgedwongen thuis.

Daar zaten de meeste van hen echter niet stil. Ze kregen “huiswerk” van hun trainers in de vorm van Challenges en online- trainingen. Maar eindelijk mag er nu weer echt getraind gaan worden, met de nodige aanpassingen natuurlijk.

De trainingen vinden niet plaats in de zaal, maar buiten, op de parkeerplaats naast Toos Plaza en op het terrein van de schaatsvereniging. Op deze manier kunnen de jongens en meiden van Toos gelukkig weer met veel plezier hun sport beoefenen. En de trainers kunnen weer vol enthousiasme live les gaan geven.

Zaterdag 7 maart was het tijd voor de tweede turncompetitie wedstrijd, vijfde divisie, voor poule 3. De wedstrijd vond dit keer plaats in Woerden. Tijdens de eerdere wedstrijd op 15 februari wisten zij een derde plaats te behalen. Rosalie Smit, Thirza Oudenaarden, Pascalle Rijnbeek, Storm van Hagen, Esmee Kaptein en Kyra Minnema vormden samen het team en namen het op tegen de teams uit Schoonhoven en Woerden.

De dames lieten mooie oefeningen zien op vloer, brug, balk en sprong. Storm werd eerste op het onderdeel vloer en brug, Kyra werd tweede op vloer, Rosalie werd vierde op brug, Thirza werd zesde op sprong, Pascalle werd tiende op balk en Esmee werd tiende op sprong. Met deze goede scores wisten de meiden gezamenlijk een tweede plaats te behalen.

Eind april staat de laatste wedstrijd op het programma, daarna weten we of dit team de finale mag turnen.

1/8-finale turnen in Waddinxveen…

by redactie on 4 maart 2020

in Sport,Waddinxveen

“zeer goede turners van Nederland naar Waddinxveen”

Zaterdag 7 en zondag 8 maart worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de 1/8-finale wedstrijden turnen voor jongens en heren gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turners naar Waddinxveen om door te stromen naar de ¼-finale. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging Dans- en Turnvereniging TOOS, doen bijna 500 turners mee. Zij moeten in hun wedstrijd het beste in zichzelf naar boven zien te halen en een optimale prestatie neerzetten om zo doende door te stromen naar de volgende ronde. Per nivo gaan er slechts een aantal turners door naar de volgende ronde.

Tijdens de wedstrijd moeten de jongens en heren turnen op de vloer, voltige, ringen, sprong,brug en rekstok. De jongens en heren komen uit in de niveaus van de 1e, 2e en 3e divisie. De meeste turners trainen zo’n 8 tot 12 uur per week maar sommige wel veel meer.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 4 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 8.40 uur, de 2e wedstrijd begint om 11.30 uur, de 3e wedstrijd om 13.20 uur en de 4e wedstrijd om 17.15 uur.
Op zondag zijn er ook 4 wedstrijden, deze hebben ongeveer dezelfde begintijden als op zaterdag.

Toeschouwers gezocht!
Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Heb je zaterdag of zondag middag niets te doen en je bent nieuwsgierig kom dan een uurtje genieten in Sporthal De Dreef. Toegangskaarten zijn bij de ingang te koop. (volw. € 5,00 / kinderen € 3,00).

Ben je op zoek naar een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport. Wil je wat anders dan voetbal, tennis of hockey, twijfel dan niet langer en schrijf je in voor de introductiecursus Twirlen!

Twirlen is een moderne sport waarbij dans en souplesse gecombineerd worden met het technisch draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton (stok).
Tijdens de les besteden we aandacht aan de vele facetten die hierbij komen kijken. We warmen op, doen rek- en strekoefeningen, doen dans/ballet, leren nieuwe Twirltechnieken en gaan we uiteraard aan de slag met sprankelende routines op verschillende thema’s en muziek. Deze routines voeren we vervolgens weer op bij evenementen en op wedstrijden.
Lijkt je dit wel wat en wil je het ook eens proberen? Zonder gelijk vast te zitten aan een lidmaatschap.

Meld je dan nu aan voor de introductiecursus Twirlen in Waddinxveen. Georganiseerd door Illusion, twirlafdeling van Toos Waddinxveen. Vanaf vrijdag 13 maart kunnen jongens en meiden vanaf 5 jaar 6 weken lang meedoen aan de cursus. Zij leren de basistechnieken van Twirlen en gaan ook aan de slag met een heuse show. Allemaal in combinatie met spetterende dansbewegingen en een hoop gezelligheid. De cursus wordt afgesloten met een uitvoering voor alle familie en vrienden op vrijdag 24 april.

Locatie: Toos Plaza, Staringlaan 18 Waddinxveen
Data: Vrijdag 13, 20, 27 Maart en 3, 17 en 24 april 2020
Lestijd: vrijdag van 16:30 uur tot 17:30 uur
Kosten: €25,- voor de gehele cursus

Kom jij ook meedoen? Aanmelden kan via info@twirlafdelingillusion.nl of via www.twirlafdelingillusion.nl/aanmelden. (cursus start bij minimaal 5 aanmeldingen)

Kan je niet deze introductiecursus, maar wil je toch een lesje Twirlen volgen? Dat kan! Volg twee gratis proeflessen op de vrijdag tijdens onze reguliere lessen. Of wacht tot 29 mei en doe dan mee aan de twee cursus Twirlen. Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Toos in Amsterdam…

by redactie on 18 februari 2020

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Na de TUCO van zaterdag 15 februari mochten de N3/N4 & junioren 3e divisie meiden op zondag 16 februari in Amsterdam hun 2e districtswedstrijd turnen. In wedstrijd 1 waren Fleur van Kouwen en Lotus van Herpen (pupil 1) aan de beurt. Fleur was vandaag de allerbeste op brug met een score van 11.500 en Lotus op vloer met een super score van 13.533. Fleur werd uiteindelijk 6e en Lotus 9e in het eindklassement. In wedstrijd 2 turnde Djemaya Pooran (pupil 2) en Carlijn Eijpe(jeugd). Djemaya turnde zich op sprong (13.600) en vloer (11.733) naar een 4e plek en daar eindigde ze ook op in het eindklassement. Carlijn haar beste toestel was sprong. Met een 12.700 werd zij 9e. Allround vinden we haar terug op een 16e plek.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Britt Burger en Nikkie van der Slik. Britt liet een mooie brug oefening zien en werd 5e met een score van 11.067. Nikkie haar beste toestel was balk. Met een 9.400 werd zij 14e op dit onderdeel. In het eindklassement werd Britt 12e en Nikkie 19e. Nu is het afwachten wie zich heeft geplaatst voor de districtsfinale/toestelfinale op 21/22 maart in Amsterdam of zelfs doorstroming naar de landelijke halve finales.

Zaterdag 15 februari stond de 1e turncompetitie wedstrijd op het programma voor de onderbouw meiden D1 in poule 5. De tegenstanders waren DOS, Mobilee 1 en Hou Vast 2. Voor TOOS turnde Amélie Groenenboom, Amira Ben Abou, Alyssa van der Kaau, Elize van Kats, Isa van Ringelenstein & Nora Tetteroo. Deze meiden startte op sprong waar ze als team een 1e plek veroverde. Alyssa werd individueel 1e en Amira 5e op dit toestel. Op balk kwamen de TOOS meiden ook goed voor de dag. Individueel een 2e plek voor Amélie en ook als team zijnde. Op brug waren ze erg gewaagd aan DOS wat een 2e plek als team opleverde, Elize turnde zich naar een knappe 3e plek. Op vloer hebben ze vandaag het verschil gemaakt door overtuigend een 1e plek als team te pakken. Nora werd 5e en Isa 10e op dit onderdeel. In de einduitslag werd TOOS met 3 punten verschil verdiend 1e voor DOS, Mobilee en Hou Vast. Met deze overwinning is een 1e stap gezet richting de finale in juni.

In het weekeinde van 14 en 15 februari zijn de clubkampioenschappen gehouden bij de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Bijna 125 turners en turnsters van het recreatieve turnen en het wedstrijd turnen van TOOS met in totaal bijna 500 oefeningen heb­ben in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Natuurlijk werden de wedstrijden gehouden in TOOS Plaza aan de Staringlaan.

Nieuw dit jaar was dat een deel van het turnteam van TOOS, de selectiegroep turnen, ook aan de wedstrijden van de recreanten hebben meegedaan. Dit om aan elkaar te laten zien, en aan het publiek, wat er allemaal met turnen mogelijk is.

Vrijdagmiddag was het eerste deel van deze kampioenschappen de beurt voor alle jongens van TOOS. In een redelijk bezochte Sportzaal van TOOS Plaza, streden de turners in de zaal in een vlotte en gezellige wedstrijd voor de eerste prijzen. Verdeeld over diverse groepen lieten zij zien dat gymen en turnen vooral leuk is om te doen. De jongens moesten hun wedstrijd turnen op de toestellen; rekstok, lange mat, ringen en sprong.

Bij de jongens vielen de 1e plaatsen als volgt;
jongens 5–7 jaar Noud Lekkerkerker 33,50 p.
jongens 8-11 jaar Jesse Poot 33,70 p.
jongens extra turnen Joris Mooijman 35,26 p.
jongens turnteam Jorn Brouwer 34,90 p.
meisjes extra turnen Jasmijn van Rooijen 35,70 p.
Zij mogen zich allemaal clubkampioen noemen.

Zaterdag begonnen we met de kleuters van TOOS. Zij lieten in een soort open les aan hun ouders zien dat gymmen en turnen spelenderwijs geleerd wordt. Ze deden een dansje, een spelletje, konden lekker springen op de tumblingbaan en klimmen en klauteren op de diverse toestellen. Na afloop kregen zij allemaal hun Gymdiploma.

In de eerste wedstrijd op zaterdag begonnen de meisjes van groep 3-4 en een deel van het turnteam. Zij turnden op de toestellen mini trampoline, balk, vloer en brug-rekstok. In een goed bezochte wedstrijd met veel ouders en bekenden lieten de meisjes zien dat ze in het afgelopen jaar veel geleerd hebben. Voor veel van deze meisjes was het ook de eerste wedstrijd bij de Gymnastiek, dus best wel een beetje spannend. Maar met de steun van papa of mama en de leiding kwamen ze er wel doorheen.

Bij deze meisjes vielen de 1e plaatsen als volgt;
meisjes nivo R3 Lin van Dorp 33,10 p.
meisjes nivo R2 Annelie Vermeij 32,50 p.
meisjes nivo R1 Myrthe den Hoed 34,60 p.
meisjes voor selectie Lotte Vermeulen 35,60 p.
turnteam Lotus van Herpen 36,30 p.

De tweede wedstrijd van die dag was voor de meisjes van de groepen 5-6 van de basisschool. Zij turnde ook op dezelfde toestellen. De meeste meisjes hadden al eerder aan de clubkampioenschappen meegedaan en daarom was het voor hen iets minder spannend. Aan deze wedstrijd deden ruim 30 meiden mee, samen met het vele publiek was het een drukke boel. In een snelle wedstrijd werden de eerste prijzen door de volgende meisjes gewonnen:
meisjes nivo R2 Anna vd Spek 33,30 p.
meisjes nivo R1 Jayda vd Plaat 35,80 p.
meisjes nivo D4 Senna van den Heuvel 33,80 p.

Als laatste wedstrijd waren de clubkampioenschappen van TOOS 2020 voor de meisjes van groep 7/8 en middelbaar onderwijs.

De uitslag was hierbij als volgt:
meisjes nivo R2-R1 Marjolijn Buuts 32,50 p.
meisjes nivo D4 Fenne van Leeuwen 33,40 p.
meisjes nivo TF5-TF6 Maaike de Mos 33,90 p.
meisjes extra turnen Liz de Wit 35,90 p.
meisjes extra turnen Nikita de Heer 36,50 p.

Behalve de prijzen die er per categorie te verdienen waren, was er ook nog een wisselbeker te verdienen, namelijk de Jeugdbe­ker voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste pun­tentotaal.
Deze beker werd dit jaar gewonnen door Jayda vd Plaat met 35,8 p.
De Jeugdbeker voor turners tot 13 jaar werd dit jaar gewonnen door Jesse Poot met 33,70 p.
De Ja-Co-Do beker voor tunrsters vanaf 13 jaar werd gewonnen door Maaike de Mos met 33,90 p.
En de laatste beker voor de beste recreatieve turnster extra werd gewonnen door Nikita de Heer met 36,50 p.

Alle turners en turnsters die een podiumplaats hadden gehaald kregen een medaille en alle andere turners en turnsters kregen een mooi diploma met hun puntentotaal. In totaal zijn er dit weekend 61 medailles en vier bekers bij Toos uitgereikt. Toos kan terug kijken op een druk maar zeer geslaagd weekend.

Het Comité Schooldammen Waddinxveen organiseerde haar 48e regionaal schooldamtoernooi. Liefst 134 scholieren namen daaraan deel. Veel gezinsleden zorgden voor een bomvolle grote zaal van het AF-Centrum in Waddinxveen. Onder die grote belangstelling wisselden spanning, teleurstelling en opluchting elkaar af tijdens de strijd van de jonge deelnemers. De scholieren beleefden het spel en voor de aanwezigen was het aangenaam om hun verrichtingen te volgen.

In de diverse poules, ingedeeld naar leeftijd, werd individueel gestreden. Maar de dammers speelden ook voor hun school. De beste 4 scores van een school bepaalden de eindstand.
Bij de groepen 3 en 4 hielden de Eben Haezerschool Boskoop en de Dick Brunaschool Waddinxveen elkaar bijna in evenwicht. Uiteindelijk wisten de Boskoopse dammers de 1e plaats te bemachtigen met 40 punten. De Dick Brunaschool Waddinxveen scoorde 38 punten. Daarvoor zorgden Valerie Hau, Yannick van Schoneveld, Hugo Verkaik en Dio Bloem. De Rehobothschool Moerkapelle werd hier fraai 3e.

Nog spannender was het bij de groepen 5 en 6, waar de Rehobothschool Moerkapelle de 1e plaats haalde met 45 punten, 1 meer dan de Even Haezerschool Boskoop. In dit geweld haalde de Dick Brunaschool Waddinxveen de 3e plaats. De Waddinxveense spelers waren hier Jasper de Keer, Valentijn Hau, Tijn en Sep van den Bosch. Spanning kenmerkte ook de strijd tussen de Eben Haezerschool Boskoop en de Rehobothschool Moerkapelle bij de groepen 7 en 8. De Boskoopse dammers, van welke school 3 meisjes al 2 keer in de NK-finale hebben gespeeld, scoorden 50 punten en bleven 1 punt voor op de Moerkapelse school. De dammers van de Boskoopse school, die sterk voor de dag kwamen, waren Susanne Harskamp, Noa Littel, Hanneke Rademaker en Emily Berghout.

De KWA-school Waddinxveen behaalde de bronzen beker. Waddinxveense spelers waren Kay van Luxemburg, Rory Blaaser, Aiden Blok en Bas Smith scoorden de punten.
De 2 beste scholen uit de oudste leeftijdsgroepen nemen deel aan het provinciaal kampioenschap op 14 maart as in Gouda.

Groepen 3-4:
Eben Haezerschool Boskoop 40
Dick Brunaschool Waddinxveen 38
Rehobothschool Moerkapelle 30

Groepen 5-6:
Rehobothschool Moerkapelle 45
Eben Haezerschool Boskoop 44
Dick Brunaschool Waddinxveen 41

Groepen 7-8:
Eben Haezerschool Boskoop 50
Rehobothschool Moerkapelle 49
KWA-school Waddinxveen 21

Voetbal, voetbal, voetbal is dat hetgeen waar jouw zoon/dochter het liefst mee bezig is? Voor alle kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar komt het beleven van een voetbaldroom in de voorjaarsvakantie wel heel dichtbij! Alle jongens en meisjes (maakt niet uit of je wel of niet op voetbal zit) kunnen zich aanmelden voor het ADO Den Haag Voetbalkamp dat plaatsvindt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag! Het voetbalkamp is 24, 25 en 26 februari, dagelijks van 9.00 uur – 15.00 uur voor de deelnemers.

Naast lekker voetballen, nieuwe trucs leren en het ontvangen van je eigen ADO Den Haag Voetbalkampen tenue (shirt, broek en kousen) ontmoeten deelnemers aan het voetbalkamp ook eerste elftalspelers van ADO Den Haag, zo kun je meerdere handtekeningen scoren, op de foto en je prangende vragen op spelers afvuren! Daarnaast ontvangen alle deelnemers een wedstrijdticket voor een thuiswedstrijd van ADO Den Haag in het stadion. Het voetbalkamp staat onder leiding van gediplomeerde en opgeleide trainers, niets staat dus meer in de weg om in de voorjaarsvakantie als een échte prof door het leven te gaan. Heb jij een vraag mail deze dan naar voetbalkampen@adodenhaag.nl voor meer informatie en om je zoon/dochter aan te melden ga je naar www.adodenhaag.nl/voetbalkampen (vol=vol)

In de namiddag van zaterdag 8 februari turnden zes meiden van de Plusgroep van Toos hun allereerste turncompetitie wedstrijd. De wedstrijd vond plaats in Capelle aan de IJssel.
Liz de Wit, Jet Straver, Evy Goedendorp, Britt de Vreede, Lara de Jong en Clara Serpa vormden samen een team en namen het op tegen teams van Thor uit Bergambacht en Dos uit Schoonhoven.
Er werd op vier onderdelen geturnd. Vloer, balk, brug en sprong.

In vier rondes lieten de meiden van Toos zien wat ze kunnen en dat zorgde voor mooie resultaten in het eindklassement. Britt behaalde een gedeelde 1e plaats op brug. Clara werd 3e op zowel balk als vloer. Lara haalde de 7e plaats op vloer, Evy werd 11e op sprong, Jet 6e op balk en Liz 4e op balk. Met deze goede scores haalde het team van Toos de 3e plaats.

Aanstaande vrijdag 14 en zaterdag 15 februari worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18.

De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Alles wordt natuurlijk nauwkeurig bekeken door de deskundige juryleden.

Nieuw dit jaar is dat tijdens de clubkampioenschappen van de recreanten ook een deel van de selectieleden van het Turnteam van TOOS hun clubkampioenschappen houden.

Behalve de prijzen die er per categorie zijn te verdienen, zijn er ook nog vier bekers te verdienen, namelijk de Jeugdbeker Meisjes voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal en de Jeugdbeker Jongens voor de turner tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal. Voor de turnsters vanaf 13 jaar is er ook een beker te winnen. De laatste beker is voor de recreanten extra (die net iets meer turnen). Deze prijzen zullen na de laatste wedstrijd worden uitgereikt.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen, dus komt allen de toegang is vrij.

De wedstrijden worden volgens onderstaand schema gehouden:

Jongens groep 3 t/m 8 op vrijdag 14 februari van 16.00 – 18.00 uur.
Meisjes groep 3/4 op zaterdag 15 februari van 10.00 – 12.30 uur.
Meisjes groep 5/6 op zaterdag 15 februari van 12.30 – 15.00 uur.
Meisjes groep 7/8 en middelbaar onderwijs op zaterdag 15 februari 15.00 – 17.30 uur.

De recreanten meisjes turnen op de traditionele 4 toestellen; balk, brug ongelijk, sprong en vloer. De recreanten jongens turnen op de toestellen; rek, vloer, ringen, sprong, brug of dubbele trampoline.

De toegang tot de wedstrijd is vrij.

Schooldamtoernooi Waddinxveen…

4 februari 2020

Liefst 141 scholieren van 10 scholen nemen deel aan het 48e damtoernooi Waddinxveen, dat op zaterdag, 9 februari 2019 wordt gespeeld in het Anne Frank Centrum. De eerste zetten worden om 09.30 uur gedaan en het toernooi is omstreeks 12.30 uur afgelopen. Dammen is een spel met grote diepgang, maar met eenvoudige spelregels. De meeste […]

Lees verder →

Sportieve start Toos…

9 januari 2020

De kruitdampen van Oud & Nieuw zijn nog maar nauwelijks weggewaaid als de dames van Turnvereniging TOOS Waddinxveen hun kunsten alweer laten zien tijdens het Keistad Turntoernooi in Amersfoort op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020. TOOS werd vertegenwoordigd door 21 dames in diverse leeftijden en niveaus.De dames turnen op de onderdelen balk, vloer, sprong […]

Lees verder →

Winterbikkels op de racefiets, drie regels om in de winter door te fietsen…

28 december 2019

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de […]

Lees verder →

5 januari Nieuwjaarsrit en Nieuwjaarsbijeenkomst van fietstoerclub Avanti…

28 december 2019

Op zondag 5 januari 2020 opent de fietstoerclub Avanti het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsrit. Na het kerstdiner en de oliebollen is het weer lekker om op de fiets door het Groene Hart te genieten van de frisse lucht. Wil je een keer meerijden dan ben je van harte welkom. Zorg dan dat je om […]

Lees verder →

Toos Plaza Jump In…

11 november 2019

Zaterdag 9 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwammerdam, Wilskracht uit […]

Lees verder →

‘Jump’ in in Toos Plaza…

4 november 2019

Aanstaande zaterdag 9 november wordt in Sportcomplex TOOS Plaza aan de Staringlaan in Waddinxveen de TOOS Jump In gehouden. Aan deze groepsspringwedstrijd, georganiseerd door de Dans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. Zij kunnen in hun springwedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. De TOOS Jump In […]

Lees verder →

Succes op laatste wedstrijd voor twirlafdeling Illusion…

1 november 2019

Zaterdag 26 oktober vond voor twirlafdeling Illusion hun laatste wedstrijd van het seizoen plaats in Alblasserdam. Tijdens deze dag deden wederom alle solisten, duo’s en teams van Illusion mee. Het beloofde een drukke dag te worden, maar al gauw werd duidelijk ook een geslaagde dag. Iedereen liet spetterende en zeer goede optredens zien, wat uiteindelijk […]

Lees verder →

Dave Kientz, Europees kampioen Kyokushin Karate…

30 oktober 2019

In het Portugese Porto  vond in het weekeinde van 25 en 26 oktober het EK Kyokushin karate plaats. Dave Kientz (16) van Karatevereniging Kurai uit Waddinxveen  was onderdeel van het  8-koppige nationaal team en nam deel aan zowel het EK Kata als het EK Kumite. Kyokushin karate is een moderne Full contact stijl die bekend […]

Lees verder →

Selectietest turnen voor meisjes…

10 oktober 2019

Voor wie wil leren turnen is er op zaterdag 26 oktober 2019 een selectietraining voor meisjes geboren in de jaren 2012 en 2013. De testtraining wordt gehouden in de eigen accommodatie van Dans- en Turnvereniging TOOS in de Turnzaal van het sportcomplex “TOOS Plaza” aan de Staringlaan 18. Voor de test moet je je opgeven via […]

Lees verder →

Plaatsing NK voor twirlteams Illusion…

6 oktober 2019

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Zwijndrecht voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 10 gouden medailles, 7 zilveren medailles en 1 bronzen medaille behaald. Ook werden er solistisch meerdere plaatsingspunten behaald voor de selectiewedstrijden van de Nederlandse Kampioenschappen in november. Sophie Vermeulen behaalde zelfs een […]

Lees verder →

Emily Berghout en Willem Slappendel damkampioenen Waddinxveen…

17 september 2019

Tijdens WadCultureel organiseerde het comité schooldammen het officieus kampioenschap voor Waddinxveense scholieren. Het tekenlokaal van het Cultuurhuys was het decor van de competities voor jongens en meisjes. Zij waren geselecteerd na het recente schooldamtoernooi Waddinxveen. Op de DamZ! Damset, het nieuwste kleurrijk magnetisch dambord, werd gestreden. Alle deelnemers mochten een dambord mee naar huis nemen. […]

Lees verder →

Oud Voetballer Remco Boere en Marcel Wagenhuiis starten ín oktober de VT Meiden Voetbal Academie bij BeFair en bij Voorschoten 97…

26 augustus 2019

Samen met oud-voetballer Remco Boere gaat Wagenhuis groepstrainingen geven aan meiden vanaf 8 t/m 18 jaar op 2 locaties. De Academie start 1e week oktober op vrijdagavond en dat 20 weken lang. Het plan voor de voetbalschool in Waddinxveen en Voorschoten is ontstaan tijdens een gesprek via skype aangezien Remco in Zweden woont en elke […]

Lees verder →

Sportgala vraagt om voordrachten…

9 juli 2019

Ook dit jaar organiseert Lionsclub Tsuytende samen met de gemeente weer het Sportgala Waddinxveen. Hoewel de prijsuitreiking pas op 22 november zal plaatsvinden, zullen de verenigingen binnenkort al hun nominaties voor de sportprijzen gaan bepalen. Daarnaast kunnen ook Waddinxveners die buiten Waddinxveen hun sport bedrijven in aanmerking komen voor een Waddinxveense sportprijs. Details zijn terug […]

Lees verder →