Sport

Afgelopen week moesten de dames van Timios 2 keer aantreden om een wedstrijd te spelen. Op maandagavond voor de beker tegen dezelfde tegenstander als de zaterdag ervoor, Kratos D3. Na de wedstrijd van zaterdag die maar net met 3-2 werd gewonnen, had Timios de nodige aantekeningen gemaakt en het spel van Kratos goed doorgrond. Timios begon de 1e set met Helga Teerhöfer op het midden. Het plan werd goed uitgevoerd. De verdediging stond beter en bewoog, zoals de opdracht was, soepel door het veld. Lange rally’s werden gewonnen. Er werd harder geslagen, al kan het volgens coach Jan Zaal nog harder. En eindelijk kwam ook de bal op de stip, ook wel het beroemde putje (denkbeeldige stip kort achter de 3-meterlijn). Goal! Of zoals we dat bij volleybal noemen. Punt! De eerste set werd ruim gewonnen met 25-19. De 2e set denderde Timios verder en werd al snel een voorsprong genomen. Timios liep zelfs uit naar 21-9. De set werd uiteindelijk comfortabel binnengehaald met 25-11. De derde set was Timios een beetje ingedut. De pass kwam niet meer lekker bij de spelverdeler, de set-ups waren net iets te vlak en de aanvallers kregen de ballen niet op de grond. Coach Jan Zaal vroeg een time-out aan voor een goede donderspeech. De dames maakten teveel domme beslissingen. Toen dit nog niet werkte stuurde hij een nieuwe spelverdeler het veld in met de opdracht om ruimte in de set-up te brengen en te kiezen voor de makkelijke opties en best scorende speler. Langzaam stelde Timios orde op zaken. Ook in de service werd extra druk gezet en meer punten gescoord. Het was een slechte set, maar de set werd uiteindelijk wel binnen gesleept met 26-24. Overtuigende 3-0 overwinning, dat geeft moed voor de verdere wedstrijden. “Wij gaan Europa in”, zongen de dames gekscherend. Timios bekert weer een ronde verder.

Vervolgens moesten dames op zaterdag tegen Inter Rijswijk D3 spelen. Dat team stond op dat moment vlak onder de dames van Timios op de ranglijst. De dames begonnen goed aan hun spel. Maar Inter Rijswijk had een aantal sterke service series en een machtige midden aanval waar Timios geen antwoord op had. De dames van Timios hadden niet de power van maandag in hun armen. Het lukte niet echt om te scoren. Alleen Rianne Nap knalde vanaf het midden de gaten in de vloer. Maar doordat er te weinig servicedruk was, ging de set met 17-25 naar Inter Rijswijk. De 2e set ging een stuk beter. Timios kwam op voorsprong en wist deze steeds ook net te behouden. Aan het einde van de set kwam Inter Rijswijk nog goed terug maar Timios won de set nipt met 25-23. De derde en vierde set liepen eigenlijk hetzelfde. Er was geen aanvalsdruk of servicedruk en Timios kwam niet aan bod. Ondanks de bevlogen woorden van coach Jan Zaal lukte het de dames niet om de energie in het spel te krijgen.
Deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende. Zaterdag aanstaande tegen Vollingo in Gouda

Bouncers Heren 1 kon het in Amsterdam niet bolwerken tegen BV Amsterdam 2 en verloor. Bouncers Jongens 18 1 en 2 wonnen en bleven daardoor ongeslagen. Dat deden ook Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1. Helaas moest Bouncers Jongens 16 2 in Zoetermeer de eerste nederlaag, zij het nipt, incasseren. De ‘broederstrijd’ tussen Bouncers Gemixt 12 3 en Bouncers Gemixt 12 2 werd gewonnen door Gemixt Onder 12 2.

Weinig spanning vrijdagavond in de Duikelaar tussen Bouncers Jongens 18 1 en het bezoekende BV Krimpen 1. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat Bouncers deze wedstrijd zou winnen. Bouncers gebruikte het lengteoverwicht ten volle en ook fysiek was de ploeg de meerdere van de bezoekers. In de tweede helft werden veel punten gescoord via fast breaks en werd uiteindelijk ruim gewonnen met 66-29.
Meer spanning was er bij Bouncers Heren 3 en BV Cady ’73 2 uit Capelle aan den IJssel. De bezoekers hadden in het eerste kwart wat meer overwicht, maar trok Bouncers voor rust de stand gelijk. In de tweede helft schakelde Cady 73 over op een man tot man verdediging, waar Bouncers de nodige moeite mee had. Met twee goed afgeronde ‘steals’ bracht Bouncers vlak voor tijd de achterstand terug tot een paar punten. Onvoldoende voor de winst want die ging naar Cady ’73 met 71-75.

Zaterdag in de Mammoet ging Bouncers Jongens 16 1 tegen Woodpeckers 1 uit Houten, met 30-2 in het eerste kwart heel voortvarend van start en was de wedstrijd al beslist. Via een 49-22 ruststand boekte Bouncers een 93-53 overwinning. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen met zes punten voorsprong op de tegenstander van komende zaterdag, uit in Groningen, BV Groningen 1.
Ook Bouncers Jongens 14 1 had geen enkele moeite met het bezoekende BV Hoofddorp 1 en ook hier was het na het eerste kwart al beslist, 37-9. Via een ruststand van 61-22 werd een 118-57 overwinning geboekt, waarbij Teis Hümmels in de negende minuut het 100e punt scoorde. Opvallend was dat vier spelers meer dan 20 punten scoorden met als topscoorders Maurits de Jong en Latif Diouf met elk 28 punten.

Bouncers Heren 20 1 en het bezoekend Break Stars 1 uit Baarn hielden elkaar tot aan de rust aardig in evenwicht, 29-25. In de tweede helft lag het initiatief bij de thuisploeg, nam 10 punten voorsprong, 51-41, om het geheel in het vierde kwart helemaal af te maken, 78-49. Pascal Kuipers was topscoorder met 22 punten. Komende zaterdag is in Bunschoten tegen BC Shooters de inzet: de eerste plaats.

Ook de tweede confrontatie zaterdagmiddag in de Mammoet tussen Bouncers Gemixt 12 3 en Bouncers Gemixt 12 2 werd gewonnen door Bouncers Gemixt 12 2. Daar zag het lange tijd echter niet naar uit, want bij rust stond de thuisploeg Gemixt 12 3 op voorsprong, 31-26. Pas in de 7e periode kon het ‘bezoekende’ Gemixt 12 2 enige afstand nemen om uiteindelijk te winnen met 49-55.

Uit: In Amsterdam kon Bouncers Heren 1 tot halverwege het tweede kwart gelijke tred houden met BV Amsterdam 2. En ook aan het einde van het derde kwart was de achterstand van 14 punten nog te overzien. In het vierde kwart lukte het niet meer en konden de Amsterdammers nog ruim uitlopen naar een 94-64 overwinning. Wouter van der Eng was goed voor 18 punten. In Delft kon Bouncers Heren 2 tot het eerste kwart de studenten van Punch 4 nog goed bijhouden, maar daarna waren de Delftenaren via een 29-17 ruststand toch de bovenliggende partij, 50-35. In Vlaardingen zette Bouncers Jongens 18 1 tegen Vlaardingen Captains 1 direct de toon door het eerste kwart ruim te winnen met 6-22. Na het derde kwart, 34-78, lieten beide ploegen het in het vierde kwart met 7-6 een beetje afweten, maar de winst was voor Bouncers 18 1 met 41-84 en de ongeslagen status met 12 punten uit zes wedstrijden. Volop spanning in Zoetermeer tussen de nummer 2 en 1, Zoebas 2 en Bouncers Jongens 16 2. En helaas greep Bouncers na een gelijk opgaande strijd nipt aan het kortste eind, 72-68 en moet Bouncers de eerste plaats delen met Zoebas 2. In Leiderdorp zette Bouncers Jongens 16 3 een prima prestatie neer door het hoger geklasseerde BV Leiderdorp 2 te verslaan met 42-44. Lange tijd keek Bouncers tegen een achterstand aan, maar een driepunter van Loek Dijkstra vlak voor tijd, bezorgde Bouncers uiteindelijk de overwinning. In Lelystad stond Bouncers Jongens 12 1 lange tijd voor, maar vijf minuten lang niet scoren in het vierde kwart bezorgde Flevo Musketiers 1 alsnog de overwinning, 57-43.

Programma:
Vrijdag 7 december 2018 sporthal Waddinxveen de Duikelaar.
21.00 u Bouncers Heren 1 D.E.D. 1

Zaterdag 8 december 2018 sporthal Waddinxveen de Duikelaar.
14.30 u Bouncers Jongens 12 1 The Dragons 1
14.30 u Bouncers Meisjes 12 BS Leiden 3
16.30 u Bouncers Jongens 14 1 MBCA Amstelveen 2
18.30 u Bouncers Jongens 18 1 Crackerjacks 2
18.30 u Bouncers Jongens 18 2 DAS 2

Uit.
Rotterdam 11.30 u Divine 1 Bouncers Meisjes 18 1
Rotterdam 12.15 u Rotterdam Zuid 1 Bouncers Gemixt Onder 12 3
s’Gravenhagen 13.15 u HBV The Jumpers 2 Bouncers Jongens 16 2
Zoetermeer 13.15 u Zoebas 2 Bouncers Jongens 16 3
Groningen 16.15 u BV Groningen 1 Bouncers Jongens 16 1
Berkel en Rodenrijs 16.30 u BV Squirrels 2 Bouncers Gemixt Onder 12 2
Noordwijk 17.00 u MSV 14 2 Bouncers Gemixt Onder 14 2
Bunschoten 17.15 u BC Shooters 1 Bouncers heren 20 1

De meisjes van B1 van Timios zijn ruim voor het einde van de 1e helft van het volleybalseizoen ongeslagen winterkampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Met nog 2 wedstrijden op het programma wist het ambitieuze team van trainer/coach Michael van Maaren vorige week de promotie al veilig te stellen. Afgelopen zaterdag 1 december was de kraker tegen het altijd sterke RVV uit Katwijk, om de 1e plaats. Timios wist, ondanks enkele dubieuze fouten van de scheidsrechter op cruciale punten, de winst naar zich toe te trekken. Met 1-3 (27-25, 18-25, 25-27 en 24-26) lieten de speelsters uit Waddinxveen zien dat zij klaar zijn om aan te treden in de Topklasse, waar zij de 2e helft van het seizoen gaan spelen.

Het team van MB1 bestaat uit 10 speelsters die al nagenoeg hun hele volleybalcarrière, dus vanaf de jongste mini’s, met elkaar volleyballen. Naast hun gedrevenheid en liefde voor het spelletje, kunnen de meiden het onderling ook stuk voor stuk goed met elkaar vinden. Ondanks het leeftijdsverschil tussen de jongste en oudste speelster (net 13 en bijna 17 jaar) zijn deze volleyballers in en buiten het veld een hecht team. Met elkaar hopen zij dan ook hoge ogen te gaan gooien in de Topklasse, het hoogst haalbare niveau voor de jeugd in de reguliere competitie.
Zaterdag 15 december is de laatste wedstrijd van MB1 in de Hoofdklasse, en wel om 14.30 uur in de eigen sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen, tegen het Zoetermeerse Zovoc MB1.
Publiek is van harte welkom om het team aan te moedigen en hen het kampioenschap te zien vieren.

Slechts één wedstrijd afgelopen weekend en dat was in sporthal de Duikelaar die van: Bouncers Meisjes 18 1 tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk, met als inzet de tweede plaats. En het werd een tot het eind spannende wedstrijd. Uit in Katwijk hadden de Bouncer Meisjes nog ruim verloren, maar vrijdagavond werd het een gelijk opgaande strijd met een wisselend scoreverloop. Met twee benutte vrije worpen openden de bezoeksters de score, maar daarna ging het om en om met een minimale voorsprong na het eerste kwart voor Grasshoppers, 15-16. Het tweede kwart gaf een zelfde spelbeeld te zien, met een kleine voorsprong bij rust voor Bouncers, 34-32. Ook het derde kwart verliep spannend met een iets meer scorend Grasshoppers, 49-56. In het vierde kwart was de spanning echt te snijden, Bouncers keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar kwam met nog minder dan een minuut op de klok op voorsprong 62-60. Toch leken de bezoeksters alsnog met de winst aan de haal te gaan, of minimaal een verlenging uit het vuur te slepen, maar de vier toegekende vrije worpen werden gemist en was de winst met 62-60 voor Bouncers. Een knappe prestatie met als topscoorders Zowi Hümmels 15 punten en Ilona Beckmann 14 punten.

Programma.

Zaterdag 24 november 2018. Sporthal Waddinxveen De Duikelaar.

15.15 u Bouncers Meisjes 12 1 DAS 4
15.15 u Bouncers Gemixt Onder 12 2 River Trotters 1
17.00 u Bouncers Jongens 12 1 The Dragons 1
17.00 u Bouncers Meisjes 18 1 BV Leiderdorp 1

Zaterdag 24 november 2018. Sporthal Gouda de Mammoet.

15.15 u Bouncers Gemixt Onder 14 2 DAS 14 2
17.00 u Bouncers Jongens 16 2 Grasshoppers 16 2
17.00 u Bouncers Jongens 16 3 DAS 16 2
18.45 u Bouncers Jongens 16 1 BV Groningen 16 1
20.45 u Bouncers Heren 1 Harlemlakers 2.

Uitwedstrijden.

Berkel en Rodenrijs 13.00 u BV Squirrels 2 Bouncers Gemixt Onder 12 3
Leiderdorp 15.00 u BV Leiderdorp 2 Bouncers Jongens 18 2
Zoetermeer 16.00 u Zoebas 1 Bouncers Heren 20 1
Hellevoetsluis 17.30 u Jump 80 1 Bouncers Heren 3

Timios H1 toont veerkracht in streekderby…

by redactie on 20 november 2018

in Regio,Sport

Vrijdagavond ontvingen de heren van Timios het eerste herenteam van Vollingo uit Gouda in De Plataan in Boskoop. Beide teams bevinden zich in de middenmoot van de promotieklasse en zijn dus op papier aan elkaar gewaagd. Het publiek zag dan ook een spannende strijd waarin beide teams flink aan elkaar gewaagd waren.

Timios komt direct goed uit de startblokken en zet Vollingo goed onder druk via snelle middenaanvallen. Vollingo beantwoord het snelle middenspel van Timios met harde aanvallen over de diagonaal. Vollingo weet na een kleine achterstand toch een voorsprong te pakken halverwege de set. Ondanks diverse wissels kan Timios niet voorkomen dat Vollingo de setwinst met 20-25 naar zich toetrekt.

De tweede set ziet het publiek een leuke tweestrijd waarin beide teams het beste uit zichzelf weten te halen. Ondanks flinke servicedruk van Timios blijft Vollingo goed overeind in de passing. Ook verdedigend vindt Vollingo een antwoord op de snelle middenaanvallen te vinden. Timios vecht voor ieder punt en heeft bijna de hele set een paar punten voorsprong op Vollingo. In het eindspel is Timios echter onzorgvuldig waardoor de setwinst weer naar Vollingo gaat (23-25).

In de derde set heeft Timios de opstelling wat omgezet waardoor meer lengte tegelijk aan het net gebracht kan worden. Vanaf het eerste punt pakt Timios het initiatief en maakt het Vollingo erg moeilijk met een goede blokkering en diverse aces in de services van Robbert van Dijk en Karst Busstra. Door dubbele wissels in te zetten houdt Timios veel aanvalskracht aan het net waardoor de setwinst met 25-20 naar Timios gaat.

Dat sterke spel zet Timios in de vierde set door. Alles lijkt te lukken en Vollingo raakt het spoor enigszins bijster. Op een gegeven moment kijkt Vollingo tegen een achterstand aan 18-9. Timios vergeet op dat moment met volle kracht door te zetten en laat Vollingo weer in de wedstrijd komen. Te laat voor de setwinst die met 25-18 naar Timios gaat. De vijfde beslissende set zet Vollingo het ingezette herstel direct door en zakt Timios onder het tot nu toe getoonde niveau. De onnodige fouten stapelen zich ineens op waardoor Vollingo de strijd met gemak kan beslissen (5-15). Voor het thuisteam en het thuispubliek was de laatste set uiteraard een flinke domper maar iedereen had genoten van een goede pot volleybal.

Jongens 16 1 en Jongens 14 1 van Bouncers Basketball blijven het op landelijk niveau goed doen door in Amsterdam te winnen van BC Apollo 2 met 46-73, en in Waddinxveen in sporthal de Duikelaar van CBV Binnenland 1 met 92-43. Daarmee blijven de ploegen nog steeds ongeslagen. Bouncers Heren 1 moest in Den Haag de winst laten aan HBV The Jumpers 1, 64-56. Bouncers Meisjes 18 had in Hardinxveld-Giessendam in River Trotters 1 een pittige tegenstander, maar won wel, 47-50.

In sporthal ’t Zandje in Den Haag kwamen de heren van Bouncers tegen HBV The Jumpers 1 maar moeizaam op gang, want na vier minuten spelen keek de ploeg al tegen een 10-0 achterstand aan. Vervolgens kwam Bouncers wat beter in de wedstrijd en werd de achterstand teruggebracht naar vijf punten bij rust, 34-29. Het derde kwart gaf een gelijk opgaande strijd te zien, waarna Bouncers in het vierde kwart de thuisploeg in de zevende minuut tot op een punt naderde, 57-56. Daarna ging het mis, Bouncers scoorde niet meer en trok The Jumpers alsnog de zege over de eindstreep, 64-56. Topscoorder was Wouter van der Eng met 17 punten. Jammer genoeg was sportman van het jaar Boudewijn Koppen(altijd goed voor gemiddeld 15 á 20 punten) met vijf punten niet echt op dreef.

Zaterdagavond in sporthal de Duikelaar had Bouncers Heren 3 weinig in te brengen tegen Baros 3 uit Rotterdam. Direct in het eerste kwart werd de thuisploeg al op een ruime achterstand gezet en was de wedstrijd bij rust met een stand van 24-62 al beslist en wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 49-95. Lennart van Gils was met 14 punten topscoorder.

In de Apollohal in Amsterdam opende de thuisploeg BC Apollo 2 tegen Bouncers Jongens 16 1 met een driepunter nog wel de score, maar daarna nam Bouncers het initiatief over om het eerste kwart te winnen met 7-13. Die voorsprong werd vervolgens met een veel scorende Massal Diouf verder uitgebouwd naar een 22-39 ruststand. In het derde en vierde kwart kwam de thuisploeg er niet echt meer aan te pas en won Bouncers ruim met 46-73. Massal Diouf scoorde een respectabel aantal punten, namelijk 44. Door deze winst staat Bouncers Jongens 16 1 met 14 punten uit 7 wedstrijden op de eerste plaats in de landelijke 23 Divisie A.

Zaterdagmiddag liet Bouncers Jongens 14 1 er tegen het bezoekende CBV Binnenland 1 uit Barendrecht geen gras over groeien. De bezoekers werden direct onder druk gezet en dat resulteerde in een 49-28 ruststand en een gelopen race. Ook in het derde en vierde kwart bleef Bouncers met 25-5 en 18-10 de meest scorende ploeg om te winnen met 92-43. Latif Diouf en Teis Hümmels scoorden elk 22 punten en was Maurits de Jong goed voor 21 punten. Met deze winst blijft ook Bouncers Jongens 14 1 ongeslagen aan kop in de landelijke Divisie.

In Amstelveen zat voor Bouncers Jongens 12 1 tegen MBCA Amstelveen 1 het venijn in de tweede helft van het vierde kwart. Tot dat moment hielden beide ploegen elkaar, via een 26-21 ruststand en een 34-34 stand na het derde kwart, goed in evenwicht. Daarna lukt het aan de kant van Bouncers niet meer, want in de laatste vier minuten werd er niet meer gescoord en pakte de thuisploeg alsnog de winst, 61-45. Sjors Hümmels en Jordan de Miranda scoorden elk 14 punten.

Spannend was het in Hardinxveld Giessendam tussen River Trotters 1 en Bouncers Meisjes 18 1. Uit het digitale wedstrijdformulier kon het scoreverloop niet echt worden vastgesteld, maar vlak voor tijd was de stand nog gelijk, 47-47, waarna Emma Bouthoorn met een driepunter de zege voor Bouncers veilig stelde, 47-50. Ilona Beckman was topscoorder met 14 punt. In Oegstgeest kon Bouncers Meisjes 12 het niet bolwerken tegen BV Oegstgeest, al was het verschil na de eerste helft nog niet zo groot, 28-13. In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij en won met 65-31. Voor Bouncers scoorde Donna Falling 16 punten.

Programma: Slechts één wedstrijd komend weekend. Vrijdag 16 november 2018 speelt in sporthal de Duikelaar: Bouncers Meisjes 18 tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk. Aanvang 20.00 u. Afgelopen vrijdagavond werd tijdens het Sportgala 2018, speler, trainer en coach Boudewijn Koppen van Bouncers Basketball gekozen tot sportman van het jaar 2017-2018.

Afgelopen weekend vond in Astana, Kazachstan het WK Kyokushin karate plaats. Dave Kientz (15) van karatevereniging Kurai was één van de drie Nederlandse deelnemers op dit toernooi waar zo’n 1000 vechters van over de hele wereld op af kwamen. In verschillende gewichts- en leeftijdscategorieën werd gestreden om het eremetaal.

Na een uitstekende tweede plaats op het EK in september werd Dave geselecteerd om de reis naar Astana te maken. Na een lange dag wachten tot de voorgaande leeftijdscategorieën uitgevochten waren mocht Dave zijn eerste partij beginnen tegen een Kazach in de poule jongens 14/15 -65 kg (24 deelnemers). Door druk te zetten en het continu bestoken met stoten en low-kicks werd Dave zijn tegenstander continu naar achter gedreven en kon daardoor geen grip krijgen op Dave, hiermee werd de partij overtuigend gewonnen.

In de tweede partij werd wederom een Kazach geloot, deze jongen had goed opgelet tijdens Dave zijn eerste partij en wist behendig weg te draaien, een goed geplaatste schop van de Kazach zorgde ervoor dat Dave zijn partij niet veilig kon uitvechten en de winst ging daarmee naar de uiteindelijke Kazachstaanse wereldkampioen.

Met twee partijen op het hoogste niveau is weer een hoop ervaring opgedaan die zeker nuttig gaat zijn op de open Nederlandse kampioenschappen eind November.

Dave zijn Nederlandse teamgenoten Vijay Nahoe wist een tweede plaats te behalen en Valence Bickel werd wereldkampioen in haar gewichtsklasse.

Foto; de start van Dave zijn eerste partij.

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Den Helder voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 8 gouden, 8 zilveren en 5 bronzen medailles behaald. Gizem Aday behaalde een promotie op het onderdeel 1-baton in de klasse Juvenile Novice en zal volgend jaar uitkomen in de Beginner-klasse. Op hetzelfde onderdeel behaalde Zerin Yildirim voldoende punten voor een promotie in de klasse Pre-teen Novice. Ook zij mag volgend jaar deelnemen in de Beginner-klasse. Irine Kleiweg en Vivien Paulus ontvingen van de jury voldoende punten met hun routine op het onderdeel Duo Dancetwirl en plaatsten zich voor de selectiewedstrijden van de NK die in november plaatsvinden. Irine plaatste zich naast duo ook met het onderdeel super-X-strut.

Ook Team C en Team A namen deel aan de wedstrijd. Team C (het Pre-teen team) behaalde een 1e plaats en Team A (het Senioren team) een 2e plaats. Volgend week hebben de leden van Illusion hun laatste reguliere wedstrijd in Lelystad. Een aantal leden heeft hier nog de mogelijkheid om plaatsingspunten voor het NK te behalen. Zij stromen dan door naar de selectiewedstrijden in november. De twirlers die daar in de top 15 terechtkomen, plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen in december.

Meer weten? Voor meer informatie ga je naar www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

“Jump in” in Toos Plaza…

by redactie on 30 oktober 2018

in Sport,Waddinxveen

Aanstaande zaterdag 3 november wordt in Sportcomplex Toos Plaza aan de Staringlaan in Waddinxveen de Toos Jump In gehouden.

Aan deze groepsspringwedstrijd, georganiseerd door de Dans- en Turnvereniging Toos, doen bijna 90 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. Zij kunnen in hun springwedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

De Toos Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Zij kunnen inschrijven op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.

Voor of na de wedstrijd kunnen de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan en andere sprongbanen en vrij turnen in de Turnzaal van Toos Plaza.

In de middagwedstrijd (aanvang 13.00 uur) komen de deelnemers van 7-9 jaar, de deelnemers van 9-12 en van middelbaar onderwijs aan de beurt.

De deelnemende gymverenigingen zijn; Tumo uit Moordrecht, Oss uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop en natuurlijk Toos uit Waddinxveen.

Tijdens de wedstrijd zijn er per toestel prijzen te verdienen en aan het einde van de wedstrijd wordt de Toos Jump In Trofee uitgereikt aan de beste groep met het hoogste puntentotaal.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen. De toegang is vrij.

Van 2 tot en met 4 november vinden in Astana Kazachstan de wereld kampioenschappen Kyokushin karate plaats. Tussen de 3 Nederlandse deelnemers bevindt zich Dave Kientz van Karate vereniging Kurai.

Na de Nederlandse titel in Juni en een tweede plaats op het EK in Kaliningrad in september werd Dave deze week gevraagd door de bondscoach om met het Nederlands team mee te gaan Kazachstan om daar te vechten in de poule voor 14/15 jarigen. Verdeeld over 2 dagen zullen zowel de junioren als de senioren vechten voor de wereld titel in hun gewichts- en leeftijdsklasse.

Als kleine karatevereniging is dit een beloning voor het harde trainen. Noemenswaardig is ook het feit dat mede door de gulle giften van diverse leden Dave in staat is om de reis ook financieel te bekostigen.

Benieuwd hoe de voorbereidingen gaan en naar het verloop van het WK? Volg ons op Facebook of kom eens langs tijdens één van de trainingen in het Coenecoop college om het Kyokushin karate zelf te ervaren. Op dinsdagavond trainen de junioren, op maandag en donderdagavond de senioren.

Timios…

by redactie on 16 oktober 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Puntenverlies voor Timios Dames 1…
Ondanks de afwezigheid van Elise Aref, vertrokken het eerste damesteam van Timios vrijdagavond 12 oktober enthousiast richting Scheveningen. De uitwedstrijd tegen Kalinko dames 4 stond op het programma. De tegenstander was maar met 7 speelsters aanwezig. Trainer Jan Zaal had de wedstrijd goed voorbereid en Timios begon vol goede moed aan de wedstrijd. Het was voor Caitlin de Rooij haar debuut bij dames 1, een spannende avond.

Helaas was Kalinko in de eerste set te sterk. Een goede service serie van de Haagse dames maakte het Timios erg moeilijk. 25-20 was het resultaat. De tweede set begon Timios sterk. De eigen servicedruk was een flink toegenomen. Helaas kwam Kalinko in haar spel en wisten ze de kansen te keren. Ze trokken de set naar zich toe met 25-19. In de derde set kreeg Timios de opdracht om positief te blijven volleyballen en niet teveel de koppies te laten hangen. Een goede poging maar helaas opnieuw zonder gewenst resultaat. Aan het einde van de set stond er 25-16 op het scorebord.
Met een 3-0 achterstand werd de 4e set gestart. Met het motto “alles of niets” keken we na enkele minuten tegen een onwaarschijnlijke achterstand van 10-0 aan. Gelukkig kwam Timios terug in de wedstrijd. De aanmoedigingen van de bank en tribune en het plezier in het spel, gaf de mogelijkheid om terug te komen tot een 14-14 stand. Helaas kwamen daar de sterke service van Kalinko, en het gerommel van Timios om de hoek kijken en hierdoor ging ook de 4e set naar de dames uit Scheveningen. Met een 4-0 verlies verlieten de Waddinxveense dames teleurgesteld het veld. Er is genoeg gezien waar de komende weken op getraind gaat worden. Komende week wordt in Bodegraven de bekerwedstrijd gespeeld. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op woensdag 31 oktober in Schoonhoven. Een beter resultaat is bij beide wedstrijden gewenst.

Eerste winstwedstrijd voor mannen van Timios…
Vrijdagavond ontving Timios een oude bekende in sporthal De Plataan in Boskoop. VSTS H1 uit Bodegraven werd vorig jaar kampioen in de poule in de 1e klasse waaruit Timios via een 2e plaats naar de Promotieklasse wist te promoveren. Vorig jaar trok VSTS twee maal aan het langste eind door beide competitie wedstrijden met 3-2 te winnen.

Vanaf het eerste punt is direct zichtbaar dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. VSTS speelt met meer overtuiging waar Timios wat nerveus aan de wedstrijd voor eigen publiek begint. Met telkens twee tot drie punten achterstand gaat Timios de eindfase in. VSTS maakt echter een aantal onnodige persoonlijke fouten die de ploeg de set kost. Timios pakt het eerste setpunt met 25-23.
De tweede set zet VSTS meer druk waardoor Timios als snel tegen een 4-8 achterstand aankijkt. Halverwege de set heeft Timios zich hersteld. Een dubbele wissel brengt Eric van Hees en Karst Busstra in het veld waardoor Timios met goed serveerwerk een gaatje weet te slaan naar 20-17. Een time-out van VSTS zet de ploeg echter weer op het spoor waardoor het 22-22 wordt. Met een aantal priemende services weet Karst Busstra het de Bodegraafse ploeg echter zo lastig te maken dat Timios ook de tweede set met 25-23 naar zicht toe trekt.

De derde set kenmerkt zich door teveel eigen fouten aan de zijde van Timios. VSTS weet al snel een flinke voorsprong op te bouwen van bijna tien punten. Op het moment dat set praktisch als verloren beschouwd moet worden weet Timios op een servicebeurt van Robbert van Dijk toch weer 5 punten dichterbij te kruipen. Voor setwinst is het echter te laat. Het is wel de opmaat naar een vierde set waarin Timios heer en meester is. VSTS kijkt binnen no time tegen een fikse achterstand aan. En als de energie bij Timios eenmaal goed loskomt is het team slecht te stoppen. VSTS zit er volledig doorheen en weet niet meer dan 12 punten te sprokkelen in deze set. Voor Timios een fraaie opsteker tegen de competitie kampioen van het vorige seizoen die vier broodnodige punten oplevert waardoor Timios de 9e plaats inneemt in de Promotieklasse.

 

 

 

 

 

Thuis:

Bouncers Heren 3 Klipperstars 1 61-93
Bouncers Jongens 18 2 Leiderdorp 2 66-49
Bouncers Heren 20 1 Zoebas 1 73-41

Bouncers Gemixt Onder 12 3 BV Squirrels 2 35-35
Bouncers Jongens 14 1 Cobra Nova 1 66-42
Bouncers Jongens 16 1 Celeritas-Donar 2 66-50
Bouncers Jongens 12 1 BS Leiden 1 50-125

Uit:

Grasshoppers 2 Bouncers Jongens 16 2 36-75
HBV The Jumpers 2 Bouncers Heren 2 56-35
Grasshoppers 2 Bouncers Meisjes 18 1 69-34
BS Leiden 3 Bouncers Heren 1 71-61
River Trotters 1 Bouncers Gemixt Onder 12 2 28-76
DAS 2 Bouncers Gemixt Onder 14 2 29-66
BV Leiderdorp 1 Bouncers Jongens 18 1 66-74
DAS 2 Bouncers Jongens 16 3 63-22

Een beperkt programma 19 en 20 oktober 2018:

Thuis, sporthal de Duikelaar.
Vrijdag 19 okt. 20.00 u Bouncers Jongens 18 2 Zoebas 2
Uit zaterdag 20 oktober 2018.
14.00 u Marathon 1 Bouncers Jongens 14 1 Vlissingen
14.30 u Blue Drakes 1 Bouncers Heren 3 Woerden

Timios dames 1 wint weer…

9 oktober 2018

Afgelopen zaterdag was het vanaf 16:30 weer feest in de Groenswaard. Dames 1 heeft ook deze wedstrijd en daarmee de derde wedstrijd op rij gewonnen! Er zijn heel wat liedjes gezongen. In het begin ook nog door de tegenstander, Punch dames 2 en het door hen meegebrachte publiek. Aan de overkant was het aan het […]

Lees verder →

Strijdlustig Timios verliest nipt in Utrecht…

8 oktober 2018

In de promotieklasse competitie speelde Timios H1 afgelopen donderdag in Utrecht tegen Switch, een team dat vorig jaar vijfde eindigde in de promotieklasse. Het beloofde dus een pittige opgave te worden voor de volleyballers uit Waddinxveen en Boskoop die dit jaar debuteren in de promotieklasse. In de eerste set laat Timios echter zien dat ze […]

Lees verder →

Zilver en Brons voor Karatevereniging Kurai op EK Kyokushin Karate…

28 september 2018

Afgelopen weekend vond in Kaliningrad het EK Kyokushin karate plaats. Karatevereniging Kurai uit Waddinxveen zorgde met 3 deelnemers voor een deel van het 11 koppige nationale team. Kyokushin karate is een moderne Full contact stijl die bekend staat om zijn harde maar eerlijke vorm van karate. Dave Kientz vocht bij de junioren 14/15 jaar zijn […]

Lees verder →

NK Beach voor Timios-jeugd…

27 augustus 2018

Maar liefst vier meisjes uit het B1-team van volleybalvereniging Timios (Boskoop/Waddinxveen) hebben afgelopen zaterdag 25 augustus deelgenomen aan de Finals van het Junior Beachcircuit (JBC) in Scheveningen. Caitlin de Rooij en Meike van Tol zijn daarbij als 12e geëindigd. Evi de Heer en Nadine van Maaren kwamen als 13e van de 16 deelnemende koppels uit […]

Lees verder →

Open dag Braves Honkbal & Softbal…

21 mei 2018

Sla jij dit jaar de eerste homerun bij de Braves? Zondag 27 mei aanstaande is iedereen tussen 13:00 en 15:30 uur van harte welkom op de Open Dag bij de Braves. De Open Dag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met honk- en softbal in Gouda. Jong en oud kan meedoen aan een […]

Lees verder →

Finaleplek voor Toos turnsters

21 mei 2018

Op zaterdag 19 mei turnde de meiden van de verplichte oefenstof D1 hun laatste turncompetitiewedstrijd. Zij streden om een plek in de finale die plaats vind op zaterdag 16 juni. In de finale staan de beste 4 ploegen die zich via 3 wedstrijden weten te plaatsen. Het team bestaande uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, […]

Lees verder →

Timios heren na felle strijd naar de Promotieklasse…

1 mei 2018

De volleybalcompetitie is afgelopen. Afgelopen zaterdag werden landelijk de laatste beslissende wedstrijden gespeeld en die gingen om handhaving, promotie of degradatie. Het eerste herenteam van Timios eindigde tweede in de eerste klasse en mocht daardoor in een driekamp strijden om een plek in de promotieklasse. Dat gebeurde zaterdagmiddag in sportzaal Tanthof in Delft. In de […]

Lees verder →

Vijftal Eben Haezerschool Boskoop naar NK Finale…

26 april 2018

Huzarenstukje dammende meisjes. Afgelopen zaterdag heeft het welpenteam (groep 5-6) van de Eben Haezerschool Boskoop een geweldige prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de landelijke finale schooldammen, dat op 26 mei wordt gespeeld.Een herhaling van het kunststukje, immers in 2017 wist dit team, dat alleen uit Waddinxveense meisjes bestaat, ook deze finale te halen. […]

Lees verder →

Verslag Timios dames1 en heren1…

16 april 2018

Timios H1 oppermachtig tegen Delta H2… Met nog 2 wedstrijden te gaan in de competitie neemt Timios H1 een fraaie 2e plaats in op de ranglijst van de 1e klasse. Een plek die recht geeft op deelname promotie/degradatie wedstrijden voor de promotieklasse op 28 april. Tegen tegenstander Delta H2 uit Delft wilde Timios in de […]

Lees verder →

Toos 3e plaats bij Turncompetitie…

27 maart 2018

Op zaterdag 24 maart turnde Lonne de Lange, Rosalie Janse, Quinty Troost, Suzanne Koelewijn en Kyra Minnema uit komend in poule 2, hun tweede turncompetitiewedstrijd. De tegenstanders waren AVGV, Thor en Heres. Toos begon hun wedstrijd op brug met een knappe 2e plaats voor Kyra en ook als team werd Toos 2e. Op balk turnde […]

Lees verder →

Heren Bouncers Basketbal verslaat DBV Rowic…

26 maart 2018

Bouncers Heren 1 boekte in Dordrecht tegen D.B.V. Rowic 1 de vijfde overwinning op rij, 75-89. Bouncers Heren 2 verloor de wedstrijd tegen koploper Lokomotief 3 in het laatste kwart, 68-81. Zaterdagavond gaven DBV Rowic 1 en Bouncers Heren 1 in sporthal Sportboulevard elkaar weinig toe, maar trok Bouncers de winst in het eerste kwart […]

Lees verder →

Rabobank steunt Timios met nieuw trainingsmateriaal…

26 maart 2018

Sinds afgelopen week beschikt volleybalvereniging Timios over heel veel nieuw trainingsmateriaal. De aankoop van het nieuwe materiaal, waarmee leuke gevarieerde (jeugd) trainingen gegeven kunnen gaan worden, is mogelijk gemaakt door een steuntje in de rug van Rabobank Gouwestreek. Namens de ledenraad van de Rabobank waren Hester Faber en Albert de Vries in sportzaal De Groenswaard […]

Lees verder →

Opnieuw winst heren Bouncers basketbal…

20 maart 2018

Werd vorig weekend won Bouncers Heren 1 in Delft knap van Punch 2, afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Nu van BC Langstraat Shooters uit Waalwijk, 81-58. Naast Heren 1 kwamen nog 10 teams tot winst (vooral de jongste jeugd was op dreef) en moesten 7 teams een nederlaag incasseren. De opening zaterdagmiddag in de […]

Lees verder →