Sport

Toos in Amsterdam…

by redactie on 18 februari 2020

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Na de TUCO van zaterdag 15 februari mochten de N3/N4 & junioren 3e divisie meiden op zondag 16 februari in Amsterdam hun 2e districtswedstrijd turnen. In wedstrijd 1 waren Fleur van Kouwen en Lotus van Herpen (pupil 1) aan de beurt. Fleur was vandaag de allerbeste op brug met een score van 11.500 en Lotus op vloer met een super score van 13.533. Fleur werd uiteindelijk 6e en Lotus 9e in het eindklassement. In wedstrijd 2 turnde Djemaya Pooran (pupil 2) en Carlijn Eijpe(jeugd). Djemaya turnde zich op sprong (13.600) en vloer (11.733) naar een 4e plek en daar eindigde ze ook op in het eindklassement. Carlijn haar beste toestel was sprong. Met een 12.700 werd zij 9e. Allround vinden we haar terug op een 16e plek.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Britt Burger en Nikkie van der Slik. Britt liet een mooie brug oefening zien en werd 5e met een score van 11.067. Nikkie haar beste toestel was balk. Met een 9.400 werd zij 14e op dit onderdeel. In het eindklassement werd Britt 12e en Nikkie 19e. Nu is het afwachten wie zich heeft geplaatst voor de districtsfinale/toestelfinale op 21/22 maart in Amsterdam of zelfs doorstroming naar de landelijke halve finales.

Zaterdag 15 februari stond de 1e turncompetitie wedstrijd op het programma voor de onderbouw meiden D1 in poule 5. De tegenstanders waren DOS, Mobilee 1 en Hou Vast 2. Voor TOOS turnde Amélie Groenenboom, Amira Ben Abou, Alyssa van der Kaau, Elize van Kats, Isa van Ringelenstein & Nora Tetteroo. Deze meiden startte op sprong waar ze als team een 1e plek veroverde. Alyssa werd individueel 1e en Amira 5e op dit toestel. Op balk kwamen de TOOS meiden ook goed voor de dag. Individueel een 2e plek voor Amélie en ook als team zijnde. Op brug waren ze erg gewaagd aan DOS wat een 2e plek als team opleverde, Elize turnde zich naar een knappe 3e plek. Op vloer hebben ze vandaag het verschil gemaakt door overtuigend een 1e plek als team te pakken. Nora werd 5e en Isa 10e op dit onderdeel. In de einduitslag werd TOOS met 3 punten verschil verdiend 1e voor DOS, Mobilee en Hou Vast. Met deze overwinning is een 1e stap gezet richting de finale in juni.

In het weekeinde van 14 en 15 februari zijn de clubkampioenschappen gehouden bij de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Bijna 125 turners en turnsters van het recreatieve turnen en het wedstrijd turnen van TOOS met in totaal bijna 500 oefeningen heb­ben in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Natuurlijk werden de wedstrijden gehouden in TOOS Plaza aan de Staringlaan.

Nieuw dit jaar was dat een deel van het turnteam van TOOS, de selectiegroep turnen, ook aan de wedstrijden van de recreanten hebben meegedaan. Dit om aan elkaar te laten zien, en aan het publiek, wat er allemaal met turnen mogelijk is.

Vrijdagmiddag was het eerste deel van deze kampioenschappen de beurt voor alle jongens van TOOS. In een redelijk bezochte Sportzaal van TOOS Plaza, streden de turners in de zaal in een vlotte en gezellige wedstrijd voor de eerste prijzen. Verdeeld over diverse groepen lieten zij zien dat gymen en turnen vooral leuk is om te doen. De jongens moesten hun wedstrijd turnen op de toestellen; rekstok, lange mat, ringen en sprong.

Bij de jongens vielen de 1e plaatsen als volgt;
jongens 5–7 jaar Noud Lekkerkerker 33,50 p.
jongens 8-11 jaar Jesse Poot 33,70 p.
jongens extra turnen Joris Mooijman 35,26 p.
jongens turnteam Jorn Brouwer 34,90 p.
meisjes extra turnen Jasmijn van Rooijen 35,70 p.
Zij mogen zich allemaal clubkampioen noemen.

Zaterdag begonnen we met de kleuters van TOOS. Zij lieten in een soort open les aan hun ouders zien dat gymmen en turnen spelenderwijs geleerd wordt. Ze deden een dansje, een spelletje, konden lekker springen op de tumblingbaan en klimmen en klauteren op de diverse toestellen. Na afloop kregen zij allemaal hun Gymdiploma.

In de eerste wedstrijd op zaterdag begonnen de meisjes van groep 3-4 en een deel van het turnteam. Zij turnden op de toestellen mini trampoline, balk, vloer en brug-rekstok. In een goed bezochte wedstrijd met veel ouders en bekenden lieten de meisjes zien dat ze in het afgelopen jaar veel geleerd hebben. Voor veel van deze meisjes was het ook de eerste wedstrijd bij de Gymnastiek, dus best wel een beetje spannend. Maar met de steun van papa of mama en de leiding kwamen ze er wel doorheen.

Bij deze meisjes vielen de 1e plaatsen als volgt;
meisjes nivo R3 Lin van Dorp 33,10 p.
meisjes nivo R2 Annelie Vermeij 32,50 p.
meisjes nivo R1 Myrthe den Hoed 34,60 p.
meisjes voor selectie Lotte Vermeulen 35,60 p.
turnteam Lotus van Herpen 36,30 p.

De tweede wedstrijd van die dag was voor de meisjes van de groepen 5-6 van de basisschool. Zij turnde ook op dezelfde toestellen. De meeste meisjes hadden al eerder aan de clubkampioenschappen meegedaan en daarom was het voor hen iets minder spannend. Aan deze wedstrijd deden ruim 30 meiden mee, samen met het vele publiek was het een drukke boel. In een snelle wedstrijd werden de eerste prijzen door de volgende meisjes gewonnen:
meisjes nivo R2 Anna vd Spek 33,30 p.
meisjes nivo R1 Jayda vd Plaat 35,80 p.
meisjes nivo D4 Senna van den Heuvel 33,80 p.

Als laatste wedstrijd waren de clubkampioenschappen van TOOS 2020 voor de meisjes van groep 7/8 en middelbaar onderwijs.

De uitslag was hierbij als volgt:
meisjes nivo R2-R1 Marjolijn Buuts 32,50 p.
meisjes nivo D4 Fenne van Leeuwen 33,40 p.
meisjes nivo TF5-TF6 Maaike de Mos 33,90 p.
meisjes extra turnen Liz de Wit 35,90 p.
meisjes extra turnen Nikita de Heer 36,50 p.

Behalve de prijzen die er per categorie te verdienen waren, was er ook nog een wisselbeker te verdienen, namelijk de Jeugdbe­ker voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste pun­tentotaal.
Deze beker werd dit jaar gewonnen door Jayda vd Plaat met 35,8 p.
De Jeugdbeker voor turners tot 13 jaar werd dit jaar gewonnen door Jesse Poot met 33,70 p.
De Ja-Co-Do beker voor tunrsters vanaf 13 jaar werd gewonnen door Maaike de Mos met 33,90 p.
En de laatste beker voor de beste recreatieve turnster extra werd gewonnen door Nikita de Heer met 36,50 p.

Alle turners en turnsters die een podiumplaats hadden gehaald kregen een medaille en alle andere turners en turnsters kregen een mooi diploma met hun puntentotaal. In totaal zijn er dit weekend 61 medailles en vier bekers bij Toos uitgereikt. Toos kan terug kijken op een druk maar zeer geslaagd weekend.

Het Comité Schooldammen Waddinxveen organiseerde haar 48e regionaal schooldamtoernooi. Liefst 134 scholieren namen daaraan deel. Veel gezinsleden zorgden voor een bomvolle grote zaal van het AF-Centrum in Waddinxveen. Onder die grote belangstelling wisselden spanning, teleurstelling en opluchting elkaar af tijdens de strijd van de jonge deelnemers. De scholieren beleefden het spel en voor de aanwezigen was het aangenaam om hun verrichtingen te volgen.

In de diverse poules, ingedeeld naar leeftijd, werd individueel gestreden. Maar de dammers speelden ook voor hun school. De beste 4 scores van een school bepaalden de eindstand.
Bij de groepen 3 en 4 hielden de Eben Haezerschool Boskoop en de Dick Brunaschool Waddinxveen elkaar bijna in evenwicht. Uiteindelijk wisten de Boskoopse dammers de 1e plaats te bemachtigen met 40 punten. De Dick Brunaschool Waddinxveen scoorde 38 punten. Daarvoor zorgden Valerie Hau, Yannick van Schoneveld, Hugo Verkaik en Dio Bloem. De Rehobothschool Moerkapelle werd hier fraai 3e.

Nog spannender was het bij de groepen 5 en 6, waar de Rehobothschool Moerkapelle de 1e plaats haalde met 45 punten, 1 meer dan de Even Haezerschool Boskoop. In dit geweld haalde de Dick Brunaschool Waddinxveen de 3e plaats. De Waddinxveense spelers waren hier Jasper de Keer, Valentijn Hau, Tijn en Sep van den Bosch. Spanning kenmerkte ook de strijd tussen de Eben Haezerschool Boskoop en de Rehobothschool Moerkapelle bij de groepen 7 en 8. De Boskoopse dammers, van welke school 3 meisjes al 2 keer in de NK-finale hebben gespeeld, scoorden 50 punten en bleven 1 punt voor op de Moerkapelse school. De dammers van de Boskoopse school, die sterk voor de dag kwamen, waren Susanne Harskamp, Noa Littel, Hanneke Rademaker en Emily Berghout.

De KWA-school Waddinxveen behaalde de bronzen beker. Waddinxveense spelers waren Kay van Luxemburg, Rory Blaaser, Aiden Blok en Bas Smith scoorden de punten.
De 2 beste scholen uit de oudste leeftijdsgroepen nemen deel aan het provinciaal kampioenschap op 14 maart as in Gouda.

Groepen 3-4:
Eben Haezerschool Boskoop 40
Dick Brunaschool Waddinxveen 38
Rehobothschool Moerkapelle 30

Groepen 5-6:
Rehobothschool Moerkapelle 45
Eben Haezerschool Boskoop 44
Dick Brunaschool Waddinxveen 41

Groepen 7-8:
Eben Haezerschool Boskoop 50
Rehobothschool Moerkapelle 49
KWA-school Waddinxveen 21

Voetbal, voetbal, voetbal is dat hetgeen waar jouw zoon/dochter het liefst mee bezig is? Voor alle kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar komt het beleven van een voetbaldroom in de voorjaarsvakantie wel heel dichtbij! Alle jongens en meisjes (maakt niet uit of je wel of niet op voetbal zit) kunnen zich aanmelden voor het ADO Den Haag Voetbalkamp dat plaatsvindt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag! Het voetbalkamp is 24, 25 en 26 februari, dagelijks van 9.00 uur – 15.00 uur voor de deelnemers.

Naast lekker voetballen, nieuwe trucs leren en het ontvangen van je eigen ADO Den Haag Voetbalkampen tenue (shirt, broek en kousen) ontmoeten deelnemers aan het voetbalkamp ook eerste elftalspelers van ADO Den Haag, zo kun je meerdere handtekeningen scoren, op de foto en je prangende vragen op spelers afvuren! Daarnaast ontvangen alle deelnemers een wedstrijdticket voor een thuiswedstrijd van ADO Den Haag in het stadion. Het voetbalkamp staat onder leiding van gediplomeerde en opgeleide trainers, niets staat dus meer in de weg om in de voorjaarsvakantie als een échte prof door het leven te gaan. Heb jij een vraag mail deze dan naar voetbalkampen@adodenhaag.nl voor meer informatie en om je zoon/dochter aan te melden ga je naar www.adodenhaag.nl/voetbalkampen (vol=vol)

In de namiddag van zaterdag 8 februari turnden zes meiden van de Plusgroep van Toos hun allereerste turncompetitie wedstrijd. De wedstrijd vond plaats in Capelle aan de IJssel.
Liz de Wit, Jet Straver, Evy Goedendorp, Britt de Vreede, Lara de Jong en Clara Serpa vormden samen een team en namen het op tegen teams van Thor uit Bergambacht en Dos uit Schoonhoven.
Er werd op vier onderdelen geturnd. Vloer, balk, brug en sprong.

In vier rondes lieten de meiden van Toos zien wat ze kunnen en dat zorgde voor mooie resultaten in het eindklassement. Britt behaalde een gedeelde 1e plaats op brug. Clara werd 3e op zowel balk als vloer. Lara haalde de 7e plaats op vloer, Evy werd 11e op sprong, Jet 6e op balk en Liz 4e op balk. Met deze goede scores haalde het team van Toos de 3e plaats.

Aanstaande vrijdag 14 en zaterdag 15 februari worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18.

De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Alles wordt natuurlijk nauwkeurig bekeken door de deskundige juryleden.

Nieuw dit jaar is dat tijdens de clubkampioenschappen van de recreanten ook een deel van de selectieleden van het Turnteam van TOOS hun clubkampioenschappen houden.

Behalve de prijzen die er per categorie zijn te verdienen, zijn er ook nog vier bekers te verdienen, namelijk de Jeugdbeker Meisjes voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal en de Jeugdbeker Jongens voor de turner tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal. Voor de turnsters vanaf 13 jaar is er ook een beker te winnen. De laatste beker is voor de recreanten extra (die net iets meer turnen). Deze prijzen zullen na de laatste wedstrijd worden uitgereikt.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen, dus komt allen de toegang is vrij.

De wedstrijden worden volgens onderstaand schema gehouden:

Jongens groep 3 t/m 8 op vrijdag 14 februari van 16.00 – 18.00 uur.
Meisjes groep 3/4 op zaterdag 15 februari van 10.00 – 12.30 uur.
Meisjes groep 5/6 op zaterdag 15 februari van 12.30 – 15.00 uur.
Meisjes groep 7/8 en middelbaar onderwijs op zaterdag 15 februari 15.00 – 17.30 uur.

De recreanten meisjes turnen op de traditionele 4 toestellen; balk, brug ongelijk, sprong en vloer. De recreanten jongens turnen op de toestellen; rek, vloer, ringen, sprong, brug of dubbele trampoline.

De toegang tot de wedstrijd is vrij.

Schooldamtoernooi Waddinxveen…

by redactie on 4 februari 2020

in Sport,Waddinxveen

Liefst 141 scholieren van 10 scholen nemen deel aan het 48e damtoernooi Waddinxveen, dat op zaterdag, 9 februari 2019 wordt gespeeld in het Anne Frank Centrum. De eerste zetten worden om 09.30 uur gedaan en het toernooi is omstreeks 12.30 uur afgelopen. Dammen is een spel met grote diepgang, maar met eenvoudige spelregels. De meeste dammers komen uit Waddinxveen, maar er is ook deelname van scholen uit Boskoop, Moerkapelle (34 deelnemers) en Berkenwoude aangemeld.

Deelnemers worden ingedeeld in poules, die gevormd worden door kinderen van diverse scholen, naar leeftijdsgroep. De poules bestaan meestal uit 7 of 8 spelers. De beste 2 spelers per poule ontvangen een vaantje. De dammers spelen ook voor hun schoolteam. De behaalde scores van de 4 beste kinderen per school en per leeftijdsgroep (3+4, 5+6 en 7+8) bepalen het schoolresultaat.
Voor elk van de 3 leeftijdsgroepen staan 3 bekers klaar.

Selectie provinciaal kampioenschap schooldammen.
De beste 2 teams van de groepen 5/6 en de groepen 7/8 zijn direct geplaatst voor deelname aan het toernooi om het provinciaal schooldamkampioenschap, dat wordt gehouden op zaterdag 14 maart 2020 in Gouda, locatie scholengemeenschap De Goudse Waarden.

Sportieve start Toos…

by redactie on 9 januari 2020

in Sport,Waddinxveen

De kruitdampen van Oud & Nieuw zijn nog maar nauwelijks weggewaaid als de dames van Turnvereniging TOOS Waddinxveen hun kunsten alweer laten zien tijdens het Keistad Turntoernooi in Amersfoort op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020. TOOS werd vertegenwoordigd door 21 dames in diverse leeftijden en niveaus.De dames turnen op de onderdelen balk, vloer, sprong en brug.

Racella Schoonderwoerd mocht het spits afbijten in de eerste wedstrijd. Zij eindigde op een mooie 8ste plaats in de categorie Junior G. Daarna kwam de categorie Jeugd 2 met 5 meiden van TOOS in actie, waarbij Rosalie Smit op de brug een goede 5e plek behaalde. Iedereen turnde een mooie keuze-oefening. Voor Britt, Rosalie, Indy, Fleur en Thirza was het voor het eerst dat zij een zelf verzonnen oefening turnden op de vloer op zelfgekozen muziek.

In wedstrijd 4 was het de beurt aan Nikita de Heer, Leanne Vonkeman, Britt de Vreede en Evy Goedendorp. Zij turnden allemaal een nette wedstrijd en dat leverde voor Nikita een podiumplek (4e) en een medaille op. De andere meiden werden respectievelijk 15e, 12e en 6e.

In de vijfde wedstrijd van zaterdag won Jasmijn van Rooijen, nadat zij tijdens de derde wedstrijd haar zusje Kirsten (Pupil 1) assisteerde, in de categorie Junior F een mooie medaille en 4e podiumplek!  Kirsten turnde een nette wedstrijd en haalde een mooie 4e plek op brug.

Op zondag was het de beurt aan Sienna Kleiweg, Jet Straver, Liz de Wit en Danitia van der Meer. Sienna mocht in de eerste wedstrijd haar kunsten vertonen. Jet, Liz en Danitia waren in de tweede wedstrijd aan de beurt.

Sienna eindigde op een 8ste plaats in de categorie Pupil 1 D3, Jet werd 7e, Danitia 9e en Liz 10e. Alledrie in de categorie Pupil D2.
Het was voor deze meiden de eerste keer dat ze in een echte turnhal een wedstrijd turnden.

Ondanks de sterke tegenstanders hebben de meiden mooie oefeningen laten zien. Het waren leuke en leerzame dagen.

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de racefiets te stappen. Een ongeluk zit dan niet in een klein hoekje en een flinke blessure zet je zo maar een paar weken aan de kant. Maar zijn er nog meer redenen om niet een lekker stuk te gaan fietsen in de winter? Eigenlijk niet. Neem nu de kou, temperaturen tot net onder het vriespunt zijn prima te doen. Let wel, bij harde wind is de gevoelstemperatuur een paar graden lager maar je kunt je er prima op kleden. De leden van FTC Avanti fietsen het hele jaar door. De winterbikkels laten zich niet tegenhouden door koude of een klein buitje. Wel zijn er een aantal regels waar de winterbikkel rekening mee houdt.

Regel een: niet te veel kleding
Doe NIET te veel kleding aan want van fietsen word je warm. Meestal zijn drie lagen bovenkleding genoeg. Een hemd een shirt met lange mouwen en een winddichte jas. Een waterdichte jas is nog beter, zodat onderweg een buitje je niks doet. Wat ook een prima middel is om warm te blijven is een scarf. Deze functioneert als een sjaal, maar draagt een stuk comfortabeler. Een dun mutsje is belangrijk, want er gaat veel warmte verloren via het hoofd. Daar overheen gaat uiteraard de helm. De fietsbroek is voldoende warm en deze zijn ook waterdicht te verkrijgen. Koude voeten voorkom je met winterhoezen over je schoenen of winterschoenen. Deze hebben als voordeel dat er aan de onderzijde een membraan zit. Zodat je wel ventilatie hebt, maar er geen nattigheid naar binnen kan. Rest alleen nog de handschoenen op te pakken en aan een heerlijke frisse tocht te beginnen. Je zult merken dat het landschap er ook in de winter schitterend uitziet met een prachtige strak blauwe lucht en misschien zelfs een prachtig wit laagje. Dat smaakt naar meer en dus worden de afstanden langer en volgen er nog wat winterse aanpassingen.

Regel twee: drinken en appeltaart
Als het koud is moet je lichaam harder werken om warm te blijven en dat kost energie. Eet daarom tijdens je tocht wat meer suikers en van tevoren een koolhydraatrijke maaltijd. Vergeet ook niet te drinken, want ongemerkt verliest je lichaam vocht en te weinig drinken levert hoofdpijn op. Tijdens een langere tocht stop je natuurlijk voor een lekkere bak koffie, thee of chocolademelk. En appelgebak. Trek binnen zoveel mogelijk kleding uit en denk ook aan je schoenen. Meestal staat de kachel lekker hoog en soms brandt er gezellig een open haard. Als je je koek en zopie op hebt, moet je toch weer terug de kou in en wil je doorgaan met genieten i.p.v. koukleumen.

Regel drie: onderhoud
Aan alles komt een eind dus ook aan die heerlijk frisse tocht. Er is een kans dat je fiets er dan wat minder fris uitziet. Maak je fiets zo snel mogelijk droog. Zeker je ketting en cassette, want pekel laat lelijke sporen na. Smeer daarna je ketting weer zodat je gelijk klaar bent voor de volgende frisse rit.
Wat schaatsers en wielrenners gemeen hebben is de Elfstedentocht. Sinds een aantal jaren wordt die ook in de winter voor wielrenners georganiseerd, afgelopen zondag was het weer zo ver met een aantal FTC Avanti winterbikkels hebben we deelgenomen. In het peloton met 10000 doordouwers met prachtig winterweer hebben we alle elf steden aangedaan. De route volgt zoveel mogelijk de schaatsroute en start en finish was in Leeuwarden i.p.v. Bolsward. Gekkenwerk??? Welnee. Met de juiste kleding en voedsel kan iedereen een winterbikkel zijn en een hele fijne tocht fietsen. Al dan niet in Friesland.

Samen de winter doorfietsen
Warm geworden door dit verhaal maar nog op zoek naar gezelligheid? Dan kan je meefietsen met FtcAvanti. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag starten wij tot en met 23 februari om 10 uur vanaf het clubhuis op de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn. Er zijn verschillen niveau groepen zodat kan kiezen welk niveau bij jou past. Kom met je racefiets en je helm een keer langs. Daarna wordt er om 9 uur gestart, want dan begint voor FtcAvanti de zomertijd cq het fietsseizoen.
Voor meer informatie kijk op de site van www.ftcavanti.nl

Op zondag 5 januari 2020 opent de fietstoerclub Avanti het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsrit. Na het kerstdiner en de oliebollen is het weer lekker om op de fiets door het Groene Hart te genieten van de frisse lucht. Wil je een keer meerijden dan ben je van harte welkom. Zorg dan dat je om 09.15 in het clubhuis van Avanti aan de Amerikalaan 163 bent, dan kunnen we even kijken welke toergroep het beste bij jou past. We vertrekken om 10.00 uur. De route wordt bepaald door de wind en het weer. Onderweg nog een kop koffie en voor de wind waaien we naar het clubhuis om op tijd te zijn voor de Nieuwjaarsbijeenkomst. De verschillende groepen rijden afhankelijk van het niveau tussen 60 en 90 km met een snelheid op de teller van 25 tot 30 km. De A groep 90 km met 30-32, de B groep 80 km met 28-30, de C groep 70 km met 24-27 en de D groep 60 km 21-24 km op de teller. Bedenk even wat bij jou past. De toerfietsers rijden op een racefiets en een helm en bel zijn verplicht. Het gaat om jou en onze veiligheid.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Vanaf 13.00 zijn de fietsers en niet fietsende leden welkom in het clubhuis aan de Amerikalaan voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we elkaar een goed en gezond jaar toewensen en vooruit kijken op weer een mooi fietsseizoen. Tijdens de bijeenkomst zullen de verschillende commissies hun plannen voor het komende jaar toelichten. Welke fietstochten er weer zijn en de nieuwe initiatieven om nieuwe leden te werven. Daarvoor is de bijdrage die we van RABO clubsupport hebben ontvangen een mooie stimulans.
Het komende fietsseizoen staat weer bol van de activiteiten. De grote recreatieve fietstochten, driedaagse fiets evenement voor de verschillende groepen. Trainen voor een klassieker en nog veel meer. Als je alles wilt weten kom dan op 5 januari meefietsen en/ of naar de bijeenkomst.

Toos Plaza Jump In…

by redactie on 11 november 2019

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Zaterdag 9 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwammerdam, Wilskracht uit Alphen ad Rijn en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen. Deze wedstrijd was speciaal voor de recreatiegymnasten die één keer in de week trainen.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Er werd gesprongen op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.
Voor, tijdens of na de wedstrijd konden de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan, lange mat of andere sprongbanen in de Danszaal en tevens konden ze vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza.

Er was dit jaar een drukke middag wedstrijd met 14 deelnemende groepen in drie verschillende nivo´s; groep 5-6 en groep 7-8 van de basisschool en middelbaar onderwijs. In de categorie groep 5-6 won TOOS helaas geen prijzen en werden de prijzen verdeeld over Boskoop, UDI, OSS en TUMO.

In de categorie groep 7-8 was er bij het onderdeel trampoline de zilveren prijs voor TOOS-B3. De overige prijzen waren voor Wilskracht, Boskoop, OSS en TUMO. In de categorie middelbaar onderwijs won TOOS op alle onderdelen (Lange Mat – Trampoline – Trampoline Kast) de 1e plaats.

De Jump In beker voor de ploeg met het hoogste puntentotaal voor alle toestellen werd in het nivo groep 5-6 gewonnen door BoskoopA1, in het nivo groep 7-8 was de Jump In trofee voor TUMO-B2 en bij de categorie middelbaar onderwijs naam TOOS-C4 de Jump In troffee mee naar huis. Na afloop kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis. Het was een geslaagde wedstrijd.

‘Jump’ in in Toos Plaza…

by redactie on 4 november 2019

in Sport,Waddinxveen

Aanstaande zaterdag 9 november wordt in Sportcomplex TOOS Plaza aan de Staringlaan in Waddinxveen de TOOS Jump In gehouden. Aan deze groepsspringwedstrijd, georganiseerd door de Dans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. Zij kunnen in hun springwedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Zij kunnen inschrijven op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline. Voor of na de wedstrijd kunnen de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan en andere sprongbanen en vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza. In de middagwedstrijd (aanvang 13.00 uur) komen de deelnemers van 7-9 jaar, de deelnemers van 9-12 en van middelbaar onderwijs aan de beurt.

De deelnemende gymverenigingen zijn; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwameerdam, Wilskracht uit Alphen ad Rijn en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen.

Tijdens de wedstrijd zijn er per toestel prijzen te verdienen en aan het einde van de wedstrijd wordt de TOOS Jump In Trofee uitgereikt aan de beste groep met het hoogste puntentotaal. Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen. De toegang is vrij.

Succes op laatste wedstrijd voor twirlafdeling Illusion…

1 november 2019

Zaterdag 26 oktober vond voor twirlafdeling Illusion hun laatste wedstrijd van het seizoen plaats in Alblasserdam. Tijdens deze dag deden wederom alle solisten, duo’s en teams van Illusion mee. Het beloofde een drukke dag te worden, maar al gauw werd duidelijk ook een geslaagde dag. Iedereen liet spetterende en zeer goede optredens zien, wat uiteindelijk […]

Lees verder →

Dave Kientz, Europees kampioen Kyokushin Karate…

30 oktober 2019

In het Portugese Porto  vond in het weekeinde van 25 en 26 oktober het EK Kyokushin karate plaats. Dave Kientz (16) van Karatevereniging Kurai uit Waddinxveen  was onderdeel van het  8-koppige nationaal team en nam deel aan zowel het EK Kata als het EK Kumite. Kyokushin karate is een moderne Full contact stijl die bekend […]

Lees verder →

Selectietest turnen voor meisjes…

10 oktober 2019

Voor wie wil leren turnen is er op zaterdag 26 oktober 2019 een selectietraining voor meisjes geboren in de jaren 2012 en 2013. De testtraining wordt gehouden in de eigen accommodatie van Dans- en Turnvereniging TOOS in de Turnzaal van het sportcomplex “TOOS Plaza” aan de Staringlaan 18. Voor de test moet je je opgeven via […]

Lees verder →

Plaatsing NK voor twirlteams Illusion…

6 oktober 2019

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Zwijndrecht voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 10 gouden medailles, 7 zilveren medailles en 1 bronzen medaille behaald. Ook werden er solistisch meerdere plaatsingspunten behaald voor de selectiewedstrijden van de Nederlandse Kampioenschappen in november. Sophie Vermeulen behaalde zelfs een […]

Lees verder →

Emily Berghout en Willem Slappendel damkampioenen Waddinxveen…

17 september 2019

Tijdens WadCultureel organiseerde het comité schooldammen het officieus kampioenschap voor Waddinxveense scholieren. Het tekenlokaal van het Cultuurhuys was het decor van de competities voor jongens en meisjes. Zij waren geselecteerd na het recente schooldamtoernooi Waddinxveen. Op de DamZ! Damset, het nieuwste kleurrijk magnetisch dambord, werd gestreden. Alle deelnemers mochten een dambord mee naar huis nemen. […]

Lees verder →

Oud Voetballer Remco Boere en Marcel Wagenhuiis starten ín oktober de VT Meiden Voetbal Academie bij BeFair en bij Voorschoten 97…

26 augustus 2019

Samen met oud-voetballer Remco Boere gaat Wagenhuis groepstrainingen geven aan meiden vanaf 8 t/m 18 jaar op 2 locaties. De Academie start 1e week oktober op vrijdagavond en dat 20 weken lang. Het plan voor de voetbalschool in Waddinxveen en Voorschoten is ontstaan tijdens een gesprek via skype aangezien Remco in Zweden woont en elke […]

Lees verder →

Sportgala vraagt om voordrachten…

9 juli 2019

Ook dit jaar organiseert Lionsclub Tsuytende samen met de gemeente weer het Sportgala Waddinxveen. Hoewel de prijsuitreiking pas op 22 november zal plaatsvinden, zullen de verenigingen binnenkort al hun nominaties voor de sportprijzen gaan bepalen. Daarnaast kunnen ook Waddinxveners die buiten Waddinxveen hun sport bedrijven in aanmerking komen voor een Waddinxveense sportprijs. Details zijn terug […]

Lees verder →

Fokus in de Goudse Schouwburg…

9 juli 2019

Op zaterdag 6 juli was het zo ver. Het was de dag dat de naam van de dansafdeling van Dans- en Turnvereniging Toos Waddinxveen bekend gemaakt werd aan het publiek. De naam Fokus (jawel met een K) was al een bekende naam voor selectiegroepen, maar is nu de naam geworden van de gehele dansafdeling. Daar […]

Lees verder →

De Theaterbakkerheij kleurt oranje voor de finale van WK Vrouwenvoetbal…

4 juli 2019

De Oranjeleeuwinnen hebben na een zinderende wedstrijd inclusief verlenging, de finale bereikt van het WK Vrouwenvoetbal. Een prestatie van formaat, die ook in De Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk in Gouda niet onopgemerkt is gebleven. Daarom opent het theater a.s. zondag haar deuren voor iedereen die de finale wil bekijken op een megascherm van 6 bij […]

Lees verder →

Toos superieur in finale turncompetitie…

1 juli 2019

Toos is op zaterdag 29 juni winnaar geworden van de turncompetitie in Zuid-Holland. De 10 turnsters Alyassa van der Kaay, Bodille van Wilgen, Fleur van Kouwen, Lotus van Herpen, Noa Heikens, Amélie Groenenboom Elize van Kats, Isa van Ringelenstein, Lieke Vlasblom en Carlijn Eijpe hebben zich via 3 voorwedstrijden als 1e weten te plaatsen voor […]

Lees verder →

NK-plaatsingen en promoties voor twirlafdeling Illusion…

25 juni 2019

Afgelopen zaterdag 21 juni vond de eigen wedstrijd van Illusion plaats in Waddinxveen. Voor eigen publiek hebben de meiden van Illusion een indrukwekkend totaal van 24 medailles gewonnen. Daarnaast zijn er ook zesmaal plaatsingspunten voor het NK in december en twee promoties verdiend. De dag begon met het onderdeel 1-Baton. In elke categorie waar Illusion […]

Lees verder →

Clubkampioenschappen bij Toos…

20 juni 2019

Aanstaande vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18. De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat […]

Lees verder →

Illusion organiseert Wedstrijd Twirlen in Waddinxveen…

12 juni 2019

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseert Illusion, de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, wederom een thuiswedstrijd in sporthal “de Dreef”. Tijdens deze dag zullen alle solisten, duo’s en teams van Illusion deelnemen aan deze wedstrijd en stralen op de vloer. Het beloofd een sportieve en gezellige dag te worden. Uiteraard is er deze dag ook de […]

Lees verder →