Regio

Boskoper aangehouden voor inbraak…

by redactie on 5 april 2020

in Regio

Een 42-jarige man uit Boskoop werd in de vroege ochtenduren van zondag 5 april aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Laag Boskoop. Hij zit vast voor verhoor.

Omstreeks 04.00 uur ’s nachts kwam er een melding van een woninginbraak aan de Laag Boskoop in Boskoop. De bewoner van een woning zag toevallig een man aan komen fietsen en vervolgens richting zijn woning lopen. Op het moment dat de bewoner beneden kwam, bleek de verdachte al in de woning te zijn. Hij ging er bij het zien van de bewoner direct weer vandoor, maar werd verderop aangehouden door inmiddels gealarmeerde agenten. Ook deze verdachte, een 42-jarige man uit Boskoop, is ingesloten en zal door de recherche verhoord worden.

U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? U voelt dat het niet klopt. Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie #inbraken voorkomen. Bron: Politie

Voor het eerst in 45 jaar moet de Goudse Markt het op Hemelvaartsdag zonder keramiekmarkt doen. Ook de Goudse Keramiekdagen zijn getroffen door het verbod om tot 1 juni a.s. geen evenementen te houden in de strijd tegen het COVID19/ CORONA virus. Natuurlijk spijt ons dat maar de gezondheid van ons allen gaat voor alles.

Dat dit topevenement onlosmakelijk verbonden is met de Hemelvaartsdag en de daarop volgende vrijdag, heeft het bestuur doen besloten de feestelijke 45-ste editie te verschuiven naar 13 en 14 mei volgend jaar. Het thema is ook dan ‘dans en balans’.

De keramisten die uitgekozen waren voor deelname, hebben hierover inmiddels bericht gehad. Hou voor verder nieuws onze website en de Facebookpagina in de gaten. We hopen keramisten en bezoekers volgend jaar in goede gezondheid te mogen begroeten.

Goudse Keramiekdagen. www.goudsekeramiekdagen.nl  www.facebook.com/GoudseKeramiekDagen

Afval…

by redactie on 2 april 2020

in Regio,Waddinxveen

Vanwege het coronavirus lijken sommige mensen angstig te zijn om het handvat van een ondergrondse afvalcontainer aan te raken, en zetten het vuilnis daarom maar náást de container neer. Gevolg: nog meer mensen die de afvalzak naast de container zetten omdat ze denken dat ‘ie vol zit.

Afvalverwerker Cyclus doet daarom een dringende oproep om de afvalzak ‘gewoon’ in de container te doen. ,Neem een papiertje of zakdoekje mee, trek handschoenen aan of gebruik simpelweg je mouw om de deksel open te maken. Het maakt niet uit hoe, maar doe alsjeblieft je afvalzak in de container! Niet alleen voor jezelf en voor ons, maar ook voor je buren.’’

De gebroeders Toor samen 100 jaar lid van FTC Avanti

Het toerfiets seizoen wordt traditioneel geopend met de Richard de Bakker snertrit. Tijdens het snert eten werden de nodig jubilarissen van de FTC Avanti in het zonnetje gezet. Zo ook Wil en John Toor die samen 100 jaar lid zijn. En om dat te vieren hebben ze een nieuwe vlag aan de vereniging geschonken.

Het begon in de jaren zestig, het wielrennen was populair in Nederland. Vele wielerprofs waren helden en er won in die tijd, 1968, zelfs voor het eerst een Nederlander de Tour de France!
Nog voordat Jan Janssen die Tour won, fietste John Toor al op een prachtige Motobecane door de polder. Hij had de voetbalschoenen verwisseld voor de fiets. Prima natuurlijk maar zo’n nieuwe racefiets was in die tijd flink duurder dan een paar voetbalschoenen en wat kleding. Gelukkig snapte oom John dit en kocht voor hem die prachtige Motobecane.

Lees verder

Drukte in de natuur…

by redactie on 23 maart 2020

in Ingezonden berichten,Regio

De lente is begonnen en dus ook het broedseizoen. Vogels beginnen te zingen, knoppen lopen uit, planten schieten uit de grond. Dit seizoen loopt van 15 maart tot 15 juli. Vogels broeden en reeën krijgen kalfjes. Afgelopen dagen was het erg druk in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het Corona virus. Mensen trekken er massaal op uit. De natuur is een mooie uitvalsbasis, zeker in deze periode. De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst in deze periode. Rust voor dieren is belangrijk.

Staatsbosbeheer adviseert om ook tijdens het bezoek aan de natuur de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen: houd 1,5 meter afstand! Ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Zo kunnen we in deze, soms moeilijke tijd, de natuurgebieden als uitvalsbasis blijven gebruiken. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik je gezond verstand! Wanneer parkeerplaatsen vol zijn, probeer dan ergens anders te gaan wandelen. De toiletvoorzieningen in de gebieden van Groenalliantie gaan op 1 april niet open, i.v.m. besmettingsgevaar. Wanneer de voorzieningen wel open gaan is nog niet bekend.

In de gebieden van Groenalliantie zijn honden overal welkom. Loslopende honden kunnen hinderlijk zijn voor andere bezoekers en hun trouwe viervoeters die wel zijn aangelijnd. Een kleine lieve hond voor u, kan een grote hond voor jonge kinderen zijn. Houd daarom rekening met elkaar en laat uw hond niet uit of spelen op een speelplek voor kinderen en op de stranden.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en rond de Reeuwijkse Plassen. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

De gebieden van Groenalliantie zijn: Goudse Hout, Gouwebos, ’t Weegje/Oostpolder, Reeuwijkse Hout, Krimpenerhout, Loetbos, EZH Bos, Elfhoeven, Twaalfmorgen

De HuisArtsenPost (HAP) Midden-Holland heeft een Nood HAP geopend waar mensen met luchtwegklachten, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, terecht kunnen voor huisartsenzorg. Deze Nood HAP bevindt zich in het Groene Hart Ziekenhuis.

De Nood HAP is in een afgesloten deel van het gebouw van het ziekenhuis en is toegankelijk via een eigen ingang. Deze ingang bevindt zich tussen de parkeergarage P2 en de Hoofdingang van het Groene Hart Ziekenhuis.

Tijdens kantooruren bellen patiënten naar de eigen huisartsenpraktijk. De huisarts maakt een inschatting of een bezoek aan de Nood HAP nodig is. Tijdens avond- nacht- en weekenduren bellen patiënten naar de HAP Midden-Holland. De Nood HAP is dus niet via inloop toegankelijk. De huidige HAP blijft functioneren zoals normaal: huisartsenspoedzorg in de avond-, nacht- en weekenduren voor patiënten zónder luchtwegklachten.

Het inrichten van een Nood HAP maakt onderdeel uit van de regionale opschaling van de zorg. De capaciteit van de HAP neemt hierdoor toe en ook zijn de isolatiemaatregelen op de Nood HAP eenvoudiger uitvoerbaar. Huisartsen bereiden zich zo voor op een toename van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Gezien de drukte is het zeer belangrijk dat patiënten de huisarts en de huisartsenpost alléén bellen als het echt nodig is. Dit om overbelasting van de huisartsenzorg te voorkomen. Bron: GHZ

Lees dit op Facebook

by redactie on 20 maart 2020

in Regio

Klik hier voor een bericht op Facebook.

 

GEANNULEERD I.V.M. CORONA

Het semiprofessionele GouweHart Orkest speelt al enige jaren twee maal per jaar een cantate concert in Gouda. Het orkest heeft als missie om klassieke kwaliteitsmuziek toegankelijk te maken voor een brede groep mensen, daarom is de toegang vrij. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te kunnen dekken. Het orkest ontvangt voor deze concerten geen subsidie.

In het concert wordt altijd een cantate van J.S. Bach geprogrammeerd met een daarbij passende cantate van een andere componist. Deze keer is gekozen voor de prachtige cantate Was willst du dich betrüben, BWV 107 van Bach, en een cantate van Mendelssohn, Wer nur den lieben Gott lässt walten. Hoewel deze cantate veel later is geschreven dan die van Bach, heeft Mendelssohn zich sterk laten inspireren door de componeer stijl van Bach. Tussen beide cantates zal Ad van Pelt Bach spelen op het orgel van de kerk. Er is geen pauze.

Datum: 21 maart 2020, aanvang: 16:00 uur
J.S. Bach: Cantate BWV 107: Was willst du dich betrüben
F. Mendelssohn: Wer nur den lieben Gott lässt walten.
Oud Katholieke kerk, Hoge Gouwe 107, Gouda.
Toegang vrij, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Dans voor mij…

by redactie on 8 maart 2020

in Regio

Op 26 maart 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een webinar over omgaan met emoties van je kind en van jezelf. Het is voor alle ouders met kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Niemand maakt zoveel emoties bij je los als je eigen kind. Positieve, maar ook negatieve. Ze krijgen je zo snel op de kast, ook al nemen we ons steeds weer voor om rustig te blijven.

In dit gratis webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips hoe je om kunt gaan met de emoties van je kind en hoe jezelf rustiger kunt reageren. Tischa is naast deskundige ook ervaringsdeskundige. Wat zij nu anders probeert te doen dan hoe het vroeger is gegaan, deelt ze met je in dit webinar.

Dit webinar vindt plaats op donderdag 26 maart 2020 van 20.30 tot 21.30 uur.
Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl

Yowsah – The Nile Rodgers Experience – Chic tribute band speelt wat Nile Rodgers schreef voor Madonna, Diana Ross, Sister Sledge, David Bowie, INXS, Duran Duran en natuurlijk Chic, in een spetterende show. Helemaal live, helemaal echt!

Zaterdag 22 februari staat de classicdance band Yowsah! in de Goudse Theaterbakkerheij. Ze spelen een feestelijk eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse muzikant Nile Rodgers. Naast muzikant en oprichter van de disco/funk band Chic was Rodgers ook producer. Hij is verantwoordelijk voor een enorm arsenaal aan absolute wereldhits. Denk daarbij aan ‘La Freak’, ‘Good Times’ (Chic), ‘Like a Virgin’ (Madonna) en ‘Get Lucky’ (Daft Punk / Pharrell). Al deze hits komen zaterdag voorbij in een energieke show waarbij er zeker gedanst gaat worden. Aanvang 21:00 uur. Tickets (€6,) zijn te koop via de website: www.theaterbakkerheij.nl

Op zondag 23 februari om 10.00 uur speelt kindertheater De Regenboog de interactieve voorstelling ‘Wie is Jezus?’ in christengemeente Bethel aan de Boomgaard 21 in Boskoop. Door middel van verhalen en leuke trucs worden kinderen, maar ook volwassenen, meegenomen in de vraag waarom Jezus moest sterven en wat dat voor hen betekent. Alle kinderen uit Boskoop en omstreken zijn welkom.

De voorstelling wordt vooraf gegaan door een aantal kinderliedjes. Na de voorstelling is er voor iedereen wat te drinken en lekkers. Toegang is gratis.

Spraakmakende Herman Brood Show in Goudse Theaterbakkerheij…

11 februari 2020

Zaterdag 15 februari staat de meest treffende Herman Brood act van Nederland in Gouda! Een show om niet te vergeten voor de talloze fans van Herman B rood. Wederom een feest der herkenning. . Niemand benaderd Herman zo close als Frontman Stick (ex Wild Romance) Hij weet met zijn ‘Straight from the Heart’ performance iedere […]

Lees verder →

Beleef als kind je voetbaldroom in de voorjaarsvakantie…

11 februari 2020

Voetbal, voetbal, voetbal is dat hetgeen waar jouw zoon/dochter het liefst mee bezig is? Voor alle kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar komt het beleven van een voetbaldroom in de voorjaarsvakantie wel heel dichtbij! Alle jongens en meisjes (maakt niet uit of je wel of niet op voetbal zit) kunnen zich aanmelden voor […]

Lees verder →

ReeuwijkKlassiek presenteert Rondom Mozart…

11 februari 2020

Op vrijdag 21 februari speelt het Ensemble Lumaka in De Brug te Reeuwijk een lichtvoetig programma met de titel: Rondom Mozart. De Lumaka-leden zijn o.a. werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Lumaka sleept het publiek met speels gemak mee in een wereld van sferen en kleuren, stemmingen en exotische gedachten. Met […]

Lees verder →

Steun. Midden Holland wil graag in contact komen met mensen die…

8 februari 2020

Op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging Op zoek zijn naar een zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie Van betekenis willen zijn voor anderen Steun willen bieden aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie Vrijwilligerswerk willen doen Spreekt bovenstaande u aan? Ga naar www.steunpuntmh.nl voor meer informatie en/of maak een afspraak via […]

Lees verder →

Brandweerauto’s gaan voorlichting geven…

30 januari 2020

Brandweer Hollands Midden gaat grote voorlichtingsstickers op haar brandweervoertuigen aanbrengen om brandveiligheidsvoorlichting te geven aan de burgers in de regio Hollands Midden. Brandweerauto’s komen overal en trekken de aandacht. Met voorlichtingsstickers wordt deze aandacht op een laagdrempelige manier gebruikt om burgers te bereiken. Met de voorlichtingsstickers dragen we naast het oplossen van incidenten bij aan […]

Lees verder →

Lezing over Bachs Matthäus Passion…

23 januari 2020

Op 27 februari organiseert Toonkunst Gouda in samenwerking met de Volksuniversiteit Gouda een lezing over het ontstaan van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. De lezing wordt gegeven door een van de beste Bach-kenners van Nederland, dr. Rens Bijma. Hij ondersteunt zijn verhaal met afbeeldingen en muziekfragmenten. Rens Bijma heeft zich intensief beziggehouden met […]

Lees verder →

Reis mee door historisch landschap…

17 januari 2020

Foto: Streekarchief Midden-Holland. Er is veel historisch moois te vinden in onze directe woonomgeving. Het project ‘Grand Tour door historisch landschap’ neemt u mee langs al die bijzondere plekken. Hierbij worden verschillende bestaande en verdwenen Zuid-Hollandse spoorlijnen gevolgd op de noord-zuidlopende lijn Nieuwveen – Schoonhoven. Op de plek van stations en langs de lijn worden […]

Lees verder →

Goudse IJsbaan en Quadrant Kindercentra organiseren Gijs de IJsbeer fandag…

28 december 2019

Op vrijdag 3 januari vindt de allereerste Gijs de IJsbeer fandag plaats. De populaire mascotte van de Goudse IJsbaan werd vorig jaar al in vele kinderharten gesloten en geeft speciaal voor hen een feestje. Quadrant Kindercentra verbindt haar naam aan deze gezellige dag vol spel en activiteiten. Tijdens de Gijs de IJsbeer fandag kunnen kinderen […]

Lees verder →

Open Huis…

15 december 2019

Zaterdag 4 januari 2020 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over […]

Lees verder →

HCC Senioren Academie…

15 december 2019

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda kondigt hierbij aan: Dinsdag 17 december van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste, Ridder van Catsweg 300, 2804 RS Gouda. Van 10:00 tot 12:00 uur een presentatie/workshop met als onderwerp: Kennismaken met Robots. Wat doen ze en hoe programmeer je ze? Overal komen we robots tegen. […]

Lees verder →

Het GouweHart Orkest speelt De Winter van Vivaldi, aria’s van Händel en meer mooie barokmuziek…

8 december 2019

Antonio Vivaldi schreef in 1723 het stuk De Vier Jaargetijden, dat immens populair is geworden. Het stond op alle barok-verzamel-lp’s in de jaren 70 en 80 en ook weer op alle cd’s van de jaren daarna. Ook in de concertzalen trekt het stuk steeds weer volle zalen. Het is dan ook een bijzonder stuk muziek. […]

Lees verder →

Rouwcafé…

1 december 2019

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 december a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Licht, lekkers en samenzijn. De kerstdagen zijn een tijd vol warmte, familie en samenzijn. Helaas zijn ze tegelijkertijd ook een bron van verdriet, pijn en eenzaamheid. Al diegenen die gemis […]

Lees verder →

De genomineerden voor Ondernemersprijs MiddenHolland zijn bekend…

28 november 2019

De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven i.s.m. de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas georganiseerd. De genomineerden in de categorie Detailhandel en Horeca zijn Kempkes Optiek, Kamphuisen Siroopwafelfabriek, beiden uit Gouda en Lifestylewinkel PuntKomma uit Bodegraven. Ballen Enzo uit Moordrecht, Garlic Solutions uit Waddinxveen en Stadsbrouwerij Argentum uit Schoonhoven zijn […]

Lees verder →