Regio

Ook de komende jaren blijft Cyclus het vertrouwde gezicht op straat voor straatreiniging en gladheidbestrijding. Wethouder Hilde Niezen en directeur Jan Krapels van Cyclus zetten op maandag 16 april hun handtekeningen onder de nieuwe overeenkomsten die lopen tot en met 2022.

Cyclus heeft een commercieel aanbod gedaan dat door de gemeente geaccepteerd is na een vergelijking met andere aanbieders. De kosten voor de straatreiniging dalen voor de gemeente Gouda in vergelijking met voorgaande jaren. In de opdracht is vastgelegd dat de kwaliteit van het schoon houden van de openbare ruimte in Gouda op het peil blijft dat door de gemeente is bepaald. Beide partijen kijken uit naar de continuering van de samenwerking in de komende vijf jaren.

Jubileum GouweHart Orkest…

by redactie on 16 april 2018

in Ingezonden berichten,Regio

GouweHart Orkest viert eerste jubileum met voorjaarsconcert en nieuw clavecimbel.

Vijf jaar geleden werd het GouweHart Orkest opgericht, het enige semiprofessionele orkest in het grote gebied tussen Zoetermeer, Gorinchem, Utrecht en Leiden. Afgestudeerde musici spelen in het orkest samen met vergevorderde amateurs. De oprichters, dirigent Jacques van der Meer en contrabassist en cultureel organisator Aaf Gerhardt, vonden elkaar destijds in de missie om kwaliteitsmuziek beschikbaar te maken zonder de gebruikelijke hoge toegangsprijzen en dat is nog steeds een speerpunt voor de Stichting GouweHart Orkest. In de afgelopen vijf jaar heeft het projectorkest een eigen plaats gevonden met een herkenbare en toch gevarieerde programmering, een stabiele basisbezetting en een enthousiast eigen publiek.

In dit eerste jubileumconcert in het voorjaar, staat de Derde Orkestsuite van J.S. Bach als hoofdwerk op het repertoire. Een feestelijk stuk muziek, waarvoor het orkest wordt uitgebreid met trompetten en pauken. In deze suite zit het onvergetelijk mooie Air, misschien wel het meest bekende en geliefde stuk uit de barokmuziek. Daarnaast kunt u het ook bekende Konzertstück voor viool en orkest van Schubert horen, met als solist de jonge en getalenteerde Anna Britala. Verder staat de wat minder vaak gespeelde achtste symfonie van Herschel op het programma, waarbij men zich af kan vragen waarom zo’n goed stuk muziek niet meer bekendheid heeft gekregen. Daarnaast een keuze uit de balletmuziek behorend bij de opera Orfeo van Gluck. Ook zal de Israëlische Ilil Danin het clavecimbelconcert van Graun spelen.

Het repertoire van het GouweHart Orkest bestaat voor een groot deel uit barok. Daartoe was er in 2015 een eigen clavecimbel aangeschaft. Inmiddels is het orkest dat instrument ontgroeid en het heeft nu een veelbelovend nieuw clavecimbel op zicht. Het publiek kan het in de komende concertserie beluisteren en zelf vaststellen of dit de aanschaf waard is.
Bevalt het instrument, dan hoopt het orkest subsidie te kunnen krijgen om de aankoop mogelijk te maken. Voor het publiek betekent dit eerste jubileumconcert in ieder geval een gevarieerd concert dat uw luisterplezier als belangrijkste doel heeft.

Het jubileumjaar zal vervolgd worden met een cantateconcert op 13 en 14 oktober, waarbij dat laatste concert in Reeuwijk met High Tea is. Op 7, 8 en 9 december worden zeer speciale concerten verwacht: de mooie barokopera van Purcell: Dido and Aeneas.

Zaterdag 28 april, 15:30, De Ark, Reeuwijk
Woensdag 2 mei, 20:00, Petruskerk, Woerden
Donderdag 3 mei, 20:00, Oud Katholieke Kerk, Gouda

Toegang: 12 euro inclusief consumptie, tot 14 jaar gratis.
Reserveren wordt aanbevolen: gouwehartorkest@gmail.com

2018 is het Roze Jaar in Gouda. Speciaal voor deze gelegenheid organiseert belangenvereniging Gouda Roze de eerste Miss Travestie Groene Hart Verkiezing!

De verkiezing vindt plaats zaterdag 9 juni vanaf 20.00 uur in partycentrum Le Patapouf in Gouda. De winnares plaatst zich voor de grote landelijke Miss Travestie Holland Verkiezing, welke plaatsvindt in oktober in Rotterdam.

De inschrijving voor de Miss Travestie Groene Hart Verkiezing is nu geopend! Deelname is gratis en inschrijven kan via www.goudaroze.nl Wil je de verkiezing bijwonen? De kaartverkoop is nu gestart via dezelfde website.

Open Podium Kamermuziek…

by redactie on 16 april 2018

in Ingezonden berichten,Regio

Open Podium Kamermuziek Gouda organiseert vrijdagavond 20 april weer een speelavond voor amateur kamermusici. De avond begint om 20.00h in de aula van de Driestar Educatief, Burgemeester
Jamessingel 2, 2803PD te Gouda en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Er treden die avond 15 amateurmusici op uit de Goudse regio. U kunt o.a. luisteren naar het barokensemble van de Goudse muziekschool. Open Podium Kamermuziek Gouda organiseert jaarlijks ongeveer zes speelavonden waarop amateurmusici en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten om voor – en met elkaar muziek te maken.

In de pauze is er tijd voor een praatje met koffie en thee.

Wij bieden een open podium aan iedereen, die alleen of met een groepje een muziekstuk heeft ingestudeerd. Inlichtingen bij de secretaris: A. van der Steenhoven, email: ton(at)steensoft.nl

De Stichting Boek en Troost organiseert op zaterdag 21 april a.s. van 10.30 -13 uur een voorjaarswandeling. Start Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, Gouda

In de loop der jaren zijn er diverse tradities ontstaan rondom het begraven van onze naasten. Dit kan gekoppeld zijn aan religie maar ook de drassige grond van Gouda vroeg in het verleden extra aandacht voor de plek waar men kon begraven. In de historische binnenstad van Gouda zijn zo nog diverse plekken te vinden, zoals het Cellebroedersklooster en het Metaheerhuisje.

Onder begeleiding van een deskundige gids gaan wij deze plekken bezoeken.

De wandeling duurt ca 2,5 uur. Voor meer informatie: www.boek-en-troost.nl Aanmelden (verplicht):info@boek-en-troost.nl

Zaterdag 7 april Open dag…

by redactie on 6 april 2018

in Regio

Kom kennis maken met de fantastische roei en zeilsport tijdens onze open dag op zaterdag 7 april van 11.00-15.00 uur! Er zijn rondleidingen waarbij u al uw vragen kunt stellen en natuurlijk kunt u zelf ervaren hoe het is om de zeilen te hijsen in een van onze zeilboten en/of aan de riemen te hangen in een echte roeiboot!

Voor de jeugd is er ook heel wat te beleven, dus kom langs en neem al uw sportieve vrienden, kennissen en buren mee voor een dag op het water van de prachtige Reeuwijkse plassen bij onze vereniging!

Notaris d’Aumerielaan 35
2811 HS Reeuwijk
0182-392280
info@roeienzeil.nl

Lezing van de Waddinxveense Kunst Kring…

by redactie on 29 maart 2018

in Regio

Op dinsdag 10 april 2018 houdt Hanneke de Man een lezing over “Jongkind & Vrienden in het Dordrechts Museum” in de Immanuëlkerk te Waddinxveen. De aanvang is 19:30 uur.

Net zoals later bij Van Gogh nam ook Jongkinds kunst een nieuwe wending toen hij zich in 1845 In Frankrijk vestigde, en net als de kunst van zijn beroemde landgenoot was ook die van Jongkind een openbaring voor een aantal Franse kunstenaars. Jongkind mag met recht een voorloper van de impressionisten worden genoemd. Zijn landschappen ogen zo fris en spontaan dat je haast zou vergeten dat hij twintig jaar ouder is dan b.v. Claude Monet, die hem in 1862 leerde kennen. Monet had grote bewondering voor Jongkind en zei dat deze hem had leren kijken tijdens de gezamenlijke schilderlessen aan de Normandische kust.

De tentoonstelling in Dordrecht toont de schilderijen van Jongkind in samenhang met die van zijn Franse schildervrienden: Monet, Boudin, en Daubigny. Behalve schilderijen, die vaak niet eerder in Nederland te zien waren, wordt ook een aantal van zijn aquarellen getoond. Het is de techniek waarin Jongkinds virtuositeit en rake penseelstreek misschien nog wel het meest naar voren komt.


Foto: Jongkind, Le port de Dordrecht, 1869 | (Bron: Dordrechts museum)

Gezond Gouds Familieloop 2018…

by redactie on 29 maart 2018

in Regio

Vrijdag 13 april: Gezond Gouds Familieloop

Vrijdag 13 april organiseert Gezond Gouds de Gezond Gouds Familieloop! Vanaf 18:00 uur is iedereen, jong en oud, welkom om mee te doen aan deze loop die gehouden wordt op het terrein van AV Gouda. Er zijn drie soorten Kids Runs (3 t/m 12 jaar) op verschillende afstanden:

400 meter (start 18:30 uur. Categorieën: 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 8 jaar)
800 meter (start 18:45 uur. Categorieën: 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 12 jaar)
1500 meter (start 19:10 uur. Categorieën: 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 12 jaar)

De volwassenen kunnen meedoen aan de Coopertest. In 12 minuten ren je zo veel mogelijk rondjes rond de atletiekbaan. Misschien ken je deze test nog wel van vroeger!

Nieuw dit jaar is de Koppelloop. Samen met je kind, moeder, vader, broer, zus, vriend, vriendin of een ander hardloopmaatje loop je in estafettevorm in totaal 3,5 kilometer. Het is aan jullie hoe je de afstand tussen beide lopers verdeelt. Het laatste stuk ren je samen over de finish!

Iedere loper krijgt een aandenken mee naar huis. Ook is er een prijsuitreiking voor de snelste lopers en het snelste koppel. Verder staat deze avond in het teken van sportiviteit en gezelligheid en kun je terecht in de kantine van AV Gouda voor een hapje en een drankje!

Aanmelden is heel eenvoudig. Stuur een e-mail naar info@gezondgouds.nl o.v.v. ‘Familieloop’ en vermeld aan welke afstand jij en/of je kind(eren) mee willen doen. We zien je graag op 13 april aan de startlijn!

Rouwcafé stichting boek en troost…

by redactie on 29 maart 2018

in Regio

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 april a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

“Buiten is het voorjaar en licht”

De maand april is de maand van Pasen. In alle winkels en reclame lokken ons de paaseieren. Het ei staat symbool voor het nieuwe leven dat gewekt wordt. Dit thema vinden we ook in de christelijke traditie van lijden en opstanding terug. In de paastijd is dit een thema waar ieder mens wel eens bij stil staat. Maar vooral in perioden van rouw komt de vraag pijnlijk omhoog: hoe kom ik naast mijn verdriet weer tot leven, tot nieuwe impulsen, tot inspiratie? Hoe, waar en wanneer kan ik “licht” toelaten? Wat kan ik zelf doen? Deze vragen vormen het uitgangspunt voor ons gesprek.

Kosten: €5,00 incl. consumpties
Aanmelden: info@boek-en-troost.nl
Meer info: www.boek-entroost.nl

In een vol Arti Legi stelden professor dr. Paul Abels, hoogleraar Geheime Diensten, en mr.dr. Quirine Eijkman, ondervoorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, elkaar de vraag: Privacy of Veiligheid, wat leveren we in? De nieuwe zogenaamde “Sleepwet” werd toegelicht met argumenten vóór, tegen en de wenselijke veranderingen in deze wet. Paul Abels benadrukte het belang van de onafhankelijkheid van de geheime dienst van actuele politieke belangen. Hij is overtuigd voorstander van een “sleepnet” over de kabel, maar zou niet graag zien dat dergelijke grote databestanden ongefilterd aan bijvoorbeeld de Verenigde Staten zouden worden uitgeleverd: ‘het kan problemen geven dit land binnen te komen’. Quirine Eijkman onderkende ook het belang van het op grote schaal gegevens van de kabel halen door de overheid, maar benadrukte dat kwaliteit van leven van veel mensen verslechtert als veel van hun identiteit bij de overheid bekend is. Daarom hamerde zij op de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij het gebruik hiervan. Een nee-stem bij het referendum zou kunnen bevorderen dat bij de evaluatie van deze wet over twee jaar meer wordt gedaan met alle zorgen over het gebruik en toezicht

Kortom méér duidelijkheid over het komende referendum en bijdragend aan de beslissing om voor of tegen te stemmen. De opbrengst van de avond was 1650 Euro bestemd voor de Nederlandse tak van Oxfam Novib in hun streven om kindhuwelijken in Pakistan tegen te gaan. In het najaar zal alweer de vijfde Collegetoer worden georganiseerd.


foto: Cuba Rebelde

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart 2018 vindt in sporthal De Mammoet in Gouda voor de 25e keer de Internationale Brieven- en Postzegelbeurs plaats. Stichting de Brievenbeurs verwelkomt de vrijdag en zaterdag voor Pasen wederom rond de 35 gerenommeerde standhouders uit Binnen- en buitenland, met een grote diversiteit aan poststukken, stempels, postzegels en aanverwante zaken.

Het thema is ditmaal “UPU en geschiedenis van de post”. Het thema is ook onderwerp van de speciale uitgave in maart van het maandblad Filatelie.

Verdere activiteiten:
Verkoop nieuw Brievenbeurszegel 25 jaar, van de bekende ontwerper Julius Vermeulen.Een literatuurhoek: Een ruilkast om filatelistische literatuur (geen landencatalogi) van verzamelaars onderling te ruilen of ter plekke te lezen, i.s.m. Po&Po; Dus neem overtollige boeken mee! De Bondsbibliotheek verkoopt ook overtollige boeken.Inzage in UPU correspondentie tussen postorganisaties van landen over bezwaren tegen de uitgifte van bepaalde postzegels. Van uw verzamelgebied is een scan te bestellen.

Een ook voor niet leden toegankelijke bijeenkomst van de Royal Philatelic Society Londen (RPSL) op vrijdag 30 maart van 13.00 – 16.00 uur voor Belgische en Nederlandse leden. Er zal een Nederlandse Persoonlijke Postzegel van de Royal verkrijgbaar zijn. (uitsluitend op de beurs te koop!).

Lezing en boekpresentatie (mogelijkheid signeren) “The Paper Trail”, Kees Adema/Jeffrey Groenveld.Presentatie handboek/catalogus (mogelijkheid signeren) Deutsche Dienstpost Niederlande, Axel Dörrenbach.Lezing “Briefwisseling Groot-Brittannië-vasteland 1793-1803”, Willy Vande Wiele. Lezing “Belgische en Nederlandse filatelistische literatuur vóór 1900”, Jan Vellekoop.Een stand van de voorzitter van de cataloguscommissie NVPH Speciale catalogus Nederland + O.G. t.b.v. een gedachtewisseling over mogelijke verbeteringen van de catalogus.

Het Duitse Verband Philatelistischer Prüfer www.VPEV.de zal aanwezig zijn.Brievenbeurslezingen zaterdag 31 maart van 13.00-15.00 uur (een jury wijst winnaar aan):13.00 u.: Hotze Wiersma: “Verhalen bij oude brieven, historie en voorfilatelie” 13.30 u.: Arie Zonjee, “Indische stroken uit Indische streken.” 14.00 u.: Adam van der Linden: “Nederland Wilhelmina type Veth met (buitenlandse) bijfrankering”.Een tiental gespecialiseerde verenigingen presenteren zichzelf;. Verkoop postzegels ten bate van de Jeugdfilatelie.

De beurs is geopend op vrijdag 30 maart van 10.30 tot 17.00 uur en op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Sporthallencomplex de Mammoet is gelegen aan de Calslaan 101, 2804 RT Gouda. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid, en de toegang is als vanouds ook gratis. Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op www.brievenbeurs.com .

Bereikbaarheid. De Mammoet is gemakkelijk bereikbaar per auto. Per openbaar vervoer: vanaf station Gouda 3 keer per uur een bus, buslijn 1 of 178 (halte Mammoet / Burg. Van Reenensingel. Te voet circa 20 minuten vanaf station Gouda. De Mammoet is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Uitgebreide cafetaria aanwezig. Voor de goede orde: de Brieven- en Postzegelbeurs is geen ruilbeurs.

Jarenlange celstraffen…

by redactie on 10 maart 2018

in Regio,Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op vrijdag 9 maart 2018

HCC Senioren Academie…

6 maart 2018

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda kondigt hierbij aan: Dinsdag 20 maart 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda Van 10:00 tot 11:00 uur een presentatie met als onderwerp:GPS in de smartphone In de moderne smartphone is de telefoonfunctie bijna ondergeschikt geworden aan het […]

Lees verder →

Talent gezocht…

6 maart 2018

Zaterdag 24 maart 2018 om 18.30 wordt er in de Goudse Waarden -Heemskerkstraat 105, Gouda- een concert gegeven door Dimensions Junior. Deze kindergroep trekt met eigentijdse muziek, zang en dans door het hele land om spetterende concerten te geven. Met veel nieuwe liedjes, coole dansjes en grappige, maar doordachte sketches brengen deze 8-12 jarigen live […]

Lees verder →

Wat bezielde onze ouders en grootouders…

6 maart 2018

Veel jonge mensen vragen zich weleens af: “Wat bezielde onze ouders en grootouders…toen ze 35 jaar geleden massaal de vredesbeweging steunden?” ‘Wat bewoog hen toen ze meeliepen in de grootste demonstraties die ons land gekend heeft en toen ze tonnen handtekeningen inzamelden tegen kernbewapening?’ ‘Wat voor tijd was dat, waarin dat mogelijk was?’ Die vragen […]

Lees verder →

Verkeer in Boskoop…

4 maart 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op zondag 4 maart 2018

Lees verder →

Trouwbeurs in Alphen aan den Rijn met modeshows, muziek en heel veel meer…

4 maart 2018

Zaterdag 10 maart is Flora Boskoop aan de Parklaan 4 van 11.00 tot 16.00 uur voor het achtste jaar voor aanstaande bruidsparen ‘the place to be’. Hier ontmoeten stellen met trouwplannen circa 30 specialisten uit de Alphense regio die van hun trouwdag de mooiste dag maken. Op het programma staan onder meer modeshows, dansdemo’s en […]

Lees verder →

De kieswijzer van het AD…

24 februari 2018

Weet u al op welke partij u gaat kiezen bij de gemeenraadverkiezingen op 21 maart? Beantwoord een aantal vragen in de kieswijzer van het AD en U ziet van welke partij het programma het meest overeen komt met uw wensen. https://www.gemeentekieswijzer.nl

Lees verder →

Open Huis…

22 februari 2018

Zaterdag 3 maart 2018 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospices Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en […]

Lees verder →

Cantateconcert GouweHart Orkest…

18 februari 2018

Dit jaar bestaat het GouweHart Orkest vijf jaar en dit feestelijke jubileumjaar begint op 3 maart a.s. met een vrij toegankelijk cantateconcert in de Oud Katholieke Kerk in Gouda. U kunt daar twee cantates beluisteren, één van Johann Sebastiaan Bach en de andere van Johann Kuhnau, die tot 1722 Bach’s voorganger was als cantor in […]

Lees verder →

Tentoonstelling ‘Vluchten naar Gouda’ verlengd…

9 februari 2018

De huidige tentoonstelling ‘Vluchten naar Gouda’ wordt verlengd tot 14 april 2018! De belangstelling voor de geschiedenis van het Vluchtoord Gouda is nog steeds zo groot dat verlenging gerechtvaardigd is. Verzetsmuseum Zuid-Holland biedt zo de belangstellenden nog twee maanden extra de gelegenheid voor een bezoek. Ook de scholen hebben nu langer de tijd om een […]

Lees verder →

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda…

9 februari 2018

Presentatie met als onderwerp: Mogelijkheden van de PC. Dinsdag 20 februari 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda Van 10:00 tot 11:00 Het gebruik van de personal computer is niet beperkt tot tekstverwerking, e-mail en internet. Nee, de pc heeft, ook voor […]

Lees verder →

Grootse Goedhart Seizoensopening 2018…

6 februari 2018

Motordealer Goedhart Motoren uit Bodegraven pakt op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari uit met een groots evenement: de Goedhart Seizoensopening 2018. Drie dagen lang (live)muziek, lekker eten en drinken, workshops, livedemonstraties, volop kortingen, meer dan twintig landelijke motorprimeurs én een grote Europese motorprimeur. Eigenaar Berry Goedhart: “We zijn erg blij en trots […]

Lees verder →

GOUDasfalt wint Meer dan Handen Vrijwilligersprijs…

5 februari 2018

GOUDasfalt was door de gemeente Gouda voorgedragen voor de vrijwilligersprijs. Uit 230 inzendingen werden 18 initiatieven genomineerd, waar GOUDasfalt er een van was. Op vrijdag 2 februari verzorgden alle genomineerden een pitch in de Colourkitchen in Utrecht. Trees van der Gun en Jurjen van den Broeck hielden een gloedvol betoog over GOUDasfalt en de rol […]

Lees verder →

Lezing Teun Hardjono in Verzetsmuseum Zuid-Holland…

5 februari 2018

Op donderdag 22 februari 2018 houdt Teun Hardjono in Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 te Gouda een lezing over “slaapwandelend een nieuwe oorlog binnenlopen?”. In een televisie-uitzending van College Tour sprak António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de vrees uit dat we “slaapwandelend een nieuwe oorlog binnenlopen”. Is er dan niets terechtgekomen […]

Lees verder →