Regio

Op 25 september 2019 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een webinar over het begeleiden van kinderen bij een scheiding. Het is bedoeld voor alle ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn.

Kinderen zien hun ouders het liefst bij elkaar. Een scheiding zal dan ook veel indruk maken. Het is dus van groot belang dat ouders veel aandacht hebben voor de beleving van de kinderen, vóór, tijdens en na de scheiding.

In dit webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om kinderen goed te begeleiden tijdens het proces van een scheiding. Hoe vertel je het je kinderen? Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf? Welke dingen zijn nou essentieel om te doen in zo’n proces met kinderen? Tischa is naast deskundige ook ervaringsdeskundige. Wat zij nu anders probeert te doen dan hoe het bij haar vroeger is gegaan, deelt ze ook met je in dit webinar.

Ben jij gescheiden, zit je midden in een scheiding of denk je eraan en wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door en uit jouw scheiding komen? Meld je dan snel aan om bij dit webinar bomvol inspiratie en tips te zijn!

Dit webinar vindt plaats op woensdag 25 september 2019, 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar via www.cjgcursus.nl

In ‘t Reeuwijks Wijnhuis opende Harpiste Miriam Overlach de presentatie van de kamermuziekconcerten 2019 -2020 van ReeuwijkKlassiek. Dit was de eerste keer in 28 jaar dat ReeuwijkKlassiek een seizoenspresentatie met muziek en wijn organiseerde. Over de harpiste waren de aanwezigen zeer enthousiast. Miriam Overlach valt regelmatig in bij toporkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest. En dat was te horen. Haar harp had in de kleine ruimte van ‘t Wijnhuis een prachtige volle klank. Miriam vertelde over de werking van haar harp, de harpmuziek en wat zij allemaal moet doen om als professioneel harpiste in vorm en aan het werk te blijven.

Tussen de muziekstukken door werden interessante en soms grappige verhalen verteld over de solisten die bij ReeuwijkKlassiek komen spelen. Tot slot werd de nieuwe seizoensbrochure met daarin zes kamermuziekconcerten door de voorzitter van ReeuwijkKlassiek aangeboden aan de Wethouder Cultuur, de heer Robert Smits. De bezoekers waren zeer content met dit experiment, waarbij uitstekende muziek werd gecombineerd met een toelichting bij het komende seizoen, een hapje en een goed glas wijn. Voor herhaling vatbaar, vond iedereen.

v.l.n.r. Miriam Overlach, harpiste, Tjeerd Greidanus, voorzitter ReeuwijkKlassiek, Robert Smits, Wethouder Cultuur, Maarten van den Bosch, grafisch ontwerper en hoofdsponsor.

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 september 2019 a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Boosheid: is dat normaal?

Boosheid, woede en je vervolgens enorm schuldig voelen. Boos op de geliefde overledene die je in de steek heeft gelaten, boos op de dokter , boos op God , boos op familieleden….Je voelt je machteloos. Dit soort emoties kunnen je ineens overvallen als iemand van wie je houdt overlijdt. Niet iedereen ervaart deze heftige gevoelens, maar als het je overkomt, kun je er enorm door in de war raken. Emoties zijn niet logisch, ze zijn er gewoon. Het blijkt belangrijk ze niet weg te stoppen. Ze verdwijnen niet vanzelf. Het hoort bij rouwen als proces.

Boosheid kan een belangrijk onderdeel van het helingsproces zijn. Laat het maar komen en volg je hart. Daar mag je op vertrouwen! Over deze lastige opgave willen we deze middag ervaringen uitwisselen.

Kosten: € 5,00 incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl

Tussen 1 september en 1 december worden de door essentaksterfte getroffen essen uit Gouwebos Oost verwijderd. Deze bomen moeten gekapt worden om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

De es is een karakteristieke, inheemse boomsoort die niet herstelt van de schimmelziekte essentaksterfte. Zo’n 90% van de essen gaat hieraan dood. Aangetaste bomen hebben donkere verkleuringen in de bast, weinig tot geen blad en veel dode takken. Met het weghalen van de zieke essen wil Staatsbosbeheer gevaarlijke situaties voorkomen.

In sommige bosvakken in Gouwebos Oost staan slechts een paar essen en zal het nauwelijks opvallen dat de essen verwijderd zijn. Andere bomen krijgen hierdoor meer ruimte en kunnen hierdoor groter groeien en sterker worden. In het middelste deel van het Gouwebos zijn er een aantal bosvakken waar 90% of meer uit essen bestaat. Na het kappen van deze bomen ziet het bos er wel anders uit. Hier komen nieuwe bomen voor terug. In dit deel van het bos bevindt zich ook een reigerkolonie. Het bosvak bij de reigerkolonie wordt niet gekapt. Deze zieke en dode bomen blijven staan, omdat dood hout ook bijdraagt aan de biodiversiteit. Dit betekent wel dat het pad dat langs dit deel van het bosvak loopt wordt afgesloten.

De werkzaamheden duren van 1 september tot 1 december en zullen voor enige overlast zorgen. Het Gouwebos blijft toegankelijk maar paden langs bosvakken waar gewerkt wordt zullen tijdelijk worden afgesloten. Ook zal de aannemer regelmatig het fietspad het Wilgenlaantje kruisen om het hout uit het bos te vervoeren. Bij de Alberdingk Thijmlaan zullen vrachtauto’s de openbare weg oprijden om het hout naar de afnemers te vervoeren. Er zijn afspraken gemaakt met de begraafplaats om te voorkomen dat er tijdens plechtigheden geluidsoverlast optreedt.

Eind 2020 zullen de nieuwe bomen geplant worden. Er komt een grotere variatie boomsoorten zodat het bos wat terug gaat groeien minder vatbaar is voor ziekten en plagen. Er wordt een jaar gewacht met herplanten zodat de grond eerst tot rust kan komen. Tevens wordt in deze periode de braam intensief gemaaid zodat de nieuwe aanplant een betere start kent. Met de aanpak van essentaksterfte in Gouwebos West wordt in 2020 gestart.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden in het Gouwebos? Bij de feestelijke opening van de natuurspeelplek op 4 september worden er om 13.00 uur en 13.45 uur excursies georganiseerd door de boswachter. Het complete programma van deze dag kunt u vinden op www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Waan jezelf in de jaren 80 tijdens The Policed Tribute in De Theaterbakkerheij aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag staat Nederlands ribute sensatie The Policed in de Goudse Theaterbakkerheij. The Policed brengt de muziek, dynamiek en energie van de legendarische band The Police terug op het podium.

Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Met een totaal vernieuwende visie op pop en punk, melodie en ritme wisten Sting, Andy Summers en Stewart Copeland binnen korte tijd de wereld te veroveren. Iedereen die begin jaren tachtig een tiener was herinnert zich nog de impact van hun eerste platen Outlandos d’Amour, Regatta de Blanc en die eerste indrukwekkende singles; Roxanne, Can’t Stand Losing You, So Lonely, Message in a Bottle en zo voort.

Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat The Police hun 2007/2008 ‘reunion tour’ afrondde. Tributeband The Policed brengt nu iets van die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium

Tributeband The Policed is in 2019 opgericht door drie liefhebbers en muzikanten. Inmiddels hebben zij al op podia door heel het land gestaan en in oktober vertrekken zij zelfs naar Amerika voor hun USA tour. De reacties op hun wervelende show zijn enkel enthousiast: “Met je ogen dicht luister je naar de echte Police,” en “Ik was weer eventjes in 1982,” “Wat een energie!” zijn enkele reacties van bezoekers.

Naast The Police tribute staat er de komende maanden nog meer tribute concerteren geprogrammeerd in De Theaterbakkerheij. Zoals tributes van De Dijk, Joe Cocker, The Beatles, Doe Maar en Queen. In mei ging al twee keer het dak eraf tijdens de ABBA Tribute.

Ga voor meer informatie en tickets naar www.theaterbakkerheij.nl

Leer beter, veiliger en met meer vaardigheid omgaan met de computer en het Internet. De cursus Klik & Tik “De Basis” start de eerste week van september in Waddinxveen en Zevenhuizen.
Na “de Basis” zijn er nog twee vervolgcursussen. In Nieuwerkerk staat de cursus Digisterker gepland, waar je vooral leert hoe je veilig omgaat met al die websites waar je jouw DigiD voor nodig hebt. Deze start op 3 september en ook daar is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Komt de datum niet uit, dan kunnen wij contact opnemen bij een volgende startdatum.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van laptops van de Bibliotheek. Deelname aan een cursus bedraagt: € 10,00 incl. koffie/thee en evt. het cursusboek. Benodigdheden: Koptelefoon of oordopjes.

Opgeven of informatie vragen: via e-mail naar oefenen@bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch via 06-33086575 of bij aanmelding in de Bibliotheek zelf.

Grootste Klassieke Koorconcert…

by redactie on 26 augustus 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Het Grootste Klassieke Koorconcert in de Doelen van Rotterdam met 750 stemmen, en bekende solisten: as. 7 september 2019!

Op zaterdag 7 september is er een Groot Klassiek Concert in De Doelen van Rotterdam. Hieraan verleent het Groot Klassiek Koor o.l.v. dirigent Martin Zonnenberg en het Groot Klassiek Mannenkoor (bestaande uit mannenkoor De Gouwestem uit Waddinxveen en Streekmannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk) o.l.v. Martin Mans haar medewerking, inclusief een professioneel orkest en solisten. Totaal telt het samengestelde koor maar liefst 750 semi-profissionele stemmen. Het is het grootste koor dat dit jaar optreedt in de Rotterdamse zaal.
De 14 jarige talentvolle sopraan Sterre van Boxtel is deze avond onze special guest. Daarnaast is pianist Joost van Belzen en organist Peter Wildeman muzikaal verantwoordelijk voor de toetsen. Evelyn Heuvelmans: hobo, Marjolein de Wit: fluit, Pascal van de Velde: trompet, Marjo van Someren: sopraan en Maria den Hartog: alt. Tickets voor dit unieke concert zijn verkrijgbaar voor € 38,50 rang 1, en € 24,50 rang 2. Deze plaatsen kunt u uitsluitend reserveren via www.dedoelen.nl.

Ontmoeting bij Boek en Troost…

by redactie on 2 augustus 2019

in Regio

De Stichting Boek en Troost organiseert zondag 11 aug 2019 van 13.00-16.00 uur in De Walvis. Een zomerse ontmoeting over eigen-wijsheid en veerkracht. Mensen in rouw zijn erg teer en kwetsbaar, maar bezitten ook een innerlijke kracht om terug te veren. (Johan Maes) Waarin voel jij weer veerkracht?

We starten met een gezamenlijke lunch, daarna kun je iets kiezen om te gaan doen, als je dit wilt; een wandeling in de buurt of een creatieve activiteit bv. nat-in-nat schilderen. Mogelijk ontdek je daarbij dat ‘iets doen’ je letterlijk en figuurlijk in beweging kan brengen of dat het helpt om de pijn van het verlies te kunnen dragen. Om 16 uur sluiten we de middag af.

Wanneer;
Zondag, 11 augustus

Tijdstip;
Van 13.00 – 16.00 uur

Waar;
Ontmoetingscentrum De Walvis, Walvisstraat 1, 2802 SB Gouda

Kosten;
€ 5,00 incl. consumpties en materiaal

Aanmelden;
Met naam en telefoonnummer via info@boek-en-troost.nl, telefonisch 06-57925970

De Oranjeleeuwinnen hebben na een zinderende wedstrijd inclusief verlenging, de finale bereikt van het WK Vrouwenvoetbal. Een prestatie van formaat, die ook in De Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk in Gouda niet onopgemerkt is gebleven. Daarom opent het theater a.s. zondag haar deuren voor iedereen die de finale wil bekijken op een megascherm van 6 bij 4 meter.

Eigenaar Ruud Bakker, zelf groot voetbalfan, is laaiend enthousiast over de prestatie van de Nederlandse vrouwen: “Ik ben zelf in de afgelopen jaren bij bijna alle grote voetbaltoernooien geweest waar de Nederlandse mannen aan hebben deelgenomen. De sfeer rond de topwedstrijden is daarbij altijd geweldig goed. Die sfeer gaan we zondag in De Theaterbakkerheij rond de finale van de vrouwen ook creëren. Er is een DJ, we zetten een grote bar in de zaal en maken er met elkaar een enorm oranjefeest van.”

Kaarten kosten in de voorverkoop slechts €5,- per stuk. Dat is incl. een drankje naar keuze bij binnenkomst. Mochten er nog kaarten over zijn, dan zijn deze zondag voor € 7,50 per stuk verkrijgbaar aan de deur. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.theaterbakkerheij.nl.

Aanstaande vrijdag wordt de Markt weer vier dagen lang omgetoverd tot een waar stadsstrand. Dit jaar succesvoller dan tevoren met maar liefst 9 velden op zondag en maandag. Het Leraren-, Vrienden- en Bedrijventoernooi zijn alle drie inmiddels uitverkocht, in totaal nemen meer dan 100 teams het tegen elkaar op. De organisatie is dan ook meer dan tevreden over deze editie, al voordat deze van start is gegaan.

Boordevol programma
Het programma biedt weer voor ieder wat wils. Bezoekers kunnen rekenen op de vertrouwde onderdelen zoals de diverse beachvolley toernooien, rugby, yoga en Buurtsport activiteiten voor kinderen en jongeren. Nieuw dit jaar is het VollinGo Open 2×2, waarbij semi-professionals het in teams van twee tegen elkaar op zullen nemen in een zinderende strijd. Het belooft een spectaculaire avond te worden voor de toeschouwers.

| Vrijdag 5 juli|
15.30-17.30 uur – Battle of the Buurtsport
18.30-21.30 uur – Lerarentoernooi

| Zaterdag 6 juli|
10.00-16.00 uur – Toernooi Beach Rugby
19.00-22.00 uur – VollinGo Open 2×2

| Zondag 7 juli |
09.30-10.30 uur – Gouda Beach Yoga
13.00-17.00 uur – Family on the Beach
14.00-17.30 uur – Vriendentoernooi
19.00-22.00 uur – Beach Party

| Maandag 8 juli |
15.30-17.30 uur – Voetvolley on the Beach
19.00-22.00 uur – Bedrijventoernooi

Family on the Beach
Zondag 7 juli staat in het teken van sport en spel voor de hele familie. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er van alles te doen op de Markt voor jong en oud! Bouw zandkastelen, leer boogschieten, kom basketballen of honkballen, ga de strijd aan op het grote stootkussen Sla ‘m eraf of maak een ponyritje. De toegang is gratis. Liever toekijken? Support de deelnemers aan het Vriendentoernooi onder het genot van een verkoelend drankje.
Of dat nog niet genoeg is, wordt de dag afgesloten met een zinderende Beach Party, georganiseerd door Zomerverlangens door Jongerenvereniging Yunited. Ook hiervoor is de toegang gratis. Het belooft een geweldig weekend te worden in Gouda!

Kijk voor aanvullende informatie op www.goudabeachexperience.nl of volg Gouda Beach Experience op Facebook of Instagram via @GoudaBeachExperience.

Open Huis…

by redactie on 27 juni 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Zaterdag 6 juli 2019 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk.

Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen, die door vrijwilligers zijn gemaakt, te bezichtigen. Bij verkoop gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.

De Hersenz-behandellocatie in Gouda houdt op maandag 8 juli 2019 open huis. Bezoekers zijn welkom tussen 15.00 en 18.00 uur aan de Jac. P. Thijsselaan 47 in Gouda. Vooraf aanmelden is niet nodig. Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die klaar zijn met revalideren. In de regio Midden-Holland verzorgt de Gemiva-SVG Groep dit programma.

Tijdens het open huis zijn de behandelruimtes te zien, zijn gesprekken met ervaringsdeskundigen mogelijk en geeft het behandelteam voorlichting over en demonstraties van het behandelprogramma. Dit team bestaat uit ervaren specialisten. De fysieke behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel.

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of aandoening aan de hersenen kan leiden tot blijvend hersenletsel. Als gevolg hiervan ontstaan cognitieve klachten, psychische problemen, vermoeidheid of fysieke klachten. De behandeling van Hersenz richt zich op mensen in de chronische fase: zij zijn klaar met revalideren en willen hun leven weer oppakken, maar komen hierbij problemen tegen. Of ze willen beter leren omgaan met hun beperkingen en hun zelfredzaamheid, eigen regie en participatie vergroten. Hersenz ondersteunt hen door middel van een samenhangende, interdisciplinaire behandeling, die zich ook richt op naasten van de cliënt. De behandeling richt zich onder andere op:

· denken en doen

· emoties en gedrag

· energieverdeling

· beweging

· thuis (leefomgeving, systeem)

De behandelaars van Hersenz komen ook thuis. Dat doen ze net zo vaak als nodig is om de deelnemer het geleerde te laten toepassen in het dagelijks leven. En om naasten te ondersteunen.

Aanmelden voor het open huis is niet nodig. Wie vragen heeft over Hersenz, kan contact opnemen via 088 205 24 00 of hersenz@gemiva-svg.nl.

De Hersenz-behandeling is landelijk beschikbaar dankzij de samenwerking tussen dertien zorgorganisaties, waaronder de Gemiva-SVG Groep. Gemiva biedt de behandeling ook in Gouda en Dordrecht voor de mensen die in de regio daaromheen wonen.

Samenloop voor Hoop…

20 juni 2019
Lees verder →

Bezoek het eerste concert in het Bentwoud…

20 juni 2019

Een leuke, nieuwe activiteit in het Bentwoud: op dinsdag 2 juli a.s. treedt het Harmonie Orkest Zoetermeer o.l.v. Jurgen van Groningen Schenkel op met een gevarieerd programma. Voor het Bentwoud is dit een première. * Plaats: het veld in de bocht van het Joost v.d. Eyckpad (het fietspad tussen Brandweer Benthuizen en Oosterheem) * Tijdstip: […]

Lees verder →

Bible Art-expositie in Gouwekerk Gouda wegens succes verlengd…

18 juni 2019

De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall in de Gouwekerk te Gouda wordt met één maand verlengd. Wegens het succes is besloten de tentoonstelling tot zondag 28 juli te laten doorgaan. In eerste instantie zou de expositie op 30 juni eindigen. Dat meldt organisator White House Development. De expositie kan sinds de start in […]

Lees verder →

Tipsy Patrón wint Miss Travestie Groene Hart 2019…

17 juni 2019

Foto copyright Sandra Zeilstra. Zaterdag 15 juni 2019 vond in Gouda onder organisatie van Gouda Roze de 2e editie van Miss Travestie Groene Hart plaats. De winnares plaatst zich voor de finale van Miss Travestie Holland 2019. De verkiezing, in een uitverkochte Le Patapouf in Gouda, werd gehost door Amy Astoria. De kandidaten werden beoordeeld […]

Lees verder →

Nieuwe militairen Korps Nationale Reserve beëdigd op markt in Gouda…

17 juni 2019

Op vrijdagavond 21 juni is de markt in Gouda het decor voor een grote beëdiging van 20 Natresbataljon. Tijdens deze militaire ceremonie, die muzikaal wordt opgeluisterd door de Fanfare Korps Nationale Reserve, leggen 60 nieuwe militairen de eed of belofte af op het korpsvaandel. Het is een lange traditie in de krijgsmacht om nieuw toegetreden […]

Lees verder →

Uitgebreid programma tijdens open dag Westergouwe…

6 juni 2019

Op 15 juni, de Dag van de Bouw, organiseert Westergouwe een open dag van 11:00 – 14:00 uur. Vanuit het evenemententerrein in het nieuwe gedeelte Westergouwe-II kunt u uit tal van activiteiten kiezen die u een inkijkje geven op de ontwikkelingen in Westergouwe. Zo zijn er rondritten met een huifkar langs projecten in aanbouw (Wieringenhof […]

Lees verder →

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje…

3 juni 2019

Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 500 groepen waar meer dan 23.000 ondernemers aan meedoen. Het Groene Hart krijgt er een Broodfonds bij, […]

Lees verder →

Uitnodiging…

2 juni 2019

Vrijdagmiddag 7 juni 2019 van 14.00 tot 16.00 uur organiseert het bestuur FNV senioren Midden-Holland een thema bijeenkomst voor haar seniorenleden en belangstellenden. Deze bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum de waard, Meidoornstraat 7, 2861 vj bergambacht. De heer R. de Haas, directeur mozaïek wonen, zal vier thema’s bespreken: Huren betaalbaar houden. Meer verscheidenheid in seniorenhuisvesting. […]

Lees verder →

Gouwekerk bied bezoekers fenomenaal uitzicht over de stad…

31 mei 2019

Tijdens de expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall in de Gouwekerk in Gouda kunnen bezoekers op zaterdagen ook ‘boven de gewelven’ komen. Een bezoek aan de tentoonstelling met schitterend uitzicht over de stad kan als combiticket met een stadswandeling worden geboekt via VVV Gouda. ‘Veel bezoekers aan de tentoonstelling zijn geïnteresseerd in een klim […]

Lees verder →

Frau Antje eregaste bij Gouda Cheese Awards 2019…

24 mei 2019

Frau Antje, hét symbool voor Goudse kaas in het buitenland en Ere Waegemeester van Gouda, reikt de prijzen Goud, Zilver en Brons uit bij de Gouda Cheese Awards op 6 juni a.s. De spannende finale van deze kaaswedstrijd vindt plaats op de Markt in Gouda, en is voor het eerst te volgen voor bezoekers. De […]

Lees verder →

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord…

24 mei 2019

Op woensdag 5 juni spreekt de verenigde vergadering van Rijnland (VV) over het coalitieakkoord 2019-2023: ‘Water raakt ons!’. Tijdens deze vergadering wordt naar verwachting ook het nieuwe dagelijks bestuur geïnstalleerd. Vijf partijen (VVD, PvdA, Water Natuurlijk, CDA en Agrarisch & Bedrijven) slaan de handen ineen om de steeds complexere wateropgaven het hoofd te bieden. Ineke […]

Lees verder →

Goudse Keramiekdagen 30 en 31 mei…

24 mei 2019

Slenter donderdag en vrijdag over de Markt langs kramen vol keramiek en laat op Hemelvaartsdag gratis plateel keuren in de Sint-Janskerk, terwijl je kinderen met klei de mooiste creaties maken op de Markt. Het kan allemaal tijdens de 44ste Goudse Keramiekdagen, één van de best bezochte Sterevenementen in historisch Gouda. Andere hoogtepunten: De opening op […]

Lees verder →

Open Huis…

24 mei 2019

Zaterdag 1 juni 2019 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over […]

Lees verder →