Regio


Na het overweldigende succes van franchiseformule Jumpsquare breidt Jumpsquare nu uit met het grootste trampolinepark van Europa in de stad Gouda aan de Kampenringweg 40 naast de GoStores. In dit prestigieuze concept staat sport, fun en gezelligheid centraal.

Het trampolinepark is uniek en onderscheidend vanwege zijn grootte van wel 3000m2 en het aanbod aan Jump-mogelijkheden. Er is een Free Jump area, een Trick area, een Sport area (basketbal, free running, dodgeball – trefbal in een nieuw jasje), een fun area en met als klap op de vuurpijl zijn er twee opvallende en unieke features in dit park te vinden. Zo heeft dit park de grootste indoor BigAirBag van Europa en als enige in Nederland een Trapeze!

Jumpsquare richt zich op een doelgroep van jong en oud. Van recreatieve Jumpers, free-runners, turnverenigingen tot stuntmannen. De doelgroep is de jeugd in de leeftijd van 13 tot 25 jaar. Trampolinespringen is geschikt voor alle leeftijden voor wie zich fit genoeg voelt of fit wilt gaan voelen.

Voor elke gelegenheid hebben wij verschillende arrangementen.

Zo hebben wij voor kinderen van 2 tot 9 jaar een speciaal Mini-Jump arrangement. Vanaf 10 jaar kan je jouw feestje vieren tijdens reguliere openingstijden. De Jump-Masters staan voor jullie klaar om tricks voor te doen en je deze te leren!

Elke zaterdagavond van 19.00 uur – 00.00 uur verandert Jumpsquare in een vette club, met DJ en lasershow. Jumpen op de vetste beats en gezellig een drankje doen met vrienden in onze gezellige horeca! Ook hier hebben wij een leuk arrangement samengesteld.

Kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, freerunning, Mini-Jump, Club Jumping of gewoon lekker samen met vrienden helemaal los op de trampolines, het kan! Bij Jumpsquare Gouda is er voor ieder wat wils.

Expositie “Vluchten naar Gouda”…

by redactie on 24 september 2017

in Regio

De grootste vluchtelingenstroom die ooit naar Nederland kwam was die van Belgische vluchtelingen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Er kwamen toen een miljoen mensen naar ons land, van wie de meeste al snel terug konden keren. Toch bleven ongeveer honderdduizend Belgen de hele periode 1914-‘18 in Nederland. Tussen de duizend en tweeduizend vluchtelingen waren ondergebracht in Vluchtoord Gouda.

Om deze geschiedenis te kunnen plaatsen, schetsen we de achtergrond van de eerste wereldoorlog en van het Belgische vluchtelingenprobleem.

Het vluchtelingenprobleem in de huidige tijd komt in beeld door aandacht voor het werk van Vluchtelingenwerk Gouda. Deze expositie is vanaf 21 oktober 2017 tot en met 10 februari 2018 te zien.

VERZETSmuseum ZUID-HOLLAND
Turfmarkt 30
2801 HA Gouda

Op zaterdag 7 oktober organiseert Brandweer Hollands Midden, kazerne Nieuwerkerk aan den IJssel samen met Jeugdbrandweer Nederland de finales voor junioren en aspiranten lagedruk. In totaal gaan 21 jeugdploegen hier aan deelnemen. Vanaf ’s ochtends 8.30 uur starten elke drie kwartier twee deelnemende jeugdkorpsen met het afleggen van de brandweervaardigheidstoets (wedstrijd). De laatste ploegen starten om 16.45 uur.

De winnaars ontvangen hun prijs uit handen van burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas. De prijsuitreiking is om 17.00 uur.

Bezoekers zijn van harte welkom
Natuurlijk moet het scenario en de plaats van de wedstrijd geheim blijven voor de deelnemende ploegen, dus kunnen we deze niet verklappen. Geïnteresseerden in de wedstrijden of in de brandweer kunnen het best zich melden bij de brandweerkazerne aan de Prins Alexanderlaan 2. Daar wordt u doorverwezen naar de wedstrijdlocatie. Het belooft een spectaculaire, leuke wedstrijd te worden!

Informatie over de vaardigheidstoetsen en de deelnemende ploegen kunt u nalezen op de website van Jeugdbrandweer Nederland.

Ter ere van het 2-jarig bestaan organiseert Doppio Espresso Gouda zaterdag 30 september een gratis cappuccinodag. Ondernemer Alexander van Vliet nodigt iedereen van harte uit om de heerlijke koffie van Doppio te komen ervaren. Met de gratis cappuccinodag willen Alexander en zijn team het succes vieren, de gasten bedanken en iedereen laten genieten.

In juni 2011 opende Doppio Espresso Gouda haar deuren en in oktober 2015 heeft de espressobar een frisse start gemaakt. De overheerlijke en kwalitatief hoogwaardige koffie zijn hetzelfde gebleven, alleen wordt de koffie nu met passie gemaakt door Alexander van Vliet, de huidige franchisenemer.

Doppio Espresso Gouda is gevestigd in het historische hart van Gouda, op steenworp afstand van de beroemde kaaswaag, het vijftiende-eeuwse stadhuis en tegenover een middeleeuwse kapel, waar we een gezellig en zonovergoten terras hebben. Je kunt bij Doppio terecht voor een uitgebreid koffie assortiment, waarbij de koffiefanaat zijn hart kan ophalen, biedt Doppio Espresso exclusieve theeën, heerlijke dagverse taartjes (van Bakkerij Van Dijk), verse sappen, een uitgebreid ontbijt en een Italiaans georiënteerde lunch met (grilled) sandwiches, flatbreads en salades.

Inmiddels is de espressobar een centrale plek in de buurt geworden. Doppio Espresso is een werkplek, ontmoetingsplek, vergaderplek en relaxplek in één. Er zijn gratis plekken om te werken en/of studeren, met stopcontacten en WiFi. Elke dag staan ze in Gouda klaar om jouw favoriete koffie te maken met één doel: mensen blij maken en met een goed gevoel weer op pad laten gaan. “Onze passie en missie om je dag een beetje leuker en lekkerder te maken. Natuurlijk helpen onze hoogwaardige, kwalitatieve producten daaraan mee”, aldus ondernemer Alexander. Om dit 2-jarig bestaan te vieren wordt zaterdag 30 september feest gevierd met gratis cappuccino voor iedereen.

Het enthousiaste team van Doppio Espresso Gouda nodigt iedereen van harte uit zaterdag 30 september het 2-jarig bestaan te komen vieren onder het genot van koffie, thee en lekkers aan de Sint Anthoniestraat 1 te Gouda. De cappuccino is van het huis.

Naast het uitdelen van gratis cappuccino staat er nog ook een collectebus en wordt een deel van de omzet van die dag ook nog gedoneerd aan het Nationaal Ouderen Fonds.

Doppio Espresso Gouda
Sint Anthoniestraat 1
2801 GS Gouda

Op maandag 18 september 2017 ondertekende René Mascini twee intentieovereenkomsten in het Huis van de Stad in Gouda. Het gaat om de bouw van 24 kleine starterswoningen in het project Middenwillens. Voor de ondertekening van het contract van grondreservering zette wethouder Rogier Tetteroo zijn handtekening. Voor de intentie met de projectontwikkelaar Janssen de Jong, zette regiomanager Arjan van der Neut zijn handtekening.

Woonpartners neemt 24 appartementen voor jongeren in turn-key af van de bouwer. Het appartementencomplex komt eruit te zien als een rijtje van eengezinswoningen met op de hoeken een rechte blok van drie etages hoog. Op elke etage zijn 8 appartementen gesitueerd. Elke woning bestaat uit een hal, een woonkamer met open keuken, een douche-toiletruimte en één slaapkamer. Een woning met een totale oppervlakte van ongeveer 47 tot 49 m². De huurders beschikken straks over een gemeenschappelijk tuin met voor iedere een individuele berging. René Mascini: “Als corporatie investeren wij in de woningvraag van nu én van de toekomst. Uit onderzoeken en uit onze ervaring weten we dat er veel vraag is naar huurwoningen in ons werkgebied. Juist kleinere woningen voor starters in de woningmarkt zijn erg nodig. Bij de start verhuur van ons laatste project kregen we voor elke woning 10 aanmeldingen. We hopen met dit project in Gouda weer een steentje bij te dragen aan het oplossen van het grote tekort aan woningen”.

Ontwerp en uitvoering
Het ontwerp van Edwin Kuipers van Venster Architecten sluit aan op de rest van de bebouwing in Middenwillens. De inspiratie is terug te vinden in de bouw uit de jaren 30 van vorige eeuw. De kenmerken van die stijl zijn ondermeer: met bakstenen gemetselde gevels, strakke raamverdeling, uitstekende dakgoten met een pannen dak, horizontale en verticale accenten en fijne detaillering. :

Het zijn energiezuinige woningen volgens het huidige bouwbesluit. De huurders kunnen nog steeds op gas koken en hun huis verwarmen, maar in de bouw is reeds rekening gehouden met de overschakeling op toekomstige energiebronnen. ‘’Met het ontwerp en de enginering van het project wordt rekening gehouden dat de woningen op termijn geen gas meer nodig heeft om bijvoorbeeld te verwarmen. De woningen zijn hiermee toekomstbestendig’’ zo zei Arjan van der Neut toen het onderwerp duurzaamheid ter sprake kwam.

Planning en verhuur
Het duurt nog even maar de bouwer gaat uit van de start van de werkzaamheden in februari 2018. Een jaar later, in het 1e kwartaal van 2019, kunnen de eerste sleutels aan de huurders overhandigd worden. De start van de verhuur kan verwacht worden rond de zomer 2018. De huurprijs komt onder de 1e aftoppingsgrens te liggen, wat neerkomt op een netto maandbedrag van maximaal € 593,-. Geïnteresseerden kunnen zich alvast opgeven voor de belangstellendenlijst via de website. Zij krijgen persoonlijk bericht als er meer bekend is over het project. Helaas geeft dat geen garantie op een woning.

Omgeving
Middenwillens is een nieuwe wijk aan de rand van Gouda, vlakbij het recreatie- en natuurgebied ‘Goudse Hout’ en de Reeuwijkse plassen. De woningen die Woonpartners laat realiseren passen in deelplan III van de wijk. Aan de overzijde van de straat worden gelijktijdig 14 koopwoningen gebouwd waarvoor de belangstelling erg groot is. In het totaalplan worden ongeveer 120 woningen gebouwd.

“Met de ondertekening van de grondreservering wordt Middenwillens echt een Goudse wijk. In elk deel van onze mooie stad gaan we uit van ‘gemengd wonen’. Voor ieder wat wils. In fase 1 Middenwillens zijn koop- en middenhuur woningen en sociale huur eengezinswoningen. In fase 2 koop- en middenhuurwoningen en fase 3, het sluitstuk, maakt de balans compleet door betaalbare sociale huurappartementen voor jongeren, starters en kleine huishoudens toe te voegen, naast een mooi koopprogramma. Daarmee is Middenwillens die mooie gemengde wijk, middenin het groen en nabij voorzieningen, waar het goed toeven wordt. Waar men in de eigen wijk wooncarrière kan maken. Typisch Gouds!” aldus wethouder Tetteroo.

Kamerkoor Canticum Novum zoekt nieuwe leden…

by redactie on 16 september 2017

in Regio

Poppenhuizen als pronkjuweeltjes…

by redactie on 16 september 2017

in Regio

In Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3 te Reeuwijk, zijn tot en met november 2017 prachtige poppenhuizen te bewonderen.

Een tentoonstelling met kleinigheden die bijzonder realistisch zijn. Speelgoed voor grote mensen met een kinderhart, of voor kinderen die graag groot willen zijn. Wie denkt aan een poppenhuis heeft misschien kinderspeelgoed in gedachten. Maar vroeger was dit vooral het domein van rijke dames, om mee te pronken.

Gluur in diverse kamertjes, keukentjes en winkeltjes van mevrouw Joke de Wit uit Hoofddorp. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen. De grote hobby van mevrouw Martha Moro uit Bodegraven is het zelf maken en aankleden van poppenhuizen.

Huizen, winkels, keukens en meubels werden tot in detail in het klein nagemaakt. Poppen kregen echte kleding. Van ondergoed tot jurk, in de meest fraaie stoffen net als grote dames.

De tentoonstelling is tot en met 26 november 2017. Tijdens deze tentoonstelling is er elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur een demonstratie mini boekjes en parket voor poppenhuizen maken door de heer Teun van Mourik uit Bodegraven.

Openingstijden: zaterdag 10.00 – 17.00 uur. zondag 13.00 – 17.00 uur.

Voor groepen kunt u, na afspraak, ook terecht op andere dagen. www.streekmuseumreeuwijk.nl

Lezing Rik Spann in Verzetsmuseum Zuid-Holland…

by redactie on 15 september 2017

in Regio

“THE SOUND OF WAR AND PEACE: WOODSTOCK !”

Op donderdag 28 september houdt Rik Spann in Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 te Gouda een muzikale lezing.

In de muzikale lezing ‘Muziek en oorlog & vrede : Woodstock !’ neemt musicoloog, gitaarvirtuoos en organisatiekundige Rik Spann ons mee op een bewogen reis langs verschillende perspectieven op het thema Oorlog en Vrede. Hij doet dit via een muzikale en reflectieve blik op het Woodstock-festival (1969), en de rol die het festival speelde in de politieke en sociale context van de Vietnam-oorlog. Hierbij maakt hij gebruik van fascinerende filmfragmenten, en vertelt hij live gespeelde muzikale verhalen rondom deelnemers aan het festival, zoals Jimi Hendrix, Country Joe and the Fish, Carlos Santana, Ten Years After, Richie Havens, Crosby, Stills, Nash & Young, Tim Hardin, Creedence Clearwater Revival, The Who en anderen.

Drs. Rik Spann (mede-oprichter van DeGoudseSchool) verbindt ideeën uit muziek, kunst, wetenschap en spiritualiteit met elkaar, met als doel om mensen, teams en organisaties terzijde te staan bij (complexe) veranderprocessen. Hij werkte als creatief trainer op Nyenrode Business Universiteit, inspireerde talloze organisaties (bedrijfsleven, ministeries, onderwijs, zorg) en heeft zeer ruime ervaring in het internationale lezingen – en workshopcircuit (meer dan 1500 sessies in meer dan 10 landen).

De inloop is vanaf 19.30 uur en de start is om 20.00 uur. Entree is € 2,50 en reserveren is verplicht. Dit kan via e-mail: info@verzetsmuseum-zh.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520385.

De Goudse Fotoclub (GFC) is opgericht in 1947 met als doel: “de fotografie te bevorderen in de ruimste zin des woords”. Elke 5 jaar organiseert de club een lustrumtentoonstelling. Dit keer van 9 oktober 2017 tot 29 oktober 2017 in de Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 te Gouda.

De tentoonstelling zal foto’s laten zien van leden van onze club. De openingstijden zijn vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Op de koopavond zijn we tot 20.00 uur open. Tijdens de tentoonstelling zijn er verschillende activiteiten,

zoals:
• Een fotowedstrijd met als onderwerp “Zotte zaterdag”, een middeleeuws festival dat op 14 oktober wordt gehouden in de binnenstad van Gouda.
• Een fotopuzzel voor alle bezoekers.

Op de expositie van de GFC wordt een aantal foto’s tentoongesteld met als thema “historische locaties in Gouda”. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen raden waar de foto’s zijn gemaakt door ter plekke het aanwezige formulier in te vullen.

Aan het slot van de expositie worden de prijswinnaars bekend gemaakt van zowel de fotowedstrijd als de foto puzzel. Zij ontvangen een leuke prijs. Onze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door de subsidie van Goudapot.

Het Groot Najaarsmarkt MCB Play-in orkest…

by redactie on 9 september 2017

in Regio

Op zaterdag 16 september nodigt het Muziek Collectief Bodegraven iedereen die een instrument bespeeld uit om van 11:00 tot 12:00 bij de kraam van het MCB mee te doen met het groot MCB Najaarsmarkt Play-in orkest. Wie mee wil doen hoeft alleen zijn/haar eigen instrument, een muzieklessenaar met wasknijpers en een klapstoeltje of een kruk mee te nemen. Blazers, Strijkers, Slagwerkers, iedereen is welkom. Voor bladmuziek wordt gezorgd. Ook muzikanten die nog niet zo lang muziek maken kunnen gewoon meedoen, want ons motto is “Samen muziek maken is leuker!”

Tijdens de Play-in zal er ook een kleine workshop “dirigeren” gegeven worden waarbij een aantal muzikanten en mensen uit het publiek uitgenodigd zullen worden om het orkest te dirigeren.

Bij de kraam van het MCB is alle informatie te krijgen over de muzieklessen die gegeven worden bij het MCB. Daarnaast zullen verschillende docenten een aantal optredens verzorgen tijdens de middag, waaronder een cello & accordeon duo, een viool & blokfluit duo en een jam sessie met meerdere docenten. Tot ziens bij de de kraam van het Muziek Collectief Bodegraven tijdens de Najaarsmarkt in Bodegraven op zaterdag 16 september!

Week tegen Eenzaamheid…

by redactie on 9 september 2017

in Regio,Waddinxveen

Ik (k)ook voor jou tijdens de Week tegen Eenzaamheid in Floravita & Souburgh!

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid zetten Floravita en Souburgh hun restaurantdeuren open. In dit kader zal er op woensdagavond 27 september een heerlijker maaltijd klaarstaan op beide locaties. De maaltijd is voor inwoners van Boskoop en Waddinxveen. Een maaltijd is bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Floravita en Souburgh doen mee omdat zij zich inzetten voor de strijd tegen eenzaamheid. Met deze positieve actie willen zij aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Samen eten is een mooi middel om bestaande contacten te versterken of nieuwe contacten op te doen.

Activiteiten op 27 september
Floravita zet haar deuren open voor een stampottenmaaltijd.
De activiteit start om 17:15 uur in Floravita, Boezemlaan 4 in Boskoop.
Reserveren via de receptie, telefoonnummer 0172-235555.
Souburgh zet haar deuren open voor een luxe broodmaaltijd.
De activiteit start om 17:15 uur in Souburgh, Prins Bernhardlaan 2 in Boskoop.
Reserveren via de receptie, telefoonnummer 0182-614366

Simon de Jong -lid Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland- heeft besloten per 1 januari 2018 andere persoonlijke ambities te gaan realiseren. Simon de Jong is meer dan 45 jaar actief geweest in de gezondheidszorg en ouderenzorg, waarvan 19 jaar bij Zorgpartners Midden-Holland.

Simon de Jong is zeer verbonden geweest met cliënten, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers. Ook is hij nauw betrokken bij regionale initiatieven als Transmuraal Netwerk en Care2Care. De Raad van Commissarissen zegt hem dank voor zijn inzet en betrokkenheid al die jaren. Hij laat Zorgpartners Midden-Holland achter als een stabiele en solide organisatie.

Margot van der Starre –voorzitter Raad van Bestuur- zal begin 2018 met een nieuw lid de Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland vorm gaan geven. De werving- en selectieprocedure voor dit nieuwe lid van de Raad van Bestuur start op korte termijn.

Open Huis…

29 augustus 2017

Zaterdag 2 september 2017 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospice Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en […]

Lees verder →

Open dagen Roeivereniging Alphen…

29 augustus 2017

Op zaterdag 2 september (10-13 uur), woensdag 6 september (19-20.30 uur) en zaterdag 9 september (10-13 uur) staat de koffie klaar voor iedereen die een kijkje wil komen nemen bij de Alphense roeivereniging. Roeien is voor iedereen, of je nu 10 of 80 jaar bent! Onze vereniging heeft prachtig roeiwater en een uitgebreide vloot met […]

Lees verder →

Programma van Popronde Gouda op 1 oktober bekend…

24 augustus 2017

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Gouda maakte vandaag haar programma bekend. Oa. EUT, Voltage, Cookhouse, Tom Tukker en Mexican Surf komen op 1 oktober naar het centrum van Gouda. Bijzonder dit jaar is de groei in omvang in vergelijking tot vorig jaar. Naast dat er meer optredens zijn […]

Lees verder →

Word museuminspecteur in Verzetsmuseum Zuid-Holland…

17 augustus 2017

Kinderen tot en met 12 jaar oud kunnen museuminspecteur worden! Kom bij ons langs en laat je mening horen. Er ligt een tablet klaar met daarop een vragenlijst die je kunt invullen. Op die manier kun je laten weten wat jij van het museum vindt. Iedereen die meedoet krijgt na afloop een vel met leuke […]

Lees verder →

Vanaf 4 september 4 treinen per uur…

17 augustus 2017

Vanaf 4 september gaat de treinfrequentie tussen Alphen aan den Rijn en Gouda verdubbelen. In beide richtingen rijdt dan tot 19.00 uur op werkdagen vier keer per uur een trein. ’s Avonds en in het weekend blijft de trein in beide richtingen twee keer per uur rijden. De uitbreiding van de dienstregeling is onderdeel van […]

Lees verder →

Rouwcafé stichting boek en troost…

9 augustus 2017

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 augustus a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Het thema van dit Rouwcafé: Wolken zijn landschappen van de ziel*. *Eerste regel uit gedicht “30 Oktober” van Gerda Posthumus Je wandelt aan zee of in het bos of fietst […]

Lees verder →

Popronde Gouda maakt eerste artiesten en locaties bekend…

31 juli 2017

De Popronde komt op 1 oktober voor de tweede keer naar de binnenstad van Gouda. Afgelopen jaar traden er 35 artiesten op vijftien locaties in de binnenstad van Gouda op. Dit jaar hoopt organisator Gerben Roskam in omvang te groeien. De eerste locaties en artiesten zijn gedurende de afgelopen week bekend gemaakt. Vele aankondigingen zullen […]

Lees verder →

Straatadvocaat jongeren Midden-Holland

29 juli 2017

Sinds kort is in de regio Midden-Holland het project Straatadvocaat jongeren actief. Deze nieuwe en innovatieve functie wordt gefaciliteerd door stichting KernKracht, een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. De twee straatadvocaten zetten zich actief in voor jongeren tussen de 17 en 27 die dak- en thuisloos zijn, zijn geweest of dreigen […]

Lees verder →

Training ‘opgroeien met ziekte en zorg’ voor professionals…

25 juli 2017

Werk jij in Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk of Zoetermeer? En heb jij in je werk te maken met kinderen en jongeren tot 24 jaar? Dan is de gratis training ‘opgroeien met ziekte en zorg’ echt wat voor jou. In het werk kun je direct of indirect te maken krijgen met kinderen of jongeren die opgroeien met […]

Lees verder →

Open Huis…

24 juli 2017

Zaterdag 5 augustus 2017 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospice Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en […]

Lees verder →

Vegetafel en Vegenement verhuizen naar het Groene Hart…

12 juli 2017

Gouda is een evenementenbureau rijker, en niet zomaar één: namelijk het eerste en enige vegetarisch/veganistisch evenementenbureau ter wereld. Vegetafel en Vegenement verzorgen de grootste vega(n) evenementen van Nederland. “Fijn dat ons bedrijf het Groene Hart nóg een beetje groener kan maken” aldus Christine Burgemeester, directrice Voor de organisator van onder meer Veggie Fair en VegFestNL […]

Lees verder →

Stichting Boek en Troost…

5 juli 2017

Stichting Boek en Troost Ruimte voor rouw en ontmoeting Rouwcafé zondag 16 juli: Het klinkt zo fijn in je oren: vakantietijd! Mooi weer, samen genieten van de zomer. Je ziet echtparen en gezinnen er op uit trekken. Ze maken plezier op zonnige terrassen. Je ruikt de barbecue van de buren. Je wilt ook in je […]

Lees verder →

Goudse broers doen met kunstgrasauto mee aan Europese rally…

3 juli 2017

. De Goudse broers Hans en Peter Benne doen met een door hen zelf gemaakte kunstgrasauto mee aan de Carbage Run. Dit is de ultieme 5-daagse rally door Europa in een barrel van voor 1999 met een dagwaarde van maximaal 500 euro. Met 550 andere auto’s leggen ze totaal 5000 kilometer af door de Baltische […]

Lees verder →