Regio

Yowsah – The Nile Rodgers Experience – Chic tribute band speelt wat Nile Rodgers schreef voor Madonna, Diana Ross, Sister Sledge, David Bowie, INXS, Duran Duran en natuurlijk Chic, in een spetterende show. Helemaal live, helemaal echt!

Zaterdag 22 februari staat de classicdance band Yowsah! in de Goudse Theaterbakkerheij. Ze spelen een feestelijk eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse muzikant Nile Rodgers. Naast muzikant en oprichter van de disco/funk band Chic was Rodgers ook producer. Hij is verantwoordelijk voor een enorm arsenaal aan absolute wereldhits. Denk daarbij aan ‘La Freak’, ‘Good Times’ (Chic), ‘Like a Virgin’ (Madonna) en ‘Get Lucky’ (Daft Punk / Pharrell). Al deze hits komen zaterdag voorbij in een energieke show waarbij er zeker gedanst gaat worden. Aanvang 21:00 uur. Tickets (€6,) zijn te koop via de website: www.theaterbakkerheij.nl

Op zondag 23 februari om 10.00 uur speelt kindertheater De Regenboog de interactieve voorstelling ‘Wie is Jezus?’ in christengemeente Bethel aan de Boomgaard 21 in Boskoop. Door middel van verhalen en leuke trucs worden kinderen, maar ook volwassenen, meegenomen in de vraag waarom Jezus moest sterven en wat dat voor hen betekent. Alle kinderen uit Boskoop en omstreken zijn welkom.

De voorstelling wordt vooraf gegaan door een aantal kinderliedjes. Na de voorstelling is er voor iedereen wat te drinken en lekkers. Toegang is gratis.

Zaterdag 15 februari staat de meest treffende Herman Brood act van Nederland in Gouda! Een show om niet te vergeten voor de talloze fans van Herman B rood. Wederom een feest der herkenning. . Niemand benaderd Herman zo close als Frontman Stick (ex Wild Romance) Hij weet met zijn ‘Straight from the Heart’ performance iedere bezoeker het ware Brood gevoel te geven. Het wordt een show waarin we terug gaan naar de jaren 70 en 80 waarin Herman Brood en His Wild Romance op zijn best waren. Up tempo Rock ‘n Roll en een setlist van ruim 40 Brood songs passeren de revue in het theater aan de Gouderaksedijk. Aanvang 21:00 uur.

Tickets (€16,-) zijn te koop via www.theaterbakkerheij.nl/tickets

Voetbal, voetbal, voetbal is dat hetgeen waar jouw zoon/dochter het liefst mee bezig is? Voor alle kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar komt het beleven van een voetbaldroom in de voorjaarsvakantie wel heel dichtbij! Alle jongens en meisjes (maakt niet uit of je wel of niet op voetbal zit) kunnen zich aanmelden voor het ADO Den Haag Voetbalkamp dat plaatsvindt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag! Het voetbalkamp is 24, 25 en 26 februari, dagelijks van 9.00 uur – 15.00 uur voor de deelnemers.

Naast lekker voetballen, nieuwe trucs leren en het ontvangen van je eigen ADO Den Haag Voetbalkampen tenue (shirt, broek en kousen) ontmoeten deelnemers aan het voetbalkamp ook eerste elftalspelers van ADO Den Haag, zo kun je meerdere handtekeningen scoren, op de foto en je prangende vragen op spelers afvuren! Daarnaast ontvangen alle deelnemers een wedstrijdticket voor een thuiswedstrijd van ADO Den Haag in het stadion. Het voetbalkamp staat onder leiding van gediplomeerde en opgeleide trainers, niets staat dus meer in de weg om in de voorjaarsvakantie als een échte prof door het leven te gaan. Heb jij een vraag mail deze dan naar voetbalkampen@adodenhaag.nl voor meer informatie en om je zoon/dochter aan te melden ga je naar www.adodenhaag.nl/voetbalkampen (vol=vol)

ReeuwijkKlassiek presenteert Rondom Mozart…

by redactie on 11 februari 2020

in Regio

Op vrijdag 21 februari speelt het Ensemble Lumaka in De Brug te Reeuwijk een lichtvoetig programma met de titel: Rondom Mozart. De Lumaka-leden zijn o.a. werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Lumaka sleept het publiek met speels gemak mee in een wereld van sferen en kleuren, stemmingen en exotische gedachten. Met hun unieke bezetting van harp, fluit, viool, altviool en cello weet Lumaka een specifieke klankwereld te creëren die uitstekend bij Mozart past.

Aanvang 20.15 uur. Kaarten in de voorverkoop bij Drogisterij Butterfly, Miereakker, Reeuwijk en online via www.reeuwijkklassiek.nl of aan de zaal.

  • Op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging
  • Op zoek zijn naar een zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie
  • Van betekenis willen zijn voor anderen
  • Steun willen bieden aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie
  • Vrijwilligerswerk willen doen

Spreekt bovenstaande u aan? Ga naar www.steunpuntmh.nl voor meer informatie en/of maak een afspraak via 0182-358199 of een e-mail naar teamondersteuner@steunpuntmh.nl t.a.v. Jeannette van Herk. De eerstvolgende scholing voor aspirant vrijwilligers staat gepland op 20, 21 en 30 april.

‘Het is mooi werk, niet zwaar, maar mooi’ aldus onze vrijwilligers

Brandweer Hollands Midden gaat grote voorlichtingsstickers op haar brandweervoertuigen aanbrengen om brandveiligheidsvoorlichting te geven aan de burgers in de regio Hollands Midden.

Brandweerauto’s komen overal en trekken de aandacht. Met voorlichtingsstickers wordt deze aandacht op een laagdrempelige manier gebruikt om burgers te bereiken. Met de voorlichtingsstickers dragen we naast het oplossen van incidenten bij aan het voorkomen van incidenten. We willen burgers bewust maken van risico’s en van hoe ze de kans op een woningbrand, of de gevolgen daarvan kunnen verkleinen. In totaal zijn er 5 verschillende stickers. De stickers zijn voorzien van heldere afbeeldingen en teksten die luiden; “Geef koolmonoxide geen kans!”, “Rookmelders redden levens!”, “Geef de brandweer de ruimte!”, “Wees voorbereid: maak een vluchtplan!” en “WATT, voorkom brand door overbelasting!”.

Daarnaast verwijzen de stickers naar de website www.brandweer.nl. Op deze site is alles na te lezen over wat we thuis zelf kunnen doen aan brandveiligheid en de veiligheid in de omgeving.

Op 27 februari organiseert Toonkunst Gouda in samenwerking met de Volksuniversiteit Gouda een lezing over het ontstaan van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. De lezing wordt gegeven door een van de beste Bach-kenners van Nederland, dr. Rens Bijma. Hij ondersteunt zijn verhaal met afbeeldingen en muziekfragmenten.

Rens Bijma heeft zich intensief beziggehouden met onderzoek naar de uitvoeringspraktijk zoals die door Bach zelf werd gehanteerd. In 1992 publiceerde hij samen met Jos van Veldhoven (tot 2018 artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging) een artikel in het Tijdschrift voor Oude Muziek over Bachs rol als dirigent en als klavecinist. Hij heeft een deel van het hierbij ontstane materiaal gebruikt voor een promotieonderzoek onder leiding van prof. dr. Albert Clement. In 2017 promoveerde hij in Utrecht op een proefschrift over Bach en zijn musici. Hij heeft in 2019 een hypothetische enkelkorige oerversie van Bachs Matthäus Passion gepubliceerd. Deze is op 17 april 2019 in première gegaan.

De lezing vindt plaats in de Oud-Katholieke kerk, Lage Gouwe 107 te Gouda op 27 februari 2020, aanvang 19:30 en kost € 15,00 incl. pauzedrankje. Je kunt deze boeiende en leerzame lezing bijwonen door aanmelding op de website van Toonkunst Gouda. Bezoekers van de lezing krijgen 20% korting op de toegangsprijs van de Matthäus Passion, uit te voeren door Toonkunst Gouda op 27 maart 2020 in de Goudse Sint-Jan.

Reis mee door historisch landschap…

by redactie on 17 januari 2020

in Regio

Foto: Streekarchief Midden-Holland.

Er is veel historisch moois te vinden in onze directe woonomgeving. Het project ‘Grand Tour door historisch landschap’ neemt u mee langs al die bijzondere plekken. Hierbij worden verschillende bestaande en verdwenen Zuid-Hollandse spoorlijnen gevolgd op de noord-zuidlopende lijn Nieuwveen – Schoonhoven. Op de plek van stations en langs de lijn worden verschillende onderwerpen onder de aandacht gebracht die een relatie hebben met het ontstaan van het landschap. Hierbij worden grote vraagstukken uit verleden en heden aan het landschap gekoppeld. Het project resulteert onder meer in een onderwijsprogramma voor het voortgezet onderwijs en een duurzame erfgoedfietsroute voor jong en oud.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de inhoud en daar wil het projectteam u bij betrekken. Op basis van een inventarisatie hebben zij per traject onderwerpen geselecteerd, waarover u uw stem kunt uitbrengen. U kan zo zelf aangeven welke onderwerpen langs de spoorlijnen Nieuwveen – Alphen aan den Rijn, Alphen aan den Rijn – Gouda en Gouda -Schoonhoven u meer zou willen weten? Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van de polders, het verdwenen klooster De Hem bij Schoonhoven, de relatie tussen de boomkwekerijen bij Boskoop met het klooster van Rijnsburg of over het energielandschap rondom Nieuwkoop. Of misschien heeft u zelf een suggestie, waar u meer over wilt weten. Op basis van de stemmen worden de onderwerpen verdiept of voorzien van meer informatie. U kan zo meedenken over het landschap om u heen en waar u waarde aan hecht. U kunt stemmen via de site: https://culthis.nl/een-grandtour-door-historisch-landschap/index.html

Het project Grand Tour door historisch landschap is een samenwerking is tussen toen_anno_nu (Linda Driesen en Arthur Meyer) en de stichting DOE21. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Krimpenerwaard, Het erfgoedfonds van de gemeente Alphen aan den Rijn, het Prins Bernard Cultuurfonds en het Streekfonds Krimpenerwaard.

Op vrijdag 3 januari vindt de allereerste Gijs de IJsbeer fandag plaats. De populaire mascotte van de Goudse IJsbaan werd vorig jaar al in vele kinderharten gesloten en geeft speciaal voor hen een feestje. Quadrant Kindercentra verbindt haar naam aan deze gezellige dag vol spel en activiteiten.

Tijdens de Gijs de IJsbeer fandag kunnen kinderen hun hart ophalen. Uiteraard is Gijs de IJsbeer tussen 11.00 en 16.00 uur in hoogsteigen persoon aanwezig. Zijn vriendinnen Anna & Elsa van Frozen komen ook weer naar de Goudse IJsbaan en nemen op de fandag ook hun sneeuwvriendje Olaf mee! Voor de kids: ga met je helden op de foto, neem je vriendenboekje mee voor een handtekening, laat je schminken en doe mee met spelletjes op en rond de ijsbaan. Kortom, zorg dat je op deze dag geen enkele activiteit mist! Een dag vol gezelligheid en natuurlijk schaatspret.

Aanstaande zondag 29 december vindt voor de tweede keer het Open KPN NK Mascotte schaatsen plaats tijdens de dweilpauzes van het KPN NK Afstanden in het Thialf stadion. Ook Gijs de IJsbeer is dit jaar weer van de partij om zich te revancheren. Hij heeft hard getraind om dit jaar een serieuze gooi te doen naar het Nederlands Kampioenschap. Jochem van Os van Schaatsclub Gouda zal zijn beste beentje voorzetten. De Goudse IJsbaan is nu al trots op de inzet en prestatie!

Quadrant Kindercentra heeft als slogan ‘samen voor het kind’. De jarenlange samenwerking met de Goudse IJsbaan behoeft dan ook geen uitleg. De komende jaren gaan we de samenwerking verder uitbreiden om het voor de kinderen nog leuker te maken op de ijsbaan. “Het is mooi om te zien hoe de ijsbaan zorgt voor plezier voor jong en oud. Daar dragen wij graag een steentje aan bij.

De Goudse IJsbaan is tot en met zondag 12 januari dagelijks geopend van 09.00 tot 23.00 uur, ook op feestdagen. Kijk op goudseijsbaan.nl voor de exacte openingstijden, online tickets, het programma en bezoekersinformatie.

Open Huis…

by redactie on 15 december 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Zaterdag 4 januari 2020 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland.

U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk.

Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen, die door vrijwilligers zijn gemaakt, te bezichtigen. Bij verkoop gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.

HCC Senioren Academie…

by redactie on 15 december 2019

in Ingezonden berichten,Regio

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda kondigt hierbij aan: Dinsdag 17 december van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste, Ridder van Catsweg 300, 2804 RS Gouda. Van 10:00 tot 12:00 uur een presentatie/workshop met als onderwerp: Kennismaken met Robots. Wat doen ze en hoe programmeer je ze?

Overal komen we robots tegen. Wat doen ze voor ons en hoe laten we ze doen wat wij willen? Bijna alles om ons heen heeft onderdelen waaraan geprogrammeerd is. Ook robots doen niets zonder een programma dat zegt wat ze moeten doen. Na een korte presentatie bekijken we een achttal educatieve robots, die worden gebruikt in het onderwijs. Educatieve robots zijn prima om te leren programmeren. Verschillende modellen van heel makkelijk tot wat moeilijker zijn aanwezig. We gaan ze zelf laten doen wat wij willen.

Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. Wij verwelkomen u graag vanaf 09:30 uur. De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij slechts € 5.=

Het GouweHart Orkest speelt De Winter van Vivaldi, aria’s van Händel en meer mooie barokmuziek…

8 december 2019

Antonio Vivaldi schreef in 1723 het stuk De Vier Jaargetijden, dat immens populair is geworden. Het stond op alle barok-verzamel-lp’s in de jaren 70 en 80 en ook weer op alle cd’s van de jaren daarna. Ook in de concertzalen trekt het stuk steeds weer volle zalen. Het is dan ook een bijzonder stuk muziek. […]

Lees verder →

Rouwcafé…

1 december 2019

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 december a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Licht, lekkers en samenzijn. De kerstdagen zijn een tijd vol warmte, familie en samenzijn. Helaas zijn ze tegelijkertijd ook een bron van verdriet, pijn en eenzaamheid. Al diegenen die gemis […]

Lees verder →

De genomineerden voor Ondernemersprijs MiddenHolland zijn bekend…

28 november 2019

De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven i.s.m. de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas georganiseerd. De genomineerden in de categorie Detailhandel en Horeca zijn Kempkes Optiek, Kamphuisen Siroopwafelfabriek, beiden uit Gouda en Lifestylewinkel PuntKomma uit Bodegraven. Ballen Enzo uit Moordrecht, Garlic Solutions uit Waddinxveen en Stadsbrouwerij Argentum uit Schoonhoven zijn […]

Lees verder →

Pakketten voortaan CO2-neutraal bezorgd in Gouda e.o…

24 november 2019

Koerier en transportservice BZZ Bezorging Zonder Zorgen van de Goudse ondernemer Zeljko Bosic zet een nieuw ontwikkelde ‘vrachtfiets’ in om CO2 -neutraal en zonder stikstofuitstoot in Gouda e.o. pakketten te bezorgen. Het eerste pakket, met lekkernijen van de Goudse banketbakkerij van Dijk, wordt 26 november a.s. om 11.30 uur door Sint Nicolaas bezorgd bij burgemeester […]

Lees verder →

Roemeens vioolvirtuoos bij ReeuwijkKlassiek…

15 november 2019

Op vrijdag 29 november om 20.15 uur speelt de Roemeense violist Razvan Stoica bij Reeuwijk Klassiek in De Brug. Razvan is het schoolvoorbeeld van een uiterst virtuoos spelend violist. Recensenten spreken over “onderscheidende charme, verrukkelijk timbre, adembenemende technische bravoure en sprankelende intonatie”. Nadat hij een prestigieus concours won, kreeg hij van een anonieme gever een […]

Lees verder →

Illusionisten Hans en Steven Kazàn te zien in De Theaterbakkerheij Gouda…

14 november 2019

Nederlands’ bekendste illusionist komt naar Gouda. Op woensdag 27 november staat Hans Kazàn samen met zijn zoon – comedian-illusionist Steven Kazàn – in De Theaterbakkerheij te Gouda. Samen geven ze een wervelende show vol bizarre trucs, interactie en humor. Aanvang 20:00 uur. Hans Kazàn is sinds 1973 actief in het vak en is bij het […]

Lees verder →

Nieuwe burgemeester Gouda geïnstalleerd…

14 november 2019

Onder grote belangstelling is Pieter Verhoeve (38) woensdag 13 november in de raadzaal van het Huis van de Stad geïnstalleerd als burgemeester van Gouda. Hierbij werd de eed uitgesproken, de akten ondertekend en werd met hulp van zijn dochter Charlène de ambtsketen omgehangen. Tijdens de buitengewone raadsvergadering, geleid door plaatsvervangend raadsvoorzitter Theo Krins, werd de […]

Lees verder →

Stabat Mater van Dvořák…

12 november 2019

Toonkunst Gouda zingt op 23 november het Stabat Mater van Antonín Dvořák (1841-1904). ‘Ik ben maar een eenvoudige Tsjechische musicus’, zei Dvořák vaak, ondanks zijn status als gevierd componist. Hij had een leuk buitenhuisje bij Praag, legde graag een kaartje en hield van duiven en treinen. Naast roem en bewondering werd ook veel verdriet zijn […]

Lees verder →

Kern Kracht lustrumsymposium…

11 november 2019

Deze week houden wij ons lustrumsymposium ‘Ervaringsdeskundigheid als 3e kennisbron’ vanwege het 15 jarig bestaan van stichting KernKracht. Het beloofd een mooie middag te worden met een film over 15 jaar KernKracht (voorheen ZOG MH) en interessante sprekers. KernKracht komt op voor de belangen van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dak- en thuislozen. Dit […]

Lees verder →

Soroptimist Bridgedrive 2019 geslaagd…

11 november 2019

Op vrijdag 8 november jl. hebben bridgers uit Gouda e.o. deelgenomen aan de 31ste editie van de Soroptimist Gouda e.o. Bridgedrive . Met het evenement is geld bijeengebracht voor een goed doel van de club. Dit is, voor het laatste jaar, het meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ in samenwerking met Oxfam Novib. De […]

Lees verder →

Theatervoorstelling over scheiding. Er was eens een gezin…

8 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 vindt de gratis kindertheatervoorstelling ‘Er was eens een gezin’ plaats in De Chocoladefabriek in Gouda, van 16.00 uur tot 17.00 uur. Deze humoristische familievoorstelling over scheiding en verlies is voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en vaders, moeders, opa’s en oma’s. Kinderen krijgen informatie over wat het […]

Lees verder →

Druktemakers…

4 november 2019

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda organiseert op 20 november 2019 de themabijeenkomst ‘Druktemakers’ voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen zijn vaak druk; dat hoort bij kind-zijn. Het hoeft echt niet meteen ADHD te zijn. Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, een vorm van onmacht of […]

Lees verder →

Officiële opening Nederland Leest…

1 november 2019

Vandaag is de landelijke campagne Nederland Leest officieel van start gegaan. In de Chocoladefabriek reikten Anita Ootjers en Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda, het eerste boek uit. De gehele maand november krijgen leden van de bibliotheek Gouda het boek Winterbloei met verhalen van Jan Wolkers cadeau. Anita Ootjers is dit jaar ambassadeur van […]

Lees verder →