Regio

Open Huis…

by redactie on 22 april 2019

in Regio

Zaterdag 4 mei 2019 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk.

k bestaat de gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen, die door vrijwilligers zijn gemaakt, te bezichtigen. Bij verkoop gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.

Glansrijk slagen voor je eindexamen…

by redactie on 22 april 2019

in Regio,Waddinxveen

De eindexamens komen er weer aan. De Bibliotheek De Groene Venen biedt iedereen die de komende tijd examen gaat doen de rust en ruimte om te leren voor de examens door hiervoor extra ruimte vrij te maken.

De Bibliotheek is dé plek waar je in alle rust kunt studeren en kunt focussen op je eindexamen. Geen afleiding van apps, likes, vlogs, blogs, broertjes, ouders of andere stoorzenders. Alleen aandacht voor wat op dat moment belangrijk is: glansrijk slagen voor je eindexamen.

Huiswerk maken en leren kan altijd in de Bibliotheek. Van 29 april tot en met vrijdag 10 mei zijn er extra plekken vrijgemaakt voor iedereen die zich wil voorbereiden op het eindexamen.

In Bodegraven zijn er studieplekken in Skoolzone, op de eerste verdieping van het Evertshuis. Deze zijn overdag vanaf half negen beschikbaar.

In Waddinxveen kunnen studenten terecht in Cultuurhuys de Kroon, boven in lokaal 2, in de meivakantie van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur.

In Nieuwerkerk zijn er studieplekken in de ontvangstruimte en in het lokaal op de eerste verdieping ter beschikking. Deze zijn overdag vanaf 12u beschikbaar.

De Bibliotheek heet alle eindexamen kandidaten van harte welkom.

Haring happen met Dalí…

by redactie on 17 april 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Op dinsdag 25 juni wordt voor de negende keer de Goudse Haringparty georganiseerd. En dit jaar op een wel heel speciale locatie, te midden van de internationale expositie “Bible Art: van Chagall tot Dalí” in de Gouwekerk.

De nieuwe locatie is geheel in lijn met één van de oorspronkelijke doelstellingen van het netwerkevent; zakelijk Gouda laten zien hoeveel bijzonders deze stad te bieden heeft. “Na het Museumcafé, de Sint-Janskerk, Museum Gouda, het Weeshuis en de Vroesentuin is dit een prachtige Goudse parel om toe te voegen aan ons lijstje,” zegt mede-initiatiefnemer Remko van der Hammen van Organisatieburo Grand Canyon. “De expositie die vanaf 18 april tot eind juni in de kerk te bewonderen is, maakt het nog specialer. Hiermee bieden we onze gasten een unieke kans.”

De expositie betreft een exclusieve samenstelling van ruim 250 litho’s, gravures, tekeningen en artefacts van onder andere Salvador Dalí en Marc Chagall. De expositie is een initiatief van de eigenaar van de Gouwekerk en White House Development. “De expositie is zelden internationaal tentoongesteld en komt slechts eenmalig naar Nederland,” aldus eventcoördinator Paul Koster. “Het is een zorgvuldige samenstelling uit de gevarieerde privécollectie van de Duitse arts Heinz Ess, een verwoed kunstliefhebber uit Daleiden.” Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix. De expositie is extra bijzonder omdat het een eerbetoon is aan de kernwaarden en het oorspronkelijke doel van de Gouwekerk.

De Goudse Haringparty is niet meer weg te denken uit het Goudse bedrijfsleven. Elk jaar kijken de Goudse ondernemers uit naar het informele netwerkevent, dat branche-exclusiviteit biedt aan haar deelnemers. Onder het genot van verse Hollandse Nieuwe, met zorg bereide hapjes en een verfrissend drankje, worden vertrouwde banden weer aangehaald en nieuwe zakelijke relaties geboren.

Denken over Vergeving…

by redactie on 16 april 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De vraag die je daarbij kan stellen is: “Valt er nog iets te vergeven tussen ons en de vroegere onderdrukker?”

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid organiseert daarom onder leiding van de Rotterdamse praktisch filosoof Dick van Hennik (van de Filosofische Praktijk Berkelstraat), een middag over vergeving in de Doopsgezinde Kerk te Rotterdam, Noordmolenwerf 1. Met behulp van de socratische methode onderzoeken we met elkaar wat vergeving betekent. Hierbij kan je jouw eigen verhaal aandragen of je laten inspireren door de tentoonstelling “Vergeven en Verzoenen” in de kerk.

De filosofische bijeenkomst begint om 12.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst i.v.m. het beperkte aantal plaatsen. De tentoonstelling “Vergeven en Verzoenen” is open van 10 tot 14.00 uur.

Aanmelden kan op: info@vredesmuseum.nl. o.v.v. socratisch gesprek op 4 mei.

Het Roze Jaar Gouda 2018 is voorbij, maar Gouda Roze gaat door! Zaterdag 15 juni 2019 organiseert belangenvereniging Gouda Roze voor de tweede keer de Miss Travestie Groene Hart verkiezing! Na het grote succes van 2018, wordt nu gezocht naar de opvolgster van Victoria Vyper (winnares 2018).

6 kandidaten strijden in het Goudse Partycentrum Le Patapouf om de titel Miss Travestie Groene Hart 2019, de felbegeerde kroon, de sjerp en natuurlijk het finale ticket voor Miss Travestie Holland!

Natuurlijk kan een verkiezing niet zonder host! Dit jaar heeft de organisatie een knaller van een host weten te strikken! Ze is Miss Travestie Gelderland en stond al op het hoofdpodium als host van Roze Zaterdag 2018 in Gouda! Nu keert ze terug naar Gouda als presentatrice van Miss Travestie Groene Hart 2019. Dit jaar is de presentatie in handen van niemand minder dan Miss Obesia Grandé!

Wie er in de jury zitten blijft nog even geheim, maar wordt binnenkort door de organisatie bekend gemaakt.

Wil jij de verkiezing bijwonen en je favoriete kandidaat aan komen moedigen? De kaartverkoop is nu gestart via de website van Gouda Roze. Koop je kaartje tijdens de pre-sale tot 15 mei en maak gebruik van een korting van 10% per kaartje!

Locatie:
Partycentrum Le Patapouf, Kolkmanstraat 1, 2805 CG, Gouda.
Zaal open: 20.00 uur, aanvang 20.30 uur.

Uit je bol met Haaspop…

by redactie on 13 april 2019

in Regio

Wie met Pasen iets anders wil dan paaseieren zoeken, naar het tuincentrum of de meubelboulevard, kan terecht bij Haaspop. Het driedaagse muziekfestival wordt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 april gehouden in Flora Boskoop.

De line-up van het festival toont klinkende namen als Bökkers, Tino Martin en Snollebollekes. Organisatoren Ronald Dufais en Marjolein van Tienhoven bedachten drie thema’s voor Haaspop: Boerenrock op 19 april, Hollandse Avond op 20 april en Foute Avond op 21 april. ,,Bij Boerenrock is Bökkers een grote naam. De groep behoort tot de top van Nederland,” zegt Ronald Dufais. De Overijsselse band speelt zalen plat met hun ruige rock, compleet met Sallands dialect. Een optreden van Bökkers is niet compleet zonder biertje en keihard meezingen. De rockformatie werd een hit door de wedstrijd ‘saaiste plek van Nederland’. Woubrugge won de wedstrijd, maar Bökkers is nu al te zien in Boskoop. Ook rockformatie Mooi Wark zal de Boerenrockavond opluisteren.

De Hollandse Avond belooft een non-stop feest te worden, want Wolter Kroes, Lesley Williams, Tino Martin en Marco de Hollander breken de zaal af, afgewisseld door Helemaal Top! DJ Jor-D doet er nog een schepje bovenop en zorgt voor de afterparty.

Er zijn zaalkaarten beschikbaar, voor degenen die lekker willen meedansen. Ook zijn er zitplaatsen op het balkon. Ronald Dufais is blij dat Tino Martin nog geboekt kon worden: ,,Hij is een van de populairste artiesten van het moment, op 8 juni staat hij in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Maar op 20 april is hij al bij ons.”

Mega-artiest Snollebollekes is de absolute topact van de Foute Avond op 21 april, samen met Barry Badpak. Snollebollekes stond recent twee keer in een bomvol Gelredome. Ook de avond in Boskoop was in no-time uitverkocht. Voor Boerenrock en de Hollandse Avond zijn nog kaarten beschikbaar. www.floraboskoop.nl

Vier de Lente in Woerden…

by redactie on 21 maart 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Het is lente! Kom naar buiten en ontdek het oer-Hollandse landleven in Woerden. Speel met dartelende lammetjes in het stro en kijk naar dansende koeien in de wei. Het kan allemaal tijdens Vier de Lente in Woerden. De gehele lenteperiode zijn er allerlei bijzondere uitjes en unieke evenementen te beleven; dicht bij huis. Er is tijdens deze editie van Vier de Lente keuze uit heel veel uitjes en evenementen zoals polderwandelingen, fietstochten, lentefairs, lammetjesdagen, streekproducten proeverijen, natuurexcursies en open dagen op de boerderij.

Op 2 t/m 4 mei kunnen kinderen tijdens de Lenteboerderij ravotten bij Boerderij de Boerinn in Kamerik. Ontdek de lammetjes, varkentjes en geitjes! Ouders volgen ondertussen een toffe workshop of eten en drinken iets op het plein. Breng een bezoek aan Kinderboerderij het Oortjeshek waar je nu al geitenlammetjes kunt bewonder en knuffelen! Ga op kraamvisite, eet beschuit met muisjes en doe mee aan leuke activiteiten.

Deze lente begint het ‘kaasseizoen’ weer! Vanaf 4 mei kun je iedere zaterdag de Woerdense kaasmarkt bezoeken en de kaasshows bewonderen. Combineer je bezoek aan de kaasmarkt met een bezoek aan de Cheese Experience in het Kaaspakhuis. Hier kun je leren, kijken, proeven en meer! Nieuw in de Cheese Experience; bewonder de ‘Kaas in de Kunst’ tentoonstelling (was van 4 oktober 2017 t/m 11 maart 2018 te bezoeken in het Stadsmuseum in Woerden) via een VR bril – een unieke belevenis!

Wat is er nu lekkerder dan fietsen of wandelen tijdens de lente? Ontdek de meest mooie fiets- en wandelroutes van Woerden en omgeving. Speciaal voor de lente zijn er verschillende nieuwe routes ontwikkeld! Deze zijn te koop bij VVV Woerden. Fiets richting Utrecht en ontdek de parels in de regio. Fiets door het Kasteelbos bij Kasteel de Haar of fiets tussen het groen naar hartje Utrecht en beklim de Domtoren. Ook in de regio is er genoeg te ontdekken.

Naast de bovenstaande must do’s staan er veel lentefeestjes op de planning! Het eerste echte grotere lentefestival is NachtKlooster op 30 maart. Daarna volgen de buitenfestival als; Groene Hart Festival, Woerdens Lentefestival en meer.

In juli 2019 wordt de Informatieplicht Energiebesparing van kracht. Om ondernemers in het mkb de achtergronden en werking van de nieuwe regelgeving uit te leggen, wordt 28 maart a.s. een minisymposium gehouden over deze ‘omgekeerde bewijslast’ in de Wet milieubeheer. Hoofdspreker is Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad.

Ondernemers horen tijdens deze bijeenkomst hoe en waar ze ondersteuning kunnen krijgen, en welke kansen de Wet milieubeheer biedt. Verder vertellen regionale ondernemers (Vepo Cheese uit Bodegraven, Latexfalt uit Koudekerk aan den Rijn en HTC parking & security bv uit Waddinxveen) hun ervaringen met de uitvoering van de energiebesparingsplicht.

Energiebesparingsplicht en informatieplicht
De Wet milieubeheer, die in 1993 werd ingevoerd, geldt voor ondernemers in het mkb die meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 gas verbruiken. Deze ondernemers zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Om bedrijven daarbij te ondersteunen, zijn er voor verschillende sectoren zogenaamde Erkende Maatregelenlijsten (EML) opgesteld. Sinds 2015 voldoen bedrijven die hiervan gebruikmaken automatisch aan de energiebesparingsplicht. Op 1 juli 2019 verandert dat, en gaat de Informatieplicht Energiebesparing in. Ondernemers zijn vanaf dat moment verplicht te registreren welke maatregelen zijn uitgevoerd en te motiveren welke niet.

Gratis toegang, aanmelden verplicht
Het minisymposium wordt georganiseerd door de duurzaamheidsplatforms en gemeenten in het werkgebied van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH), samen met de ODMH. Het vindt plaats op 28 maart in De Goudse Schouwburg. Het programma begint om 16.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur) en duurt tot 18.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden via de website van Duurzaamheidsplatform Gouda is verplicht: www.dpgouda.nl/minisymposium-wet-milieubeheer-de-omgekeerde-bewijslast.

Op 9 maart hebben de Goudse liefhebbers van vocale barokmuziek weer de mogelijkheid om een kort en vrij toegankelijk concert van Goudse bodem bij te wonen. Op deze zaterdagmiddag speelt het semiprofessionele GouweHart Orkest twee cantates. De mensen die het orkest al langer volgen weten dat deze concerten altijd bestaan uit een cantate van Johann Sebastiaan Bach en één van een tijdgenoot van Bach. Dirigent Jacques van der Meer kiest daarvoor steeds weer een bijzondere, minder bekende, maar zeer fraaie cantate uit, dit keer van Graupner: Furcht und Zagen. Deze solocantate voor sopraan wordt gezongen door Martha Loncar.

De cantate van Bach is Leichtgesinnte Flattergeister, oftewel in goed Gouds: frivole fladderaars. Een korte cantate met een bijzonder mooie tenoraria, gezongen door Felipe Gallegos. Andere solisten zijn Carolina Luis, alt en Yuh-ichi Sakai, bas. Alle solisten zijn jonge veelbelovende professionals die stuk voor stuk in de nabije toekomst in de grotere concertzalen te verwachten zijn.

Het GouweHart Orkest speelt met professionele aanvoerders en vergevorderde amateurs die door de profs gestimuleerd worden om het beste in zichzelf omhoog te halen.

De toegang is vrij, er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd, zodat de vooralsnog ongesubsidieerde Goudse cantateconcerten ook in de komende tijd weer kunnen worden georganiseerd op hetzelfde hoge muzikale niveau. De Stichting GouweHart Orkest wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers, gesteund door de Vrienden van het orkest.

Reserveren wordt sterk aangeraden. De maximale capaciteit van de kerk wordt vrijwel ieder concert van het GouweHart Orkest bereikt.

Zaterdag 9 maart 2019, 16:00 uur, deur open vanaf 15:30 uur
Oud Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107
Toegang vrij, vrijwillige bijdrage.
Reserveren wordt aangeraden: gouwehartorkest@gmail.com

Aanstaande bruidsparen kunnen zich tijdens de tiende Alphense editie van Trouwbeurs ‘t Groene Hart uitvoerig laten informeren over alles wat met hun huwelijksdag te maken heeft. Daarvoor zijn zij op zaterdag 9 maart tussen 11.00 tot 16.00 uur welkom bij circa 25 exposanten in Flora Boskoop aan de Parklaan 4. Op het programma staan modeshows, verschillende presentaties, diverse demonstraties en smakelijke proeverijen. De toegang, het parkeren, een goodiebag én kans op een diner voor twee zijn gratis.

Het aanbod van diensten en producten op deze gratis toegankelijke Alphense trouwbeurs is zó groot en divers, dat je er bij wijze van spreken in één keer alles voor je trouwdag kunt regelen. Van bruidsboeket tot bruidstaart, van feestlocatie tot fotoreportage, van trouwambtenaar tot trouwringen, enzovoorts. Daardoor is deze regionale beurs voor aanstaande bruidsparen de aangewezen plek om veel leveranciers uit de Alphense regio te treffen met de beste producten en diensten. Kijk op www.trouwbeurs-alphenaandenrijn.nl wie er zoal meedoen.

De modeshows staan om 12.00 en 14.00 uur gepland en worden verzorgd door Lovely Weddings uit Alphen aan den Rijn, Speksnijder Bruidsmode uit Bergambacht en DIYA Tailors uit Voorburg. Naast de mode voor bruid en bruidegom showen de modellen ook allerlei accessoires van andere exposanten.
Flora Boskoop is uitstekend met de auto en trein bereikbaar. Auto’s kunnen gratis op het naastgelegen terrein worden geparkeerd. En de trein op het traject Gouda-Leiden stopt praktisch voor de deur van het gebouw.

Trouwbeurs ’t Groene Hart wordt meerdere keren per jaar op verschillende locaties in Het Groene Hart georganiseerd. Naast ‘Alphen aan den Rijn’ staan dit jaar ook de edities in Lansingerland, Krimpenerwaard, Gouda en Woerden gepland. De exposanten, producten en diensten verschillen per editie waardoor een bezoek aan meer dan één van deze beurzen beslist interessant en inspirerend is. Meer informatie over de trouwbeurzen in Het Groene Hart is te vinden via www.trouwbeurs-groenehart.nl.

Vrijwilligerswerk doen…

by redactie on 22 februari 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Heeft u reden en/of belangstelling om vrijwilligerswerk te doen? Voor mensen met een korte levensverwachting, die THUIS willen sterven, kan mantelzorg zwaar zijn. Om hen te ondersteunen bieden vrijwilligers de ondersteuning daar waar nodig en gewenst. De vraag neemt toe, ook de professional wil graag met ons samenwerken zodat mensen kunnen overlijden in hun eigen omgeving, met familie en vrienden. Is uw belangstelling gewekt? Voor de training op 3 en 4 april voor aspirant vrijwilligers hebben we ruimte voor nieuwe mensen. U kunt zich aanmelden tot 15 maart bij teamondersteuner@steunpuntmh.nl t.a.v. Jeannette van Herk. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met een coördinator.

Voor meer informatie kunt u het Open Huis op 2 maart of een Informatie Punt bezoeken. Zie pagina Open Huis en Informatie Punten.


In opdracht van de directie van de stichting hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Midden-Holland ontwierp Dick Hoogendoorn BNO een nieuw logo met een nieuwe organisatienaam. Tot nu toe werden diverse namen gebruikt want een vaste roepnaam in de dagelijkse communicatie was er niet. De stichting hospice Midden Holland is in 2002 opgericht, en heeft een Bijna-Thuis-hospice gerealiseerd aan de Ridder van Catsweg 67 in Gouda; er zijn vier kamers voor mensen met een korte levensverwachting die niet thuis kunnen blijven voor het levenseinde. In 2006 fuseert zij met de stichting christelijke terminale thuiszorg Midden Holland en wijzigt de statutaire naam, tevens roepnaam. In 2010 is de Informele Zorg VPTZ van Vierstroom overgenomen en in 2017 heeft zij de deuren geopend van een Bijna-Thuis-hospice aan de Florijnlaan 100 in Waddinxveen.

Het logo verbeeldt de ‘weg van het leven’, maar ook een dak en de grote punt achter STEUN geeft in essentie aan waar het om gaat: het einde. De organisatie heeft vijf beroepskrachten en bijna 200 vrijwilligers die met hart en ziel zorgen voor hun medemens in de laatste levensfase, THUIS, in wooncentra en in de Bijna-Thuis-hospices. Het logo en de nieuwe naam worden vanaf nu gebruikt in alle PR-uitingen zoals drukwerk,

de website www.steunpuntmh.nl en de e-mailadressen. De statutaire naam stichting hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Midden Holland verdwijnt niet; de naam Steun. als sterven nabij is, is als handelsnaam toegevoegd bij de KvK.

Fietstoerclub Avanti…

by redactie on 19 februari 2019

in Regio

Datum 24 februari 2019 12.00 uur
Locatie Parkrestaurant van Avifauna

Start van het toerfiets seizoen 2019

Zondag 24 februari opent Toer Fiets Club Avanti het fietsseizoen met de Snertrit. Met het mooie lenteweer van de afgelopen week belooft het een bijzonder goed fiets seizoen te worden. De leden vertrekken om 09.00 uur bij het clubhuis van Avanti aan de Amerikalaan en laten zich door de wind leiden. Om 12.00 verzamelen zij zich in Avifauna voor de snert. De toerfietsers vertrekken in vier verschillende niveaugroepen zodat iedereen op zijn eigen tempo het fietsseizoen kan beginnen. Een aantal bikkels hebben de winter doorgefietst en gaan voor snel en lang. De andere leden kiezen voor minder snel en lang maar hebben het hele seizoen weer om de conditie op te bouwen. Wil je een keer proberen kom dan op dinsdag, donderdag of zaterdag naar het clubgebouw. De groepen vertrekken om 09.00 uur Kijk voor de verschillende groepen op http://www.ftcavanti.nl/vereniging/groepen-en-vertrektijden en fiets een keer mee met een groep die bij jou past.

400.000 km

Na de snert worden de kilometervreters in het zonnetje gezet en zijn er medailles voor de leden die de meest km hebben gefietst in het seizoen 2018 en of een bijzondere prestatie hebben geleverd. Extra aandacht is er voor Gerrit Molema die 10 maal de wereld heeft rondgefietst. Totaal heeft hij in de afgelopen jaren meer dan 400.000 km bij elkaar op de fiets gezeten. Dat is per jaar ruim 11.000 km en dat 35 jaar lang.

Ook de vrijwilligers worden in het zonnetje gezet. Zonder de inzet van al die enthousiaste leden kan de vereniging niet bestaan. Stonden de meeste fietsen in de winter in de stalling. Het werk voor de vereniging ging door. De toertochten moesten op nieuw bekeken worden en de routes gecontroleerd of de wegen niet veranderd waren. Voor alle toertochten van FTC Avanti heeft de club het keurmerk van de NTFU ontvangen, dat borg staan voor goede en veilige routes en organisatie.

Met de aanvang van het seizoen liggen de nieuwe routes al klaar. Noteer vast in de agenda. 13 en 14 april starten we de toertochten met de Duin en Bollentocht. Er zijn afstanden van 70 tot 120 km met goede koffie, rustplekken en het genieten van de bollenvelden die in bloei staan. 25 mei is gereserveerd voor de doordouwers die van Zwijndrecht Nerdeland naar Zwijndrecht België en terug gaan fietsen. In stevig tempo, 220 km in een peloton met politiebegeleiding om een snelle doortocht te garanderen. Op 10 en 11 augustus fietsen we door drie provincies. We fietsen door het groene hart in Zuid-Holland, klimmen een stukje Utrechtse heuvelrug en komen via de Noord-Hollandse polders weer terug. Je kan kiezen tussen 65 en 125 km.

Ook de herfst is een mooie periode om de fietsen met een extra truitje is de Herfsttocht op 28 en 29 september een aanrader om het Groene Hart te zien veranderen naar de winter. 60 tot 100 km kan je hier fietsen. En voor wie het nog niet genoeg is sluiten we op 27 oktober het seizoen met de pannenkoekenrit. 09.00 vertrekken en om 12.00 uur met alle deelnemers aan de pannenkoeken en gezellig het seizoen afsluiten. Meer weten en aanmelden kijk op www.ftcavanti.nl

Winterbikkels op de racefiets…

4 februari 2019

Het is winter, nou ja. Het is koud en er zijn periodes met vorst en dan kan de schaatser zijn geluk niet op, de wielrenner is wat minder blij. Gladde wegen, kou, winterse neerslag. Niet echt aantrekkelijk om de weg op te gaan. Gladde wegen zijn inderdaad een hele goede reden om niet op de […]

Lees verder →

5 jaar lotgenotencontact bij Boek en Troost…

30 januari 2019

Februari 2014 opende Boek en Troost, aan de Lange Tiendeweg in Gouda, een ontmoetingsruimte voor rouw. Vanuit de gedachte dat mensen die een dierbare zijn verloren veel steun kunnen ervaren aan lotgenoten richtte Alberdine Metz de Stichting Boek en Troost op. Sinds die tijd worden er maandelijks diverse activiteiten aangeboden waar lotgenoten elkaar kunnen treffen, […]

Lees verder →

Franse chansons voor het voetlicht…

24 januari 2019

Op woensdag 6 februari treedt zanger Edouard op in restaurant De Boomgaard in Floravita. De geboren fransman brengt een programma met Franse chansons in een warme, intieme sfeer. Liederen van Edith Piaf, Charles Aznavour, Julien Clerc, Francoise Hardy en anderen passeren de revue. Edouard is sinds 8 jaar bezig om zijn zangcarrière uit te breiden […]

Lees verder →

Daling veelvoorkomende criminaliteit…

17 januari 2019

Geplaatst door Onswaddinxveen op Donderdag 17 januari 2019

Lees verder →

Violiste Gwendolyn Masin bij Podium Witteman en ReeuwijkKlassiek…

14 januari 2019

De internationaal gevierde violiste Gwendolyn Masin werd bij haar komst in Nederland meteen gestrikt voor een optreden in het radioprogramma Spiegelzaal en het TV programma Podium Witteman. Vijf dagen later geeft zij samen met zes musici op vrijdag 18 januari om 20.15 uur een concert geeft in De Brug. Gwendolyn Masin brengt een programma met […]

Lees verder →

The Dutch Vocals met bijzonder repertoire in Floravita Boskoop…

14 januari 2019

Op woensdag 23 januari treden Peter Jonk en Anja Oudejans, beter bekend onder de naam The Dutch Vocals, op in restaurant De Boomgaard in Floravita. Het professionele zangduo uit Volendam heeft een uitgebreid repertoire. Deze keer brengen zij een programma met in het eerste gedeelte operette en in het tweede gedeelte liedjes uit de bekende […]

Lees verder →

Gemiddeld 24 kilo minder restafval per inwoner in 2018…

11 januari 2019

De afgelopen jaren is in de Cyclusregio hard gewerkt aan het verminderen van de hoeveelheid restafval en het realiseren van méér afvalscheiding. En met succes: in 2018 produceerde een inwoner gemiddeld 24 kilo minder restafval dan het jaar er voor. Parallel aan deze afname nam de inzameling van waardevolle grondstoffen sterk toe. Met name de […]

Lees verder →

Rouwcafé stichting Boek en Troost…

7 januari 2019

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 januari a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. “Een dierbare in het licht zetten” Als we rouwen en verdriet hebben, is dat omdat we onze dierbare missen. We praten over het gemis met onze omgeving en geven uiting […]

Lees verder →

Theatergroep A3 zingt `vergeten melodietjes`…

27 december 2018

Op woensdag 9 januari treedt Theatergroep A3 op in restaurant De Boomgaard in Floravita. De drie dames, hun voornamen beginnen allemaal met een A vandaar A3, hebben liedjes opgedoken uit de oude doos en daar een show om heen gemaakt. Het optreden wordt Floravita aangeboden door A3 en mede mogelijk gemaakt door het Fonds Alphen. […]

Lees verder →

Open Huis Hospice…

21 december 2018

Zaterdag 5 januari 2019 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospices Midden Holland.U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in […]

Lees verder →

IJSTIJD! Festival op de Goudse IJsbaan…

21 december 2018

Heb je zin in een dagje winters plezier voor het hele gezin? Kom dan op woensdag 2 januari naar de Goudse IJsbaan voor het IJSTIJD! Festival. Op en rond de ijsbaan is van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder de IJSTIJD! Schaatssprong, de Croky IJspret Cup en 100% […]

Lees verder →

Rabobank Gouwestreek opent nieuw pand met Festival Rabobank OPENT…

4 december 2018

Rabobank Gouwestreek verhuisde eind oktober naar het nieuwe pand aan de Burgemeester Jamessingel, pal naast station Gouda. Het nieuwe pand is dus al even open voor medewerkers en klanten. Aanstaande zaterdag 8 december opent de bank de deuren voor alle geïnteresseerden uit Gouda en omgeving om het bijzonder duurzame bankgebouw te komen ontdekken tijdens het […]

Lees verder →

HCC “Broodje Aap (of niet?)”…

4 december 2018

Broodje aap verhalen circuleren al eeuwenlang. Mythes uit de digitale wereld zijn weliswaar veel recenter, maar ze zijn niet minder hardnekkig. In deze presentatie hebben we een aantal uiteenlopende stellingen verzameld die sommigen als de ultieme waarheid verkondigen en er soms ook munt uit trachten te slaan. Wij proberen u te vertellen wat feit of […]

Lees verder →