Regio

Gouda is een evenementenbureau rijker, en niet zomaar één: namelijk het eerste en enige vegetarisch/veganistisch evenementenbureau ter wereld. Vegetafel en Vegenement verzorgen de grootste vega(n) evenementen van Nederland. “Fijn dat ons bedrijf het Groene Hart nóg een beetje groener kan maken” aldus Christine Burgemeester, directrice

Voor de organisator van onder meer Veggie Fair en VegFestNL komt de verhuizing naar het Groene Hart niet als verrassing. Het evenementenbureau is blij met de nieuwe werkplek in Gouda. Hier kan het bureau haar capaciteiten volledig benutten en groeien in toekomstige ontwikkelingen.

De vraag naar diervriendelijke en duurzame alternatieven blijft toenemen. Christine Burgemeester legt uit: “Er is een grote verandering zichtbaar in het bedrijfsleven. Er wordt gekozen voor milieubewust ondernemen en bedrijven weten dat vega(n) de toekomst is. Het stemgeluid van de bewuste consument neemt toe.

Dit jaar staan alweer de vierde en de vijfde editie van de grootste Vegenementen (vega evenementen) van Nederland op het programma. Veggie Fair zal dit jaar plaatsvinden op 16 en 17 september op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek, waar op dat moment ook de VegeQ zal plaats vinden. Op 28 en 29 oktober host de Jaarbeurs in Utrecht het grootste vegan lifestyle event.

Foto: 2016

Stichting Boek en Troost…

by redactie on 5 juli 2017

in Regio

Stichting Boek en Troost Ruimte voor rouw en ontmoeting Rouwcafé zondag 16 juli:

Het klinkt zo fijn in je oren: vakantietijd! Mooi weer, samen genieten van de zomer. Je ziet echtparen en gezinnen er op uit trekken. Ze maken plezier op zonnige terrassen. Je ruikt de barbecue van de buren. Je wilt ook in je eigen tuin zitten, maar je voelt je eenzamer dan ooit. Je vraagt je dan af hoe je die vakantieperiode door komt nu je dierbare er niet meer bij kan zijn.

Locatie: Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79, Gouda Entree €5,00 Meer informatie: www.boek-en-troost.nl

Aanmelden:info@boek-en-troost.nl

.

De Goudse broers Hans en Peter Benne doen met een door hen zelf gemaakte kunstgrasauto mee aan de Carbage Run. Dit is de ultieme 5-daagse rally door Europa in een barrel van voor 1999 met een dagwaarde van maximaal 500 euro. Met 550 andere auto’s leggen ze totaal 5000 kilometer af door de Baltische Staten (Letland, Litouwen en Estland).

Één van de uitdagingen is om met een zo origineel mogelijke auto mee te doen. Hans (50) en Peter (48) kwamen op het ludieke idee om hun Saab 93 met groen en geel kunstgras te bekleden. Een heel werk, want om dat te laten plakken op een auto, valt nog niet mee. Heel wat spanbanden en emmers lijm kwamen er aan te pas. Het resultaat is een heel bijzondere auto, die al heel wat bekijks heeft getrokken. “Onderweg zie je veel mensen omkijken en lachen als ze onze auto zien. Ook steken sommigen hun duim op,” zegt Hans. Menigeen heeft de auto al op de foto gezet en ook het aanraken van de auto is populair.

De Carbage Run is begonnen in 2009 en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met 3 verschillende edities (Zomer, Winter en Brommer). Per jaar doen zo’n 1.200 voertuigen en 3.000 mensen mee. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken.

Voor de Goudse broers is het de eerste keer dat ze meedoen met Carbage Rally: vanochtend zijn ze als Team Benne vertrokken uit Duitsland en rijden dan via Polen, Litouwen, Letland en Estland. Ze eindigen aanstaande vrijdag dan weer in Litouwen. Onderweg krijgen ze opdrachten om uit te voeren, maar het is toch vooral een gezelligheidsrally met allemaal liefhebbers. Gisteren bij de keuring van de auto’s waren er al veel spectaculaire exemplaren te bewonderen.

De belevenissen van de broers Benne zijn te volgen via hun reisblog op: www.pindat.com zoeken op Teambennecarbagerun. Zondag 9 juli hopen ze weer terug te zijn in Nederland

Expositie: Talen naar Vrede…

by redactie on 3 juli 2017

in Regio

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te Gouda organiseert een tentoonstelling over vredesspreekwoorden; Talen naar Vrede.

Hoe men denkt over vrede is onder andere te zien in spreekwoorden. Iedere regio en land heeft zo zijn eigen uitdrukkingen, zoals in deze tentoonstelling te zien is. Alle spreekwoorden zijn geïllustreerd door Lex Dirkse en Len Munnik. Lex Dirkse was actief voor diverse milieuorganisaties en werkt als standup-cartoonist en maakt whiteboard animaties. Len Munnik is actief voor de vredesbeweging, milieu-, dierenrechten- en anti-apartheidsorganisaties en Politieke partijen. Hij tekent voor Trouw, Hervormd Nederland en OPZIJ.

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid hoopt met deze tentoonstelling op een vrolijke en kleurrijke manier te inspireren en tot nadenken aan te zetten.

Tijdens de vredesweek (16-24 september) zal deze tentoonstelling onderbroken worden met werk van o.a. lokale kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het thema van de vredesweek ‘de kracht van verbeelding’.

Waar: Museum voor Vrede en Geweldloosheid, Turfmarkt 30, Gouda
Wanneer: 11 juli – 31 december 2017
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00, zaterdag 12.00-17.00

Kleurrijk Gouda met andere ogen…

by redactie on 27 juni 2017

in Regio

Voor de expositie kleurrijk Gouda met andere ogen in het stadhuis van Gouda stelde fotograaf en schrijver Harm Dessens – Hakkoer een speciale selectie van zijn werk over en rondom Gouda samen.

Harm Dessens – Hakkoer legt met zijn gevoel de werkelijkheid vast en creëert hiermee zijn eigen realiteit. Door gebruik van verrassende standpunten, het verleggen van de horizon en door het spelen met kleuren zal de bezoeker in zijn beelden het esthetische én het bovennatuurlijke in de natuur en stad ervaren. Een ontdekking van het leven in het leven. Het leven met een begin, een eind, en dat dat nooit stopt.

Met andere ogen kijkend ontdekte Harm door het leven getekende plaatsen bij oude boerderijen en andere bijzondere locaties. Dat leven laat ook het verval zien. Door zijn foto’s in “zwart wit” en met andere kleuren te ontwikkelen ontdekte hij, dat de gemiste dramatiek in de foto’s komt. Hierdoor enthousiast geworden paste hij zijn speurtocht aan. Het resultaat kleurrijk Gouda met andere ogen is op de foto-expositie en in het fotoboek te zien.

In het dagelijks leven is Harm Dessens – Hakkoer leraar Nederlands. In maart 2017 debuteerde hij met zijn autobiografische roman Transitie, Co Ni Mire Rium. Ook als schrijver weet hij door ongebruikelijke standpunten en openhartige zienswijzen zijn lezers te boeien en te verrassen. Eerder exposeerde Harm o.a. in Amsterdam, Hilversum en Leiderdorp met People Passing By en won diverse fotoprijzen.

De expositie kleurrijk Gouda met andere ogen loopt tot van 3 juli tot en met 31 juli 2017 in het stadhuis van Gouda, Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda en is tijdens de openingstijden vrij te bezichtigen.

Drum & Slagwerkspektakel zaterdag 1 juli…

by redactie on 25 juni 2017

in Regio

De slagwerkdocenten van het Muziek Collectief Bodegraven nodigen u allen van harte uit te komen kijken en luisteren naar het MCB Drum & Slagwerkspektakel 2017. Tijdens dit spectaculaire concert zullen door onze leerlingen verschillende popnummers uitgevoerd worden van bekende bands en artiesten waaronder: Bruno Mars, Katy Perry, The Rolling Stones, Ed Sheeran, Kensington & Muse.

Daarnaast zullen tijdens deze middag mooie, energieke maar ook romantische slagwerk ensemble composities te beluisteren zijn op melodische slagwerk en percussie instrumenten. Dit keer zullen o.a een spectaculair Japans ensemblestuk, een zeer ludieke compositie gespeeld op dingen die door ons allemaal dagelijks gebruikt worden, een mooie solo op marimba en een Tango voor xylofoon, marimba en vibrafoon ten gehore worden gebracht.

Natuurlijk mag het jaarlijks terugkerend hoogtepunt “het gezamenlijk uitgevoerde popnummer” op bijna 20 drumsets tegelijk niet ontbreken met daarna ook nog extra een speciaal door Olaf Fase (oud MCB docent) gecomponeerd werk voor 3 groepen drumsets, kortom een zeer gevarieerd programma met voor ieder wat wils.

Iedereen is van harte welkom, familie, vrienden, kennissen, belangstellenden. De toegang is gratis, een spontane gift ter bestrijding van de kosten na afloop van het concert wordt zeer op prijs gesteld.

Datum: Zaterdagmiddag 1 juli
Locatie Theaterzaal Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven
Aanvang: 14:30 uur

Zaterdagavond 1 juli organiseert Verzetsmuseum Zuid-Holland het benefietconcert Vrede en Verdraagzaamheid in de Goudse Sint Jan. Op het gevarieerde programma staan de regimentsfanfare Bereden Wapens en de sopraan Anja van Engeland. De huidige stadsdichter Hanneke Leroux draagt enkele gedichten voor. Het concert is dankzij hoofdsponsor Rabobank Gouwestreek gratis toegankelijk.
Met dit benefietconcert – het derde alweer – wil Verzetsmuseum Zuid-Holland de aandacht vestigen op zijn doelstellingen. Daarom staat elk jaar een thema centraal. In 2017 is het thema vluchten. In een tijd van internationale spanningen en diverse oorlogshaarden is dit thema actueler dan ooit!

De fanfare Bereden Wapens is een van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht. Het orkest, onder leiding van ritmeester Harold Lenssen, bestaat uit 22 muzikanten en verzorgt de muziek rondom militair ceremonieel. Ook geeft het orkest regelmatig relatie- en goodwillconcerten, zoals deze avond in de Sint Jan. Op het programma staan muziekwerken die uiteenlopen van Bernstein tot Verdi.

De sopraan Anja van Engeland specialiseerde zich in zang en opera aan het Antwerpse Conservatorium en de Opera Studio Vlaanderen. Van Engeland heeft talloze rollen gespeeld in opera’s en zij is ook als concertzangeres een graag geziene gast. Zij vertolkt deze avond drie keer de hoofdrol met werken van Bellini, Lehár en Verdi. Het benefietconcert begint om 20.00 uur. Verdere informatie over het concert is te vinden op de website van Verzetsmuseum Zuid-Holland: www.verzetsmuseum-zh.nl.

Bentwoud buitendag…

by redactie on 25 juni 2017

in Regio

Vandaag, zondag 25 juni vanaf 13.30 uur is het zo ver: de Bentwoud Buitendag 2017, een initiatief van de Vrienden van het Bentwoud in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het wordt een middag vol buitenactiviteiten voor jong en oud. Natuur, cultuur en lekker bewegen, er is voor iedereen wat te doen!

Sommige activiteiten zijn doorlopend, andere starten op vaste tijden. Het volledige programma is te vinden op www.bentwoud.info. Alle activiteiten vinden plaats rond de parkeerplaats Bentwoud West. Ingang vanaf de rotonde aan de N209 bij Benthuizen.

Voor de kleuters is er een kabouterwandeling en iets oudere kinderen kunnen meedoen aan de speurtocht ‘Kees de Koolmees’. Na de speurtocht kun je een vogelkastje timmeren of een boomplakje zagen. Trap je eigen smoothy met de smoothyfiets. Of je gaat op pad met de Natuurgids om van alles te ontdekken in het Bentwoud. Alle activiteiten voor kinderen zijn gratis.

Verder is er een programma van acht workshops en themawandelingen. Leer tekenen in de natuur, of doe een workshop natuur fotograferen met je smartphone. Ontdek wilde planten tijdens een korte wandeling of doe mee aan de banjerroute ”All You Can Eat” op zoek gaan naar eetbare planten in het Bentwoud. Ook zijn er rondleidingen met als thema’s de geschiedenis van het Bentwoud of op zoek naar slakken. Voor deze activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Open Huis…

by redactie on 23 juni 2017

in Ingezonden berichten,Regio


Zaterdag 1 juli 2017 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospice Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda.

Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk. Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen die door vrijwilligers zijn gemaakt te bezichtigen.Bij verkoop van deze schilderijen gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.

Hef komt naar So What…

by redactie on 21 juni 2017

in Ingezonden berichten,Regio

Op vrijdag 30 juni komt de band Hef naar So What. Een kaartje kost 13 euro en de minimale leeftijd is 12 jaar. De deuren gaan open om 21 uur en duurt tot 1 uur.

Het is ruim 1,5 jaar geleden dat Hef een goedgevulde So What! platspeelde, dus werd het het in Gouda weer tijd om Bundy uit te nodigen. Om deze reden staat de rapper uit Hoogvliet vrijdag 30 juni opnieuw op het podium in So What! Stilgezeten heeft hij zeker niet de afgelopen paar maanden, zo deed hij samen met Josylvio in januari en februari heel Nederland aan met De Vieze Ma3seb Tour. Ook 2016 zat bomvol, zo is Hef te horen op succesvolle tracks van onder andere Cho, Sevn Alias, Broederliefde en Rotterdam Airlines. Hef brengt al sinds 2008 zijn rauwe en herkenbare stijl naar voren.

Eind vorig jaar was daar opeens Ruman, album nummer vier van de rapper. Van slijtage is zeker geen sprake, Bundy laat horen dat hij zich prima kan meten met al het nieuwe Nederlandse hiphoptalent en zet een modern en verfrissend geluid neer. Singles als ‘Bijna’ (met Lil Kleine), ‘Tien Blokken’ en ‘Nieuwe Euro’ zal hij ongetwijfeld live ten gehore gaan brengen. Moderne klassiekers als ‘Kofferbak’ en ‘Replay’ worden vast niet overgeslagen.


De GroenBlauwe zone, het waterrijke natuur- en recreatiegebied in Westergouwe, wordt op 16 juni opengesteld voor publiek. De feestelijke opening wordt gedaan door kinderen uit de nieuwste wijk van Gouda samen met gedeputeerde Bom-Lemstra (Provincie Zuid-Holland), hoogheemraad Dorenda Gerts (hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard) en de wethouders Tetteroo (gemeente Gouda) en Hordijk (gemeente Zuidplas). Iedereen is van harte welkom bij het openingsfeest tussen 16.00 en 18.00 uur, en natuurlijk daarna, om te komen genieten van de weidse natuur in Westergouwe.

De GroenBlauwe zone is een natuur- en recreatiegebied van 45 hectare groot (vergelijkbaar met ca. 60 voetbalvelden) en ligt ten zuidwesten van de wijk Westergouwe. Van de 45 is 24,4 hectare gefinancierd vanuit het programma ‘Recreatie om de Stad’ van de Provincie Zuid-Holland. De rest van het gebied is aangelegd als compensatie van natuurwaarden en waterberging als gevolg van de aanleg van Westergouwe. De zone ligt op grondgebied van gemeente Zuidplas en maakt deel uit van de regionale ecologische verbindingszone tussen het Bentwoud en de Krimpenerwaard.

Het gebied kenmerkt zich door veel groen (natuur) en blauw (water) en herbergt in totaal 17,3 ha aan watercompensatie. Plas-dras gebieden ontstaan doordat sommige delen gedurende een periode van het jaar onder water staan, bijvoorbeeld bij veel regen. Voor natuur en landschap is dit erg belangrijk omdat het gevarieerdheid brengt voor waterdieren, weidevogels en vissen.

Door wandel- en fietspaden en vlonderbruggen is een groot deel van het gebied toegankelijk waardoor liefhebbers van rust en natuur uren kunnen rondstruinen. Als vanzelf ontdekt men de natuurspeelplaatsen, een visvijver, de uitkijktoren en broedschuren voor beschermde vogelsoorten. Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Rogier Tetteroo: “De GroenBlauwe Zone geeft gezicht aan Westergouwe en draagt er mede aan bij dat het de mooiste nieuwbouwwijk wordt van de Randstad.”

De GroenBlauwe zone is vanuit de wijk te voet bereikbaar via een klompenpad dat begint naast het Kindcentrum of per fiets via de Provincialeweg om de wijk heen. De doorgaande verbinding tussen de Provincialeweg en de Ringdijk zal ook op 16 juni in gebruik worden genomen, maar zal pas na afronding van de Dijkverzwaring worden aangetakt op de Ringdijk.

Uw familie en vrienden verzorgen u zo goed als het kan, maar dat valt niet altijd mee. Als het levenseinde nadert en de zorg intensiever wordt, kunnen zij fysiek en emotioneel overbelast raken. Of misschien is uw sociale kring klein of kunnen mensen om u heen door omstandigheden niet bijspringen. Vrijwilligers kunnen veel voor u en uw naasten betekenen. Samen met de mantelzorgers maken zij uw leven zo aangenaam mogelijk. Vrijwilligers staan onder leiding van professionele coördinatoren en zijn opgeleid aan de academie VPTZ Nederland. De VPTZ-academie Midden Holland verzorgt voortdurend na- en bijscholing.

Wat doet een VPTZ-vrijwilliger: hij/zij vult uw sociale netwerk aan, is erin getraind zich aan uw wensen en behoeften aan te passen, doet niets ongevraagd, is bij u als uw mantelzorger werkt, een boodschap doet of slaapt, ondersteunt en verricht eenvoudige zorgtaken en geeft u en uw naasten rust in uw laatste levensfase.

Thuis sterven kan als degene die voor u zorgt tijdig steun krijgt; vrijwilligers stemmen de ondersteuning af op uw behoeften en wensen en op die van uw mantelzorgers. Als uw thuis een wooncentrum is, kunt u ook op onze hulp rekenen. U hoeft geen moment alleen te zijn.

Wij zijn er voor iedereen met een levensverwachting van drie maanden of korter. Vrijwilligers zijn beschikbaar 7 dagen per week, overdag en in overleg ook ’s nachts, aantal uren in overleg. Wij werken nauw samen met de transferverpleegkundigen van het Groene Hart ziekenhuis, de huisartsen en thuiszorgmedewerkers.

U wordt goed voorbereid! De training staat gepland op 28 en 29 juni a.s. Is uw belangstelling gewekt? Maak dan een afspraak met ons op 0182-358199

Landelijke open dag naaktrecreatie ook in Reeuwijk…

5 juni 2017

Ook in Reeuwijk doet een vereniging mee met de landelijke kennismakingsdag naaktrecreatie. Op het terrein “De Bessenhof” bent u op zondag 11 juni van 10 – 17 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Geniet van de zonneweide, duik even de sauna in, drink een lekker koel drankje op het terras bij […]

Lees verder →

Bijzondere symfonie en razend knap vioolconcert met Anna Britala…

4 juni 2017

Op 11, 15 en 16 juni speelt het GouweHart Orkest weer enkele zomerse concerten. Zoals ieder jaar is er weer een optimistisch en speels programma gekozen, maar blijft het niveau van dit orkest van Goudse bodem hoog. Iedere instrumentgroep wordt geleid door een professionele speler, zij voeren de vergevorderde amateurs aan. De lichte, vrolijke muziek […]

Lees verder →

Bezoekers van Huiskamer van de Stad reizen gratis met de bus binnen Gouda…

30 mei 2017

Bezoekers van het Huiskamer van de Stad-festival in Gouda mogen zondag 4 juni a.s. gratis met de stads- en streekbussen van Arriva reizen, zolang ze maar binnen de stadsgrenzen van Gouda blijven. Zo zijn de huiskamers voor iedere Gouwenaar gemakkelijk bereikbaar. Het is een van de acties die Arriva houdt tijdens het Goudse muziek- en […]

Lees verder →

Bijenmarkt op 17 juni in Boskoop…

23 mei 2017

De imkersvereniging Groene Hart (IGH) viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit bijzondere lustrum organiseert de vereniging op zaterdag 17 juni aanstaande in de Proeftuin van Holland in Boskoop een evenement onder het motto ‘Een bijenpark voor het Groene Hart’. De IGH wil in de komende jaren een bijenpark in onze regio realiseren. […]

Lees verder →

Muziek & Food festival SMAAK ook dit jaar in Hazerswoude / Boskoop…

22 mei 2017

Vorig jaar was SMAAK een groot succes; ondanks het twijfelachtige weer een mooi aantal bezoekers, veel gezelligheid en positieve reactie. Een vervolg kon dus ook niet uit blijven. Zaterdag 1 juli 2017 wordt er op het ITC-terrein in Hazerswoude-dorp weer een waar festivalterrein gerealiseerd. Dit jaar met nog meer Food Trucks en toegankelijk voor alle […]

Lees verder →

Lezing in Verzetsmuseum Gouda…

22 mei 2017

Lezing Heikelien Verrijn Stuart in Verzetsmuseum Zuid-Holland: “Nazi-roofkunst: het werk van de Restitutiecommissie” Op donderdag 15 juni houdt Heikelien Verrijn Stuart in Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 te Gouda een lezing over het werk van de Adviescommissie Restitutieverzoeken Cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog. ‘Nazi-roofkunst: het werk van de Restitutiecommissie’ De Adviescommissie Restitutieverzoeken Cultuurgoederen en Tweede […]

Lees verder →

558 aanmeldingen voor 42 appartementen Woonpartners in Westergouwe…

10 mei 2017

Verloting 25% van woningen onder alle inschrijvingen Op woensdag 10 mei stond de parkeerplaats bij het appartementencomplex van Westergouwe vol met potentiële huurders voor de start van de verhuur van 42 sociale huurappartementen. Ter gelegenheid van het hoogste punt had Woonpartners Midden-Holland en aannemer BM Bouw alle 558 belangstellenden en haar relaties uitgenodigd bij deze […]

Lees verder →

40-jarig jubileum van De Hofstedendagen…

9 mei 2017

In het weekend van 20 en 21 mei vinden voor de 40ste keer ‘De Hofstedendagen’ plaats. Een prachtig event vol activiteiten langs de hele Bloemendaalseweg: vanaf het Centrum in Gouda tot aan de hoek Bloemendaalseweg/Zwarteweg in Waddinxveen. De oude ‘hofsteden’ (boerderijen en herenhuizen) langs die karakteristieke weg openen twee dagen lang hun deuren voor het […]

Lees verder →

Woonbeurs Gouda 2017: verrassend wonen…

8 mei 2017

De Woonbeurs Gouda 2017 trok afgelopen zaterdag veel geïnteresseerde bezoekers. De beurs bood een inspirerend overzicht van nieuwbouwprojecten in Gouda. “Er wordt in Gouda flink gebouwd. Op verschillende plekken verrijzen nieuwbouwwoningen die betaalbaar wonen mogelijk maken voor iedereen: gezinnen en singles, starters en senioren”, aldus Rogier Tetteroo, wethouder Wonen, die de beurs om 11.00 uur […]

Lees verder →

Open Huis…

1 mei 2017

Zaterdag 6 mei 2017 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospice Midden Holland.  U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en […]

Lees verder →

Vertelvoorstelling in Het Verzetsmuseum…

1 mei 2017

Anna’s Oorlog Wat zou ik doen als er nu oorlog zou zijn? Vluchten? En hiermee komt een oud verhaal regelrecht in de actualiteit van vandaag. Zondag 7 mei geeft Marjo Dames zelfs twee vertelvoorstellingen van het verhaal Anna’s Oorlog. Zowel ’s ochtends als ’s middags opent Het Verzetsmuseum haar deuren én de expositie Kind en […]

Lees verder →

Acht verdachten aangehouden in onderzoek naar drugshandel…

21 april 2017

De politie heeft in een onderzoek naar handel in verdovende middelen woensdag 19 april acht verdachten aangehouden en doorzoekingen in 22 panden verricht. Al deze verdachten zitten in beperkingen, dat wil zeggen dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben. Verder zijn drie verdachten aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen en/of het plegen […]

Lees verder →

Lezing Jan Gooijer in Verzetsmuseum Zuid-Holland…

20 april 2017

“De strijd om de Maasbruggen” Op donderdag 11 mei houdt Jan Gooijer in Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 te Gouda een lezing over de strijd om de Maasbruggen tijdens de meidagen van 1940.Op 10 mei 1940 begon de Duitse operatie Fall Gelb, de aanval op de Lage Landen. Duitsland zette voor het eerst in […]

Lees verder →