Regio

Rabobank Gouwestreek verhuisde eind oktober naar het nieuwe pand aan de Burgemeester Jamessingel, pal naast station Gouda. Het nieuwe pand is dus al even open voor medewerkers en klanten. Aanstaande zaterdag 8 december opent de bank de deuren voor alle geïnteresseerden uit Gouda en omgeving om het bijzonder duurzame bankgebouw te komen ontdekken tijdens het Festival Rabobank OPENT.

Festival van en voor iedereen
Tijdens Festival Rabobank OPENT kunnen bezoekers kennismaken met het pand en zich onderdompelen in muziek, theater, workshops, exposities en activiteiten. “We wilden graag laten zien dat de Rabobank een bank is die midden in de samenleving staat met duurzaamheid hoog in het vaandel. We zijn betrokken bij veel lokale verenigingen, initiatieven en culturele instanties in de Gouwestreek. Grand Canyon Bedrijfs- en Publieksevents kwam met het idee om deze partijen daarom een podium te geven om zich te presenteren aan een breed publiek tijdens een openingsfestival. Ons nieuwe onderkomen leent zich hier natuurlijk uitstekend voor en dus waren wij direct enthousiast,” aldus Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Gouwestreek. Festival Rabobank OPENT maakt het mogelijk het nieuwe pand met al haar duurzame snufjes te ontdekken en ondertussen te genieten van vermaak en lekker eten.

Tipje van de sluier
Het festival biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot muziekfreak. Museum Gouda presenteert een deel van de foto-expositie van Hans Wilschut en Cultuurhuis Garenspinnerij verzorgt een kaasexpositie. Ook de Goudse Schouwburg werkt mee aan het programma met een speciale voorstelling van Nijntje op de fiets. Voor de kinderen is er een kinderhoek met allerlei doe- en knutselactiviteiten. De muzikale invulling wordt verzorgd door diverse acts waaronder een band, dj’s en singer- songwriters, waaronder Pip Alblas, Daniel Cane, Sured en Czech this. Tenslotte zullen er uiteenlopende workshops worden verzorgd door zowel Cultuurhuis Garenspinnerij als Het Vijfde Huis en vinden er diverse sportactiviteiten plaats.

‘BREEAM Excellent’ certificering
Het nieuwe pand is één van de meest duurzame panden in Gouda en omstreken. Zo zijn er onder andere nestgelegenheden voor de gierzwaluw, wordt het pand verwarmd d.m.v. warmte- en koude-opslag en 254 PV-panelen en staat er een prachtige boom op de eerste verdieping die zorgt voor een goede regulering van het vocht- en zuurstofgehalte in de lucht. Deze en nog meer duurzame kenmerken leverde het pand een BREEAM-certificaat op. BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Het nieuwe kantoor van Rabobank voldoet aan de certificering ‘BREEAM Excellent’.

Praktische informatie
Festival Rabobank OPENT vindt plaats op zaterdag 8 december van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is vrij voor iedereen, er wordt voor een hapje en drankje gezorgd. Het gehele programma is te vinden op de website van de Rabobank, www.rabobank.nl/gouwestreek.

Voor bankzaken is de bank zaterdag gewoon geopend vanaf 09.30 uur.

Broodje aap verhalen circuleren al eeuwenlang. Mythes uit de digitale wereld zijn weliswaar veel recenter, maar ze zijn niet minder hardnekkig. In deze presentatie hebben we een aantal uiteenlopende stellingen verzameld die sommigen als de ultieme waarheid verkondigen en er soms ook munt uit trachten te slaan. Wij proberen u te vertellen wat feit of fabel is en geven u tevens een aantal praktische tips mee.

Wanneer u bijvoorbeeld googelt naar “how to speed up your system”, dan kunt u ervan op aan dat u veel onzinnige of ronduit misleidende informatie zult tegenkomen. Vaak is het lastig om uit te maken wat zulke tips waard zijn en wanneer u zich dan toch laat misleiden, dan kost het u geld (voor het aankopen van een zinloos product) of- erger nog – kan het u zelfs met een minder sterk of stabiel systeem opzadelen.

Met de een achttal stellingen trachten we meer duidelijkheid te geven in een aantal populaire onderwerpen. Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. Wij verwelkomen u graag vanaf 09:30 uur. De entree is gratis voor leden van de HCC. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom. Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden. Bij een volgend bezoek betalen zij slechts € 5.=

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda

Dinsdag 18 december 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur)
De Veste
Ridder van Catsweg 300
2804 RS Gouda

Vijfentwintig basisscholen in de Cyclus-regio hebben zich dit schooljaar aangemeld voor Afvalvrije school. Cyclus voert dit project uit in opdracht van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Nieuwkoop en Waddinxveen. Maarten Milieu werkt met de leerlingen aan een school zonder restafval en bereidt de jeugd voor op de circulaire economie.

De scholieren leren over (zwerf)afvalpreventie, houden waardevolle grondstoffen apart in de klas, voeren opvallende schoonmaakacties rondom de school uit én doen mee aan de afvalbattle. Voorlichter Maarten de Mik, alias Maarten Milieu: “Scholen willen duurzaamheid concreet maken en hun leerlingen ervan bewust maken dat afval een waardevolle grondstof is. Afval scheiden op scholen blijkt in de praktijk echter complex. Daarom heeft Cyclus het project de Afvalvrije school ontwikkeld. Vorig jaar deden er 17 basisscholen mee aan het project, dit jaar komen daar 25 scholen bij.”

Cyclus haalt op scholen die meedoen aan Afvalvrije school, de waardevolle grondstoffen GFT, PMD en papier op. Momenteel is Maarten Milieu druk bezig met het verzorgen van de startlessen op de scholen. De leerlingen leren over (zwerf)afvalpreventie en afvalscheiding, maken voorlichtingsmateriaal en lanceren een bewustwordingscampagne. Tijdens de tweede les gaat de afvalbattle van start. De leerlingen wegen hiervoor het restafval dat overblijft in de klas én gaan zwerfafval prikken rondom de school. Aan het eind van het schooljaar maakt Maarten Milieu bekend of de school het predicaat Afvalvrije school kan dragen en hoe de school heeft gescoord tijdens de afvalbattle.

“Kinderen begrijpen onmiddellijk dat afval bestaat uit waardevolle grondstoffen en dat we daar nieuwe producten mee kunnen maken. Ik ben blij verrast als ik zie hoe enthousiast en serieus de kinderen met het thema aan de slag gaan. Het zijn ware ambassadeurs, zegt De Mik. “Daarom benaderen we in januari de 17 scholen die vorig jaar aan het project hebben meegedaan, om gezamenlijk de omgeving van de school te enthousiasmeren voor een afvalvrije buurt.”

Joris’ kerstboom in de Chocoladefabriek…

by redactie on 3 december 2018

in Regio

Joris’ Kerstboom staat van 7 tot en met 14 december in de Chocoladefabriek. De grote kerstboom is een ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel bedanken, sorry kunt zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit Joris’ Kerstboom uit tot een monument van mensen van betekenis.

Dit jaar kan dit ook van 7 t/m 14 december in de Chocoladefabriek. Maak een kerstbal met een kerstgedachte aan of voor iemand die je lief is en hang deze op in de boom van KRO-NCRV coryfee Joris Linssen. Dagelijks is er van 14.00 tot 16.00 uur een medewerker aanwezig, die u op weg helpt en met wie u eventueel ook uw verhaal kunt delen.

Op 12 december van 12.00 tot 16.00 uur is Joris zelf aanwezig en zullen er opnames gemaakt worden.

Joris’ Kerstboom wordt uitgezonden op zondag 23 december, 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO2.

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 16 december a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Thema: Licht, lekkers en samen zijn.

De feestdagen brengen warmte, familietradities en gezelligheid met zich mee. Dat voelt helaas niet zo voor hen, die het in die periode zonder moeten stellen. Verdriet, pijn en gemis worden extra voelbaar. Tijdens de bijeenkomst van het Rouwcafé proberen wij wat Licht in de duisternis te brengen. Wij maken een feestelijke kersttafel en zorgen voor wat lekkere hapjes. We lezen een mooi gedicht. Uw bijdrage in de vorm van een verhaal of gedicht is welkom! Samen maken wij er een sfeervolle middag van.

Kosten: €5,00 incl. consumpties
Aanmelden: info@boek-en-troost.nl
Meer info: www.boek-en-troost.nl

Een aquaduct onder de Gouwe ten noorden van Boskoop, de “Bodegravenboog” bij knooppunt A12/N11 en een korte verbinding van de Moordrechtboog naar de bestaande Zuidelijke Rondweg om Waddinxveen: dat is de oplossing voor de huidige verkeersproblemen in deze regio. Doorgaand verkeer dat niet in de gemeenten moet zijn, wordt ermee geweerd, het Bentwoud en het Groene Hart worden gespaard en de leefomgeving voor de bewoners wordt niet aangetast. Dit voorstel presenteert Het Molenberaad vandaag, voorzien van verkeers-berekeningen. In Het Molenberaad heeft een aantal verenigingen hun kennis gebundeld om de aanleg van de N207 Zuid te voorkomen.

Tijdens de verdere verkenning naar de aanleg N207 Zuid hebben de overheden stelselmatig geweigerd om deze variant, waarbij de N207 Zuid niet wordt aangelegd, door te rekenen op verkeersstromen. Het Molenberaad heeft met gegevens die op eigen kosten zijn vergaard, toch op hoofdlijnen een inschatting kunnen maken. Dit leidt tot het voorstel dat duidelijk gunstige gevolgen heeft:een aquaduct onder de Gouwe als oost-west verbinding ten noorden van Boskoop om de Zijde te ontlasten en het verkeer door Hazerswoude Dorp te verminderen;
de aanleg van de zogenaamde Bodegravenboog om doorgaand verkeer om de regio heen te leiden via de snelwegen A20/A12 en N11 i.p.v. de N207/N207 Zuid;
een korte verbinding tussen de Moordrechtboog en de bestaande Zuidelijke Rondweg om de bereikbaarheid van Waddinxveen te verbeteren.

Dit voorstel leidt tot de volgende resultaten: ongeveer 35% minder autoverkeer op de hefbrug in Boskoop en door Hazerswoude-Dorp tussen de 10 en 15% verkeersreductie (ter vergelijking indien wél aanleg N207 Zuid: slechts 4% minder over de hefbrug en tot 20% méér door Hazerswoude-Dorp). Op de huidige N207, de weg langs de Gouwe, is afhankelijk van het traject 25 tot 40% minder autoverkeer te verwachten.

De scenario’s die de provincie tot nu toe heeft getoond, zijn volgens Het Molenberaad onzinnig en duur. In alle varianten wordt uitgegaan van de aanleg van de N207 Zuid. Er is zelfs een variant die volgens het Molenberaad dramatisch uitpakt. Daarbij wordt N207 Zuid doorgetrokken naar de N11 en verder richting de A4: dat betekent veel doorgaand verkeer van Rotterdam-Oost naar Amsterdam, dus sluipenderwijs een hele nieuwe snelweg door het Groene Hart.

De provincie weigert om het scenario van Het Molenberaad via een vergelijkbare modelberekening door te laten rekenen. Op een verzoek om dan voor eigen rekening het bedrijf dat de provincie benut, te mogen gebruiken, heeft Gedeputeerde Vermeulen helemaal niet gereageerd, er is zelfs geen ontvangstbevestiging op dit verzoek gestuurd. Het Molenberaad heeft een formele klacht ingediend over deze handelwijze.

Hou je van sfeervolle gedichten of zoek je juist activiteiten die leuk zijn voor kinderen? Heb je een zwak voor theater of gedichten of juist klassieke muziek? Maak dit jaar je keuze in het nieuwe uitgebreide programma van de 63e editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’ aan de hand van verrassende themaroutes. In één oogopslag vind je datgene waar je interesse naar uitgaat. De locaties zijn op 14 december ook duidelijk herkenbaar aan de routekleur. Zo kun je nog makkelijker op ontdekkingstocht gaan langs de mooiste locaties en optredens in de binnenstad.

Het programma van de 63e editie van het mooiste lichtfeest ‘Gouda bij Kaarslicht’ is te downloaden op de website in het Nederlands en Engels. Binnenkort zijn ook de samenvattingen in een aantal andere talen weer beschikbaar, zodat gasten uit het buitenland in hun eigen taal een overzicht kunnen lezen. Het gratis programmaboekje, dit jaar in een nieuwe vorm, wordt vanaf nu verspreid over de stad.

Op vrijdag 14 december is jong en oud weer van harte welkom om vanaf ca. 14:00 uur in de historische Goudse binnenstad te komen genieten van sfeervolle muziek, theater, kunst en andere activiteiten. Het feestelijke openingsconcert vindt plaats in de Gouwekerk, vanaf 14:15uur, waar kan worden genoten van een keur van artiesten. Veel winkels doen mee, en de horeca bereidt heerlijke kerstmenu’s.

Het ontsteken van de kerstboom

Als de avond valt gaan de lichten op de Markt uit en wordt het historische Stadhuis verlicht door 1500 Bolsius Gouda kaarsen. Alle aanwezigen worden traditiegetrouw uitgenodigd vanaf circa 18.30 uur mee te zingen met de samenzang o.l.v. stadbeiaardier Boudewijn Zwart en Brass band Schoonhoven. Vanaf 19.00 uur begint de ceremonie bij de boom, waar de veelzijdige Goudse operazangeres Tania Kross stukken uit haar bijzondere tournee Kross 2000 zal zingen. Een aantal nummers zal zij samen met het honderdjarige koor Toonkunst vertolken. Bekende ingrediënten als het wintergedicht, het kerstverhaal door burgemeester Milo Schoenmaker en kinderburgemeester Tess Huismans, zullen niet ontbreken. Ook na afloop van de ceremonie bij de kerstboom gaan de feestelijkheden in de stad nog lang door, met tal van optredens en afsluitende feesten in de stad.

Samen met vier collega’s speelt Juliette Hurel op vrijdag 30 november a.s. om 20.15 uur in De Brug muziek van haar cd “Bach Inspiration”. Inspiratie betekent hier zowel bezieling als inademing. Zij wordt vergezeld door een sopraan, violist, cellist en klavecinist. Zij spelen instrumentele muziek van Bach en enkele aria’s met fluitsolo uit onder meer de cantate “Ich habe genug” en de “Kaffeecantate”.  Zie www.reeuwijkklassiek.nl

Op vrijdagavond 21 december 2018 treden in de Sint Victorkerk de koren Hakuna Matata en Rhythm of Life op voor een benefietconcert ten behoeve van de hospices Gouda en Waddinxveen. Naar verwachting zullen minimaal 40 koorleden meezingen in dit Kerstconcert. De koren staan onder leiding van Natalie Merfort en de organisatie berust bij Natalie en bij Hans van Groningen (namens hospice Gouda) en Gert Breteler (namens hospice Waddinxveen).Twee jaar geleden is er een vergelijkbaar concert geweest in de Remonstrantse Kerk, die toen helemaal vol zat. Verwachting is dat dat nu weer gaat gebeuren met in totaal bijna 500 zitplaatsen.

De deuren van de Sint Victorkerk gaan om 19.30h open, het concert begint om 20.00h. Toegangsprijs is € 15,- p.p. (méér mag ook). Gezien de ruimte vragen wij u om lopend of per fiets te komen. Kaartverkoop geschiedt door aanmelding met adresvermelding op de website www.hospicewaddinxveen.nl. U krijgt dan een betalingsverzoek, na betaling worden de toegangskaarten naar u toegezonden. Zonder e-mail graag uw melding met naam, adres, telefoonnummer en woonplaats naar Gert Breteler, Groensvoorde 96, 2742 DL te Waddinxveen. Posters met alle details worden gemaakt en u kunt ook via e-mail door de organisatie benaderd worden om te komen.

Timios H1 toont veerkracht in streekderby…

by redactie on 20 november 2018

in Regio,Sport

Vrijdagavond ontvingen de heren van Timios het eerste herenteam van Vollingo uit Gouda in De Plataan in Boskoop. Beide teams bevinden zich in de middenmoot van de promotieklasse en zijn dus op papier aan elkaar gewaagd. Het publiek zag dan ook een spannende strijd waarin beide teams flink aan elkaar gewaagd waren.

Timios komt direct goed uit de startblokken en zet Vollingo goed onder druk via snelle middenaanvallen. Vollingo beantwoord het snelle middenspel van Timios met harde aanvallen over de diagonaal. Vollingo weet na een kleine achterstand toch een voorsprong te pakken halverwege de set. Ondanks diverse wissels kan Timios niet voorkomen dat Vollingo de setwinst met 20-25 naar zich toetrekt.

De tweede set ziet het publiek een leuke tweestrijd waarin beide teams het beste uit zichzelf weten te halen. Ondanks flinke servicedruk van Timios blijft Vollingo goed overeind in de passing. Ook verdedigend vindt Vollingo een antwoord op de snelle middenaanvallen te vinden. Timios vecht voor ieder punt en heeft bijna de hele set een paar punten voorsprong op Vollingo. In het eindspel is Timios echter onzorgvuldig waardoor de setwinst weer naar Vollingo gaat (23-25).

In de derde set heeft Timios de opstelling wat omgezet waardoor meer lengte tegelijk aan het net gebracht kan worden. Vanaf het eerste punt pakt Timios het initiatief en maakt het Vollingo erg moeilijk met een goede blokkering en diverse aces in de services van Robbert van Dijk en Karst Busstra. Door dubbele wissels in te zetten houdt Timios veel aanvalskracht aan het net waardoor de setwinst met 25-20 naar Timios gaat.

Dat sterke spel zet Timios in de vierde set door. Alles lijkt te lukken en Vollingo raakt het spoor enigszins bijster. Op een gegeven moment kijkt Vollingo tegen een achterstand aan 18-9. Timios vergeet op dat moment met volle kracht door te zetten en laat Vollingo weer in de wedstrijd komen. Te laat voor de setwinst die met 25-18 naar Timios gaat. De vijfde beslissende set zet Vollingo het ingezette herstel direct door en zakt Timios onder het tot nu toe getoonde niveau. De onnodige fouten stapelen zich ineens op waardoor Vollingo de strijd met gemak kan beslissen (5-15). Voor het thuisteam en het thuispubliek was de laatste set uiteraard een flinke domper maar iedereen had genoten van een goede pot volleybal.

Jongens 16 1 en Jongens 14 1 van Bouncers Basketball blijven het op landelijk niveau goed doen door in Amsterdam te winnen van BC Apollo 2 met 46-73, en in Waddinxveen in sporthal de Duikelaar van CBV Binnenland 1 met 92-43. Daarmee blijven de ploegen nog steeds ongeslagen. Bouncers Heren 1 moest in Den Haag de winst laten aan HBV The Jumpers 1, 64-56. Bouncers Meisjes 18 had in Hardinxveld-Giessendam in River Trotters 1 een pittige tegenstander, maar won wel, 47-50.

In sporthal ’t Zandje in Den Haag kwamen de heren van Bouncers tegen HBV The Jumpers 1 maar moeizaam op gang, want na vier minuten spelen keek de ploeg al tegen een 10-0 achterstand aan. Vervolgens kwam Bouncers wat beter in de wedstrijd en werd de achterstand teruggebracht naar vijf punten bij rust, 34-29. Het derde kwart gaf een gelijk opgaande strijd te zien, waarna Bouncers in het vierde kwart de thuisploeg in de zevende minuut tot op een punt naderde, 57-56. Daarna ging het mis, Bouncers scoorde niet meer en trok The Jumpers alsnog de zege over de eindstreep, 64-56. Topscoorder was Wouter van der Eng met 17 punten. Jammer genoeg was sportman van het jaar Boudewijn Koppen(altijd goed voor gemiddeld 15 á 20 punten) met vijf punten niet echt op dreef.

Zaterdagavond in sporthal de Duikelaar had Bouncers Heren 3 weinig in te brengen tegen Baros 3 uit Rotterdam. Direct in het eerste kwart werd de thuisploeg al op een ruime achterstand gezet en was de wedstrijd bij rust met een stand van 24-62 al beslist en wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 49-95. Lennart van Gils was met 14 punten topscoorder.

In de Apollohal in Amsterdam opende de thuisploeg BC Apollo 2 tegen Bouncers Jongens 16 1 met een driepunter nog wel de score, maar daarna nam Bouncers het initiatief over om het eerste kwart te winnen met 7-13. Die voorsprong werd vervolgens met een veel scorende Massal Diouf verder uitgebouwd naar een 22-39 ruststand. In het derde en vierde kwart kwam de thuisploeg er niet echt meer aan te pas en won Bouncers ruim met 46-73. Massal Diouf scoorde een respectabel aantal punten, namelijk 44. Door deze winst staat Bouncers Jongens 16 1 met 14 punten uit 7 wedstrijden op de eerste plaats in de landelijke 23 Divisie A.

Zaterdagmiddag liet Bouncers Jongens 14 1 er tegen het bezoekende CBV Binnenland 1 uit Barendrecht geen gras over groeien. De bezoekers werden direct onder druk gezet en dat resulteerde in een 49-28 ruststand en een gelopen race. Ook in het derde en vierde kwart bleef Bouncers met 25-5 en 18-10 de meest scorende ploeg om te winnen met 92-43. Latif Diouf en Teis Hümmels scoorden elk 22 punten en was Maurits de Jong goed voor 21 punten. Met deze winst blijft ook Bouncers Jongens 14 1 ongeslagen aan kop in de landelijke Divisie.

In Amstelveen zat voor Bouncers Jongens 12 1 tegen MBCA Amstelveen 1 het venijn in de tweede helft van het vierde kwart. Tot dat moment hielden beide ploegen elkaar, via een 26-21 ruststand en een 34-34 stand na het derde kwart, goed in evenwicht. Daarna lukt het aan de kant van Bouncers niet meer, want in de laatste vier minuten werd er niet meer gescoord en pakte de thuisploeg alsnog de winst, 61-45. Sjors Hümmels en Jordan de Miranda scoorden elk 14 punten.

Spannend was het in Hardinxveld Giessendam tussen River Trotters 1 en Bouncers Meisjes 18 1. Uit het digitale wedstrijdformulier kon het scoreverloop niet echt worden vastgesteld, maar vlak voor tijd was de stand nog gelijk, 47-47, waarna Emma Bouthoorn met een driepunter de zege voor Bouncers veilig stelde, 47-50. Ilona Beckman was topscoorder met 14 punt. In Oegstgeest kon Bouncers Meisjes 12 het niet bolwerken tegen BV Oegstgeest, al was het verschil na de eerste helft nog niet zo groot, 28-13. In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij en won met 65-31. Voor Bouncers scoorde Donna Falling 16 punten.

Programma: Slechts één wedstrijd komend weekend. Vrijdag 16 november 2018 speelt in sporthal de Duikelaar: Bouncers Meisjes 18 tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk. Aanvang 20.00 u. Afgelopen vrijdagavond werd tijdens het Sportgala 2018, speler, trainer en coach Boudewijn Koppen van Bouncers Basketball gekozen tot sportman van het jaar 2017-2018.

Goudse IJsbaan in Gouwekerk geopend…

by redactie on 15 november 2018

in Regio

Woensdag 14 november opende om 10.00 uur de Goudse IJsbaan in de Gouwekerk. De eerste kinderen stonden gelijk al klaar om hun eerste passen op het ijs te zetten dit jaar. De ijsbaan was vandaag al meteen gezellig druk, na schooltijd stroomde de baan snel vol.

De organisatie achter het evenement is trots! Trots op het prachtige plaatje, trots op de samenwerking met Kruim, White House Development en de gemeente en vooral ook trots op Gouda. “Wat een geweldig mooi project is dit weer om aan mee te mogen werken,” aldus Remko van der Hammen van Grand Canyon Bedrijfs- en Publieksevents. “We draaien al een tijdje mee in de branche, maar van dit project gaat ons hart sneller kloppen. De Gouwekerk is een iconisch gebouw in onze binnenstad en het was zonde dat het al zo lang leeg stond en niet meer toegankelijk was voor de Gouwenaren. Om de kerk op deze manier een tweede leven te geven, is heel bijzonder!”

De Gouwekerk werd afgelopen juli gekocht door een particulier. De nieuwe eigenaar gaf White House Development de opdracht om alle mogelijkheden voor de toekomstige permanente invulling van de kerk te onderzoeken. In tussentijd opent de Gouwekerk haar deuren voor inwoners en toeristen door middel van pop-up events, waaronder de Goudse IJsbaan.

De Goudse IJsbaan in de Gouwekerk is onderdeel van IJSTIJD! IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB dat de Goudse IJsbaan in de Gouwekerk en de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis ondersteunt, zodat kinderen enthousiast gemaakt worden om te gaan schaatsen. Naast deze ijsbanen worden nog eens 49 andere tijdelijke en 23 kunstijsbanen gesteund. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. IJSTIJD! staat vanaf nu voor een breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport. IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.

De Goudse IJsbaan in de Gouwekerk is tot en met zondag 16 december elke dag geopend. Van zondag t/m woensdag van 10.00 – 20.00 uur en op donderdag t/m zaterdag van 10.00 – 23.00 uur. Kijk voor alle informatie en het programma op www.goudseijsbaan.nl.

Ondernemersprijs Midden Holland 2019…

1 november 2018

Oogzorg Bastiaan Optiek, winnaar Ondernemersprijs Midden Holland 2018 in de categorie Detailhandel & Horeca. Fotografie: John Roeland Fotografie. Wie worden de opvolgers van Oogzorg Bastiaan Optiek en Van der Loo Yacht Interiors tijdens de Ondernemersprijs Midden Holland 2019? In de afgelopen periode hebben diverse bedrijven, gevestigd in gemeente Waddinxveen een telefoontje gekregen met het geweldige […]

Lees verder →

HCC SeniorenAcademie locatie Gouda kondigt hierbij aan: …

31 oktober 2018

Dinsdag 20 november 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in: De Veste Ridder van Catsweg 300 2804 RS Gouda Van 10:00 tot 11:00 uur een presentatie met als onderwerp: Digitale veiligheid We zijn digitaal steeds actiever, zowel met pc, tablet als smartphone. Hierdoor neemt ook het risico toe dat we slachtoffer […]

Lees verder →

Verzetsmuseum sluit Turfmarkt 30 en gaat verder als Atelier voor Vrede en Vrijheid…

30 oktober 2018

Zaterdag 27 oktober sloot Verzetsmuseum Zuid-Holland voor het publiek de deuren van het pand aan de Turfmarkt 30. Het verzetsmuseum gaat vanaf die datum verder als het Atelier voor Vrede en Vrijheid. Het Atelier voor Vrede en Vrijheid zal zich richten op een moderne inrichting van vragen die te maken hebben met morele oordeelsvorming, vrede, […]

Lees verder →

Theeschenkerij de Proeftuin in nieuwe handen…

30 oktober 2018

Na een jaar Streekwinkel de Proeftuin gedraaid te hebben gaat Desiree Niesing, eigenaresse van de winkel op het terrein van de Proeftuin van Holland, nog een nieuwe uitdaging aan. Na 28 oktober kunt u haar niet alleen in de winkel vinden, maar zet ze de theeschenkerij, gelegen naast de winkel op het prachtige, rustieke terrein, […]

Lees verder →

Verzetsmuseum Zuid-Holland publiceert boekwerk ‘Verzet Verzet!’ …

21 oktober 2018

Met het uitbrengen van een fraai vormgegeven publicatie sluit Verzetsmuseum Zuid-Holland een mooie periode af aan de Turfmarkt. Verzetsmuseum Zuid-Holland sluit binnenkort de deuren aan de Turfmarkt. Een periode van meer dan dertig jaar in het voormalige bankgebouw wordt daarmee afgesloten. Dat is reden genoeg om terug te kijken naar wat er in die decennia […]

Lees verder →

In gesprek met een vluchteling…

5 oktober 2018

We are the Refugees. In gesprek met een vluchteling. Zaterdag 13 oktober 2018 van 14-16 uur Chocoladefabriek (Steenlandzaal) Klein Amerika 20 – Gouda Adel AlBaghdadi, mede-oprichter van de WE Organization, vertelt (in het Engels) over: Syrië van voor de oorlog en het Syrië van nu. Zijn vlucht vanuit Syrië en zijn huidige leven in Nederland. […]

Lees verder →

Vijfde Goudse trouwbeurs verrast opnieuw…

28 september 2018

Voor de derde keer op rij is Zalencentrum Le Patapouf aan de Kolkmanstraat 1-3 in Gouda het gastvrije onderkomen van Trouwbeurs ’t Groene Hart. Deze vijfde Goudse editie vindt plaats op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang, het parkeren, een goodiebag én kans op een diner voor twee zijn gratis. Alle […]

Lees verder →

Lunch voor weduwen en weduwnaars…

16 september 2018

Afgelopen voorjaar startte er een nieuw initiatief bij de Stichting Boek en Troost. Zondagen zijn voor weduwen en weduwnaars vaak moeilijke dagen. Zij zien op die dag andere mensen samen op familiebezoek gaan, een wandeling maken etc. iets wat zij vaak in het verleden met hun partner deden. Daarom organiseert Boek en Troost op zondag […]

Lees verder →

Vrijwilligers gezocht…

24 augustus 2018

Terminale zorg Thuis en Hospices Midden Holland Zoekt: VRIJWILLIGERS 184 vrijwilligers zorgen ervoor dat Terminale zorg thuis en Hospices Midden-Holland kan bestaan. De hospices staan in Gouda en Waddinxveen met ieder 4 kamers waar vrijwilligers de dagelijkse ondersteuning voor de gasten op zich nemen. Daarnaast bieden vrijwilligers ondersteuning bij de mensen thuis, wooncentra, verpleeghuizen en Gemiva. […]

Lees verder →

Gratis Biodanza proberen op dinsdagavond 4 september…

17 augustus 2018

Iedereen die nieuwsgierig is naar Biodanza of zich wil laten verrassen door deze prachtige dansvorm is welkom. Biodanza is een dansvorm die niet alleen leidt tot veel plezier en contact met anderen maar ook tot meer verbinding met jezelf. De uitgekiende combinatie van muziek en beweging levert bijzondere effecten op die een weldadige uitwerking hebben. […]

Lees verder →

RECUM heet voortaan ReeuwijkKlassiek…

17 augustus 2018

Foto: Meesterpianist Misha Fomin in het Concertgebouw Amsterdam.     Wij noemen RECUM voortaan ReeuwijkKlassiek omdat deze nieuwe naam beter weergeeft wat wij doen: het organiseren van kamermuziekconcerten in Reeuwijk. Twee Meesterpianisten spelen in seizoen 2018 – 2019 bij ReeuwijkKlassiek. De solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest komt samen met vier collega’s. Het Nieuwjaarsconcert is […]

Lees verder →

Zing mee in Gouda…

2 augustus 2018

Heeft u geheugenproblemen (zoals dementie) én vindt u zingen leuk? Doe dan mee met het nieuwe koor ‘Zing mee in Gouda’. Elke dinsdagochtend zingen mensen met dementie -samen met hun partner of andere naaste- bekende liedjes uit de oude doos maar ook nieuwe liedjes. Bij ons koor gaat het om het plezier van samen zingen. […]

Lees verder →

Open huis…

30 juni 2018

Zaterdag 7 juli 2018 is weer het maandelijkse open huis van Terminale Zorg Thuis en Hospices Midden Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en […]

Lees verder →