Waddinxveen

Sinds woensdag 13 november mag gemeente Waddinxveen zich koploper noemen op het gebied van cliëntondersteuning. Net als 19 nieuwe andere gemeenten doet Waddinxveen mee met het zogenaamde koploper project. Een twee jaar durend project om de cliëntondersteuning in de gemeente te verbeteren. Cliëntondersteuning helpt inwoners de zorg en ondersteuning te regelen die zij nodig hebben.

Inwoners kunnen de hulp van cliëntondersteuners inroepen als zij vragen hebben over bijvoorbeeld zorg, jeugdhulp, welzijn, onderwijs, werk en wonen. Als iemand hulp kan gebruiken maar niet goed weet waar hij moet beginnen. Of wanneer iemand het moeilijk vindt om te vertellen wat hij precies nodig heeft. In dat geval kunnen cliëntondersteuners helpen bij het beschrijven van de hulpvraag en meedenken over oplossingen. Zij nemen het werk niet over maar geven informatie en advies. Cliëntondersteuning is gratis voor alle inwoners van de gemeente.

Het Koploper project Cliëntondersteuning is bedoeld om cliëntondersteuning te verbeteren. Het project is een initiatief van gemeentekoepel Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), in samenwerking met Ieder(in) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein. De andere 19 nieuwe koploper gemeenten zijn: De ABG-gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen), Apeldoorn, Bernheze, Boxtel en Sint-Michielsgestel, ’s-Hertogenbosch, Hilvarenbeek, Haarlem, Kerkrade, Overbetuwe, Oudewater, Raalte, Roerdalen, Utrecht, Waalwijk, Zwijndrecht en Zoetermeer. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn & Sport (VWS) financiert het project. Movisie ondersteunt het project.

Bron: gemeente Waddinxveen

Sinterklaas komt…

by redactie on 18 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Sinterklaas is in het land. Op woensdag 27 november om 15.00 uur komt hij op uitnodiging van Vonk en ‘De notenkrakers’ op bezoek van Cultuurhuys de Kroon. Dit keer moeten ze met z’n allen wel een hele hard noot kraken: Sinterklaas is namelijk zijn staf kwijt! Dat wordt wel heel lastig voor hem, straks op de hoge hoge daken van Waddinxveen… Samen met de kinderen in de zaal proberen we de Sint te helpen. Kaartjes te koop via www.cultuurhuysdekroon.nl.

Foto: PR Vonk

Hubo Waddinxveen opent haar deuren…

by redactie on 18 november 2019

in Waddinxveen

Eindelijk is het zover, na enkele maanden van intensief verbouwen, is het blauw van Formido verdwenen. Komende donderdag 21 november is de eerste officiële dag als Hubo. Dan wordt Hubo XL Waddinxveen werkelijkheid.

“Jarenlang de deur openen en de telefoon aannemen met Formido, en nu moeten wisselen naar Hubo. Dat zal voor iedereen even wennen zijn, maar we hebben er allen zin in. De verbouwing nadert het einde. Een intensieve periode, maar wel een mooie. Iedereen heeft zich ingezet voor een prachtig resultaat, wij zijn er trots op.” vertellen beide enthousiaste ondernemers Maykel en Patrick Zwanenburg, “Want de keuze voor een andere formule is niet makkelijk. “Nadat bekend werd dat de Formido formule zou stoppen moesten wij nadenken over de volgende stap. Afscheid nemen van Formido én kiezen voor een nieuwe formule is dubbel. Je neemt afscheid van een formule waar je jarenlang met veel plezier en inspanning voor hebt gewerkt, echter biedt het ook nieuwe kansen! Het geeft energie en dwingt je om na te denken over de toekomst van je bedrijf. Wij zijn op zoek gegaan naar een formule die past bij de manier waarop wij willen ondernemen én de manier waarop we onze klanten willen bedienen. In Hubo vonden wij een formule die past bij onze wensen en behoeftes. Een formule met een duidelijke visie, onderscheidend binnen de doe-het-zelf branche en met een mooie positie in de markt” aldus Patrick Zwanenburg.

Vooral het uitgangspunt ‘je kunt het zelf doen, je kunt het samen doen of je kunt het laten doen’ sprak de ondernemers aan. “Ook wij zien de variatie in klanten in de bouwmarkt, klanten met verschillende behoeftes en wensen. Wij willen al die klanten kunnen helpen of het nu het meedenken over een klus is, het op maat leveren van producten of montage aan huis, alles!” aldus Maykel Zwanenburg.

De gebroeders Zwanenburg danken de familie Huurman van de voormalig Hubo aan het Noordeinde in Waddinxveen, voor het mogelijk maken dat zij onder de Hubo vlag verder kunnen. De familie Huurman gaat verder onder de naam HoutOpMaatGezaagd.

“Tijdens de openingsdagen op donderdag, vrijdag en zaterdag maken we er natuurlijk een feestje van, er zijn diverse leveranciers aanwezig met productdemonstraties. De klant profiteert van verschillende aanbiedingen, 20% korting op bijna alles en voor iedere klant een leuke attentie. Ook zijn er nieuwe assortimenten zoals werk/vrijetijdskleding toegevoegd. We nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen!” gaat Patrick verder.

“Het verbouwen van beide vestigingen (Bodegraven en Waddinxveen) is nu echt voorbij. De focus en aandacht aan onze klanten is waar wij voor staan. We kunnen weer 10 jaar verder!” sluit Maykel lachend af.

Over Hubo…
Met ruim 170 winkels is Hubo de grootste en meest servicegerichte doe-het-zelf-keten van Nederland. Hubo helpt met elk klusproject, van begin tot eind. Alles om zorgeloos wonen mogelijk te maken. Denk aan advies, inmeten, levering én montage aan huis. #Hubohelpt!

Over Euretco…
DGN retail is onderdeel van Euretco, de grootste retail-serviceorganisatie van Nederland. Euretco werkt samen met 1.500 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren die ondernemers bijna 2.750 winkels binnen de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. Euretco is onderdeel van de EK/servicegroup, een Europese coöperatie met 2.100 zelfstandige retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.

Sinterklaas is weer in Waddinxveen…

by redactie on 16 november 2019

in Waddinxveen

Zaterdagochtend om 10.00 uur is Sinterklaas weer gearriveerd in Waddinxveen. Aan de voet van de hefbrug stonden vele kinderen met hun ouders hem op te wachten. Uiteraard was ook de burgemeester aanwezig om de goedheiligman welkom te heten.

Na deze geweldige ontvangst heeft de Sint met zijn gevolg in een mooie Engelse dubbeldeksbus alle Waddinxveense winkelcentra bezocht.

Op zondagmiddag 24 november 2019 treedt om 15:00 uur Wishful Singing (dames vocaal) op.

Wishful Singing raakt! Vijf klassiek geschoolde zangeressen roepen met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, weemoed en plezier. Hartveroverend! Bekend van optredens in o.a. Podium Witteman en de radio, brengen zij in Waddinxveen een gevarieerd programma uit hun repertoire. O.a. liederen uit hun programma “What about Mary?” Een van de meest bezongen vrouwen uit onze geschiedenis. Zij combineren op geheel eigen wijze en op het hoogste niveau a Cappella zang. Hun repertoire loopt van werken uit de renaissance en barok tot volksmuziek, close Harmony en hedendaagse muziek.

Anne-Christine Wemekamp (eerste sopraan) Maria Goetze (tweede sopraan) Marjolein Verburg (mezzosopraan) Indra van de Bilt (eerste alt) Marjolein Stots (tweede alt).
Website: www.wishfulsinging.nl

Uitvoering:
Zondagmiddag 24 november 2019 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Reserveren via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl.

Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar! Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87. Entree €13,00 incl. koffie of thee. Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,50. Jongeren tot 21 jaar €8,00. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Sinterklaas is onderweg naar Waddinxveen…

by redactie on 12 november 2019

in Waddinxveen

Foto Stef Hoogendijk

 

Wanneer alles volgens plan verloopt legt de boot van Sint op zaterdag 16 november om 10.00 uur bij de Nesse in Waddinxveen aan met hulp van het Zee kadetten korps, de Waddinxveense reddingsbrigade en de Klimopgroep. Hier zal burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis de goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen. Daarna volgt de toer langs de Waddinxveense winkelcentra.

Speciaal voor kinderen met een gluten intolerantie heeft hoofdpiet, dat is de Piet die altijd dichtbij Sinterklaas te vinden is, glutenvrij strooigoed meegenomen.

De toer door Waddinxveen ziet er als volgt uit:

11.00 uur Zuidplashof
11.30 uur Ieplaan
13.00 uur Dorpstraat
13.30 uur Groensvoorde
14.00 uur Kon. Wilhelminaplein
14.30 uur Luifelbaan
14.50 uur Gouweplein – Marktstraat
15.00 uur opening slaapkamer van Sint
15.30 uur Gouweplein – Tussenzicht (tot 16.00 uur)

Vanwege de te verwachten drukte adviseert de organisator van de intocht, het Ondernemers Platform Waddinxveen, iedereen om lopend of op de fiets naar de aankomst aan de Nesse te komen. Wie toch met de auto komt, parkeert die het beste op het terrein bij het nieuwe of oude gemeentehuis. Voor de veiligheid van het publiek is het niet toegestaan om de aankomst van Sinterklaas vanaf het talud van de Hefbrug te volgen.

De jaarlijkse Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen, Ondernemers Platform Waddinxveen en gemeente Waddinxveen.

Toos Plaza Jump In…

by redactie on 11 november 2019

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Zaterdag 9 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwammerdam, Wilskracht uit Alphen ad Rijn en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen. Deze wedstrijd was speciaal voor de recreatiegymnasten die één keer in de week trainen.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Er werd gesprongen op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.
Voor, tijdens of na de wedstrijd konden de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan, lange mat of andere sprongbanen in de Danszaal en tevens konden ze vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza.

Er was dit jaar een drukke middag wedstrijd met 14 deelnemende groepen in drie verschillende nivo´s; groep 5-6 en groep 7-8 van de basisschool en middelbaar onderwijs. In de categorie groep 5-6 won TOOS helaas geen prijzen en werden de prijzen verdeeld over Boskoop, UDI, OSS en TUMO.

In de categorie groep 7-8 was er bij het onderdeel trampoline de zilveren prijs voor TOOS-B3. De overige prijzen waren voor Wilskracht, Boskoop, OSS en TUMO. In de categorie middelbaar onderwijs won TOOS op alle onderdelen (Lange Mat – Trampoline – Trampoline Kast) de 1e plaats.

De Jump In beker voor de ploeg met het hoogste puntentotaal voor alle toestellen werd in het nivo groep 5-6 gewonnen door BoskoopA1, in het nivo groep 7-8 was de Jump In trofee voor TUMO-B2 en bij de categorie middelbaar onderwijs naam TOOS-C4 de Jump In troffee mee naar huis. Na afloop kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis. Het was een geslaagde wedstrijd.

De Kroon toneel van magische sensatie…

by redactie on 11 november 2019

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen is zaterdag 23 november het toneel van de magische mentalist Timon Krause. Je houdt je adem in, je ogen worden groter. je vergeet alles om je heen. Je zit gevangen in het moment je kan het niet geloven. Zo’n magisch moment, dat je je hele leven zal blijven herinneren.

Ervaar Mindgames in het theater: de nieuwe sensatie op gebied van gedachten lezen. Muziek, magie en mysterie in één. Timon Krause zegt daar zelf over: “Het is een mix van cabaret, muziek, hypnose, mentalisme en humor, waarbij wij ook de hulp van de zaal inroepen. Het is een interactieve show met, hoop ik, veel verrassingen”.

De show begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 19 euro, inclusief pauzedrankje en ticket fee.

A cappella kwintet Wishful Singing brengt in hun programma ‘What about Mary?’ een ode aan de meest veelzijdige vrouw ooit: Maria. De vijf zangeressen laten in een meeslepende, theatrale voorstelling zien en horen dat Maria een belangrijke inspiratiebron is voor hun muziek en levenswijsheid.

Wishful Singing presenteert in hun voorstelling Maria als een multitaskende vrouw, die alle ballen hoog wil houden en het liefst alle Maria’s in één wil zijn. Van moeder tot majesteit, van Mary Poppins tot Bloody Mary, van Lady Madonna tot Maria Callas. Dat zorgt voor de nodige frictie op het podium. Want wie is Maria nu écht?

Mijn naam is Maria, ik ben moeder, vrouw, echtgenote
zangeres, wetenschapper, politica, popster, icoon, de moeder van

ik ben
alle vrouwen
ik ben een koekje
nu ik zelf nog

(fragment uit de voorstelling)

Over Wishful Singing
Uitvoerenden: Anne-Christine Wemekamp, Maria Goetze, Marjolein Verburg, Janneke Vis en Marjolein Stots

Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a capella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. Wishful Singing wil haar publiek ontroeren, raken, laten ontspannen of tot bezinning brengen door het verhaal dat zij via de muziek vertelt.

Het repertoire van Wishful Singing is breed – het loopt uiteen van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. Daarnaast zingt Wishful Singing graag hedendaags repertoire: het ensemble voerde op verschillende festivals werk van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman uit.

Het ensemble treedt op in binnen- en buitenland en is regelmatig te gast in tv-programma’s als DWDD en Podium Witteman.

Zondag 24 november | Remonstrantse Kerk | Waddinxveen | 15.00 uur | Tickets & info  www.wishfulsinging.nl

Raadhuisplein in gebruik genomen.

by redactie on 4 november 2019

in Waddinxveen

Digna Hagoort van Philadelphia ontvangt bloemen van Hans Jung namens Lithos Bouw & Ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed.

Afgelopen donderdag is het Raadhuisplein in opgeleverd, klaar voor verdere inhuizing.

Er zijn 12 woningen ontwikkeld voor Stichting Philadelphia Zorg. Het gaat om zorgwoningen die Philadelphia gebruikt voor haar eigen doelgroep, mensen, zowel jong als oud met een verstandelijke beperking. Zij hebben allemaal hun eigen appartement met eigen slaapkamer en sanitair. De jongeren worden begeleid richting zelfstandig wonen of een andere beschermde woonvorm. Daarnaast is er een dagbestedingsruimte.

Op de 1e en 2e etage zijn 31 huurwoningen ontwikkeld voor het midden-en hogere segment. Met deze invulling wil de gemeente Waddinxveen het gebied rondom het oude gemeentehuis een kwaliteitsimpuls geven. Een woon-zorggebouw waar mensen aandacht hebben voor elkaar

De essentie voor het creëren van dit woon-zorg gebouw is gebaseerd op een krachtige visie die er bij de betrokken partijen leefde. Samen leven, samen gezond en samen ontmoeten. Het initiatief om dit centrum te ontwikkelen kwam vanuit Zenzo en Lithos. Samen met zorgverlener Philadelphia, Kerckebosch, Weis Vastgoedmanagement en architect Egbert van Dijk heeft dit geleid tot een omgeving waar mensen aandacht hebben voor elkaar.

‘Jump’ in in Toos Plaza…

by redactie on 4 november 2019

in Sport,Waddinxveen

Aanstaande zaterdag 9 november wordt in Sportcomplex TOOS Plaza aan de Staringlaan in Waddinxveen de TOOS Jump In gehouden. Aan deze groepsspringwedstrijd, georganiseerd door de Dans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. Zij kunnen in hun springwedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Zij kunnen inschrijven op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline. Voor of na de wedstrijd kunnen de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan en andere sprongbanen en vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza. In de middagwedstrijd (aanvang 13.00 uur) komen de deelnemers van 7-9 jaar, de deelnemers van 9-12 en van middelbaar onderwijs aan de beurt.

De deelnemende gymverenigingen zijn; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, UDI uit Zwameerdam, Wilskracht uit Alphen ad Rijn en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen.

Tijdens de wedstrijd zijn er per toestel prijzen te verdienen en aan het einde van de wedstrijd wordt de TOOS Jump In Trofee uitgereikt aan de beste groep met het hoogste puntentotaal. Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen. De toegang is vrij.

Van 11 t/m 16 november 2018, ook in Waddinxveen
In heel ons land gaan binnenkort vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Ook in Waddinxveen komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek voor het Gehandicapte Kind, van 11 tot en met 16 november.

Gewoon kind zijn
In onze samenleving staan kinderen met een handicap nog vaak aan de kant. De speeltuin in de buurt is lang niet altijd toegankelijk, evenmin als de sportclub en de school. Het is nodig drempels weg te nemen, zodat kinderen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen, leren, sporten, Dankzij de hulp van donateurs en collectanten worden projecten in heel Nederland gesteund, ook in onze regio. Op de website nsgk.nl staat een kaart waarop te zien is welke projecten dat zijn.

Contant of digitaal
Wie geen contant geld in huis heeft kan via de mobiel doneren app op de telefoon toch iets geven. Ook kan een machtiging aan de collectant worden meegegeven om iets van de bank af te laten schrijven. Heb je de collectant gemist, dan kun je de letters NSGK sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro). Giften tellen mee bij de belastingaangifte want de stichting bezit het keurmerk voor goede doelen.

Van alles te doen in de Kroon…

1 november 2019

Romantische film in De Kroon De romantische en aangrijpende film Un amour impossible speelt woensdagavond 13 november in Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein te Waddinxveen. De film vertelt het verhaal van Rachel (Virginie Efira), die in het Frankrijk van de jaren 50 werkzaam is als eenvoudige typiste wanneer ze Philippe (Niels Schneider) ontmoet, een […]

Lees verder →

Succes op laatste wedstrijd voor twirlafdeling Illusion…

1 november 2019

Zaterdag 26 oktober vond voor twirlafdeling Illusion hun laatste wedstrijd van het seizoen plaats in Alblasserdam. Tijdens deze dag deden wederom alle solisten, duo’s en teams van Illusion mee. Het beloofde een drukke dag te worden, maar al gauw werd duidelijk ook een geslaagde dag. Iedereen liet spetterende en zeer goede optredens zien, wat uiteindelijk […]

Lees verder →

Gezellige Snuffelmarkt op zaterdag 2 november in het Coenecoop College…

1 november 2019

Op zaterdag 2 november 2019 van 9.00 tot 14.00 uur organiseert PKN wijkgemeente De Rank te Waddinxveen haar jaarlijkse Snuffelmarkt. Deze zal worden gehouden in het Coenecoop College, Oude Dreef 6. De hal en aula van het Coenecoop College zijn dan omgetoverd tot een gezellige snuffelmarkt, waar diverse 2e hands spullen te koop worden aangeboden […]

Lees verder →

Dave Kientz, Europees kampioen Kyokushin Karate…

30 oktober 2019

In het Portugese Porto  vond in het weekeinde van 25 en 26 oktober het EK Kyokushin karate plaats. Dave Kientz (16) van Karatevereniging Kurai uit Waddinxveen  was onderdeel van het  8-koppige nationaal team en nam deel aan zowel het EK Kata als het EK Kumite. Kyokushin karate is een moderne Full contact stijl die bekend […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 27 oktober Blaaskwintet Quintessenza…

14 oktober 2019

Quintessenza Blaaskwintet, vijf enthousiaste, jonge en gedreven musici die elkaar in 2013 ontmoetten als studenten aan het Conservatorium in Amsterdam en sindsdien optreden in het land. Quintessenza maakt een gevarieerd repertoire toegankelijk voor een breed publiek. Werken uit de klassieke tijd gecombineerd met hedendaagse composities en eigen arrangementen. Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Anouk Dolfing […]

Lees verder →

Groot Dictee in de Bibliotheek…

14 oktober 2019

Op zaterdag 2 november zendt NPO 1 het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2019 uit. De Bibliotheek De Groene Venen sluit dit jaar aan op maar liefst 3 vestigingen, Bodegraven, Waddinxveen en Zuidplas en biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan het Groot Dictee. Voor het regionale Groot Dictee der Nederlandse Taal worden […]

Lees verder →

Sjaak Bral twee maal in De Kroon…

11 oktober 2019

De bekende Haagse cabaretier Sjaak Bral komt ook dit jaar weer zijn oudejaarsshow in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen uitproberen. Twee dagen achtereen, op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober legt hij de basis voor wat de show op de laatste dag van december moet worden. Waar tijd haar greep verloren heeft, weet niemand meer […]

Lees verder →

Gratis kunstworkshops in de herfstvakantie…

11 oktober 2019

Cultuurhuys de Kroon bestaat 5 jaar, en daarom is er een wedstrijd voor kinderen en jongeren tot 18 jaar: wie maakt de mooiste kroon? Misschien maak je nog meer kans op een mooie prijs als je daarbij door een echte kunstenaar wordt begeleid. Daarom organiseert Vonk op donderdag 24 oktober in samenwerking met Cultuurhuys de […]

Lees verder →

Selectietest turnen voor meisjes…

10 oktober 2019

Voor wie wil leren turnen is er op zaterdag 26 oktober 2019 een selectietraining voor meisjes geboren in de jaren 2012 en 2013. De testtraining wordt gehouden in de eigen accommodatie van Dans- en Turnvereniging TOOS in de Turnzaal van het sportcomplex “TOOS Plaza” aan de Staringlaan 18. Voor de test moet je je opgeven via […]

Lees verder →

Plaatsing NK voor twirlteams Illusion…

6 oktober 2019

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Zwijndrecht voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 10 gouden medailles, 7 zilveren medailles en 1 bronzen medaille behaald. Ook werden er solistisch meerdere plaatsingspunten behaald voor de selectiewedstrijden van de Nederlandse Kampioenschappen in november. Sophie Vermeulen behaalde zelfs een […]

Lees verder →

Film met Lady Gaga in De Kroon..

6 oktober 2019

    Lady Gaga verschijnt woensdag 16 oktober op het witte doek van Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. De film A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in […]

Lees verder →

College presenteert een sluitende begroting…

4 oktober 2019

Het college van B&W heeft op dinsdag 1 oktober de Programmabegroting 2020-2023 sluitend vastgesteld. In de begroting heeft de gemeente structurele oplossingen verwerkt voor de financiële tekorten in het sociaal domein (jeugdzorg en Wmo). Hierdoor is een robuuste begroting ontstaan, die tegen een stootje kan. Voor inwoners betekent dit dat iedereen die zorg nodig heeft, […]

Lees verder →

De BiebApp: zonder abonnement lenen bij de Bibliotheek…

3 oktober 2019

Bibliotheek De Groene Venen start op 1 oktober in Waddinxveen met een nieuwe service: lenen zonder dat je lid bent van de Bibliotheek. Met de BiebApp kun je met je smartphone lenen en betaal je per uitlening. Je betaalt alleen voor wat je leent, snel en simpel! De BiebApp is nu gratis te downloaden in […]

Lees verder →