Waddinxveen

Rotonde eend zwaar beschadigd…

by redactie on 17 april 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op dinsdag 17 april 2018

LinkedIn, wat kan je ermee…

by redactie on 16 april 2018

in Waddinxveen

Iedereen die op zoek is naar werk is welkom op woensdag 25 april 2018 bij de Walk&Talk-bijeenkomst van de Bibliotheek de Groene Venen in Waddinxveen, Gouweplein 1. Je kunt ervaringen met elkaar delen en contacten leggen met anderen in de zoektocht naar een volgende of nieuwe baan.

Het onderwerp van deze Walk&Talk is: “LinkedIn”. Elja Franken, onze eigen mediacoach geeft uitleg van LinkedIn en hoe je deze optimaal kunt gebruiken in je zoektocht naar de volgende baan. Welke termen zijn belangrijk om goed gevonden te worden? Hoe werkt het privacy beleid en wat wil je nog meer weten over LinkedIn? Kom dan zeker langs voor een kopje koffie en praat met ons mee!

We starten om 09.30 uur, de Walk&Talk duurt tot uiterlijk 11.30 uur. Deelname is gratis evenals de koffie en thee. Aanmelden kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl

Walk&Talk is een initiatief van De Levende Sollicitatiegids

Afgelopen dinsdag was er op de Koning Willem Alexander een reden voor een feestje. 20 kinderen, 10 van beide locaties, kregen hun mediatoren diploma.

Dit is het tweede jaar dat op de school gewerkt wordt met de Vreedzame school. Het inzetten van mediatoren bij het oplossen van conflicten is onderdeel van het programma.

Trein storing…

by redactie on 12 april 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op donderdag 12 april 2018

Aanvang/inloop 19.00 . 19.30 begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis

Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de onderzoeken die noodzakelijk zijn om tot de diagnose dementie te komen. De spreker deze avond is Willeke van Buren. Gespecialiseerd Verpleegkundige Ouderenzorg en Geriatrie

De avond is bedoeld voor alle mensen met een vorm van dementie, hun partners/naastbetrokkenen en hulpverleners.Tijdens de avonden van het Alzheimer Cafe is er naast een presentatie over een bepaald onderwerp, ook tijd voor het stellen van vragen, discussie en het delen van ervaringen met elkaar en deskundigen.Juist ook het delen van ervaringen met anderen in soortgelijke situaties wordt als plezierig en steunend ervaren.

Rotterdamse zanger Hans Somers en zangeres Netty komen op 18 april een Nederlandstalige meezing avond verzorgen in Souburgh.

Hans en Netty hebben een heerlijk meezing programma waarin u veel liedjes van vroeger en nu voorbij hoort komen. Hans Somers is een Rotterdamse zanger, presentator en liedjesschrijver en zit al meer dan 35 jaar in het vak. Zijn voorkeur gaat uit naar Nederlandstalige liedjes. Netty Reek is een in Rotterdam geboren zangeres. Ze zingt nu al weer een aantal jaren samen met Hans.
Samen weten zij er altijd een spetterend optreden van te maken.

Deze avond op 18 april begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur en vindt plaats op de derde verdieping in de Ridderzaal.Het optreden wordt gehouden in Souburgh aan de Prins Bernhardlaan 2 in Waddinxveen. Leden Service pakket betalen voor deze avond 4,00 euro. Voor niet-leden is het bedrag 5,00 euro. Bij deze prijs is een kop koffie of thee inbegrepen. Reserveren kan via de receptie, tel.: 0182-614366.

Percussie Workshop Salsa…

by redactie on 6 april 2018

in Waddinxveen

Houd je van swingende muziek, pakkende ritmes en samen muziek maken? Dan is deze nieuwe Percussie Workshop echt iets voor jou. In 6 sessies van 1 uur maken de deelnemers op verschillende instrumenten, zoals conga’s, bongo’s of timbales kennis met de beginselen van Salsa. Kennis of vaardigheden vooraf zijn niet nodig, in de lessen wordt aan alle facetten van het samen muziek maken aandacht besteed totdat er een gezamenlijke ritmische flow ontstaat. De workshop wordt gegeven door slagwerkdocent Martin Verhoef. De sessies starten op dinsdag 17 april en duren van 19.30 – 20.30 uur. Locatie: Stichting Vonk, Gouweplein 1. Inschrijven voor vrijdag 13 april via www.stichtingvonk.nl. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.

Uit je dak bij Vonk…

by redactie on 3 april 2018

in Waddinxveen

Ben helemaal gek van ritme en swingende muziek? Doe dan mee bij de Percussieworkshop Salsa die op dinsdag 17 april van 19.30 – 20.30 uur van start gaat. In 6 sessies maak je kennis met verschillende soorten percussie en ga je direct samen aan de slag.

Of schuilt in jou de nieuwe Martin Garrix? Geef je dan op voor een introductieles DJ bij DJ Joeri Kouwenhoven (QMode) op maandag 23 april, lestijd in overleg. Hij laat je alle apparatuur zien en samen verkennen jullie het terrein. Inschrijven via www.stichtingvonk.nl.

Verdachte van inbraak aangehouden…

by redactie on 1 april 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op zondag 1 april 2018

Wadcultureel 7, 8 en 9 september 2018…

by redactie on 29 maart 2018

in Waddinxveen

De voorbereidingen voor WadCultureel 2018 zijn alweer in volle gang. Dit jaar vindt het evenement voor de zesde keer plaats. WadCultureel is een driedaags Waddinxveens cultureel evenement voor, maar vooral door Waddinxveners. Cultureel Waddinxveen krijgt dan de kans zich te presenteren in kramen en op podia. Tijdens het evenement zal ook de Waddinxveense Cultuurprijs worden uitgereikt. Daarnaast kunnen de monumenten bezichtigd worden, vindt er een orgeltoer plaats langs de Waddinxveense kerkorgels, presenteren de wijkplatforms zich met de buitenbios en zal er afgesloten worden met Jazze aan de Nesse. Natuurlijk zijn ook deelnemers van buiten Waddinxveen van harte welkom.

Afgelopen week heeft WadCultureel daarvoor de uitnodigingen verstuurd. Alle Waddinxveners en niet-Waddinxveners worden daarin opgeroepen zijn, haar of het gezicht te laten zien tijdens deze dagen. En dan vooral op de Kunst- en Cultuurmarkt, die ook dit jaar weer op het Gouweplein in Waddinxveen zal worden gehouden. Zet zaterdag 8 september dus vast in de agenda.

Deelnemen kan op veel verschillende manieren. Om te beginnen met een optreden op één van de podia. Dat kan met zang, dans, toneel, muziek of anders. Ook kunnen er demonstraties worden gegeven, met daarnaast workshops, waarin bezoekers kunnen deelnemen. Tenslotte kunnen er kramen gehuurd worden (€25,00) waarin de vereniging, activiteiten of eigen kunst gepromoot kan worden.

Het kan nu zomaar zijn dat er Waddinxveners zijn, die nog met ludieke ideeën voor het evenement rondlopen. De organisatie van WadCultureel liet ons weten, dat zij met die mensen dan graag in contact komt. Voor meer informatie en deelname kunt u terecht op www.wadcultureel.nl.

Ans Neven (Joanne) laat abstracte landschappen en kleurrijke mensfiguren zien bij Bastiaan Optiek/Koffie bij Bastiaan, Groensvoorde 2-4 Waddinxveen. Ans verteld ons: ‘Waar jarenlang op de Werkschuit Gouda (nu Kunstpunt) geoefend werd in techniek, is nu in mijn abstracte werk mijn innerlijk stem en kleurgevoel belangrijker. Ans volgde hiervoor cursussen en workshops in het atelier van Sonja Hopmans in Gouda. Natuur, muziek en architectuur vormen zijn haar inspiratiebronnen’.

Ans exposeerde de laatste jaren in Gouda: de Mallemolen, het Huis van de Stad, Kerkelijk Centrum De Veste (met een kunstviering) en twee keer bij atelier RUIMTE.

Kom mee kijken en genieten: ‘Oogzorg Bastiaan Optiek in Waddinxveen is een unieke plek waar de kunst van het kijken centraal staat, echt vakmanschap bekeken kan worden en de lekkerste koffie wordt geschonken’. Te zien t/m vrijdag 3 mei tijdens de normale openingstijden.

Kees de Jong wil geen raadslid worden…

by redactie on 27 maart 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op dinsdag 27 maart 2018

Twee Waddinxveense bedrijven genomineerd…

15 maart 2018

Twee Waddinxveense bedrijven zijn genomineerd voor de sterkste schakel. Het zijn brasserie genieten en P. Van t wout vijzel en funderingstechnieken. De sterkste schakel regio rijnlanden is een verkiezing voor ondernemingen die service en klantgericht hoog hebben staan. De kwaliteit van service en klantgerichtheid berust op de medewerkers van een organisatie. Zij onderhouden de contacten […]

Lees verder →

Jarenlange celstraffen…

10 maart 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op vrijdag 9 maart 2018

Lees verder →

Muziek in Waddinxveen…

6 maart 2018

Op zondagmiddag 18 maart 20187 treedt om 15:00 uur het Haytham Safia Quartet op. Haytham Safia (ud – Arabische luit), Hanneke Ramselaar (hobo), Modar Salama (percussie) en Eva van de Poll (cello) “Exotische klanken van een internationaal gezelschap uit een mix van Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities.” De verschillen binnen dit unieke ensemble versmelten door […]

Lees verder →

Vrouwendag…

6 maart 2018

U bent van harte welkom op de (interkerkelijke) vrouwendag op zaterdag 7 april in Waddinxveen. Het thema is ‘Worden wie ik écht ben’. In de ochtend zal Judith Stoker over dit thema spreken. De lunch op deze dag wordt verzorgd door De knusse keuken.’s Middags zijn er twee rondes met workshops te volgen. Armbreien, notebook […]

Lees verder →

Alzheimer café in het Anne Frank centrum…

6 maart 2018

Woensdag 14 maart is er weer een alzheimer cafe in het Anne Frank centrum , Jan van Beijnenpad 1 te waddinxveen. Aanvang/inloop 19.00, 19.30 begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis. Tijdens deze avond is het onderwerp: bewegen altijd goed! Een Ergo-therapeute vertelt waarom bewegen zo belangrijk is, wat valpreventie […]

Lees verder →

Gastvrouwen en Gastheren Gezocht…

1 maart 2018

Bibliotheek de Groene Venen is op zoek naar vrijwillige gastheren- en gastvrouwen voor de vestiging Waddinxveen, met name maandagavond (18.00 – 20.00), dinsdagochtend (10.00 – 13.00) en zaterdag. Andere dagdelen zijn ook bespreekbaar. Lijkt het u leuk om ondersteuning te bieden aan de informatiemedewerkers in de bibliotheek dan is dit misschien iets voor u. Vestiging […]

Lees verder →

De kieswijzer van het AD…

24 februari 2018

Weet u al op welke partij u gaat kiezen bij de gemeenraadverkiezingen op 21 maart? Beantwoord een aantal vragen in de kieswijzer van het AD en U ziet van welke partij het programma het meest overeen komt met uw wensen. https://www.gemeentekieswijzer.nl

Lees verder →

Kinderen maken muziek…

22 februari 2018

Na de krokusvakantie starten bij Stichting Vonk opnieuw muziekcursussen voor kinderen. Kleintjes (van 1 tot 4 jaar) kunnen samen met een (groot-)ouder vanaf 6 maart terecht voor de Lentecursus Muziek met het jonge kind. Op 6 dinsdagochtenden wordt er gezongen, gedanst en op instrumentjes gespeeld. De liedjes sluiten aan bij het seizoen en de leefwereld […]

Lees verder →

Lijsttrekkersdebat bij RTW…

22 februari 2018

Donderdag 1 maart is er in de studio’s van RTW het lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen van Waddinxveen. De lijsttrekkers van PCW, PvdA/GroenLinks, VVD, CDA, D66 en Weerbaar Waddinxveen geven uitleg over hun verkiezingsprogramma’s 2018-2022, maar leggen ook verantwoording af over wat er niet bereikt is in de periode 2014-2018. Het debat is van 19.00-21.00 uur […]

Lees verder →

Start jongerenwebsite…

22 februari 2018

Vanaf 1 maart is de nieuwe jongerenwebsite van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Waddinxveen actief. De site is te vinden op www.hoezitdat.info. Hier kunnen jongeren tussen de 12 en 23 jaar terecht met al hun vragen over relaties en seks, internet en mobiel, pesten en gezondheid. Ook kunnen jongeren chatten en bellen […]

Lees verder →

Total Body Center uit Waddinxveen heeft een Europees Kampioen in huis…

20 februari 2018

De 12 jarige Mels van Herk uit Boskoop, is afgelopen zondag 18 februari als Europees kampioen terug gekomen uit Duitsland ! Mels is een van de jonge talenten die traint bij Team Waddinxveen de kickbox afdeling die onder de vleugel van Total Body Center gevestigd is! Mels kwam uit in de groep van de gewichtsklasse […]

Lees verder →

Winst voor heren Bouncers 1…

18 februari 2018

Heren 1 van Bouncers Basketball behaalde zaterdagmiddag in sporthal de Mammoet een regelmatige 79-51 overwinning op het bezoekende Hurricanes 1 uit Spijkenisse. Verder waren er overwinningen voor Bouncers Heren 2, Heren 22 en 20, Jongens 16 3, Jongens 14 1, 2 en 3, Jongens 18 1 en Gemixt Onder 10 1. Bouncers Heren 1 opende […]

Lees verder →

Toos turnsters presteren goed…

18 februari 2018

Afgelopen weekend zijn 10 TOOS-turnsters in actie gekomen tijdens districtswedstrijden Zuid-Holland Noord in Den Haag. Tijdens deze wedstrijden is er een plek in de districtfinale en toestelfinales te bemachtigen. Instappers, Djemaya Pooran en Elize van Kats begonnen ijzersterk op vloer. Djemaya werd met een super score van 14.033 knap 1e en Elize, 13,233, 4e. Bij sprong […]

Lees verder →