Waddinxveen

Winst voor heren Bouncers 1…

by redactie on 18 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Heren 1 van Bouncers Basketball behaalde zaterdagmiddag in sporthal de Mammoet een regelmatige 79-51 overwinning op het bezoekende Hurricanes 1 uit Spijkenisse. Verder waren er overwinningen voor Bouncers Heren 2, Heren 22 en 20, Jongens 16 3, Jongens 14 1, 2 en 3, Jongens 18 1 en Gemixt Onder 10 1.

Bouncers Heren 1 opende zaterdagmiddag als eerste de score, wat werd gevogd door een 3punter van de bezoekers. Dat was gelijk het enige moment dat de ploeg uit Spijkenisse de voorsprong kon koesteren, want met 18-12 sloot Bouncers het eerste kwart winnend af. In het tweede kwart zette Bouncers met een tussensprint een 38-22 ruststand op het scorebord. In het derde kwart liet men Hurricanes echter terugkomen tot 53-44. Verder liet Bouncers het niet komen, mede omdat het verdedigend beter sloot en Hurricanes daardoor ruim vier minuten niet tot scoren kwam. Boudewijn Koppen, topscoorder met 25 punten, bepaalde uiteindelijk de eindstand op 71-59.

Toos turnsters presteren goed…

by redactie on 18 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Afgelopen weekend zijn 10 TOOS-turnsters in actie gekomen tijdens districtswedstrijden Zuid-Holland Noord in Den Haag. Tijdens deze wedstrijden is er een plek in de districtfinale en toestelfinales te bemachtigen.

Instappers, Djemaya Pooran en Elize van Kats begonnen ijzersterk op vloer. Djemaya werd met een super score van 14.033 knap 1e en Elize, 13,233, 4e. Bij sprong werden ook mooie scores neergezet. Op brug turnde Djemaya zich naar een 3e plek en Elize werd 6e. Als laatste toestel moesten de meiden de balk op maar dat was ook geen probleem voor hen. In het eindklassement werd Djemaya 3e en Elize 7e.

Carlijn Eijpe, pupil 1, turnde in wedstrijd 2 en begon op sprong. Brug verliep ook super netjes. Ondanks 2 vallen op balk toch een super mooi cijfer, 12.200 waarmee zij 2e werd op dit toestel. Carlijn sloot haar wedstrijd af op vloer en werd in het eindklassement super knap 2e!!

Fleur Neelman en Jayda Fer, pupil 2, startte op brug waar Fleur een super strakke oefening turnde en werd dan ook 1e met een score van 14.200. Helaas voor beide meiden een val van balk. Op vloer werd er weer mooi geturnd. Ook sprong verliep super goed. Fleur werd zelfs 1e op dit toestel. In het eindklassement werd Fleur 2e en Jayda netjes 14e.

In wedstrijd 4 turnde de jeugd 1 meiden, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein. Zij begonnen op vloer waar ze nette oefeningen lieten zien. Sprong verliep ook naar wens voor de meiden. Op brug turnde Jasmijn zich netjes naar een 11e plaats. Maud werd knap 7e op balk. In het eindklassement werd Maud 11e en Jasmijn 13e.

De junioren, Suzanne Koelewijn, Rosalie Janse en Quinty Troost, turnde in de laatste wedstijd. Quinty opende met 2 mooie sprongen en werd dan ook knap 1e op sprong. Brug en balk verliepen ook netjes voor de meiden. Op vloer werden er ook mooie oefeningen geturnd met een 3e plek voor Quinty en Suzanne & Rosalie werden beide 12e op dit toestel. In het eindklassement werd Quinty 5e, Suzanne 9e en Rosalie 14e. Voor Djemaya, Carlijn, Fleur en Quinty betekend dit doorstroming naar de districtfinale op 26 mei te Woerden.

Timios heren 1 pakt thuis weer de winst…

by redactie on 18 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Na vorige week verloren te hebben in Delft lieten de mannen van volleybalvereniging Timios vrijdagavond in De Plataan maar één puntje liggen tegen Monza H1 uit Monster.
In het begin van de wedstrijd is een niet soepel spelend Timios te zien. Ondanks dat weet het team te voorkomen dat Monza voorsprong kan nemen. Monza staat onderin de middenmoot van de 1e klasse en weet het Timios met sterke buitenaanvallers behoorlijk lastig te maken. In de eindfase weet Timios wel te overtuigen en pakt met 25-23 de winst.

In de tweede set weet Monza het Timios nog lastiger te maken dan in de eerste set en pakt al vroeg de voorsprong. Met dubbele wissels tracht Timios het aanvallend vermogen te verhogen maar Monza weet de voorsprong in tact te houden en pakt verrassend de winst in de tweede set met 22-25.

In de derde en vierde set stelt Timios orde op zaken door direct vanaf de start de voorsprong te pakken. Monza lijkt leeg gestreden en is niet opgewassen tegen het spel van Timios wat in deze sets aantrekkelijk gevarieerd is. Doordat de passing goed op orde is kan spelverdeler Eric van Hees vrijuit combineren en weet regelmatig zijn aanvallers vrij te spelen. Met 25-16 en 25-14 wordt de winst veilig gesteld. Timios haalt met deze wedstrijd weer vier punten binnen en klimt op naar de derde plaats in de competitie.

3-1 verlies voor Timios D1 na spannende wedstrijd
Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van Timios in Scheveningen tegen Kalinko d5. Beide teams staan in de middenmoot en daardoor beloofde het een leuke wedstrijd te worden. De dames van Timios kampen helaas met de blessures van Dorothee Kamerman en Elise Aref. Daarom waren Rianne Nap (d2) en Evi de Heer (MB1) mee als aanvulling en trok Hester Faber het liberoshirt weer aan. Ook Meike van Tol (MB1) was mee om in te kunnen vallen als spelverdeler als dat nodig was.

De 1e set was erg spannend. Timios had bijna de hele set een lichte voorsprong. Ondanks de bloedende vinger van Terra Perotti wist zij prima set ups af te leveren en kon zowel op het midden door Evi de Heer en Helga Teerhofer als op de buitenkant door Angela Hunink en Juul van Amstel prima worden aangevallen. En ondanks dat Celine de Wit nog herstellende was van een griepje kon ook zij haar puntjes meepakken op de diagonaal. Het spel was in deze set van beide teams wisselvallig. Vooral de servicepass kon bij beide teams beter. Aan het einde van de set leek Timios te gaan winnen. Op een cruciaal moment gaf de scheidsrechter de dames van Kalinko nog een kans door een dubbel fout te geven voor een scorende bal van Timios. Helaas greep Kalinko deze kans met beide handen aan en wisten ze het tij te keren en de set te winnen (25-23).

De 2e set leek veel op de 1e set. Beide teams gingen lang gelijk op. Door een sterke serviceserie van Kalinko namen zij een lichte voorsprong. Aan het eind van de set wist Kalinko deze uit de bouwen en de set te winnen met 25-21.

De 3e set begon Timios sterk. Door goede serviceseries en aanvalsdruk wist Timios een voorsprong te houden. Ook de opgedane lessen van coach Hans Glaubitz met blokkering worpen zijn vruchten af en Timios wist deze set te winnen met 22-25.

Dit gaf de dames moed voor de 4e set. Deze begon dan ook goed. Echter richting het einde van de set leek het spel weg te zakken. Er werden veel fouten gemaakt en door wat pech werd deze set verloren met 25-18. Zaterdag 21 April is de revanche van deze wedstrijd in Waddinxveen, waarbij Timios hopelijk iets recht kan zetten en de punten in eigen huis weet te houden.

De R-net lijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda heeft er een nieuw station bij: Waddinxveen Triangel. Reizigers uit de woonwijken Park Triangel, Zuidplas en bedrijventerrein Coenecoop kunnen daarmee ieder kwartier vlak bij huis of werk op de trein stappen. Op 15 februari werden het station en de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel officieel in gebruik genomen.

Gedeputeerde Floor Vermeulen: ‘De nieuwe woonwijk Park Triangel groeit naar 2700 woningen. Aantrekkelijk openbaar vervoer is daarom belangrijk. En dat bieden we nu met dit treinstation. De R-net treinverbinding tussen Alphen aan den Rijn en Gouda is een schoolvoorbeeld van hoe de provincie, gemeenten, ProRail en NS ov-lijnen in de regio kunnen aanpakken. Reizigers hebben daar profijt van!’

Aan de kant van Park Triangel heeft de gemeente Waddinxveen een stationsplein gerealiseerd met parkeerplaatsen, een kiss&ride strook en een opvallende fietsenstalling in Victoriaanse stijl, aansluitend op de architectuur van de nieuwe wijk. ‘Het nieuwe station is enthousiast ontvangen door de huidige bewoners’, aldus wethouder Kees de Jong van Waddinxveen. ‘Ook voor nieuwe bewoners vergroot het de aantrekkelijkheid van de wijk. Juist omdat het er al is voordat de wijk is afgebouwd’.

In opdracht van de provincie Zuid-Holland realiseerde ProRail het station en de fiets- en voetgangerstunnel. ‘We zijn trots op dit nieuwe station,’ vertelt regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail. ‘Het is het tweede R-net station in Nederland. Bij het ontwerp van de tunnel is veel aandacht besteed aan licht en zicht. Daarmee ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen de oost- en westkant van Waddinxveen.’ Jeroen Alting von Geusau, NS Regiodirecteur Zuid: ‘Met de opening van station Waddinxveen Triangel kunnen reizigers hier dichterbij huis of kantoor op de trein stappen. Dit is een mooi voorbeeld van hoe een goede samenwerking tussen de provincie, gemeente, ProRail en NS de reis comfortabeler kan maken voor onze reizigers.’

Het nieuwe station Waddinxveen Triangel was de laatste grote stap in de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De ov-verbinding draagt bij aan de bereikbaarheid van de regio. Andere belangrijke stappen waren de introductie van de R-net treinen in december 2016, de frequentieverhoging van twee naar vier treinen per uur in september en de opening van station Boskoop Snijdelwijk in december 2017.

In de loop van 2018 en 2019 worden nog meer maatregelen genomen op de lijn. De gemeente Waddinxveen voert verbeteringen door in de omgeving van de stations Waddinxveen en Waddinxveen Noord. In 2019 past ProRail de perronhoogte aan op deze stations én op station Boskoop, zodat een gelijkvloerse instap op alle stations mogelijk is. Ook het meubilair op de perrons wordt dan vervangen.
Wethouder Kees de Jong, gedeputeerde Floor Vermeulen, directeuren Helga Cuijpers en Astrid Bunt van ProRail en Jeroen Alting von Geusau van NS verrichtten de officiële openingshandeling op het nieuwe station Waddinxveen Triangel.

Timelapse bouw station Triangel…

by redactie on 16 februari 2018

in Waddinxveen

ProRail plaatste deze TimeLapse op hun website.

Lentecursus Muziek met het jonge kind…

by redactie on 16 februari 2018

in Waddinxveen

Op dinsdag 6 maart start bij Stichting Vonk o.l.v. Maria van Vuuren de lentecursus Muziek met het jonge kind. Deze muziekcursus van 6 lessen is er speciaal voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Elk kind neemt samen met een ouder (of oma of opa of oppas) deel aan een muzikale ontdekkingsreis. De bewegingsactiviteiten, liedjes, instrumenten en materialen sluiten aan bij de belevingswereld van het jonge kind en natuurlijk bij de lente. Na 45 minuten samen muziek maken is er een koffie/thee moment waarin tijd is voor vragen. Na afloop van de les krijgt iedereen de liedjes mee naar huis. De indeling van de groepen volgt adh leeftijden. De lessen vinden plaats tussen 9.30 uur en 11.30 uur. Makkelijk zittende kleding wordt aanbevolen. Bij voldoende aanmeldingen start een aparte groep met kinderen tot 1 jaar. Daarvoor worden lestijd en kosten aangepast. Inschrijven voor vrijdag 2 maart via www.stichtingvonk.nl. Vermeld bij inschrijving de leeftijd van het kind.

Foto: PR

‘All Cops Are Bastards’ …

by redactie on 15 februari 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op woensdag 14 februari 2018

 

 

 

Wilt U langer in uw eigen huis blijven wonen? Wat komt daarvoor kijken en waar moet U dan op letten?

Over dit onderwerp wordt door de Seniorenraad Waddinxveen in samenwerking met de VAC Waddinxveen (vrijwillige advies commissie voor de woningbouw) een informatiemiddag belegd. Tijdens deze presentatie wordt u in woord en beeld duidelijk gemaakt hoe en met welke middelen u het langer thuis wonen kunt gaan realiseren.

Wanneer begint u met het aanpassen van uw huis? Doet u dit pas op het moment dat het écht nodig is, of wilt u de klachten voor zijn en uw woning al op tijd toekomstbestendig maken? Welke aanpassingen doet u dan, zonder dat uw woning eruit komt te zien als een verzorgingstehuis? Het op tijd maatregelen nemen is heel belangrijk. Wacht niet tot u de aanpassingen of verhuizing niet meer zelf kunt regelen en het dan aan anderen moet over laten. Helaas kan het dan anders gaan dan dat U zich had voorgesteld. Het onderwerp “Wonen” wordt door de VAC toegelicht en het onderwerp “Hulpmiddelen en het juiste gebruik daarvan” zal door de Seniorenraad, werkgroep Zorg en Wonen worden behandeld.

Benieuwd naar tips en mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen? Laat u dan bijpraten op dinsdag, 27 februari 2018. U bent van harte welkom! Koffie of thee staat klaar aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Locatie: Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 3 in Waddinxveen. Tijd:Om 13.45 uur is de zaal open; om 14.00 uur start de presentatie. De bijeenkomst wordt om 15.30 uur afgerond.

Met meer dan 100 dammende scholieren en veel belangstellende leerkrachten en familieleden was het aardig druk in het AF-Centrum in Waddinxveen.

14 scholen hadden zich bij het comité schooldammen gemeld om deel te nemen aan het 46e schooldamtoernooi. Voor het eerst nam een schoolteam uit Berkenwoude deel aan deze regionale denksportdag. Deze jonge denkers deden meteen van zich spreken door een beker, de 3e plaats, mee naar huis te nemen.

En gestreden werd er zeker. Aan menig bord wisselende kansen. Door te snel te spelen werd het in sommige schijnbaar winnende standen nog heel moeilijk om de winst vast te houden of eventueel nog een remise veilig te stellen. Bij de groepen 3 en 4 afgetekende winst voor de Dick Brunaschool uit Waddinxveen. Spelers Tijn en Sep van den Bosch, Jasper de Heer en Stijn Koop hadden 8 punten voorsprong op het viertal van de Bethelschool Waddinxveen. De Eben Haezer school uit Boskoop stelde de 3e plaats veilig.

De Eben Haezer school Boskoop wist bij de groepen 5 en 6 winnaar te worden. Het Boskoops team, bestaand uit Susanne Harskamp, Janneke Stoel, Emily Berghout en Hanneke Rademaker, bleef het viertal van de Rehoboth school Moerkapelle 3 punten voor. Een 2e team van de school uit Moerkapelle legde beslag op de 3e plaats.

Zinderend spannend was de strijd om de hoogste eer bij de groepen 7 en 8. Tot aan de laatste ronde viel er weinig van te zeggen, maar na de laatste zetten bleek, dat de Rehoboth school Moerkapelle met 1 punt voorsprong de eerste plaats naar zich toe had getrokken. De Eben Haezer school Boskoop stelde de 2e plaats zeker en de debutanten van De Wegwijzer uit Berkenwoude volgden op de 3e plaats.

Dubbel verlies Timios H1…

by redactie on 13 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

In week die begon met de kwartfinale in de beker op maandagavond in thuishal De Plataan en een uitwedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie kon het eerste herenteam van Timios een dubbelslag slaan. De week werd echter afgesloten met een enorme domper.

Maandagavond werd in de bekerwedstrijd uitstekend gestreden tegen het sterke VTC Woerden H3. In de tweede set wist Timios zijn tegenstander te verrassen door de winst te pakken met 25-13. De drie andere sets moesten de heren echter hun meerdere erkennen in het sterke en ervaren team uit Woerden.

Vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Kratos H2 uit Delft op het competitieprogramma. Thuis werd het team met 3-1 verslagen door Timios. Een goede uitslag zou het team naar de tweede plek kunnen brengen. Vanaf het eerste fluitsignaal weet Kratos aan Timios duidelijk te maken dat het de tweede plek niet wil afstaan aan het team uit Waddinxveen en Boskoop.

Kratos voert de servicedruk flink op en Timios heeft hierop geen antwoord. De passing krijgt het team niet op orde waardoor de aanval niet goed uit de verf komt. De eerste set gaat verloren met 25-16. Ook in de tweede set loopt Timios achter de feiten aan. Het team tracht servicedruk te geven maar maakt daarin teveel fouten. Aan het einde van de set lijkt het team zich te herstellen en dwingt een time-out af bij Kratos. Toch gaat de set verloren met 25-22.

Ook in de derde en vierde set laat Kratos niet toe dat Timios in de wedstrijd komt. Timios moet daarmee alle punten in Delft laten liggen en kijkt daarmee terug op een teleurstellende week.

Opnieuw winst voor dames Bouncers…

by redactie on 13 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Een erg succelsvol weekend kende Bouncers Basketball niet, want van de negen wedstrijden gingen er zes verloren. Winst was er alleen voor Bouncers Dames 1, Bouncers Heren 2 en Bouncers Gemixt Onder 12 2.

De dames van Bouncers Basketball ontvingen zaterdagmiddag in de Duikelaar het tweede damesteam van Utrecht Bulls. Gezien de stand op de ranglijst mocht de wedstrijd geen problemen opleveren voor de thuisploeg. Dat pakte in de eerste helft echter iets anders uit. Beide ploegen speelden met veel inzet en dat leverde een rommelige wedstrijd op en eindigde het eerste kwart in een gelijke stand, 18-18. Mede omdat de bezoeksters met hun lengteoverwicht de meeste rebounds pakten. In het tweede kwart kreeg Bouncers meer grip op de wedstrijd en kwam de ploeg halverwege het tweede kwart op een 30-25 voorsprong. Die lijn trok de ploeg door om de eerste helft af te sluiten bij een 40-28 stand. Ook in de tweede helft bleef de inzet groot, waarbij Bouncers de aanval van de bezoeksters direct onder druk zette en werd het derde kwart afgesloten met 54-40. In het vierde kwart begon de vermoeidheid toe te slaan, werd door langdurig dribbelen veel balverlies geleden waar de Bulls echter niet van konden profiteren en was de winst voor Bouncers met 66-49. Coach Vlijter was ondanks het rommelige spel blij met overwinning en tevreden met de inzet van zijn ploeg.

Bouncers Basketball Heren 2 ontving het op gelijke hoogte staande Hurricanes 2 uit Spijkenisse. De bezoekers openende de score en waren wat zuiverder in de afwerking en wonnen het eerste kwart met 11-17. In de vijfde minuut van het tweede kwart kwam Bouncers voor de eerste keer op voorsprong, 23-22, maar moest die uit handen geven en dat leverde bij rust een 30-35 voorsprong op voor Hurricanes. Het derde kwart gaf een wisselend scoreverloop te zien en eindigde het derde kwart met klein verschil in het voordeel van Bouncers, 50-48. Het vierde kwart bleef spannend en liep Bouncers met nog een minuut te gaan naar een 61-58 voorsprong. Door slordig uitverdedigen ging die bijna uit handen gegeven, maar de bezoekers schoten mis en toen ook nog een vrije lay-up werd gemist, was de winst definitief voor Bouncers de, 63-58.

Bouncers Heren 22 en het bezoekende Almeere Pioneers maakten er een gelijk opgaande strijd van, maar trokken de bezoekers uiteindelijke aan het langste eind, 60-76. Daarmee blijft de ploeg uit Almeere ongeslagen.

Uitwedstrijden:
Op papier zou in Voorhout de wedstrijd tussen Forwodians 2 en Bouncers Heren 3 een gelijk opgaande strijd moeten zijn. Het pakte echter geheel anders uit want Bouncers kon niet echt een vuist maken en verloor met 67-37. In Spijkenisse was er wel sprake van een gelijk opgaande strijd, maar trok Bouncers Heren 3 tegen Hurricanes 4 uiteindelijk aan het kortste eind, 68-63. Voor aanvang van de wedstrijd Lokomotief 2 en Bouncers Jongens 16 2 stonden beide teams op nul punten. Na afloop stond Bouncers nog steeds op nul punten, want Lokomtief zat beter in de wedstrijd en won met 78-39. In ’s Gravenzande kwam Bouncers Jongens 16 3 net iets tekort tegen WestlandStars 1, 49-38. In Delft moest Bouncers Jongens 14 1 de strijd om de eerste plaats de winst met 50-43 aan de thuisploeg DAS 1 laten. In Rijswijk won Bouncers Gemixt Onder 12 3 met 40-24 gemakkelijk van Lokomotief 3. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen en wacht volgende week in Dordrecht het nog eveneens ongeslagen DBV Rowic 2.

Wielerronde afgelast…

by redactie on 12 februari 2018

in Sport,Waddinxveen


De organisatie van de Ronde van Waddinxveen, welke traditioneel plaatsvind op tweede Paasdag, heeft laten weten dat de wielerronde dit jaar niet doorgaat.

Reden is dat het parcours van de afgelopen jaren onder handen wordt genomen en de bekeken alternatieven niet geschikt zijn. Hopelijk gaat de ronde van 2019 wel gewoon plaatsvinden.

Buddy’s maken samen muziek…

5 februari 2018

Wat doen buddy’s in een concert van Stichting Vonk? Een buddy is een persoon zijn die je ondersteunt, maar kan ook je maatje zijn. Een docenten-buddy zal samen met zijn leerling muziek maken en hem daarmee muzikaal op een hoger plan brengen. En cursisten zullen als buddy’s goed naar elkaar luisteren en geweldig veel plezier […]

Lees verder →

Schooldamtoernooi Waddinxveen…

5 februari 2018

Liefst 110 scholieren van 14 scholen nemen deel aan het 46e damtoernooi Waddinxveen, dat op zaterdag, 10 februari as wordt gespeeld in het Anne Frank Centrum. De eerste zetten worden om 09.30 uur gedaan en het toernooi is omstreeks 12.30 uur afgelopen. Dammen is een spel met grote diepgang, maar met eenvoudige spelregels.De meeste dammers […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 18 februari 2018…

4 februari 2018

Op zondagmiddag 18 februari 20187 treedt om 15:00 uur het saxofoonpianoduo Caprice des Deux op, bestaande uit Ruud Raike (alt- en sopraan saxofoon) en Jaap Brackman (piano). Saxofoonpianoduo Caprice des Deux is ontstaan in 1997. Ruud en Jaap musiceren vanuit de emotionele boodschap van de muziek en willen die zo duidelijk mogelijk met het publiek […]

Lees verder →

Huis aan de Zuidkade 192 te Koop…

4 februari 2018

Gelegen aan de rivier “De Gouwe” een vrijstaande woning met een grote achtertuin op het westen. Aan de voorzijde is een mooi uitzicht over het water van “De Gouwe”. De woning heeft 2 woonlagen met op de eerste verdieping 4 slaapkamers. Achter in de tuin staan 2 grote bergingen en achter erachter loopt een watergang. […]

Lees verder →

Wat is er allemaal gebeurd?…

3 februari 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op vrijdag 2 februari 2018

Lees verder →

Muziek in Waddinxveen officieel erkend als concertpodium…

1 februari 2018

Muziek in Waddinxveen (MIW) is door het landelijke Fonds voor de Podiumkunsten officieel erkend als concertpodium. Het Fonds streeft naar een podiumkunstensector, die zo veel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat. Het Fonds is van oordeel dat Muziek in Waddinxveen een heldere artistieke positie heeft verworven door aantrekkelijke programmering van […]

Lees verder →

Station Waddinxveen Triangel per 12 februari in gebruik…

31 januari 2018

Maandag 12 februari opent het fonkelnieuwe station Waddinxveen Triangel. De R-net treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda doen vanaf die dag het nieuwe station aan. Reizigers uit de woonwijken Park Triangel, Zuidplas en bedrijventerrein Coenecoop kunnen daarmee ieder kwartier vlak bij huis of werk op de trein stappen. Ook de fiets- en voetgangerstunnel […]

Lees verder →

Voorleesontbijt op de Koningin Beatrixschool…

26 januari 2018

Toen de kinderen van de onderbouw woensdag op school kwamen, stonden de tafels al mooi gedekt klaar. En ze werden niet alleen door de juf, maar ook door een Schoolsenaatslid verwelkomd. Spannend! Snel zocht iedereen zijn plekje op. De meegenomen ontbijtjes kwamen op tafel. Tijd om te genieten van een lekker ontbijt én een mooi […]

Lees verder →

Terug voor De Brug…

22 januari 2018

‘Een warm bad’, ‘Het voelt zo vertrouwd’, ‘Wat heb ik me hier op verheugd!’ – zo reageerden de deelnemers aan de muziektheatervoorstelling De Brug die afgelopen donderdag voor een reünie bij elkaar kwamen. Na een korte begroeting door Ingrid Ranftl, directeur van Stichting Vonk en initiatiefnemer van dit community-art project, was het tijd om ondergedompeld […]

Lees verder →

Timios…

22 januari 2018

Timios vergeet door te zetten Afgelopen vrijdag 19 januari reisde Timios Dames 1 af naar de Houtrusthal in Den Haag. De tegenstander was het derde dames team van Kalinko. Onder begeleiding van coach Elise Aref, die nog niet mag spelen door een schouderblessure, begonnen de dames aan het inslaan en inspelen. Helga Teerhöfer was na […]

Lees verder →

Winst voor dames Bouncers basketbal…

22 januari 2018

De dames van Bouncers Basketball onvingen vrijdagavond het hoger geklasseerde Crackerjacks 1 uit Amersfoort. Uit hadden de dames nog met klein verschil verloren, maar in de Duikelaar was Bouncers met degelijk spel de betere partij en won met 41-31. Bouncers Heren 1 kreeg zaterdag het eerste team van SBU uit Utrecht op bezoek. De studenten […]

Lees verder →

Licentie zwem-ABC…

21 januari 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op zondag 21 januari 2018

Lees verder →

Stormschade…

18 januari 2018

Stormschade. Een paar keer per jaar krijgen we in Nederland te maken met extreem weer. Raast er een storm over het land, dan kan er binnen minuten miljoenen aan schadekosten ontstaan. Vooral aan en rondom de woning. Gelukkig zijn er verzekeringen die de kosten door stormschade kunnen dekken; de opstalverzekering en in sommige gevallen de […]

Lees verder →