Waddinxveen

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseert Illusion, de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, wederom een thuiswedstrijd in sporthal “de Dreef”. Tijdens deze dag zullen alle solisten, duo’s en teams van Illusion deelnemen aan deze wedstrijd en stralen op de vloer. Het beloofd een sportieve en gezellige dag te worden.

Uiteraard is er deze dag ook de gelegenheid om te komen kijken naar alle deelnemers en te aanschouwen wat voor gave sport Twirlen is. Iedereen is van harte welkom!

Datum Zaterdag 22 juni
Start dag: 9.30 uur
Einde dag: 17.30 uur
Locatie: Sporthal de Dreef

Entreeprijs: €5,- volwassen, kinderen tot 12 jaar en 65+ €2,-.
We hopen u daar te zien!

www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Op zaterdag 8 juni, de dag voor Pinksteren, opent De Rank voor één dag naast Welcom bij Jaap aan de Doorsteek 1 de pop-up poffertjeskraam ‘PinkPoff’. Na het grote succes in de afgelopen jaren deelt de wijkgemeente daar tussen 11.00 en 15.00 uur opnieuw gratis honderden porties versgebakken poffertjes uit aan de bezoekers van het Waddinxveense winkelcentrum Gouweplein. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer informatie op www.meer-in-waddinxveen.nl/nog-meer/pinkpoff/.

Zomeractiviteiten voor senioren…

by redactie on 31 mei 2019

in Waddinxveen

Komende zomer kunnen senioren veel plezier beleven aan het Zomerpalet. Palet Welzijn heeft activiteitenprogramma samengesteld met diverse activiteiten. Ga bij voorbeeld samen muziek maken, woon een lezing bij over Arabische cultuur of kunst. Laat je creativiteit los op een glasmozaïek of maak een decoratieve taart van schelpen. Natuurlijk ontbreekt ook het Waddinxveens dictee niet.

Er zit er vast iets voor je bij! Uiteraard zijn geregistreerde mantelzorgers ook weer van harte welkom om mee te doen. Aanmelden: kan alleen schriftelijk via het aanmeldformulier in de folder. De folder kun je afhalen bij Palet Welzijn in Waddinxveen, Jan van Bijnenpad 1 of downloaden via de website www.paletwelzijn.nl.

Vragen: voor meer informatie kun je bellen naar T. 088 02 34 247  Aanmelden kan t/m vrijdag 5 juli zolang er plaats is.

Uitslag verloting De Gouwebloem…

by redactie on 31 mei 2019

in Waddinxveen

Bij de door notaris Mr. Mevr. M.C. de Vries gehouden trekking van de door de stichting De Gouwebloem gehouden verloting zijn de volgende prijzen gevallen.

1e prijs : OPW Bon Lotnr. 4720
2e prijs : Dinerbon Lotnr. 7434
3e prijs : Boodschappenbon Lotnr. 5922
4e prijs : Slagersbon Lotnr. 0294
5e prijs : Bloemenbon Lotnr. 2367
6e prijs : Bloemenbon Lotnr. 0048
7e prijs : Bloemenbon Lotnr. 4802
8e prijs : Bloemenbon Lotnr. 6340
9e prijs : Bloemenbon Lotnr. 2105
10e prijs : Bloemenbon Lotnr. 3188

Een ieder die in het bezit is van een lotnummer eindigend op een 6(zes)heeft ook een prijsje.

De prijzen kunnen worden afgehaald op maandag 17 juni 2019
tussen 19.00 en 21.00 uur in het gebouw van
Stichting “De Gouwebloem”, Tollenslaan 161 te Waddinxveen.

Nadere informatie tel.0182 616203

Je hebt geen baan meer, of bent op zoek naar een andere baan. Hoe ga je om met verwachtingen die je had, maar die niet uit zijn gekomen? Verwachtingen die je had over je werkzame leven. Wat doet dat met je? Kun je je verwachtingen zomaar bijstellen? Gastspreker Lia Broekhuizen is coach en vertelt meer over verwachtingen die niet uitkomen en hoe je daar mee om kunt gaan. Laat je (opnieuw) inspireren en kom woensdag 29 mei naar Walk&Talk in de Bibliotheek in Waddinxveen. Walk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Het is een plek waar je kunt ontmoeten, netwerken en leren in jouw zoektocht naar (ander) werk.

We starten om 09.30 uur, de Walk&Talk duurt tot uiterlijk 11.30 uur. Iedereen is welkom! Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, ruimte in Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1 in Waddinxveen. Deelname is gratis evenals de koffie en thee. Aanmelden is prettig en kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl

Zorgpartners Midden-Holland gaat de komende jaren drie verpleeghuizen in de regio Midden-Holland renoveren. Het betreft Floravita in Boskoop, Souburgh in Waddinxveen en De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Om de bewoners tijdelijk op te vangen, wordt semipermanente huisvesting gerealiseerd in Gouda. De verbouwing van Souburgh zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 van start gaan.

Er zijn steeds meer cliënten met een zwaardere zorgvraag. Souburgh moet aangepast worden aan de behoefte van deze cliënten. Zo moeten de tweepersoons appartementen omgebouwd worden naar eenpersoons appartementen. Dit zorgt voor meer privacy, meer rust op de eigen kamer en voldoende ruimte om complexe zorg te bieden. Door de renovatie kan Souburgh de zwaardere verpleeghuiszorg blijven bieden in een aangename woonomgeving met kwaliteit van leven voor cliënten.

Gezien de grote vraag naar verpleeghuiszorg in de regio Midden-Holland, vindt Zorgpartners het niet wenselijk om de bewoners van de verschillende huizen tijdelijk in andere locaties van Zorgpartners te laten wonen. Dat zou een regionale opnamestop tot gevolg hebben en dat wil Zorgpartners voorkomen. Daarom heeft Zorgpartners het voornemen om semipermanente huisvesting in Gouda te realiseren.

Deze woonvorm maakt het mogelijk om 100 cliënten tijdelijk te huisvesten, waardoor de bewoners en medewerkers op één locatie bij elkaar kunnen blijven. De semipermanente huisvesting is een oplossing voor een langere periode om de verbouwingen van drie Zorgpartners locaties over 5 à 6 jaar uit te voeren.

Landelijk zijn er veel zorginstellingen die voor semipermanente huisvesting kiezen voor de tijdelijke opvang van bewoners. Het sluit aan bij de eisen die Zorgpartners stelt aan een aangename woonomgeving die kwaliteit van leven biedt. De semipermanente huisvesting in Gouda wordt laagbouw met twee verdiepingen en een lift. Cliënten verblijven net als in de huidige verpleeghuizen in kleinschalige woonvormen met huiskamers. De appartementen zijn ruim en met eigen sanitair.

In de komende periode vinden weer de jaarlijkse voorspeel avonden bij Vonk plaats. Cursisten laten dan in de Rabo zaal van Cultuurhuys de Kroon op verschillende instrumenten horen wat ze in het afgelopen schooljaar geleerd hebben. Op vrijdag 24 mei (begin 19.00 uur) treden de leerlingen op van Alie Jongenburger: ze spelen blokfluit en piano. Op deze avond sluiten ook de deelnemers van de cursus Basis Muziek hun lessen af met een kleine demonstratie. Op woensdag 5 juni (begin 18.30 uur) vindt de voorspeel avond voor de cursisten van dwarsfluit docente Jacqueline Dekker plaats. De leerlingen van Martin Verhoef (drums/slagwerk) en René Torenstra (piano/toetsen) delen op dinsdag 18 juni (begin 19.00 uur) het podium met elkaar. Op de gezamenlijke slotavond met als thema ‘Summertime’ op woensdag 26 juni (begin 19.30 uur) wordt een gevarieerd programma met cursisten van alle docenten gepresenteerd. Alle avonden zijn gratis toegankelijk, publiek is van harte welkom.

Foto: PR

Misschien heeft u ze in het langslopen al opgemerkt: de levensechte schilderijen in de raamvitrines van Cultuurhuys de Kroon, gemaakt door cursisten van Ton van Steenbergen. Meer van hun werk is tot 31 mei te bewonderen in de trapvitrines en de gangen van de Kroon. Thema’s van deze tentoonstelling zijn o.a. landschap, bloemen, portretten of stillevens. De cursisten werken vaak al jaren met veel plezier wekelijks aan hun tekeningen en schilderijen. Daarbij krijgen ze niet alleen onderwijs in verschillende technieken, maar ontwikkelen ze vooral ook een eigen stijl waarmee ze op eigen wijze vorm geven aan een onderwerp. Loop gerust tijdens de openingstijden van de bibliotheek naar binnen. De entree is gratis.

Foto; PR

Jan van der Neut heeft afgelopen zaterdag 60 jaar vrijwilligerswerk bij Be-Fair voetbal afgesloten.

Begonnen als 20er met het opzetten van de jeugdcommissie en vervolgens o.a. actief geweest als jeugdleider, in de pr-commissie, sponsorcommissie en ontvangstcommissie. Een voorbeeld voor de nieuwe generatie, een inzet die verenigingen zo hard nodig hebben.

Buiten Be-Fair zet hij zich ook nog in voor de Immanuëlkerk en bibliotheek Anne-Frank. Be-Fair raakt hem natuurlijk niet helemaal kwijt, maar dan als trouwe supporter langs de lijn en in de kantine!

Lezing door ds. Carel ter Linden…

by redactie on 6 mei 2019

in Waddinxveen

Misschien ooit wel een van de meest bekende dominees van Nederland, komt naar Waddinxveen om een lezing over zijn nieuwste boek Bijbelse miniaturen te geven.

De voormalige hofpredikant komt op maandagavond 13 mei naar de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3. De avond start om 20.00 uur.
Kaartjes voor deze lezing zijn voor € 5,- te koop bij boekhandel Burger en voor aanvang bij de deur van de Ontmoetingskerk.

Bijbelse verhalen zijn van grote invloed geweest op onze cultuur; meer dan veel mensen beseffen. Zij zijn niet het exclusieve bezit van de kerk maar behoren tot het cultureel erfgoed van onze samenleving. In Bijbelse Miniaturen laat Ter Linden op een boeiende en verrassende manier de verborgen boodschappen zien van deze oude verhalen, die hun betekenis voor ons leven en de wereld van vandaag nergens verloren hebben. Bijbelse verhalen zijn geen verslagen van bepaalde gebeurtenissen. Zij bevatten verborgen boodschappen in verhaalvorm, waarmee men elkaar in het oude Israël in moeilijke tijden bemoedigde. Het zijn bouwstenen voor het leven, die vaders en moeders aan hun kinderen meegaven.

Na de lezing zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen. In de hal van de kerk zal een boekenstand aanwezig zijn van boekhandel Burger. Ds. Ter Linden is ook bereid om boeken te signeren

Ben je op zoek naar een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport. Wil je wat anders dan voetbal, tennis of hockey, twijfel dan niet langer en schrijf je in voor de introductiecursus Twirlen!

Twirlen is een moderne sport waarbij dans en souplesse gecombineerd worden met het technisch draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton (stok). Tijdens de les besteden we aandacht aan de vele facetten die hierbij komen kijken. We warmen op, doen rek- en strekoefeningen, oefenen dans/ballet bewegingen, leren nieuwe Twirltechnieken en gaan we uiteraard aan de slag met sprankelende routines op verschillende thema’s en muziek. Deze routines voeren we vervolgens weer op bij evenementen en op wedstrijden.

Lijkt je dit wel wat en wil je het ook eens proberen? Zonder gelijk vast te zitten aan een lidmaatschap. Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse introductiecursus Twirlen in Waddinxveen georganiseerd door Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen.

Vanaf vrijdag 17 mei kunnen jongens en meiden vanaf 5 jaar 7 weken lang meedoen aan de cursus. Zij leren de basistechnieken van Twirlen en gaan ook aan de slag met de pompons. Allemaal in
combinatie met spetterende dansbewegingen en een hoop gezelligheid. De cursus wordt afgesloten met een uitvoering voor alle familie en vrienden op vrijdag 28 juni.

Locatie: TOOS Plaza, Staringlaan 18 Waddinxveen
Data: 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni en 28 juni
Lestijd: vrijdag van 16:45 uur tot 17:45 uur
Kosten: €20,- voor de gehele cursus

Kom jij ook meedoen? Aanmelden kan via info@twirlafdelingillusion.nl of via www.twirlafdelingillusion.nl/aanmelden. (cursus start bij minimaal 5 aanmeldingen)

Kan je niet deze introductiecursus, maar wil je toch een lesje Twirlen volgen? Dat kan! Volg twee gratis proeflessen op de vrijdag tijdens onze reguliere lessen.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Het programma van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen laat in het theaterseizoen 2019-2020 iets minder cabaretvoorstellingen en iets meer muziekuitvoeringen zien. Maar het is ook komend jaar weer een programma ‘voor elk wat wils’.

Het seizoen, voorafgegaan door de manifestatie WadCultureel, gaat op vrijdagavond 20 september van start met een optreden van de ABBA Tribute-band en acht dagen later volgt de band The Jigantics, een Engelse gezelschap, dat een mix van folk, rock, cajun en americana laat horen.

Het hoge niveau van de start gaat verder met onder meer de Amerikaanse neo-folkzanger Ben Bedford, popband Jester, vertolkers van de Everly Brothers, de razend-populaire Joris Linssen en Caramba en The Amazing Stroopwafels. Met singer/songwriter Eugene Ruffolo komt een oude bekende langs en muziekhandel Mos en Spetter verzorgt een bluesavond met verrassende artiesten.

Aan cabaret ook geen gebrek: Sjaak Bral treedt twee maal op om zijn nieuwe oudejaarsshow uit te proberen, de prettig gestoorde Marjolijn van Kooten strooit zwarte humor over de zaal uit en onder veel meer komen de finalisten van de talentenshow Camerettenfestival langs.

Daarnaast zijn er maandelijks filmvoorstellingen en – in samenwerking met de bibliotheek – interessante lezingen. In totaal heeft Cultuurhuys De Kroon bijna vijftig voorstellingen op het programma, zodat er tenminste één maal en meesttijds meerdere keren per week ‘wat te doen’ is in het Waddinxveense theater.

De verkoop van kaarten is inmiddels van start gegaan. Cultuurhuys De Kroon maakt gebruik van Ticketmatic, een professioneel on-line kaartverkoopsysteem. Daarnaast zijn op enkele dagen in de week ook kaarten te koop aan de informatiebalie aan het Gouweplein. Meer info op www.cultuurhuysdekroon.nl.

VluchtelingenWerk Waddinxveen zoekt versterking…

3 mei 2019

VluchtelingenWerk heeft vorig jaar samen met de gemeente 49 statushouders gehuisvest, onze vrijwillige maatschappelijke begeleiders hebben 51 statushouders op weg geholpen. Juridische begeleiders hielden zich bezig met 27 dossiers gezinshereniging, zeven nieuwe Waddinxveners volgden bij ons workshops in het kader van de participatieverklaring. Ook dit jaar is er weer veel werk te verrichten. Daarvoor is […]

Lees verder →

Rommelmarkt zaterdag 11 mei…

3 mei 2019

Op zaterdag 11 mei 2019 van 9.00 tot 15.00 uur organiseert PKN wijkgemeente De Rank te Waddinxveen haar jaarlijkse Rommelmarkt. Deze zal – traditiegetrouw – worden gehouden op het schoolplein van het Coenecoop College, Oude Dreef 6, Waddinxveen. Het schoolplein van het Coenecoop College zal dan weer zijn omgetoverd tot een gezellige rommelmarkt, waar diverse […]

Lees verder →

Cursus ‘Puber in Huis’…

2 mei 2019

De cursus start op 23 mei a.s. (19.30 – 21.00 uur) in het CJG Waddinxveen en is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 11 en 16 jaar. De puberteit is een periode van grote veranderingen voor pubers en hun ouders. Het lichaam van de puber verandert en ook het brein en gevoelsleven maken grote […]

Lees verder →

Bouw Stationspark…

2 mei 2019

De bouw van de huurappartementen vlakbij het treinstation Waddinxveen Triangel verloopt volgens planning. Woonpartners verwacht begin 2020 de woningen op te leveren. Woonpartners ontwikkeld 54 sociale appartementen verdeelt over twee gebouwen. De 2-kamer appartementen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens in de betaalbare huursector. De appartementen op de begane grond (52m2) hebben een tuin en […]

Lees verder →

Toos dames krijgen clinic van Olympisch kampioene Sanne Wevers…

29 april 2019

Met de Grote Clubactie hebben 3 meisjes van het TOOS Turnteam Dames een clinic gewonnen van Olympisch kampioene Sanne Wevers. Afgelopen woensdag mochten zij deze prijs verzilveren. In de KNGU turnhal in Beekbergen mochten zij een turnles volgen onder leiding van Sanne Wevers. Na een goede warming up, met al wat tips van Sanne Wevers […]

Lees verder →

Nieuwe brochure programma De Kroon…

29 april 2019

Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen presenteert deze week het nieuwe programma voor het theaterseizoen 2019-2020. Het programma, dat zoals gewoonlijk in een kleurrijk en handzaam boekje is vastgelegd, biedt weer een keur van aantrekkelijke voorstellingen en try-outs van ‘grote’ artiesten. De brochure is gratis af te halen aan de balie van Cultuurhuys […]

Lees verder →

Glansrijk slagen voor je eindexamen…

22 april 2019

De eindexamens komen er weer aan. De Bibliotheek De Groene Venen biedt iedereen die de komende tijd examen gaat doen de rust en ruimte om te leren voor de examens door hiervoor extra ruimte vrij te maken. De Bibliotheek is dé plek waar je in alle rust kunt studeren en kunt focussen op je eindexamen. Geen […]

Lees verder →

Fair trade lunch bij Palet Welzijn…

18 april 2019

Van 4 t/m 12 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en producenten. Palet Welzijn doet hier ook aan mee en organiseert op dinsdag 7 mei een lunch in oranjesfeer. Ditmaal kan er genoten worden van salades […]

Lees verder →

Imago Bewustwording; een eerste indruk…

13 april 2019

Het thema van de Walk&Talk bijeenkomst van woensdag 24 april is: ‘Imago Bewustwording; een eerste indruk”. Gastsprekers Jolanda Moerings van Kleurbewust (www.kleurbewust.nl) en Ellen van Baaren van Stralend Inspireren (www.stralendinspireren.nl) verzorgen een interactieve ochtend. Jolanda is imago coach en heeft jarenlang ervaring in het adviseren over uiterlijke presentatie en imago bewustwording. Tijdens deze Walk&Talk krijg […]

Lees verder →

Romantische pianorecital in De Kroon…

13 april 2019

De Rotterdamse pianist Ardjoena Soerjadi geeft zaterdag 20 april een recital in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Ooit opgeleid door Daniël Wayenberg en Michael Davidson is hij uitgegroeid tot een professioneel en zeer veelzijdig musicus. Hij dirigeerde onder meer tientallen opera’s en operettes. Ardjoena Petrus Soerjadi (36), een van de broers van Wibi, verbaasde het […]

Lees verder →

Folkavond met Sam Kelly in De Kroon…

7 april 2019

Volksinger Sam Kelly is na zijn eerdere succesvolle optreden terug in Cultuurhuys De Kroon, nu met zijn begeleidingsband The Three Lost Boys! Naast Sam Kelly (gitaar) komen ook Jamie Francis op banjo, Richie Buckley op trekzak en Ciaran Allgar op viool mee. Het vrolijke avondje folk is op zaterdag 13 april en begint om kwart […]

Lees verder →

Verschillende sounds bij Vonk…

26 maart 2019

‘Wat een gaaf podium hebben jullie hier!’, en daarmee werd de theaterzaal van De Kroon bedoeld, die afgelopen vrijdagavond met licht- en rookeffecten werd omgetoverd tot een klein eigentijds poppodium. In deze entourage konden de bands ook werkelijk laten horen waartoe ze in staat zijn. De afwisseling van verschillende bands, zoals Willie en The Woods, […]

Lees verder →

Slechts 8% van de woningen in Waddinxveen toegang tot glasvezel internet…

21 maart 2019

Slechts 8% van de woningen in de gemeente Waddinxveen heeft op dit moment toegang tot glasvezel internet. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Stratix dat jaarlijks onderzoek doet naar de breedbanddekking in Nederland. Hiermee loopt Waddinxveen en omgeving flink achter op het landelijk gemiddelde van 38%. De verwachting is dat met name het buitengebied de […]

Lees verder →