Waddinxveen

CORONAVIRUS

Dat gaan we echt niet zelf bepalen, reageren burgemeesters in het Groene Hart op het pleidooi van hun Rotterdamse ambtgenoot Aboutaleb. Hij wil inwoners kunnen verplichten een mondkapje te dragen in het openbaar. Wel is de zorg onder bestuurders over recente coronauitbraken in Waddinxveen en Hillegom groot.

Lees hier het hele bericht

De zomervakantie is een fijne tijd. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje uit. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Wij willen het inbrekers natuurlijk niet makkelijk maken. Daarom geven wij hieronder een aantal tips:

Op vakantie? Licht de buren in
Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Maak met uw buren de afspraak dat zij de post weghalen, de planten water geven of de auto af en toe eens op de oprit zetten.

Als u de buren niet wilt belasten, kunt u bijvoorbeeld het krantenabonnement tijdelijk stopzetten, aan PostNL vragen de post te bewaren en een ‘nee-nee’-sticker op de brievenbus plakken.

Bewoonde indruk
Geef uw woning een bewoonde indruk als u weg bent: zet de verlichting op een tijdschakelaar, laat wat goedkoop speelgoed in de tuin achter, laat een kopje op tafel staan of wat afwas op het aanrecht.

Laat kostbaarheden nooit in het zicht liggen: niet thuis en niet in de auto op vakantie. U kunt overwegen om sieraden, geld en belangrijke papieren in een bankkluis te laten bewaren.

• Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. Dit geldt natuurlijk ook omgekeerd voor uzelf als u niet op vakantie gaat en de buren wel.

Naast deze tips, blijft het natuurlijk het belangrijkste om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken.

Meer informatie
Voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en meer preventietips om veilig te wonen zie www.politiekeurmerk.nl of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak. Hier kunt u bijvoorbeeld een scan invullen om te testen hoe veilig uw woning is. Op politie.nl vindt u aanvullende informatie en tips.

Na de afgelasting van Gouwe Zaken op 4 april door de lockdown volgt er op 28 september een exclusieve pop-up editie voor Vrienden bij Maas Autogroep Moordrecht. Goed nieuws dus voor ondernemers uit de Goudse regio die elkaar na lange tijd weer willen ontmoeten, van elkaar willen weten hoe het ze vergaat en willen horen hoe zij elkaar door de crisis heen kunnen helpen.

Ondanks, of misschien wel dankzij, alle moderne technieken is de behoefte om elkaar weer fysiek te ontmoeten bij veel ondernemers toegenomen. Voor een select gezelschap van 100 ondernemers wordt Gouwe Zaken dit najaar in aangepaste vorm op 28 september van 15.30 tot 18.00 uur gehouden bij de Audidealer op bedrijventerrein Gouwe Park.

Op het programma van deze bijzondere editie staan onder meer een amuse van trendwatcher, vlogger én ondernemer Vincent Everts, een preview van Maas Autogroep, een blik op Gouwe Zaken 2021 én een verrassende proeverij van vanderLOO party & business events. Tussen de ‘bedrijven’ door kan er volop genetwerkt worden, uiteraard met inachtneming van de RIVM-regels. Vandaar ook dat bezoekers zich vooraf moeten aanmelden. Die mogelijkheid wordt geboden door via www.gouwezaken.nl/exclusief Vriend van Gouwe Zaken te worden. Vrienden krijgen behalve toegang tot deze bijzondere netwerkbijeenkomst ook naamsvermeldingen op bijvoorbeeld de website en social media van Gouwe Zaken én kans op een weekend gratis rijden in een Audi e-tron.

De burgemeester vindt de mening van de kinderen in Waddinxveen heel belangrijk. Daarom heeft hij afgelopen schooljaar aan leerlingen van alle basisscholen in Waddinxveen gevraagd hoe we kinderen meer kunnen betrekken bij de politiek. Hier zijn veel leuke ideeën uitgekomen en met stip op 1 staat de kinderburgemeester!

Lees verder…

Een gedichtenbundel met een boodschap…

by redactie on 14 juli 2020

in Waddinxveen

Het nieuwe boek van Margaretha ’t Hart-Smith uit Eibergen is verschenen

Op vrijdag 10 juli is het nieuwe boek ‘Dankbaarheid – Een gedichtenbundel met een boodschap’ van Margaretha ’t Hart-Smith verschenen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Wat zou ik nog verlangen
God maakte alles goed
nu mag ik zelfs ontvangen
Zijn Geest in overvloed
de Trooster ons gegeven
die ons Gods Woord verklaart
de weg ons leert te leven
is dat geen schatten waard

Ik hoef niet meer te vrezen
Hij laat geen bidder staan
‘t verslagen hart genezen
neemt Hem vol blijdschap aan

Zijn Woord aan ons gegeven
Zijn tegenwoordigheid
leidt mij op al mijn wegen
dwars door de zorg de strijd

Mijn Heiland zal verschijnen
aan ‘t einde van de tijd
dan blijft Hij bij de Zijnen
in alle eeuwigheid
nu reeds hou ik voor ogen
bij alles wat geschiedt
Hij zal mijn tranen drogen
mijn God verlaat mij niet

Margaretha, geboren op 20 augustus 1940 in Waddinxveen groeide op in een groot gezin van 12 kinderen. Ze trouwde op jonge leeftijd (20 jaar) met Pieter Cornelis ’t Hart en samen kregen ze 2 zonen en 3 dochters. Haar eerste zoon overleed kort na zijn geboorte. Het verlies heeft ze nooit goed kunnen verwerken. In haar vrije tijd was ze druk met het verzamelen van poppen die ze aankleedde met zelf gehaakte kleertjes voor de minderbedeelde kinderen in de wereld.

Boekgegevens
Titel:
Dankbaarheid – Een gedichtenbundel met een boodschap
Auteur:
Margaretha ’t Hart-Smith
Verschijningsdatum:
10-07-2020
Aantal pagina’s:
120
ISBN:
9789464033939
Geïllustreerd:
ja
Verkoopprijs:
€ 18,99
Uitvoering
Paperback

De raad van de gemeente Waddinxveen heeft op 8 juli het Uitvoeringsprogramma Maatschappelijk Vastgoed vastgesteld. Een belangrijk onderdeel van dit programma is de toekomst van sporthal De Dreef. Er zijn meerdere scenario’s bedacht. Het college van B&W stelde de gemeenteraad voor om te kiezen voor de bouw van een hybride hal bij De Sniep die op te delen is in 3 gymzalen. De gemeenteraad heeft dit voorstel nu overgenomen. Hannie van der Wal, wethouder Maatschappelijk Vastgoed: “Ik ben heel blij dat de raad akkoord is gegaan met ons voorstel. Met deze forse investering zorgen we voor goede en toegankelijke faciliteiten voor al onze inwoners. Ik hoop dat iedereen er met veel plezier gebruik van gaat maken.”

Een hybride hal is een sporthal zonder eigen kleedkamers en horeca. Via een gang wordt de hal verbonden aan de bestaande horeca en kleed- en doucheruimten van voetbalclub ASW. De hybride hal komt bij sportpark De Sniep op het speelveld tussen het zwembad en het kleed- en douchegebouw van ASW. Het krijgt een vloeroppervlakte van 48 x 28 meter en wordt 7,5 meter hoog. Aan de lange kant van de hal komen een tribune en bergingen. De hybride hal wordt verwarmd met restwarmte van het zwembad.

De hybride hal De Sniep met 3 gymzalen biedt de meeste voordelen. Het gekozen scenario bestaat uit een hybride hal bij sportpark De Sniep die op te delen is in 3 gymzalen. Hierbij worden sporthal De Dreef en de 2 gymzalen bij het Coenecoop College gesloopt. Het plan biedt meerdere voordelen:

Er wordt het meest efficiënt gebruik gemaakt van de gebouwen van de gemeente. De hybride hal voldoet aan de normen van NOC*NSF voor breedtesport. Het Coenecoop College vindt de bestaande 2 gymzalen te klein en wil graag bewegingsonderwijs geven in een hal van minimaal 14 x 22 meter. De hybride hal houdt hier rekening mee. Met de hybride hal op sportpark De Sniep wordt de sport in Waddinxveen nog meer geconcentreerd.

Duurzaamheidsaspecten kunnen zoveel mogelijk meegenomen worden. Het plan is financieel haalbaar. Het Uitvoeringsprogramma Maatschappelijk Vastgoed bevat meer plannen. Zo is het de bedoeling dat sportzaal Groenswaard in 2024 gerenoveerd wordt en sportzaal De Duikelaar in 2025. Renovatie is nodig om deze zalen te verbeteren, duurzamer te maken en hoge onderhoudskosten te voorkomen. Alle plannen in het Uitvoeringsprogramma Maatschappelijk Vastgoed hebben als doel dat de basisvoorzieningen voor onderwijs, sport en cultuur op orde zijn. Bij de uitvoering van het programma wordt overlegd met de gebruikers, huurders en maatschappelijke instellingen die gebruik maken van de gebouwen.

Bron: gemeente Waddinxveen

Vanaf 10 augustus worden de door essentaksterfte getroffen essen uit Gouwebos-West verwijderd. Deze bomen moeten gekapt worden om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. De werkzaamheden duren tot medio oktober.

De es is een karakteristieke, inheemse boomsoort die niet herstelt van de schimmelziekte essentaksterfte. Zo’n 90% van de essen gaat hieraan dood. Aangetaste bomen hebben donkere verkleuringen in de bast, weinig tot geen blad en veel dode takken. Met het weghalen van de zieke essen wil Staatsbosbeheer gevaarlijke situaties voorkomen. De boswachters inventariseren van te voren welke bomen zijn aangetast door de essentaksterfte en daarmee een gevaar vormen voor de bezoekers. Deze bomen worden voorzien van gekleurde stippen; in vakjargon heet dit blessen.

Met het weghalen van de zieke essen wil Staatsbosbeheer voorkomen dat omvallende essen of essentakken gevaarlijke situaties veroorzaken. Aangetaste bomen bevatten weinig tot geen blad en veel dode takken. Ook zijn er donkere verkleuringen in de bast, beginnend bij de blad- en takaanzet. De zieke bomen zijn zwak en kunnen op termijn omvallen.

Het Gouwebos blijft toegankelijk tijdens de werkzaamheden, maar paden langs bosvakken waar gewerkt wordt zullen tijdelijk worden afgesloten. De parkeerplaats aan het Noordeinde zal van maandag t/m vrijdag gebruikt worden voor opslag van hout. Er zal beperkte parkeerruimte gerealiseerd worden in de berm. Elk weekend zal de parkeerplaats weer opengesteld zijn

Daar waar in Gouwebos open plekken ontstaan, plant Staatsbosbeheer nieuwe bomen. Dat gebeurt op z’n vroegst in het najaar van 2021. Daarbij gebruiken we verschillende soorten inheemse loofbomen zoals meidoorn, hazelaar, zomereik en vlier. We werken daarbij toe naar gemengde bossen met een gevarieerde structuur om daarmee de biodiversiteit te vergroten en de kans op ziektes te verkleinen.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Total Body Center weer open…

by redactie on 2 juli 2020

in Sport,Waddinxveen

Total Body Center Waddinxveen heeft op een geweldige manier de sportschool weer geopend, na de lock down. … Het hele team stond middernacht van 30 juni tot 1 juli om 23.59 klaar om met 32 enthousiaste leden precies om 24.00 uur te mogen knallen.. Het Het gaf iedereen een heerlijk gevoel weer te mogen trainen! Wel met de gepaste afstand💪🏼👍🏽

Filmpje van de opening op Facebook.

foto: bestuurders Groenalliantie en medewerkers Staatsbosbeheer en Provincie Zuid-Holland.

Groenalliantie Midden-Holland heeft in de afgelopen jaren samen met andere partijen flink geïnvesteerd in haar groengebieden. Op woensdagochtend werd de eerste fase van de kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Plassen door Groenalliantie voorzitter Kees Oskam feestelijke afgerond en werd het startsein gegeven voor de tweede fase. Dit gebeurde in een bescheiden bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen in het prachtige groengebied ’t Weegje in Waddinxveen.

In het programma Kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Plassen werkt Groenalliantie sinds 2015 samen met gebiedspartners aan de versterking van de recreatie- en natuurwaarden van haar gebieden. Het investeringsprogramma heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers. De afgelopen vijf jaar zijn in de groengebieden onder meer wandel- en fietspaden toegevoegd en verbeterd, recreatieve voorzieningen toegevoegd zoals speelplekken en is de biodiversiteit verhoogd. Groenalliantie is eigenaar van de groengebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de groengebieden aan de lat voor de uitvoering.

Dit jaar is er hard gewerkt in de groengebieden, de werkzaamheden waren zeer uiteenlopend. Zo werd in het ‘t Weegje een speelvoorziening aangelegd, de parkeerplaats vergroend en het zicht over de recreatieplas verfraaid. In het Gouwebos is een extra wandelpad aangelegd en op een aantal locaties is een gevarieerde mix van inheemse bomen en struiken aangeplant. In groengebied Twaalfmorgen werd ook de entree verfraaid en is de zichtlijn verbeterend, zodat de natuur nog aantrekkelijk is tijdens een wandeling. In de Reeuwijkse Hout is er een extra wandelpad aangelegd, een deel van de geluidswal afgeschermd, de parkeerplaats verder vergroend en op diverse plekken drempels aangelegd om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook in de Goudse Hout is de parkeerplaats vergroend en werd er een Ontmoetingsplein en uitzichtpunt gecreëerd. De aanpassingen zijn niet ongemerkt gebleven, bezoekers konden veelvuldig gebruik maken van de nieuwe ontwikkelingen in coronatijd.

Met de afronding van de eerste fase van de Kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Plassen start tegelijkertijd ook de tweede fase: Tal van ontwerpen zijn in gang gezet of al goedgekeurd door het bestuur van Groenalliantie en voorbereidingen op de uitvoering gestart. Zo komt er deze zomer een tweede hondenstrand in de Reeuwijkse Hout. In het najaar worden in alle gebieden smaakvolle informatieborden geplaatst, krijgt het Gouwebos een vernieuwde bosrand en een tweede speelplek voor kinderen, de Reeuwijkse Hout krijgt een nieuwe avonturenroute en in de Goudse Hout komt een bijzonder kunstwerk dat de verbinding legt met de stad Gouda. Na de zomer kan eindelijk gestart worden met de langverwachte MTB route in de Krimpenerwaard. Op de digitale tekentafels van Staatsbosbeheer wordt inmiddels hard gewerkt aan een aantal nieuwe projecten die in 2021 in uitvoering moeten gaan. Er is dus nog veel gaande rondom de groengebieden.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden. Meer weten over de Kwaliteitsimpuls en alle projecten? Kijk dan op de website www.groenalliantiemiddenholland.nl

 

 

Nieuwbouw Souburgh…

by redactie on 24 juni 2020

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Souburgh start in september met de eerste voorbereidingen voor de nieuwbouw van het centrum. Souburgh wordt een gecombineerd centrum waar verzorging, verpleging en dagbesteding een plek houden.

Met de nieuwbouw beschikt Souburgh over 40 eenpersoonskamers voor mensen met dementie. Daarnaast komen er 32 eenpersoonskamers voor cliënten met verzorgingshuiszorg. Er komen drie plaatsen voor kortdurende opnames. Nieuw is dat Souburgh ook voor crisissituaties zorg gaat leveren, daarvoor komen vijf plekken beschikbaar. De Dagbesteding blijft onderdeel uitmaken van Souburgh.

Meer privacy en ruimte…
Het huidige Souburgh is aan vernieuwing toe. Er zijn meer cliënten met een zwaardere zorgvraag. Souburgh moet aangepast worden aan de zwaardere verpleeghuiszorg van deze cliënten. Zo moeten de tweepersoons appartementen omgebouwd worden naar eenpersoonsappartementen met eigen wc en doucheruimte. Dit zorgt voor meer privacy, meer rust op de eigen kamer en voldoende ruimte om complexe zorg te bieden.

Kleinschalig wonen…
Souburgh gaat in de nieuwe situatie over naar kleinschalige woonvormen. Er worden kleinere woongroepen voor acht bewoners gecreëerd met ruime huiskamers. Hierdoor krijgen cliënten minder prikkels en ontstaat er meer rust. Ook komt er meer leefruimte door een buitenterras of balkon bij de huiskamers te voegen. Voor mensen met dementie zal er op de woongroep vers gekookt gaan worden. Cliënten die verzorgingshuiszorg ontvangen, kunnen van het restaurant gebruikmaken.

Ontmoetingsplek…
Souburgh heeft een belangrijke functie als ontmoetingsplek voor senioren uit de wijk. Het vernieuwde Souburgh behoudt het gastvrije karakter. Er komt een mooi restaurant waar bewoners en omwonenden terecht kunnen voor koffie, drankjes en/of maaltijden. Er is veel nadruk op activiteiten en ontmoeting.

Klaar voor de toekomst…
Directeur Sytske Seetz is blij met het besluit voor een nieuw Souburgh: “Souburgh wordt getransformeerd, zodat we in kunnen spelen op de toekomstige woon- en zorgvraag. Met als belangrijk speerpunt het welzijn van cliënten en senioren uit Waddinxveen. In september starten naar verwachting de voorbereidingen. De eerste fase is de schetsfase voor het nieuwe Souburgh. Natuurlijk kunnen we in deze coronatijd geen planning afgeven, maar we gaan vol enthousiasme van start met deze eerste fase.”

Aan de Snoekbaars in de wijk Triangel in Waddinxveen woedt een flinke brand op een afgezet bouwterrein. Vermoedelijk in een bouwkeet en enkele bouwcontainers. Aan de brand ging een ontploffing vooraf, die tot in Gouda-Noord was te horen. De rook was tot in Alphen te zien. Er zijn geen meldingen van slachtoffers.

Lees verder op onze facebook pagina..

Thuis ligt al jarenlang de ongebruikte gitaar van je vader, of de blokfluit van je moeder. Of je hebt bij je opa weleens mogen spelen op het keyboard. Of misschien heb je jaren terug al pianoles gehad en wil je de draad weer oppakken? Allemaal goede redenen om daarvoor op muziekles bij Vonk te gaan. Op zaterdag 4 juli, tussen 10 en 14 uur krijg je de mogelijkheid om gratis een proefles naar keuze te volgen. Het maakt niet uit of je klassiek, pop of jazz wilt gaan spelen – bij Vonk vind je professionals op elk gebied en voor elk instrument: piano, keyboard, akoestisch en elektrisch gitaar, basgitaar, ukulele, zang, blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, drums, slagwerk, viool en koperinstrumenten. Mocht de zaterdag niet schikken of wil je liever een online-les? Ook dat valt te regelen. Meld je via info@stichtingvonk.nl aan ovv van je telefoonnummer, het gewenste instrument (of zang) en je leeftijd. De docent maakt dan een afspraak met jou. Ook goed om te weten: voor alle fysieke lessen houden we ons aan een protocol om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Vonk: (ook) met afstand de beste.Illustratie: Ton van Steenbergen

Doosopmaat.nl overhandigt namens WeCareNL een cheque van € 11.234,96 voor zorgmedewerkers van het Erasmus MC…

19 juni 2020

Doosopmaat.nl heeft eerder vandaag een donatie van maar liefst € 11.234,96 mogen overhandigen aan het Erasmus MC in Rotterdam. Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC, nam de cheque, die bestemd is voor zorgmedewerkers, dankbaar in ontvangst. Het bedrag is bijeengebracht tijdens een klantenactie van Doosopmaat.nl, de volledige opbrengst is overgedragen aan […]

Lees verder →

Gratis proeflessen bij Vonk…

14 juni 2020

Iedereen mag weer naar school, en ook de muzieklessen van Vonk worden weer druk bezocht. Sinds vorige week is het gelukkig ook weer mogelijk om in bandjes en orkesten samen muziek te maken. In Cultuurhuys de Kroon en bij Vonk is alles erop ingericht om de lessen en repetities veilig te kunnen geven. Om iedereen […]

Lees verder →

Smalle deel Brugweg wordt 30 km weg…

12 juni 2020

Het smalle deel van de Brugweg* in Waddinxveen is een 30 kilometer per uur weg geworden in plaats van een 50 kilometer per uur weg. De gemeente Waddinxveen heeft dit verkeersbesluit genomen. Hiermee verkleinen de snelheidsverschillen tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer. De kans op ongelukken wordt zo kleiner. Het instellen van de 30 kilometerzone is […]

Lees verder →

Burgemeester sluit woning aan de Esdoornlaan…

10 juni 2020

Burgemeester Nieuwenhuis heeft per direct een woning aan de Esdoornlaan voor een periode van drie maanden gesloten. Deze periode kan verlengd worden. Op maandag 8 juni doorzocht de recherche de woning voor een lopend onderzoek naar witwassen. Hierbij werd in de omgeving van de woning een verdacht voorwerp aangetroffen. De EOD (Explosievenopruimingsdienst) doet onderzoek naar […]

Lees verder →

Duizendste fan van De Kroon…

5 juni 2020

Janita Sloof is de duizendste fan van Cultuurhuys De Kroon. Zij was de duizendste, die de facebook-pagina ‘likete’ en werd daarom in een bloemetje gezet door De Kroon. Ook kreeg zij twee RABO-theaterbonnen, die evenwel nog niet verzilverd kunnen worden. Ook in Cultuurhuys De Kroon staan de activiteiten op een laag pitje: de theatervoorstellingen gaan […]

Lees verder →

College stelt de raad voor: hybride hal De Sniep met 3 gymzalen…

5 juni 2020

Het college van de gemeente Waddinxveen heeft op 2 juni het Uitvoeringsprogramma Maatschappelijk Vastgoed vastgesteld. Een belangrijk onderdeel van dit programma is de toekomst van sporthal De Dreef. Er zijn meerdere scenario’s bedacht. B&W stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor de bouw van een hybride hal bij De Sniep met 3 gymzalen. Hierbij […]

Lees verder →

Uit onderzoek blijkt: ‘Helft stankklachten over Wagro in Waddinxveen is terecht’…

4 juni 2020

Van de 81 stankklachten die vorig jaar bij de Waddinxveense groenrecycling Wagro aan de Tweede Bloksweg tijdens de werktijden werden onderzocht, waren er 44 terecht. Dat blijkt volgens burgemeester en wethouders uit een analyse van de in totaal 384 klachten over geluid en lucht die er in 2019 bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) in Gouda […]

Lees verder →

Merendeel locaties Zorgpartners versoepelt bezoekregeling…

22 mei 2020

Tijdens de persconferentie van 19 mei jl. gaf minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge aan dat verpleeghuizen vanaf 25 mei onder strikte voorwaarden weer beperkt bezoek mogen toelaten. Eén van de voornaamste bepalingen is dat daar geen cliënten met COVID verblijven. De Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland heeft inmiddels de eerste […]

Lees verder →

Bakkerij en partyservices van den Berg Failliet…

14 mei 2020

Dinsdag is bakkerij en partyservices van den Berg met vestigingen in Waddinxveen en Gouda failliet verklaart. Woensdag zijn de winkels niet meer open gegaan. De ca. 35 personeelsleden staan op straat. De Corona crisis heeft het ruim 150 jaar bestaande bedrijf de das omgedaan. Er waren heel veel reserveringen voor met name de partyservices die […]

Lees verder →

Meld kandidaten aan voor Cultuurprijs 2020…

7 mei 2020

Ook in 2020 reikt de gemeente Waddinxveen de Cultuurprijs uit tijdens het evenement WadCultureel. Deze prijs is bedoeld voor personen, organisaties of groepen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het plaatselijke culturele leven. Ook personen, organisaties of groepen die nieuwe initiatieven en culturele uitingen hebben ontwikkeld of uitgevoerd in deze periode […]

Lees verder →

Toos weer in beweging…

6 mei 2020

Nadat half maart het besluit was genomen dat er geen trainingen meer gegeven mochten worden bleven de vele turners, turnsters, dansers, danseressen en twirl-sters van Dans- en turnvereniging Toos noodgedwongen thuis. Daar zaten de meeste van hen echter niet stil. Ze kregen “huiswerk” van hun trainers in de vorm van Challenges en online- trainingen. Maar […]

Lees verder →

Webinar Tieners & Geld voor alle ouders…

4 mei 2020

Op 20 mei 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve, kinderpsychologe en opvoedkundige, het webinar Tieners & Geld voor alle ouders met kinderen van 10 tot 18 jaar. Tieners en geld….. dat valt nog niet mee. Voor henzelf niet, maar ook niet voor jou als ouder. Te snel uitgeven, gezeur om […]

Lees verder →

‘Vrijheid’ door Natalie Merfort…

3 mei 2020

In de voorbereidingen voor 75 jaar vrijheid had de Waddinxveense singer/songwriter Natalie Merfort van Vonk de opdracht gekregen om een lied voor een projectkoor te maken. Inspiratiebron daarvoor moesten de gedichten van de deelnemers de poëzieworkshops leveren die in januari onder de bezielende leiding van dorpsdichter Piet Hardendood waren gegeven. Alles liep anders: in maart […]

Lees verder →