Waddinxveen

Glansrijk slagen voor je eindexamen…

by redactie on 22 april 2019

in Regio,Waddinxveen

De eindexamens komen er weer aan. De Bibliotheek De Groene Venen biedt iedereen die de komende tijd examen gaat doen de rust en ruimte om te leren voor de examens door hiervoor extra ruimte vrij te maken.

De Bibliotheek is dé plek waar je in alle rust kunt studeren en kunt focussen op je eindexamen. Geen afleiding van apps, likes, vlogs, blogs, broertjes, ouders of andere stoorzenders. Alleen aandacht voor wat op dat moment belangrijk is: glansrijk slagen voor je eindexamen.

Huiswerk maken en leren kan altijd in de Bibliotheek. Van 29 april tot en met vrijdag 10 mei zijn er extra plekken vrijgemaakt voor iedereen die zich wil voorbereiden op het eindexamen.

In Bodegraven zijn er studieplekken in Skoolzone, op de eerste verdieping van het Evertshuis. Deze zijn overdag vanaf half negen beschikbaar.

In Waddinxveen kunnen studenten terecht in Cultuurhuys de Kroon, boven in lokaal 2, in de meivakantie van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur.

In Nieuwerkerk zijn er studieplekken in de ontvangstruimte en in het lokaal op de eerste verdieping ter beschikking. Deze zijn overdag vanaf 12u beschikbaar.

De Bibliotheek heet alle eindexamen kandidaten van harte welkom.

Fair trade lunch bij Palet Welzijn…

by redactie on 18 april 2019

in Waddinxveen

Van 4 t/m 12 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en producenten.

Palet Welzijn doet hier ook aan mee en organiseert op dinsdag 7 mei een lunch in oranjesfeer. Ditmaal kan er genoten worden van salades die gemaakt zijn van ( h)eerlijke producten. Het Palet Welzijn koor “Rhythm of life” zal vooraf aan de maaltijd een kort optreden verzorgen waarbij het meezinglied: “Waddinxveen- parel aan de gouwe” natuurlijk niet ontbreekt.

De kosten van de lunch bedragen € 8,-. Aanmelden kan t/m vrijdag 26 april zo lang er plaats is. U kunt zich aanmelden via tel: 088-0234247 of via seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl

Zondagmiddagconcerten in de Doelen te Rotterdam…

Voor wie van klassieke muziek houdt en het wel zo gemakkelijk vindt dat het vervoer vanuit Waddinxveen al is geregeld, kan zich aanmelden voor een concertserie in de periode november 2019 – maart 2020.
Al meerdere jaren reserveert Palet Welzijn een aantal kaartjes voor een 5-tal zondagmiddagconcerten.

De data van deze zondagmiddagconcerten zijn: 24 november, 22 december 2019, 12 januari, 16 februari en 8 maart 2020. Het betreft de concerten: Barok vuurwerk, Weinachtsoratorium, Nieuwjaarsconcert, Mahler 5 en Symphonie fantastique. Het busververvoer wordt geregeld vanaf het Anne Frank Centrum in Waddinxveen.
De kosten bedragen totaal € 220, meer informatie en aanmelden kan via tel: 088-0234247 of seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl


Carrouselochtend Palet Welzijn…

Draai ook eens gezellig mee in de carrousel bij Palet Welzijn. Een gevarieerd programma van diverse activiteiten voor ieder die zin heeft in een gezellige en laagdrempelige ochtend. Deze maand staat voor u klaar in de carrousel: donderdag 11 april een pub quiz; maandag 15 april – terug in de tijd met verhalen over vroeger naar aanleiding van diverse voorwerpen; en als afsluiter zingen we deze maand op donderdag 25 april alvast oranjeliedjes onder begeleiding van de piano.

De carrousel start om 10.15 uur in het Anne Frank Centrum te Waddinxveen en duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij en iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig. Toch informatie nodig? Dan kunt u bellen met de activiteitencoach op 06-53 666 458.

Imago Bewustwording; een eerste indruk…

by redactie on 13 april 2019

in Waddinxveen

Het thema van de Walk&Talk bijeenkomst van woensdag 24 april is: ‘Imago Bewustwording; een eerste indruk”. Gastsprekers Jolanda Moerings van Kleurbewust (www.kleurbewust.nl) en Ellen van Baaren van Stralend Inspireren (www.stralendinspireren.nl) verzorgen een interactieve ochtend.

Jolanda is imago coach en heeft jarenlang ervaring in het adviseren over uiterlijke presentatie en imago bewustwording. Tijdens deze Walk&Talk krijg je inzicht in de wereld van kleur en jouw imago, dit is ook belangrijk voor een 1e indruk bij het solliciteren!

Ellen is al jarenlang een zeer ervaren inspiratie-, loopbaan/outplacement- en sollicitatiecoach en laat zien dat je met veel meer plezier en creativiteit kunt leren solliciteren. Zij leert je denken in mogelijkheden en laat zien hoe je kunt leven vanuit je passies.

Jolanda en Ellen hebben beiden hun studio/praktijk in Boskoop, waar meer ondernemers zitten die zich bezighouden met persoonlijke ontwikkeling en groei!

Walk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden, speciaal voor de Bibliotheek. Het is een plek waar je kunt ontmoeten, netwerken en leren in jouw zoektocht naar werk. Kom gezellig langs, geheel vrijblijvend.

Datum: woensdag 24 april a.s. Start 09.30 uur tot uiterlijk 11.30 uur.
Locatie: Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1, Waddinxveen

Deelname is gratis evenals de koffie en thee. Aanmelden kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl

Romantische pianorecital in De Kroon…

by redactie on 13 april 2019

in Waddinxveen

De Rotterdamse pianist Ardjoena Soerjadi geeft zaterdag 20 april een recital in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Ooit opgeleid door Daniël Wayenberg en Michael Davidson is hij uitgegroeid tot een professioneel en zeer veelzijdig musicus. Hij dirigeerde onder meer tientallen opera’s en operettes.

Ardjoena Petrus Soerjadi (36), een van de broers van Wibi, verbaasde het publiek voor het eerst toen hij als elfjarige optrad op het slotconcert van de piano-driedaagse in de Doelen te Rotterdam. Kort daarna was hij prijswinnaar op het Prinses Christina Concours (voormalig Edith Stein Concours).

Als pianist geeft Ardjoena Soerjadi concerten in Nederland, België, Frankrijk en Italië.  Het concert begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 16 euro, inclusief (pauze)drankje en ticket fee.

Volksinger Sam Kelly is na zijn eerdere succesvolle optreden terug in Cultuurhuys De Kroon, nu met zijn begeleidingsband The Three Lost Boys! Naast Sam Kelly (gitaar) komen ook Jamie Francis op banjo, Richie Buckley op trekzak en Ciaran Allgar op viool mee. Het vrolijke avondje folk is op zaterdag 13 april en begint om kwart over acht.

Sam Kelly is het wonderkind van de Britse folk. In 2012 werd er in de UK en ver daar buiten voor het eerst kennis met hem gemaakt. Als 18-jarige stond hij in de finale van de Britain’s Got Talent. Dit was toch niet helemaal zijn soort muziek. Geïnspireerd door zijn opa koos hij voor de, misschien minder commerciële, Schots/Keltische folkmuziek waar zijn hart lag. Hij speelde overal, in kleine pubs, maar ook op grote festivals, won inmiddels vele en verzamelde een aantal goede muzikanten om zich heen in de Lost Boys.

Hun laatste album Pretty Peggy werd meteen bedolven onder superlatieven. Met een bedwelmende mix van jeugdige uitbundigheid en instrumentale virtuositeit, blazen zij de Engelse traditionele muziek nieuw leven in. Perfecte vocale harmonie, zwevende melodieën en opzwepende ritmes. Kortom een heerlijke folkavond voor de liefhebbers. De toegangsprijs is 16 euro, inclusief (pauze)drankje en ticket fee.

Verschillende sounds bij Vonk…

by redactie on 26 maart 2019

in Waddinxveen

‘Wat een gaaf podium hebben jullie hier!’, en daarmee werd de theaterzaal van De Kroon bedoeld, die afgelopen vrijdagavond met licht- en rookeffecten werd omgetoverd tot een klein eigentijds poppodium. In deze entourage konden de bands ook werkelijk laten horen waartoe ze in staat zijn. De afwisseling van verschillende bands, zoals Willie en The Woods, Better Names were Sold-Out, Till Daze, De Bernies en het Vonkorkest zorgde ervoor dat de meegebrachte fans een geweldige avond hadden.

Foto: PR Vonk

Slechts 8% van de woningen in de gemeente Waddinxveen heeft op dit moment toegang tot glasvezel internet. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Stratix dat jaarlijks onderzoek doet naar de breedbanddekking in Nederland. Hiermee loopt Waddinxveen en omgeving flink achter op het landelijk gemiddelde van 38%. De verwachting is dat met name het buitengebied de komende 2 jaar in rap tempo toegang krijgt tot glasvezel. Het stedelijk gebied laat nog wat langer op zich wachten.

Het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland is de laatste jaren flink gegroeid. Onlangs werd in Aalten (Gelderland) de 3 miljoenste aansluiting aangelegd. Nederland telt ongeveer 8 miljoen huishoudens. Daarvan hebben er zo’n 3 miljoen (38%) toegang tot glasvezel internet. 5 miljoen woningen zijn nog niet aangesloten op glasvezel, en maken nog gebruik van de coax-kabel of ADSL.

Glasvezelbedrijven focussen zich de afgelopen jaren met name op de buitengebieden. We hebben het dan over minder bevolkte gebieden in o.a. Overijssel, Drenthe en Groningen. Op dit moment hebben bijvoorbeeld 80% van de woningen in Overijssel al toegang tot glasvezel internet. “De noodzaak voor een snelle en stabiele internetverbinding is in deze buitengebieden een stuk groter dan in stedelijke gebieden” stelt vergelijkingswebsite Internethunter. “De huidige internetverbinding – vaak ADSL – is simpelweg niet snel genoeg voor onze huidige mediaconsumptie. ”

Stratix verwacht dat de komende 2 jaar alle woningen in het buitengebied worden aangesloten op glasvezel. Alleen vorig jaar kregen al 150.000 huishoudens in het buitengebied een glasvezelaansluiting.

De aanleg van nieuwe glasvezelaansluitingen gaat in het stedelijk gebied een stuk trager. Dat komt omdat de noodzaak hier een stuk kleiner is. De huidige kabelaansluiting is vaak snel genoeg waardoor de roep om glasvezel minder aanwezig is. Experts denken dat het nog wel 10 jaar kan duren voordat ook de stedelijke gebieden volledig om zijn naar glasvezel.

Afgelopen zaterdag 16 maart had Illusion, twirlafdeling van Toos Waddinxeen, hun eerste wedstrijd van het jaar in Spijkenisse. Voor sommige dames betekende dit dat zij voor het eerst hun nieuwe routines lieten zien en anderen mochten met een nieuw onderdeel de vloer op. Voor de laatste groep werd op deze wedstrijd bepaald in welk niveau zij het komend seizoen mogen uitkomen. In de klasse Juvenile 1-Baton mocht Sophie Vermeulen de wedstrijd openen. Ondanks de zenuwen heeft zij zich knap geplaatst in de Novice. In de klasse Senior 1-Baton deden Dione van der Greft en Irine Kleiweg voor het eerst mee. Zij hebben zich beiden geplaatst in de Beginner. In de klasse Senior Duo Twirling hebben Madelon van Harten en Lindsay Sip een sterke routine laten zien, waarmee zij zich in de Beginner plaatsten. Tot slot hebben Djarah Kleiweg en Irine Kleiweg in de klasse Senior Duo Dance Twirl zich geplaatst in de Novice.

Ondanks de grote categorieën deze dag wist Illusion toch een paar medailles in de wacht te slepen. In de klasse Preteen Novice 1-Baton won Summer van Vliet een zilveren en Jet Russcher een gouden medaille. In de klasse Junior Novice 1-Baton wist Lieke Siersema met een no-drop routine een eerste plaats te bemachtigen. In de klasse Junior Beginner Duo Twirling was de tweede plaats voor Hanneke Heemskerk en Petra van Harten. Tot slot wonnen Rosalie van der Kraats en Sophie Vermeulen in de klasse Juvenile Kids Twirl respectievelijk een gouden en zilveren medaille.

Ook wisten twee meiden meteen hun eerste plaatsingspunten in de wacht te slepen: Madelon van Harten in de klasse Senior Beginner 1-Baton en Petra van Harten in de klasse Junior Beginner Solo Dance Twirl. Het tweemaal behalen van plaatsingspunten betekent plaatsing voor het NK in december.  www.twirlafdelingillusion.nl

De Kroon presenteert Kiki Schippers…

by redactie on 11 maart 2019

in Waddinxveen

Cabaretière Kiki Schippers komt zaterdag 23maart naar Cultuurhuys De Kroon te Waddinxveen met haar programma Waar. Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar tweede voorstelling.

Ze won overtuigend de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Tweemaal werd een lied uit haar debuutvoorstelling genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen, waarvan één nominatie verzilverd werd en in haar vlijmscherpe wekelijkse actuele bijdragen in de media is ze nietsontziend. De voorstelling begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 19 euro, inclusief (pauze)drankje en ticket fee.

Kinderen maken kunst…

by redactie on 7 maart 2019

in Waddinxveen

Kinderen houden van tekenen en schilderen. Maar hoe vinden ze daarin hun eigen weg? Hoe werk je met houtskool? Wat kan je met oliepastel krijt? In de cursus KinderKunst bij Stichting Vonk krijgen de kinderen door middel van procesgerichte aanpak een optimale begeleiding bij het verkennen van allerlei facetten. Er wordt in 5 lessen van 1,5 uur gewerkt met verschillende thema’s die met uiteenlopend materiaal uitgewerkt worden. Doel is om de persoonlijke mogelijkheden van ieder kind te vergroten en hem/haar zelf oplossingen te laten bedenken. Juist dit aspect kenmerkt deze professionele tekenlessen die door docent/beeldend kunstenaar Annemarie van Hooff worden gegeven: kinderen worden in hun eigenwaarde versterkt door hun creativiteit breed te ontwikkelen. Tevens leren ze door deze lessen beter waar te nemen en krijgt de verbeelding van hun fantasie ruim de aandacht. In het atelier van Stichting Vonk (Cultuurhuys de Kroon) werkt ieder kind achter een eigen schildersezel. Voor materiaal wordt gezorgd. Start KinderKunst op woensdag 20 maart, 5 lessen van 16.00 – 17.30 uur, locatie Stichting Vonk, Gouweplein 1, Waddinxveen.

Inschrijven via www.stichtingvonk.nl. Foto: PR Vonk

 

Gratis hulp bij belastingaangifte…

by redactie on 28 februari 2019

in Waddinxveen

Elk jaar moet het weer gebeuren: de belastingaangifte. Voor veel inwoners is het elk jaar weer een zoektocht waar ze niet uitkomen en hulp bij nodig hebben.

In Waddinxveen hebben Vrijwilligerswerk Waddinxveen en De Bibliotheek De Groene Venen de handen ineen geslagen om deze inwoners van dienst te kunnen zijn.
Tijdens de Week van het Geld 25 t/m 29 maart zijn er 4 dagdelen met spreekuren waar inwoners zich voor kunnen inschrijven.

Niet iedereen komt in aanmerking voor deze regeling. Er zijn wel voorwaarden waar aan moet worden voldaan. Het hebben van een DigiD is o.a. noodzakelijk om de hulp te kunnen bieden. Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze gratis hulp dan kun je hier klikken

Deze gratis hulp bij belastingaangifte is een onderdeel van WaddX-2; financiële zelfredzaamheid. WaddX is een samenwerking tussen de Waddinxveense serviceclubs en een aantal maatschappelijke organisaties.

Kledingmarkt De Gouwebloem…

by redactie on 25 februari 2019

in Waddinxveen

Op zaterdag 9 maart a.s. organiseert Stichting De Gouwebloem een kledingmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen. De verkooptijden zijn van 09.30 tot 13.30 uur. Ook is er een koffiehoek aanwezig.

In goede staat verkerende kleding kunt u afgeven voor de verkoop op: Zaterdag 2 maart a.s. van 10.00 tot 12.00 uur op bovengenoemd adres. De Gouwebloem is een stichting die zich inzet voor de chronische zieken en gehandicapten in Waddinxveen. De netto opbrengst komt geheel ten goede aan het eigen werk.

Voor nadere inlichtingen telefoon 06 20241791 of www.gouwebloem-waddinxveen.nl

Carrousel-ochtenden bij Palet Welzijn…

25 februari 2019

Binnenkort start Palet Welzijn in het Anne Frank Centrum met een nieuw initiatief, nl : Carrousel-ochtenden. De ochtenden zijn vrij toegankelijk en hebben met regelmaat een andere invulling. Ze zijn bedoeld voor mensen die het leuk vinden om op laagdrempelige wijze en op vrijblijvende basis aan te schuiven. De activiteitencoach begeleid de ochtenden. De huidige […]

Lees verder →

Theater met Charles Groenhuijsen in Cultuurhuys De Kroon…

25 februari 2019

“Optimisten hebben de hele wereld” In zijn theaterprogramma bespreekt Charles Groenhuijsen onze toekomst. Niet in de rol die u van hem kent als TV-correspondent of commentator, hij zal zijn eigen verhaal vertellen over optimisme. Dit samen met wat hij al heel lang wilt doen, Charles maakt er muziek bij en speelt gitaar. Tijdens deze vrolijke […]

Lees verder →

Muziek op schoot in de lente…

22 februari 2019

Bij Stichting Vonk gaan er in de lente twee cursussen voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar van start. Op dinsdagochtend 12 maart begint de lentecursus op 6 achtereenvolgende ochtenden. Nieuw is de tweewekelijkse cursus op woensdagochtend vanaf 10 april. Onder leiding van Maria van Oosterom wordt er met het seizoen mee muziek gemaakt. Elk […]

Lees verder →

Timios…

19 februari 2019

Timios dames 1 verliest met 0-4… Vrijdagavond 15 februari reisde Timios af naar Woerden voor een wedstrijd die om 19.15 in de planning stond. Omdat we de afgelopen weken al twee keer eerder voor een dichte deur hadden gestaan (wij te vroeg of de tegenstander te laat) hadden we besloten iets minder vroeg af te […]

Lees verder →

Valentijnstaart voor EHBO vrijwilligers…

17 februari 2019

Op Valentijnsdag heeft het CDA de vrijwilligers van de EHBO in het zonnetje gezet. Daarvoor is CDA raadslid Trix de Kruijff op 14 februari met een taart bij Janneke Dubbelaar langsgegaan. Janneke is binnen het EHBO bestuur coördinator evenementen en had voor de gelegenheid een deel van de trouwe en hechte club vrijwilligers uitgenodigd. Trix […]

Lees verder →

Oude brommers…

11 februari 2019

Geplaatst door Onswaddinxveen op Maandag 11 februari 2019  

Lees verder →

Scholen uit Boskoop en Moerkapelle damkampioen…

11 februari 2019

Afgelopen zaterdag een tjokvol Anne Frank Centrum in Waddinxveen. Gespannen gezichten, wiebelende voeten, geroezemoes van belangstellende ouders, kortom herkenbare signalen, dat er een schooldamtoernooi gaande is. Door de combinatie van de strijd, het denkvermogen en de snelheid is de spanning aan menig bord voelbaar. Aan sommige borden werd zo snel gespeeld, dat er steeds wisselende […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 17 februari 2019…

4 februari 2019

Hanneke Rouw & Anouk de Jong Op zondagmiddag 17 februari 2019 treden om 15:00 uur Hanneke Rouw (cello) & Anouk de Jong (piano) op. “Hanneke Rouw: Veelbelovend cello-talent.” Celliste Hanneke Rouw, afgestudeerd aan de LUCA School of Arts in Leuven, brengt een programma met cello sonates van Gabriel Fauré en Max Bruch. Zij wordt begeleid […]

Lees verder →

Boekenmarkt De Gouwebloem…

29 januari 2019

Op zaterdag 9 februari 2019 organiseert Stichting De Gouwebloem haar jaarlijkse boekenmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen. De verkooptijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur. Daarnaast is er ook nog verkoop van CD & Dvd’s en Platen. Ook hebben wij veel handwerk en zelfgemaakte kaarten en nog veel meer voor […]

Lees verder →

Timios…

29 januari 2019

Timios is nachtkaars tegen VSTS… Zaterdagmiddag in Bodegraven speelde Timios heren 1 zijn uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van VSTS wat momenteel laatste staat in competitie en knokt tegen degradatie. Voor Timios is VSTS al jaren een geduchte tegenstander en staan de wedstrijden garant voor spanning en vechtlust. Vanaf het eerste punt in de wedstrijd […]

Lees verder →

Voor de muzikale twijfelaar…

28 januari 2019

Je bent tussen de 9 en 12 jaar oud. Je wilt graag muziek maken. Maar welk instrument past nou het beste bij jou? Ben je van de drums? Of meer van de melodie? Ben je liefst alleen aan het spelen of juist in een groepje? De keuze voor het juiste instrument bepaalt of je er […]

Lees verder →

Kennismaking met de Dorpsdichter…

27 januari 2019

In het kader van de Poëzieweek waarvan het thema ‘vrijheid’ is en in het gehele land wordt gehouden, is er bij de Bibliotheek de Groene Venen op dinsdag 5 februari een poëziemiddag met de Waddinxveense Dorpsdichter ‘Laantje’ (Piet Hardendood). Tijdens deze middag zal de dichter een aantal voordrachten ten gehore brengen uit eigen werk met […]

Lees verder →

Expositie bij Oogzorg Bastiaan Optiek/Koffie bij Bastiaan…

23 januari 2019

Dit keer hebben we leerlingen van de Garenspinnerij Academie bereidt gevonden hun kunstwerken in onze winkel op te hangen. De Garenspinnerij Academie verzorgt een driejarige cursus. In die periode worden alle facetten van het tekenen en schilderen behandeld. Docenten Suzan Schuttelaar en Ruud Verkerk beide gerenommeerde kunstschilders met ieder een eigen stijl verzorgen de cursus. […]

Lees verder →