Waddinxveen

Slappendel Bouw in Waddinxveen…

by redactie on 15 juni 2018

in Waddinxveen

Slappendel Bouw is opgericht door de gebroeders Daan en Joost Slappendel in Waddinxveen. Met jaren ervaring in de bouw, zijn zij een bedrijf dat in staat is, een project voor de opdrachtgever van het begin tot het eind perfect te verzorgen.

Zij realiseren voor u : Nieuwbouw/Verbouw/Aanbouw.

Ook kunnen zij naast het (ver)bouwen, in en aan uw woning, uw tuinplezier vergroten, d.m.v. een mooie Veranda, prachtige Schuur of een schitterende Carport.

Kijk voor meer informatie op de website: www.bouwbedrijfslappendel.nl  Op deze site kunt u een paar mooie projecten bekijken.

Heeft U “bouw dromen” neem dan contact op met Slappendel Bouw. Telefoon: 06 230 112 70 / Email: slappendelbouw@hotmail.com

Kringloopwinkel zoekt vrijwilligers…

by redactie on 7 juni 2018

in Waddinxveen

De kringloopwinkel aan de Passage 39 in Waddinxveen, helpt mensen met een afstand van de arbeidsmarkt, aan een arbeidsplaats.

De bedoeling is dat deze gewaardeerde collega’s doorstromen naar een betaalde baan. Dit is op het moment in grote mate het geval en gaan wij bijna ten onder aan ons eigen succes. De winkel is op het moment onderbezet en wij zitten te springen om gemotiveerde winkelmedewerksters voor een of meerdere dagdelen per week. Het zwarte scenario is dat wij dagdelen dicht moeten gaan als wij geen vrijwilligers kunnen krijgen.

Dus heb je enige uren vrij? Loop eens binnen of stuur een mail naar info@kringloopwaddinxveen.nl

Eens enkele uren eerst proberen of het wat voor je is? Geen probleem.

Afscheidsreceptie Wethouders…

by redactie on 4 juni 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op maandag 4 juni 2018

Finaleplek voor Toos turnsters

by redactie on 21 mei 2018

in Sport,Waddinxveen

Op zaterdag 19 mei turnde de meiden van de verplichte oefenstof D1 hun laatste turncompetitiewedstrijd. Zij streden om een plek in de finale die plaats vind op zaterdag 16 juni. In de finale staan de beste 4 ploegen die zich via 3 wedstrijden weten te plaatsen.

Het team bestaande uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, Carlijn Eijpe, Jayda Fer, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein, turnde tegen Heres uit Bodegraven, Mobilee 2 uit Woerden en Velocitas uit Gouda.

De Toos turnsters startte hun wedstrijd op vloer. Helaas werden er wat kleine foutjes gemaakt maar Djemeya wist heel knap toch een 1e plek te score. Brug is het hele seizoen al een sterk onderdeel en dat bleek vandaag ook weer zo te zijn. Als team scoorde ze de hoogste cijfers van allemaal. Balk was vandaag niet het sterkste toestel. Maud bleef als enige van de 5 meiden op de balk staan en werd mooi 9e op dit toestel. Met mooie overslagen en salto’s werd de wedstrijd afgesloten.

In het eindklassement werd TOOS 3e, ruim voor Heres en net achter Mobilee en Velocitas. Door deze 3e plek hebben deze 6 meiden de finale van de Turncompetitie behaald die plaats vind op zaterdag 16 juni te Woerden.


Op woensdag 30 mei strijken Michel Coenen en Tejo Brouwer neer op de camping in de Ridderzaal van Souburgh.

Vanaf dan is het gedaan met de rust op de camping. Met hun lidjes en korte, herkenbare verhaaltjes maken ze er samen met de ‘campinggasten’ een onvergetelijke avond van. Kortom: een feest van herkenning voor iedereen.

Deze avond op 30 mei begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur en vindt plaats op de derde verdieping in de Ridderzaal. Het optreden wordt gehouden in Centrum Souburgh aan de Prins Bernhardlaan 2 in Waddinxveen. Leden Service pakket betalen voor deze avond 4,00 euro. Voor niet-leden is het bedrag 5,00 euro. Bij deze prijs is een kop koffie of thee inbegrepen. Reserveren kan via de receptie, tel.: 0182-614366.

Vrijdag (18-05-2018) werd in het mama cafe de 1e verjaardag van het mama café gevierd. Deze ochtend kreeg een extra feestelijk tintje doordat voor deze ene keer ook burgemeester Nieuwenhuis een kopje koffie mee kwam drinken.

De uitgelezen mogelijkheid voor de burgemeester om kennis te maken met de “nieuwe” generatie Waddinxveners die volop vertegenwoordigd waren tijdens het mama café (zie foto v.l.n.r. Yara, Ilias, Nour, Jayson, Timon en de burgemeester)

Het mama cafe is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor en door moeders die eens in de 2 weken haar deuren opent. Dit gebeurt op de locatie van Promessa Verloskundigen en iedereen is welkom om kosteloos en zonder aanmelding vooraf deel te nemen.

CDA Waddinxveen organiseert op vrijdag 1 juni een excursie in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Het doel van deze excursie is het werk van het waterschap meer bekendheid te geven. Dit is meer dan zorgen voor droge voeten en schoon water. De waterschappen hebben ook een taak met betrekking tot aanpassingen aan klimaatveranderingen, hergebruik van grondstoffen en werken aan energieneutraliteit. Dit in samenspraak met landelijke overheid, provincies en gemeenten.

Dorenda Gerts zit namens het CDA in het dagelijks bestuur van HHSK en zal als gastvrouw optreden. Het excursieprogramma ziet er als volgt uit:
– 14:00 uur – ontvangst op gemaal Abraham Kroes in Moordrecht en uitleg over het watersysteem van de Zuidplas
– 14:30 uur – vertrek naar gemaal Bergweg-Zuid in Rotterdam, hier vindt een vergroting van het gemaal plaats i.v.m. de aanleg van een nieuwe rondweg rond Rotterdam-Noord
– 15:30 uur – vertrek naar het hoofdkantoor van HHSK op de Maasboulevard in Rotterdam
– 16:00 uur – ontvangst en presentatie van Dorenda Gerts over het werk van het waterschap
– 16:30 uur – afsluiting met borrel
De excursie is bedoeld voor CDA-leden en overige geïnteresseerden. Aanmelden graag via bestuur@waddinxveen.cda.nl.

EHBO-cursus…

by redactie on 7 mei 2018

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

In oktober 2018 start de EHBO Vereniging Waddinxveen weer een cursus voor beginners. Deze cursus duurt tot half februari 2019 en omvat 13 lessen inclusief examentraining. De cursus sluit af met een examen van het Oranje Kruis.

Inschrijven is mogelijk op de website site www.ehbo-waddinxveen.nl.

In het Anne Franck centrum , Jan van Bijnenpad 1 te Waddinxveen. Aanvang/inloop 19.00, 19.30 begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis. Tijdens deze avond ligt de nadruk op muziek!

Er is een optreden van Loes Aarsen, zij presenteert Muziek Bonbons, een programma vol geweldige liedjes. Samen met het publiek haal ze herinneringen op aan de eerste televisiejaren, de artiesten van toen.

De avond is bedoeld voor alle mensen met een vorm van dementie, hun partners/naastbetrokkenen en hulpverleners.Tijdens de avonden van het Alzheimer Cafe is er naast een presentatie over een bepaald onderwerp, ook tijd voor het stellen van vragen, discussie en het delen van ervaringen met elkaar en deskundigen.Juist ook het delen van ervaringen met anderen in soortgelijke situaties wordt als plezierig en steunend ervaren.

Aangepast sporten…

by redactie on 30 april 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op maandag 30 april 2018

Afgesloten…

by redactie on 28 april 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op zaterdag 28 april 2018

Lintjesregen in Waddinxveen…

by redactie on 26 april 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op donderdag 26 april 2018

Jonne de Gelder wint ND-kidsquiz…

26 april 2018

De elfjarige Jonne de Gelder uit groep 7 van de GBS Kleurrijk uit Waddinxveen is de winnaar van de jaarlijkse nieuwsquizwedstrijd van het Nederlands Dagblad. Zes weken lang beantwoordde zij de nieuwsvragen foutloos. Op dinsdag 15 mei komt ze samen met vier vrienden naar de redactie in Amersfoort. Zij zijn dan voor één dag ‘baas’ […]

Lees verder →

Rommelmarkt zaterdag 12 mei van wijkgemeente De Rank op het plein van het Coenecoop College

26 april 2018

Op zaterdag 12 mei 2018 van 9.00 tot 15.00 uur organiseert PKN wijkgemeente De Rank te Waddinxveen haar jaarlijkse Rommelmarkt. Deze zal – traditiegetrouw – worden gehouden op het schoolplein van het Coenecoop College, Oude Dreef 6, Waddinxveen. Het schoolplein van het Coenecoop College zal dan weer zijn omgetoverd tot een gezellige rommelmarkt, waar diverse […]

Lees verder →

Rotonde eend zwaar beschadigd…

17 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op dinsdag 17 april 2018

Lees verder →

LinkedIn, wat kan je ermee…

16 april 2018

Iedereen die op zoek is naar werk is welkom op woensdag 25 april 2018 bij de Walk&Talk-bijeenkomst van de Bibliotheek de Groene Venen in Waddinxveen, Gouweplein 1. Je kunt ervaringen met elkaar delen en contacten leggen met anderen in de zoektocht naar een volgende of nieuwe baan. Het onderwerp van deze Walk&Talk is: “LinkedIn”. Elja […]

Lees verder →

Diplomering mediatoren op de Koning Willem Alexander school…

16 april 2018

Afgelopen dinsdag was er op de Koning Willem Alexander een reden voor een feestje. 20 kinderen, 10 van beide locaties, kregen hun mediatoren diploma. Dit is het tweede jaar dat op de school gewerkt wordt met de Vreedzame school. Het inzetten van mediatoren bij het oplossen van conflicten is onderdeel van het programma.

Lees verder →

Trein storing…

12 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op donderdag 12 april 2018

Lees verder →

Woensdag 11 april is er weer een alzheimer cafe in het Anne Franck centrum…

8 april 2018

Aanvang/inloop 19.00 . 19.30 begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de onderzoeken die noodzakelijk zijn om tot de diagnose dementie te komen. De spreker deze avond is Willeke van Buren. Gespecialiseerd Verpleegkundige Ouderenzorg en Geriatrie De avond is bedoeld voor alle mensen […]

Lees verder →

Nederlandstalige liedjes avond in Souburgh…

6 april 2018

Rotterdamse zanger Hans Somers en zangeres Netty komen op 18 april een Nederlandstalige meezing avond verzorgen in Souburgh. Hans en Netty hebben een heerlijk meezing programma waarin u veel liedjes van vroeger en nu voorbij hoort komen. Hans Somers is een Rotterdamse zanger, presentator en liedjesschrijver en zit al meer dan 35 jaar in het […]

Lees verder →

Percussie Workshop Salsa…

6 april 2018

Houd je van swingende muziek, pakkende ritmes en samen muziek maken? Dan is deze nieuwe Percussie Workshop echt iets voor jou. In 6 sessies van 1 uur maken de deelnemers op verschillende instrumenten, zoals conga’s, bongo’s of timbales kennis met de beginselen van Salsa. Kennis of vaardigheden vooraf zijn niet nodig, in de lessen wordt […]

Lees verder →

Uit je dak bij Vonk…

3 april 2018

Ben helemaal gek van ritme en swingende muziek? Doe dan mee bij de Percussieworkshop Salsa die op dinsdag 17 april van 19.30 – 20.30 uur van start gaat. In 6 sessies maak je kennis met verschillende soorten percussie en ga je direct samen aan de slag. Of schuilt in jou de nieuwe Martin Garrix? Geef […]

Lees verder →

Verdachte van inbraak aangehouden…

1 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op zondag 1 april 2018

Lees verder →

Wadcultureel 7, 8 en 9 september 2018…

29 maart 2018

De voorbereidingen voor WadCultureel 2018 zijn alweer in volle gang. Dit jaar vindt het evenement voor de zesde keer plaats. WadCultureel is een driedaags Waddinxveens cultureel evenement voor, maar vooral door Waddinxveners. Cultureel Waddinxveen krijgt dan de kans zich te presenteren in kramen en op podia. Tijdens het evenement zal ook de Waddinxveense Cultuurprijs worden […]

Lees verder →

Expositie ‘Dichterbij’ van Ans neven te zien t/m vrijdag 4 mei bij Bastiaan Optiek…

29 maart 2018

Ans Neven (Joanne) laat abstracte landschappen en kleurrijke mensfiguren zien bij Bastiaan Optiek/Koffie bij Bastiaan, Groensvoorde 2-4 Waddinxveen. Ans verteld ons: ‘Waar jarenlang op de Werkschuit Gouda (nu Kunstpunt) geoefend werd in techniek, is nu in mijn abstracte werk mijn innerlijk stem en kleurgevoel belangrijker. Ans volgde hiervoor cursussen en workshops in het atelier van […]

Lees verder →