Waddinxveen

Timios…

by redactie on 19 februari 2019

in Sport,Waddinxveen

Timios dames 1 verliest met 0-4…

Vrijdagavond 15 februari reisde Timios af naar Woerden voor een wedstrijd die om 19.15 in de planning stond. Omdat we de afgelopen weken al twee keer eerder voor een dichte deur hadden gestaan (wij te vroeg of de tegenstander te laat) hadden we besloten iets minder vroeg af te spreken dan normaal. Een verkeerde inschatting, zo bleek: VTC Woerden ds 3 had het net al opgehangen en stond er al klaar voor toen wij binnenkwamen. Wij konden dus vanuit de auto gelijk het veld op om warm te spelen.

De snelheid waarmee we het veld opkwamen, bleek goed te werken, want de eerste set gingen we goed van start tegen de nummer 1. Niks geen vrijdagavond-inkak-volleybal. Het was een spannende set waarin wij direct vanaf het begin het voortouw namen. Aan het einde van de set hadden beide teams een aantal keer een setpoint. Uiteindelijk trok Woerden aan het langste eind door met 30-28 de set binnen te slepen.

Vervolgens begon, ondanks onze goede moed, de “vloek” van de tweede set. De service ging er te makkelijk over waardoor de middens van Woerden alle ruimte kregen om te mooie ballen te slaan. Ballen waar de Timios dames geen antwoord op hadden. De pass kwam minder en er werden ballen te lief naar de overkant gespeeld. De tweede set ging dik verloren met 25-10. Maar ondanks de niet al te beste tweede set gingen de dames van Timios er weer vol vertrouwen in, want met zo’n setstand van de eerste set tegen de nummer 1 beloofde toch nog een spannende derde en vierde set worden, en wie weet wel een vijfde set.

Woerden had echter de spirit nog goed te pakken en met een goede servicedruk van hun kant hebben zij toch de derde set ook binnengehaald. De set ging naar Woerden met 25-14. De laatste set waren de dames na drie punten gespeeld te hebben al helemaal op. De rally’s duurden erg lang en het voelde dan ook extra lekker als je het punt binnen had gehaald. De dames van Timios hebben erg hun best gedaan, maar de tegenstander was sterk en het lukte ze ditmaal helaas niet om nog een (verdiende) set binnen te slepen. De laatste set werd het 25-18 voor Woerden.


 

Timios verzuimd zichzelf te belonen tegen Dosko…

Na vorige week gespeeld te hebben tegen de koploper in de Promotieklasse ontving Timios Heren 1 vrijdagavond Dosko H1, de nummer 2 in de competitie. Timios heeft de punten hard nodig maar zal zich tot het uiterste moeten inspannen om punten te gaan pakken, maar thuis is bij Timios veel mogelijk.

Timios gaat goed van start. De passing loopt goed waardoor veel druk gelegd kan worden op de middenaanval. Dat leidt er toe dat Timios al snel een kleine voorsprong pakt. Met goede servicedruk van Robert van Dijk en Bas Huising drukt het Dosko verder in de verdediging en weet de voorsprong uit te bouwen tot 6 punten. Naar het einde van de set weet Dosko orde op zaken te stellen door de fouten uit het spel te halen en zo puntje voor puntje weer dichterbij Timios te kruipen. Zoals zo vaak ontspint zich een zinderend spannend einde van de eerste set waarin beide teams setpunten vergaren maar waarin Dosko met 25-27 aan het langste eind trekt.

In de tweede set lijkt Timios aangeslagen na het verlies van de eerste set en kan niet de energie brengen die in de eerste set verfrissend spel opleverde. Pas halverwege de set heeft het team zich weer voldoende opgeladen om Dosko partij te geven. Dat is te laat om het de mannen uit Stolwijk nog lastig te maken. De set gaat verloren met 16-25.

De derde set gaan beide team gelijk op. Het publiek ziet aantrekkelijk spel waarin beide teams weinig voor elkaar onder doen. Niels Verschoor weet veel servicedruk te brengen met zijn sprongservices en Arjan van Schoonhoven weet regelmatig de blokkering van Dosko te dollen. Wederom gaan beide teams af op een spannend einde van de set. Beslissend is dat Dosko de kunst bezit vanaf een bepaald moment geen fout meer te maken. Timios is zo ver nog niet en dat kost hen ook de derde set (23-25). Ook in de vierde set bepalen de foutjes van Timios het verschil met Dosko. Timios laat uitstekend spel zien. Karst Busstra weet met zijn service maar liefst 3 aces op rij te slaan. Het is helaas niet genoeg het team ook te belonen met een punt want ook de vierde set gaat net aan verloren met 21-25.

Op Valentijnsdag heeft het CDA de vrijwilligers van de EHBO in het zonnetje gezet. Daarvoor is CDA raadslid Trix de Kruijff op 14 februari met een taart bij Janneke Dubbelaar langsgegaan. Janneke is binnen het EHBO bestuur coördinator evenementen en had voor de gelegenheid een deel van de trouwe en hechte club vrijwilligers uitgenodigd. Trix de Kruijff benadrukte bij de overhandiging dat evenementen in Waddinxveen alleen maar kunnen plaats vinden als de EHBO aanwezig is met een team. Belangrijk is daarom hun aandeel bijvoorbeeld in de vierdaagse, zijn ze met verschillende teams aanwezig bij de Waddinxveense wielerronde en kom je hun bus ook tegen op Koningsdag en bij WadCultureel. Volgens de Kruijff zijn de teams niet alleen onmisbaar, maar weten zij door hun uitstraling en professionaliteit ook het gevoel van veiligheid te vergroten. Trix de Kruijff sloot af door te benadrukken dat de EHBO vrijwilligers mensen zijn met een hart voor Waddinxveen en de taart daarom voor de volle 100% verdienen. Op de steun van het CDA zullen zij altijd kunnen rekenen. De EHBO afdeling in Waddinxveen zal volgend jaar 100 jaar bestaan. Vrijwilligers blijft de kurk waarop de organisatie draait en volgens Dubbelman valt het nog steeds niet tegen om ook jonge mensen daarvoor te interesseren.

Oude brommers…

by redactie on 11 februari 2019

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op Maandag 11 februari 2019

 

Afgelopen zaterdag een tjokvol Anne Frank Centrum in Waddinxveen.
Gespannen gezichten, wiebelende voeten, geroezemoes van belangstellende ouders, kortom herkenbare signalen, dat er een schooldamtoernooi gaande is. Door de combinatie van de strijd, het denkvermogen en de snelheid is de spanning aan menig bord voelbaar. Aan sommige borden werd zo snel gespeeld, dat er steeds wisselende kansen waren.

Bijna 120 leerlingen van 11 scholen uit Waddinxveen, Boskoop, Moerkapelle en Berkenwoude namen deel aan het 47e schooldamtoernooi. De spelers werden ingedeeld in poules van 6 of 8 spelers. De nrs. 1 en 2 van alle poules ontvingen vaantjes.

Bij de jongste dammers (groepen 3 en 4) deed de Eben Haezerschool Boskoop van zich spreken. De 4 spelers, die fraai de 1e plaats wisten te pakken waren Maarten Harskamp, Sarah Hok, Benjamin van Vuuren en Dani Berghout. De teams van de Dick Brunaschool en de Kardinaal Alfrinkschool uit Waddinxveen behaalden de 2e en de 3e prijs.

In de strijd bij de groepen 5 en 6 gaven de Rehobothschool Moerkapelle en de Eben Haezerschool Boskoop elkaar weinig toe. Het tellen van alle uitslagen was net in het voordeel van de school uit Moerkapelle. Het team bestond uit de spelers Joas Liefaart, Ivan van de Maas en Denise Rog. De Boskoopse school dus op de 2e plaats en de Bethelschool uit Waddinxveen wist beslag te leggen op de bronzen beker (3e plaats).

Bij de groepen 7 en 8 hadden wisselende successen bij de meer ervaren spelers. Uiteindelijk bleek in deze categorie de uitslag gelijk aan die van het vorig jaar. Alle 3 winnende scholen hebben de afgelopen maanden een aantal trainingen gevolgd. Van het Moerkapelse team maakten deel uit Jeftha Bregman, Andre v.d. Vendel, Thirza Roos en Marleen v.d. Spek. De Even Haezerschool Boskoop haalde de 2e plaats en de 3e plaats was voor de school uit Berkenwoude.

Eindstand

Groepen 3 en 4
1. Eben Haezerschool Boskoop
2. Dick Brunaschool Waddinxveen
3. Kardinaal Alfrinkschool Waddinxveen

Groepen 5 en 6
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. Bethelschool Waddinxveen

Groepen 7 en 8.
1. Rehobothschool Moerkapelle
2. Eben Haezerschool Boskoop
3. De Wegwijzer Berkenwoude

De nrs. 1 en 2 hebben zich direct geplaatst voor de provinciale schoolstrijd op 16 maart in Gouda.

Damborden voor scholieren.
Het comité schooldammen Waddinxveen won met de promotie- en resultaats- prijs van de dambond 50 magnetische damborden. Mede dankzij sponsoring van 2 bedrijven konden deze nieuwste damborden worden uitgereikt aan alle spelers van de 2 jongste categorieën

Zondagmiddagconcert 17 februari 2019…

by redactie on 4 februari 2019

in Waddinxveen

Hanneke Rouw & Anouk de Jong
Op zondagmiddag 17 februari 2019 treden om 15:00 uur Hanneke Rouw (cello) & Anouk de Jong (piano) op. “Hanneke Rouw: Veelbelovend cello-talent.” Celliste Hanneke Rouw, afgestudeerd aan de LUCA School of Arts in Leuven, brengt een programma met cello sonates van Gabriel Fauré en Max Bruch. Zij wordt begeleid door pianiste Anouk de Jong, die haar sporen heeft verdiend in de kamermuziek, als solist en als begeleidster. Website: www.hannekerouw.com

Uitvoering:
Zondagmiddag 17 februari 2018 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl.

Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87. Entree €12,50 incl. koffie of thee. Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Op zaterdag 9 februari 2019 organiseert Stichting De Gouwebloem haar jaarlijkse boekenmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen. De verkooptijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur. Daarnaast is er ook nog verkoop van CD & Dvd’s en Platen. Ook hebben wij veel handwerk en zelfgemaakte kaarten en nog veel meer voor uw hobby.

De Gouwebloem is een stichting die zich inzet voor de chronische zieken en gehandicapten in Waddinxveen. De netto opbrengst komt geheel ten goede aan het eigen werk.

Uw kunt boeken en materialen brengen op zaterdag 2 februari 2019 van 10.00 tot 12.00 uur. Voor nadere inlichtingen telefoon 06 20 24 17 91 of www.gouwebloem-waddinxveen.nl

Timios…

by redactie on 29 januari 2019

in Sport,Waddinxveen

Timios is nachtkaars tegen VSTS…

Zaterdagmiddag in Bodegraven speelde Timios heren 1 zijn uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van VSTS wat momenteel laatste staat in competitie en knokt tegen degradatie. Voor Timios is VSTS al jaren een geduchte tegenstander en staan de wedstrijden garant voor spanning en vechtlust.

Vanaf het eerste punt in de wedstrijd laait het vuur bij Timios hoog op. Punt na punt wordt op de buitenpositie gescoord. Robert van Dijk lijkt zijn punten met speels gemak te maken en VSTS heeft er geen antwoord op. Al snel kijk VSTS tegen een achterstand aan van 4-10. In het verloop van de set krijgt VSTS zijn spel wat beter op orde en knokt zich enigszins terug in de wedstrijd. Het is echter niet voldoende om Timios van setwinst af te houden (20-25).

De tweede set laat een spannende gelijk opgaande strijd zien tussen twee teams die zichtbaar plezier hebben en waar spelers zich voor elkaar willen inzetten. VSTS weet de servicedruk behoorlijk op te voeren en Timios moet dan ook regelmatig het antwoord schuldig blijven. Soms worden 4 man ingezet om de harde sprongservices de baas te worden. Een spannende eindfase volgt als Timios na 21-19 achterstand gelijk weet te komen tot 23-23. VSTS weet door het inzetten van servicekanon Jimmy van de Voorst de set vervolgens met 25-23 naar zich toe te trekken.

In de derde set zet VSTS de strategie met veel risicovolle servicedruk door en weet het Timios daarmee erg lastig te maken. Tot voorbij de helft van de set weet Timios echter goed weerstand te bieden door het ook VSTS lastig te maken met de service. Vooral Bas Huising is daarmee succesvol. Aan het einde van de set is het wederom Jimmy van de Voorst die de set weet VSTS het gat te slaan door 4 punten op rij te serveren en moet Timios het hoofd buigen (25-20).

Het vuur van Timios wat in de eerste set zichtbaar was, is in de loop van de wedstrijd minder geworden en in de vierde set definitief gedoofd. VSTS speelt vrijuit en noch de blokkering noch de verdediging van Timios kan hierop het juiste antwoord vinden. Geen moment meer weet Timios het initiatief te pakken waardoor de wedstrijd jammer genoeg als een nachtkaars uitgaat. VSTS pakt de laatste set met 25-16 en wint deze wedstrijd verdiend met 3-1.


Winst in eigen huis…

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Timios D1 (eindelijk) weer in hun thuiszaal in Waddinxveen spelen, tegen Kalinko D4. De uitwedstrijd in Scheveningen was onnodig met 4-0 verloren gegaan, waardoor de dames er nog meer zin in hebben om een paar setjes binnen te halen.

Hoewel de dames van Kalinko pas laat in de zaal verschenen, begonnen zij toch sterker aan de wedstrijd. In de eerste set moest Timios behoorlijk inkomen. De pass was goed, maar het scoren lukte nog niet helemaal. Ook de service was nog onvoldoende om Kalinko onder druk te zetten. De eerste set verloor Timios dan ook met 17-25.

In de tweede set gingen de dames van Timios er weer met volle moed tegenaan. Er kwamen lange en spannende rally’s. De pass lag lekker. Jitske Uitenbroek, net terug van vakantie en normaal gesproken middenaanvalster, verving af en toe Kim van Nes om haar te ontlasten. Zij kon goede setjes geven en de bal werd er ingehakt. Door betere services kon Kalinko minder tot scoren komen terwijl Timios juist alle hoeken van het veld wist te vinden. Einde van de set kwamen de dames van Timios na een goede serviceserie van Rianne Nap op 24-23 te staan. Helaas ging het punt naar de dames van Kalinko en werd het nog even heel spannend. Gelukkig wist Timios de tweede set binnen te halen met een stand van 27-25.

De derde set was al even spannend, met net zo lange rally’s als de tweede set. Het was niet makkelijk en de dames van Kalinko boden erg veel tegenstand. Zij hadden een goede en lange middenaanvalster die de ballen hard naar beneden sloeg, maar ook daar hadden de dames van Timios een antwoord op. Met lef in de service, variatie in de aanval – af en toe een prikbal naast de hard geslagen ballen – haalde Timios D1 ook de derde set binnen met een stand van 27-25.

Na de smaak te pakken te hebben van de twee gewonnen sets gingen de dames nog even door. De vierde set begon met een achterstand, dit wisten ze in te halen. Met Jitske weer op het midden in de vierde set, en Isolde Salters-van Soest als vervangende setupper werd ook de vierde set binnen gehaald door de dames van Timios. Dit keer met een stand van 25-23.

De dames waren erg blij met deze overwinning en hebben weer heel veel zin in de volgende wedstrijd. Maandag 28 januari strijden zij in de kwartfinale van de beker, en wel tegen hun eigen vereniging: Timios dames 2, uit in de Plataan!

Je bent tussen de 9 en 12 jaar oud. Je wilt graag muziek maken. Maar welk instrument past nou het beste bij jou? Ben je van de drums? Of meer van de melodie? Ben je liefst alleen aan het spelen of juist in een groepje? De keuze voor het juiste instrument bepaalt of je er straks ook echt voor wilt gaan. Probeer het allemaal uit in de cursus Instrumentverkenning bij Stichting Vonk. In 18 weken krijg je les op 6 verschillende instrumenten die je – als het kan! – ook mee naar huis mag nemen om nog verder te oefenen. De cursus start op donderdag 7 februari, van 15.45 – 16.30 uur. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.stichtingvonk.nl. Laag inkomen? Met de RBMA extra regeling van de gemeente Waddinxveen kan je deze cursus gratis volgen! Informeer bij de gemeente of bij Vonk: we helpen je graag bij de aanvraag. Foto: PR Vonk

In het kader van de Poëzieweek waarvan het thema ‘vrijheid’ is en in het gehele land wordt gehouden, is er bij de Bibliotheek de Groene Venen op dinsdag 5 februari een poëziemiddag met de Waddinxveense Dorpsdichter ‘Laantje’ (Piet Hardendood).

Tijdens deze middag zal de dichter een aantal voordrachten ten gehore brengen uit eigen werk met betrekking tot het thema en een aantal dorpsgedichten. Ook zijn er op A4 formaat Beeldgedichten te bewonderen uit de serie ‘Kunstroute’ met beelden welke her en der verspreid in het dorp, kunst vertegenwoordigen. De dichter is ervoor in om met bezoekers van gedachten te wisselen over de bijzondere taal van poëzie.

Eveneens zou de dichter op deze middag graag in contact komen met Waddinxveense dichters en/of dichttalent om samen met hen, nu en in de toekomst, poëzie op de culturele kaart van Waddinxveen te zetten, door middel van allerlei gezamenlijk te houden activiteiten. Hiertoe nodigt hij ook jongeren van middelbare schoolleeftijd van harte uit.

Een uur of maar 5 minuutjes de tijd? We heten u en jou van harte welkom op deze middag welke gehouden wordt in de Bibliotheek in Waddinxveen, boven bij de voorleestribune, Gouweplein 1 tussen 13.30-16.00 uur.

Dit keer hebben we leerlingen van de Garenspinnerij Academie bereidt gevonden hun kunstwerken in onze winkel op te hangen. De Garenspinnerij Academie verzorgt een driejarige cursus. In die periode worden alle facetten van het tekenen en schilderen behandeld. Docenten Suzan Schuttelaar en Ruud Verkerk beide gerenommeerde kunstschilders met ieder een eigen stijl verzorgen de cursus. De klassieke technieken maar ook de meer expressieve of abstracte manieren worden toegepast.

De leerlingen die bij Oogzorg Bastiaan Optiek/ Koffie bij Bastiaan exposeren zijn tweedejaars leerlingen. Tot eind februari hangen deze kunstwerken in onze winkel. Komt u ook kijken? Groensvoorde 2-4

“Oud & nieuw”

by redactie on 21 januari 2019

in Waddinxveen

Woensdag 30 januari is iedereen welkom bij onze koffiepauze voor werkzoekenden, van de Bibliotheek de Groene Venen in Waddinxveen. In deze eerste Walk & Talk bijeenkomst van het nieuwe jaar gaan we met elkaar kijken naar en praten over “oud & nieuw”. Vroeger werkte je jáááren voor één baas, had je één beroep, solliciteerde men door een brief te schrijven of persoonlijk langs te gaan. Zaten de medewerkers van het uitzendbureaus om de hoek klaar met een bakje koffie, waar je zo kon aanschuiven. Er is veel veranderd in de wereld van werken en solliciteren. Welkom om hier over mee te praten. Misschien kan jij vertellen uit eigen ervaring, en kunnen we elkaar tips geven.

Welkom bij de Walk & Talk en neem anderen mee naar dè koffiepauze die meetelt, voor werkzoekenden en mensen die van baan naar baan willen. We starten om 09.30 uur, de Walk&Talk duurt tot uiterlijk 11.30 uur. Adres: Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1, Waddinxveen.

Deelname is gratis evenals de koffie en thee. Aanmelden kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl  Walk&Talk is een initiatief van De Levende Sollicitatiegids

Dameskoor zoekt nieuwe leden…

by redactie on 20 januari 2019

in Waddinxveen

Winnaars hoofdprijzen ‘Tweede kans’ OPW Kras & Win zijn bekend…

18 januari 2019

Deze week vond de trekking plaats van de ‘Tweede kanskaarten’ van de Kras & Winactie die het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW) organiseerde. Uit naar schatting honderdduizenden ingeleverde kraskaarten werden er drie getrokken van de winnaars van een set OPW-cadeaubonnen van 450, 300 en 150 euro. De winnaars van de hoofdprijzen zijn mevrouw Hofman en de […]

Lees verder →

De winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Hollland 2019 zijn…

15 januari 2019

Fotografie: John Roeland Fotografie De Schouwburg in Gouda was ook dit jaar weer het toneel voor de uitreiking van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2019. De avond werd door Karin Bloemen met de haar bekende ‘flair’ geleid waarbij zij de avond opende met een speciaal voor de gelegenheid geschreven lied. Tijdens het feestelijke avond stonden de inspirerende […]

Lees verder →

Maaike Luijendijk op NK Twirlen…

14 januari 2019

Op 12 en 13 januari vond in Almere het laatste weekend van het Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Ditmaal met de niveaus Intermediate en Advance. Maaike Luijendijk mocht, na het behalen van een plek tijdens de voorrondes, deel nemen aan dit NK op het onderdeel Super-X-Strutting Senior Intermediate. Op zaterdag 12 januari mocht ze na hard […]

Lees verder →

Amaliabrug is weggegooid geld…

7 januari 2019

Geplaatst door Onswaddinxveen op Zondag 6 januari 2019

Lees verder →

Uitnodiging expositie…

7 januari 2019

Zaterdag 19 januari om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de expositie met werk van gastexpospanten Arnold Nix Holterman, Nelly Geluk, Peter Rutten en Rob van Schijndel. De tentoonstelling loopt van vrijdag 18 januari tot en met zaterdag 23 februari 2019. Arnold Nix Holterman maakte in 1968 zijn eerste object nadat hij […]

Lees verder →

Nieuwjaarsconcert 20 januari 2019 Tango Aliado kwartet…

7 januari 2019

Op zondagmiddag 20 januari 2019 treedt om 15:00 uur het Tango Aliado kwartet op. Tango Aliado bestaat uit vier professionele musici die elkaar hebben gevonden op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in diverse orkesten. Zij zijn allen afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria en hebben rijke internationale muzikale ervaring. Ze vormen het kwartet TANGO ALIADO en […]

Lees verder →

Ontdek met Vonk je nieuwe passie…

4 januari 2019

Slaat in 2019 bij jou de vonk over en volg je eindelijk je (creatieve) hart? Bij Vonk krijg je hiervoor in het nieuwe jaar volop de gelegenheid, met nieuwe cursussen voor muziek, tekenen en schilderen. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 4 jaar en hun ouder of begeleider start de wintercursus Muziek op Schoot in […]

Lees verder →

Fortnite toernooi…

4 januari 2019

Op donderdag 20 december 2018 heeft stichting jeugd en jongerenwerk in samenwerking met de wijkplatforms een Fortnite toernooi georganiseerd. Het toernooi werd gehouden in de Rabobankzaal van Cultuurhuys De Kroon. Aan het toernooi deden zeventien jongeren mee. In verschillende rondes streden de deelnemers om de derde, tweede of natuurlijk de eerste plaats. Aan elke plaats […]

Lees verder →

Mannen Van Naam en violiste Sylvia Houtzager spelen ‘Waargebeurd’, op zaterdag 19 januari in Cultuurhuys De Kroon…

4 januari 2019

De drie leden van Mannen van Naam stonden jaren geleden aan de basis van Pater Moeskroen. Nu gaan ze een bijzondere combinatie aan met violiste Sylvia Houtzager, bekend van het met drie Edisons bekroonde muzikale gezelschap Flairck. Samen met Sylvia brengen zij een prachtig muzikaal programma dat op hilarische manier aan elkaar gepraat wordt met […]

Lees verder →

2500 euro voor gehandicapte kinderen…

25 december 2018

Waddinxveners hebben via de jaarlijkse collecte voor kinderen met een handicap € 2500 bijeengebracht. In november zijn 37 vrijwilligers met een collectebus op pad geweest. De opbrengst in het hele land bedraagt voorlopig ongeveer € 900.000. De organisatie wil alle gevers bedanken. Kinderen met een handicap vechten er iedere dag voor om ook normaal mee […]

Lees verder →

Oliebollen te koop…

21 december 2018

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen, appelbeignets en appel- of ananasflappen te koop. Zie ook http://www.hhgwaddinxveen.nl Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen en gebakken door ervaren bakkers. Tien oliebollen voor € 7 euro, vijf appelbeignets voor € 6,50 euro of tien appel- of ananasflappen voor € 5,00 euro. U kunt uw […]

Lees verder →

Illusion grijpt net naast podium op Runner-p Nederlands Kampioenschap Twirlen…

18 december 2018

Afgelopen weekend op 15 en 16 december vond in Almere het Runner-up Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Hieraan deden hier meerdere deelnemers van Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen mee. Op zaterdag de 15 december was het de beurt aan Team B. Zij deden voor het eerst aan een Nederlands Kampioenschap mee. Na vele trainingsuren en hard werken, […]

Lees verder →

Winkelpand Gouweplein wordt ‘herberg’ de Kerst-Inn…

11 december 2018

Een overdekte kerstmarkt in het hart van Waddinxveen. Dat is de Kerst-Inn, het Huis van Hoop, aan de Promenade 158 in winkelcentrum Gouweplein. Vanaf 13 december organiseren hier zo’n 15 Waddinxveense goede doelen en kerken allerlei activiteiten. Denk aan een escaperoom, verkoop van de leukste en lekkerste ‘handmade’ kerstcadeautjes, knutselen voor kinderen en veel meer. […]

Lees verder →