Waddinxveen

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2019 zijn bekend. In totaal zijn 24 aanmeldingen binnengekomen, waarvan uiteindelijk vijf kandidaten zijn genomineerd. De Cultuurjury kiest de komende maand de winnaar uit de genomineerden. Deze winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het evenement ‘WadCultureel’ en gaat naar huis met een kunstwerk en een geldbedrag.

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2019 zijn (op willekeurige volgorde):

Christelijk Waddinxveens Mannenkoor ‘De Gouwestem’
Stichting Cultuurhuys De Kroon
Ballet- en dansschool Bianca Danst
Hervormde Gemengde Zangvereniging ‘VOX Jubilans’
Galerie Kunstzicht.

Zij hebben volgens de jury een bijzondere bijdrage geleverd aan het Waddinxveense culturele leven. Naast de Cultuurprijs wordt ook een Aanmoedigingsprijs gegeven. Beide prijzen worden uitgereikt tijdens het cultuurevenement ‘WadCultureel’ op zaterdag 14 september 2019 op het Gouweplein.
Bron: gemeente Waddinxveen

Sleutelpop 2019…

by redactie on 11 juli 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Zaterdag 14 september aanstaande is de eerste editie van Sleutelpop in de Passage in Waddinxveen. “Sleutelpop wordt hét muziekfestival voor aanstormend talent en brengt de muziekscene terug naar Waddinxveen”, zegt Stijn Donders, programmadirecteur Sleutelpop en samen met Erik Kooijman van Popschool Waddinxveen de initiatiefnemers van Sleutelpop.

Sleutelpop in de Passage valt samen met de officiële opening van Studio Raiko, de opnamestudio van Donders gevestigd onder hetzelfde dak als Popschool Waddinxveen. “We willen groots uitpakken. Pal voor de deur komt een open air podium en achter de schermen werken we nu hard aan een indrukwekkende line-up van artiesten die al op een stevige fan base kunnen rekenen en op het punt staan door te breken.”

Kooijman: “En die kun je hier dus nog gewoon zien. We hopen natuurlijk dat Sleutelpop uitgroeit tot een legendarisch muziekfestival dat jaarlijks terugkeert, zodat bezoekers van Sleutelpop 2019 later kunnen vertellen dat ze nog bij de eerste editie zijn geweest.”

Sleutelpop 2019 is onderdeel van WadCultureel, is gratis en begint om 16.00 uur.

Sleutelpop 2019 vindt plaats in het Sleutelkwartier, het gebied tussen Hefbrug en station in Waddinxveen, dat de komende jaren een stevige make over krijgt. Naast meer eenheid, samenhang en kwaliteit in de openbare ruimte en tussen de verschillende gebouwen, wil het Sleutelkwartier ook meer levendigheid en beleving. Sleutelkwartier wil inwoners prikkelen en uitdagen zelf met ideeën te komen die de beleving in het Sleutelkwartier vergroot. Wethouder mobiliteit, recreatie en samenlevingsparticipatie Kirsten Schippers: “We hopen met aanstekelijk enthousiasme een positieve flow op gang te brengen, waarbij ook ik graag verrast wordt door de positieve spin-off van de ontwikkelingen in het Sleutelkwartier. Dat is zeker het geval met Sleutelpop 2019!”

ProRail en gemeente Waddinxveen nodigen u van harte uit voor een inloopavond over de herinrichting van station Waddinxveen Noord. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de planning, fasering en uitvoering van de werkzaamheden.

De bijeenkomst vindt plaats op:
Datum: donderdag 11 juli 2019
Tijdstip: tussen 19.00 en 20.30 uur
Locatie: in de hal van de Bethelkerk, Bilderdijklaan 1

Tussen 17 augustus en 8 september is station Waddinxveen Noord gesloten. Het station krijgt onder andere nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en een nieuw omroepsysteem. Ook voert ProRail groot onderhoud uit aan de perronconstructies. Daarnaast past ProRail de hoogte van de perrons aan voor een gelijkvloerse instap. De gemeente Waddinxveen zorgt voor een grondige herinrichting van het voorplein. In oktober 2019 is het werk klaar.

Tussen vrijdag 23 augustus en maandag 2 september is er tussen Alphen aan de Rijn en Gouda helemaal geen treinverkeer mogelijk.

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden van ProRail, op of rond het spoor, dan kunt u contact opnemen met de afdeling publiekszaken van ProRail via tel. 0800-776 72 45. Heeft u vragen over de werkzaamheden van de gemeente op het stationsplein, dan kunt u contact opnemen met projectleider Cees van Walsem, via tel. 14 0182 of ons contactformulier op www.waddinxveen.nl/contact.

Meer informatie over de herinrichting van de stationsomgeving van station Noord, vindt u op de website van gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl/stationnoord. Meer informatie over de werkzaamheden van ProRail vindt u op de website van ProRail, www.prorail.nl/nieuws/verbeteringen-voor-vier-stations-op-lijn-alphen-gouda.

Ook dit jaar organiseert Lionsclub Tsuytende samen met de gemeente weer het Sportgala Waddinxveen. Hoewel de prijsuitreiking pas op 22 november zal plaatsvinden, zullen de verenigingen binnenkort al hun nominaties voor de sportprijzen gaan bepalen. Daarnaast kunnen ook Waddinxveners die buiten Waddinxveen hun sport bedrijven in aanmerking komen voor een Waddinxveense sportprijs. Details zijn terug te vinden op www.sportgalawaddinxveen.nl, waar ook de aanmeldingsformulieren te vinden zijn.

Marcel Comba is één van de organisatoren: “Iedereen kan op www.sportgalawaddinxveen.nl een sporter of een sportteam voordragen. Die sporters moeten sporten bij een Waddinxveense vereniging óf wonen in Waddinxveen (of beide). Dit betekent dat een sporter die woont in Waddinxveen, maar elders sport, gewoon in aanmerking kan komen voor één van de sportprijzen. Ook kan een sporter die in een andere gemeente woont, maar zijn sportprestaties behaald heeft bij een Waddinxveense club voor een voor een van de sportprijzen worden voorgedragen. Ook dit jaar hebben we verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalenten en de sportvrijwilliger van het jaar.”

De website biedt alle informatie over het sportgala en ook een online formulier om voordrachten te doen. “Die aanmeldingen moeten natuurlijk wel volledig zijn en de prestaties moeten behaald zijn in het sportjaar 2019-2019. Dat jaar loopt van 1 augustus 2018 tot 31 juli 2019. Alle aanmeldingen moeten uiterlijk op 30 september binnen zijn. Van de aanmeldingen selecteert de jury per categorie twee tot maximaal zes nominaties en maakt deze bekend op uiterlijk 15 oktober 2019. In de periode van 15 oktober tot aan het Sportgala bepaalt de jury de winnaar per categorie. Dat doet ze door meerdere aspecten af te wegen zoals de geleverde prestaties, de breedte van de sport, de ontwikkeling die de sporter heeft doorgemaakt, etc. Indien nodig doet de jury nader onderzoek naar de prestaties van de sporter of het sportteam. Tijdens het sportgala op 22 november worden de winnaars van de sportprijzen bekend gemaakt. Net als vorig jaar vindt het sportgala plaats in de aula van het Coenecoop College en ongetwijfeld zullen weer honderden mensen dit evenement bijwonen.”

Fokus in de Goudse Schouwburg…

by redactie on 9 juli 2019

in Sport,Waddinxveen

Op zaterdag 6 juli was het zo ver. Het was de dag dat de naam van de dansafdeling van Dans- en Turnvereniging Toos Waddinxveen bekend gemaakt werd aan het publiek. De naam Fokus (jawel met een K) was al een bekende naam voor selectiegroepen, maar is nu de naam geworden van de gehele dansafdeling. Daar waar de twirl afdeling al jaren bekend staat onder de naam Illusion, is nu ook voor de dansers een eigen naam gekozen.

En we hadden een super podium om deze naam bekend te maken: de grote zaal van de Goudse Schouwburg! Bij de opening van dit dans- en twirl spektakel stonden alle dansers in een shirt met het logo. En groot op het scherm geprojecteerd was ook onze naam te zien.

Daarna brak het feest los: alle dansers, van groot tot klein, mochten minstens 2 dansen laten zien en dat deden ze allen met veel enthousiasme. Het publiek was onder de indruk van de verscheidenheid aan stijlen: de show van de twirl dames, de energie van de streetdance groepen, de schattige kleuters, die zelf hun regenboog lieten swingen en de bijna dramatische sferen die met de moderne dansen gecreëerd werden.

Ook de gastgroepen van Studio Forza uit Bodegraven lieten zich van verschillende kanten zien. Met 3 groepen stonden ook zij te schitteren tussen alle Fokus en Illusion meiden. Deze week zijn de laatste lessen van dit seizoen bij Fokus, we starten natuurlijk weer met nieuwe energie na de zomervakantie. Zie ons nieuwe lesrooster op www.tooswaddinxveen.nl

Toos is op zaterdag 29 juni winnaar geworden van de turncompetitie in Zuid-Holland. De 10 turnsters Alyassa van der Kaay, Bodille van Wilgen, Fleur van Kouwen, Lotus van Herpen, Noa Heikens, Amélie Groenenboom Elize van Kats, Isa van Ringelenstein, Lieke Vlasblom en Carlijn Eijpe hebben zich via 3 voorwedstrijden als 1e weten te plaatsen voor de turncompetitie finale te Woerden.

Toos begon sterk op burg en kreeg op dit onderdeel ook de hoogste score. Ook bij overige toestellen eindigde de Waddinxveense formatie als 1e. Toos was zaterdag veruit de sterkste in de finale in poule 5, waarbij met liefst 12 punten verschil Mobilee uit Woerden, DOS uit Schoonhoven en Thor uit Bergambacht werden verslagen.

Dezelfde dag stond de instapfinale D1 met Alyssa van der Kaay, Fleur van Kouwen en Lotus van Herpen op het programma. In een zeer warme turnhal streden deze meisjes tegen 33 turnsters uit heel Zuid-Holland. Alyassa behaalde op sprong een 3e plek, Fleur deed dit op brug en Lotus werd 1e op vloer. In het eindklassement werd Lotus 4e, Fleur 6e en Alyssa 7e.

Kwam het door het mooie weer en de beloofde koelte in de theaterzaal van de Kroon? Of door de uitnodigende titel van het concert? Hoe dan ook: de zaal van de Kroon zat bomvol enthousiaste luisteraars wiens komst grif beloond werd met inderdaad koelte en zomerse muziek. Al in de foyer werd het publiek verwelkomd door swingende Octavian aan de vleugel. Nog maar 8 jaar oud is hij met ingang van het komende schooljaar al toegelaten aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag. Het programma in de zaal begon met de sidderende zomerklanken van Vivaldi, in een sublieme bewerking door docente/violiste Annemarie van Prooijen voor al haar vioolleerlingen: zelfs de jongste beginners kregen daarin al een rol toebedeeld. Gedurende de avond werd het publiek door presentatrice Alie Jongenburger meegenomen door alle stijlen en tijden, van Bach tot Avicii, waarbij alle instrumenten aan bod kwamen. Summertime van George Gershwin mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken – de hele zaal kon na de inspirerende instructie van zangdocente/singer/songwriter Natalie Merfort dit prachtige nummer zelfs tweestemmig zingen. Opgeladen, blij, voldaan – iedereen nam zo zijn eigen stukje van de zomer mee naar huis.

Foto: PR Vonk

Clubkampioenschappen bij Toos…

by redactie on 20 juni 2019

in Sport,Waddinxveen

Aanstaande vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18.

De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Alles wordt natuurlijk nauwkeurig bekeken door de deskundige juryleden.Nieuw dit jaar is dat tijdens de clubkampioenschappen van de recreanten ook een deel van de selectieleden van het Turnteam van TOOS hun clubkampioenschappen houden.

Behalve de prijzen die er per categorie zijn te verdienen, zijn er ook nog vier bekers te verdienen, namelijk de Jeugdbeker Meisjes voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal en de Jeugdbeker Jongens voor de turner tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal. Voor de turnsters vanaf 13 jaar is er ook een beker te winnen. De laatste beker is voor de recreanten extra (die net iets meer turnen). Deze prijzen zullen na de laatste wedstrijd worden uitgereikt.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen, dus komt allen de toegang is vrij.

De wedstrijden worden volgens onderstaand schema gehouden:

Jongens groep 3 t/m 8 op vrijdag 28 juni van 16.00 – 18.00 uur.
Meisjes groep 3/4 op zaterdag 29 juni van 10.00 – 12.30 uur.
Meisjes groep 5/6 op zaterdag 29 juni van 12.30 – 15.00 uur.
Meisjes groep 7/8 en middelbaar onderwijs op zaterdag 29 juni van 15.00 – 17.30 uur.

De recreanten meisjes turnen op de toestellen; verhoogd vlak, rekstok, vloer en grote trampoline. De recreanten jongens turnen op de toestellen; brug, ringen, sprong, vloer, rekstok en tumblingbaan. De selectieleden meisjes draaien op de toestellen; balk, vloer, brug ongelijk en sprong.

De toegang tot de wedstrijd is vrij.

Op zoek naar (ander) werk? Dan is het zaak dat je altijd voorbereid bent op de vraag: ‘wil je jezelf even kort voorstellen?’ Oefen met het maken van jouw perfecte flitspresentatie (elevator pitch) tijdens Walk&Talk van Bibliotheek De Groene Venen Waddinxveen op woensdag 26 juni 2019.

In een krachtige ‘elevator pitch’ vertel je kort wie je bent, waar je in gelooft en waar je goed in bent. Een mooie drieslag die niet alleen jij makkelijk onthoudt, maar ook je gesprekspartner. Jouw korte antwoord op de simpele vraag om jezelf voor te stellen, is een kans om een krachtige, bijna onuitwisbare eerste indruk te maken en om aandacht te creëren.

Dit kan je leren door te oefenen. Wat is het dan mooi om dit met andere deelnemers te doen.

Ook als je niet op zoek bent naar een baan, een eerste indruk achter laten doen we allemaal overal.

Walk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Het is een plek waar je kunt ontmoeten, netwerken en leren in jouw zoektocht naar (ander) werk. We starten om 09.30 uur en Walk&Talk duurt tot uiterlijk 11.30 uur. Iedereen is welkom! Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1 in Waddinxveen.

Deelname is gratis evenals de koffie en thee. Aanmelden is prettig en kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl

Wie denkt bij deze titel niet meteen aan die prachtige zomerse lome zong van George Gershwin, uit Porgy and Bess? Maar er zijn nog veel meer componisten die de zomer met muziek verbinden, zoals Vivaldi. Welke kleur geeft hij aan de zomer? Kom luisteren en maak het mee, de zomerse klanken van Gershwin tot Vivaldi, in het Summertime Concert van Vonk, op woensdag 26 juni, begin 19.30 uur in de Rabotheaterzaal van Cultuurhuys de Kroon. De muziek wordt gespeeld door cursisten van Vonk, de toegang is gratis.

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseert Illusion, de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, wederom een thuiswedstrijd in sporthal “de Dreef”. Tijdens deze dag zullen alle solisten, duo’s en teams van Illusion deelnemen aan deze wedstrijd en stralen op de vloer. Het beloofd een sportieve en gezellige dag te worden.

Uiteraard is er deze dag ook de gelegenheid om te komen kijken naar alle deelnemers en te aanschouwen wat voor gave sport Twirlen is. Iedereen is van harte welkom!

Datum Zaterdag 22 juni
Start dag: 9.30 uur
Einde dag: 17.30 uur
Locatie: Sporthal de Dreef

Entreeprijs: €5,- volwassen, kinderen tot 12 jaar en 65+ €2,-.
We hopen u daar te zien!

www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Op zaterdag 8 juni, de dag voor Pinksteren, opent De Rank voor één dag naast Welcom bij Jaap aan de Doorsteek 1 de pop-up poffertjeskraam ‘PinkPoff’. Na het grote succes in de afgelopen jaren deelt de wijkgemeente daar tussen 11.00 en 15.00 uur opnieuw gratis honderden porties versgebakken poffertjes uit aan de bezoekers van het Waddinxveense winkelcentrum Gouweplein. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer informatie op www.meer-in-waddinxveen.nl/nog-meer/pinkpoff/.

Zomeractiviteiten voor senioren…

31 mei 2019

Komende zomer kunnen senioren veel plezier beleven aan het Zomerpalet. Palet Welzijn heeft activiteitenprogramma samengesteld met diverse activiteiten. Ga bij voorbeeld samen muziek maken, woon een lezing bij over Arabische cultuur of kunst. Laat je creativiteit los op een glasmozaïek of maak een decoratieve taart van schelpen. Natuurlijk ontbreekt ook het Waddinxveens dictee niet. Er […]

Lees verder →

Uitslag verloting De Gouwebloem…

31 mei 2019

Bij de door notaris Mr. Mevr. M.C. de Vries gehouden trekking van de door de stichting De Gouwebloem gehouden verloting zijn de volgende prijzen gevallen. 1e prijs : OPW Bon Lotnr. 4720 2e prijs : Dinerbon Lotnr. 7434 3e prijs : Boodschappenbon Lotnr. 5922 4e prijs : Slagersbon Lotnr. 0294 5e prijs : Bloemenbon Lotnr. […]

Lees verder →

Verwachtingen, hoe ga jij daarmee om?…

21 mei 2019

Je hebt geen baan meer, of bent op zoek naar een andere baan. Hoe ga je om met verwachtingen die je had, maar die niet uit zijn gekomen? Verwachtingen die je had over je werkzame leven. Wat doet dat met je? Kun je je verwachtingen zomaar bijstellen? Gastspreker Lia Broekhuizen is coach en vertelt meer […]

Lees verder →

Verbouwing Souburgh…

21 mei 2019

Zorgpartners Midden-Holland gaat de komende jaren drie verpleeghuizen in de regio Midden-Holland renoveren. Het betreft Floravita in Boskoop, Souburgh in Waddinxveen en De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Om de bewoners tijdelijk op te vangen, wordt semipermanente huisvesting gerealiseerd in Gouda. De verbouwing van Souburgh zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 van start […]

Lees verder →

Muziekavonden bij Vonk…

21 mei 2019

In de komende periode vinden weer de jaarlijkse voorspeel avonden bij Vonk plaats. Cursisten laten dan in de Rabo zaal van Cultuurhuys de Kroon op verschillende instrumenten horen wat ze in het afgelopen schooljaar geleerd hebben. Op vrijdag 24 mei (begin 19.00 uur) treden de leerlingen op van Alie Jongenburger: ze spelen blokfluit en piano. […]

Lees verder →

Expositie op hoog niveau bij Vonk…

19 mei 2019

Misschien heeft u ze in het langslopen al opgemerkt: de levensechte schilderijen in de raamvitrines van Cultuurhuys de Kroon, gemaakt door cursisten van Ton van Steenbergen. Meer van hun werk is tot 31 mei te bewonderen in de trapvitrines en de gangen van de Kroon. Thema’s van deze tentoonstelling zijn o.a. landschap, bloemen, portretten of […]

Lees verder →

60 jaar vrijwilliger bij Be-Fair voetbal…

14 mei 2019

Jan van der Neut heeft afgelopen zaterdag 60 jaar vrijwilligerswerk bij Be-Fair voetbal afgesloten. Begonnen als 20er met het opzetten van de jeugdcommissie en vervolgens o.a. actief geweest als jeugdleider, in de pr-commissie, sponsorcommissie en ontvangstcommissie. Een voorbeeld voor de nieuwe generatie, een inzet die verenigingen zo hard nodig hebben. Buiten Be-Fair zet hij zich […]

Lees verder →

Lezing door ds. Carel ter Linden…

6 mei 2019

Misschien ooit wel een van de meest bekende dominees van Nederland, komt naar Waddinxveen om een lezing over zijn nieuwste boek Bijbelse miniaturen te geven. De voormalige hofpredikant komt op maandagavond 13 mei naar de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3. De avond start om 20.00 uur. Kaartjes voor deze lezing zijn voor € 5,- te koop bij […]

Lees verder →

Introductiecursus Twirlen start 17 mei…

4 mei 2019

Ben je op zoek naar een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport. Wil je wat anders dan voetbal, tennis of hockey, twijfel dan niet langer en schrijf je in voor de introductiecursus Twirlen! Twirlen is een moderne sport waarbij dans en souplesse gecombineerd worden met het technisch draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton (stok). […]

Lees verder →

De Kroon: iets minder cabaret, iets meer muziek…

4 mei 2019

Het programma van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen laat in het theaterseizoen 2019-2020 iets minder cabaretvoorstellingen en iets meer muziekuitvoeringen zien. Maar het is ook komend jaar weer een programma ‘voor elk wat wils’. Het seizoen, voorafgegaan door de manifestatie WadCultureel, gaat op vrijdagavond 20 september van start met een optreden van […]

Lees verder →

VluchtelingenWerk Waddinxveen zoekt versterking…

3 mei 2019

VluchtelingenWerk heeft vorig jaar samen met de gemeente 49 statushouders gehuisvest, onze vrijwillige maatschappelijke begeleiders hebben 51 statushouders op weg geholpen. Juridische begeleiders hielden zich bezig met 27 dossiers gezinshereniging, zeven nieuwe Waddinxveners volgden bij ons workshops in het kader van de participatieverklaring. Ook dit jaar is er weer veel werk te verrichten. Daarvoor is […]

Lees verder →

Rommelmarkt zaterdag 11 mei…

3 mei 2019

Op zaterdag 11 mei 2019 van 9.00 tot 15.00 uur organiseert PKN wijkgemeente De Rank te Waddinxveen haar jaarlijkse Rommelmarkt. Deze zal – traditiegetrouw – worden gehouden op het schoolplein van het Coenecoop College, Oude Dreef 6, Waddinxveen. Het schoolplein van het Coenecoop College zal dan weer zijn omgetoverd tot een gezellige rommelmarkt, waar diverse […]

Lees verder →

Cursus ‘Puber in Huis’…

2 mei 2019

De cursus start op 23 mei a.s. (19.30 – 21.00 uur) in het CJG Waddinxveen en is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 11 en 16 jaar. De puberteit is een periode van grote veranderingen voor pubers en hun ouders. Het lichaam van de puber verandert en ook het brein en gevoelsleven maken grote […]

Lees verder →