Waddinxveen

Van 2 tot en met 4 november vinden in Astana Kazachstan de wereld kampioenschappen Kyokushin karate plaats. Tussen de 3 Nederlandse deelnemers bevindt zich Dave Kientz van Karate vereniging Kurai.

Na de Nederlandse titel in Juni en een tweede plaats op het EK in Kaliningrad in september werd Dave deze week gevraagd door de bondscoach om met het Nederlands team mee te gaan Kazachstan om daar te vechten in de poule voor 14/15 jarigen. Verdeeld over 2 dagen zullen zowel de junioren als de senioren vechten voor de wereld titel in hun gewichts- en leeftijdsklasse.

Als kleine karatevereniging is dit een beloning voor het harde trainen. Noemenswaardig is ook het feit dat mede door de gulle giften van diverse leden Dave in staat is om de reis ook financieel te bekostigen.

Benieuwd hoe de voorbereidingen gaan en naar het verloop van het WK? Volg ons op Facebook of kom eens langs tijdens één van de trainingen in het Coenecoop college om het Kyokushin karate zelf te ervaren. Op dinsdagavond trainen de junioren, op maandag en donderdagavond de senioren.

Op donderdag 18 oktober houdt Patricia Huisman een lezing over Leonardo da Vinci in de Immanuëlkerk te Waddinxveen. De aanvang is 19:30 uur.

Leonardo da Vinci (1452 – 1519) is zonder twijfel de bekendste kunstenaar aller tijden. Aan de vooravond van zijn 500ste sterfjaar pakt Teylers Museum uit met meer dan dertig originele tekeningen van Leonardo en tientallen werken van tijdgenoten en navolgers. Uit collecties van over de hele wereld, waaronder de Royal Collection in Windsor Castle, komt schitterende Renaissance-kunst voor slechts drie maanden naar Haarlem. Een hoofdrol is weggelegd voor een aantal voorstudies van Leonardo’s muurschildering Het Laatste Avondmaal.

Da Vinci was als kunstenaar bijzonder geboeid door de relatie tussen innerlijke en uiterlijk. Dat blijkt behalve uit zijn beroemde schilderij, zoals de Mona Lisa, nog meer uit de tientallen tekeningen die hij van het menselijk gezicht heeft gemaakt. In Het Laatste Avondmaal komt al Leonardo’s kennis over de uitbeelding van emoties en karakters samen. Vanaf het moment van voltooiing was de muurschildering beroemd vanwege Leonardo’s “typecasting” van de apostelen, én vanwege de levendige wijze waarop hij hun uiteenlopende reacties op de woorden van Jezus had uitgebeeld, zoals verwarring, ontzetting, verbazing, woede en verdriet.

De tentoonstelling is van 5 oktober 2018 t/m 6 januari 2019 te zien in het Teylers Museum.

Fotobron: Teylers Museum

Muziek in Waddinxveen…

by redactie on 5 oktober 2018

in Waddinxveen

Op zondagmiddag 14 oktober 2018 treedt om 15:00 uur het Trio Rodin op.

“Topmusici in een prachtig muzikaal ensemble”

Carles Puig (viool), Esther Garcia (cello), Jorge Mengotti (piano). Internationaal spelend en prijzen winnend trio, bestaand uit een violist, een celliste en een pianist. Zij spelen grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, zoals J. Haydn, E. Granados, D. Shostakovich, maar ook A. Piazzolla!

Trio Rodin (vernoemd naar de beroemde Franse beeldhouwer) behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio’s van dit moment. Hartstochtelijk, innemend en ambitieus. Stuk voor stuk kwaliteiten waarmee het drietal in 2013 de Storioni Festival Prijs in de wacht sleepte.

Website: www.triorodin.com/trio-rodin2

Uitvoering: Zondagmiddag 14 oktober 2018 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl.

Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87. Entree €12,50 incl. koffie of thee. Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Verlichtingsspeciaalzaak Het Lichtpaviljoen op de Passage gaat aan het eind van het jaar sluiten. Ruim 40 jaar was de winkel van Kees Smit een begrip in Waddinxveen en omstreken. Jaren lang was de winkel naast de ABN Bank aan de voorkant van de Passage gevestigd.
Na de sloop van een groot deel van de winkels is Het Lichtpaviljoen gevestigd in de voormalige winkel van Bruna. De komende maanden kunt u nog prachtige verlichting kopen met hele interessante kortingen. Kees gaat binnenkort van een welverdiend pensioen genieten.
Het Lichtpaviljoen is gevestigd aan de Passage 53.
Telefoon 0182 614 985 lichtpaviljoen

Jose schenk uit Waddinxveen mag zich binnenkort verheugen in de uitgave van haar tweede prentenboek ”Dierenvriendjes”. Haar eerste boek: “Een vrolijke beestenboel” kwam afgelopen maart uit.

José Schenk is al haar hele leven creatief bezig, eerst naast haar werk als leerkracht en nu als docent tekenen en schilderen. Toen haar kleinzoon Tobias werd geboren, begon ze grappige dieren te scheuren van resten beschilderd papier en die voor Tobias te bundelen. Daar kwamen zulke leuke reacties op, dat ze besloot er een boekje van te maken. Voor de tekst vroeg ze René Roza, die bij ieder dier een grappig versje bedacht.

Het boekje was een succes. Iedereen die het zag, zei dat ze moest proberen het uit te geven. Ze benaderde uitgever Boekscout en die was ook enthousiast. Het boek is echter niet bij Boekscout uitgegeven, omdat Jose het niet eens werd met hen over de uitvoering van het boek. Ze heeft het boek uiteindelijk laten drukken bij Boekengilde in eigen beheer. Nog een hele klus, de prenten moesten professioneel worden gescand, er moest een cover komen en het geheel moest printklaar worden aangeleverd. Gelukkig heeft Jose een zoon, die daar heel goed in is. Hij heeft voor beide boeken de bewerking verzorgd en de omslag ontworpen.

Haar tweede kinderboek: ”Dierenvriendjes”, is ook weer gemaakt in haar eigen herkenbare stijl: een collage van restanten beschilderd papier. Het gaat over bijzonder vriendschappen tussen dieren, die maatjes zijn door dik en dun, ondanks hun vele onderlinge verschillen. Bij ieder dierenpaar is weer een versje gemaakt in samenwerking met René en Bram Roza.

Meer informatie over Jose Schenk en haar prentenboeken is te vinden op www.tekenmaar.nl

In oktober 2018 start de EHBO Vereniging Waddinxveen weer een cursus voor beginners.

De cursus duurt tot half februari 2019 en omvat 13 lessen inclusief examentraining.De cursus sluit af met een examen van het Oranje Kruis. Inschrijven is mogelijk op onze site www.ehbo-waddinxveen.nl.

Opening nieuw seizoen in Galerie Kunstzicht…

by redactie on 27 augustus 2018

in Waddinxveen

Afgelopen zaterdag 25 augustus opende GalerieKunstzicht weer het nieuwe galerieseizoen met een grote expositie met werken van o.a. de bekende Waddinxvener Ruud Kooger (zie foto v.l.n.r.) waar letterlijk en figuurlijk niemand meer omheen kan, Tineke van Hattem uit Nieuwerkerk a/d IJssel met sprankelende schilderijen en tekeningen en de Boskoopse Els de Jong met prachtige stenen beelden en sculpturen. Samen met de werken van Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda is een bezoek aan GalerieKunstzicht zeker aan te bevelen!

Openingstijden: donderdag en vrijdag 13.00 – 17.00 uur, zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Adres Tussenzicht 3 – Winkelcentrum Gouweplein, – 2741 NM Waddinxveen www.galeriekunstzicht.nl en volg Galerie Kunstzicht ook op Facebook

Geplaatst door Oogzorg Bastiaan Optiek op Maandag 27 augustus 2018

Uitstel van nieuwbouw Huize Souburgh…

by redactie on 10 augustus 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op Woensdag 8 augustus 2018

Verzet tegen voorrang fietsers…

by redactie on 10 augustus 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op Dinsdag 7 augustus 2018

Zwembad gaat weer open

by redactie on 2 augustus 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op Donderdag 2 augustus 2018

Eerste koopzondag teleurstellend…

by redactie on 23 juli 2018

in Waddinxveen

Voor de meeste Waddinxveners was de eerste koopzondag teleurstellend. Slechts enkele winkels waren geopend. Op het Gouweplein waren dat Jumbo, Kruidvat en Tims Shoes. De overige winkels in het centrum van Waddinxveen waren allemaal gesloten.

Op het KW-plein was Albert Heijn open en aan de luifelbaan en op de Passage waren de Poolse supermarkten open. Ook de Kringloopwinkel aan de Passage had de deuren geopend

Veel Waddinxveners waren overigens helemaal niet op de hoogte dat het afgelopen zondag de eerste koopzondag was.

Eén van de bezoekers op het Gouweplein zei “nu ik kennelijk bij veel winkels niet welkom ben op zondag vraag ik mezelf af of ik de andere dagen van de week wel naar deze winkels wil gaan”

Eerste Waddinxveense koopzondag…

22 juli 2018

Het is vandaag 22 juli 2018. In Waddinxveen mogen vandaag de winkels open zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. De eerste Waddinxveense koopzondag. Welke winkels zullen vandaag open zijn? Zijn het alleen de supermarkten? Laat het op onze facebookpagina horen welke winkels vandaag geopend zijn / waren.

Lees verder →

Meisje verdronken bij Vondellaan…

18 juli 2018

Op dinsdag 17 juli is een 4-jarig meisje in Waddinxveen verdronken. Rond 20.30 uur kregen de hulpdiensten de melding dat in het water nabij de Vondellaan een meisje gevonden was. Door omstanders was het 4- jarige meisje, een inwoonster uit Waddinxveen, uit het water gehaald. Direct werd er gestart met de reanimatie. Ondanks de levensreddende handelingen […]

Lees verder →

Tweede Goods ’n Foods actie gestart…

10 juli 2018

Afgelopen vrijdag startte de tweede editie van de smaakvolle lokale spaaractie Goods ’n Foods. Wie tot en met 1 september 2018 in Waddinxveen de ’boodschappen’ die krijgt bij veel winkels in dit Gouwedorp per besteding va € 15,- een gratis spaarzegel. Voor een spaarkaart met daarop 10, 20 of 30 geplakte spaarzegels krijgt men tot […]

Lees verder →

Slappendel Bouw in Waddinxveen…

10 juni 2018

Slappendel Bouw is opgericht door de gebroeders Daan en Joost Slappendel in Waddinxveen. Met jaren ervaring in de bouw, zijn zij een bedrijf dat in staat is, een project voor de opdrachtgever van het begin tot het eind perfect te verzorgen. Zij realiseren voor u : Nieuwbouw/Verbouw/Aanbouw. Ook kunnen zij naast het (ver)bouwen, in en […]

Lees verder →

Kringloopwinkel zoekt vrijwilligers…

7 juni 2018

De kringloopwinkel aan de Passage 39 in Waddinxveen, helpt mensen met een afstand van de arbeidsmarkt, aan een arbeidsplaats. De bedoeling is dat deze gewaardeerde collega’s doorstromen naar een betaalde baan. Dit is op het moment in grote mate het geval en gaan wij bijna ten onder aan ons eigen succes. De winkel is op […]

Lees verder →

Afscheidsreceptie Wethouders…

4 juni 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op maandag 4 juni 2018

Lees verder →

Finaleplek voor Toos turnsters

21 mei 2018

Op zaterdag 19 mei turnde de meiden van de verplichte oefenstof D1 hun laatste turncompetitiewedstrijd. Zij streden om een plek in de finale die plaats vind op zaterdag 16 juni. In de finale staan de beste 4 ploegen die zich via 3 wedstrijden weten te plaatsen. Het team bestaande uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, […]

Lees verder →

Gezellig naar de camping in Souburgh…

21 mei 2018

Op woensdag 30 mei strijken Michel Coenen en Tejo Brouwer neer op de camping in de Ridderzaal van Souburgh. Vanaf dan is het gedaan met de rust op de camping. Met hun lidjes en korte, herkenbare verhaaltjes maken ze er samen met de ‘campinggasten’ een onvergetelijke avond van. Kortom: een feest van herkenning voor iedereen. […]

Lees verder →

Burgemeester op de koffie bij Mama Café Waddinxveen…

19 mei 2018

Vrijdag (18-05-2018) werd in het mama cafe de 1e verjaardag van het mama café gevierd. Deze ochtend kreeg een extra feestelijk tintje doordat voor deze ene keer ook burgemeester Nieuwenhuis een kopje koffie mee kwam drinken. De uitgelezen mogelijkheid voor de burgemeester om kennis te maken met de “nieuwe” generatie Waddinxveners die volop vertegenwoordigd waren […]

Lees verder →

Excursie CDA Waddinxveen en waterschap…

14 mei 2018

CDA Waddinxveen organiseert op vrijdag 1 juni een excursie in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Het doel van deze excursie is het werk van het waterschap meer bekendheid te geven. Dit is meer dan zorgen voor droge voeten en schoon water. De waterschappen hebben ook een taak met betrekking tot […]

Lees verder →

EHBO-cursus…

7 mei 2018

In oktober 2018 start de EHBO Vereniging Waddinxveen weer een cursus voor beginners. Deze cursus duurt tot half februari 2019 en omvat 13 lessen inclusief examentraining. De cursus sluit af met een examen van het Oranje Kruis. Inschrijven is mogelijk op de website site www.ehbo-waddinxveen.nl.

Lees verder →

Woensdag 9 mei is er weer een alzheimer cafe…

1 mei 2018

In het Anne Franck centrum , Jan van Bijnenpad 1 te Waddinxveen. Aanvang/inloop 19.00, 19.30 begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis. Tijdens deze avond ligt de nadruk op muziek! Er is een optreden van Loes Aarsen, zij presenteert Muziek Bonbons, een programma vol geweldige liedjes. Samen met het publiek […]

Lees verder →

Aangepast sporten…

30 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op maandag 30 april 2018

Lees verder →