Waddinxveen

Boeken en auteurs bij RTW…

by redactie on 18 juli 2017

in Waddinxveen

Dinsdag 25 juli is het weer zover: om 18.00 uur een nieuwe live uitzending van Books on Air. Dit keer ontvangst Cisz Straster niemand minder dan Debora Elisabeth, auteur van o.a. Vergeef haar, Tot in de dood, Gekortwiekt en Als een prinses in Texas. Heb je een leuke vraag voor Debora, stuur dan een pb of mail naar booksonair@rtw.nl en wie weet stellen we jouw vraag in de uitzending!

25 juli – 18:00, te beluisteren via de ether: 105.8 FM, kabel: 103.4 en online: www.rtwradio.nl

De genomineerden voor de Waddinxveense Cultuurprijs 2017 zijn bekend. In totaal zijn zeven aanmeldingen binnengekomen, waarvan uiteindelijk vier kandidaten zijn genomineerd. De Cultuurjury wijst de komende maand een winnaar aan. Deze winnaar gaat tijdens het evenement ‘WadCultureel’ naar huis gaan met een kunstwerk en een geldbedrag.

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2017 zijn (op alfabetische volgorde):

Dirk Jan Thuis
Lida Kalfsbeek
Ruud Kooger
Studio Da Danza

Op zaterdag 9 september 2017 reikt de Cultuurjury voor de vijfde keer de Cultuurprijs uit. De prijs gaat naar een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar actief heeft ingezet voor het Waddinxveense cultuurleven. Jaarlijks wordt een oproep gedaan om kandidaten te nomineren voor de Cultuurprijs.

Oproep deelnemers duurzaamheidsmarkt…

by redactie on 12 juli 2017

in Waddinxveen

De werkgroep Duurzaam Waddinxveen organiseert dit jaar voor de tweede keer – met ondersteuning van de gemeente Waddinxveen – een Duurzaamheidsmarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 16 september en wordt gehouden op het Gouweplein voor Cultuurhuys De Kroon. De markt begint om tien uur en gaat door tot vier uur. Natuurlijk streven we ernaar om zoveel mogelijk aspecten van duurzaamheid op die markt aanwezig te laten zijn. Zeker is al dat u er informatie kunt vinden over zonnepanelen, woningisolatie, warmtepompen en elektrische auto’s. Ook afval en de natuur zullen belicht worden vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Ook de gemeente Waddinxveen is op de markt aanwezig.

Omdat daar vorig jaar naar gevraagd werd, proberen we deze keer ook een aantal Waddinxveners op de markt aanwezig te laten zijn, die zelf al actief bezig zijn met duurzaamheid en die anderen met enthousiasme kunnen vertellen over hun ervaringen.

Wat hebben zij gedaan, welke keuzes hebben ze gemaakt, welke problemen kwamen ze tegen en wat is het resultaat geweest van hun inspanningen? Bij dezen dus een oproep aan plaatsgenoten die hun huis en/of tuin verduurzaamd hebben. Ook kan het zijn dat u een elektrische auto hebt aangeschaft en uw ervaringen daarmee graag met anderen wilt delen. Misschien kent u iemand in uw omgeving die enthousiast is, en dat graag aan zijn plaatsgenoten wil laten weten? Wijs hem of haar op dit stukje of geef het door aan de werkgroep Duurzaam Waddinxveen: info@duurzaamwaddinxveen.nl”

Spoorwegovergangen afgesloten…

by redactie on 11 juli 2017

in Waddinxveen

Tussen 8 en 30 juli rijden er geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. In deze periode voert Prorail verschillende werkzaamheden uit aan het nieuwe station Waddinxveen Triangel, het spoor en een aantal spoorwegovergangen. In Waddinxveen zijn de spoorwegovergangen over de Kerkweg-West en de Zuidelijke Rondweg een periode afgesloten:Kerkweg-West: de overweg is voor alle verkeer afgesloten tussen 17 juli en 28 juli;

Zuidelijke Rondweg: de overweg is voor motorvoertuigen afgesloten tussen 11 juli en 26 juli. Deze overweg is voor fietsers en voetgangers afgesloten tussen 11 juli en 19 juli. Voor motorvoertuigen en fietsers zijn omleidingsroutes ingesteld. Deze routes zijn met gele borden aangegeven. Meer informatie vindt u bij Prorail via www.prorail.nl/contact en 0800-7767245 (gratis).

Kaaspakhuis Woerden…

by redactie on 11 juli 2017

in Waddinxveen

Nieuw in Woerden en uniek in Nederland, Het kaaspakhuis proef en smaak centrum is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Leren, kijken, proeven en meer! Nergens in Nederland kom je zo dichtbij de kaas als is in het hypermoderne kaaspakhuis aan de Emmakade in Woerden! Deze unieke plek is net geopend!

Op deze prachtige plek krijg je de kans om een kijkje te nemen in de keuken van het moderne kaasmaken. Kijk live mee in de kaasmakerij en jong talent wordt opgeleid in de kaas academie. Je ontdekt de finesse van het kaasmaken en ziet hoe handelaren hun kazen opslaan. Daarnaast heeft dit kaaspakhuis ook een functie als museum. Kom jij het grote geheim van het rijpen te weten tijdens een bezoek?

Diverse arrangementen voor individuele bezoekers en groepen, van kaasproeverijen en melkproeverijen tot workshops kaasmaken. Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend, zondag op aanvraag

In de trapvitrines en de raamvitrines van Cultuurhuys De Kroon laten Waddinxveners zich zien. Op vrijdag 7 juli werd er onder grote belangstelling een expositie geopend van de fotograaf Annemiek van Eeden. Zij heeft 21 portretten opgehangen van Waddinxveners met een baard. De voorzitter van de expositiecommissie Bert de Rijke, zei blij te zijn met deze expositie van en door Waddinxveners. Ook in de raamvitrines is thans werk te zien van Waddinxveners.

Monique Jansen heeft daar in 5 ramen de voorlopige resultaten van het project De Brug opgesteld. Ook dat is allemaal werk van Waddinxveners, die enthousiast aan dit grote project van Stichting Vonk meewerken. De Rijke riep andere Waddinxveners op om hun verzamelingen tentoon te stellen in de trapvitrines.

De Brug is een ervaringsvoorstelling. Het publiek is niet alleen toeschouwer maar wordt een actieve reiziger en imaginant van het stuk. Hoe? Door het actief te laten meebewegen, meedenken, meezingen en bewust meemaken. Hoe is het is om huis en haard te moeten verlaten om te willen zijn wie je eigenlijk zou willen worden? Een diep zintuiglijke voorstelling met indringende muziek, uitgesproken beeldtaal en gesproken tekst. Het verhaal zit in dat wat niet gezegd wordt maar op ludieke wijze zichtbaar en beleefbaar wordt. Een unieke ervaring voor iedereen op het toneel en in de zaal die wordt meegenomen in een situatie die iedereen kan overkomen!

Tot nu toe hebben er vier thema’s centraal gestaan:
– Thuis; wat maakt thuis tot thuis? Stel je voor dat je huis en haard moet verlaten? Hoe ziet jouw thuis eruit? Met de muziek van THUIS creëren we een huiskamer.
– Let Music be the bridge; wat maakt muziek (kunst) zo belangrijk? Stel je voor dat er geen muziek (kunst) is? Met de muziek van ‘Let Music be the bridge’ creëren we een brug.
– Tweestrijd; wat maakt wie je bent? Stel je voor dat je mag zijn wie je bent? Hoe ziet jouw wereld er dan uit? Met de muziek van ‘Alabama3’ als inspiratiebron creëren we een nieuwe wereld.
– Droomland; wat maakt dromen zo belangrijk? Stel je voor dat je mag dromen? Hoe zien die dromen er dan uit? Met de muziek van ‘Schedrnk’ als inspiratiebron creëren we een fantasiewereld.

In vijf raamvitrines langs de Marktstraat zijn de resultaten van 4 workshops al te zien.Beide exposities zijn in de zomermaanden gratis te bezichtigen.

Wilt u leren omgaan met de computer en meer wegwijs worden op het internet? De cursus Klik & Tik helpt u verder.

U kunt tijdens 12 bijeenkomsten (verdeeld in 3 cursussen, maar ook afzonderlijk te volgen) stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met een computer en het internet. In september starten wij met de cursus Klik & Tik Het Internet Op van 4 bijeenkomsten, die gericht is op het leren werken met internet. Hoe komt u op internet, hoe werkt een website en wat kunt u allemaal met email.

Al deze onderwerpen komen tijdens de cursus Klik & Tik aan bod. U zult tijdens de cursus begeleid worden door hiervoor speciaal getrainde docenten. Tevens kunt u gebruik maken van de computers die de bibliotheek hiervoor beschikbaar heeft.

De cursusdata Klik & Tik Het Internet Op: Woensdag 6-9, 13-9, 20-9, 27-9 2017. Tijd: 10.00 – 12.00u. Deelname aan deze cursus bedraagt: € 10,00 inclusief cursusboek en koffie/thee.

Locatie:De Bibliotheek De Groene Venen, Cultuurhuis De Kroon, Gouweplein 1, Waddinxveen. Benodigdheden: Koptelefoon of oordopjes. Aanmelden is noodzakelijk en kan : via e-mail naar oefenen@bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch via 0182 640572 of door aanmelding in de Bibliotheek zelf.

Het Waddinxveense bedrijf Pro FM Broadcast start binnenkort met experimentele DAB+ uitzendingen. Het bedrijf wil deze nieuwe digitale radiostandaard beschikbaar maken voor de lokale/regionale omroepen in de Goudse regio en heeft hiervoor van het Agentschap Telecom een vergunning gekregen tot 1 januari 2018.

De landelijke publieke en commerciële omroepen zenden inmiddels al een poosje uit via deze nieuwe standaard, die wordt gezien als de opvolger van de huidige analoge FM uitzendingen. Het doel van de experimentele uitzendingen is te onderzoeken of lokale/regiogerichte DAB+ uitzendingen (betaalbaar) mogelijk zijn. De uitzendingen vinden plaats vanuit Waddinxveen en zijn in het hele Groene Hart te ontvangen DAB+ kanaal 9C. (= 206.352 Mhz.) Deze radio’s zijn tegenwoordig al in vrij veel nieuwe auto’s standaard ingebouwd en zijn voor een paar tientjes ook voor thuis gebruik te koop.

Via 1 digitale zender kunnen verschillende omroepen worden doorgegeven Op dit moment zijn alle lokale omroepen uit de regio en enkele internet radio stations opgenomen in deze pilot. Pro FM Broadcast roept luisteraars op de uitzendingen waar mogelijk te beluisteren en informatie over de (ontvangst)kwaliteit terug te koppelen. Met deze gegevens kan dan een goed beeld worden verkregen over de prestaties van de installatie en de ontvangst in de regio. Ontvangst is zowel thuis als in de auto mogelijk via DAB+ radio’s. Reacties zijn welkom via info@profmbroadcast.nl of rechtreeks via de meewerkende omroepen.

Radioliefhebber pur sang Gert Voogd was in de jaren 80 een jonge radiopiraat en begon 16 jaar geleden zijn bedrijf Pro FM Broadcast. Het bedrijf levert (en plaatst) professionele zendinstallaties-en studio audioapparatuur. Onder zijn klantenkring bevinden zich lokale en regionale omroepen, maar ook de landelijke publieke en commerciële radiostations hebben het bedrijf inmiddels weten te vinden. Meer weten? Neem een kijkje op https://www.profmbroadcast.com

Wat doen we met onze kwetsbare buren…

by redactie on 10 juli 2017

in Waddinxveen

Tijdens de zomervakantie voelen ouderen zich vaak nog eenzamer dan “normaal”. Familie en buren zijn op vakantie dus is het nog stiller. Kijkt u eens bij u in de buurt of er ouderen zijn die alleen wonen. Maak eens een praatje, ga eens langs voor een kopje koffie, nodig ze uit voor het eten of doe een boodschapje voor ze. Laten we omkijken naar onze Waddinxveense medemens. Het voelt goed om iets kleins voor iemand te doen en u krijgt er een blij gezicht voor terug.

Heeft u geen buurman of buurvrouw waar u iets voor kunt doen, dan helpen wij u graag verder. Mail of bel info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl / 0182-601729

Zomerprogramma’s bij RTW…

by redactie on 8 juli 2017

in Waddinxveen

Het begon in 1972 met de eerste single People Need Love, nu 45 jaar later, zingt, neuriët of kent bijna iedereen hun muziek. Wie kent niet hun nummers als Waterloo, Mama Mia en Dancing Queen.
Vele verhalen, anekdotes en al deze nummers en nog veel meer bekende en onbekend nummers van ABBA komen langs op zondag 16 juli a.s. van 12.00-16.00 uur in de speciale ABBA special gepresenteerd door Jos Jansen en Jan de Bruin.

Op zaterdag 15 juli van 14.00-16.00 uur in het programma “RTW komt naar u toe deze zomer” zal wethouder Brigitte Leferink het programma als gast-presentator aan u presenteren. Luister met
extra aandacht naar de door haar afgenomen interviews.

programma “RTW komt naar u toe deze zomer” is wekelijks op zaterdag t/m 26 augustus te beluisteren van 14.00-16.00 uur. U bent altijd welkom in onze studio’s aan de Tollenslaan 163 in Waddinxveen.

RTW beluistert u via 105.8 FM of via www.rtw.nl

Aan de Dreef in het gebied Parksingel van Park Triangel komen 21 huurwoningen voor Woonpartners. De woningen in sociale huur worden ontworpen volgens de cottagestijl. De eengezinswoningen zijn verdeeld over twee woonblokken welk op de uiteinden worden beëindigd door 3 appartementen. Op 7 juli ondertekenden Ron Blom van BM van Houwelingen en René Mascini van Woonpartners Midden-Holland de Design&Build-overeenkomst. Daarmee komt het tempo er nu ook in Waddinxveen aardig in.

“Dit is het vierde projectplan van Woonpartners dat in Park Triangel in ontwikkeling komt. In het totaal gaat het nu om 64 woningen in Park Triangel. We verwachten dit jaar voor nog drie andere deelplannen opdracht te kunnen verstrekken in de Triangel. Al onze nieuwbouwplannen in voorbereiding en uitvoering hebben betrekking op sociale huurwoningen. Er zijn dit jaar nu in het totaal 39 huurwoningen van Woonpartners in aanbouw in de wijk Park Triangel. Het totale nieuwbouwprogramma is groter. Er worden in opdracht van Woonpartners dit jaar tenminste 152 en volgend jaar 209 huurwoningen opgeleverd in Gouda, Waddinxveen en Zuidplas” aldus René Mascini.

Het ontwerp is van de hand van Architectenbureau Visser en Bouwman. De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en beschikken over een royale achtertuin. De appartementen hebben één slaapkamer met verbinding naar de badkamer. Ook hier is gedacht aan buitenruimte: elk appartement heeft een balkon. Ron Blom geeft aan dat dit het 2e projectplan is wat BM Bouw realiseert voor Woonpartners. De gezamenlijke wens is dat de voorbereiding, samenwerking en uitvoering net zo goed gaat als de 42 appartementen in Westergouwe te Gouda.

Jep Swinkels heeft gebruik gemaakt van symmetrie en afwisseling in materiaalgebruik. Alle materialen zijn gekozen op hun onderhoudsarme eigenschappen. Keramische pan, baksteen, zinken goot, houten kozijnen, betonnen raamdorpels, vlakke voordeuren. Het dakvlak wordt beëindigd met een gevelpan die over het metselwerk valt. Lichtere gevelvlakken worden beperkt ingezet en aan de onderzijde voorzien van een plint in minder smetgevoelig metselwerk. Alle woningen voldoen aan het energielabel A++.

De start van de bouw is nog voor dit jaar gepland. In oktober 2017 wordt de eerste paal geslagen. Na de zomer van 2018 worden de woningen opgeleverd.

Begin 2018 start Woonpartners Midden-Holland met de verhuur van de woningen. Belangstellenden kunnen zich nu al via een speciaal formulier op de website opgeven bij Woonpartners Midden-Holland. Zij worden persoonlijk op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Woonpartners realiseert op dit moment ook 18 eengezinswoningen in het gebied Parkzoom. Al deze woningen zijn inmiddels verhuurd.

Fotobijschrift; van links naar rechts zitten aan tafel: Ron Blom, directeur en Lotte van Houwelingen, algemeen directeur van BM van Houwelingen en René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland.

Ik woon sinds 3,5 jaar in Waddinxveen en ken nog niet veel mensen hier. Nu heb ik onlangs een elektrisch drumstel gekocht en zou een bandje willen oprichten. Ik heb vroeger altijd gedrumd maar dat is alweer 30 jaar geleden. Ik merk dat ik het nog niet verleerd ben.

Lopen er andere muzikanten rond in Waddinxveen die met dezelfde gedachten spelen? Net zulke amateurs als ik die graag met elkaar muziek willen maken.

Wil je reageren stuur dan een berichtje naar info@onswaddinxveen.nl
OnsWaddinxveen stuurt de berichtjes door en dan horen we binnenkort wel wanneer het eerste optreden is 🙂

Luchtacrobatiek workshop bij Toos…

6 juli 2017

Vanaf donderdag 31 augustus 2017 gaan we door met de nieuwe les bij TOOS. In een workshop tot aan de kerstvakantie (16 lessen) gaan we (verder) leren in de klimdoeken te klimmen en allerlei acrobatische bewegingen in de lucht uit te voeren. De les is voor jongens en meisjes van groep 4 – 8 van […]

Lees verder →

Toos sluit bruisend af…

3 juli 2017

Boordevol energie! Deze omschrijving past het best bij de afsluitende dans-, twirl-, turn- en sportweek van Dans- en Turnvereniging Toos. Vorige week zaterdag spatte als eerste de energie van het podium bij de fantastische voorstelling ‘Energie’. De dansers en twirlers zetten een schitterende show neer in de grote zaal van de Goudse Schouwburg. Moderne dans, […]

Lees verder →

Nielson komt naar Gouda…

2 juli 2017

De Goudse kaasmarkten sluit zijn succesvolle kaasseizoen af met een daverend slotakkoord! Niemand minder dan de artiest Nielson, bekend van zijn hit ‘Ik voel mij sexy als ik dans’, sluit op 31 augustus de dag af die in het teken zal staan van de laatste kaasmarkt van het jaar. Eindelijk, de hoofdartiest van het slotfeest […]

Lees verder →

Gratis oefenen voor je theorie-examen…

29 juni 2017

In de bibliotheek kan je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Kom snel naar de bieb en vergroot je kans om je theorie-examen te halen! Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl is beschikbaar voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, leden en niet-leden. Je kan oefenen op […]

Lees verder →

Celal Altuntas te gast in de studio bij RTW…

27 juni 2017

Woensdag 28 juni om 19.00 uur is auteur Celal Altuntas te gast in de studio bij RTW in het programma RASDEWEEKDOOR. Bekend colomnist in diverse dag- en weekbladen en schrijver van de boeken; Het Dorp van de zeven broers; Regen zonder modder; Het is je zusje. Zijn nieuwste boek is onderweg en ligt bij de […]

Lees verder →

Het jaarprogramma 2017/2018 van Muziek in Waddinxveen…

26 juni 2017

Het jaarprogramma 2017/2018 van Muziek in Waddinxveen (6 zondagmiddagconcerten) is verschenen Het komende seizoen treden 6 ensembles op, zoals gebruikelijk op zondagmiddag om 15:00 uur. TANGO ALIADO op 24 september 2017 Francoise Varsseveld (viool) – Mariken Zandvliet (piano) – Lucas Stam (cello) – Gert Wantenaar (bandoneon). Deze vier professionele musici hebben elkaar gevonden op het […]

Lees verder →

Een stap dichterbij De Brug…

26 juni 2017

Veel Waddinxveners kijken nu al reikhalzend uit naar de maand november: vanaf 16 november doen ze mee in muziektheatervoorstelling ‘De Brug’ in de Ontmoetingskerk. Initiator Stichting Vonk had vanuit de gedachte dat er door samen muziek te maken, te dansen, toneel te spelen, decor te bouwen en kostuums te maken een voorstelling moest komen. Onder […]

Lees verder →

Weer één…

23 juni 2017

Vrijdag voer er opnieuw een megajacht door de Gouwe. Het jacht in aanbouw is ongeveer 83 meter lang. Het jacht was onderweg naar scheepswerf Royal Van Lent op de Kaag, waar het zal worden afgebouwd. Het jacht wordt gebouwd door Feadship, die bekend staat om de bouw van grote en luxe jachten. Bijgaande foto’s zijn […]

Lees verder →

Wederom een mega jacht door de Gouwe…

22 juni 2017

Donderdag 22 juni ging er weer een megajacht door de Gouwe. Onder belangstelling van tientallen belangstellende passeerde het jacht de drie Waddinxveense bruggen. De bijgaande foto’s zijn gemaakt door S. Molendijk. (klik op een foto voor een vergroting)

Lees verder →

Walk&Talk bijeenkomst in de Bibliotheek…

22 juni 2017

Bibliotheek De Groene Venen biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek in Waddinxveen kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op woensdagochtend 28 juni, de […]

Lees verder →

Cabaret in Waddinxveen…

19 juni 2017

Op vrijdag 30 juni 2017 komt cabaretier Tim van Wijngaarden naar Waddinxveen. Tim, beter bekend als TimZingt, trekt niet alleen in het hele land volle zalen. Hij is ook schrijver van columns in de EO Visie en trad onder meer op als gastspreker tijdens de EO-jongerendag. Deze voorstelling vindt plaats vanwege het 20-jarige bestaan van […]

Lees verder →

Wie durft in de vierde Creatieve Bouwplaats…

19 juni 2017

Ondanks het zomerse weer en veel andere activiteiten in Waddinxveen waren er ook dit keer weer veel deelnemers aanwezig bij de vierde creatieve Bouwplaats voor muziektheatervoorstelling ‘De Brug’. In de workshops drama, beeldend, band en zang werden ze opnieuw uitgedaagd om hun vertrouwde omgeving te verlaten en buiten hun eigen horizon te gaan kijken. Het […]

Lees verder →

RTW FM komt ook deze zomer weer naar u toe…

18 juni 2017

De medewerkers van RTW FM zullen in de zomermaanden, gewoon op straat, in de winkels, op de markt of waar dan ook in Waddinxveen en omgeving, met een ieder die dat wil, een kort interview houden over wat ze doen, gedaan hebben, anekdotes, etc. Deze interviews worden op een zaterdag uitgezonden bij RTW FM en […]

Lees verder →