Waddinxveen

Tijdens de persconferentie van 19 mei jl. gaf minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge aan dat verpleeghuizen vanaf 25 mei onder strikte voorwaarden weer beperkt bezoek mogen toelaten. Eén van de voornaamste bepalingen is dat daar geen cliënten met COVID verblijven. De Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland heeft inmiddels de eerste contactpersonen van cliënten hierover via al haar verpleeghuizen geïnformeerd.

Zorgpartners ziet deze mogelijkheid als een voorzichtig begin naar het in de toekomst verder openstellen van al haar verpleeghuizen voor bezoekers. Daarbij wordt uiteraard altijd de waarschuwing van het kabinet in acht genomen: versoepel de maatregelen niet sneller dan verantwoord is. Aan het verruimen van de bezoekregeling gaan dan ook nauwgezette voorbereidingen vooraf. Daardoor kan de nieuwe regeling wellicht niet direct op 25 mei op alle locaties met cliënten zonder COVID ingaan. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid.

De directeuren van De Reehorst (Reeuwijk), De Waterpoort (Krimpen aan de Lek), Floravita (Boskoop), Gouwestein, Irishof. Prinsenhof (Gouda), Slothoven (Bergambacht) en Vijverhof (Bodegraven) informeren uiterlijk begin volgende week de eerste contactpersonen uitgebreid over de nieuwe regeling voor beperkt bezoek op die locaties. Voor verpleeghuizen waar wel cliënten met COVID verblijven, wacht Zorgpartners een aangepaste regeling van het kabinet af. Wanneer die bekend is, volgt zij die zodat ook daar beperkt bezoek mogelijk wordt. Er is goede hoop dat dit binnen afzienbare tijd kan worden gerealiseerd.

Dinsdag is bakkerij en partyservices van den Berg met vestigingen in Waddinxveen en Gouda failliet verklaart. Woensdag zijn de winkels niet meer open gegaan. De ca. 35 personeelsleden staan op straat.

De Corona crisis heeft het ruim 150 jaar bestaande bedrijf de das omgedaan. Er waren heel veel reserveringen voor met name de partyservices die allemaal door de Corona situatie zijn geannuleerd. Momenteel word bekeken of een doorstart van het bedrijf mogelijk is.

Ook in 2020 reikt de gemeente Waddinxveen de Cultuurprijs uit tijdens het evenement WadCultureel. Deze prijs is bedoeld voor personen, organisaties of groepen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het plaatselijke culturele leven. Ook personen, organisaties of groepen die nieuwe initiatieven en culturele uitingen hebben ontwikkeld of uitgevoerd in deze periode van ‘social distancing’ door het coronavirus komen in aanmerking. Naast de Cultuurprijs reikt de gemeente ook een aanmoedigingsprijs uit. Aanmelden van kandidaten kan tot 1 juli 2020. WadCultureel vindt plaats op 11, 12 en 13 september.

De Cultuurprijs is in het leven geroepen om het culturele leven in Waddinxveen te stimuleren. De Cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van € 150,00.

Kandidaten aanmelden tot 1 juli 2020
Kent u een persoon, organisatie of groep die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven of die juist nu in deze coronatijd nieuwe initiatieven heeft ontwikkeld? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/cultuurprijs en vul het aanmeldformulier in. Hier vindt u ook meer informatie over de prijs en de voorwaarden.

Uitreiking prijzen tijdens WadCultureel
De jury kiest uit de aanmeldingen een persoon, organisatie of groep die genomineerd wordt voor de Cultuurprijs en draagt deze voor aan het college van B&W. Het college neemt een besluit waarbij het in principe de voordracht van de jury volgt. De prijs wordt op zaterdag 12 september uitgereikt tijdens het evenement WadCultureel. Hoe het evenement er dit jaar uitziet is nog niet bekend. Dat hangt van de maatregelen af die dan gelden tegen het coronavirus.
Bron: Gemeente Waddinxveen.

Nadat half maart het besluit was genomen dat er geen trainingen meer gegeven mochten worden bleven de vele turners, turnsters, dansers, danseressen en twirl-sters van Dans- en turnvereniging Toos noodgedwongen thuis.

Daar zaten de meeste van hen echter niet stil. Ze kregen “huiswerk” van hun trainers in de vorm van Challenges en online- trainingen. Maar eindelijk mag er nu weer echt getraind gaan worden, met de nodige aanpassingen natuurlijk.

De trainingen vinden niet plaats in de zaal, maar buiten, op de parkeerplaats naast Toos Plaza en op het terrein van de schaatsvereniging. Op deze manier kunnen de jongens en meiden van Toos gelukkig weer met veel plezier hun sport beoefenen. En de trainers kunnen weer vol enthousiasme live les gaan geven.

Op 20 mei 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve, kinderpsychologe en opvoedkundige, het webinar Tieners & Geld voor alle ouders met kinderen van 10 tot 18 jaar. Tieners en geld….. dat valt nog niet mee. Voor henzelf niet, maar ook niet voor jou als ouder. Te snel uitgeven, gezeur om geld, hoge telefoonrekeningen en veel te dure uitgaven, om maar wat te noemen. Tieners kiezen nog lang niet altijd handig of verstandig. En de langere termijn overzien, daar zijn ze op deze leeftijd nog niet goed toe in staat.

In dit gratis webinar gaat Tischa Neve samen met jou en andere ouders hierover in gesprek. Je krijgt tips en handvatten voor de financiële opvoeding van je tiener.

Dit webinar vindt plaats op woensdag 20 mei van 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl. Er is een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Na het webinar is deze een maand terug te kijken.

In de voorbereidingen voor 75 jaar vrijheid had de Waddinxveense singer/songwriter Natalie Merfort van Vonk de opdracht gekregen om een lied voor een projectkoor te maken. Inspiratiebron daarvoor moesten de gedichten van de deelnemers de poëzieworkshops leveren die in januari onder de bezielende leiding van dorpsdichter Piet Hardendood waren gegeven. Alles liep anders: in maart kantelde onze wereld en vielen al onze plannen stil. Maar bij Natalie kwam juist door deze uitzonderlijke tijden een stroom van woorden en muzikale gedachten op gang. Zo ontstond ‘Vrijheid’. De tekst is de basis voor een prachtig lied geworden dat door Natalie ook voor meerstemmig koor bewerkt is. Komend jaar zal Vonk samen met Natalie het projectkoor opstarten, met dit lied in het repertoire. Dan hopen we 76 jaar vrijheid met veel Waddinxveners zingend te gaan vieren.

Vrijheid tekst en muziek Natalie Merfort, maart 2020

Als alle muren zijn gevallen
Alle gevechten zijn gestreden
Elke storm, elk geweld zich voorgoed heeft uitgeleefd

Als alles wat wij kennen
zijn gezicht heeft verloren
En niemand een idee heeft wat de toekomst brengen zal

Als het razen in het hoofd
Elk vernietigend gevoel
Elke angstige gedachte geen vat meer op ons heeft

Als niemand ons meer wijsmaakt
Wat goed is of wat kwaad
Wat zwart is of wat wit en vrije keuze niet bestaat

Vrijheid, ongekende vrijheid
Als je voelt wie je werkelijk bent
Vrijheid, ongekende vrijheid
Voel je pas als er vrede zal zijn

Als elke taal verdwijnt
Geen woord meer van betekenis
Geen wijsheid uit een boek, alleen het hart dat spreekt

Als elk onvervuld verlangen
Verdwijnt onder de zon
Elke schaamte, elke schuld verbrand is door het vuur

Als alles wat ons raakt
Voor ons alleen een spiegel is
En controle over alles een illusie lijkt te zijn

Vrijheid, ongekende vrijheid
Als je voelt wie je werkelijk bent
Vrijheid, ongekende vrijheid
Voel je pas als er vrede zal zijn

Het voornemen van het bestuur van WadCultureel is om WadCultureel 2020 door te laten gaan. WadCultureel vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september.

Bij het besluit om WadCultureel 2020 uit de startblokken te laten komen, speelt zeker het streven naar continuïteit een grote rol. Maar doorslaggevend is een vragenrondje langs de deelnemers van eerdere edities van WadCultureel geweest. Zij geven merendeels een enthousiast “Ja, we gaan ervoor” aan, waarbij er natuurlijk ook hier en daar terughoudendheid te bespeuren valt. De behoefte aan verbindende evenementen lijkt dus groter dan ooit. Het bestuur van WadCultureel wil graag meewerken om in die behoefte te voorzien.

Als eerste stap zijn de deelnemers voor de diverse onderdelen via de nieuwsbrief aangeschreven en uitgenodigd zich aan te melden. Dat geldt in het bijzonder voor de Kunst- en Cultuurmarkt, het onderdeel Waddinxveen Treedt Op en niet te vergeten, Waddinxveen Bakt!

Aanmelden kan via de website van WadCultureel www.wadcultureel.nl Daarnaast wordt er intussen ook gewerkt aan invulling van de programma’s voor het Openingsconcert en Jazze aan de Nesse.

Ook Montmartre, Waddinxveen’s Got Talent (het open podium), Open Monumentendag en de uitreiking van de Cultuurprijs blijven vooralsnog als vaste onderdelen staan.

Het evenement kan en zal alleen maar plaatsvinden binnen het kader van de dan geldende coronamaatregelen, zowel die op lokaal- als nationaal niveau. (RIVM)

Dat kan zomaar betekenen dat onderdelen qua locatie verplaatst moeten worden, we het met minder bezoekers moeten doen en ook dat er altijd rekening gehouden zal moeten worden met de onderlinge afstand Het is een uitdaging en een risico tegelijkertijd. Daar is het bestuur zich meer dan bewust van.

De oproep is simpel: “WadCultureel 2020 gaat vooralsnog door. Door creatief denken en met alternatieve ideeën wordt dit een hele bijzondere editie. Schrijf je in, kom met ideeën en maak anderen enthousiast.”

Heb je vragen of stress over financiën en geld tijdens de Coronacrisis? Bijvoorbeeld dat je je zorgen maakt of je aan het einde van de maand nog wel geld overhoudt? Ben je je werk kwijtgeraakt of maak je je zorgen over je baan? Heb je al schulden en worden deze door de coronacrisis alleen maar erger? Of wil je juist schulden voorkomen? Heb je kopzorgen over geld?

Kwadraad Maatschappelijk Werk organiseert speciaal voor al deze vragen een telefonisch spreekuur. Blijf niet zitten met je kopzorgen en bel om je vragen te bespreken. Een maatschappelijk werker denkt graag met je mee.

Wanneer?
dinsdag 15.00-17.00 uur
donderdag 10.00-12.00 uur

via T 088 900 4000

Chatten met een maatschappelijk werker. Ook als je andere vragen hebt waar je mee zit; stel ze via de chat op www.kwadraad.nl. Elke werkdag van 09.00-17.00 uur vind je daar een maatschappelijk werker die je kunt raadplegen.
Hulp is gratis.

4 en 5 mei…

by redactie on 30 april 2020

in Waddinxveen

4 mei Dodenherdenking

Op maandag 4 mei is het Dodenherdenking en gaat de Nederlandse vlag halfstok. Vanwege de coronamaatregelen is er dit geen jaar geen herdenkingsceremonie. In de loop van de dag legt burgemeester Nieuwenhuis met zijn vrouw een krans op de oude begraafplaats en bij het monument. Ook legt de burgemeester een bloemstuk bij het graf van de heer Oudijk. De brandweer, de politie en de Stichting Nationale Feestdagen Waddinxveen hebben tussen 16:00 en 19:00 uur gelegenheid een bloemstuk of bloemen te leggen. Hier is geen publiek bij.

Wilt u het monument bezoeken op 4 mei en eventueel bloemen neerleggen? Dat is mogelijk.
Volg dan dit advies op:

Kom overdag. Bijvoorbeeld wanneer u een boodschap doet of even een frisse neus haalt.
Zijn er al mensen aanwezig wanneer u het monument wilt bezoeken? Houd dan minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.
Bloemengroet van basisschoolleerlingen
Ieder jaar konden kinderen bloemen neerleggen bij het monument. Ook dit jaar kan dat. Tussen 10:00 en 18:00 uur staan er emmers met bloemen klaar. Samen met hun ouders kan ieder kind een bloem neerleggen. Hierbij geldt op is op. Een eigen bloem neerleggen kan ook natuurlijk. Houdt u 1,5 meter afstand tot elkaar?
De oude begraafplaats is toegankelijk via de zij-ingang.

Vlag halfstok op 4 mei
De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om voor eenmaal op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Dit is dus een afwijking van het normale vlagprotocol voor 4 mei.

Toespraak Dodenherdenking burgemeester Nieuwenhuis te beluisteren via RTW
Op maandag 4 mei kunt u tussen 18:00 uur en 21:00 uur een speciaal programma rond Dodenherdenking beluisteren via onze lokale omroep RTW. De rode draad is een radio documentaire vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog tot het einde in 1945 met hierin muziek uit die tijd.
Om 20:00 uur is er 2 minuten stilte, gevolgd door het spelen van het Wilhelmus en de toespraak van burgemeester Nieuwenhuis.
De samenstelling en presentatie van het programma is in handen van Gerard Verschoor.
U kunt kijken en luisteren via www.rtw.nl, via de ether op 105.8 MHz en via de kabel op 103.4 MHz.

5 mei – 75 jaar Bevrijding

75 jaar vrijheid: we herdenken het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We staan stil bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. We vieren dat we sinds 1945 weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Kleur rood-wit-blauw en verdien een taart!
We blijven thuis op dinsdag 5 mei. Maar ook thuis kunnen we 75 jaar bevrijding vieren. We roepen iedereen in Waddinxveen op om zijn of haar huis zo mooi mogelijk te versieren. Hang je vlag uit, maak je mooiste vlag, hang heel veel vlaggen of vlaggetjes aan je huis! De vijf collegeleden van de gemeente gaan op 5 mei tussen 11:00 en 12:00 uur op pad. Ze rijden ieder rond in de gemeente met ieder 15 taarten. Bij de feestelijkste huizen stoppen zij en delen ze een taart uit. Dus doe mee!

Vlaggen op 5 mei
Op 5 mei volgt Nederland het normale vlaggenprotocol. Dan hangen in Nederland de vlaggen van zonsopgang tot zonsondergang in top. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Bron: Gemeente Waddinxveen

Vorige week lanceerde Zorgpartners Midden-Holland de website ‘Radio Zorgpartners’. Via de pagina www.zorgpartners.nl/radio-zorgpartners kunnen bewoners, cliënten, patiënten, naasten en medewerkers van Zorgpartners een verzoekplaat voor zichzelf of voor anderen aanvragen. Daarvoor zocht de zorgorganisatie de samenwerking met alle lokale radio-omroepen in haar verzorgingsgebied.

Die samenwerking kwam snel tot stand vanwege het grote enthousiasme bij de omroepen BR6 (Bodegraven-Reeuwijk), Gouda FM, RTV Gouwestad (Gouda), RTV Krimpenerwaard, RTW FM (Waddinxveen) en Studio Alphen. Binnen korte tijd waren alle voorbereidingen bij Zorgpartners en de omroepen getroffen zodat de website ‘live’ gezet kon worden en de eerste uitzendingen konden plaatsvinden.

Ter introductie van het radioprogramma werden alle medewerkers van Zorgpartners op het werk onder de noemer ‘Fruitmand of Vitaminen’ op fruit getrakteerd. Die titel is afgeleid van bekende radioprogramma’s als ‘De Muzikale Fruitmand’ en ‘Arbeidsvitaminen’. Daarmee geeft de zorgorganisatie aan dat alle muziekgenres – van geestelijk, klassiek tot en met populair – via de internetpagina aangevraagd kunnen worden.

Doel van dit initiatief is om alle direct betrokkenen in en rond de zorglocaties én de woningen waar thuiszorg wordt verleend een muzikaal hart onder de riem te steken. Op die manier kunnen bezoekers voor bewoners, bewoners voor elkaar, familie en kennissen voor medewerkers en medewerkers voor elkaar hun favoriete muzieknummer aanvragen.

Kijk op www.zorgpartners.nl/radio-zorgpartners voor het aanvragen van een verzoeknummer én het uitzendschema van de verzoekplatenprogramma’s bij alle lokale omroepen.

Schilderen in vrijheid… Onder deze titel gingen de cursisten van Vonk aan het werk. Maar wat aan moest sluiten bij het grote Nederlandse feest rond ’75 jaar vrijheid’ kreeg een hele andere wending. Nederland viert geen feest en door de maatregelen rond het Coronavirus kan er in Cultuurhuys de Kroon geen tentoonstelling ingericht worden. Toch willen zij laten zien dat het maken van kunst niet belemmerd wordt door fysieke onvrijheid. Hun werken stralen ongeacht de momentele situatie juist alle vrijheid uit.

Afgelopen woensdag opende burgemeester Nieuwenhuis GalerieDigitaal: een digitale expositie waarin in de verschillende ‘zalen’ de werken te zien zijn van de cursisten van Ton van Steenbergen, Annemarie van Hooff, Carina Mathot en Niels Smits van Burgst. Wandel erdoorheen en geniet ervan: de toegang is gratis en de deuren staan 24/7 voor u open! www.stichtingvonk.nl/galeriedigitaal-vonk

Foto: Burgemeester Nieuwenhuis verricht de opening op youtube

Kunst in Coronatijd…

by redactie on 26 april 2020

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Straks gaan de basisschoolkinderen weer naar school. Met halve klassen en minder uren op school zal er wel hard aan vakken als rekenen en taal getrokken moeten worden. Is er dan nog wel ruimte voor kunstonderwijs? ‘Kunst is meer dan vermaak of een vrijetijdsbesteding’, zegt Ingrid Ranftl van Stichting Vonk. ‘Juist nu biedt goed kunstonderwijs kinderen de mogelijkheid om te reflecteren op hun leven dat door Corona zo enorm is veranderd’.

Daarom zijn op initiatief van Vonk met middelen van het Fonds voor Cultuurparticipatie opdrachten ontwikkeld die de kinderen thuis kunnen uitvoeren. In korte, grappige filmpjes laat juf Ina van Atelier Lokaal aan de kinderen uit de onder-, midden- en bovenbouw zien hoe je met hele eenvoudige middelen thuis aan de slag te gaan. ‘We vonden het belangrijk om kinderen even iets zonder ‘schermpjes’ te laten doen. Je hoeft er ook geen apart materiaal voor te kopen: papier, schaar, kleurpotloden of viltstiften zijn genoeg voor de tekenopdrachten.’

Ook voor de muziekopdrachten heb je maar weinig spulletjes nodig. Want geluidspelletjes met je vader of moeder speel je met een pollepel of rijst in een jampotje. De opdrachten zijn via de scholen verspreid. Heb je niets ontvangen? Geen nood: alle opdrachten staan ook op www.stichtingvonk.nl/kunst-coronatijd.

Brandstichting zendmast…

25 april 2020

De hulpdiensten kregen in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april een melding van een brand in een zendmast aan de Bloemendaalsweg. De politie vermoedt brandstichting en onderzoekt de brand. De brandweer kon de brand direct blussen. Omdat er aanwijzingen zijn gevonden voor brandstichting, startte de politie een onderzoek. Forensisch rechercheurs zochten rondom […]

Lees verder →

Weer autobrand in Waddinxveen…

12 april 2020

Lees hier

Lees verder →

Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…

10 april 2020

Herken je dit gevoel? Sinds half maart zit je als op een eiland opgesloten thuis. Gelukkig is dat eiland niet onbewoond en beschik je over voldoende voedsel, water (en WC-papier), werk je ook thuis lekker door en heb je bovendien nog beschikking over internet, kranten, boeken, Netflix en televisie. Zo rijen zich in dit ‘nieuwe […]

Lees verder →

Thuiszorgmedewerkers Zorgpartners verrast met bosje bloemen…

9 april 2020

Alle thuiszorgmedewerkers van Zorgpartners Midden-Holland zijn op dinsdag 7 april 2020 verrast met een bosje bloemen om ze een hart onder de riem te steken. In deze spannende tijden, werken ook de thuiszorgmedewerkers extra hard. De medewerkers staan op ieder moment van de dag klaar voor kwetsbare cliënten. Soms zijn de thuiszorgmedewerkers de enige personen […]

Lees verder →

‘Corona-overtreders’ beboet en horecabedrijf last onder dwangsom opgelegd…

5 april 2020

De gemeente Waddinxveen heeft op zondag 5 april in horecagelegenheid Bienvenida 27 personen boetes opgelegd voor het overtreden van de maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Het bedrijf wordt een last onder dwangsom opgelegd. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis stelt “De maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan zijn duidelijk en […]

Lees verder →

Leergeld Waddinxveen geeft Schoolspullenpas…

4 april 2020

Leergeld Waddinxveen gaat deze zomer 150 Schoolspullenpassen beschikbaar stellen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs en zij die er voor het eerst naar toe gaan. De pas aanvragen kan tot en met 31 mei, ermee betalen kan van 2 juli tot en met 1 oktober. Er staat € 50 op de pas en de leerling […]

Lees verder →

Afval…

2 april 2020

Vanwege het coronavirus lijken sommige mensen angstig te zijn om het handvat van een ondergrondse afvalcontainer aan te raken, en zetten het vuilnis daarom maar náást de container neer. Gevolg: nog meer mensen die de afvalzak naast de container zetten omdat ze denken dat ‘ie vol zit. Afvalverwerker Cyclus doet daarom een dringende oproep om […]

Lees verder →

Meer hulp door Leergeld Waddinxveen…

25 maart 2020

Vorig jaar 106 leerlingen geholpen met bijdrage voor schoolkosten. Leergeld Waddinxveen helpt leerlingen van 4 tot 18 jaar in gezinnen met een smalle beurs. De missie van leergeld is dat alle leerlingen volwaardig meedoen aan alle aan de school verbonden activiteiten. “Want nu meedoen is straks meetellen”. Daarom worden ouderbijdragen en schoolreizen aan scholen betaald […]

Lees verder →

Mededeling van Piet Hardendood…

16 maart 2020

Beste Poëzieliefhebbers, Wellicht ten overvloede moet ook ik helaas melden dat de eerstkomende bijeenkomsten van zowel ‘Poëzie aan de Gouwe’ op 31 maart en de ‘Poëzie leesclub’ op 2 april niet kunnen doorgaan vanwege het Coronavirus. Respectievelijk op 2 juni en 7 mei staan de volgende bijeenkomsten gepland. Of dat haalbaar zal zijn is voor […]

Lees verder →

Cultuurhuys De Kroon schrapt voorstellingen

16 maart 2020

Cultuurhuys De Kroon heeft besloten om de theateractiviteiten per direct stop te zetten. Alle afspraken tot en met 31 maart gaan niet door. De artiesten zijn inmiddels geïnformeerd en ook alle gasten worden op zo kort mogelijke termijn geïnformeerd. Het optreden van The Amazing Stroopwafels op 21 maart en de Pubquiz van 27 maart worden […]

Lees verder →

Sterren op het doek bij Vonk…

13 maart 2020

Wie kent het geheim van de smid? In dit geval van kunstenaar Niels Smits van Burgst? Voor hem is het alweer even geleden dat hij mee schilderde in het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’. Nadat zijn indrukwekkende portret van Bennie Jolink in 2008 werd gekozen trok hij in 2015 opnieuw de aandacht met zijn portret […]

Lees verder →

E-Bike test en koopdagen bij 12GO Biking…

11 maart 2020

Na een succesvolle eerste editie van de E-Bike test en koopdag organiseert 12GO Biking dit jaar twee E-Bike test en koopdagen. De eerste dagen staan gepland voor 13 en 14 maart. Deze dagen staan van top tot teen in het teken van elektrische fietsen. Speciaal in deze editie: Fiets als een van de eersten een […]

Lees verder →

52% in gemeente Waddinxveen kampt met overgewicht…

11 maart 2020

Liefst 52% van de volwassenen in de gemeente Waddinxveen heeft een overgewicht. 13% kampt zelfs met ernstig overgewicht (obesitas). Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Waddinxveen verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd. Hiermee zijn inwoners in de gemeente Waddinxveen gemiddeld zwaarder dan […]

Lees verder →