Waddinxveen

Waddinxveen

Uitstel van nieuwbouw Huize Souburgh…

by redactie on 10 augustus 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op Woensdag 8 augustus 2018

Verzet tegen voorrang fietsers…

by redactie on 10 augustus 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op Dinsdag 7 augustus 2018

Zwembad gaat weer open

by redactie on 2 augustus 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op Donderdag 2 augustus 2018

Eerste koopzondag teleurstellend…

by redactie on 23 juli 2018

in Waddinxveen

Voor de meeste Waddinxveners was de eerste koopzondag teleurstellend. Slechts enkele winkels waren geopend. Op het Gouweplein waren dat Jumbo, Kruidvat en Tims Shoes. De overige winkels in het centrum van Waddinxveen waren allemaal gesloten.

Op het KW-plein was Albert Heijn open en aan de luifelbaan en op de Passage waren de Poolse supermarkten open. Ook de Kringloopwinkel aan de Passage had de deuren geopend

Veel Waddinxveners waren overigens helemaal niet op de hoogte dat het afgelopen zondag de eerste koopzondag was.

Eén van de bezoekers op het Gouweplein zei “nu ik kennelijk bij veel winkels niet welkom ben op zondag vraag ik mezelf af of ik de andere dagen van de week wel naar deze winkels wil gaan”

Eerste Waddinxveense koopzondag…

by redactie on 22 juli 2018

in Waddinxveen

Het is vandaag 22 juli 2018. In Waddinxveen mogen vandaag de winkels open zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. De eerste Waddinxveense koopzondag. Welke winkels zullen vandaag open zijn? Zijn het alleen de supermarkten? Laat het op onze facebookpagina horen welke winkels vandaag geopend zijn / waren.

Meisje verdronken bij Vondellaan…

by redactie on 18 juli 2018

in Waddinxveen

Op dinsdag 17 juli is een 4-jarig meisje in Waddinxveen verdronken.

Rond 20.30 uur kregen de hulpdiensten de melding dat in het water nabij de Vondellaan een meisje gevonden was. Door omstanders was het 4- jarige meisje, een inwoonster uit Waddinxveen, uit het water gehaald. Direct werd er gestart met de reanimatie. Ondanks de levensreddende handelingen overleed het meisjes ter plaatse. De politie onderzoekt de exacte toedracht. Omstanders wordt slachtofferhulp aangeboden. Bron: politie

Tweede Goods ’n Foods actie gestart…

by redactie on 10 juli 2018

in Waddinxveen

Afgelopen vrijdag startte de tweede editie van de smaakvolle lokale spaaractie Goods ’n Foods. Wie tot en met 1 september 2018 in Waddinxveen de ’boodschappen’ die krijgt bij veel winkels in dit Gouwedorp per besteding va € 15,- een gratis spaarzegel. Voor een spaarkaart met daarop 10, 20 of 30 geplakte spaarzegels krijgt men tot en met 30 november 2018 korting op of zelfs gratis snacks, lunches of diners. Alle informatie en voorwaarden staan op www.goodsnfoods.nl.

Goods ‘n Foods is de toepasselijke naam van de spaaractie waaraan ruim 70 winkels en momenteel 11 horecagelegenheden in Waddinxveen de komende tijd deelnemen. Het staat voor voordelig INkopen én UITeten. Alle deelnemers zijn herkenbaar aan het Goods ‘n Foodsaffiche bij hun voordeur of afrekenpunt en naamsvermelding op de website.

Er valt dus al voordeel te behalen wanneer er 10 zegels op de Goods ‘n Foodsspaarkaart zijn geplakt. Dat voordeel is per 10 oplopend tot en met 30 gespaarde zegels. Het varieert van bijvoorbeeld gratis koffie met appelgebak, korting op een gerecht tot en met een gratis diner. De actuele aanbiedingen van de deelnemende horecagelegenheden staan op website vermeld.

Goods ‘n Foodsspaarkaarten worden in Waddinxveen en de gemeente Zuidplas huis-aan-huis bezorgd en zijn bij alle deelnemende winkels en horecagelegenheden af te halen. Deze spaaractie wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Ondernemersfonds Waddinxveen. Dit fonds biedt financiële ondersteuning aan onder meer lokale ondernemers die gezamenlijk een project willen uitvoeren dat bijdraagt aan een optimaal ondernemers- en leefklimaat in Waddinxveen.

Slappendel Bouw in Waddinxveen…

by redactie on 10 juni 2018

in Waddinxveen

Slappendel Bouw is opgericht door de gebroeders Daan en Joost Slappendel in Waddinxveen. Met jaren ervaring in de bouw, zijn zij een bedrijf dat in staat is, een project voor de opdrachtgever van het begin tot het eind perfect te verzorgen.

Zij realiseren voor u : Nieuwbouw/Verbouw/Aanbouw.

Ook kunnen zij naast het (ver)bouwen, in en aan uw woning, uw tuinplezier vergroten, d.m.v. een mooie Veranda, prachtige Schuur of een schitterende Carport.

Kijk voor meer informatie op de website: www.bouwbedrijfslappendel.nl  Op deze site kunt u een paar mooie projecten bekijken.

Heeft U “bouw dromen” neem dan contact op met Slappendel Bouw. Telefoon: 06 230 112 70 / Email: slappendelbouw@hotmail.com

Kringloopwinkel zoekt vrijwilligers…

by redactie on 7 juni 2018

in Waddinxveen

De kringloopwinkel aan de Passage 39 in Waddinxveen, helpt mensen met een afstand van de arbeidsmarkt, aan een arbeidsplaats.

De bedoeling is dat deze gewaardeerde collega’s doorstromen naar een betaalde baan. Dit is op het moment in grote mate het geval en gaan wij bijna ten onder aan ons eigen succes. De winkel is op het moment onderbezet en wij zitten te springen om gemotiveerde winkelmedewerksters voor een of meerdere dagdelen per week. Het zwarte scenario is dat wij dagdelen dicht moeten gaan als wij geen vrijwilligers kunnen krijgen.

Dus heb je enige uren vrij? Loop eens binnen of stuur een mail naar info@kringloopwaddinxveen.nl

Eens enkele uren eerst proberen of het wat voor je is? Geen probleem.

Afscheidsreceptie Wethouders…

by redactie on 4 juni 2018

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op maandag 4 juni 2018

Finaleplek voor Toos turnsters

by redactie on 21 mei 2018

in Sport,Waddinxveen

Op zaterdag 19 mei turnde de meiden van de verplichte oefenstof D1 hun laatste turncompetitiewedstrijd. Zij streden om een plek in de finale die plaats vind op zaterdag 16 juni. In de finale staan de beste 4 ploegen die zich via 3 wedstrijden weten te plaatsen.

Het team bestaande uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, Carlijn Eijpe, Jayda Fer, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein, turnde tegen Heres uit Bodegraven, Mobilee 2 uit Woerden en Velocitas uit Gouda.

De Toos turnsters startte hun wedstrijd op vloer. Helaas werden er wat kleine foutjes gemaakt maar Djemeya wist heel knap toch een 1e plek te score. Brug is het hele seizoen al een sterk onderdeel en dat bleek vandaag ook weer zo te zijn. Als team scoorde ze de hoogste cijfers van allemaal. Balk was vandaag niet het sterkste toestel. Maud bleef als enige van de 5 meiden op de balk staan en werd mooi 9e op dit toestel. Met mooie overslagen en salto’s werd de wedstrijd afgesloten.

In het eindklassement werd TOOS 3e, ruim voor Heres en net achter Mobilee en Velocitas. Door deze 3e plek hebben deze 6 meiden de finale van de Turncompetitie behaald die plaats vind op zaterdag 16 juni te Woerden.


Op woensdag 30 mei strijken Michel Coenen en Tejo Brouwer neer op de camping in de Ridderzaal van Souburgh.

Vanaf dan is het gedaan met de rust op de camping. Met hun lidjes en korte, herkenbare verhaaltjes maken ze er samen met de ‘campinggasten’ een onvergetelijke avond van. Kortom: een feest van herkenning voor iedereen.

Deze avond op 30 mei begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur en vindt plaats op de derde verdieping in de Ridderzaal. Het optreden wordt gehouden in Centrum Souburgh aan de Prins Bernhardlaan 2 in Waddinxveen. Leden Service pakket betalen voor deze avond 4,00 euro. Voor niet-leden is het bedrag 5,00 euro. Bij deze prijs is een kop koffie of thee inbegrepen. Reserveren kan via de receptie, tel.: 0182-614366.

Burgemeester op de koffie bij Mama Café Waddinxveen…

19 mei 2018

Vrijdag (18-05-2018) werd in het mama cafe de 1e verjaardag van het mama café gevierd. Deze ochtend kreeg een extra feestelijk tintje doordat voor deze ene keer ook burgemeester Nieuwenhuis een kopje koffie mee kwam drinken. De uitgelezen mogelijkheid voor de burgemeester om kennis te maken met de “nieuwe” generatie Waddinxveners die volop vertegenwoordigd waren […]

Lees verder →

Excursie CDA Waddinxveen en waterschap…

14 mei 2018

CDA Waddinxveen organiseert op vrijdag 1 juni een excursie in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Het doel van deze excursie is het werk van het waterschap meer bekendheid te geven. Dit is meer dan zorgen voor droge voeten en schoon water. De waterschappen hebben ook een taak met betrekking tot […]

Lees verder →

EHBO-cursus…

7 mei 2018

In oktober 2018 start de EHBO Vereniging Waddinxveen weer een cursus voor beginners. Deze cursus duurt tot half februari 2019 en omvat 13 lessen inclusief examentraining. De cursus sluit af met een examen van het Oranje Kruis. Inschrijven is mogelijk op de website site www.ehbo-waddinxveen.nl.

Lees verder →

Woensdag 9 mei is er weer een alzheimer cafe…

1 mei 2018

In het Anne Franck centrum , Jan van Bijnenpad 1 te Waddinxveen. Aanvang/inloop 19.00, 19.30 begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis. Tijdens deze avond ligt de nadruk op muziek! Er is een optreden van Loes Aarsen, zij presenteert Muziek Bonbons, een programma vol geweldige liedjes. Samen met het publiek […]

Lees verder →

Aangepast sporten…

30 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op maandag 30 april 2018

Lees verder →

Afgesloten…

28 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op zaterdag 28 april 2018

Lees verder →

Lintjesregen in Waddinxveen…

26 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op donderdag 26 april 2018

Lees verder →

Jonne de Gelder wint ND-kidsquiz…

26 april 2018

De elfjarige Jonne de Gelder uit groep 7 van de GBS Kleurrijk uit Waddinxveen is de winnaar van de jaarlijkse nieuwsquizwedstrijd van het Nederlands Dagblad. Zes weken lang beantwoordde zij de nieuwsvragen foutloos. Op dinsdag 15 mei komt ze samen met vier vrienden naar de redactie in Amersfoort. Zij zijn dan voor één dag ‘baas’ […]

Lees verder →

Rommelmarkt zaterdag 12 mei van wijkgemeente De Rank op het plein van het Coenecoop College

26 april 2018

Op zaterdag 12 mei 2018 van 9.00 tot 15.00 uur organiseert PKN wijkgemeente De Rank te Waddinxveen haar jaarlijkse Rommelmarkt. Deze zal – traditiegetrouw – worden gehouden op het schoolplein van het Coenecoop College, Oude Dreef 6, Waddinxveen. Het schoolplein van het Coenecoop College zal dan weer zijn omgetoverd tot een gezellige rommelmarkt, waar diverse […]

Lees verder →

Rotonde eend zwaar beschadigd…

17 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op dinsdag 17 april 2018

Lees verder →

LinkedIn, wat kan je ermee…

16 april 2018

Iedereen die op zoek is naar werk is welkom op woensdag 25 april 2018 bij de Walk&Talk-bijeenkomst van de Bibliotheek de Groene Venen in Waddinxveen, Gouweplein 1. Je kunt ervaringen met elkaar delen en contacten leggen met anderen in de zoektocht naar een volgende of nieuwe baan. Het onderwerp van deze Walk&Talk is: “LinkedIn”. Elja […]

Lees verder →

Diplomering mediatoren op de Koning Willem Alexander school…

16 april 2018

Afgelopen dinsdag was er op de Koning Willem Alexander een reden voor een feestje. 20 kinderen, 10 van beide locaties, kregen hun mediatoren diploma. Dit is het tweede jaar dat op de school gewerkt wordt met de Vreedzame school. Het inzetten van mediatoren bij het oplossen van conflicten is onderdeel van het programma.

Lees verder →

Trein storing…

12 april 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op donderdag 12 april 2018

Lees verder →