Waddinxveen

Een overdekte kerstmarkt in het hart van Waddinxveen. Dat is de Kerst-Inn, het Huis van Hoop, aan de Promenade 158 in winkelcentrum Gouweplein. Vanaf 13 december organiseren hier zo’n 15 Waddinxveense goede doelen en kerken allerlei activiteiten. Denk aan een escaperoom, verkoop van de leukste en lekkerste ‘handmade’ kerstcadeautjes, knutselen voor kinderen en veel meer. De toegang, koffie, thee en limonade zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.kerst-inn.nl.

Aan de Kerst-Inn werken onder meer de volgende organisaties mee:
Amnesty International, Care for Family, Fioole Foundation, Geloof in Gambia, Gered Gereedschap, In Herstel, Kerst=Feest, Knuffel Buddy Waddinxveen, Mission Aviation Fellowship, Rotaryclub / Santa Run, Samenloop voor Hoop Groene Hart, Vrienden Hospice Waddinxveen. De opbrengst van alles wat zij verkopen is voor hun organisatie bestemd. Ook dit jaar verzorgt De Rank de catering en, samen met een aantal andere Waddinxveense kerken, de kapel. Hier is ruimte voor bezinning, een luisterend oor en een goed gesprek.

Wie wil ontsnappen uit de escaperoom in de Kerst-Inn die doet er goed aan zich vooraf in te schrijven. Er is plek voor in totaal 7 teams. Ontdek ‘Het geheim van de Brugwachter’ en boek snel je zoektocht via nelisadzandbergen@gmail.com. Kosten: € 7,50 per persoon.De Kerst-Inn is geopend op donderdag 13 december (19.00-21.00 uur) en op de zaterdagen 15 en 22 december (11.00-16.00 uur).

Op zaterdagmiddag 8 december hebben de vier Wijkplatforms voor de eerste maal de Verkiezing Beste Buur voor alle inwoners van Waddinxveen gehouden. Dit nadat het 10 jaar alleen voor huurders werd georganiseerd. Het werd dit jaar in het gemeentehuis gehouden en voor de eerste maal heeft de burgemeester de beste buur 2018 bekend gemaakt.19 Mensen werden dit jaar genomineerd die allen veel voor hun buren of buurt betekenen. De onafhankelijk jury (o.l.v. dhr. C. Barelds) heeft dit jaar tot beste buur gekozen:

De heer en mevrouw Hanny en Geert de Vries.
Beiden zorgen heel al jaren goed voor hun inmiddels 88 jarige buurvrouw en bovendien voor een twee huizen verder wonende alleenstaande buurman die geen kinderen heeft en alleen heel ver weg wonende familie. Hanny kookt regelmatig voor de buurman en beide buren, evenals een iets verder weg wonende vriendin, kunnen altijd een beroep op het echtpaar doen voor alle voorkomende werkzaamheden. Het zijn geweldige buren! .

De andere genomineerden waren:
Dhr. C. Groenewegen, mevr. M. de Gruijter, mevr. A. de Bruin- van Helden, dhr. en mevr. R. de Pater, Dhr. T.J. v.d. Vlist, dhr. J. v.d. Valk, Mevr. J. Springvloet, Dhr. H. Troost, Mevr. E. Steenwinkel, Dhr. en mevr. H.J. van Loenen, Dhr. N. v.d. Lans, dhr. en mevr. J.C. Sellier, Mevr. Van Tol-Luiten, mevr. A. Bikker, Dhr. W. den Otter, Dhr. en mevr. Van Slys, mevr. K. van Stijn en dhr. en mevr. Groenendijk.

Alle aanwezige genomineerden zijn die middag feestelijk onthaald.

Op donderdag 13 december is er een lezing van de Waddinxveense Kunst Kring in de Immanuëlkerk te Waddinxveen.Rien de Jong vertelt over de geschiedenis van de pigmenten door de eeuwen heen en het gebruik daarvan in de schilderkunst.

Wat zijn pigmenten, waar komen ze vandaan, hoe worden ze gemaakt en hebben ze nog dezelfde samenstelling als honderden jaren geleden? Hoe maken we er (kunstschilders)verf en drukinkt van en zijn de kleuren op oude schilderijen onveranderd gebleven? Ieder schilderij vertelt een verhaal. Maar achter bepaalde schilderijen gaan soms wel heel bijzondere verhalen schuil. Niet door onderwerp of techniek, de genialiteit van de maker of de impact op de kunstgeschiedenis, maar bijvoorbeeld door het gebruikte pigment.
De aanvang van de lezing is 19.30 uur.

Tevens vindt van 18 december 2018 t/m 7 januari 2019 een expositie plaats van leden van de WKK in het nieuwe gemeentehuis van Waddinxveen. Deze expositie is te bezoeken tijdens openingsuren van het gemeentehuis en tijdens de, voor alle inwoners van Waddinxveen toegankelijke, nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waddinxveen op 7 januari 2019.

Foto: Wikipedia, Kerken in Moldavië

Afgelopen woensdag waren Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek bij Stichting Vonk in Cultuurhuys De Kroon. Ondanks het slechte weer wilden ze heel graag door de leerlingen van Vonk toegespeeld en toegezongen worden. Op de piano en in de Notenkraker-band werden veel bekende sinterklaasliedjes gespeeld. Algauw zong de hele zaal mee. Maar Sinterklaas was ook erg enthousiast over ‘nieuwerwetse’ liedjes. Die moesten dan nog wel met alle kinderen in de zaal aangeleerd worden, maar ze klonken al snel net zo mooi als de bekende ‘ouderwetse’ liedjes. Bovendien leerde Piet er nog op dansen! Maar wat zat er nou in die geheimzinnige kist die Sinterklaas bij zich had? Het bleek een viool te zijn. Een meisje uit de zaal leerde direct hoe ze bij een paar liedjes mee kon spelen, heel knap! Na afloop bleken de schoenen van de jonge bezoekers goed gevuld te zijn, met iets lekkers, en met natuurlijk een klein instrumentje.

Winterconcert bij Vonk…
Op donderdag 13 december vieren de cursisten van Vonk de winter in de Rabotheaterzaal van Cultuurhuys De Kroon. Solisten, ensembles en bands wisselen elkaar af in een sfeervol programma. Iedereen die ervan houdt om deze donkere avonden voor de kerst met passende muziek door te brengen is van harte welkom om vanaf 19.00 uur te komen luisteren. De toegang is gratis, reserveren is niet noodzakelijk.

Afgelopen week moesten de dames van Timios 2 keer aantreden om een wedstrijd te spelen. Op maandagavond voor de beker tegen dezelfde tegenstander als de zaterdag ervoor, Kratos D3. Na de wedstrijd van zaterdag die maar net met 3-2 werd gewonnen, had Timios de nodige aantekeningen gemaakt en het spel van Kratos goed doorgrond. Timios begon de 1e set met Helga Teerhöfer op het midden. Het plan werd goed uitgevoerd. De verdediging stond beter en bewoog, zoals de opdracht was, soepel door het veld. Lange rally’s werden gewonnen. Er werd harder geslagen, al kan het volgens coach Jan Zaal nog harder. En eindelijk kwam ook de bal op de stip, ook wel het beroemde putje (denkbeeldige stip kort achter de 3-meterlijn). Goal! Of zoals we dat bij volleybal noemen. Punt! De eerste set werd ruim gewonnen met 25-19. De 2e set denderde Timios verder en werd al snel een voorsprong genomen. Timios liep zelfs uit naar 21-9. De set werd uiteindelijk comfortabel binnengehaald met 25-11. De derde set was Timios een beetje ingedut. De pass kwam niet meer lekker bij de spelverdeler, de set-ups waren net iets te vlak en de aanvallers kregen de ballen niet op de grond. Coach Jan Zaal vroeg een time-out aan voor een goede donderspeech. De dames maakten teveel domme beslissingen. Toen dit nog niet werkte stuurde hij een nieuwe spelverdeler het veld in met de opdracht om ruimte in de set-up te brengen en te kiezen voor de makkelijke opties en best scorende speler. Langzaam stelde Timios orde op zaken. Ook in de service werd extra druk gezet en meer punten gescoord. Het was een slechte set, maar de set werd uiteindelijk wel binnen gesleept met 26-24. Overtuigende 3-0 overwinning, dat geeft moed voor de verdere wedstrijden. “Wij gaan Europa in”, zongen de dames gekscherend. Timios bekert weer een ronde verder.

Vervolgens moesten dames op zaterdag tegen Inter Rijswijk D3 spelen. Dat team stond op dat moment vlak onder de dames van Timios op de ranglijst. De dames begonnen goed aan hun spel. Maar Inter Rijswijk had een aantal sterke service series en een machtige midden aanval waar Timios geen antwoord op had. De dames van Timios hadden niet de power van maandag in hun armen. Het lukte niet echt om te scoren. Alleen Rianne Nap knalde vanaf het midden de gaten in de vloer. Maar doordat er te weinig servicedruk was, ging de set met 17-25 naar Inter Rijswijk. De 2e set ging een stuk beter. Timios kwam op voorsprong en wist deze steeds ook net te behouden. Aan het einde van de set kwam Inter Rijswijk nog goed terug maar Timios won de set nipt met 25-23. De derde en vierde set liepen eigenlijk hetzelfde. Er was geen aanvalsdruk of servicedruk en Timios kwam niet aan bod. Ondanks de bevlogen woorden van coach Jan Zaal lukte het de dames niet om de energie in het spel te krijgen.
Deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende. Zaterdag aanstaande tegen Vollingo in Gouda

Op vrijdag 14 december hoopt CRK Adonai in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen een Advent- en Kerstconcert te geven met de titel ‘Hoop en Licht’. Op dit concert zal o.a. de nieuwste cantate van Tom Fettke ‘God came near’ ten gehore worden gebracht. Deze cantate omvat een groot aantal bekende Kerstmelodieën die door de componist voorzien zijn van een prachtige bewerking. Daarnaast zijn er indringende gesproken teksten van de hand van Max Lucado. Deze combinatie maakt de cantate tot een ‘feest van herkenning’, terwijl de teksten van Max Lucado het wonder van Kerst – het wonder dat God zo dicht bij ons kwam, en een mens werd zoals wij- op een verrassende wijze onder woorden brengen:

“Er is maar één woord dat de nacht waarin Hij kwam kan omschrijven: gewoon. De hemel zag er gewoon uit. Een briesje beroerde de bladeren en maakte de lucht wat koeler. De sterren schitterden als diamanten op zwart fluweel. Flarden wolken dreven voor de maan langs. Het was een prachtige nacht, maar niet bepaald een ongewone nacht. Geen reden om een verrassing te verwachten. Niets waarvoor je wakker zou blijven. Een gewone nacht met een gewone hemel. Maar plotseling … barstte de zwarte lucht uit in helderheid. Bomen die schaduwen waren geweest sprongen in het licht. Het ene moment was de herder vast in slaap, het volgende moment wreef hij zijn ogen uit in het licht van de engelen. De nacht was niet gewoon meer”.

Het koor wordt begeleid door:
Dennis de Bruijn (grand piano)
Che-Vanno (strijkersensemble)
Menno en Mirjam Crajé (klarinet)
Elsemarieke den Hartogh (fluit)
Jolanda den Houter (hobo)
Sylvia Meassen (bas)
Hendrie Westra (percussie)

En medewerking wordt verleend door de solisten Judith Sportel (sopraan) en Robert Molenaar (tenor).
De gesproken teksten worden vertolkt door Ds. Thejon Bos en Emmy van Straalen.

U bent van harte welkom om het wonder van Hoop en Licht met ons mee te beleven!

Kaarten kosten € 15,– voor volwassenen en € 10,– voor jongeren t/m 17 jaar, en zijn verkrijgbaar in onze webwinkel, telefonisch op nummer 06 – 534 93 661 en op de volgende voorverkoopadressen:

BoekieMet – Moerkapelle
L’ Écrit – Nieuwerkerk a/d IJssel
Ichtusboekhandel de Goede Herder – Zoetermeer
Boekhandel Burger – Waddinxveen

Slechts één wedstrijd afgelopen weekend en dat was in sporthal de Duikelaar die van: Bouncers Meisjes 18 1 tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk, met als inzet de tweede plaats. En het werd een tot het eind spannende wedstrijd. Uit in Katwijk hadden de Bouncer Meisjes nog ruim verloren, maar vrijdagavond werd het een gelijk opgaande strijd met een wisselend scoreverloop. Met twee benutte vrije worpen openden de bezoeksters de score, maar daarna ging het om en om met een minimale voorsprong na het eerste kwart voor Grasshoppers, 15-16. Het tweede kwart gaf een zelfde spelbeeld te zien, met een kleine voorsprong bij rust voor Bouncers, 34-32. Ook het derde kwart verliep spannend met een iets meer scorend Grasshoppers, 49-56. In het vierde kwart was de spanning echt te snijden, Bouncers keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar kwam met nog minder dan een minuut op de klok op voorsprong 62-60. Toch leken de bezoeksters alsnog met de winst aan de haal te gaan, of minimaal een verlenging uit het vuur te slepen, maar de vier toegekende vrije worpen werden gemist en was de winst met 62-60 voor Bouncers. Een knappe prestatie met als topscoorders Zowi Hümmels 15 punten en Ilona Beckmann 14 punten.

Programma.

Zaterdag 24 november 2018. Sporthal Waddinxveen De Duikelaar.

15.15 u Bouncers Meisjes 12 1 DAS 4
15.15 u Bouncers Gemixt Onder 12 2 River Trotters 1
17.00 u Bouncers Jongens 12 1 The Dragons 1
17.00 u Bouncers Meisjes 18 1 BV Leiderdorp 1

Zaterdag 24 november 2018. Sporthal Gouda de Mammoet.

15.15 u Bouncers Gemixt Onder 14 2 DAS 14 2
17.00 u Bouncers Jongens 16 2 Grasshoppers 16 2
17.00 u Bouncers Jongens 16 3 DAS 16 2
18.45 u Bouncers Jongens 16 1 BV Groningen 16 1
20.45 u Bouncers Heren 1 Harlemlakers 2.

Uitwedstrijden.

Berkel en Rodenrijs 13.00 u BV Squirrels 2 Bouncers Gemixt Onder 12 3
Leiderdorp 15.00 u BV Leiderdorp 2 Bouncers Jongens 18 2
Zoetermeer 16.00 u Zoebas 1 Bouncers Heren 20 1
Hellevoetsluis 17.30 u Jump 80 1 Bouncers Heren 3

Kunst om uit te pakken…

by redactie on 9 november 2018

in Waddinxveen

Zaterdag 17 november om 15.00 uur opent wethouder Hannie vd Wal in galerie Kunstzicht de expositie “KUNST OM UIT TE PAKKEN”.
Deze speciale laatste tentoonstelling dit jaar is door de medewerking van maar liefst negen kunstenaars heel gevarieerd en veelzijdig! Tijdens de openingsdag op zaterdag 17/11 is er een loterij met als prijs een waardebon van € 50,- te besteden in de galerie.

Deze expositie loopt van donderdag 15 november t/m 29 december 2018.  Gastexposanten Nathalie Verkade legt zich toe op de fijnschilderkunst en toont haar miniatuurtjes, Jaap de Gijt maakt sculpturen van oa oud hout, gevonden voorwerpen en oude gereedschappen, William E. Mac Gillavry maakt unieke sieraden van oa edelmetalen, halfedelstenen en zelfs hout, Anna S schildert met acryl oa heerlijke sappige uien, maar ook portretjes, Jenny Olde Monnikhof maakt kleurige glaskunst waar zij iedereen blij mee wil maken.

Galerie Kunstzicht – Tussenzicht 3 – Winkelcentrum Gouweplein, 2741 NM – Waddinxveen Info 06 21851053 www.galeriekunstzicht.nl volg Galerie Kunstzicht ook op Facebook Openingstijden donderdag-vrijdag 13.00 – 17.00 uur zaterdag 11.00 – 17.00 uur

Afgelopen woensdag kwamen op uitnodiging van Bibliotheek de Groene Venen en Stichting Vonk vertegenwoordigers van verschillende culturele en cultureel/maatschappelijke organisaties in de Kroon bijeen voor het cultuurcafé. Margo Vreeburg, coördinator van Vrijwilligerswerk Waddinxveen gaf een presentatie over het de inzet van sociale media waarin de meest uiteenlopende facetten en de mogelijkheden werden belicht. Wethouder Hannie van der Wal en beleidsadviseur Wilma Romeijn gaven een korte inleiding over de nieuwe cultuurnota en vroegen de aanwezigen om input ervoor. In een brainstorm werden direct een hele reeks speerpunten benoemd. Die dienen als vertrekpunt voor een proces dat zal leiden tot een nota die aansluit bij de Waddinxveense behoeftes en mogelijkheden. Het eerstvolgende cultuurcafé vindt plaats op 7 maart 2019, begin 16.30 uur.

Sinterklaas komt eraan…

by redactie on 6 november 2018

in Waddinxveen

Dit jaar arriveert Sinterklaas met veel Pieten op zaterdag 17 november om 10.00 uur in Waddinxveen. Traditiegetrouw is de Nesse de plek waar de boot wordt aangemeerd en waar de burgemeester hem verwelkomd. Vanwege het 90-jarig bestaan van de Vrijwillige Brandweer Waddinxveen wordt Sinterklaas door bluspieten in brandweerauto’s langs de plaatselijke winkelcentra begeleidt. Voor kinderen met een glutenvrij dieet heeft hoofdpiet, dat is de Piet die altijd dichtbij Sinterklaas loopt, glutenvrij strooigoed meegenomen.

Na aankomst ziet de route van de toer door Waddinxveen er als volgt uit:
11.00 uur Zuidplashof
11.30 uur Ieplaan
13.00 uur Dorpstraat
13.30 uur Groensvoorde
14.00 uur Kon. Wilhelminaplein
14.30 uur Luifelbaan
15.00 uur Gouweplein – Marktstraat
15.30 uur Gouweplein – Tussenzicht (tot 16.00 uur)

De jaarlijkse Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemers Platform Waddinxveen en het Ondernemersfonds Waddinxveen.

Op zondag 4 november bestaat evangelische gemeente Impact Church 10 jaar. Een jaar lang zijn diverse evenementen georganiseerd om dit te vieren maar op de dag zelf wordt het startsein gegeven tijdens een feestelijke dienst.

Tien jaar geleden startten Arjan en Phebe Hogebrug – toen nog twintigers – IMPACT Church vanuit hun woonkamer in Waddinxveen met als doel een kerk te bouwen die relevant, enthousiast en aansprekend is. Nu – tien jaar later – staat er een snelgroeiende kerk met een regionaal karakter. De kerk is gevestigd in Cultuurhuys De Kroon, in het hart van Waddinxveen, maar niet alleen Waddinxveners weten de kerk te vinden. Haar leden komen onder andere uit Gouda, Alphen a/d Rijn, Boskoop, Zoetermeer, Bodegraven en Oudewater.

Het jubileum wordt het hele jaar gevierd met onder andere een barbecue, weekendje weg, pubquiz en diverse sportactiviteiten.

De naam IMPACT is destijds bewust gekozen. Het dekt de lading aan twee kanten; het betreft de impact van God op het dagelijkse leven en tevens de wens van de oprichters om impact te hebben op Waddinxveen en omgeving.

Meer weten over Impact of het feestelijk jaar; www.impactchurch.nl

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Den Helder voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 8 gouden, 8 zilveren en 5 bronzen medailles behaald. Gizem Aday behaalde een promotie op het onderdeel 1-baton in de klasse Juvenile Novice en zal volgend jaar uitkomen in de Beginner-klasse. Op hetzelfde onderdeel behaalde Zerin Yildirim voldoende punten voor een promotie in de klasse Pre-teen Novice. Ook zij mag volgend jaar deelnemen in de Beginner-klasse. Irine Kleiweg en Vivien Paulus ontvingen van de jury voldoende punten met hun routine op het onderdeel Duo Dancetwirl en plaatsten zich voor de selectiewedstrijden van de NK die in november plaatsvinden. Irine plaatste zich naast duo ook met het onderdeel super-X-strut.

Ook Team C en Team A namen deel aan de wedstrijd. Team C (het Pre-teen team) behaalde een 1e plaats en Team A (het Senioren team) een 2e plaats. Volgend week hebben de leden van Illusion hun laatste reguliere wedstrijd in Lelystad. Een aantal leden heeft hier nog de mogelijkheid om plaatsingspunten voor het NK te behalen. Zij stromen dan door naar de selectiewedstrijden in november. De twirlers die daar in de top 15 terechtkomen, plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen in december.

Meer weten? Voor meer informatie ga je naar www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Gouwe Zaken wordt top…

31 oktober 2018

Op maandag 5 november vindt vanaf 15.30 uur Gouwe Zaken plaats in de showroom van Mercedesdealer Van Mossel aan de Grote Esch 50 op het Gouwepark in Moordrecht. Het programma van deze zevende editie van het grootse netwerkevent in de Goudse regio ziet er opnieuw aantrekkelijk en veelbelovend uit. De entree is gratis. Vooraf aanmelden […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 11 november 2018 Ensemble Hermes…

30 oktober 2018

Op zondagmiddag 11 november 2018 treedt om 15:00 uur het Ensemble Hermes op.“Een intense herbeleving van de Renaissance, hoorbaar en zichtbaar.” Het Ensemble Hermes is in 2010 opgericht en bestaat uit ervaren zangers en jonge instrumentalisten die een repertoire brengen uit de periode 1550 tot 1750. Dit zangensemble uit Amsterdam brengt, onder leiding van dirigent […]

Lees verder →

“Jump in” in Toos Plaza…

30 oktober 2018

Aanstaande zaterdag 3 november wordt in Sportcomplex Toos Plaza aan de Staringlaan in Waddinxveen de Toos Jump In gehouden. Aan deze groepsspringwedstrijd, georganiseerd door de Dans- en Turnvereniging Toos, doen bijna 90 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. Zij kunnen in hun springwedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. De Toos Jump In […]

Lees verder →

Fairtradevlag op gemeentehuis…

30 oktober 2018

Wethouder Gezina Atzema van duurzaamheid heeft maandag 29 oktober de vlag van Fairtradegemeente Waddinxveen op het gemeentehuis aan de Beukenhof gehesen. De vlag van hergebruikte petflessen hangt daar tot en met 4 november tijdens de landelijke ‘fairtradeweek’. Er is dan extra aandacht voor fairtradeproducten, eerlijke handel en duurzaamheid, ook in Waddinxveen. Waddinxveen is één van […]

Lees verder →

Dave Kientz (15) van karatevereniging Kurai geselecteerd voor WK Kyokushin karate in Kazachstan…

20 oktober 2018

Van 2 tot en met 4 november vinden in Astana Kazachstan de wereld kampioenschappen Kyokushin karate plaats. Tussen de 3 Nederlandse deelnemers bevindt zich Dave Kientz van Karate vereniging Kurai. Na de Nederlandse titel in Juni en een tweede plaats op het EK in Kaliningrad in september werd Dave deze week gevraagd door de bondscoach […]

Lees verder →

Lezing van de Waddinxveense Kunst Kring…

15 oktober 2018

Op donderdag 18 oktober houdt Patricia Huisman een lezing over Leonardo da Vinci in de Immanuëlkerk te Waddinxveen. De aanvang is 19:30 uur. Leonardo da Vinci (1452 – 1519) is zonder twijfel de bekendste kunstenaar aller tijden. Aan de vooravond van zijn 500ste sterfjaar pakt Teylers Museum uit met meer dan dertig originele tekeningen van […]

Lees verder →

Muziek in Waddinxveen…

5 oktober 2018

Op zondagmiddag 14 oktober 2018 treedt om 15:00 uur het Trio Rodin op. “Topmusici in een prachtig muzikaal ensemble” Carles Puig (viool), Esther Garcia (cello), Jorge Mengotti (piano). Internationaal spelend en prijzen winnend trio, bestaand uit een violist, een celliste en een pianist. Zij spelen grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van […]

Lees verder →

Waddinxveense geeft haar tweede prentenboek “Dierenvriendjes” uit…

30 augustus 2018

Jose schenk uit Waddinxveen mag zich binnenkort verheugen in de uitgave van haar tweede prentenboek ”Dierenvriendjes”. Haar eerste boek: “Een vrolijke beestenboel” kwam afgelopen maart uit. José Schenk is al haar hele leven creatief bezig, eerst naast haar werk als leerkracht en nu als docent tekenen en schilderen. Toen haar kleinzoon Tobias werd geboren, begon […]

Lees verder →

EHBO-cursus in Waddinxveen…

27 augustus 2018

In oktober 2018 start de EHBO Vereniging Waddinxveen weer een cursus voor beginners. De cursus duurt tot half februari 2019 en omvat 13 lessen inclusief examentraining.De cursus sluit af met een examen van het Oranje Kruis. Inschrijven is mogelijk op onze site www.ehbo-waddinxveen.nl.

Lees verder →

Opening nieuw seizoen in Galerie Kunstzicht…

27 augustus 2018

Afgelopen zaterdag 25 augustus opende GalerieKunstzicht weer het nieuwe galerieseizoen met een grote expositie met werken van o.a. de bekende Waddinxvener Ruud Kooger (zie foto v.l.n.r.) waar letterlijk en figuurlijk niemand meer omheen kan, Tineke van Hattem uit Nieuwerkerk a/d IJssel met sprankelende schilderijen en tekeningen en de Boskoopse Els de Jong met prachtige stenen […]

Lees verder →

Betsie neemt afscheid van Bastiaan Optiek…

27 augustus 2018

Geplaatst door Oogzorg Bastiaan Optiek op Maandag 27 augustus 2018

Lees verder →

Uitstel van nieuwbouw Huize Souburgh…

10 augustus 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op Woensdag 8 augustus 2018

Lees verder →

Verzet tegen voorrang fietsers…

10 augustus 2018

Geplaatst door Onswaddinxveen op Dinsdag 7 augustus 2018

Lees verder →