Waddinxveen

Een grote verrassing voor Marianne en Ben uit Waddinxveen. Het koppel heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. Onlangs stond de Loterij bij hen op de stoep om de cheque te overhandigen. Marianne en Ben waren compleet verrast. “We zijn helemaal sprakeloos”, reageren Marianne en Ben. “Een ding is zeker: een deel is voor de vakantie. We gaan naar Aruba, dus we kunnen mooi extra leuke dingen doen. Misschien gaan we nog wel een keer op vakantie. Echt een super prijs!”

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen de ruim 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky. Zij geven concerten door heel Nederland en in België. In 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2015 leidde een tournee hen naar Spanje alwaar zij concerten gaven in Madrid en Léon. Het Arcadië Trio heeft live opgetreden op zowel Radio 4 als op Radio 1.

Website: https://arcadietrio.wixsite.com/arcadie

Uitvoering:
Zondagmiddag 19 januari 2020 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Reserveren via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl.

Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87. Entree €13,00 incl. koffie of thee. Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,50. Jongeren tot 21 jaar €8,00. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Bij Vonk kan je volop aan de slag met Kunst. Schrijf je in voor de nieuwe cursus van 8 lessen ‘Schilderen in vrijheid’ bij Niels Smits van Burgts, start op donderdag 23 januari (19.30 – 21.30 uur. ‘Modern Schilderen’ bij Carina Mathot begint op dinsdagmiddag 21 januari (14.00 – 16.00 uur) met een nieuw blok van 10 lessen. Zij verzorgt ook de lezingencyclus ‘De mooiste musea’ vanaf donderdag 23 januari (10 – 12 uur) in de theaterzaal van Cultuurhuys de Kroon. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen zich alvast inschrijven voor 6 lessen KinderKunst bij Wiepkje Spoelstra.

Vanaf maandag 9 maart (15.30 – 17.30 uur) gaan ze papier scheppen, eigen teksten maken en krijgen ze een cursus stopmotion (ism de bibliotheek de Groene Venen). Vanaf donderdag 16 januari laten de cursisten van Annemarie van Hooff in de gangen en vitrines van Cultuurhuys de Kroon o.a. zien hoe je eenvoudige witte objecten in je dagelijkse omgeving tot leven kan brengen. Meer informatie over alle lessen en cursussen en inschrijven op www.stichtingvonk.nl. Voor alle cursussen geldt: vol = vol.

Foto: Kopje door Ellen Naafs

The Wieners spelen Everly Brothers…

by redactie on 10 januari 2020

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen is zaterdag 25 januari het domein van The Everly Brothers, vertolkt door The Wieners. Deze Nederlandse band brengt een ode aan de koningen van de samenzang. Wake Up Little Susie, Bye Bye Love en Til I Kissed You, alsof Don en Phil vlak voor je staan. Een absoluut waardig eerbetoon aan The Everly Brothers door dé Nederlandse rock ’n roll tributeband, die trouwens ook Buddy Holly, Ricky Nelson en anderen perfect naspelen.

Het nostalgisch rock ’n rollfeest start om kwart over acht en de toegangsprijs is twintig euro, inclusief pauzedrankje.

Sportieve start Toos…

by redactie on 9 januari 2020

in Sport,Waddinxveen

De kruitdampen van Oud & Nieuw zijn nog maar nauwelijks weggewaaid als de dames van Turnvereniging TOOS Waddinxveen hun kunsten alweer laten zien tijdens het Keistad Turntoernooi in Amersfoort op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020. TOOS werd vertegenwoordigd door 21 dames in diverse leeftijden en niveaus.De dames turnen op de onderdelen balk, vloer, sprong en brug.

Racella Schoonderwoerd mocht het spits afbijten in de eerste wedstrijd. Zij eindigde op een mooie 8ste plaats in de categorie Junior G. Daarna kwam de categorie Jeugd 2 met 5 meiden van TOOS in actie, waarbij Rosalie Smit op de brug een goede 5e plek behaalde. Iedereen turnde een mooie keuze-oefening. Voor Britt, Rosalie, Indy, Fleur en Thirza was het voor het eerst dat zij een zelf verzonnen oefening turnden op de vloer op zelfgekozen muziek.

In wedstrijd 4 was het de beurt aan Nikita de Heer, Leanne Vonkeman, Britt de Vreede en Evy Goedendorp. Zij turnden allemaal een nette wedstrijd en dat leverde voor Nikita een podiumplek (4e) en een medaille op. De andere meiden werden respectievelijk 15e, 12e en 6e.

In de vijfde wedstrijd van zaterdag won Jasmijn van Rooijen, nadat zij tijdens de derde wedstrijd haar zusje Kirsten (Pupil 1) assisteerde, in de categorie Junior F een mooie medaille en 4e podiumplek!  Kirsten turnde een nette wedstrijd en haalde een mooie 4e plek op brug.

Op zondag was het de beurt aan Sienna Kleiweg, Jet Straver, Liz de Wit en Danitia van der Meer. Sienna mocht in de eerste wedstrijd haar kunsten vertonen. Jet, Liz en Danitia waren in de tweede wedstrijd aan de beurt.

Sienna eindigde op een 8ste plaats in de categorie Pupil 1 D3, Jet werd 7e, Danitia 9e en Liz 10e. Alledrie in de categorie Pupil D2.
Het was voor deze meiden de eerste keer dat ze in een echte turnhal een wedstrijd turnden.

Ondanks de sterke tegenstanders hebben de meiden mooie oefeningen laten zien. Het waren leuke en leerzame dagen.

2400 euro voor gehandicapte kinderen…

by redactie on 31 december 2019

in Waddinxveen

Waddinxveners hebben via de jaarlijkse collecte voor kinderen met een handicap € 2400 bijeengebracht. In november zijn 36 vrijwilligers met een collectebus op pad geweest. De opbrengst in het hele land bedraagt voorlopig bijna € 900.000. De organisatie wil alle gevers bedanken.

Kinderen met een handicap horen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes te kunnen leren, spelen en sporten. Met financiële steun, kennis en goede raad doet de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) er alles aan om drempels weg te nemen. Ook drempels in de vorm van vooroordelen.

Spetterende blues in De Kroon…

by redactie on 28 december 2019

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon barst zaterdag 11 januari uit zijn voegen tijdens een spetterende bluesavond. In samenwerking met muziekhandel Mos en Spetter, als kroonjuweel verbonden aan Cultuurhuys De Kroon, worden zowel theater als foyer worden ingericht voor een geweldige bluesavond. Het wordt een feestje, waarbij diverse verrassende artiesten zullen optreden.
Als de namen South Side Blues Revue, Livin’ Blues, Oscar Benton, Barrelhouse, JURA, Johnny Laporte en Magic Frankie je iets zeggen dan weet je het waarschijnlijk al. De band Johnny FeelGood laat het allemaal horen. De afzonderlijke leden van de band laten nog steeds hun bluesmarks achter in bovengenoemde bands én in Johnny FeelGood. Ontstaan vanuit een vrienden-sessie in de oefenruimte, wordt het steeds duidelijker dat de band zijn stempel drukt in de bluesscene.

Johnny FeelGood bestaat uit Johnny Laporte op gitaar, Armando Jansen (gitaar en zang), zanger Jan Blaauw, Art Bausch op drums, Mark Harmsma (bas) en Pim Spetter op piano.
Speciale gast is Oscar Benton. Na afloop van het optreden is er een signeersessie.

Het feest begint om kwart over acht. De toegangsprijs is 16,50 inclusief pauzedrankje. Let op: wegens de grote belangstelling is tijdig reserveren aanbevolen.

Taxateur boeken 7 januari in Hotel de Unie…

by redactie on 28 december 2019

in Waddinxveen

Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (hand ingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

Even wat feiten: zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australië, etc. was de heer Molendijk actief als taxateur en op 1 december 2018 vierde hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen in de fraaie Oude Pelgrim vaders kerk in Delfshaven. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts om boeken van het publiek te taxeren.

De heer Molendijk zelf over zijn werk als taxateur: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

U bent van harte welkom in het restaurant van het hotel, Kerkweg Oost 226 op dinsdag 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl

Zoek de woorden en vind ze..

by redactie on 24 december 2019

in Waddinxveen

Sinterklaas is allang het land uit. Toch inspireert hij ieder jaar heel veel mensen tot het schrijven van gedichten. Misschien is Nederland vanwege de Goedheiligman wel het enige land ter wereld waarin zo veel mensen hun gevoelens in gedicht vorm onder woorden proberen te brengen. Wil jij jouw poëzieambities ook in de andere maanden op een hoger niveau tillen?

Dorpsdichter Piet Hardendood (‘laantje’) helpt je daarbij. Vonk organiseert in samenwerking met hem en de bibliotheek drie poëzieworkshops op 9, 16 en 23 januari (19.00 – 21.00 uur), gebaseerd op een belangrijk thema voor 2020: ‘Vrijheid’. In drie avonden ontdek je de maximale kracht achter jouw eigen woorden. En misschien vormt jouw gedicht straks wel de basis voor een nieuwe song van singer/songwriter Natalie Merfort? Schrijf je voor 7 januari in via info@stichtingvonk.nl en vermeld daarbij je leeftijd. Deelname is gratis.

Oliebollen bestellen…

by redactie on 23 december 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen, appelbeignets en appel- of ananasflappen te koop. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen en gebakken door ervaren bakkers. Tien oliebollen voor € 7 euro, vijf appelbeignets voor € 6,50 euro of tien appel- of ananasflappen voor € 5,00 euro.

U kunt uw bestelling vooraf plaatsen t/m 28 december.
Dat kan per e-mail oliebollenhhg@outlook.com (o.v.v. naam en telefoonnummer) of telefonisch bij fam. Hagoort (0182-616280).
U kunt uw bestelling afhalen op het adres Pr. Beatrixlaan 2 in Waddinxveen op maandag 31 december tussen 10:00 en 11:00 uur.

Een historisch kerstverhaal en de modernste woonwijk van Waddinxveen vormen op donderdagavond 19 december de verrassende ingrediënten voor Expeditie Bethlehem 2019. Deze wandeling door het kerstverhaal start bij de Koningin Beatrixschool in de Zuidplas en eindigt bij station Triangel vanwaar bussen de wandelaars terugbrengen. Gratis tickets kunnen via www.expeditiebethlehem.nl worden gereserveerd.

Praktisch iedereen kent het kerstverhaal van Jozef en Maria en kindje Jezus in een kribbe. Maar er doorheen wandelen, er deel van uitmaken en het zelf beleven? Dat is een heel ander verhaal. Dat is Expeditie Bethlehem. Maria spreken. Jozef ontmoeten. Romeinen passeren. Met reizigers meelopen. Herders helpen. De wijzen raadplegen. Een echte kameel aaien. Dit en meer beleef je op donderdagavond 19 december in Waddinxveen.

De wandelroute voert je vanaf het schoolplein bij de Koningin Beatrixschool langs 13 scènes naar de stal(ling) bij station Triangel. In die scènes wordt het blijde nieuws uit de bijbel vanaf de aankondiging van Jezus’ geboorte via het bezoek van de drie wijzen aan het hof van Herodes naar een zeer actueel thema ‘hertaald’. Schapen voor de herders, een kameel voor de wijzen; aan alles is gedacht om het kerstverhaal bij de wandelaars op een unieke manier te laten (be)leven.

De eerste groep reizigers vertrekt onder begeleiding van een gids om 17.30 uur voor hun wandeling door het kerstverhaal, de laatste omstreeks 20.30 uur. Vanwege de grote belangstelling en de beperkte parkeergelegenheid adviseert de organisatie iedereen zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar de Koningin Beatrixschool aan de Zuidplashof 3 te komen. Voor vervoer terug van station Triangel naar de school wordt gezorgd.

Kijk voor gratis tickets én alle informatie op www.expeditiebethlehem.nl.

Muziek op schoot in de kerstvakantie…

by redactie on 8 december 2019

in Waddinxveen

Op vrijdagochtend 27 december kunnen (groot-)ouders samen met hun (klein-)kind ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Iedereen zingt thuis kinderliedjes, maar olv docente Maria Oosterom maak je kennis met nog veel meer gezellige en leerzame manieren om samen met muziek bezig te zijn. Doe mee en schrijf je in, samen met je kind tussen 1 en 4 jaar, voor uiterlijk 19 december voor de Kerstworkshop ‘Muziek op schoot’ in Cultuurhuys de Kroon via www.stichtingvonk.nl. De workshops vinden plaats tussen 9.30 en 11.30 uur.

Winterconcert bij Vonk…

8 december 2019

Op vrijdag 13 december vieren de cursisten van Vonk de winter in de Rabotheaterzaal van Cultuurhuys De Kroon. Solisten, ensembles en bands wisselen elkaar af in een sfeervol programma. Iedereen die ervan houdt om deze donkere avonden voor de kerst met passende muziek door te brengen is van harte welkom om vanaf 19.00 uur te […]

Lees verder →

Winterpalet biedt senioren een warme winter

8 december 2019

Ontmoetingen, gezellige maaltijden, workshops en colleges. Zomaar een greep uit het extra  winterprogramma voor senioren en mantelzorgers met veel gezelligheid, kunst, cultuur, bewegen en lekker eten. Het winterpalet is voor iedereen toegankelijk en een uitstekende gelegenheid om eens kennis te maken met de vele mogelijkheden die er voor senioren zijn. De activiteiten vinden plaats in de […]

Lees verder →

Inzameldag PMD verandert voor sommige buurten per 1 januari 2020…

6 december 2019

Vanaf 1 januari 2020 verandert de inzameldag voor verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons (PMD) voor sommige delen van Waddinxveen van maandag naar vrijdag. Op de overzichtskaart kunt u zien of voor u de inzameldag gaat veranderen of niet. In deze wijken (zie het kaartje: binnen de blauwe lijnen) blijft de inzameldag op maandag: -Groenswaard […]

Lees verder →

Groot probleem met de staf van Sinterklaas…

30 november 2019

Foto: Sint en Piet genieten van de muziek van de Notenkrakers Welk kind wil Sinterklaas nou niet komen begroeten? Daarvoor moest je afgelopen woensdag bij Vonk in het Cultuurhuys zijn. Zingend wachtten de kinderen, samen met de Notenkrakers en de muziek juffen op de komst van de goedheiligman. Die kwam tenslotte samen met Piet buiten […]

Lees verder →

Te zien in de Kroon…

30 november 2019

Dramatische film in De Kroon De dramatische film The children act is woensdag 11 december te zien in Cultuurhuys De kroon in Waddinxveen. De film handelt over Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson), die een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof is waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar […]

Lees verder →

Ondernemen doe je samen…

29 november 2019

In Waddinxveen zijn er veel actieve ondernemers. De meeste daarvan zijn verbonden aan het OPW (Ondernemers Platform Waddinxveen). Het OPW doet veel voor haar leden: ze brengt ondernemers bij elkaar en zorgt voor een optimaal ondernemersklimaat. Regelmatig organiseert de vereniging bijeenkomsten. OPW-voorzitter Jan Roggeveen is trots op zijn club. “In Waddinxveen hebben we veel mooie […]

Lees verder →

Voorkom inbraak tijdens de feestdagen…

29 november 2019

Pakjesavond, de kerstdagen, oud en nieuw. Feestdagen die we graag met familie en vrienden doorbrengen. Inbrekers weten dat en maken daar handig gebruik van. Uit cijfers blijkt namelijk dat op deze dagen het aantal woninginbraken in sommige wijken meer dan verdubbelt! Een inbraak is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar laat inbrekers […]

Lees verder →

De Kroon…

28 november 2019

De Kroon presenteert finalisten Cameretten… Cultuurhuys De Kroon is een vaste halteplaats van de finalisten van het festival Cameretten. De finalisten trekken langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen om hun prijswinnende show te laten zien. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens […]

Lees verder →

Waddinxveen nieuwe koplopers gemeente cliëntondersteuning…

19 november 2019

Sinds woensdag 13 november mag gemeente Waddinxveen zich koploper noemen op het gebied van cliëntondersteuning. Net als 19 nieuwe andere gemeenten doet Waddinxveen mee met het zogenaamde koploper project. Een twee jaar durend project om de cliëntondersteuning in de gemeente te verbeteren. Cliëntondersteuning helpt inwoners de zorg en ondersteuning te regelen die zij nodig hebben. […]

Lees verder →

Sinterklaas komt…

18 november 2019

Sinterklaas is in het land. Op woensdag 27 november om 15.00 uur komt hij op uitnodiging van Vonk en ‘De notenkrakers’ op bezoek van Cultuurhuys de Kroon. Dit keer moeten ze met z’n allen wel een hele hard noot kraken: Sinterklaas is namelijk zijn staf kwijt! Dat wordt wel heel lastig voor hem, straks op […]

Lees verder →

Hubo Waddinxveen opent haar deuren…

18 november 2019

Eindelijk is het zover, na enkele maanden van intensief verbouwen, is het blauw van Formido verdwenen. Komende donderdag 21 november is de eerste officiële dag als Hubo. Dan wordt Hubo XL Waddinxveen werkelijkheid. “Jarenlang de deur openen en de telefoon aannemen met Formido, en nu moeten wisselen naar Hubo. Dat zal voor iedereen even wennen […]

Lees verder →

Sinterklaas is weer in Waddinxveen…

16 november 2019

Zaterdagochtend om 10.00 uur is Sinterklaas weer gearriveerd in Waddinxveen. Aan de voet van de hefbrug stonden vele kinderen met hun ouders hem op te wachten. Uiteraard was ook de burgemeester aanwezig om de goedheiligman welkom te heten. Na deze geweldige ontvangst heeft de Sint met zijn gevolg in een mooie Engelse dubbeldeksbus alle Waddinxveense […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 24 november Wishful Singing…

15 november 2019

Op zondagmiddag 24 november 2019 treedt om 15:00 uur Wishful Singing (dames vocaal) op. Wishful Singing raakt! Vijf klassiek geschoolde zangeressen roepen met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, weemoed en plezier. Hartveroverend! Bekend van optredens in o.a. Podium Witteman en de radio, brengen […]

Lees verder →