Waddinxveen

Fotografie: John Roeland Fotografie

De Schouwburg in Gouda was ook dit jaar weer het toneel voor de uitreiking van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2019. De avond werd door Karin Bloemen met de haar bekende ‘flair’ geleid waarbij zij de avond opende met een speciaal voor de gelegenheid geschreven lied. Tijdens het feestelijke avond stonden de inspirerende ondernemersverhalen van de genomineerden centraal.

Categorie detailhandel en horeca

In de categorie Detailhandel en Horeca prees de jury de genomineerde familie Woerdman van Woerdman Kookkado om hun ondernemerschap, het gevarieerde assortiment en onderscheidend zijn ten opzichte van de grote winkelketens. Rikkoert Juweliers werd gewaardeerd om zijn degelijkheid, kwaliteit en vakkennis en betiteld als prachtig uithangbord voor het even zo mooie Schoonhoven.

De winnaars van deze categorie in 2018, Janny en Bas Molenaar maakten bekend dat deze eer dit jaar naar Wielaard fietsen uit Waddinxveen gaat. De jury prees eigenaar Guido Boxhoorn en zijn team onder meer om de klantgerichtheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Categorie MKB

In de categorie MKB waren Merosch BV uit Bodegraven, Baan uit Waddinxveen en Van Blitterswijk Eco-mobiliteit uit Gouda genomineerd. De winnaars van deze categorie in 2018, Ronald van Vliet en Addy Borst van Carapax IT lazen de juryrapporten voor en maakten de winnaar: Merosch bekend.

De conclusie van het juryrapport over Merosch is; “een duurzame parel in Midden-Holland om trots op te zijn”. Met deze kwalificering, die is gebaseerd op hun behoefte vorm te geven aan duurzaamheid, de behoefte van mensen te veranderen van bezit naar gebruik van goederen en verantwoordelijk te zijn voor de aarde, werd Merosch eigenaar Ronald Schilt winnaar van deze categorie.

Ook medegenomineerden Baan en Van Blitterswijk werden geprezen. Mirande en Ton Baan om de klantgerichtheid, het bieden van kwaliteit met zo min mogelijk verspilling en dat al 3 generaties lang. En Wouter van Blitterswijk om zijn vermogen een traditionele onderneming om te turnen naar een bedrijf wat geheel past in deze tijd.

Categorie grootzakelijk

Als laatsten betraden genomineerden in de categorie grootzakelijk: Dekbed Discounter, Eltacon Enginering en Stinis Holland BV het podium, waar zij van de winnaar van deze categorie in 2018 Henk Kortenoeven van Excent tandtechniek te horen kregen wie dit jaar gewonnen heeft.

Met de betiteling uit het juryrapport “persoonlijk, betrokken en super professioneel” werd Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek uitgeroepen tot winnaar en mochten Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever de award in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jan Vente.

Ook voor de andere genomineerden waren er lovende woorden. Over Dekbed Discounter schrijft de jury; “Dekbed Discounter dient als voorbeeld voor ondernemen in de nieuwe economie en wijst daarbij de weg.” En ook Eltacon Enginering wordt, op basis van de kwaliteit die ze nu al bieden en hun toekomstgerichtheid in de ontwikkeling van nieuwe technieken, als een zeer terechte kandidaat voor de titel van ondernemer van het jaar gezien.

Ter afsluiting zong Karin Bloemen een eigen lofzang op alle genomineerden en winnaars. De avond in de Goudse Schouwburg werd afgesloten met een druk bezochte netwerkborrel.

Maaike Luijendijk op NK Twirlen…

by redactie on 14 januari 2019

in Sport,Waddinxveen

Op 12 en 13 januari vond in Almere het laatste weekend van het Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Ditmaal met de niveaus Intermediate en Advance. Maaike Luijendijk mocht, na het behalen van een plek tijdens de voorrondes, deel nemen aan dit NK op het onderdeel Super-X-Strutting Senior Intermediate.

Op zaterdag 12 januari mocht ze na hard trainen haar routine laten zien aan jury en publiek. Een bijzonder moment, aangezien Maaike hierna haar Baton aan de kant legt en stopt met haar Twirlcarrière. De druk was daarom nog extra aanwezig, maar zeker niet merkbaar op de vloer. Maaike liet een sterke routine zien en zij en haar coaches waren achteraf zeer tevreden. Dit resulteerden dan ook in een mooie en welverdiende 15e plek. Een plek waar Maaike trots op mag zijn.

Het waren voor Illusion twee zeer geslaagde NK weekenden, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. Nu is de blik op de toekomst gericht en een nieuw jaar/sportseizoen met verschillende wedstrijden, evenementen en optredens, onder andere in de schouwburg.

Ben je ook geïnteresseerd in deze sprankelende sport en wil je een keer komen kijken of mee doen. Je bent altijd van harte welkom op één van onze trainingen op de vrijdag. Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Amaliabrug is weggegooid geld…

by redactie on 7 januari 2019

in Waddinxveen

Geplaatst door Onswaddinxveen op Zondag 6 januari 2019

Uitnodiging expositie…

by redactie on 7 januari 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Zaterdag 19 januari om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de expositie met werk van gastexpospanten Arnold Nix Holterman, Nelly Geluk, Peter Rutten en Rob van Schijndel. De tentoonstelling loopt van vrijdag 18 januari tot en met zaterdag 23 februari 2019.

Arnold Nix Holterman maakte in 1968 zijn eerste object nadat hij de Europoort bezocht had. De wirwar van pijpleidingen gaf en geeft hem inspiratie voor het maken van de door hem zo genoemde labyrinten. Hiernaast maakt hij objecten waarbij het toeval in het hebben of krijgen van de materie zoals hout, glas, kunststof, staal en ijzer een hoofdrol speelt. Ook heeft hij een passie voor potten, kannen en kop en schotels. Op deze expositie is duidelijk hoe hij geïnspireerd raakte!

Nelly Geluk exposeert 7 gebruikte, versleten werkhandschoenen met in de palm een wijwaterbakje. In deze gebruikte, beeldende vormen ziet zij de cirkel van ‘7 maal geven en ontvangen’. De motivatie van deze installatie is gevormd door één gekregen wijwaterbakje. Het ontroerde haar, de mooie vorm en het kalkstenen randje van opgedroogd water. Het zijn uiteindelijk 7 bakjes geworden in de palm van gebruikte werkhandschoenen, opgetild door sokkels van pallethout. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan zeker deze nieuwe tentoonstelling in de galerie.

Voor de geboren Rotterdammer Peter Rutten en sinds 2017 wonend in Waddinxveen, is fotografie een belangrijk onderdeel in zijn kunstenaarsleven. Hij volgde de kunstacademie en kreeg later privéles van kunstenaar en fotograaf Henk Pasman. Hij is gefascineerd door niet alledaagse onderwerpen zoals bijvoorbeeld glazen bolfotografie, waarvan hij op deze expositie een serie toont. Hiernaast maakt hij voor particulieren en bedrijven beelden, lijsten, sokkels en zuilen in een industriële vormgeving.

Rob van Schijndel is als docent/zeefdrukker actief in het grafisch atelier van het Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. Zijn werk is figuratief van aard en heeft vaak klassieke thema’s tot onderwerp zoals bijvoorbeeld havenkranen, een veld met hooirollen, polderstructuren of een spoorbrug in de stad. Beelden die je overal tegen komt en waar je niet omheen kunt. Een stevige structuur, ritme en perspectief zijn vaste ingrediënten in zijn zeefdrukken en Rob toont op deze expositie een overzicht. www.vanschijndelzeefdruk.nl

De vaste exposanten Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk. Galerie Kunstzicht – Tussenzicht 3 – Winkelcentrum Gouweplein – 2741 NM Waddinxveen Info 06 21851053 – www.galeriekunstzicht.nl – Volg Galerie Kunstzicht ook op Facebook. Openingstijden deze expositie: vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Op zondagmiddag 20 januari 2019 treedt om 15:00 uur het Tango Aliado kwartet op.

Tango Aliado bestaat uit vier professionele musici die elkaar hebben gevonden op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in diverse orkesten. Zij zijn allen afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria en hebben rijke internationale muzikale ervaring. Ze vormen het kwartet TANGO ALIADO en delen hun passie voor de Argentijnse tango muziek.Françoise van Varsseveld (viool) // Mariken Zandvliet (piano) // Lucas Stam (cello) // Gert Wantenaar (bandoneon)

Zij brengen warme Zuid-Amerikaanse klanken gespeeld op viool, piano, cello en bandoneon vol ritme en dynamiek. Nu met nieuw repertoire van hun CD “Un Abrazo “.Kwartet Tango Aliado trad in september 2017 eerder succesvol op in de Remonstrantse kerk. Website: www.tango-aliado.com

Uitvoering:
Zondagmiddag 20 januari 2019 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl.

Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87. Entree €12,50 incl. koffie of thee. Rabobankpashouders, Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Ontdek met Vonk je nieuwe passie…

by redactie on 4 januari 2019

in Waddinxveen

Slaat in 2019 bij jou de vonk over en volg je eindelijk je (creatieve) hart? Bij Vonk krijg je hiervoor in het nieuwe jaar volop de gelegenheid, met nieuwe cursussen voor muziek, tekenen en schilderen. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 4 jaar en hun ouder of begeleider start de wintercursus Muziek op Schoot in 6 wekelijkse lessen vanaf dinsdag 15 januari tussen 9.30 en 11.30 uur. Kinderen uit groep 3 en 4 doen vanaf maandag 21 januari (17.15 – 18.00 uur) 10 weken lang mee met BasisMuziek. Ben je al toe aan een instrument maar weet je nog niet wat je wilt leren bespelen? Daar kom je achter in de cursus Instrumentverkenning voor kinderen van 9 tot 12 jaar. In 18 weken krijg les op 6 verschillende instrumenten. Start donderdag 7 februari, van 15.45 – 16.30 uur. Of volg meteen 4 Kennismakingslessen op jouw instrument naar keuze, zoals op akoestisch of elektrisch gitaar, basgitaar, blok- en dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, cornet, hoorn, trombone, bariton, viool, piano, keyboard, slagwerk/drums, ukulele of zang. Ook voor singer/songwriting, inclusief gratis gebruik van een instrument. Percussieworkshop Salsa is er voor iedereen met een swingend hart, op 6 avonden vanaf dinsdag 22 januari (19.30 – 20.30 uur). In onze orkesten of bands ben je welkom met elk instrument en op elk niveau: Notenkrakers, Vonkorkest, Polderorkest, The Bernies, The Groovy Dudes. Kom eerst een keer op proef kijken, luisteren en meespelen. Sinds kort kan je bij Vonk DJ-lessen volgen, in 10 wekelijkse lessen van 20 minuten maandag 21 januari.

De voorjaarscursus Modern Schilderen olv Carina Mathot start op dinsdag 22 januari van 14.00 – 16.00 uur, haar lezingencyclus Kunst van de Schoonheid begint op donderdag 24 januari (10 – 12 uur). Met een Knipkaart voor 10 lessen bij Annemarie van Hooff (donderdagochtend of -middag) bepaal je zelf wanneer je op les komt. En noteer alvast de nieuwe cursus KinderKunst bij Monique Janssen voor kinderen van 8 tot 12 jaar op 5 woensdagmiddagen van 15.00 – 16.30 uur, vanaf 20 maart.
Alle informatie op www.stichtingvonk.nl

Fortnite toernooi…

by redactie on 4 januari 2019

in Waddinxveen

Op donderdag 20 december 2018 heeft stichting jeugd en jongerenwerk in samenwerking met de wijkplatforms een Fortnite toernooi georganiseerd. Het toernooi werd gehouden in de Rabobankzaal van Cultuurhuys De Kroon.

Aan het toernooi deden zeventien jongeren mee. In verschillende rondes streden de deelnemers om de derde, tweede of natuurlijk de eerste plaats. Aan elke plaats was een prijs verbonden, namelijk PlayStation tegoed. Buiten de jongeren die meededen waren er ook veel belangstellenden die een kijkje kwamen nemen en zorgden voor de nodige support. Dit waren onder andere verschillende ouders, jongeren en de Gouwewachters. In de finaleronde, waar tien van de zeventien deelnemers aan meededen, was het tot de laatste minuut spannend. Dit kwam doordat twee deelnemers een zogenoemde “victory royale” hadden behaald. Dit gebeurt als je als enige bent overgebleven. Aan het einde werd duidelijk dat er hierdoor maar een paar punten verschil waren tussen de eerste en tweede plaats. Tijdens de activiteit zijn er veel tips uitgewisseld over gamen maar is er ook gesproken over game verslaving. Al met al was het een middag/avond om zeker nog eens te herhalen!

De drie leden van Mannen van Naam stonden jaren geleden aan de basis van Pater Moeskroen. Nu gaan ze een bijzondere combinatie aan met violiste Sylvia Houtzager, bekend van het met drie Edisons bekroonde muzikale gezelschap Flairck. Samen met Sylvia brengen zij een prachtig muzikaal programma dat op hilarische manier aan elkaar gepraat wordt met sterke verhalen. Die verhalen hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal Waargebeurd.

Op zaterdag 19 januari is de voorstelling Waargebeurd te zien in Cultuurhuys De Croon in Waddinxveen. De voorstelling begint om 20:15 uur. Kaarten (à 20,00) zijn online te bestellen via www.cultuurhuysdekroon.nl

In korte tijd hebben de Mannen van Naam indruk gemaakt in de Nederlandse theaterwereld. Met hun vrolijke folkmuziek, prachtige kleinkunstliedjes en autobiografische verhalen hebben ze al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Nu wordt daar dus nog een dimensie aan toegevoegd. Met Sylvia’s virtuoze vioolspel zullen de Keltische deunen nog krachtiger klinken. En de ontroerende liedjes nog gevoeliger, mede dankzij haar sfeervolle harpspel.

De mannen zelf beschikken over een indrukwekkend arsenaal aan snaarinstrumenten en fluiten, waarbij ook doedelzak en accordeon niet ontbreken.

Bezetting;
Sylvia Houtzager: Viool, Altviool, Celloviool, Harp en Accordeon
Ad Grooten: Gitaar, Cister, Banjo, Mandoline, Fluiten, Doedelzak en Zang
Wilbert van Duinhoven: Basgitaar, Accordeon, Melodica, Cajon en Zang
Ton Smulders: Zang, Gitaar, Mondharmonica en Verhalen

Website www.mannenvannaam.nl
Facebook www.facebook.com/MannenvanNaam

Waddinxveners hebben via de jaarlijkse collecte voor kinderen met een handicap € 2500 bijeengebracht. In november zijn 37 vrijwilligers met een collectebus op pad geweest. De opbrengst in het hele land bedraagt voorlopig ongeveer € 900.000. De organisatie wil alle gevers bedanken.

Kinderen met een handicap vechten er iedere dag voor om ook normaal mee te kunnen doen in onze samenleving. Zij horen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes te kunnen leren, spelen en sporten. Met financiële steun, kennis en goede raad doet de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) er alles aan om drempels weg te nemen. Ook drempels in de vorm van vooroordelen.

Hebt u een collectant gemist en wilt u ook geven? Dat kan door de letters nsgk te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een donatie via nsgk.nl.

Oliebollen te koop…

by redactie on 21 december 2018

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen, appelbeignets en appel- of ananasflappen te koop. Zie ook http://www.hhgwaddinxveen.nl

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen en gebakken door ervaren bakkers. Tien oliebollen voor € 7 euro, vijf appelbeignets voor € 6,50 euro of tien appel- of ananasflappen voor € 5,00 euro.

U kunt uw bestelling vooraf plaatsen t/m 27 december. Dat kan per e-mail oliebollenactie@hhgwaddinxveen.nl (o.v.v. naam en adres) of telefonisch bij fam. Hagoort (0182-616280).
U kunt uw bestelling afhalen op het adres Pr. Beatrixlaan 2 in Waddinxveen op maandag 31 december tussen 10:30 en 11:30 uur.

Afgelopen weekend op 15 en 16 december vond in Almere het Runner-up Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Hieraan deden hier meerdere deelnemers van Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen mee.

Op zaterdag de 15 december was het de beurt aan Team B. Zij deden voor het eerst aan een Nederlands Kampioenschap mee. Na vele trainingsuren en hard werken, deden zij met hun show op het thema “Mummy’s” mee in de categorie Junior Runner-up Small Team Dance. Dit was voor hen tevens de laatste keer dat ze deze routine opvoerden. Ze zetten een mooi laatste optreden neer, maar grepen net naast het podium met een 4e plaats.

Op zondag 16 december was het de beurt aan 4 solistische onderdelen. Als eerste was het de beurt aan Madelon van Harten die een plekje in de top 15 wist te beroven tijdens de voorrondes met haar 2 Baton. Zij liet een sterk optreden zien en wist daarmee haar 9e plek te behouden bij de Senioren Runner-up. Na Madelon was het de beurt aan Hanneke Heemskerk en Petra van Harten om sterk staaltje Duo Twirling te laten zien. In de categorie Junior Runner-up behaalden zij een welverdiende 6e plaats. Als derde van de dag was het de beurt aan Irine Kleiweg. Zij deed mee met het onderdeel Super-X-Strutting Senior Runner-up en zette een sprankelend optreden neer. Ze behaalde hiermee een 13e plaats.

Ter afsluiting van de dag was het nogmaals de beurt aan Irine Kleiweg, maar dit maar met haar partner Vivien Paulus. Zij hadden zich weten te plaatsen met het onderdeel Duo Dance Twirl in de Runner-up categorie. Met een overtuigend optreden behaalden zij een 12e plaats.

Het was voor Illusion een zeer geslaagd weekend, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. De coaches en leden zijn uiteraard zeer trots. Nu richten ze de blik op aankomend twirljaar waar ze wederom een sportief en gezellig jaar van gaan maken met nieuwe uitdagingen, teams en routines.

Ben je ook geïnteresseerd in onze sprankelende sport en wil je een keer komen kijken of mee doen. Op vrijdag 11 januari starten we weer met de lessen en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee doen. De eerste twee lessen zijn altijd gratis! Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Een overdekte kerstmarkt in het hart van Waddinxveen. Dat is de Kerst-Inn, het Huis van Hoop, aan de Promenade 158 in winkelcentrum Gouweplein. Vanaf 13 december organiseren hier zo’n 15 Waddinxveense goede doelen en kerken allerlei activiteiten. Denk aan een escaperoom, verkoop van de leukste en lekkerste ‘handmade’ kerstcadeautjes, knutselen voor kinderen en veel meer. De toegang, koffie, thee en limonade zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.kerst-inn.nl.

Aan de Kerst-Inn werken onder meer de volgende organisaties mee:
Amnesty International, Care for Family, Fioole Foundation, Geloof in Gambia, Gered Gereedschap, In Herstel, Kerst=Feest, Knuffel Buddy Waddinxveen, Mission Aviation Fellowship, Rotaryclub / Santa Run, Samenloop voor Hoop Groene Hart, Vrienden Hospice Waddinxveen. De opbrengst van alles wat zij verkopen is voor hun organisatie bestemd. Ook dit jaar verzorgt De Rank de catering en, samen met een aantal andere Waddinxveense kerken, de kapel. Hier is ruimte voor bezinning, een luisterend oor en een goed gesprek.

Wie wil ontsnappen uit de escaperoom in de Kerst-Inn die doet er goed aan zich vooraf in te schrijven. Er is plek voor in totaal 7 teams. Ontdek ‘Het geheim van de Brugwachter’ en boek snel je zoektocht via nelisadzandbergen@gmail.com. Kosten: € 7,50 per persoon.De Kerst-Inn is geopend op donderdag 13 december (19.00-21.00 uur) en op de zaterdagen 15 en 22 december (11.00-16.00 uur).

Verkiezing: ‘Beste Buur 2018…

10 december 2018

Op zaterdagmiddag 8 december hebben de vier Wijkplatforms voor de eerste maal de Verkiezing Beste Buur voor alle inwoners van Waddinxveen gehouden. Dit nadat het 10 jaar alleen voor huurders werd georganiseerd. Het werd dit jaar in het gemeentehuis gehouden en voor de eerste maal heeft de burgemeester de beste buur 2018 bekend gemaakt.19 Mensen […]

Lees verder →

De Waddinxveense Kunst Kring in december…

7 december 2018

Op donderdag 13 december is er een lezing van de Waddinxveense Kunst Kring in de Immanuëlkerk te Waddinxveen.Rien de Jong vertelt over de geschiedenis van de pigmenten door de eeuwen heen en het gebruik daarvan in de schilderkunst. Wat zijn pigmenten, waar komen ze vandaan, hoe worden ze gemaakt en hebben ze nog dezelfde samenstelling […]

Lees verder →

De geheimzinnige kist van Sinterklaas…

3 december 2018

Afgelopen woensdag waren Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek bij Stichting Vonk in Cultuurhuys De Kroon. Ondanks het slechte weer wilden ze heel graag door de leerlingen van Vonk toegespeeld en toegezongen worden. Op de piano en in de Notenkraker-band werden veel bekende sinterklaasliedjes gespeeld. Algauw zong de hele zaal mee. Maar Sinterklaas was ook […]

Lees verder →

Timios, winst en verlies in één week…

3 december 2018

Afgelopen week moesten de dames van Timios 2 keer aantreden om een wedstrijd te spelen. Op maandagavond voor de beker tegen dezelfde tegenstander als de zaterdag ervoor, Kratos D3. Na de wedstrijd van zaterdag die maar net met 3-2 werd gewonnen, had Timios de nodige aantekeningen gemaakt en het spel van Kratos goed doorgrond. Timios […]

Lees verder →

Advent- en Kerstconcert ‘Hoop en Licht’…

27 november 2018

Op vrijdag 14 december hoopt CRK Adonai in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen een Advent- en Kerstconcert te geven met de titel ‘Hoop en Licht’. Op dit concert zal o.a. de nieuwste cantate van Tom Fettke ‘God came near’ ten gehore worden gebracht. Deze cantate omvat een groot aantal bekende Kerstmelodieën die door de componist voorzien […]

Lees verder →

Knappe overwinning voor Bouncers Meisjes 18…

20 november 2018

Slechts één wedstrijd afgelopen weekend en dat was in sporthal de Duikelaar die van: Bouncers Meisjes 18 1 tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk, met als inzet de tweede plaats. En het werd een tot het eind spannende wedstrijd. Uit in Katwijk hadden de Bouncer Meisjes nog ruim verloren, maar vrijdagavond werd het een gelijk opgaande […]

Lees verder →

Kunst om uit te pakken…

9 november 2018

Zaterdag 17 november om 15.00 uur opent wethouder Hannie vd Wal in galerie Kunstzicht de expositie “KUNST OM UIT TE PAKKEN”. Deze speciale laatste tentoonstelling dit jaar is door de medewerking van maar liefst negen kunstenaars heel gevarieerd en veelzijdig! Tijdens de openingsdag op zaterdag 17/11 is er een loterij met als prijs een waardebon […]

Lees verder →

Cultuurcafé gezellig en leerzaam…

9 november 2018

Afgelopen woensdag kwamen op uitnodiging van Bibliotheek de Groene Venen en Stichting Vonk vertegenwoordigers van verschillende culturele en cultureel/maatschappelijke organisaties in de Kroon bijeen voor het cultuurcafé. Margo Vreeburg, coördinator van Vrijwilligerswerk Waddinxveen gaf een presentatie over het de inzet van sociale media waarin de meest uiteenlopende facetten en de mogelijkheden werden belicht. Wethouder Hannie […]

Lees verder →

Sinterklaas komt eraan…

6 november 2018

Dit jaar arriveert Sinterklaas met veel Pieten op zaterdag 17 november om 10.00 uur in Waddinxveen. Traditiegetrouw is de Nesse de plek waar de boot wordt aangemeerd en waar de burgemeester hem verwelkomd. Vanwege het 90-jarig bestaan van de Vrijwillige Brandweer Waddinxveen wordt Sinterklaas door bluspieten in brandweerauto’s langs de plaatselijke winkelcentra begeleidt. Voor kinderen […]

Lees verder →

Impact Church viert 10-jarig jubileum…

2 november 2018

Op zondag 4 november bestaat evangelische gemeente Impact Church 10 jaar. Een jaar lang zijn diverse evenementen georganiseerd om dit te vieren maar op de dag zelf wordt het startsein gegeven tijdens een feestelijke dienst. Tien jaar geleden startten Arjan en Phebe Hogebrug – toen nog twintigers – IMPACT Church vanuit hun woonkamer in Waddinxveen […]

Lees verder →

Dubbele promotie voor Illusion…

31 oktober 2018

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Den Helder voor wederom een spannende wedstrijddag. Er werden door Illusion 8 gouden, 8 zilveren en 5 bronzen medailles behaald. Gizem Aday behaalde een promotie op het onderdeel 1-baton in de klasse Juvenile Novice en zal volgend jaar uitkomen in de Beginner-klasse. […]

Lees verder →

Gouwe Zaken wordt top…

31 oktober 2018

Op maandag 5 november vindt vanaf 15.30 uur Gouwe Zaken plaats in de showroom van Mercedesdealer Van Mossel aan de Grote Esch 50 op het Gouwepark in Moordrecht. Het programma van deze zevende editie van het grootse netwerkevent in de Goudse regio ziet er opnieuw aantrekkelijk en veelbelovend uit. De entree is gratis. Vooraf aanmelden […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 11 november 2018 Ensemble Hermes…

30 oktober 2018

Op zondagmiddag 11 november 2018 treedt om 15:00 uur het Ensemble Hermes op.“Een intense herbeleving van de Renaissance, hoorbaar en zichtbaar.” Het Ensemble Hermes is in 2010 opgericht en bestaat uit ervaren zangers en jonge instrumentalisten die een repertoire brengen uit de periode 1550 tot 1750. Dit zangensemble uit Amsterdam brengt, onder leiding van dirigent […]

Lees verder →