Waddinxveen

Uitnodiging Dorpsdichter…

by redactie on 20 februari 2020

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Beste poëzieliefhebbers,

Het doet me genoegen jullie als Dorpsdichter te mogen uitnodigen voor de eerste editie van de Poëzie leesgroep. Leesgroepen zijn een bekend fenomeen, echter een ‘poëzie leesgroep’ is dat in veel mindere mate, maar in meerdere opzichten de moeite waard!

De opzet hiervan is simpel en als volgt; We lezen en bespreken met elkaar gedichten van bekende en/of minder bekende dichters. (deze worden ter plaatse uitgereikt). Door gedicht voor gedicht voor gedicht met elkaar te behandelen, leer je die ‘vreemde’taal van poëzie beter begrijpen. Uitgangspunt van de leesgroep wil zijn, dat het veelvuldig gebruik van dubbelzinnigheden, tegenstellingen, metaforen en beeldende taal in die gebruikelijk is in de poëzie ons verrijkt en verrast.

De locatie waar het zal plaatsvinden is;

Bibliotheek de Groene Venen
Gouweplein 1
Waddinxveen
Aanvang 10. 00 uur ( tot ongeveer 11.30 uur )
Datum 5 maart ( frequentie maandelijks, uitgezonderd zomervakantie periode )
Toegang Gratis ( consumpties voor eigen rekening )

Weet je van harte Welkom!!
Ik zie ernaar uit!

Met een vriendelijke groet, Piet Hardendood

Toos in Amsterdam…

by redactie on 18 februari 2020

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Na de TUCO van zaterdag 15 februari mochten de N3/N4 & junioren 3e divisie meiden op zondag 16 februari in Amsterdam hun 2e districtswedstrijd turnen. In wedstrijd 1 waren Fleur van Kouwen en Lotus van Herpen (pupil 1) aan de beurt. Fleur was vandaag de allerbeste op brug met een score van 11.500 en Lotus op vloer met een super score van 13.533. Fleur werd uiteindelijk 6e en Lotus 9e in het eindklassement. In wedstrijd 2 turnde Djemaya Pooran (pupil 2) en Carlijn Eijpe(jeugd). Djemaya turnde zich op sprong (13.600) en vloer (11.733) naar een 4e plek en daar eindigde ze ook op in het eindklassement. Carlijn haar beste toestel was sprong. Met een 12.700 werd zij 9e. Allround vinden we haar terug op een 16e plek.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Britt Burger en Nikkie van der Slik. Britt liet een mooie brug oefening zien en werd 5e met een score van 11.067. Nikkie haar beste toestel was balk. Met een 9.400 werd zij 14e op dit onderdeel. In het eindklassement werd Britt 12e en Nikkie 19e. Nu is het afwachten wie zich heeft geplaatst voor de districtsfinale/toestelfinale op 21/22 maart in Amsterdam of zelfs doorstroming naar de landelijke halve finales.

Zaterdag 15 februari stond de 1e turncompetitie wedstrijd op het programma voor de onderbouw meiden D1 in poule 5. De tegenstanders waren DOS, Mobilee 1 en Hou Vast 2. Voor TOOS turnde Amélie Groenenboom, Amira Ben Abou, Alyssa van der Kaau, Elize van Kats, Isa van Ringelenstein & Nora Tetteroo. Deze meiden startte op sprong waar ze als team een 1e plek veroverde. Alyssa werd individueel 1e en Amira 5e op dit toestel. Op balk kwamen de TOOS meiden ook goed voor de dag. Individueel een 2e plek voor Amélie en ook als team zijnde. Op brug waren ze erg gewaagd aan DOS wat een 2e plek als team opleverde, Elize turnde zich naar een knappe 3e plek. Op vloer hebben ze vandaag het verschil gemaakt door overtuigend een 1e plek als team te pakken. Nora werd 5e en Isa 10e op dit onderdeel. In de einduitslag werd TOOS met 3 punten verschil verdiend 1e voor DOS, Mobilee en Hou Vast. Met deze overwinning is een 1e stap gezet richting de finale in juni.

In het weekeinde van 14 en 15 februari zijn de clubkampioenschappen gehouden bij de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Bijna 125 turners en turnsters van het recreatieve turnen en het wedstrijd turnen van TOOS met in totaal bijna 500 oefeningen heb­ben in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Natuurlijk werden de wedstrijden gehouden in TOOS Plaza aan de Staringlaan.

Nieuw dit jaar was dat een deel van het turnteam van TOOS, de selectiegroep turnen, ook aan de wedstrijden van de recreanten hebben meegedaan. Dit om aan elkaar te laten zien, en aan het publiek, wat er allemaal met turnen mogelijk is.

Vrijdagmiddag was het eerste deel van deze kampioenschappen de beurt voor alle jongens van TOOS. In een redelijk bezochte Sportzaal van TOOS Plaza, streden de turners in de zaal in een vlotte en gezellige wedstrijd voor de eerste prijzen. Verdeeld over diverse groepen lieten zij zien dat gymen en turnen vooral leuk is om te doen. De jongens moesten hun wedstrijd turnen op de toestellen; rekstok, lange mat, ringen en sprong.

Bij de jongens vielen de 1e plaatsen als volgt;
jongens 5–7 jaar Noud Lekkerkerker 33,50 p.
jongens 8-11 jaar Jesse Poot 33,70 p.
jongens extra turnen Joris Mooijman 35,26 p.
jongens turnteam Jorn Brouwer 34,90 p.
meisjes extra turnen Jasmijn van Rooijen 35,70 p.
Zij mogen zich allemaal clubkampioen noemen.

Zaterdag begonnen we met de kleuters van TOOS. Zij lieten in een soort open les aan hun ouders zien dat gymmen en turnen spelenderwijs geleerd wordt. Ze deden een dansje, een spelletje, konden lekker springen op de tumblingbaan en klimmen en klauteren op de diverse toestellen. Na afloop kregen zij allemaal hun Gymdiploma.

In de eerste wedstrijd op zaterdag begonnen de meisjes van groep 3-4 en een deel van het turnteam. Zij turnden op de toestellen mini trampoline, balk, vloer en brug-rekstok. In een goed bezochte wedstrijd met veel ouders en bekenden lieten de meisjes zien dat ze in het afgelopen jaar veel geleerd hebben. Voor veel van deze meisjes was het ook de eerste wedstrijd bij de Gymnastiek, dus best wel een beetje spannend. Maar met de steun van papa of mama en de leiding kwamen ze er wel doorheen.

Bij deze meisjes vielen de 1e plaatsen als volgt;
meisjes nivo R3 Lin van Dorp 33,10 p.
meisjes nivo R2 Annelie Vermeij 32,50 p.
meisjes nivo R1 Myrthe den Hoed 34,60 p.
meisjes voor selectie Lotte Vermeulen 35,60 p.
turnteam Lotus van Herpen 36,30 p.

De tweede wedstrijd van die dag was voor de meisjes van de groepen 5-6 van de basisschool. Zij turnde ook op dezelfde toestellen. De meeste meisjes hadden al eerder aan de clubkampioenschappen meegedaan en daarom was het voor hen iets minder spannend. Aan deze wedstrijd deden ruim 30 meiden mee, samen met het vele publiek was het een drukke boel. In een snelle wedstrijd werden de eerste prijzen door de volgende meisjes gewonnen:
meisjes nivo R2 Anna vd Spek 33,30 p.
meisjes nivo R1 Jayda vd Plaat 35,80 p.
meisjes nivo D4 Senna van den Heuvel 33,80 p.

Als laatste wedstrijd waren de clubkampioenschappen van TOOS 2020 voor de meisjes van groep 7/8 en middelbaar onderwijs.

De uitslag was hierbij als volgt:
meisjes nivo R2-R1 Marjolijn Buuts 32,50 p.
meisjes nivo D4 Fenne van Leeuwen 33,40 p.
meisjes nivo TF5-TF6 Maaike de Mos 33,90 p.
meisjes extra turnen Liz de Wit 35,90 p.
meisjes extra turnen Nikita de Heer 36,50 p.

Behalve de prijzen die er per categorie te verdienen waren, was er ook nog een wisselbeker te verdienen, namelijk de Jeugdbe­ker voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste pun­tentotaal.
Deze beker werd dit jaar gewonnen door Jayda vd Plaat met 35,8 p.
De Jeugdbeker voor turners tot 13 jaar werd dit jaar gewonnen door Jesse Poot met 33,70 p.
De Ja-Co-Do beker voor tunrsters vanaf 13 jaar werd gewonnen door Maaike de Mos met 33,90 p.
En de laatste beker voor de beste recreatieve turnster extra werd gewonnen door Nikita de Heer met 36,50 p.

Alle turners en turnsters die een podiumplaats hadden gehaald kregen een medaille en alle andere turners en turnsters kregen een mooi diploma met hun puntentotaal. In totaal zijn er dit weekend 61 medailles en vier bekers bij Toos uitgereikt. Toos kan terug kijken op een druk maar zeer geslaagd weekend.

Kinderkunst bij Vonk…

by redactie on 18 februari 2020

in Waddinxveen

Op maandag 9 maart start bij Vonk een nieuwe schildercursus voor kinderen uit groep 5 t/m 8. Docente/beeldend kunstenaar Wiepkje Spoelstra gaat in 6 lessen met de meest uiteenlopende technieken aan de slag. Onder het motto ‘Sta stil bij vrijheid’ onderzoeken de kinderen met elkaar thema’s die direct met hun eigen levens te maken hebben. Ze putten daaruit hun inspiratie voor teksten, motieven, kleuren en technieken. Zo wordt er papier geschept, worden er gedichtenposters ontworpen en met iPads van de bibliotheek stop-motions filmpjes gemaakt. De cursus is gratis voor kinderen die gebruik kunnen maken van de gemeentelijke RBMA extra vergoeding. Inschrijven voor uiterlijk 5 maart. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Plaatsing geschiedt op volgorde van inschrijving. www.stichtingvonk.nl

Het Comité Schooldammen Waddinxveen organiseerde haar 48e regionaal schooldamtoernooi. Liefst 134 scholieren namen daaraan deel. Veel gezinsleden zorgden voor een bomvolle grote zaal van het AF-Centrum in Waddinxveen. Onder die grote belangstelling wisselden spanning, teleurstelling en opluchting elkaar af tijdens de strijd van de jonge deelnemers. De scholieren beleefden het spel en voor de aanwezigen was het aangenaam om hun verrichtingen te volgen.

In de diverse poules, ingedeeld naar leeftijd, werd individueel gestreden. Maar de dammers speelden ook voor hun school. De beste 4 scores van een school bepaalden de eindstand.
Bij de groepen 3 en 4 hielden de Eben Haezerschool Boskoop en de Dick Brunaschool Waddinxveen elkaar bijna in evenwicht. Uiteindelijk wisten de Boskoopse dammers de 1e plaats te bemachtigen met 40 punten. De Dick Brunaschool Waddinxveen scoorde 38 punten. Daarvoor zorgden Valerie Hau, Yannick van Schoneveld, Hugo Verkaik en Dio Bloem. De Rehobothschool Moerkapelle werd hier fraai 3e.

Nog spannender was het bij de groepen 5 en 6, waar de Rehobothschool Moerkapelle de 1e plaats haalde met 45 punten, 1 meer dan de Even Haezerschool Boskoop. In dit geweld haalde de Dick Brunaschool Waddinxveen de 3e plaats. De Waddinxveense spelers waren hier Jasper de Keer, Valentijn Hau, Tijn en Sep van den Bosch. Spanning kenmerkte ook de strijd tussen de Eben Haezerschool Boskoop en de Rehobothschool Moerkapelle bij de groepen 7 en 8. De Boskoopse dammers, van welke school 3 meisjes al 2 keer in de NK-finale hebben gespeeld, scoorden 50 punten en bleven 1 punt voor op de Moerkapelse school. De dammers van de Boskoopse school, die sterk voor de dag kwamen, waren Susanne Harskamp, Noa Littel, Hanneke Rademaker en Emily Berghout.

De KWA-school Waddinxveen behaalde de bronzen beker. Waddinxveense spelers waren Kay van Luxemburg, Rory Blaaser, Aiden Blok en Bas Smith scoorden de punten.
De 2 beste scholen uit de oudste leeftijdsgroepen nemen deel aan het provinciaal kampioenschap op 14 maart as in Gouda.

Groepen 3-4:
Eben Haezerschool Boskoop 40
Dick Brunaschool Waddinxveen 38
Rehobothschool Moerkapelle 30

Groepen 5-6:
Rehobothschool Moerkapelle 45
Eben Haezerschool Boskoop 44
Dick Brunaschool Waddinxveen 41

Groepen 7-8:
Eben Haezerschool Boskoop 50
Rehobothschool Moerkapelle 49
KWA-school Waddinxveen 21

“Internationaal talent op reis door Europa”

Giulio Potenza (piano) en Nicolas Dupont (viool) vormen een duo met internationale podiumervaring en een voltooide bachelor opleiding. Giulio treedt op als vooraanstaand concertpianist en speelde o.a. op het Lugano muziekfestival. Nicolas reist als concertviolist door Europa.

Programma:
Muziek van Manuel De Falla, een vioolsonate van Leoš Janáček en een vioolsonate van Darius Milhaud.

Uitvoering:
Zondagmiddag 23 februari 2020 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering.

Reserveren via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl. Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87. Entree €13,00 incl. koffie of thee. Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,50. Jongeren tot 21 jaar €8,00. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

In de namiddag van zaterdag 8 februari turnden zes meiden van de Plusgroep van Toos hun allereerste turncompetitie wedstrijd. De wedstrijd vond plaats in Capelle aan de IJssel.
Liz de Wit, Jet Straver, Evy Goedendorp, Britt de Vreede, Lara de Jong en Clara Serpa vormden samen een team en namen het op tegen teams van Thor uit Bergambacht en Dos uit Schoonhoven.
Er werd op vier onderdelen geturnd. Vloer, balk, brug en sprong.

In vier rondes lieten de meiden van Toos zien wat ze kunnen en dat zorgde voor mooie resultaten in het eindklassement. Britt behaalde een gedeelde 1e plaats op brug. Clara werd 3e op zowel balk als vloer. Lara haalde de 7e plaats op vloer, Evy werd 11e op sprong, Jet 6e op balk en Liz 4e op balk. Met deze goede scores haalde het team van Toos de 3e plaats.

Joris Linssen schiet Raak! in De Kroon…

by redactie on 9 februari 2020

in Waddinxveen

Joris Linssen en zijn muzikale vrienden van Caramba schieten vrijdag 21 februari Raak! met hun programma van die naam. De razend-populaire zanger/tv-presentator zet al meer dan tien jaar elke theaterzaal op de kop. Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang.

Joris Linssen & Caramba bestaat sinds 1999 en bracht acht cd’s, twee dvd’s en een lp uit. Elk voorjaar toert de band drie maanden langs de schouwburgen met een theaterconcert. De rest van het jaar speelt de groep op festivals en bijzondere locaties.

Najaar 2013 ging de bioscoopfilm Met jou heb ik geleerd in première, over hun magische tournee door Mexico. De televisiebewerking van vijftig minuten werd door meer dan 400.000 mensen bekeken en is zeer lovend ontvangen.

Zanger/tv-presentator Joris Linssen wordt vergezeld door zijn amigo’s Marcel van der Schot (accordeon, piano en zang), Kees van den Hoogen (gitaar en zang), Erik van Loo (contrabas en zang) en Djem van Dijk (percussie en zang). Caramba staat bekend om het virtuoze accordeonspel van Marcel, de prachtige meerstemmige samenzang, het aanstekelijke enthousiasme en de meeslepende verhalen van Joris Linssen.

Het optreden begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 24 euro, inclusief pauzedrankje.

Aanstaande vrijdag 14 en zaterdag 15 februari worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18.

De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Alles wordt natuurlijk nauwkeurig bekeken door de deskundige juryleden.

Nieuw dit jaar is dat tijdens de clubkampioenschappen van de recreanten ook een deel van de selectieleden van het Turnteam van TOOS hun clubkampioenschappen houden.

Behalve de prijzen die er per categorie zijn te verdienen, zijn er ook nog vier bekers te verdienen, namelijk de Jeugdbeker Meisjes voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal en de Jeugdbeker Jongens voor de turner tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal. Voor de turnsters vanaf 13 jaar is er ook een beker te winnen. De laatste beker is voor de recreanten extra (die net iets meer turnen). Deze prijzen zullen na de laatste wedstrijd worden uitgereikt.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen, dus komt allen de toegang is vrij.

De wedstrijden worden volgens onderstaand schema gehouden:

Jongens groep 3 t/m 8 op vrijdag 14 februari van 16.00 – 18.00 uur.
Meisjes groep 3/4 op zaterdag 15 februari van 10.00 – 12.30 uur.
Meisjes groep 5/6 op zaterdag 15 februari van 12.30 – 15.00 uur.
Meisjes groep 7/8 en middelbaar onderwijs op zaterdag 15 februari 15.00 – 17.30 uur.

De recreanten meisjes turnen op de traditionele 4 toestellen; balk, brug ongelijk, sprong en vloer. De recreanten jongens turnen op de toestellen; rek, vloer, ringen, sprong, brug of dubbele trampoline.

De toegang tot de wedstrijd is vrij.

Schooldamtoernooi Waddinxveen…

by redactie on 4 februari 2020

in Sport,Waddinxveen

Liefst 141 scholieren van 10 scholen nemen deel aan het 48e damtoernooi Waddinxveen, dat op zaterdag, 9 februari 2019 wordt gespeeld in het Anne Frank Centrum. De eerste zetten worden om 09.30 uur gedaan en het toernooi is omstreeks 12.30 uur afgelopen. Dammen is een spel met grote diepgang, maar met eenvoudige spelregels. De meeste dammers komen uit Waddinxveen, maar er is ook deelname van scholen uit Boskoop, Moerkapelle (34 deelnemers) en Berkenwoude aangemeld.

Deelnemers worden ingedeeld in poules, die gevormd worden door kinderen van diverse scholen, naar leeftijdsgroep. De poules bestaan meestal uit 7 of 8 spelers. De beste 2 spelers per poule ontvangen een vaantje. De dammers spelen ook voor hun schoolteam. De behaalde scores van de 4 beste kinderen per school en per leeftijdsgroep (3+4, 5+6 en 7+8) bepalen het schoolresultaat.
Voor elk van de 3 leeftijdsgroepen staan 3 bekers klaar.

Selectie provinciaal kampioenschap schooldammen.
De beste 2 teams van de groepen 5/6 en de groepen 7/8 zijn direct geplaatst voor deelname aan het toernooi om het provinciaal schooldamkampioenschap, dat wordt gehouden op zaterdag 14 maart 2020 in Gouda, locatie scholengemeenschap De Goudse Waarden.

Op zaterdag 8 februari 2020 organiseert Stichting De Gouwebloem haar jaarlijkse boekenmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen. De verkooptijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur.

Daarnaast is er ook nog verkoop van CD & Dvd’s en Platen. Ook hebben wij veel handwerk en zelfgemaakte kaarten en nog veel meer voor uw hobby.

De Gouwebloem is een stichting die zich inzet voor de chronische zieken en gehandicapten in Waddinxveen. De netto opbrengst komt geheel ten goede aan het eigen werk.

Voor nadere inlichtingen telefoon 06 20 24 17 91 of www.gouwebloem-waddinxveen.nl

Wanneer trouwden uw grootouders…

by redactie on 4 februari 2020

in Waddinxveen

Dat is een vraag die men op 7 maart a.s. in de Expo in Houten kan stellen aan de interessegroep Stamboomonderzoek van de grootste computerclub van de Benelux, HCC. Want je weet maar nooit of er iets over je familie is te vinden.

Stamboomonderzoek of genealogie is een boeiende, maar ook verslavende hobby en -vandaag de dag- een van de snelst groeiende vrijetijdsbestedingen. Genealogie is in één woord familieonderzoek. Mensen die deze hobby -of is het wellicht wetenschap?- beoefenen verzamelen gegevens van hun voorouders, zoals namen, data, plaatsen en vinden zo uit wie ze waren, wat ze deden, hoe ze leefden en waar ze vandaan kwamen. Eenmaal begonnen wil men steeds meer weten van de familie, maar ook van de historie rondom de voorouders. Het gaat daarbij niet alleen om de daarbij behorende feitelijke gegevens zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensdata, het gaat steeds vaker om de verhalen eromheen. Verhalen van en over familieleden. Verhalen die tijdens verjaardagen nog wel eens worden verteld. Juist met die verhalen wordt een familiegeschiedenis levendig. Maar hoe kom je aan die verhalen? Lid worden van een vereniging zoals HCC!genealogie is een van de mogelijkheden.
Lees verder

Activiteiten in De Kroon…

4 februari 2020

Botman en Van Vleuten versturen liefdesbrieven… Het duo Botman & Van Vleuten verstuurt vrijdag 14 februari liefdesbrieven vanuit Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Het duo wordt gevormd door zangeres Helen Botman (onder meer La Luna, Vleugelvrouw) en zanger-gitarist Peter van Vleuten. De muziek die zij brengen is een mix van eigen songs en bekende klassiekers […]

Lees verder →

Wadcultureel 2020…

27 januari 2020

Zet alvast in je agenda, WadCultureel 2020 is dit jaar op 11, 12 & 13 september. De eerste voorbereidingen voor het jaarlijkse Waddinxveense Culturele evenement zijn weer begonnen. De vaste onderdelen als Kunst- en Cultuurmarkt, Montmartre, Waddinxveen treedt op, Open Monumentendag, Waddinxveen Bakt!, het Openingsconcert, Uitreiking van de Waddinxveense Cultuurprijs en Jazze aan de Nesse […]

Lees verder →

Een MiniBieb in je voortuin…

23 januari 2020

We ontvingen van Wendela Scheuierman een leuke email “komen jullie een keer gezellig langs bij minibieb de Paddestoel, ik zorg voor een lekker kopje koffie.” Wij hadden voor onszelf gelijk de link gemaakt met speeltuin de Paddestoel maar dat bleek achteraf niet juist te zijn. Maar voor een goede kop koffie zijn we altijd te […]

Lees verder →

Ondertekening Raamovereenkomst Wonen Waddinxveen 2020-2024…

22 januari 2020

Woensdag 22 januari ondertekenden woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland samen met de gemeente Waddinxveen en de huurdersorganisatie Huurdersbelangen Regio Hollands Midden (HRHM) de Raamovereenkomst Wonen Waddinxveen 2020-2024. Daarmee legden zij de manier vast waarop de jaarlijkse bieding tot stand komt, voor de komende vier jaar. De HRHM was voor het eerst medeondertekenaar van deze afspraken. In de […]

Lees verder →

Poëzie ontmoet muziek en dans…

21 januari 2020

In het kader van de komende poëzieweek heeft dorpsdichter Piet Hardendood in samenwerking met Vonk een aantal workshops creatief schrijven verzorgd gericht op het thema vrijheid. Een groepje geïnteresseerden kreeg daarvoor in drie workshops oefeningen en schrijftips aangereikt, die ze tot verrassende eigen teksten heeft geïnspireerd. Op Gedichtendag op donderdag 30 januari zullen zij deze […]

Lees verder →

Activiteiten in De Kroon…

21 januari 2020

Derde pub quiz in De Kroon… Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen is het toneel van de derde pub quiz van dit theaterseizoen. Vrijdagavond 31 januari treden de teams van maximaal vijf personen weer aan om netelige, spitsvondige en grappige vragen te beantwoorden op het gebied van nieuws, sport, muziekfragmenten, topografie, geschiedenis, entertainment, film en tv. […]

Lees verder →

Marianne en Ben uit Waddinxveen winnen samen 10.000 euro in BankGiro Loterij…

17 januari 2020

Een grote verrassing voor Marianne en Ben uit Waddinxveen. Het koppel heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. Onlangs stond de Loterij bij hen op de stoep om de cheque te overhandigen. Marianne en Ben waren compleet verrast. “We zijn helemaal sprakeloos”, reageren Marianne en Ben. “Een ding […]

Lees verder →

Toppers in klassieke en eigentijdse muziek…

12 januari 2020

Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky. Zij geven concerten door heel Nederland en in België. […]

Lees verder →

Je maakt het, je ziet het, je leert het: Kunst…

10 januari 2020

Bij Vonk kan je volop aan de slag met Kunst. Schrijf je in voor de nieuwe cursus van 8 lessen ‘Schilderen in vrijheid’ bij Niels Smits van Burgts, start op donderdag 23 januari (19.30 – 21.30 uur. ‘Modern Schilderen’ bij Carina Mathot begint op dinsdagmiddag 21 januari (14.00 – 16.00 uur) met een nieuw blok […]

Lees verder →

The Wieners spelen Everly Brothers…

10 januari 2020

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen is zaterdag 25 januari het domein van The Everly Brothers, vertolkt door The Wieners. Deze Nederlandse band brengt een ode aan de koningen van de samenzang. Wake Up Little Susie, Bye Bye Love en Til I Kissed You, alsof Don en Phil vlak voor je staan. Een absoluut waardig eerbetoon […]

Lees verder →

Sportieve start Toos…

9 januari 2020

De kruitdampen van Oud & Nieuw zijn nog maar nauwelijks weggewaaid als de dames van Turnvereniging TOOS Waddinxveen hun kunsten alweer laten zien tijdens het Keistad Turntoernooi in Amersfoort op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020. TOOS werd vertegenwoordigd door 21 dames in diverse leeftijden en niveaus.De dames turnen op de onderdelen balk, vloer, sprong […]

Lees verder →

2400 euro voor gehandicapte kinderen…

31 december 2019

Waddinxveners hebben via de jaarlijkse collecte voor kinderen met een handicap € 2400 bijeengebracht. In november zijn 36 vrijwilligers met een collectebus op pad geweest. De opbrengst in het hele land bedraagt voorlopig bijna € 900.000. De organisatie wil alle gevers bedanken. Kinderen met een handicap horen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes te kunnen […]

Lees verder →

Spetterende blues in De Kroon…

28 december 2019

Cultuurhuys De Kroon barst zaterdag 11 januari uit zijn voegen tijdens een spetterende bluesavond. In samenwerking met muziekhandel Mos en Spetter, als kroonjuweel verbonden aan Cultuurhuys De Kroon, worden zowel theater als foyer worden ingericht voor een geweldige bluesavond. Het wordt een feestje, waarbij diverse verrassende artiesten zullen optreden. Als de namen South Side Blues […]

Lees verder →