Waddinxveen

The Jigantics spelen folk in De Kroon…

by redactie on 16 september 2019

in Waddinxveen

Vier gedreven muzikanten vormen de band The Jigantics. Zij treden zaterdag 28 september op in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Eerder speelden zij al tijdens een uitverkocht zondagmiddag muziekcafé. Een veelzijdige Engelse band met een aanstekelijke mix van folk, rock, cajun en americana. Ze stappen moeiteloos over van stevige folkrock naar prachtige ballads en van voetstampers naar tranentrekkers. Instrumentale hoogstandjes wisselen af met harmony singing. Het repertoire omvat roots, blues, traditionals, country en meer.
The Jigantics hebben het vermogen om de kracht en energie van een vierkoppige band te combineren. In live-uitvoering dragen ze het publiek met zich mee op een reis. Het lijkt een voortdurende reis, want de band blijft alle opties verkennen die openstaan ​​voor hun multi-instrumentale samenstelling. Elk lid, inclusief drummer /percussionist Martin Fitzgibbon, draagt ​​ bij en leidt af en toe de vocalen. De instrumenten worden doorgegeven met Mark Cole die accordeon met mandoline afwisselt. Keith Thompson met zang, akoestische gitaren en blues harp en Sarah Kelly met zang en ukulele. Het optreden begint om kwart over acht en de toegangsprijs is vijftien euro, inclusief (pauze)drankje.

Muziek in Waddinxveen…

by redactie on 12 september 2019

in Waddinxveen

Op zondagmiddag 29 september 2019 treden om 15:00 uur Maxime Gulikers (viool) en Charlotte Gulikers (cello) op.

“Jong toptalent uit Waddinxveen.”

Maxime en Charlotte brengen een heel mooi en afwisselend programma voor viool en cello met werken van o.a. M. Ravel, G. B. Cirri, E. Ysaye en delen uit de cellosuite van J. S. Bach.
Maxime en Charlotte Gulikers behaalden aan het Conservatorium in Den Haag hun bachelor diploma. Zij vervolgden hun studie met diverse masterclasses en met succesvolle deelname aan internationale muziek concoursen waaronder het Prinses Christina Concours. Traden op tijdens het Janine Jansen Festival in Utrecht.

Uitvoering:
Zondagmiddag 29 september 2019 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl.

Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87. Entree €13,00 incl. koffie of thee. Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,50. Jongeren tot 21 jaar €8,00. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Kledingmarkt De Gouwebloem…

by redactie on 12 september 2019

in Waddinxveen

Op zaterdag 21 september a.s. organiseert Stichting De Gouwebloem een kledingmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen. De verkooptijden zijn van 09.30 tot 13.30 uur.

In goede staat verkerende kleding kunt u afgeven voor de verkoop op: Zaterdag 14 september a.s. van 10.00 tot 12.00 uur op bovengenoemd adres.

De Gouwebloem is een stichting die zich inzet voor de chronische zieken en gehandicapten in Waddinxveen. De netto opbrengst komt geheel ten goede aan het eigen werk.

Voor nadere inlichtingen telefoon 06 20241791 of www.gouwebloem-waddinxveen.nl

TEDx: kennis delen in de Bibliotheek…

by redactie on 10 september 2019

in Waddinxveen

Op vrijdag 4 oktober organiseert de Bibliotheek De Groene Venen in Cultuurhuys de Kroon een bijzonder evenement waarbij zogenaamde TEDtalks via streaming op een groot scherm te volgen zijn in de theaterzaal. De dag is bedoeld voor iedereen met een ruime interesse in zaken op het gebied van technologie, wetenschap en maatschappij. Overkoepelend thema is: Change.

Wat is een TEDtalk?
Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten “de presentatie van hun leven” te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden. Omdat de presentaties kort zijn, is het programma afwisselend en verfrissend. TED staat voor Technology, Entertainment, Design.

De Bibliotheek sluit hierbij aan bij TedXVeghel, de organisator van het project. In Veghel zijn de sprekers live aanwezig, de presentaties worden gefilmd en via internet beschikbaar gesteld aan organisaties als de Bibliotheek in Waddinxveen. Er is wereldwijd belangstelling voor deze manier van kennis delen: zo wordt het evenement ook gestreamd in de Nederlandse ambassades van Seattle, Washington, New York, Brussel, Kopenhagen en Shanghai.

Toegang is gratis, bezoekers kunnen op elk moment van de dag even binnen lopen. Iedereen is van harte welkom aan te sluiten bij de onderwerpen die de interesse wekken en vervolgens na te praten in het theatercafé van het Cultuurhuys.

Het volledige programma is te vinden op de website van de Bibliotheek. De titels van de talks spreken tot de verbeelding:’ Plastic: als je fouten zoekt, pak dan een spiegel en geen verrekijker’; ‘Wat als onze mobieltjes niet meer zouden werken en onze vliegtuigen niet meer zouden communiceren? Wat dan!’, of: ‘Leven in stilte en duisternis’’ en ‘Fake news’,

Er is een zeer grote variatie aan sprekers, van de directeur van Google en Galileo tot een Commander van de NATO. Van een stedenbouwkundige tot een futuroloog.

TedxVeghel start op 4 oktober om 9 uur en duurt tot 17.30 uur. Toegang is gratis en de dag wordt georganiseerd voor leden en niet-leden.

Sleutelpop…

by redactie on 5 september 2019

in Waddinxveen

Thomas Rikkers gaat Sleutelpop presenteren. Daarmee gaat hij ook zichzelf aankondigen. Rikkers is singer-songwriter en bassist bij Reino, die als derde optreedt. Verder is er een wijziging in het programma: VENHILL heeft wegens gezondheidsredenen alle optredens komende maanden afgeblazen. Als steunbetuiging trapt CooCoo Sleutelpop 2019 af met een tribute aan VENHILL.

“Thomas Rikkers is een goede spreker, vlot, spontaan en weet er altijd een feestje van te maken”, meent organisator Stijn Donders. Rikkers: “Behalve dat ik met Reino een paar lekkere bangers ga spelen, waaronder onze nieuwste release Fiesta Settlement, heb ik ongelofelijk veel zin om Sleutelpop te presenteren. Dus neem je oma, tante, oom, achterneef en verloren zoons mee, want dit wordt een knalfuif van jewelste.”

Wervelwind van jonge headliners
Het programma van Sleutelpop op zaterdag 14 september aanstaande in de Passage in Waddinxveen heeft een indrukwekkende line-up van artiesten die al op een stevige fan base kunnen rekenen en op het punt staan door te breken.

Om 16.00 uur trapt CooCoo stevig af met een tribute aan VENHILL, een rauwe waas van trippy sounds en scherpe Grunge-punk Riffs. Om daarna totaal los te gaan met hun eigen alternatieve punk-rock. Gevolgd door Reino die je onderdompelt in een bitterzoete cocktail van energieke, melancholische en positieve pop met een vleugje elektronica. Gevolgd door SpeakEasy die iedereen omver blaast met een harde, hete rock ‘n roll met moderne twist. PEER dendert door met een energieke Indierock met aanstekelijke Britpop. Last but not least: Life’s Electric met hun intense combinatie van rauwe rock, metal en pop met donderende gitaren en emotionele lyrics! Een muzikale rollercoaster met deze frisse wervelwind van jonge headliners.

Sleutelpop 2019 is gratis!
Gratis? “We willen Sleutelpop laagdrempelig houden”, zegt Donders, “zodat het toegankelijk is voor iedereen. Sleutelpop is ondergebracht in een stichting. We hebben geen winstoogmerk, maar kiezen voor kleinschaligheid en kwaliteit. We gaan hier iets bijzonders neerzetten. Iets waar we in geloven, waar onze passie ligt. Sleutelpop 2019 presenteert de muziek van een nieuwe generatie. Bands die hebben het podium al gedeeld met grote namen uit binnen- en buitenland en straks zelf de grote podia gaan bestormen, maar die je nu – hier in het Sleutelkwartier – nog 1x gratis kunt zien optreden.”

Over Sleutelpop
Sleutelpop 2019 brengt de muziekscene terug naar Waddinxveen en wordt hét muziekfestival voor aanstormend talent. Sleutelpop is gratis en hoopt een jaarlijkse terugkerend festival te zijn. Initiatiefnemers zijn Stijn Donders, die op 14 september aan de Passage in Waddinxveen ook officieel zijn opnamestudio Raiko Records opent, en Erik Kooiman van Popschool Waddinxveen.

Over Sleutelkwartier
Sleutelpop 2019 vindt plaats in het Sleutelkwartier, het gebied tussen Hefbrug en station in Waddinxveen, dat de komende jaren een stevige make over krijgt. Naast meer eenheid, samenhang en kwaliteit in de openbare ruimte en tussen de verschillende gebouwen, wil het Sleutelkwartier ook meer levendigheid en beleving. Sleutelkwartier wil inwoners prikkelen en uitdagen zelf met ideeën te komen die de beleving in het Sleutelkwartier vergroot. Wethouder mobiliteit, recreatie en samenlevingsparticipatie Kirsten Schippers: “We hopen met aanstekelijk enthousiasme een positieve flow op gang te brengen, waarbij ook ik graag verrast wordt door de positieve spin-off van de ontwikkelingen in het Sleutelkwartier. Dat is zeker het geval met Sleutelpop 2019!”

ABBA Tribute opent seizoen in De Kroon…

by redactie on 5 september 2019

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen opent het theaterseizoen op vrijdag 20 september met een spetterend optreden. Ga mee terug in de tijd met ABBA Tribute.
Wie herinnert zich niet klassieke hits als Dancing Queen, Waterloo, Mamma mia, Voulez vous en The winner takes it all. Dat er authentieke 70’s- en 80’s-kleding, de originele ABBA-kleding wordt gedragen tijdens het optreden maakt het plaatje compleet. Met twee vocale Dancing Queens aan het front en gedegen muzikaal vakmanschap daarachter is succes verzekerd voor een avond nostalgie en gezellige muziek voor jong en oud!

In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een vooraanstaande rol gespeeld. ABBA is één van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums. In 2013 heeft ABBA Tribute zich ontfermd over de rijke muzikale nalatenschap van deze legendarische groep. Typerend is ook wat ABBA muziek aan emoties losmaakt bij het publiek, van vreugde tot verdriet: het zit er allemaal in! Hoezeer de muziek van ABBA ook nu nog steeds mensen in vervoering brengt, wordt bijna wekelijks bewezen tijdens de concerten van deze ABBA Tribute., door de internationale pers uitgeroepen tot één van de beste ABBA Tribute bands ter wereld.

Het optreden begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 25 euro, Inclusief pauzedrankje. Er is in de zaal een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Groenalliantie Midden-Holland heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in haar natuurgebieden om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken. In het Gouwebos (zijde Waddinxveen) openden op woensdagochtend voorzitter Kees Oskam en bestuurslid Kirsten Schippers van Groenalliantie Midden-Holland samen met Rene Klein van de Provincie Zuid-Holland een nieuwe avontuurlijke speelplaats.

De nieuwe natuurspeelplek aangelegd speciaal voor kinderen. Hier worden kinderen uitgedaagd te spelen in een natuurlijke omgeving. Met een waterpomp op het strand en stapstenen in het water is er veel meer te beleven voor de kleintjes in het Gouwebos. Ook is een klimtoestel met een uitkijktoren en kabelbaan aangelegd. Om het water en de speeltoestellen staan meerdere picknickbanken en banken van boomstammen waarin insecten en vlinders zijn uitgezaagd.

Rondom de speelplek zijn de oevers in het bos ook hersteld. De beschoeiing van hout is weggehaald zodat een meer geleidelijke overgang ontstaat van land naar water. Deze natuurlijke oevers zijn zo aantrekkelijker voor insecten en vogels die er hun plek in zullen vinden. Voor de recreant zal dit ook de nodige extra beleving toevoegen aan een wandeling door het bos.

De ontwikkelingen in het Gouwebos zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie, fase 1. De Kwaliteitsimpuls bestaat uit meerdere fasen en heeft als doel natuurgebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt, elders staan aanzienlijke veranderingen op stapel. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. We werken samen met gemeenten en andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Meer weten over de Kwaliteitsimpuls en alle projecten? Kijk dan op de website www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl

‘Dan kom ik echt tot rust…’

by redactie on 5 september 2019

in Waddinxveen

Hoe vaak laten we dingen schieten die we eigenlijk ontzettend leuk vinden, maar waar we geen tijd voor vrij kunnen maken. Daarmee doen we onszelf te kort. Daarom stellen we het leren bespelen van een muziekinstrument of schilderen en tekenen vaak uit en krijgen belangrijkere en dwingendere zaken voorrang. Stap een keer uit die ratrace, probeer het gewoon. En geef je op voor een cursus bij Vonk. Onderga de mindfulness van een leeg doek, verf en penseel. Oefen met overgave aan een muziekstuk en maak zo je hoofd vrij. Bezoek tijdens Wadcultureel de kraam van Vonk en laat je voorlichten: onze docenten staan voor je klaar om maatwerk te leveren. En zie daar ook de concentratie van de cursisten die in de buitenlucht aan het schilderen zijn. Ga op zoek naar je geluk bij… Vonk.

Je kan het en je doet het bij Vonk

by redactie on 5 september 2019

in Waddinxveen

Op 19 september start MuziekMix, een nieuwe cursus van 6 weken waarin kinderen van 8 tot 10 jaar in een klein groepje elke week met een ander instrument kennis maken. Er zijn genoeg instrumenten om iedereen goed te laten voelen wat het inhoudt om dwarsfluit, keyboard of piano, (bas-)gitaar, saxofoon of klarinet te leren spelen, of om lekker te drummen. Is je kind jonger maar zit er duidelijk al muziek in? Vanaf nu kunnen ook kleuters een muziekinstrument leren bespelen. In 10 weken gaan ze in de cursus KleuterInstrument aan de slag met een echte instrument, zoals piano/keyboard, (achtste) violen of ukulele. En omdat je op die leeftijd nog niet zeker weet of het instrument aanslaat krijg je een gratis huurinstrument mee naar huis. Voor kinderen die zingender- en spelenderwijs de eerste beginselen van muziek onder de knie willen krijgen is er BasisMuziek, vanaf vrijdag 20 september (16.45 – 17.30). In 10 lessen leren kinderen van 6 t/m 8 jaar de basis van het notenschrift, en wordt er heel veel gezongen en samen muziek gemaakt op verschillende instrumenten. Kleintjes tussen 9 maanden en 4 jaar komen samen met hun ouder of oppas naar de cursus Muziek op schoot. De eerste lescyclus van 6 weken is net op dinsdagochtend 10 september begonnen, instappen kan alsnog. Muziek op schoot start ook op woensdag 2 oktober, dan in een tweewekelijks ritme. Meer informatie en inschrijven via www.stichtingvonk.nl. En kom vooral op zaterdag 14 september langs tijdens WadCultureel, met gratis workshops en proeflessen.

Open Podium bij WadCultureel…

by redactie on 5 september 2019

in Waddinxveen

Wie wil er nou niet een keer ‘shinen’ op een podium? Zeker als je iets heel goed kunt dan wil je dat aan de hele wereld laten zien. Dans je, zing je, speel je een instrument, of kan je goocheltruc? Meld je dan aan voor het open podium van WadCultureel op zaterdag 14 september, tussen 11 en 16 uur. Stuur een bericht naar info@stichtingvonk.nl met daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en een korte omschrijving van je optreden. Je wordt dan in een tijdsblok ingedeeld waarop jij gaat optreden.

Bij slecht weer gaat het open podium helaas niet door.

Foto PR Vonk

Beter slapen…

by redactie on 2 september 2019

in Waddinxveen

Wadcultureel groeit…

by redactie on 2 september 2019

in Waddinxveen

Op 13, 14 en 15 september vindt de 7e editie van WadCultureel plaats. Elk jaar groeit het drie daagse evenement en dus ook dit jaar weer, een bewust streven van het WadCultureel organisatieteam. Een van de vaste onderdelen, de Kunst- en Cultuurmarkt op zaterdag, verdubbelt zelfs in grootte. Vorig jaar waren er nog circa 25 kramen, dit jaar zijn het er maar liefst vijftig. Daar zitten leuke nieuwe dingen tussen, waaronder de presentatie van de Zuid-Hollandse wijngaard Naescas, creativiteit met papier scheppen en het enten van bomen, maar ook talloze nieuwe kunstenaars waaronder de uit Syrië afkomstige Ismat Mahmoud met keramiekcreaties. Beeldend kunstenaar Marin de Jong komt met zijn intrigerende Time Machine, terwijl de gemeente present is met de promotie van Fairtrade, het Sleutelkwartieren de wijkplatforms en ook Citymarketing van de partij is. Daarnaast zijn er drie goed bezette podia en wordt Montmartre de plek om kunstschilders en andere beeldende kunstenaars te ontmoeten.

De opening van WadCultureel met de traditionele orgeltour is vervangen door een volwassen openingsconcert. Nog wel met een rol voor het orgel van de Remonstrantse Kerk, maar daarnaast ook met veel mooie klassieke muziek uitgevoerd door een speciaal voor de gelegenheid samengesteld trio. Het concert vindt plaats op de vrijdagavond in de Remonstrantse Kerk aan de Zuidkade, de entree is gratis.

Geheel nieuw is het onderdeel Waddinxveen Bakt! “Niet alleen om een culinaire poot aan het evenement toe te voegen”, zo laat voorzitter Hugo van Berkesteijn weten, ”maar ook om mensen met een migratie achtergrond te stimuleren aan het evenement deel te nemen.” We willen een Hollandse appeltaart, graag naast een Marokkaanse gehakttaart en een Turkse notentaart zien”. Inmiddels hebben bijna 20 deelnemers zich aangemeld die gaan strijden om de eerste prijs: een prachtig taartplateau met een taartschep met inscriptie. Daarnaast gaan vijf finalisten met een herinneringssloof naar huis en is er voor alle deelnemers een leuk presentje. De jury is professioneel samengesteld en bestaat uit Vincent Prins, een finalist van Heel Holland Bakt en de Waddinxveense bakkers Ton van de Berg en Kees Verduin (de Vlaam). “Maar ook het publiek jureert mee, waarmee het al met al een smulfestijn voor iedereen wordt” aldus de enthousiaste voorzitter.

Voor het derde jaar op rij wordt ook het WadCultureel magazine huis aan huis verspreid. Vorig jaar nog 12 pagina’s, dit jaar 16 pagina’s dik. Ook daar zit dus groei in. In het magazine wordt het hele programma uitgebreid toegelicht, waarbij extra aandacht wordt gegeven aan de onderdelen die voor de jeugd bedacht zijn. Veel detailinformatie is daarnaast te vinden op www.wadcultureel.nl, waar alle onderdelen en deelnemers uitgebreid worden toegelicht. Tenslotte groeit ook de aandacht voor en daarmee het aanzien van de Waddinxveense Cultuurprijs, met dit jaar veel meer aanmeldingen, vijf genomineerden en ook nog eens drie nominaties voor de aanmoedigingsprijs. De prijzen worden zaterdagmiddag uitgereikt in Cultuurhuys de Kroon. WadCultureel wordt afgesloten op zondagmiddag met Jazze aan de Nesse, met optredens van de Paradise Big Band en Seven Sisters. Ook deze jazzhappening is gratis toegankelijk.

Toch blijven er wensen, zo laat het bestuur via het voorwoord in het magazine weten.” We willen verder groeien, vooral naar meer festivalkwaliteit. Maar we willen ook dat WadCultureel een gratis evenement blijft, voor Waddinxveners door Waddinxveners. Dat laatste kan alleen als we over voldoende fondsen beschikken. Daar wringt de schoen. Waddinxveners hebben maar één gezamenlijk budget en dat ligt in handen van het college en de gemeenteraad. Daar doen we dus een beroep op”, zo schrijft de voorzitter. Die nog niet vervulde wensen hebben een groots WadCultureel 2019, met een veel groter aantal deelnemers en activiteiten, in ieder geval nog niet in de weg gestaan. “Het wordt een mooi een mooi evenement, dat je zeker niet moet missen”, zo besluit Hugo van Berkesteijn.

DACHSER Waddinxveen viert koperen jubileum…

2 september 2019

DACHSER Rotterdam Logistics Center gevestigd in Waddinxveen viert zijn 12,5 jarig jubileum. De logistieke dienstverlener opende aldaar op 1 maart 2007 zijn vestiging in Nederland. De officiële oprichting van DACHSER Netherlands B.V. vond plaats op 10 januari 1975 in het Gelderse Zevenaar. Het was aan Aat van der Meer, de huidige Managing Director van DACHSER […]

Lees verder →

Speeddaten bij WadCultureel…

1 september 2019

Pop of klassiek: kom jij bij Wadcultureel je ‘nieuwe liefde’ tegen? Dat zou zo maar kunnen in een speeddate met een van de instrumenten (of zang) die je bij Vonk kan leren bespelen. Meld je op zaterdag 14 september bij de kraam van Vonk aan voor zo’n speeddate (gratis proefles) en kijk of het klikt. […]

Lees verder →

Collectanten gezocht…

29 augustus 2019

Van 29 september t/m 5 oktober 2019 organiseert De Dierenbescherming de landelijke huis-aan-huiscollecte. Waarom collecteren? Omdat je van dieren houdt natuurlijk! Van huisdieren zoals honden, katten en konijnen, of dieren in de natuur zoals damherten, vogels en wilde zwijnen. De Dierenbescherming is de enige organisatie die zich al ruim 150 jaar inzet voor het welzijn […]

Lees verder →

Start werkzaamheden essentaksterfte Gouwebos Oost…

27 augustus 2019

Tussen 1 september en 1 december worden de door essentaksterfte getroffen essen uit Gouwebos Oost verwijderd. Deze bomen moeten gekapt worden om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. De es is een karakteristieke, inheemse boomsoort die niet herstelt van de schimmelziekte essentaksterfte. Zo’n 90% van de essen gaat hieraan dood. Aangetaste bomen hebben donkere […]

Lees verder →

Er is nog plaats in de computerlessen bij de Bibliotheek…

26 augustus 2019

Leer beter, veiliger en met meer vaardigheid omgaan met de computer en het Internet. De cursus Klik & Tik “De Basis” start de eerste week van september in Waddinxveen en Zevenhuizen. Na “de Basis” zijn er nog twee vervolgcursussen. In Nieuwerkerk staat de cursus Digisterker gepland, waar je vooral leert hoe je veilig omgaat met […]

Lees verder →

EHBO-cursus in Waddinxveen…

26 augustus 2019

In oktober 2019 start de EHBO Vereniging Waddinxveen weer een cursus voor beginners. De cursus duurt tot half februari 2020 en omvat 13 lessen inclusief examentraining. De cursus sluit af met een examen van het Oranje Kruis. Inschrijven is mogelijk op www.ehbo-waddinxveen.nl.

Lees verder →

Genomineerden Cultuurprijs 2019 bekend…

15 juli 2019

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2019 zijn bekend. In totaal zijn 24 aanmeldingen binnengekomen, waarvan uiteindelijk vijf kandidaten zijn genomineerd. De Cultuurjury kiest de komende maand de winnaar uit de genomineerden. Deze winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het evenement ‘WadCultureel’ en gaat naar huis met een kunstwerk en een geldbedrag. De genomineerden voor de Cultuurprijs 2019 […]

Lees verder →

Sleutelpop 2019…

11 juli 2019

Zaterdag 14 september aanstaande is de eerste editie van Sleutelpop in de Passage in Waddinxveen. “Sleutelpop wordt hét muziekfestival voor aanstormend talent en brengt de muziekscene terug naar Waddinxveen”, zegt Stijn Donders, programmadirecteur Sleutelpop en samen met Erik Kooijman van Popschool Waddinxveen de initiatiefnemers van Sleutelpop. Sleutelpop in de Passage valt samen met de officiële […]

Lees verder →

Inloopavond herinrichting station Waddinxveen Noord op 11 juli…

9 juli 2019

ProRail en gemeente Waddinxveen nodigen u van harte uit voor een inloopavond over de herinrichting van station Waddinxveen Noord. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de planning, fasering en uitvoering van de werkzaamheden. De bijeenkomst vindt plaats op: Datum: donderdag 11 juli 2019 Tijdstip: tussen 19.00 en 20.30 uur Locatie: in de hal van […]

Lees verder →

Sportgala vraagt om voordrachten…

9 juli 2019

Ook dit jaar organiseert Lionsclub Tsuytende samen met de gemeente weer het Sportgala Waddinxveen. Hoewel de prijsuitreiking pas op 22 november zal plaatsvinden, zullen de verenigingen binnenkort al hun nominaties voor de sportprijzen gaan bepalen. Daarnaast kunnen ook Waddinxveners die buiten Waddinxveen hun sport bedrijven in aanmerking komen voor een Waddinxveense sportprijs. Details zijn terug […]

Lees verder →

Fokus in de Goudse Schouwburg…

9 juli 2019

Op zaterdag 6 juli was het zo ver. Het was de dag dat de naam van de dansafdeling van Dans- en Turnvereniging Toos Waddinxveen bekend gemaakt werd aan het publiek. De naam Fokus (jawel met een K) was al een bekende naam voor selectiegroepen, maar is nu de naam geworden van de gehele dansafdeling. Daar […]

Lees verder →

Toos superieur in finale turncompetitie…

1 juli 2019

Toos is op zaterdag 29 juni winnaar geworden van de turncompetitie in Zuid-Holland. De 10 turnsters Alyassa van der Kaay, Bodille van Wilgen, Fleur van Kouwen, Lotus van Herpen, Noa Heikens, Amélie Groenenboom Elize van Kats, Isa van Ringelenstein, Lieke Vlasblom en Carlijn Eijpe hebben zich via 3 voorwedstrijden als 1e weten te plaatsen voor […]

Lees verder →

Summertime bij Vonk…

1 juli 2019

Kwam het door het mooie weer en de beloofde koelte in de theaterzaal van de Kroon? Of door de uitnodigende titel van het concert? Hoe dan ook: de zaal van de Kroon zat bomvol enthousiaste luisteraars wiens komst grif beloond werd met inderdaad koelte en zomerse muziek. Al in de foyer werd het publiek verwelkomd […]

Lees verder →