Waddinxveen

Leergeld Waddinxveen gaat deze zomer 150 Schoolspullenpassen beschikbaar stellen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs en zij die er voor het eerst naar toe gaan. De pas aanvragen kan tot en met 31 mei, ermee betalen kan van 2 juli tot en met 1 oktober. Er staat € 50 op de pas en de leerling kiest zelf de school- en gymspullen.

De pas moet aangevraagd worden via www.leergeldwaddinxveen.nl. Dat kan tot en met 31 mei. De pas valt op 2 juli op de deurmat en kan tot en met 1 oktober besteed worden bij winkels zoals Bruna, Primera, Hema, Perry Sport en Aktiesport. Er kunnen uitsluitend schoolspullen, waaronder gymkleren, mee gekocht worden. Om in aanmerking te komen zijn er voorwaarden:  1) De leerling woont in Waddinxveen en was op 1 april niet ouder dan 17 jaar;  2) De leerling heeft ook de Kindpas Waddinxveen 2019 ontvangen.

Stichting Leergeld Waddinxveen helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 130% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. Leergeld realiseert dat door vergoeding van een schoolreis of schoolkamp en het verstrekken van een fiets of een laptop (aan kinderen vanaf groep 7).

Doordat scholen zijn gesloten en nu onderwijs op afstand geven waren plotseling snel veel computers nodig. Leergeldstichtingen in het hele land hebben scholen daaraan geholpen. Aan leerlingen van het Coenecoop College zijn inmiddels 15 ‘coronalaptops’ in bruikleen gegeven.

Afval…

by redactie on 2 april 2020

in Regio,Waddinxveen

Vanwege het coronavirus lijken sommige mensen angstig te zijn om het handvat van een ondergrondse afvalcontainer aan te raken, en zetten het vuilnis daarom maar náást de container neer. Gevolg: nog meer mensen die de afvalzak naast de container zetten omdat ze denken dat ‘ie vol zit.

Afvalverwerker Cyclus doet daarom een dringende oproep om de afvalzak ‘gewoon’ in de container te doen. ,Neem een papiertje of zakdoekje mee, trek handschoenen aan of gebruik simpelweg je mouw om de deksel open te maken. Het maakt niet uit hoe, maar doe alsjeblieft je afvalzak in de container! Niet alleen voor jezelf en voor ons, maar ook voor je buren.’’

Vorig jaar 106 leerlingen geholpen met bijdrage voor schoolkosten.

Leergeld Waddinxveen helpt leerlingen van 4 tot 18 jaar in gezinnen met een smalle beurs. De missie van leergeld is dat alle leerlingen volwaardig meedoen aan alle aan de school verbonden activiteiten. “Want nu meedoen is straks meetellen”. Daarom worden ouderbijdragen en schoolreizen aan scholen betaald en wordt zo nodig ook een fiets of laptop beschikbaar gesteld. Leergeld doet dat als aanvulling op hulp van bijvoorbeeld de gemeente. Bijzonder is dat vrijwilligers de gezinnen thuis bezoeken.

Uit het Jaarverslag over 2019 blijkt dat de hulp fors is toegenomen. Er werden aanvragen van 71 gezinnen (51 in 2018) toegewezen. Het betrof 106 leerlingen, 76 meer dan een jaar eerder. Zij ontvingen 167 voorzieningen, waarvan ruim 70 ouderbijdragen, 59 schoolreizen/schoolkampen, 15 fietsen en 14 notebooks. Naast deze hulp werden passen beschikbaar gesteld waarmee bijvoorbeeld kleding en schoolspullen konden worden aangeschaft. Samen met de gemeente werd de Kind pas 2019 uitgegeven aan ruim 400 kinderen. Aan 32 leerlingen die naar de brugklas gingen werd een schoolspullen pas gegeven en aan 39 leerlingen van middelbare scholen werd een H&M-kleding pas uitgereikt.

Leergeld werkt samen met scholen en organisaties die ook willen dat kinderen niet de dupe worden van armoede van hun ouders. Zoals Jarige Job, die verjaardagspakketten geeft, het Armoedefonds en het Nationaal fonds kinderhulp dat 11.000 euro bijdroeg. Samen alle kinderen doelmatig bereiken, dat is het doel. Financiële steun komt ook van de gemeente Waddinxveen en Rotary. “Daarnaast werden we verrast met onverwachte giften van diverse fondsen, organisaties en particulieren”, aldus het jaarverslag.

Door de noodzaak om digitaal thuisonderwijs te geven ontstond plots een grote vraag naar laptops. Ook het Coenecoop College had ze op korte termijn nodig. Leergeld en Angelo Computershop hebben een overeenkomst om heel snel te leveren. Zo konden binnen een week tien leerlingen voorzien worden van laptops met de vereiste software.

Beste Poëzieliefhebbers,

Wellicht ten overvloede moet ook ik helaas melden dat de eerstkomende bijeenkomsten van zowel ‘Poëzie aan de Gouwe’ op 31 maart en de ‘Poëzie leesclub’ op 2 april niet kunnen doorgaan vanwege het Coronavirus. Respectievelijk op 2 juni en 7 mei staan de volgende bijeenkomsten gepland.

Of dat haalbaar zal zijn is voor ons allen koffiedik kijken. afwachten is het devies. Ik wens jullie allen sterkte in deze vreemde tijden, laten we elkaar, de angst voorbij, blijven bemoedigen.
En wie weet, misschien, kan de taal van poëzie ons op enigerlei wijze helpen,…..misschien,……

Hoe het ook zei, zal gaan, ik hoop jullie als de tijd daar is, in goede gezondheid weer te ontmoeten, op één van de poëtische bijeenkomsten of elders.

En zie; Ik zag een nieuwe wereld

nu we bedaagd
ontwaakt zijn
in slaap van een ons nieuwe wereld
zon opgaat alsof
ie nooit is weggeweest

en het ontkiemen
vanuit octrooi verkregen zaad
ons zegt
dat alles
op een andere leest geschoeid wordt
een virus rondwaart
kwaad als een onheilsgod

wat doen we hier dan nog
nu zelfs god zich lijkt
te vergewissen of er
nog kwaad te hoop loopt
genade nodig is

ach deze zogenoemde
nieuwe wereld
waarin de geesten samen klitten
’t meeste daarvan
beschouw ik als convulsie

pas als het oude afgedaan heeft
kan er echt iets nieuws ontstaan

Laantje 15-05-2015

Cultuurhuys De Kroon heeft besloten om de theateractiviteiten per direct stop te zetten. Alle afspraken tot en met 31 maart gaan niet door. De artiesten zijn inmiddels geïnformeerd en ook alle gasten worden op zo kort mogelijke termijn geïnformeerd.

Het optreden van The Amazing Stroopwafels op 21 maart en de Pubquiz van 27 maart worden verzet naar een latere datum. De tickets blijven geldig. De voorstelling van Anne Neuteboom op 28 maart is definitief geannuleerd. Ook het optreden van Eugene Ruffolo op 5 april vervalt. Ruffolo woont in de VS en blijft daar. Het Open podium van zaterdag jongstleden heeft op een ander moment plaats.

Alle activiteiten van de bibliotheek zijn. De aangepaste openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur. Op maandag en donderdag tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Cultuurhuys De Kroon is dan open. Stichting Vonk heeft vooralsnog besloten om alle lessen door te laten gaan. Alleen bezoekers, die geen corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, krijgen toegang tot De Kroon.

Sterren op het doek bij Vonk…

by redactie on 13 maart 2020

in Waddinxveen

Wie kent het geheim van de smid? In dit geval van kunstenaar Niels Smits van Burgst? Voor hem is het alweer even geleden dat hij mee schilderde in het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’. Nadat zijn indrukwekkende portret van Bennie Jolink in 2008 werd gekozen trok hij in 2015 opnieuw de aandacht met zijn portret van Jan Mulder. Deze BN-er verkoos het door Niels gemaakte portret boven de interpretaties van de andere deelnemende kunstenaars.

Nu zal niet iedere amateurschilder de kunstwerken van Niels kunnen evenaren, maar hij wil je best aan de hand nemen om jou nieuwe vaardigheden aan te leren, óf om je te inspireren al heb je nog nooit serieus geschilderd. Niels Smits van Burgst op donderdag 2 april van 19.30 tot 21.30 uur bij Vonk een nieuwe cursus van 8 lesavonden. Lesdata, kosten en inschrijfformulier zijn te vinden op de site www.stichtingvonk.nl. Inschrijven kan tot dinsdag 31 maart. Nieuwsgierig naar de werken van de cursisten van de vorige cursus ‘Schilderen in vrijheid’? Kom dan vanaf 31 maart kijken in de gangen van Cultuurhuys de Kroon. De toegang is gratis.

Foto: PR

Na een succesvolle eerste editie van de E-Bike test en koopdag organiseert 12GO Biking dit jaar twee E-Bike test en koopdagen. De eerste dagen staan gepland voor 13 en 14 maart. Deze dagen staan van top tot teen in het teken van elektrische fietsen. Speciaal in deze editie: Fiets als een van de eersten een rondje op de nieuwe testbaan van 12GO Biking.

Tijdens de E-Bike test- en koopdagen zijn tientallen elektrische fietsen spectaculair in de aanbieding, er zijn speciale dagacties in de winkel op zowel elektrisch fietsen als accessoires en onderdelen. Daarnaast zijn er vertegenwoordigers van ruim 15 fietsenmerken aanwezig die je alles over de fietsen kunnen vertellen. Het hele terrein van 12GO Biking staat vol met leveranciers en exposanten, er staan ruim 150 testfietsen klaar en fietsen kunnen dezelfde dag nog rijklaar mee.

Liefst 52% van de volwassenen in de gemeente Waddinxveen heeft een overgewicht. 13% kampt zelfs met ernstig overgewicht (obesitas). Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Waddinxveen verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd. Hiermee zijn inwoners in de gemeente Waddinxveen gemiddeld zwaarder dan de rest van Nederland. Landelijk gezien is 48,9% te zwaar, en heeft 13,8% te maken met obesitas.

Overgewicht betekent een BMI van 25 of hoger. Ernstig overgewicht, ook bekend als obesitas, betekent een BMI van 30 of hoger. De BMI wordt berekend op basis van geslacht, lengte en gewicht. Een BMI tussen de 18,5 en 25 betekent een normaal gewicht. Dit wil niet zeggen dat de hele gemeente stilzit. 47% voldoet aan de landelijke Beweegrichtlijnen. Dit betekent minimaal 2,5 uur per week matig intensieve inspanning (bijv. fietsen of wandelen), twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten (bijv. traplopen) en niet te veel stilzitten. Hieronder een aantal aanvullende gegevens met betrekking tot sporten en bewegen in de gemeente Waddinxveen.

54% doet aan matig plus zwaar intensieve activiteiten (o.a. wandelen, fietsen, hardlopen, wielrennen, sporten) 76% doet aan bot- plus spierversterkende activiteiten (o.a. traplopen, springen, fietsen en krachttraining) 45% doet wekelijks aan sport. Het percentage fietsgebruik ligt op 37%. Dit betekent dat bij 37% van verplaatsingen met een korte afstand (tot 7,5 km) gebruik gemaakt wordt van de fiets. 78% van de inwoners van Waddinxveen ervaart de eigen gezondheid als (zeer) goed. Landelijk gezien ligt dit percentage op 75,6%. Het alcohol- en rookgedrag ligt tenslotte redelijk in lijn met de rest van Nederland:

In Waddinxveen wordt door 46% van de bevolking van 19 jaar en ouder volgens de Richtlijn gedronken (drinkt niet of maximaal 1 glas per dag). 7% van de bevolking is een zware drinker. Dat wil zeggen: minstens 1 keer per week 6 glazen voor mannen en 4 glazen voor vrouwen per dag. 5% wordt aangemerkt als overmatige drinker. Je bent een overmatige drinker als je meer dan 14 glazen per week (vrouwen) of 21 glazen per week (mannen) drinkt. 18% van de inwoners in Waddinxveen rookt wel eens.

Zaterdag 7 maart was het tijd voor de tweede turncompetitie wedstrijd, vijfde divisie, voor poule 3. De wedstrijd vond dit keer plaats in Woerden. Tijdens de eerdere wedstrijd op 15 februari wisten zij een derde plaats te behalen. Rosalie Smit, Thirza Oudenaarden, Pascalle Rijnbeek, Storm van Hagen, Esmee Kaptein en Kyra Minnema vormden samen het team en namen het op tegen de teams uit Schoonhoven en Woerden.

De dames lieten mooie oefeningen zien op vloer, brug, balk en sprong. Storm werd eerste op het onderdeel vloer en brug, Kyra werd tweede op vloer, Rosalie werd vierde op brug, Thirza werd zesde op sprong, Pascalle werd tiende op balk en Esmee werd tiende op sprong. Met deze goede scores wisten de meiden gezamenlijk een tweede plaats te behalen.

Eind april staat de laatste wedstrijd op het programma, daarna weten we of dit team de finale mag turnen.

1/8-finale turnen in Waddinxveen…

by redactie on 4 maart 2020

in Sport,Waddinxveen

“zeer goede turners van Nederland naar Waddinxveen”

Zaterdag 7 en zondag 8 maart worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de 1/8-finale wedstrijden turnen voor jongens en heren gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turners naar Waddinxveen om door te stromen naar de ¼-finale. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging Dans- en Turnvereniging TOOS, doen bijna 500 turners mee. Zij moeten in hun wedstrijd het beste in zichzelf naar boven zien te halen en een optimale prestatie neerzetten om zo doende door te stromen naar de volgende ronde. Per nivo gaan er slechts een aantal turners door naar de volgende ronde.

Tijdens de wedstrijd moeten de jongens en heren turnen op de vloer, voltige, ringen, sprong,brug en rekstok. De jongens en heren komen uit in de niveaus van de 1e, 2e en 3e divisie. De meeste turners trainen zo’n 8 tot 12 uur per week maar sommige wel veel meer.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 4 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 8.40 uur, de 2e wedstrijd begint om 11.30 uur, de 3e wedstrijd om 13.20 uur en de 4e wedstrijd om 17.15 uur.
Op zondag zijn er ook 4 wedstrijden, deze hebben ongeveer dezelfde begintijden als op zaterdag.

Toeschouwers gezocht!
Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Heb je zaterdag of zondag middag niets te doen en je bent nieuwsgierig kom dan een uurtje genieten in Sporthal De Dreef. Toegangskaarten zijn bij de ingang te koop. (volw. € 5,00 / kinderen € 3,00).

Activiteiten in De Kroon…

by redactie on 3 maart 2020

in Waddinxveen

De Kroon viert Vrouwendag…
Woensdag 11 maart viert Cultuurhuys De Kroon Internationale Vrouwendag (8 maart) met de film On the Basis of Sex. Deze vertelt het boeiende en bijzondere levensverhaal van Ruth Bader Ginsberg (1933), Amerikaans juriste en een van de negen rechters van het Hooggerechtshof.

Het is september 1956 en het nieuwe collegejaar begint op Harvard Law School. Ruth Bader Ginsberg begint haar studie en is een van de negen vrouwen tussen de vijfhonderd mannelijke eerstejaars. Er zijn geen damestoiletten, docenten negeren haar tijdens de colleges en haar rol als echtgenote en moeder krijgt continu meer aandacht dan haar studieprestaties. Maar de koppige Ruth laat niet over zich heen lopen. Zij studeert af en gaat werken als griffier bij de rechtbank.

In 1971 was Ginsburg nauw betrokken bij een project van de American Civil Liberties Union (ACLU) om vrouwenemancipatie in de Verenigde Staten te stimuleren en van 1970 tot 1980 werkte ze ook als advocaat voor de ACLU. In 1980 benoemd president Jimmy Carter haar tot rechter van het Hof van Beroep van het District of Columbia in Washington D.C. Bill Clinton droeg haar in 1993 voor als rechter van het federale Hooggerechtshof. De film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is zeven euro.

Internationale Vrouwendag…
Het thema van Internationale Vrouwendag 2020 is vrijheid. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn maar een vanzelfsprekendheid. Wat betekent vrijheid voor jou? Stuur een foto met een korte tekst (max 5 woorden) naar secretariaat@cultuurhuysdekroon.nl en win twee kaarten voor de woensdagavondfilm ‘On the basis of sex’. De jury zal de prijs toekennen aan de indrukwekkendste, mooiste, origineelste of meest bijzondere inzending. Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd. De ingezonden foto mag door Cultuurhuys De Kroon gepubliceerd worden. De prijs is overdraagbaar maar niet inwisselbaar voor geld. 


Open podium in De Kroon…
Voor alle zangers, dansers, toneelspelers, cabaretiers, dichters of muzikanten in de dop! Droom je ervan om op een echt podium te staan in een echte theaterzaal? Zaterdag 14 maart vanaf twee uur ’s middags kan je in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen op een laagdrempelige manier je eerste podiumervaring opdoen. Neem je familie en vrienden mee om je aan te moedigen! Aanmelden via info@cultuurhuysdekroon.nl en deelname is gratis. Tot nu toe staan op de deelnemerslijst Dyami de Vette, die een drumsolo doet, Dewi Sluijk (zang), het Goudse koor Sing2Gether, de achtjarige Eva, die met Peter Teunisse zingt en de Waddinxveense band DAMM.

Ben je op zoek naar een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport. Wil je wat anders dan voetbal, tennis of hockey, twijfel dan niet langer en schrijf je in voor de introductiecursus Twirlen!

Twirlen is een moderne sport waarbij dans en souplesse gecombineerd worden met het technisch draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton (stok).
Tijdens de les besteden we aandacht aan de vele facetten die hierbij komen kijken. We warmen op, doen rek- en strekoefeningen, doen dans/ballet, leren nieuwe Twirltechnieken en gaan we uiteraard aan de slag met sprankelende routines op verschillende thema’s en muziek. Deze routines voeren we vervolgens weer op bij evenementen en op wedstrijden.
Lijkt je dit wel wat en wil je het ook eens proberen? Zonder gelijk vast te zitten aan een lidmaatschap.

Meld je dan nu aan voor de introductiecursus Twirlen in Waddinxveen. Georganiseerd door Illusion, twirlafdeling van Toos Waddinxveen. Vanaf vrijdag 13 maart kunnen jongens en meiden vanaf 5 jaar 6 weken lang meedoen aan de cursus. Zij leren de basistechnieken van Twirlen en gaan ook aan de slag met een heuse show. Allemaal in combinatie met spetterende dansbewegingen en een hoop gezelligheid. De cursus wordt afgesloten met een uitvoering voor alle familie en vrienden op vrijdag 24 april.

Locatie: Toos Plaza, Staringlaan 18 Waddinxveen
Data: Vrijdag 13, 20, 27 Maart en 3, 17 en 24 april 2020
Lestijd: vrijdag van 16:30 uur tot 17:30 uur
Kosten: €25,- voor de gehele cursus

Kom jij ook meedoen? Aanmelden kan via info@twirlafdelingillusion.nl of via www.twirlafdelingillusion.nl/aanmelden. (cursus start bij minimaal 5 aanmeldingen)

Kan je niet deze introductiecursus, maar wil je toch een lesje Twirlen volgen? Dat kan! Volg twee gratis proeflessen op de vrijdag tijdens onze reguliere lessen. Of wacht tot 29 mei en doe dan mee aan de twee cursus Twirlen. Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Camera’s in Waddinxveen Noord…

28 februari 2020

Burgemeester Nieuwenhuis heeft besloten dat er vanaf dit weekend camera’s geplaatst worden in Waddinxveen Noord. Het besluit nam hij na overleg met het Openbaar Ministerie. We plaatsen de camera’s als aanvulling op het onderzoek dat loopt naar de reeks van autobranden in februari. Deze autobranden merkt de politie in alle gevallen aan als brandstichting. Politie, […]

Lees verder →

Start kwaliteitsimpuls ’t Weegje…

28 februari 2020

Natuur- en Recreatiegebied het Weegje krijgt een kleine opknapbeurt. Begin maart starten de werkzaamheden. De parkeerplaats bij het Praathuis wordt aangepast en “vergroend”, het uitzicht vanaf het parkeerterrein op de waterplas wordt verbeterd en voor kinderen wordt een speelvoorziening aangelegd. Deze werkzaamheden zullen wat overlast kunnen veroorzaken. De parkeerplaats en de toegangsweg zijn de gehele […]

Lees verder →

Uitnodiging Dorpsdichter…

20 februari 2020

Beste poëzieliefhebbers, Het doet me genoegen jullie als Dorpsdichter te mogen uitnodigen voor de eerste editie van de Poëzie leesgroep. Leesgroepen zijn een bekend fenomeen, echter een ‘poëzie leesgroep’ is dat in veel mindere mate, maar in meerdere opzichten de moeite waard! De opzet hiervan is simpel en als volgt; We lezen en bespreken met […]

Lees verder →

Toos in Amsterdam…

18 februari 2020

Na de TUCO van zaterdag 15 februari mochten de N3/N4 & junioren 3e divisie meiden op zondag 16 februari in Amsterdam hun 2e districtswedstrijd turnen. In wedstrijd 1 waren Fleur van Kouwen en Lotus van Herpen (pupil 1) aan de beurt. Fleur was vandaag de allerbeste op brug met een score van 11.500 en Lotus […]

Lees verder →

Goede resultaten bij clubkampioenschappen Toos…

18 februari 2020

In het weekeinde van 14 en 15 februari zijn de clubkampioenschappen gehouden bij de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Bijna 125 turners en turnsters van het recreatieve turnen en het wedstrijd turnen van TOOS met in totaal bijna 500 oefeningen heb­ben in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Natuurlijk werden […]

Lees verder →

Kinderkunst bij Vonk…

18 februari 2020

Op maandag 9 maart start bij Vonk een nieuwe schildercursus voor kinderen uit groep 5 t/m 8. Docente/beeldend kunstenaar Wiepkje Spoelstra gaat in 6 lessen met de meest uiteenlopende technieken aan de slag. Onder het motto ‘Sta stil bij vrijheid’ onderzoeken de kinderen met elkaar thema’s die direct met hun eigen levens te maken hebben. […]

Lees verder →

Schooldammen blijkt toch ook een kijksport…

11 februari 2020

Het Comité Schooldammen Waddinxveen organiseerde haar 48e regionaal schooldamtoernooi. Liefst 134 scholieren namen daaraan deel. Veel gezinsleden zorgden voor een bomvolle grote zaal van het AF-Centrum in Waddinxveen. Onder die grote belangstelling wisselden spanning, teleurstelling en opluchting elkaar af tijdens de strijd van de jonge deelnemers. De scholieren beleefden het spel en voor de aanwezigen […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 23 februari 2020…

11 februari 2020

“Internationaal talent op reis door Europa” Giulio Potenza (piano) en Nicolas Dupont (viool) vormen een duo met internationale podiumervaring en een voltooide bachelor opleiding. Giulio treedt op als vooraanstaand concertpianist en speelde o.a. op het Lugano muziekfestival. Nicolas reist als concertviolist door Europa. Programma: Muziek van Manuel De Falla, een vioolsonate van Leoš Janáček en […]

Lees verder →

Podiumplaats voor Toos-meiden in de turncompetitie…

9 februari 2020

In de namiddag van zaterdag 8 februari turnden zes meiden van de Plusgroep van Toos hun allereerste turncompetitie wedstrijd. De wedstrijd vond plaats in Capelle aan de IJssel. Liz de Wit, Jet Straver, Evy Goedendorp, Britt de Vreede, Lara de Jong en Clara Serpa vormden samen een team en namen het op tegen teams van […]

Lees verder →

Joris Linssen schiet Raak! in De Kroon…

9 februari 2020

Joris Linssen en zijn muzikale vrienden van Caramba schieten vrijdag 21 februari Raak! met hun programma van die naam. De razend-populaire zanger/tv-presentator zet al meer dan tien jaar elke theaterzaal op de kop. Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende […]

Lees verder →

Clubkampioenschappen bij Toos…

8 februari 2020

Aanstaande vrijdag 14 en zaterdag 15 februari worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18. De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat ze […]

Lees verder →

Schooldamtoernooi Waddinxveen…

4 februari 2020

Liefst 141 scholieren van 10 scholen nemen deel aan het 48e damtoernooi Waddinxveen, dat op zaterdag, 9 februari 2019 wordt gespeeld in het Anne Frank Centrum. De eerste zetten worden om 09.30 uur gedaan en het toernooi is omstreeks 12.30 uur afgelopen. Dammen is een spel met grote diepgang, maar met eenvoudige spelregels. De meeste […]

Lees verder →

Boekenmarkt De Gouwebloem…

4 februari 2020

Op zaterdag 8 februari 2020 organiseert Stichting De Gouwebloem haar jaarlijkse boekenmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen. De verkooptijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur. Daarnaast is er ook nog verkoop van CD & Dvd’s en Platen. Ook hebben wij veel handwerk en zelfgemaakte kaarten en nog veel meer voor […]

Lees verder →