Waddinxveen

Feest bij Hoodie Dier XL…

by redactie on 24 september 2017

in Waddinxveen

De grootste dierenwinkel van de regio organiseert op zaterdag 30 september Dierendagfeest.

Hoodie dier XL aan de Tweede Bloksweg 2A in Waddinxveen maakt er een leuk uitje voor het hele gezin van. Vind je het leuk om te knuffelen met pony’s, konijnen, geitjes, ezels en nog veel meer lieve boerderij dieren kom dan naar de Tweede Bloksweg. Er zijn ook lama’s en alpaca’s aanwezig.

Doe mee met de kleurwedstrijd, laat je schminken en nog veel meer. Zaterdag 30 september van 11.00 tot 16.00 uur bij Hoodie Dier XL in Waddinxveen.

Noteer vast in uw agenda; woensdag 18 oktober uw huisdier Gratis op de foto. Alle huisdieren zijn welkom ze mogen alleen of samen met uw kinderen op de foto.

De dierenfotograaf is er woensdag 18 oktober van 12.00 tot 17.30 uur.

Hoodie Dier XL is een grootschalige dierenwinkel, met een breed assortiment dierenvoeding en accessoires, een eigen Pets Health dierenkliniek en een trimsalon. De winkel is gevestigd aan Tweede Bloksweg 2a in Waddinxveen. Meer informatie op www.hoodiedierxl.nl

Albert Heijn Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen en Sensoor Gouda nodigen op 5 oktober de buurt uit om aan te schuiven bij een Buurtlunch in de winkel. Onder het genot van een lekkere lunch geserveerd door Albert Heijn medewerkers, kunnen buurtbewoners met elkaar in gesprek gaan. Een mooi moment om mensen uit de buurt te leren kennen.

Supermarktmanager van Leeuwen: “Onze winkel is voor veel buurtbewoners een plek om elkaar te ontmoeten. Met de Buurtlunch nodigen we iedereen uit om op 5 oktober te genieten van een lekkere lunch geserveerd door mijn medewerkers. Op de tafels liggen placemats met prikkelende vragen die helpen om met elkaar in gesprek te gaan”.

Albert Heijn wil graag een ontmoetingsplek zijn voor iedereen in de buurt. Veel klanten komen dagelijks in de winkel en zijn een bekend gezicht voor supermarktmedewerkers. Met de Buurtlunch wil Albert Heijn jong en oud in de buurt met elkaar verbinden. Dit sluit aan bij de ‘Week tegen Eenzaamheid’ van 21 september tot 1 oktober.

Sensoor verbindt al bijna 60 jaar mensen met elkaar. De anonieme hulplijn is dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor per telefoon, chat en mail. Met dank aan 1000 vrijwilligers in heel het land worden jaarlijks 250.000 gesprekken gevoerd. Sensoor draagt daarom graag bij aan de lunches. Trainster Jolanda Padding: ‘’Een oprecht luisterend oor is onmisbaar om elkaar te leren kennen en te begrijpen. Het verlicht verdriet, verbetert relaties en kan zelfs eenzaamheid voorkomen.’’

Nationaal Veteraan Treffen, hét evenement voor liefhebbers van klassieke twee- en driewielers!

Elk jaar vindt eind september op het Exercitieveld in Woerden tussen 9:00 en 17:00 uur het Nationaal Veteraan Treffen plaats. Al sinds 1990 een evenement van internationale allure, waar vele duizenden deelnemers en liefhebbers van klassieke twee- en driewielers op afkomen. Alleen al de vele deelnemende voertuigen vormen een waar openluchtmuseum!

Dit jaar is het op zaterdag 23 september tijd voor de 27ste editie en het belooft weer een waar spektakel te worden!

Een keur van bekende coureurs uit binnen – en buitenland komt naar Woerden toe, zo weet ‘gast-organisator Jan Okkerman te melden. In de Paddock zijn hun machines te bewonderen en worden er ook films gedraaid met flitsen van belangrijke wedstrijden en voorvallen. Daarnaast zijn er vele merkenclubs aanwezig, waaronder de Zundapp- en de Spartaclub, die wegens het 100-jarig bestaan van deze merken groots zullen uitpakken! Ook dit jaar is er weer een “blikvanger”. Ditmaal een Classic Speedway presentatie, met medewerking van Dutch Classic Speedway-Grasstrack Association. Verder staat tijdens deze editie een veiling van unieke klassieke voertuigen op het programma.

Verder is er een onderdelenbeurs waar bezoekers dat éne onderdeel kunnen aanschaffen om hun klassieker weer in oude glorie te herstellen. De traditionele Kaasrit wordt gereden en er is een prijsuitreiking voor de meest unieke voertuigen. De Kaasrit kan individueel of in groepen gereden worden. De vertrektijd is tussen 11:00 en 14:00 uur, dus u kunt zelf beslissen wanneer u vertrekt. Het vertrek vindt plaats vanaf het podium, waar een foto genomen wordt welke naderhand van de website te downloaden is.

Uiteraard is bij dit alles ook aan de inwendige mens gedacht! Het horecaplein is weer uitgebreid en allerlei versnaperingen zijn verkrijgbaar voor het versterken van de inwendige mens. Na het zien van al dat moois krijg je vast en zeker lekkere trek en daar is natuurlijk op gerekend!

Vast een voorproefje zien of meer weten? Kijk op de website: www.nationaalveteraantreffen.com

Bibliotheek De Groene Venen biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek in Waddinxveen kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op woensdagochtend 27 september, de eerstvolgende Walk&Talk, gaat het over jouw schilderij van de toekomst.

Hoe zie jij jouw toekomst? Wat vind je leuk om te doen? Tijdens deze Walk&Talk willen we “creatief” aan de slag met jouw schilderij van de toekomst. Door middel van het maken van een moodboard willen we je inspireren op een andere manier naar je toekomst te kijken. Neem gerust materialen mee om mee te werken. Wij zorgen ook voor materialen.
De Walk&Talk duurt van 9.30 tot 11.30 uur (we starten om 9.30 uur!) en is gratis te bezoeken. Ook de koffie en thee zijn gratis. Neem gerust iemand mee die ook op zoek is naar werk!

Aanmelden kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of walkentalk@bibliotheekdegroenevenen.nl

(Nonna Elshout samen met haar trainer Danny Massing)

de 11 jarige Nonna Elshout heeft verleden weekend (10/9) op de Muay Thai WTKA Dutch Open in Venray haar eerste NK titel veroverd. Ze kwam uit in haar groep van de gewichtsklasse min 45 kilo… de eerste ronde begon Nonna gelijk aanvallend met een paar mooie combinaties en het sterke clinchen zorgde ervoor dat het in de tweede ronde werd beslist. de tegenstandster gaf op en de belt ging mee naar Waddinxveen….

Nonna is een van de talentjes van Total Body Center vertelt haar trotse trainer Danny Massing, het is fijn om te zien dat het vele trainen en de tijd die we er met elkaar in steken op deze manier beloont wordt.. Onze kracht is dat we het trainen met elkaar doen.. de ouderen pakken de talentjes af en toe onder hun hoede om de pads te draaien of te leren clinchen.. en de talentjes hebben er zelf super veel voor over.. ons motto is SAMEN UIT, SAMEN THUIS.. we doen het met elkaar!

Total Body Center is de thuisbasis van Muay Thai Team Waddinxveen en uitgegroeid tot een regionaal bekend team. Je kunt er kickboksen vanaf 6 jaar zowel recreatief als wedstrijd gericht. Sinds 3 jaar zijn ze uitgebreid met een 300 m2 fitnessafdeling en andere groepslessen.

Na het geweldige succes van de eerste editie op 10 juni jl, met heel veel geweldige DJ’s zoals Robin “Jaydee” Albers, Rene van der Weijden (Atlantic Ocean) en Franco la Cara (België), kunnen we deel 2 aankondigen, die plaats gaat vindenn op zaterdag 23 september.

De Line-Up voor de 2e editie van de Streamin Music / First Impression Label Avond op Steam-Up radio is inmiddels bekend !

De line-up en time-table voor deze keer is:
Dj DiscoDeluxe 18:00 – 19:00
Attic 19:00 – 20:00
Dj. Marty Moustache 20:00 – 21:00
Buurman van Dalen & Fingerspitzen 21:00 – 22:00
Ven 22:00 – 23:00
Pat Baker 23:00 – 00:00
Rick Dyno 00:00 – 01:00
Uiteraard zal het via de bekende kanalen en social media te volgen zijn. Hou voor het laatste nieuws de Facebook pagina van Steamup Radio en RTW FM in de gaten.

Afgelopen zaterdag 16 september was het voor de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, weer tijd om op wedstrijd te gaan. Na een lange vakantie zijn de dames de afgelopen weken druk aan de slag gegaan om de routines weer op te pakken, met als resultaat een geslaagde wedstrijddag in Schiedam.

Veel solisten behaalden hun eerste plaatsingspunten voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen die aan het einde van het jaar plaatsvinden. Deze punten dienen tweemaal behaald te worden voor een definitieve plaatsing. Maaike Luijendijk en Djarah Kleiweg wisten deze definitieve plaatsing zaterdag binnen te halen op het onderdeel

Solo Dancetwirl in de klasse Senior Beginner. Team A, het oudste team van Illusion, liet een sterke show zien in de klasse Large Team Senior Beginner. Hun uitvoering op het thema van “The Lion King” werd beloond met een plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen in december.

Wil jij meer informatie over twirlen bij Illusion? Ga naar www.twirlafdelingillusion.nl of volg Illusion via www.facebook.com/Twirlafdelingillusion.

Op 24 september 2017 gaat het nieuwe seizoen van Jazz@theBridge weer van start. Voor het eerste concert van dit seizoen, komt The New Conrad Miller Trio naar Waddinxveen. Het trio, onder leiding van Jan Akkerman pianist Coen Molenaar zal op deze middag nummers van de nieuwe cd te gehore brengen. The New Conrad Miller Trio bestaat verder uit David de Marez Oyens op bas en Enrique Firpi op drums. Als speciale gast neemt het trio de zanger Yasam Hancilar mee.

Kaarten a € 15,00 kunnen worden gereserveerd via email: jazzatthebridge@gmail.com.

AGENDA JAZZ@THEBRIDGE:
-24 september 2017 – The New Conrad Miller Trio € 15,00
-29 oktober 2017 – The Antones € 15,00
-26 november 2017 – Frits Kaatee Quartet € 15,00
-17 december 2017 – Jurjen Donkers Feat. Simon Rigter en Eric Ineke € 15,00

Verwacht: Candy Dulfer and Friends, Edwin Rutten, Erin Dickins, Earl Okin

Jazz@theBridge
Rijnlandzaal
Hotel Waddinxveen
Kerkweg-Oost 226
2741 HA Waddinxveen

Doe mee met Total Body Fit…

by redactie on 18 september 2017

in Waddinxveen

Heb je de hele zomer buiten gesport, gefietst of gewandeld en wil je de komende winter ook leuk binnen aan je conditie werken, doe dan mee aan Total Body Fit bij TOOS.

Bij deze lessen wordt er actief op muziek bewogen en worden het uithoudingsvermogen en de conditie verbeterd. Tijdens de les wordt er o.a. gebruik gemaakt van steps, gewichtjes en leuke passencombinaties. Tevens wordt er gewerkt aan souplesse en spierversterking met natuurlijk aandacht voor de bekende BBB-spieren.

De lessen zijn laagdrempelig en geschikt voor iedereen die graag in een gezellige groep actief wil bewegen.

Kom eens vrijblijvend kijken op de maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur of op vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur in het sportcomplex van TOOS aan de Staringlaan 18 in Waddinxveen.

Om deel te nemen aan deze lessen kun je lid worden van TOOS, maar je kunt ook een 10-strippenkaart kopen. Deze kost € 70,– (4 maanden geldig na uitgifte). De elfde les krijgt u gratis van TOOS.

Doe mee en houdt op een gezellige manier je conditie deze winter op peil! Meer informatie: Info@tooswaddinxveen.nl

Voor wie wil leren turnen is er op zaterdag 14 oktober 2017 een selectietraining voor meisjes geboren in de jaren 2009, 2010 en 2011.

De testtraining wordt gehouden in de eigen accommodatie van Dans- en Turnvereniging TOOS in de Turnzaal van het sportcomplex “TOOS Plaza” aan de Staringlaan 18.De test begint om 9:30 uur en is om ongeveer 11:30 uur afgelopen. Tijdens de training wordt er vooral gekeken naar kracht, lenigheid, coördinatie en luistervaardigheid.
Een gym- of turnpakje is verplicht.

Wat we allemaal doen tijdens de turnlessen?
Natuurlijk oefenen we op alle toestellen zoals de brug met ongelijke liggers, de balk, de lange mat (vloer) en het springen met de springplank. Verder springen we vaak met de trampoline en doen we oefeningen om lenig en sterk te worden en om mooi en netjes te leren turnen.

Op de test is iedereen welkom die interesse heeft in turnen. Als je uitgekozen wordt dan mag je tot de zomervakantie op zaterdagochtend komen trainen. Als je het goed doet mag je na de zomervakantie bij het TOOS Turn Team komen, we gaan dan niet maar één keer in de week trainen maar wel twee of drie keer in de week trainen.
De trainingsdagen van het Turn Team zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Voor meer informatie over de vereniging kunt u kijken op www.tooswaddinxveen.nl. Voor aanmelden en eventuele vragen kunt u contact opnemen met: René Kleiweg: renekleiweg@hetnet.nl of 06-50920734. Stephanie Hofman: Stephanie.turnen@gmail.com of 06-11754458

Kijkles twirlen bij Illusion…

by redactie on 12 september 2017

in Waddinxveen

We zitten midden in de Nationale Sportweek en om dit te vieren nodigt Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, alle jongens en meiden vanaf 5 jaar uit om een kijkje te nemen bij de lessen. Op vrijdag 15 september kun je vanaf 16.45 tot 22.00 uur een kijkje nemen bij de trainingen van de teams terwijl zij zich voorbereiden op hun wedstrijden. Uiteraard krijg je de mogelijkheid om zelf mee te doen en leuke dans- en twirltechnieken te leren. Dus neem je sportkleding maar mee en kom gezellig langs. Opgeven is niet nodig, je mag gewoon binnenlopen tijdens de onderstaande lessen:

16.45 tot 17.45 – Team D – 6 t/m 8 jaar
17.45 tot 18.45 – Team C – 9 t/m 11 jaar
18.45 – 20.00 – Team B – 13 t/m 16 jaar
20.00 – 21.15 – Team A – 16 t/m 21 jaar
21.15 – 22.00 – Twirlteam (selectieteam)

De lessen vinden plaats in TOOS Plaza, Staringlaan 18 in Waddinxveen. Mocht aankomende vrijdag niet voor je uitkomen, maar wil je toch graag een keer een les meedraaien? Dat kan! Volg twee gratis proeflessen. Ga naar www.twirlafdelingillusion.nl voor meer informatie.

Tango Aliado is een Amsterdams kwartet dat bestaat uit vier professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. Het kwartet heeft een unieke bezetting met viool, piano, bandoneon en cello. Françoise Varsseveld – viool, Mariken Zandvliet – piano, Lucas Stam – cello en Gert Wantenaar – bandoneon.

Deze vier professionele musici hebben elkaar ontmoet op het conservatorium en tijdens hun optredens in diverse orkesten. Het klikte persoonlijk en muzikaal zo goed dat ze samen besloten als kwartet verder te gaan. Allen zijn afgestudeerd bij Nederlandse conservatoria en hebben een rijke internationale muzikale ervaring. Ze delen de passie voor de Argentijnse tangomuziek.

Programma:
Tijdens dit energieke concert wisselen ingetogen milonga’s (Argentijnse zangstijl) en virtuoze, ritmische stukken elkaar af.

U wordt meegenomen op een reis met traditionele tango’s van de wereldberoemde Carlos Gardel, Aníbal Troilo en Julio de Caro. Het programma bevat mooie zelfgeschreven arrangementen van hun werk en diverse andere oude tangostukken voor viool, piano, bandoneon en cello.

“Warme Zuid-Amerikaanse klanken, prachtig gespeeld. Muziek als poëzie en nostalgie die de ziel diep raakt.”
Website: www.tango-aliado.com

Uitvoering:
Zondagmiddag 24 september 2017 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten aan de zaal. Reserveren kan via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl. Telefonisch reserveren kan ook via 0653 28 10 16 of 0653  67 27 87.

Entree €12,50 incl. koffie of thee. Rabobankpashouders, Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas €10,00. Jongeren tot 21 jaar €7,50. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Fiets Evenement bij Mulder Mode…

10 september 2017

Het aantal fietsliefhebbers wordt ieder jaar groter en omdat het ook één van onze passies is, organiseren we dit najaar voor het eerst een uniek evenement waarbij fietsen centraal staat. Op vrijdagavond 22 september van 17.30 uur tot 21.00 uur zijn alle fietsliefhebbers welkom in winkelcentrum Gouweplein bij Mulder Mode. Bike’s & More laat zien […]

Lees verder →

Duurzaamheidsmarkt in Waddinxveen…

10 september 2017

Zaterdag 16 september wordt op het Gouweplein de tweede Waddinxveense Duurzaamheidsmarkt gehouden. Doel van de markt is bezoekers te informeren en te inspireren om in hun eigen omgeving aan de slag te gaan om een duurzaam Waddinxveen dichterbij te brengen. De markt duurt van 10 tot 16 uur en zal worden geopend door burgemeester Bert […]

Lees verder →

Week tegen Eenzaamheid…

9 september 2017

Ik (k)ook voor jou tijdens de Week tegen Eenzaamheid in Floravita & Souburgh! Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid zetten Floravita en Souburgh hun restaurantdeuren open. In dit kader zal er op woensdagavond 27 september een heerlijker maaltijd klaarstaan op beide locaties. De maaltijd is voor inwoners van Boskoop en Waddinxveen. Een maaltijd is bij […]

Lees verder →

Kledingmarkt De Gouwebloem…

8 september 2017

Op zaterdag 23 september a.s. organiseert Stichting De Gouwebloem een kledingmarkt in het eigen gebouw aan de Tollenslaan 161 te Waddinxveen.De verkooptijden zijn van 09.30 tot 13.30 uur. In goede staat verkerende kleding kunt u afgeven voor de verkoop op: Zaterdag 16 september a.s. van 10.00 tot 12.00 uur op bovengenoemd adres. De Gouwebloem is […]

Lees verder →

Bibliotheek zoekt meedenkers…

8 september 2017

De Bibliotheek is op zoek naar mensen die willen vertellen wat ze vinden van de Bibliotheek en mee willen denken over verbeteringen. Daarom organiseert ze een bijeenkomst op dinsdag 26 september vanaf 19.00 uur in Cultuurhuys de Kroon. Op deze bijeenkomst gaan medewerkers in gesprek met de klanten van de Bibliotheek. De Bibliotheek vindt het […]

Lees verder →

Kanker kansloos maken met spaarpunten, tegoedbonnen en cadeaubonnen…

7 september 2017

De SpaarPuntenbank is een nieuwe actie gestart voor de Daniel den Hoed Stichting. Alle inwoners van Nederland worden massaal gevraagd om hun spaarpunten, tegoedbonnen en/of cadeaubonnen in te leveren bij de Daniel den Hoed Stichting. Met deze spaarpunten en bonnen worden producten verkregen, welke verkocht zullen worden. De opbrengst van de verkochte producten komt voor […]

Lees verder →

Gazelle E-bike uitgereikt bij Wielaard…

7 september 2017

Gazelle verrast kind- ambassadeur van Spieren voor Spieren met e-bike E-bike verbetert het sociale leven van kind-ambassadeur met spierziekte De e-bike maakt het dagelijks leven van kinderen met een spierziekte aanzienlijk gemakkelijker en prettiger. Met dit populaire fietstype kan een kind langer blijven fietsen en is zelfs deelname aan een sportief evenement gewoon mogelijk. Ook […]

Lees verder →

Lezing Waddinxveense Kunst Kring…

7 september 2017

Op donderdag 14 september 2017 houdt Mariëlle Lassche een lezing over het Leidens Ontzet in de Immanuëlkerk te Waddinxveen. De aanvang is 19:30 uur. Leidens Ontzet: Ieder jaar rond 3 oktober viert Leiden uitbundig feest. Een paar dagen lang staat de stad op z’n kop en ligt het alledaagse leven plat. De Leidenaren eten hutspot, […]

Lees verder →

Alzheimer Café…

4 september 2017

Woensdag 13 september is er weer een Alzheimer Café in het Anne Frankcentrum,Jan van Beijnenpad 1 te Waddinxveen, Aanvang/inloop 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De toegang is gratis. De avond is bedoeld voor alle mensen met een vorm van dementie, hun partners, andere betrokkenen en hulpverleners. […]

Lees verder →

Souburgh blijft…

3 september 2017

De wachtlijsten voor verpleeghuiszorg in de regio Midden-Holland nemen toe; er wordt een steeds groter beroep gedaan op Zorgpartners door mensen met een zwaardere zorgvraag. Daarom heeft Zorgpartners de sluiting van Souburgh heroverwogen. In samenwerking met de gemeente Waddinxveen en Woonpartners Midden-Holland worden nieuwe toekomstplannen voor Souburgh ontwikkeld. Dit plan omvat de realisatie van 5 […]

Lees verder →

Collectanten gezocht…

1 september 2017

Collecteweek 25 t/m 30 september 2017 Fonds verstandelijk gehandicapten vergroot de wereld van mensen met een verstandelijke beperking Fonds verstandelijk gehandicapten vraagt eind september financiële steun en aandacht voor de positie van mensen met een verstandelijke beperking.  Het Fonds financiert projecten die het leven van mensen met een verstandelijke beperking leefbaar maken en hun wereld […]

Lees verder →

Nieuwe programma’s bij RTW…

29 augustus 2017

RTW, de lokale omroep, probeert zo veel mogelijk tegemoet te komen aan wensen van de luisteraars, of luisteraars komen zelf met ideeën om een programma te komen maken. Eén van die luisteraars is Sander Pat. Sander Pat gaat een programma maken, iedere 1ste dinsdag van de maand, over Licht Verstandelijke Beperking. Hoe is het leven […]

Lees verder →

Buurtbarbecue in Groenswaard III…

29 augustus 2017

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de bewoners aan het Kamilleveld, Klaverveld, Papaverveld en de Weidezoom de sleutel van hun nieuwe huis kregen. Ter ere daarvan waren alle oud-bewoners en de huidige bewoners uitgenodigd voor de traditionele buurtbarbecue aan het eind van de zomer. Een flink aantal mensen had gehoor gegeven aan […]

Lees verder →