Waddinxveen

Repair Café Waddinxveen online…

by redactie on 28 oktober 2020

in Waddinxveen

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus is Repair Café Waddinxveen genoodzaakt voorlopig gesloten te blijven voor bezoek.

Natuurlijk willen ze de inwoners wel graag van dienst zijn en dus is er de mogelijkheid om de reparatie online aan te melden via info@repaircafewaddinxveen.nl 

Eén van de reparateurs van het Repair Café neemt dan contact op om af te spreken hoe ze de reparatie gaan uitvoeren.

Taalvirtuoos Pieter Jouke in De Kroon…

by redactie on 28 oktober 2020

in Waddinxveen

In zijn nieuwe programma Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Zaterdag 7 november staat hij in De Kroon in Waddinxveen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept je uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in. Allergie informatie: De voorstelling bevat humor, woordspelingen, meta-humor, emotie-opwekkende teksten en mogelijk sporen van een mening en muziek.

Volgens het NRC is Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn. Zijn associaties zijn geestig en vindingrijk. Pieter Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s, zoals De Taalstaat en Zondag met Lubach. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

De voorstellingen zijn try-outs en beginnen om half acht en om kwart over negen. De toegangsprijs is 20 euro, inclusief drankje.

Helaas geen aankomst met de boot bij de hefbrug en rondtoer door Waddinxveen of alternatieven zoals het openluchttheater of de Drive-Thru. Daarvoor in de plaats gaan Sint en Pieten op 14 november tussen 11 en 16 uur videobellen! Elk gezin in Waddinxveen dat dan door Sint of Piet wordt gebeld, maakt kans op een flitsbezoek ergens tussen 16.30 en 17.30 uur door de goedheiligman en zijn Pieterbazen. Surprise!

Door corona moeten we allemaal heel voorzichtig zijn. Daarom blijven Sint en Pieten dit jaar veilig in hun kasteel zodat zij met de kinderen tot 10 jaar in Waddinxveen kunnen videobellen. De stekkerpieten zijn druk met kabels trekken, de belpieten met WhatsPiet of zoiets en de poetspieten met de kamers in het kasteel. Dat wordt leuk!

Je hoeft je huis dus niet uit om Sint of een Piet te zien én te spreken. Om een plekje in de agenda van Sint en de Pieten te reserveren, plan je vóór 11 november een videogesprek in via www.winkeleninwaddinxveen.nl. Na je reservering ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Niet gezien? Check dan even je spamfilter.

Sint en zijn Pieten bellen alleen met kinderen die in Waddinxveen wonen. Om met zoveel mogelijk kinderen uit verschillende gezinnen te kunnen praten, duren de gesprekjes ongeveer 5 minuten, maximaal 1 videogesprek per gezin/huisadres. Door loting wordt bepaald of Sint of een van de Pieten met een gezin gaat videobellen.

Ook is er een teken-kleur-versier-wedstrijd. Daarvoor worden huis-aan-huis in Waddinxveen teken-kleur-versier-platen verspreidt. Wie een nieuwe of extra platen nodig heeft, die kan vanaf 28 oktober de pdf downloaden via www.winkeleninwaddinxveen.nl. De mooiste makers winnen een OPW-cadeaubon.

De actie ‘Bel-me-Sint-of-Piet’ wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen en Ondernemers Platform Waddinxveen.

Stroopwafelautomaat…

by redactie on 27 oktober 2020

in Waddinxveen

Afgelopen zaterdag is bij stroopwafelbakkerij Markus aan de Staringlaan in Waddinxveen een stroopwafelautomaat geopend. De burgemeester van Waddinxveen heeft met het doorknippen van een lint de automaat in gebruik gesteld.

Het is nu mogelijk om 24 uur per dag verse stroopwafels te halen want zoals iedereen inmiddels wel weet komen de echte Goudse stroopwafels al jaren uit Waddinxveen.

De Kroon is voor Marlon Kicken…

by redactie on 18 oktober 2020

in Waddinxveen

Stand-up comedian Marlon Kicken probeert zijn nieuwste show uit in Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen. Zaterdag 31 oktober om kwart over acht is de aanvang. De toegangsprijs is 19,50 euro.
Om gek van te worden… of om uit je dak te gaan van plezier. Niet ‘gewoon’ Marlon Kicken maar beter, leuker, mooier, sexyer, cooler en toch gewoon Marlon.

Marlon moet eerlijk bekennen dat hij de rode draad wel eens compleet kwijt is. Waarom? Hij heeft geen idee. Wanneer hij die draad dan weer oppakt? Waarschijnlijk na de show. Als jij na deze hilarische voorstelling ook de draad kwijt bent, is dat geen probleem. Dan heb je een leuke avond gehad!

Marlon Kicken komt met zijn vierde show weer naar het theater om zijn vreugde voor het leven, zijn gekke visie en zijn kromme inzichten met veel humor met jou te delen. De goedlachse Brabander staat bekend om zijn geweldige relaxte stijl en de interactie met zijn publiek.

Illusion eindelijk weer op wedstrijd…

by redactie on 18 oktober 2020

in Waddinxveen

Rosalie

Vorigeweek zaterdag 10 oktober vond voor Illusion, twirlafdeling van TOOS, na een lange tijd van stilte weer een wedstrijd plaats.

Een aantal van Illusion hun solisten reisde afgelopen zaterdag af naar Almere om, voor sommige, meer dan een jaar later weer op wedstrijd te gaan. Uiteraard met in acht name van de coronamaatregelen die de bond NBTA has opgesteld. Zo was de wedstrijddag in 3 blokken verdeeld, mochten er maar een beperkt aantal optredens worden gegeven, een maximaal aantal begeleiders met mondkapje en geen uiteraard publiek. Wel konden familie en vrienden vanuit huis meekijken via de livestream. Het was allemaal keurig geregeld.

Rosalie van de Kraats mocht het spits afbijten en voor het allereerst haar 1 Baton routine laten zien. Zij plaatste in de Novice klasse met haar 1 baton. Ook Tara Slaman deed voor het eerst met het onderdeel 2 baton mee en mag voortaan uitkomen in de Intermediate klasse. Robine Neijssel promoveerde met haar 1 baton naar de Intermediate en Ester van Harten plaatste zich voor de voorrondes van het NK met hetzelfde onderdeel. Ook Djarah & Irine Kleiweg wisten zicht te plaatsen voor de voorrondes NK met hun Duo Dance twirl.

Het verloop van de dag was iets anders dan gewend, maar het was allemaal keurig geregeld. De meiden en coaches zijn zeer tevreden en blij dat deelname aan wedstrijden wederom weer mogelijk is.

Voor meer informatie over onze afdeling of Twirlen www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Collectanten gezocht in WADDINXVEEN…

by redactie on 13 oktober 2020

in Waddinxveen

Van 16 t/m 21 november 2020 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar collectanten in WADDINXVEEN. Help jij ons in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Anders dan anders…
Door het coronavirus ziet de MS collecte ziet er dit jaar anders uit. Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat onze collectanten allemaal langs de deur gaan. Daarom biedt het Nationaal MS Fonds andere manieren van collecteren aan haar collectanten. Collectanten kunnen een donatieflyer met QR-code door brievenbussen in hun omgeving doen. Ook is het mogelijk om online te collecteren met een digitale collectebus. Meer informatie hierover vindt u op www.nationaalmsfonds.nl/ms-collecte/collecteren-in-coronatijd/

Kom kennis maken met Trampoline springen…

by redactie on 13 oktober 2020

in Waddinxveen

Kom kennis maken met Trampoline springen.
Ben je op zoek naar een leuke sport, maar kan je niet zo goed kiezen. Dat snappen wij! De keuze is ook reuze. Ook bij TOOS hebben we een ruime keuze aan sporten voor iedereen.

En daarom hebben wij het wat makkelijker gemaakt. Dit jaar bieden wij verschillende introductielessen per blok aan, zodat je kan proeven of een sport voor jouw wat is. Maak tijdens de Introductiecursus TOOS per blok van 6 tot 8 lessen vrijblijvend kennis met Hiphop, Trampoline springen, Moderne dans, Recreatief turnen en Twirlen. Je kunt ervoor kiezen om een enkel blok mee te doen, of misschien wel alle blokken.

Het is voor meiden en jongens van 6 t/m 12 jaar en je hoeft uiteraard geen ervaring te hebben. Voor 1 blok betaal je €30,- en voor het hele jaar maar €125,-. Dat is pas leuk kennis maken!

Na de herfstvakantie starten we met het blok Trampoline springen. Op maandag 26 oktober start de eerste les van 17.00 tot 18.00 uur in TOOS Plaza. Er is nog plek, dus geef je snel op. Vol=Vol. Wil je opgeven of wil je meer informatie, mail dan naar introductie@tooswaddinxveen.nl of kijk op www.tooswaddinxveen.nl.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis heeft de Programmabegroting 2021-2024 aangeboden aan de gemeenteraad. Waddinxveen staat er redelijk goed voor, maar blijft voorzichtig. Er spelen financiële uitdagingen op meerdere vlakken. De gevolgen van de coronacrisis zijn bijvoorbeeld nu nog niet in te schatten. Ondanks deze uitdagingen is er ruimte om een aantal belangrijke investeringen te doen in 2021. Zo gaat de gemeente aan de slag met de bouw van het gymnastieklokaal Park Triangel en de hybride hal bij sportpark De Sniep. Ook is er aandacht voor de prioriteiten uit de Duurzaamheidsvisie. Op 11 november 2020 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting.

Lees meer >>

De Kroon…

by redactie on 6 oktober 2020

in Waddinxveen

Sjaak Bral luidt oudjaar uit…
Sjaak Bral luidt met Vaarwel alvast het oude jaar uit. Zijn oudejaarsconference staat dit jaar, hoe kan het anders, in het teken van de coronacrisis. De try-outs zijn zaterdag 17 oktober om half acht en om kwart over negen in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.
‘Een onwerkelijke tijd’, in de woorden van Sjaak. Hoe vat je de achtbaan samen waarin wij met z’n allen in 2020 zaten? Door een heerlijke avond vol herkenning, met de gulle lach en een oprechte traan. Laat dat maar aan Sjaak Bral over. De meester van het actuele cabaret, al 24 jaar. De grappen van Bral zijn pienter en behendig samengebonden, zijn liedjes raken meer dan ooit. De toegangsprijs is 20 euro, inclusief drankje.

Geliefde Downton Abbey in De Kroon…
De film Downton Abbey, gebaseerd op het populaire gelijknamige Britse tv-programma is woensdagavond 14 oktober te zien in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Voor wie de personages mist….
De geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel bereiden zich ditmaal voor op het belangrijkste moment in hun leven: een bezoek van de koning en koningin van Engeland. Schandaal, romantiek en intriges, die dit bezoek met zich meebrengen, doen de toekomst van Downton wankelen.
De film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is zeven euro.

De zigeuners komen…
De zigeuners komen. In Cultuurhuys De Kroon op zondagmiddag 18 oktober! Let’s be Gypsies je kent ze wel… die jongens in die scherp gesneden pakken. Gevaarlijke viool-, bas- en gitaarkoffers. Ramvol gypsy jazz. Zonder bonnetjes of zegels, maar met de geur van een kampvuur. Met zang van Roy de Rijke (gitaar) en Erik Koning (viool), Ton Voskuilen op contrabas en Mike van Leeuwen op slaggitaar. Wordt dat een feest…
Let’s Be Gypsies laat met spetterend nieuwe en fluisterzachte arrangementen van de muziek van Django Reinhardt horen hoe actueel en relevant de traditie is, ook in eigen composities. En reken maar dat Roy met zijn razende gitaarsolo’s de band tot het uiterste drijft. Kom luisteren naar de verhalen! Binnenkort verschijnt het nieuwe album dat met Mozes Rosenberg is opgenomen.
Het muziekspektakel begint om drie uur en de toegangsprijs is 18,50 euro.

Nieuwe winkel op de luifelbaan…

by redactie on 1 oktober 2020

in advertorial,Waddinxveen

In de winkel op de Brederolaan 9 in Waddinxveen waar voorheen de Bas speelgoed was gevestigd heeft zich een nieuwe winkel gevestigd. Het zijn eigenlijk twee winkels in één; De Bazaar Waddinxveen en Phone Repair Waddinxveen.

Bij de Bazaar zijn zoveel diverse artikelen verkrijgbaar dat dit moeilijk is te omschrijven. Zo is er bijvoorbeeld een bijzondere collectie pannen en ander keukenmateriaal, maar ook koffers, schrijfmaterialen, horloges, make-up, speelgoed en noem het maar op, zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

Bij Phone Repair Repareren en verkopen ze nieuwe en gebruikte telefoons. Een gebruikte GSM met drie maanden garantie is al te koop vanaf 50 Euro. Verder is er een uitgebreide collectie hoesjes en andere accessoires. Ook voor een laptop is er van alles te verkrijgen.

Deze winkel is zeker een aanwinst voor Waddinxveen. Ga er zelf maar eens kijken op de Brederolaan 9 in Waddinxveen.

Bibliotheek helpt bij donorregistratie…

by redactie on 29 september 2020

in Waddinxveen

Sinds 1 juli 2020 staat iedereen vanaf 18 jaar in het nieuwe Donorregister. In het Donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Het is belangrijk dat iedereen op de website donorregister.nl invult wat zijn of haar keuze is. Niet invullen betekent automatisch ‘geen bezwaar’
In Waddinxveen krijgt iedereen in oktober die zijn of haar keuze niet heeft ingevuld in het Donorregister een brief ter herinnering, in het voorjaar van 2021 volgt nog een brief. Wie na twee brieven nog geen keuze heeft ingevuld, wordt geregistreerd met ‘geen bezwaar’ tegen donatie van organen of weefsels. Dit geldt voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder die ingeschreven staat bij een gemeente.

Hulp nodig?
Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van het Donorregister is er in de Bibliotheek in Waddinxveen (Cultuurhuys de Kroon) een speciaal spreekuur georganiseerd. Op woensdag 21 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur zitten de vrijwilligers van de Formulierenbrigade klaar om te helpen. Een afspraak maken is niet nodig, de hulp is gratis.
Het is ook mogelijk om tijdens de reguliere spreekuren van de Formulierenbrigade binnen te lopen. Elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur ben je van harte welkom.
Elke eerste dinsdag van de maand is er tevens een digitaal inloop spreekuur, van 14.00 uur tot 16.00 uur. De vrijwilligers die dit spreekuur bemensen kunnen ook bij de donorregistratie assisteren.
Alle activiteiten van de Bibliotheek vinden plaats volgens de geldende Corona-richtlijnen.

Alleen kleinere biomassacentrales toegestaan in Waddinxveen…

29 september 2020

Om de onrust bij de inwoners van Waddinxveen de kop in te drukken, worden er voortaan in heel Waddinxveen alleen nog kleine biomassacentrales tot 130 kilowatt toegestaan. Daarmee wordt ‘wildgroei’ in de toekomst voorkomen. Lees hier meer >>

Lees verder →

Wat gebeurt er in De Kroon…

19 september 2020

Misdaadfilm in De Kroon…Cultuuthuys De Kroon vertoont donderdagmiddag 1 oktober de film Knives Out. Deze Amerikaanse misdaad-mysteryfilm uit 2019, is geregisseerd, geproduceerd en geschreven door Rian Johnson. De film ging in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto.Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (gespeeld door Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de […]

Lees verder →

Webinar “Duik in je geldzaken”…

16 september 2020

Maandag 28 september van 19.30 -20.30 uur.Wil je ook graag rust ervaren als je aan je financiën denkt, maar vind je het spannend om daar stappen in te zetten? Of is je situatie veranderd door bijvoorbeeld de coronacrisis en moet je nu ineens gaan besparen op je uitgaven? Schrijf je in voor dit webinar over […]

Lees verder →

Mooiste hond…

14 september 2020

Mijn Australische herder Noa doet mee aan de jaarlijkse wedstrijd voor mooiste hond van Nederland 2020! Onze lieve noa is nu bijna 2,5 jaar! Ze is voor ons niet alleen de mooiste hond maar ook de allerliefste! Zo heeft ze mij heel veel geholpen met het uit mijn schulp te kruipen en de buitenwereld te […]

Lees verder →

Zonder tijdslot en veilig te bezichtigen…

14 september 2020

De mooiste schilderijen bekijken zonder dat je daarvoor hoeft te reserveren of in een trein of vliegtuig te stappen? Dat kan bij Vonk met de nieuwe lezingencyclus van kunsthistorica en kunstenaar Carina Mathot. Vanaf donderdag 24 september gidst zij de bezoeker vanuit zijn veilige stoel in de theaterzaal van het Cultuurhuys virtueel door een reeks […]

Lees verder →

De Kroon presenteert…

14 september 2020

De Kroon opent seizoen met ode aan U2… Cultuurhuys De Kroon opent zaterdag 26 september dit bijzondere theaterseizoen met een ode aan de Ierse rockband U2. The U2 Tribute is de meest ervaren tributeband van Europa, uitgegroeid tot wat critici noemen ‘ One of the best bands worldwide dedicated to the music of the Irish […]

Lees verder →

Wethouders Waddinxveen dienen ontslag in…

10 september 2020

Op donderdag 10 september zijn wethouder Atzema, wethouder Schippers en wethouder Van der Wal afgetreden. Wethouder Kraaijestein diende dinsdag 8 september al zijn ontslag in, dat conform de Gemeentewet over een maand ingaat. Volgens diezelfde Gemeentewet treedt burgemeester Nieuwenhuis vanaf nu in de plaats van het college totdat er nieuwe wethouders benoemd zijn.Burgemeester Nieuwenhuis: “Gisteravond […]

Lees verder →

Kort en krachtig: schilderles bij Vonk…

8 september 2020

In de vierde septemberweek start Vonk met twee korte cursussen schilderen en tekenen. Vanuit verschillende vertrekpunten krijgen cursisten daarin de middelen aangereikt om tot eigen werk te komen. Vanaf dinsdag 22 september kunnen gevorderden tussen 14.00 en 16.00 uur terecht bij 10 lessen Modern Schilderen bij docente Carina Mathot. In haar lessen wordt het favoriete […]

Lees verder →

Wie een oogje heeft op een brugwachtershuisje kan zich melden…

6 september 2020

Een atelier, kapperszaak of botenverhuur in een brugwachtershuisje? De provincie Zuid-Holland wil 23 huisjes, waarvan negen in het Groene Hart, een nieuwe bestemming geven. Lees meer…

Lees verder →

Bomen Oude Dreef niet eerder gekapt dan vergunningaanvraag…

1 september 2020

Dinsdag 25 augustus 2020 publiceerde het AD een artikel over bomenkap aan de Oude Dreef. In het artikel geeft het AD aan dat de gemeente Waddinxveen bomen gekapt heeft terwijl de bezwaarprocedure nog moet beginnen. Deze informatie klopt niet. In het artikel zijn twee projectgebieden met elkaar verward, namelijk de projectgebieden Oude Dreef en Noordpunt […]

Lees verder →

Doe mee met WaddSportief…

28 augustus 2020

Dit jaar helaas geen Waddinxveense sportverkiezingen. Maar wel een ander sportief event voor iedereen in Waddinxveen. Een (spin)fietswedstrijd waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan de deelnemende Waddinxveense sportclubs. We noemen dit event: WaddSportief!!! Voor sportclubs, bedrijventeams, vrienden- en familieteamsOp 10 oktober staan ongeveer 30 (spin)fietsen klaar in de Marktstraat op het Gouweplein voor […]

Lees verder →

Feelgoodfilm in De Kroon…

15 augustus 2020

Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen vertoont vrijdagavond 28 augustus de aangrijpende Franse film Hors Normes. Het is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache, de makers van Intouchables. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen […]

Lees verder →

CJG themabijeenkomst Baby- en kindergebaren…

15 augustus 2020

Je krijgt informatie over het gebruiken van gebaren bij kinderen in het dagelijkse leven als ondersteuning bij de taalontwikkeling van je kind. Deze leuke, interactieve bijeenkomst wordt gegeven door medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) samen met de bibliotheek. Deze bijeenkomst is voor ouders en opvoeders met kinderen van 6 maanden tot […]

Lees verder →